Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Producatori/masini care nu sunt f...

Ventilator perete

Simbol "bec aprins" tele...

Oakley - recomandare site pt oche...
 Aer conditionat racire A+++/A++

Problema umiditate AC

Propuneri pentru imbunatatirea pr...

Conectarea la internet a Centrale...
 recomandare ups si surge protector

La multi ani @2Unlimited!

zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...
 SAMSUNG Galaxy A15

La ce ora se deschid urnele ?

Reducerea turației unui moto...

Mergeti la vot? Alegeri 9 iunie 2...
 

Programarea calculatoarelor la ETTI

- - - - -
  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#37
dgamma

dgamma

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,989
  • Înscris: 02.09.2011
Tu trebuie sa plimbi viata, nu invers.

#38
halflife

halflife

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 31.05.2015

 dgamma, on 19 septembrie 2015 - 13:56, said:

Tu trebuie sa plimbi viata, nu invers.
Viata te traieste pe tine in unele cazuri

#39
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006

 halflife, on 18 septembrie 2015 - 18:56, said:

Si nu ai fi castigat mai bine daca faceai ASE-ul ?
Poate. Dar eu turbez si cand trebuie sa petrec 5 minute ca sa tabelesc ceva..Dovada cum scriu pe aici..
Am inteles mai de mult ca acum la job trebuie sa eXceleezi, dar la o adica un visator care e fericit ca are ciocanul in mana, si repara sau proiecteza de il uita Dzeu e mai rentabil pt job..Culmea e ca dupa ce ma lasa sa le arat cat sunt IO de destept, scuze, modest, astia ma si platesc..
Adica eu nu muncesc la jobul meu. Ma distrez pe banii lor. Cam putini, e drept..

#40
halflife

halflife

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 31.05.2015

 Prien, on 21 septembrie 2015 - 09:22, said:

Adica eu nu muncesc la jobul meu. Ma distrez pe banii lor. Cam putini, e drept..
Te-ai gandit si la un job in strainatate daca tot esti foarte bun ?

#41
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
halflife
Astept un telefon de la job. Asa ca daca intrerup, asta e..Si daca nu corectez i-urile si altele..
Despre plecare..Mai am putin si fac 52. Jobul meu nu e chiar foarte rau. Colegii mei sunt OK, adica ma inteleg bine cu ei si pe foarte multi ii stimez pt ca merita. Si profesional si uman..
Am o sotie care are un job destul de bun aici. Si un baiat bobocel, adica anul I la Universitate. O catelusa si o mama care la anul va face 90..
Daca nu am avut curajul sa plec la 27-30....Chiar, ca m-ai stranit.
Personal sunt convins ca foarte multi ma vad ca pe un tip extrem de dur. Hai sa va arat ca stiu si sa rad, inclusiv de mine..
Am terminat facultatea. Dupa un timp in care  am tot astepat si sperat, sefa mi-a zis-o in fata, evident cam jenata, ca "deocamdata regret, dar nu iti pot schimba postul de tehnician in cel de inginer. Nu depinde de mine, am vorbit si cu directorul, nici el nu poate, asta e situatia actuala....Acum nu se poate..Dar te voi intelege daca vei pleca, pt ca e normal sa iti doresti promovarea.. Dar as aprecia ca daca pleci, sa ma anunti din timp ca sa pot sa iti gasesc un inlocuitor. "Fabrica" trebuie sa mearga cu tine sau fara tine, cu mine sau fara mine.."..Sincer, mi s-a parut corecta. Dura, dar asta era realitatea...
Dupa care in trecere, imi spune si ea, "nu e treaba mea, dar tu inca nu ai o relatie stabila, esti tanar, olecuta de meserie, adica chiar mai multa sti, alb esti, vezi ca aia din Republica Africa de Sud cauta..". Atunci erau alegerile in care a venit Mandela la putere..
OK, ajung la ambasada lor. O tip draguta care ma intreaba:
Cati ani aveti si ce studii aveti. 29, electronica. Bun. Sa inteleg liceul ? Da, chiar cel cu numele asta, patronat de fabrica de televizoare, apoi si Facultatea de Electronica, am diploma de inginer electronist."
La care tipa OLLA "Sa continuam. Ati avut vre-un job pana cum? Pai din 82, eram in 1992, electronist practicant, cat I, apoi a II-a  si a III-a, in prezent tehnician  la[ /i] ...si enumar cele 2 "fabrici" unde fusesem si cea la care eram atunci.
La care tipa face scurt un HAC si continua "cum stati cu limbile straine? Ceva engleza, si franceza ba si un pic de germana, toate la nivel conversational, nu stralucit, dar mancabil, pt ca documentatiile electronice erau in astea 3.. Ia sa va aud..
Imi pune cateva intrebari in engleza, germana, nu stia prea multa "dar spuneti ceva si in franceza ca sa va aud, ca eu nu o prea stiu."
Ok, spun cateva cuvinte si apoi o intreb,
"Dna, credeti ca am sansa sa fiu acceptat si sa imi gasesc un job in RSA? [/i]
La care tipa "Cand aterizati vreti si fanfara? Habar nu aveti de cata nevoie e de oameni ca dvoastra. Nu stiu cata electronica stiti, dar la cati oameni mi-au trecut prin fata, bag mana in foc ca va gasiti un job foarte bun. Aveti sotie, sau o prietena cu care sa plecati?
Eu sincer, Nu. Si o vad zambind "Lasati ca o sa va gaseasca cineva de la noi."
Normal, am ras mi-a dat hartiile, am zis multumesc si am plecat. Ajung la job si sefa ma vede si mai ales le vede...A dracului muiere, ce ochii avea. "Aha, bravo..Te ajut sa le completezi?"..
Dar au aparut indoielile... Jobul nu era chiar rau, iar dupa el reparam televizoare in draci, asa ca prea disperat nu eram..
Dupa cateva luni, sefa ma intreaba "ai dus hartiile"..Eu nu. Ea tare si apasat esti fraier..M-am simtit jignit de duritatea vocii ei. Pana la urma era viata mea...
Si nu stiu de imi aduc aminte de faza cu 'Lasati,  ca o sa va gasesca cineva de la noi" si fac pe desteptul.."Sti, ajung acolo, imi gasesc o negresa si ii tin tot tribul.".
Eu am zis ca sunt hazos. Dar tipa nu era proasta. Si mi-o tranteste scurt in stilul ei: .
Sti, nu e treaba mea si nu vreau sa crezi ca te alung. Da, ai dreptate la faza cu negresa si tribul ei. O sa ii suport financiar tot tribul Dar asculta la mine, ca sunt femeie cu 2 copii. Esti fraier si pt ca nu realizezi ca "TU O SA AI NISTE NOPTI CU NEGRESA AIA"..

Imaginati-va ce figura am facut cand am auzit asta. Iar colegi mei s-au ma scuzati, nu pot pune alt cuvant, deci scriu adevarul. S-au kakat pe ei de ras..Si cand sefa a iesit din camera mi-au zis ...multe..Ei erau insurati de peste 10 ani, cu plozi..

Dar tot nu am plecat. Iar dupa un an mi s-a schimbat postul, apoi dupa inca un an soarta, adica o prietena a mamei mele, mi-a scos-o in fata pe cea care mi-a devenit sotie...Nu, nu e negresa. Si nici trib mare nu avut saraca, ca ai ei au murit...
Dar a fost alaturi de mine cand mi-a fost greu. Si cea care m-a impins sa fac si fac de Istorie, desi stie clar ce o sa fac cu hartia asta....
Asa ca asta mi-a fost scris in stele..Se putea si mai bine, dar si mai rau..
Gata, a sunat telefonul si plec la interventiie.
PS. Sefei aleia ii port si azi un foarte mare respect, desi am plecat de acolo la 4 ani dupa faza pomenita.. Saraca, s-a ridicat la cer acum 15 ani..

Edited by Prien, 22 September 2015 - 11:07.


#42
halflife

halflife

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 31.05.2015

 Prien, on 22 septembrie 2015 - 10:56, said:

Si un baiat bobocel, adica anul I la Universitate
Tot electronica ?

#43
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Nu. La Fac de Matematica..I-a mostenit capul lui masa, fosta olimpica la mate..
PS. Credeam ca o sa radeti de "negresa mea"..Chiar nu am fost hazos?  
Altfel, poate am schimbat 2 virgule si 3 cuvinte, dar jur ca faza a fost reala .Nu am atata imaginatie sa inventez asa ceva..

#44
halflife

halflife

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 761
  • Înscris: 31.05.2015

 Prien, on 25 septembrie 2015 - 21:49, said:

Nu. La Fac de Matematica..
Si poti sa ajungi si altceva in afara de profesor de matematica cu facultatea asta ?
Poate ajunge consultant pentru politie (http://www.imdb.com/title/tt0433309/).

#45
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
În mod normal nu dai la fac. de matematică ca să te faci prof de mate la liceu și să predai numai pînă la nivelul cu care INTRI la fac. de matematică, adică să nu mai folosești în carieră NIMIC din matematica superioară care se face la facultate ! este o contradicție totală, dovadă în ce situație penibilă sînt atît învățămîntul românesc cît și piața muncii din Ro.

La o facultate de mate ar tb. să dea, din punctul meu de vedere, doar un număr mic de oameni, care chiar sînt pasionați de matematică (oameni care au cochetat cu olimpiade, chestii din astea, oameni care se văd cercetători în matematică, gen Andrew Wilkes care a descoperit recent ultima "piatră" în lunga construcție care a dus la demonstrarea teoremei lui Fermat) - evident NU sînt multe locuri de muncă pt aceștia, dar nici nu-s mulți interesați, deci se echilibrează.

În nici un caz nu să dea pt. mate-info ca să se facă programatori. Este o aiureală totală asta, de fapt este justificată de lipsa acelui nr. mic de oameni de care spuneam, profii respectivi încercînd să atragă un număr cît mai mare de oameni, din motive financiare (pt ei).

#46
Prien

Prien

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,877
  • Înscris: 11.12.2006
Sincer, nu eu stabilesc programa fac de matematica. Si ce materii se predau acolo. Iar informatica se bazeazea pe matematica. Daca ii intelege logica, o sa se priceapa si in structura programelor.
Despre invatamant. Da, stiu, sunt salarii mici. Dar nici eu nu am plecat la privati pt ca munca la stat si colegii mei mi-au oferit suficient de multe satisfactii. Si m-am simtit destul de OK. Salariul, da e un criteriu..Dar cand ii vad pe uni venind la intalnirile noastre negri la fata, amarati, pot sa zic chiar regulati..in plus eu teretic am 176 ore pe luna. ei sub 300 never. Deci daca impart cat am eu la 176, ei la 300, rezulta ca ei primesc mai putin..Am facut de cateva ori impartirtile..Eu mi+am crecut plodul, l-am dus is la si ala..Ei nu..Asa ca ma gandesc ca eu cu mai putin sunt mai putin nefericit pe bani mai putini..
Ca sa nu mai zic ca teoretic eu pot sa ii spun sefului e ora 17,01. Si i-am zis ca am bilete la Opera..Ca sa ma creada i le-am si aratat. Mi-a zis ca nu era cazul si ca il jignesc. Si a trimis rezerva..
La patron nu cred ca as fi indraznit...
A, ca alta data, vineri seara, trecut bine de ora 18 si ceva, a sunat "unde sunteti, la iesirea din cartierul Chitila, va rog sa va intoarceti pt ca 19 am avea nevoie de dvoastra"..OK, m-am intors..Si cand m-a sunat la 19,15 eram la locul meu, faceam ce trebuia, totul era OK..Mi-a zis un asa "multumesc" din suflet..Stia ca rezerva nu avea experienta mea si nu avea chef ca seful lui cel mare..Si luni, sa va puneti in pontaj orele. A facut o figura, cand i-am zis "NU, niciodata. Cand eu am avut nevoie sa plec cu o ora mai dentist, sau..Nu e cazul sa nu ma mai pot uita in ochii dvoastra".
mda, si pt asta ar putea sa imi dubleze salariul..
Sa revin. E strict treaba fiului meu ce meserie isi alege. Sper doar ca va pune suflet in ea.
Oricum, daca va vrea sa fie profesor, imi doresc sa predea cu placere si pasiune. Asa va fi apreciat.
Mama mea si socrii mei au predat toata viata lor profesionala...Si eu le datorez multa catorva dascali de care imi amimesc cu respect si placere..

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate