Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Producatori/masini care nu sunt f...

Ventilator perete

Simbol "bec aprins" tele...

Oakley - recomandare site pt oche...
 Aer conditionat racire A+++/A++

Problema umiditate AC

Propuneri pentru imbunatatirea pr...

Conectarea la internet a Centrale...
 recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...
 SAMSUNG Galaxy A15

La ce ora se deschid urnele ?

Reducerea turației unui moto...

Mergeti la vot? Alegeri 9 iunie 2...
 

Casa P+1, constructie 2016

* * * - - 2 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
3515 răspunsuri în acest subiect

#73
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012
Brawnie si doarUNom, sunteti colegi?

#74
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.899
  • Înscris: 21.01.2014

View PostBodCasa, on 24 ianuarie 2016 - 02:33, said:

Brawnie si doarUNom, sunteti colegi?
De munca nu ,iar de scoala nici atat (cand eu faceam stagiatura el deabia era la admitere.deci nu am apucat sa ne intersectam prin scoala).




#75
xjl

xjl

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 779
  • Înscris: 21.07.2013

View PostKendo, on 23 ianuarie 2016 - 20:32, said:

Asta-i?
Attachment Capture.PNG
Da, asta-i.

#76
denache

denache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.087
  • Înscris: 18.01.2016
Poate cineva sa imi recomande un topic legat de cum se face hidroizolatia fundatiei ?  Am mers destul de mult pe mana arhitectului pana acum si nu am ajuns la chestiuni de genul acesta inca. Inteleg ca o sa am o sectiune care sa descrie cum se face treaba asta in proiect, insa vad tone de dezbateri pe forumuri, si am o mare dilema :
Oamenii astia fac casa dupa capu' lor ? si pe urma ajung la diferite intrebari legate de "cum sa..."
Sau sunt eu prea naiva cand ma gandesc ca daca am ales o firma de proiectare cu portofoliu mare, si care sunt seriosi, o sa faca o treaba cum trebuie ???
Trebuie sa citesc volume si sa ma fac expert in constructii pana termin ?
(presupunand ca intentionez sa respect proiectul si nu sa ma tiganesc pe santier la executie cu Doreii.) No offense la Dorei..

#77
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.397
  • Înscris: 18.08.2014

Quote

Oamenii astia fac casa dupa capu' lor ? si pe urma ajung la diferite intrebari legate de "cum sa..."
Sau sunt eu prea naiva cand ma gandesc ca daca am ales o firma de proiectare cu portofoliu mare, si care sunt seriosi, o sa faca o treaba cum trebuie ?

Ambele

Quote

Trebuie sa citesc volume si sa ma fac expert in constructii pana termin ?

Da

#78
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.395
  • Înscris: 25.09.2008
Deci pana la urma aparent am dreptate... Sectiunea minima (latura pe intelesul tuturor) este de 300 mm conform normativului... Acum ca multi ingineri si mai multi arhitecti nu stiu chestiunile astea nu e treaba mea...
@doarUNom spun sa nu le ametim pentru ca nu ne putem da cu parerea referitor la tipul structurii pentru ca, calculul difera... Daca proiectantul spune ca e pe cadre atunci trebuie respectate prevederile minime de la cadre... Nu sa incercam sa gasim o justificare la abaterile de la normativ.
@danr nu esti nici primul, nici ultimul cu casa facuta pe langa normativ... Mai grav este faptul ca nu a vazut nimeni lucrul asta...de la proiectant la verificator sau diriginte....
Pe zi ce trece ma tot minunez de specialistii care proiecteaza dupa ureche...
@denache sper ca acum iti este clar ca stalpii trebuie sa aibe latura minima de 30 cm si poate te mai gandesti la cat e de destept arhitectul impreuna cu structuristul care lucreaza....
@All am scris ca sunt plecat si revin joi la birou, pana atunci raspund cand pot si cum pot. Multumesc de intelegere.

@BodCasa nu sunt coleg cu doarUNom asa cum a spus si el... Ba mai mult decat atat eu sunt la  Cluj si domnia sa la Bucuresti (cred)...plus ca doarUNom e mai mult arhitect decat inginer... Sa ma corecteze daca gresesc

#79
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.899
  • Înscris: 21.01.2014
@brawnie , ca sa lamurim problema cu "ametitul" . Unii proiecteaza sistemul dual cu cadre predominante ,denumindu.l "in fuga" ca fiind structural pe cadre. Insa , problema apare la executie ,unde se poate distinge mai usor daca respectiva structura e cadre sau dual . In sensul ca daca e pe cadre ,atunci acestea se toarna inainte de se realiza zidaria . Daca e dual (cadre sau pereti predominanti) atunci zidaria e realizata inainte ,aducand (dupa cum bine stii) contributie la preluarea fortei taietoare. Iar in functie de dimensiunile structurale ale stalpilor si de natura zidariei ,se stabileste daca e duala-cadre sau dual-pereti . Simplu.
Ca nu vrei tu ca lumea sa le "ameteasca" ,asta e alta problema. Dar ,un inginer care se respecta trebuie sa vina frumos si sa puna in discutie toate detaliile pentru ca lumea sa inteleaga cat mai bine cum se pune problema in astfel de cazuri. Nu sa aratam cu degetul ca nu e bine si ca asa scrie in normativ la capitolul n .

Nu sunt din Bucuresti (si sincer nici nu mi.ar place viata intr.un oras asa mare :D ) Prefer orasele( medii ,eventual turistice) de munte, Cu aer curat si forfota mai putina.




#80
manghels

manghels

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.917
  • Înscris: 27.02.2008
Si eu am zidarie portanta si stalpi de 25, insa pe axul central al casei posibil sa apară niște cadre (stalpii si centura/grinda "îngroșati") intr-o zona unde candva intenționez sa modific un pic compartimentarea daca va fi nevoie de a 3-a baie..modificat zona usa / pereti. .. acu fiind un dressing..deci si la mine se poate numi o "amețeală" pe zona aia..

Editat de manghels, 24 ianuarie 2016 - 14:00.


#81
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.395
  • Înscris: 25.09.2008
@doarUNom nu zic ca nu ai dreptate dar de ce sa spui ca e cadre cand de fapt vrei sa fie mixta....
PS: Eu pana acum nu am intalnit program de calcul care sa tina cont de aportul peretilor in calcul structural.Mai pe intelesul tuturor ori calculezi pe cadre ori pe zidarie portanta. Nu zic ca nu se poate calcula in varianta mixta ci spun ca eu nu am vazut program care sa stie sa faca calculul.... Acum sa imi arati mie un proiectant care sta sa faca calcule de mana...
PS2:La cate structuri pe zidarie portanta am calculat la nici una nu a fost nevoie de ceva suplimentar daca se respecta prevederile normativului.
PS3: Ca sa nu imi mai dau cu presupusul...de unde esti?

Editat de brawnie, 24 ianuarie 2016 - 14:21.


#82
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.397
  • Înscris: 18.08.2014
Nu vreau sa ma bag in discutii tehnice dar am avut si eu o discutie asemanatoare cu arhitectul si chiar am ridicat problema pe alte topicuri. Din ce am inteles eu, majoritatea caselor pe sistem "mixt" sunt de fapt calculate "pe cadre". Dar se fac intai zidurile pentru ca e mai simplu pentru Dorel. Nu are nevoie de cofraje profi (ca nu mai merge cu scandura), e mai sigur ca ies peretii drepti.. etc.. Daca e bine sau nu, in sensul daca punerea in opera in sistemul asta "mixt" a unei case "pe cadre" afecteaza cu ceva structura, nu stiu, voi sa imi spuneti Posted Image

PS. Faza cu stalpi de minim 30x30, eu nu ma bag dar intreb. In normativul din 2006 cat era sectiunea minima? Sau in ala din 2000? Cate case au cazut din 2000 pana acum de s-a ajuns la concluzia ca trebuie sa fie minim 30? Cate case (nu blocuri) au cazut in 1977? Ne pregatim pentru un cutremur de 8-9 grade? O mai scapa vreo casa la un cutremur din asta, cat sunt ele de facute cu stalpi de 30x30? Sa ne rugam sa vina in weekend sau dupa ora 6, ca fim siguri ca majoritatea sunt acasa si nu in alte locuri, ca degaba mai au case rezistente :)

Editat de oMariusRO, 24 ianuarie 2016 - 14:42.


#83
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.899
  • Înscris: 21.01.2014

View PostoMariusRO, on 24 ianuarie 2016 - 14:36, said:

Din ce am inteles eu, majoritatea caselor pe sistem "mixt" sunt de fapt calculate "pe cadre". Dar se fac intai zidurile pentru ca e mai simplu pentru Dorel.
Dualele se proiecteaza ca si pentru cadre pentru ca asa scrie la normativ ,pentru ca cine a conceput normativul a trecut usor de aceasta latura, fara a mai aprofunda si conditiona. Trebuia sa explice cand se fac cadrele inainte e una ,cand se toarna dupa zidarie e alta , si la urma ar fi fost nevoit sa traga concluzii. Asa a fost mai simplu sa scoata o fraza la inaintare si te.ai spalat pe maini.
Doar ca pe teren realitatea e alta . Chiar daca proiectantii in birou o proiecteaza ca fiind cadre , pe teren beneficiarul hotaraste cu constructorul sa faca zidaria inainte si cadre dupa ,pentru a usura munca constructorului dar si pentru o economie de materiale -cofraje .
Cu aceasta modificare se ajunge la schimbarea ductilitatii de ansamblu a structurii ,pentru ca structura devine mai rigida (datorita monolitizarii dintre stalpi-zidarie) ,incat se ajunge la un alt mecanism de disipare a energiei seismice ,fata de genul structurii in cadre .
O alta gaselnita a normativului (daca tot suntem la acest capitol) , conditionarile la dimensiuni apar la clasele cu ductilitate inalta ,insa la cladirile de locuit de maxim 3 niveluri , vorbim de maxim ductilitate medie .
Normativul ce face la ductilitate medie ..se spala pe cap si face trimitere la dimensiunule hotarate la ductilitatea inalta, altfel ar fi dat cu virgula daca ar fi impus alte masuri si dimensiuni structurale .
Betonul din structurile cu ductilitate inalta se toarna cu beton maxim C20/25  . Pe cand noi le realizam cu un macim C16/20 , si rar mai impunem un C20/25.
Sunt chestiuni de nuanta care analizate ar conduce la cu totul alte masuri de proiectare. Doar ca cine nu constientizeaza le ia ca pe o biblie si ii da inainte ,ca doar nu e banul lui pus in opera pe teren. Nu ii e greu sa schimbe condei 25 in 30 sau 70 .
Stau la masa si revin ..



#84
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.899
  • Înscris: 21.01.2014
"PS3: Ca sa nu imi mai dau cu presupusul...de unde esti? "
Vecin cu pinalti

"PS: Eu pana acum nu am intalnit program de calcul care sa tina cont de aportul peretilor in calcul structural.Mai pe intelesul tuturor ori calculezi pe cadre ori pe zidarie portanta"
E ca si cazul sarpantei calculata fara contrafise si clesti

"Ne pregatim pentru un cutremur de 8-9 grade?"
Unul pana in 8 eu zic ca e foarte posibil. Cand o fi doar Dumnezeu stie . Problema e ca ciclicitatea nu are cum sa lipseasca.

#85
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012

View PostdoarUNom, on 24 ianuarie 2016 - 13:31, said:

Nu sunt din Bucuresti (si sincer nici nu mi.ar place viata intr.un oras asa mare Posted Image ) Prefer orasele( medii ,eventual turistice) de munte, Cu aer curat si forfota mai putina.

Ca Brasov?

#86
doarUNom

doarUNom

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.899
  • Înscris: 21.01.2014

View PostBodCasa, on 24 ianuarie 2016 - 16:21, said:

Ca Brasov?
Ar fi frumos si acolo .

#87
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.395
  • Înscris: 25.09.2008
Mai oameni buni ce facem aici? Suntem la piata? Oare cade oare sta... Normativul este lege nu este o carte de cultura generala.
Este gresit sa calculezi o structura pe cadre ca apoi sa o executi mixt...se schimba niste rigiditati pe acolo care fac mai mult rau decat bine... Eu nu sunt deacord cu asa zisele structuri mixte in zone seismice.

Mai oameni buni ce facem aici? Suntem la piata? Oare cade oare sta... Normativul este lege nu este o carte de cultura generala.
Este gresit sa calculezi o structura pe cadre ca apoi sa o executi mixt...se schimba niste rigiditati pe acolo care fac mai mult rau decat bine... Eu nu sunt deacord cu asa zisele structuri mixte in zone seismice.

@doarUNom... Pinalti parca din Piatra era..ma model?

#88
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012

View PostdoarUNom, on 24 ianuarie 2016 - 16:25, said:

Ar fi frumos si acolo .


PAI ESTE FRUMOS ACOLO..... iti garantez eu....desi, stau doar cateva luni pe an acolo...iti pot garanta asta...aer curat, oameni relaxati, oras frumos, strazi minunate, aglomerație relativ mica....

#89
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 8.397
  • Înscris: 18.08.2014

Quote

Este gresit sa calculezi o structura pe cadre ca apoi sa o executi mixt...se schimba niste rigiditati pe acolo care fac mai mult rau decat bine... Eu nu sunt deacord cu asa zisele structuri mixte in zone seismice.

Pai atunci sa se calculeze din start "mixt", ca 99% din case se construiesc asa. Dar cum faci asta, ca parca ai zis ca nici un program nu face asa ceva. Eu nu cred ca am vazut nici macar un (1) jurnal pe softpedia cu casa la care sa se fi facut intai cadrele. De ce proiectantii calculeaza pe cadre cand stiu ca nu o sa se faca asa, de ce dirigintii accepta sa semneze pe asta?

Mai Bod, e frumos la Brasov dar hai sa ne lamurim cu structura asta, sau vrei sa ne lasi in ceata ca sa facem toti buncare pe amvic?! :)

Editat de oMariusRO, 24 ianuarie 2016 - 16:34.


#90
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012
Marius ce e de lamurit???
Eu sunt lamurit.... se stie asta!
Doar atat am de spus.....betonul care il ai tu ca si necsar, pentru o structura pe cadre, este suficient pentru o casa intreaga pe sistam Amvic!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 2

0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate