Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Love Lies Bleeding - 2024

Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...
 Donez medicamente renale ptr pisica

Ce componenta e asta si ce ziceti...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...

Mobile.de ofera imprumut de bani ...
 problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...

Jante noi shitbox
 Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio

Un nou pericol pt batrani
 

World Ventures: o companie MLM activand abuziv pe piata din Romania

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
331 replies to this topic

#91
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005

 tytysor, on 04 decembrie 2015 - 19:56, said:

Totusi de ce nu apelezi la autoritati? Chestia ca nu sint inregistrati in Ro e abureala, cu atit mai mult anaf-ul va fi interesat de ei. Dupa vocabularul folosit de autor si informatiile prezentate, cred ca de fapt intentia acestuia este sa le faca reclama respectivilor. Altfel decit sa faca anchete si sa se vaite pe internet ar fi facut o plingere pentru inselaciune. Posibil sa nu-i prea vina pentru ca si el a facut oarece ilegalitati, dar imi mentin impresia generala ca de fapt se face reclama!

Inteleg ca vrei sa-mi stii urmatoarea miscare si pentru asta incerci sa ma provoci, poate poate voi reactiona incercand sa ma justific si in final scapand cate ceva informatii despre plangeri si actiuni juridice sau mediatice. Te asigur insa ca venind cu diversiuni din astea, cu atat mai mult nu vei obtine nici macar atentia mea. In ceea ce priveste acuzatiile pe care le arunci, pentru asta se vine cu dovezi. Ai vazut deja cum se face. Orice alta abordare e mancatorie tipica periferiei societatii.

 benis, on 04 decembrie 2015 - 21:31, said:

Păi.. Ce se vede:
1. Și eu am cumpărat servicii online fără nici o verificare. Puteam introduce exact ce date îmi doream.
2. Cu alte cuvinte, ai acceptat să lucrezi la negru, pe propria răspundere.

Dacă tu aveai măcar o chitanță/un bon pentru suma achitată de tine, puteai merge fain frumos la ANPC și să reclami în primul rând faptul că nu sunt afișate preturile înainte, lucru care probabil ți-ar fi rezolvat problema încă înainte de a intra pe forum. Însă tu ai acceptat posibilitatea de a câștiga la negru, cu riscurile și consecințele de rigoare.

Data viitoare, când cumperi iarbă și iei țeapă, poți să vii aici pe forum și să ne explici ce nașpa era dealerul că nu ți-a dat gramajul corespunzător și s-a slobizit în ea.

Așadar, dacă vă place să lucrați la negru, măcar fiți în puii mei bărbați adevărați și treceți peste eșecuri din astea. Sau cumpărați doar servicii și produse pe canale oficiele și vă puteți plânge la nenea funcționarul despre orice detaliu. Între timp bănuiesc că s-a dezaburit luneta, nu?

Pănă la urmă, greșeala inițiatorului e că s-a grăbit să dea banii. Eu când mă duc la o prezentare de genul, fac prima achiziție după cca o săptămână.

Benis.. Trecand peste faptul ca prima data cand ai intervenit in aceasta discutie ai fost complet paralel cu subiectul si cautai sa-mi demonstrezi cu rata duckduck (pentru necunoscatori - un obscur motor de cautare) ca ce spun eu e o minciuna, acum intervii in aceeasi nota, obligandu-ma sa te fac iarasi colectionar de postari (si nimic mai mult).

Asadar..

1. Este irelevant ce verificare am facut sau nu am facut eu. Relevant este caracterul infractional al modului de operare al celor care ofera produse sau servicii aparent legale, reale si legitime. Aparent.

2. Nu am acceptat nici un moment sa lucrez la negru. Am si explicat intr-o postare anterioara - pe care probabil nu ai citit-o inainte sa scrii aceste randuri - ca bonusul de pe urma unei eventuale promovari ar fi urmat sa fie virat de catre companie intr-un cont personal pe care fiecare dintre promotori ar fi urmat sa si-l deschida la Bank of America prin intermediul furnizorului de servicii bancare internationale agreat de World Ventures, Payoneer. Nu este ilegal sa castigi bani intr-un cont din strainatate, atata timp cat firma World Ventures urmareste sa declare fiecare venit pe care il fac promotorii persoana-fizica pentru a putea sa retina impozitul la sursa in acord cu tara de provenienta, urmand sa vireze restul de bani in contul personal iar promotorul sa-si declare la randul sau aici acest venit deja impozitat. Ca si justificare legala, un astfel de bonus poate fi platit pentru persoane fizice sub forma unui discount la cumparaturi, dar eligibilitatea unei astfel de incadrari depinde foarte mult de obiectul de activitate al firmei si de specificul modului de operare, fiind problema firmei cum intelege sa aplice legislatia in domeniu.

Extrasul de cont are valoare de chitanta - pe ce lume traiesti?

Preturile sunt tot timpul afisate la pachetele de inscriere. Ti-am mai explicat si data trecuta ca tu nu cumperi vacante ci inscrierea in club, asadar este irelevant daca acele vacante au preturile afisate sau nu.

Comparatia cu distriburitorii de iarba este ridicola pentru simplul fapt ca acolo nimeni nu pretinde ca este in legalitate. Aici insa totul este ambalat si oferit astfel incat sa para perfect legal si politically correct.

Observ ca aduci in discutie barbatia.. sa stii ca daca aberezi in forta nu esti mai barbat decat unul care-si gandeste fiecare miscare fara zarva ca sa fie auzit, fara spume la gura ca sa fie crezut si fara sa-si pupe muschii.

Desi nu ai habar cand am facut eu achizitia, vii si iti dai cu presupusul despre asta doar ca sa te auzi vorbind. Mai bine ai tacea ca bine ai facea!

 slai, on 19 noiembrie 2015 - 10:59, said:

+1
@initiator, felicitari pentru topic.


Felicitari @slai pentru versurile din semnatura!

"Şi-oricât de-ngustă o fi calea,
Oricâte piedici m-or lovi din greu,
Eu sunt stăpânul sorţii mele
Sunt căpitanul sufletului meu."

Superb! Este tot ce voiam sa aud! :-)

 flp014, on 04 decembrie 2015 - 21:39, said:

@initiator, de fapt tu ce vrei sa transmiti prin postarile tale? Ca ti-ai luat teapa? Da, ai luat , dar asta o stiai dinainte. Ca nu ti-ai recuperat banii? Din ce ai povestit ai avut sansa sa iti iei banii integral inapoi dar nu ai facut-o pentru ca ...?
Dupa cum vorbesti , tu esti tipul de "speaker" care racoleaza clienti. Daca scopul tau este ca prin antireclama, sa gaci reclama acestui MLM, ai reusit din plin.
Sau mai este varianta in care tu de fapt reprezinti un alt sistem MLM si testezi reactii,etc.

Oricum ar fi , pari orice dar numai NU "doar un client nemultumit"...
Se vede clar ca ai o inversunare pe aceasta firma si mai ales vad ca ai pe reprezentantii locali. Ceva probleme in "familie" ?

Repet, poate reusesti sa explici de fapt care e nelamurirea ta? Ca aceasta firma exista? Ca nu ti-au dat banii inapoi cu surle si trambite si cu scuze pe toate canalele media? Ca au practici de recrutare "nelegale" ? Ca se imbogatesc pe spatele prostilor/naivilor?

Nu se intelege mai deloc cauza care te-a determinat sa incepi atacul asta aici pe forum. Si sincer chiar as fo curios sa aflu motivul real.

PS: nu agreez de fel astfel de sisteme(MLM) si nici nu am participat in vreunul . Asta ca nu cumva sa ma suspectezi de parere partinitoare in vreun fel Posted Image

Alocutiunea ta este de nivel prescolar iar modul in care ai ales sa te raportezi la tot ce am postat eu arata ostilitate si obtuzitate. Dar probabil ca acesta este felul detractorilor de a desconsidera tot ce nu concorda cu motivele lor mai mult sau mai putin ascunse de a se pune de acord cu ceva, orice ar fi acel ceva. Cum spuneam cu nu foarte mult timp in urma unui alt exemplar din tagma detractorilor care activeaza pe acest forum: "Mediocrii sunt usor de identificat - ei nu admira, nu aproba, nu incurajeaza, ci doar neaga, refuza si contesta."

Edited by Eduard, 05 December 2015 - 00:01.


#92
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Comportamentele sinucigase si fara discernamant nu sunt de admirat, aprobat, incurajat. Dar pe tine te admir(am) cum ai cotizat, contribuind substantial (banuiesc ca nu erau doar bani de o saorma nici chiar pentru tine) la bunastarea celor pe care acum te chinuiesti sa ii denigrezi.

Specimene din astea irationale, false dar pline de emfaza sunt pe toate drumurile. Irationalism si prostie care dealtfel face sa creasca o alta afacere "de succes" sa creasca zilele acestea pe holurile supermarketurile din Bucuresti.

#93
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010
@initiator, imi dadeai impresia de un om citit si cat de cat intelectual.
Unde iti pare ca neg eu ceva din ceea ce am spus?Sau obtuzitatea unde este?
Eu doar am observat ca nu esti un simplu cetatean care isi vrea banii inapoi ci unul care vrea sa distruga ceva. Habar nu am daca MLM-ul respectiv e ok sau nu , nici nu ma intereseaza dar sa vad atata inversunare pe ceva la care un om cu capul pe umeri "nu ar fi pus botul" de la prima relationare cu acestia, imi pare de neimaginat .
Te-am intrebat punctual ce anume te-a determinat sa ai reactia asta fata de acel sistem din moment ce ai avut sansa sa iti recuperezi banii.
Motivul furiei tale vreau sa il gasesc..

PS: ai un stil foarte cunoscut . Parca ai fi politician...vorbesti(scrii) mult fara a spune nimic. Te inviarti pe langa intrebari cu gratie...

#94
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
flp014, este atat de simplu motivul meu: ori va fi o lume a constiintei peste tot (si in comert, si in politica, si la biserica, si la biblioteca), ori nu va fi nimic.

#95
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011

 flp014, on 05 decembrie 2015 - 03:15, said:

@initiator, imi dadeai impresia de un om citit si cat de cat intelectual.
Clar, toate poveștile le-a citit, Frumoasa din Pădurea Adormită, Alice în Țara Minunilor, etc.

 flp014, on 05 decembrie 2015 - 03:15, said:

Motivul furiei tale vreau sa il gasesc..

PS: ai un stil foarte cunoscut . Parca ai fi politician...vorbesti(scrii) mult fara a spune nimic. Te inviarti pe langa intrebari cu gratie...
Poate vrea să-i strângă cu ușa un pic, însă nu cred că vede nimic. Ăștia intră in legalitate, fac armistiți fiscal și au încheiat bâlciul.

Edited by benis, 05 December 2015 - 13:26.


#96
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Benis, e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune!

#97
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011

 Eduard, on 04 decembrie 2015 - 23:45, said:



Comparatia cu distriburitorii de iarba este ridicola pentru simplul fapt ca acolo nimeni nu pretinde ca este in legalitate. Aici insa totul este ambalat si oferit astfel incat sa para perfect legal si politically correct.

Nu este deloc ridicolă, pentru că dacă ar fi să te ia cineva la întrebări, evaziunea fiscală chiar poate fi justificată ca pricol social. Faptul că nu cunoști asta nu are nici o relevanță, degeaba tu te scuzi că n-ai verificat..

 Eduard, on 04 decembrie 2015 - 23:45, said:

1. Este irelevant ce verificare am facut sau nu am facut eu. Relevant este caracterul infractional al modului de operare al celor care ofera produse sau servicii aparent legale, reale si legitime. Aparent.
2. Nu am acceptat nici un moment sa lucrez la negru. Am si explicat intr-o postare anterioara - pe care probabil nu ai citit-o inainte sa scrii aceste randuri - ca bonusul de pe urma unei eventuale promovari ar fi urmat sa fie virat de catre companie intr-un cont personal pe care fiecare dintre promotori ar fi urmat sa si-l deschida la Bank of America prin intermediul furnizorului de servicii bancare internationale agreat de World Ventures, Payoneer. Nu este ilegal sa castigi bani intr-un cont din strainatate, atata timp cat firma World Ventures urmareste sa declare fiecare venit pe care il fac promotorii persoana-fizica pentru a putea sa retina impozitul la sursa in acord cu tara de provenienta, urmand sa vireze restul de bani in contul personal iar promotorul sa-si declare la randul sau aici acest venit deja impozitat. Ca si justificare legala, un astfel de bonus poate fi platit pentru persoane fizice sub forma unui discount la cumparaturi, dar eligibilitatea unei astfel de incadrari depinde foarte mult de obiectul de activitate al firmei si de specificul modului de operare, fiind problema firmei cum intelege sa aplice legislatia in domeniu.
Extrasul de cont are valoare de chitanta - pe ce lume traiesti?

Ba, ai acceptat să lucrezi la negru, mă rog, n-au apucat să intre comisioanele să se pună și musca pe căciulă.. Dacă nu știai, ca persoană fizică, de desfășori activitate în România, venitul îl declari la fiscul din România, nu în Panama. Aaa, că poți tu să faci optimizări fiscale cu o firmă de acolo ulterior, învârtind niște facturi, aia e altceva. Oricum, tu n-ai venit la ei sub promisiunea să-ți facă discount la Mall, tu așteptai banii ăia să-ți vină ca atare.

Extrasul de cont, da, ține loc de chitanță/bon, păi tu dacă ai firmă și îți faci plate prin OP, cum plm vrei altfel să te scazi la fisc dacă ai firmă? Ceri la furnizor factură și cu extrasul de cont le pui în dosarul de conta.

 Eduard, on 05 decembrie 2015 - 13:25, said:

Benis, e usor a scrie versuri cand nimic nu ai a spune!

Mă înclin în fața experienței și dedicației DVS. :worthy:

#98
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008

 benis, on 04 decembrie 2015 - 22:32, said:

2 la mână și statul e piramidal și biserica și probabil și angajatorul tău. Te invit să părăsești civilizația și să locuiești în pustiu, unde nu există piramide ierarhice.
Surpriza, nici pustiul nu este lipsit de asa ceva (avand in vedere ca un pustiu absolut nu exista).
Discutam totusi de piramide si piramide. In cazul de fata eu nu vad ce castiga cei de la baza piramidei si cat de sustenabila este constructia.
Dar, in fine, asta-i alta discutie, atat timp cat aceste activitati nu sunt vazute ca fiind ilegitime si nocive de catre unii - singura problema fiind legalitatea sau ilegalitatea inregistrarii si functionarii. De parca daca babuinii aia "reclamati" erau in mod real recunoscuti / apreciati de E & Y schimba cu ceva situatia.

 benis, on 05 decembrie 2015 - 13:24, said:

Poate vrea să-i strângă cu ușa un pic, însă nu cred că vede nimic. Ăștia intră in legalitate, fac armistiți fiscal și au încheiat bâlciul.  
Vor incheia balciul dpdv al initiatorului topicului, povestea tragica va continua.

Edited by BlueKing-69, 05 December 2015 - 13:57.


#99
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,134
  • Înscris: 04.02.2011
Acuma, revenind la oile noastre, eu unul mai știu firme care lucrează astfel și mai fentează niște taxe o vreme. Chiar și Amway făcea treaba asta via Ungaria și uite că azi plătesc taxe și sunt un mlm de succes, cu produse pe măsură.

Țeapa pe care consideri că ai luat-o cu această firmă cvasifantomă e că vine cu chestii nerelevante pentru client, cum fac companiile consacrate ca Amway, Avon, etc. Și, mă rog, recomandările false pe care le prezintă (aici și eu să fiu Ernst&Young i-aș trage prin tribunale de s-ar plictisi).

Exemplul acela cu revelionul de 600€ la București e relevant.. Câți sunt așa idioți să dea bani aceia pentru un revelion în cea mai nașpa capitală din Europa conform topurilor oficiale?

 BlueKing-69, on 05 decembrie 2015 - 13:42, said:

De parca daca babuinii aia "reclamati" erau in mod real recunoscuti / apreciati de E & Y schimba cu ceva situatia.

Nu cunosc foarte bine E&Young însă mă gândesc că nu pun ștampila pe orice ciuruc.
Sigur, așa poți vedea țepari peste tot, și asigurări și bănci și furnizori de telefonie, chestia e că ăia oferă produse concrete în general, în ton cu piața, nu beșini și gaze de eșapament.

#100
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,516
  • Înscris: 02.09.2006
""Vizualizare mesajtytysor, pe 04 decembrie 2015 - 19:56, a scris:
Totusi de ce nu apelezi la autoritati? Chestia ca nu sint inregistrati in Ro e abureala, cu atit mai mult anaf-ul va fi interesat de ei. Dupa vocabularul folosit de autor si informatiile prezentate, cred ca de fapt intentia acestuia este sa le faca reclama respectivilor. Altfel decit sa faca anchete si sa se vaite pe internet ar fi facut o plingere pentru inselaciune. Posibil sa nu-i prea vina pentru ca si el a facut oarece ilegalitati, dar imi mentin impresia generala ca de fapt se face reclama!
Inteleg ca vrei sa-mi stii urmatoarea miscare si pentru asta incerci sa ma provoci, poate poate voi reactiona incercand sa ma justific si in final scapand cate ceva informatii despre plangeri si actiuni juridice sau mediatice. Te asigur insa ca venind cu diversiuni din astea, cu atat mai mult nu vei obtine nici macar atentia mea. In ceea ce priveste acuzatiile pe care le arunci, pentru asta se vine cu dovezi. Ai vazut deja cum se face. Orice alta abordare e mancatorie tipica periferiei societatii.""

M-ai prins, esti mai destept cecit credeam! Ai dreptate de ieri seara nu mai pot dormi de grija miscarilor pe care le vei face...pe diverse forumuri, poate se sperie aia, altfel la autoritati nu ai curaj sa te duci pentru ca stii ca esti la fel de vinovat in fata legii!

Pari un tinar cu vocabular de mlm-ist la inceputul carierei care a luat o mica teapa, n-ai grija, nu va fi si ultima. Daca vezi ca totusi domeniul este prea dur pentru tine si nu faci fata, cauta-ti un loc de munca pe masura pregatirii si are sa-ti fie mai bine.

Succes orice varianta ai alege!

#101
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Eu zic sa privim totul prin prisma acestei liste..

Attached File  IMG_2939.JPG   110.38K   115 downloads

#102
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,746
  • Înscris: 26.08.2008
Unele calitati din lista de mai sus pot deveni degraba defecte.


Penibil sa se planga cineva ca a fost tepuit fraierit fiind cu prezentari de indoctrinare de catre niste speakeri dubiosi - slideuri ieftine - pagini de internet stralucitoare si mestesugit ticluite iar apoi sa vii cu texte si imagini care nu's decat niste bullshituri inspirationale / motivationale ... adica fix instrumente mlm-iste pentru prosti.

Nu mersi, hai sa gandim si cu creierele noastre.

Edited by BlueKing-69, 05 December 2015 - 22:39.


#103
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,516
  • Înscris: 02.09.2006
Moama ce l-au mirosit aia! Clentul ideal pentru a fi pacalit!

In ce priveste lista, sint prea batrin sa mai invat o limba straina, poate ca mai sint si altii camine, asa ca fa bine si exprima-te in limba stamoseasca, in graiul lui Eminescu, Creanga ori Sadoveanu! Sau nu e corporatist?

#104
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Attached File  petre-tutea.jpg   20.56K   22 downloads

#105
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Du-te ma si te culca.

#106
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010
@initiator, pana la urma ce doresti cu acest topic si cu aiurelile de pe langa?
Fii mai explicit un pic pentru ca este utopic motivul expus de tine cateva posturi mai sus.
iesi din lumea ta si coboara printre semenii tai. Ai sa vezi ca e frumoasa lumea asta , asa cum e , cu bune si rele...

#107
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
A creste doar cantitativ si nu calitativ este ideologia celulelor canceroase.

#108
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010
Maestre, vorbesti mult dar...fara rost...:)) keep up the good work !

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate