Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
prepararea mustului
Last Updated: Oct 11 2015 20:36, Started by
george90
, Sep 02 2015 11:14
·
0
#1
Posted 02 September 2015 - 11:14
din struguri negrii - e musai / recomandat sa ii zdrobesc daca nu ii fac vin, ci doar must care sa tina peste iarna ?
|
#2
Posted 02 September 2015 - 11:22
Hmm ... cum altfel planuiesti sa convingi mustul sa iasa din bob?
Daca te gandesti sa ii tescuiesti / presezi direct, randamentul va fi afectat (vor ramane boabe intregi chiar si dupa presare). Eu as recomanda zdrobirea boabelor inainte de presare. Oricum, operatiunea nu are legatura cu culoarea strugurilor sau cu tinutul peste iarna. Mustul nu va 'tine' de unul singur peste iarna decat daca il congelezi. Altfel, studiaza ceva metode de conservare (pasteurizare, adaos conservant, etc). Edited by titidudu, 02 September 2015 - 11:26. |
#3
Posted 02 September 2015 - 11:38
Bagi aspirina in el,dupa ce il zdrobesti si il tragi,cam atat.
|
#4
Posted 02 September 2015 - 12:06
Merge si cu hrean tocat la masina , numai ca prinde ceva gust de la el.
|
#5
Posted 02 September 2015 - 12:40
#6
Posted 02 September 2015 - 12:45
Fierbi mustul si nu mai fermenteaza sa devina vin.Sa ne chemi la iarna sa bem impreuna(tot forumul) Promitem ca nu ne vom imbata sa ne ....
Edited by Adi blondu, 02 September 2015 - 12:46. |
#7
Posted 02 September 2015 - 13:38
Ok, am mintit, nu'i sigur ca are sa reziste toata iarna - cam putina materie prima iar eu is fan Fanta sturguri ^^
Deci, si zdrobelnita sa facem, pe langa teasc. Danke! |
#8
Posted 02 September 2015 - 14:07
Mustul nu se prepara, se stoarce. Din struguri zdrobiti in prealabil. Iar pastrarea peste iarna, e altceva.
|
#9
Posted 02 September 2015 - 14:50
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iw9r3o7TkuE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#10
Posted 02 September 2015 - 17:09
Pt ca nu mai consum alcool obisnuiesc sa conserv 30-40 l must pt iarna.Am incercat toate variantele auzite,samd, insa cea mai sigura si fara conservanti este congelarea.Sticlele (pet)se umplu cam 80%,se strange cu mana pana se elimina tot aerul ,se pune dopul si la congelator.Logica este simpla:daca umpleti sticla 100% aveti sanse mari ca aceasta sa crape pt ca apa din must isi mareste volumul.
Gustul il pastreaza maibine decat daca mustul este fiert ,ca sa nu mai vorbim cu adaugarea de alti conservanti... |
|
#12
Posted 02 September 2015 - 20:42
gcom61, on 02 septembrie 2015 - 17:09, said:
Am incercat toate variantele auzite,samd, insa cea mai sigura si fara conservanti este congelarea. De acord cu tine! ... baiul este ca necesita mult spatiu in congelator! ... gcom61, on 02 septembrie 2015 - 17:09, said:
Gustul il pastreaza maibine decat daca mustul este fiert ..... Mustul nu se fierbe! ... se pasteurizeaza! ... https://ro.wikipedia...ki/Pasteurizare |
#13
Posted 06 September 2015 - 07:51
Mustul facut cu putin hrean nu schimba gustul prea mult si nu are nevoie de alt conservant. Se face zdrobirea, eventual tescuirea, si apoi se pune mustul in sticle pet de 2 litri, se adauga 2 linguritze de hrean ras pe razatoare sau altceva si se astupa sticla. Se pune in beci si este valid sucul de struguri pana in martie cel putin. Este chestie verificata. Daca nu s-a pus suficient hrean, va sta in stare de semifermentare si atunci trebuie sa fim atenti cand desfacem capacul, trebuie desfacut inchet-incet pana scade presiunea.
|
#14
Posted 06 September 2015 - 12:08
Serioja01, on 06 septembrie 2015 - 07:51, said:
Mustul facut cu putin hrean nu schimba gustul prea mult si nu are nevoie de alt conservant. Se face zdrobirea, eventual tescuirea, si apoi se pune mustul in sticle pet de 2 litri, se adauga 2 linguritze de hrean ras pe razatoare sau altceva si se astupa sticla. Se pune in beci si este valid sucul de struguri pana in martie cel putin. Este chestie verificata. Daca nu s-a pus suficient hrean, va sta in stare de semifermentare si atunci trebuie sa fim atenti cand desfacem capacul, trebuie desfacut inchet-incet pana scade presiunea. Aha, deci asa cu hrean trebuie pastrat la beci, iar eu din asta nu am |
#15
Posted 12 September 2015 - 02:18
Sau la frigider, numai ca acolo nu este spatiu suficient. Propune si tu sa-ti pastreze vreo cunostinta ce are beci.
|
|
#16
Posted 03 October 2015 - 20:55
Serioja01, on 12 septembrie 2015 - 02:18, said:
Sau la frigider, numai ca acolo nu este spatiu suficient. Propune si tu sa-ti pastreze vreo cunostinta ce are beci. Serioja ce ma fac ? Am luat niste hrean acum 2 sapramani, a stat pe afara, a dat lastari proaspeti din el (a incoltit ?). l'am pus la frigider. Atata s'a uscat ca din o.5 kg cat mai ramasese am mai cantarit sub 200g Am facut niste must cand am luat hreanul acum doua saptamani, l'amconservat asa cu hread, a tinut foarte bine. Ieri am facut restul de must, si mi'ar fi trebuit inca vreo 240g hrean pentru cat am facut, dar hreanul vechi de la frigider avea numai 190g,si uscat cum am zis... azi mustul deja inteapa. Omg omg ce ma fac ?? Mai punhrean proaspat ? bag direct conservatnt ? Help!!! |
#17
Posted 04 October 2015 - 00:56
Tu alegi, ori cumperi hrean proaspat sau pui aspirina. Astea ar fi variantele, deci 2 lingurite de hrean ras proaspat la un pet de 2 litri de must. Bafta! Asta e conservarea naturala.
|
#18
Posted 04 October 2015 - 23:16
Am mai pus hrean in dimineata asta proaspat tocat, azi pe seara cand am scos dopul ca sa mai ameste - un mare poc! Si il mai auzeam si cu urechea cum lucreaza :S Am mai pus niste hrean tocat dar...
Pare-se ca mustul meu a luat drumul vinului. Sper ca macar vin sa iasa din ce e acolo |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users