Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai

UPGRADE interfon de bloc Electra?

Care-i diferenta intre Geberit De...
 

World Ventures: o companie MLM activand abuziv pe piata din Romania

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
331 replies to this topic

#73
edibratu

edibratu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 30.10.2011
Am auzit si eu de World Ventures - de la un prieten - si vroiam sa aflu de tema din mai multe surse.
Am citit ce s-a scris aici si ma bucur ca acum sunt mai bine informat. Este o discutie foarte utila.
Este bine sa stim experientele altora - placute sau neplacute.

Prenumele meu este tot Eduard (coincidenta).

#74
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Ma bucur ca tot ce am spus aici isi dovedeste utilitatea! Imi place sa cred ca acesta este doar inceputul!

Un detaliu.. daca cifra de 157 de milioane de dolari - crestere venituri pe anul 2014 - face compania WorldVentures importanta, atunci ce spune despre aceeasi companie felul in care a dobandit o parte din acesti foarte multi bani, aici, in Romania?

Attached File  venituri.jpg   121.83K   75 downloads

Edited by Eduard, 13 November 2015 - 21:49.


#75
Maddow1

Maddow1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 300
  • Înscris: 05.04.2012
Sunt prieten cu doua persoane aflate la cel mai inalt rang in compania asta, prieteni buni cu geta voinea si razvan dinca... si da, totul este teapa, regizat sau cum vreti sa-i ziceti. Credeti-ma ca sunt sute de membri activi care platesc lunar acea taxa si care inca nu-si dau seama ca sunt prostiti pe fata. Oamenii astia din organizatie castiga lunar mii de euro pe spatele lor

#76
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,807
  • Înscris: 18.12.2007
Asa bun prieten le esti tu lor (si ei tie) incat te apuci sa ii 'dai in gat' pe forumuri?

#77
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,770
  • Înscris: 25.01.2007

View Postandreim77, on 20 octombrie 2015 - 16:16, said:

E bine ca se semnaleaza astfel de scheme, a mai fost o discutie asemanatoare cu o asa zisa companie de modele pentru publicitate care in primul pas cerea bani pentru ca sa iti faca portfoliu si apoi poate erai chemat sa participi la reclame.
Invatatura e simpla: atunci cand esti angajat, faci contract ferm, muncesti si esti platit. Simplu, nu dai bani ca sa lucrezi sau sa castigi poate
Eduard, te-ai gandit sa scrii televiziunilor de stiri si ziarelor nationale? Ia-le la rand, ca afaceristii astia au cardasie cu politicienii si trusturile aservite, s-ar putea sa nu te ia in seama una sau alta. Dar merita incercat.

+1
@initiator, felicitari pentru topic.

La multi pe topicul acesta am vazut ideea preconceputa ca un mlm e in mod strict ceva rau.
oriflame, avon si alte companii de cosmetice/sanatate sunt mlm.
brokeri de asigigurare, cum e destine, al treilea broker ca marime din tara, sunt mlm.
banci de locuinte, cum e raiffeisen, sunt mlm.

e pur si simplu un anumit tip de marketing, diferit de cel traditional. ca unii rau intentionati il folosesc, e partea proasta, dar mlm nu e ceva rau in mod necesar.

#78
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005

View Postpg-soare, on 23 octombrie 2015 - 09:05, said:

Am fost si eu la o chesti de genul asta avand ca tema vanzarea unei cafele cu nu stiu ce ciuperca in ea, ganoderma ....

...

PS. Daca stiti astfel de intalniri in Bucuresti, de orice tip, va rog, spuneti-mi prin PM.

Ca sa se vada cum racoleaza World Ventures in Romania si cum trainuieste oamenii odata racolati, atasez doua filme al caror protagonist este Razvan Dinca - varful masinariei de propaganda a organizatiei in teritoriu.


1. Razvan Dinca - extras prezentare World Ventures (iunie 2015)

Ce putem vedea?

1.1. Filmul incepe cu o imagine de retroproiector ilustrand DEFINITIA oferita de Razvan Dinca pentru racolarea in mod ilegal de membri cotizanti din Romania: PREMARKETING. Apoi vorbeste despre cat de departe se poate ajunge cu "activitatea de business" aducand in discutie "marele lui succes": 4000 de oameni pe care i-a racolat direct sau indirect, din care o parte castiga deja bani "frumosi" in acest club. Urmeaza inducerea convingerii ca majoritatea celor care asistam la prezentari ar trebui sa facem acelasi lucru, deoarece 99,99% dintre romani nu au aflat inca despre aceasta "mare oportunitate a vietii lor" iar noi le-o putem oferi (intr-un mod evident altruist si cu o generozitate de-a dreptul biblica). In continuare urmeaza asocierea numelui World Ventures cu nume grele din business-ul mondial pentru transferul de credibilitate: Facebook, Vodafone si altii, chiar daca acesti operatori de servicii nu au nici o treaba cu asa zisul produs al pseudo-companiei MLMistico-turistice.


1.2. Ulterior Razvan Dinca trece la enumerarea categoriilor socio-profesionale despre care crede el ca pot servi drept propaganda eficienta sistemului piramidal de imbogatire initiat si promovat de World Ventures: medici, avocati, ingineri, pensionari si lista e lunga. Imediat le adreseaza acestora invitatia sa invete sa vanda participand la unul din multele traininguri organizate de cinstita, reputata si transparenta companie. Traininguri pe care am aratat deja in poze cam cine le sustine. Personal cred ca un inginer, un avocat sau un medic s-ar simti jignit sa fie pus in fata unui vanzator ambulant (adesea fara studii superioare si fara scrupule) care vine sa ii spuna inginerului, avocatului sau medicului s-o lase mai moale cu meseria lui pentru ca are de invatat cum sa tromboneasca lumea in numele World Ventures LLC.


1.3. Urmeaza anuntarea cu surle si trambite a venirii multimilionarului Wes Melcher la Bucuresti in scopul de a trainui pe cei care deja desfasoara aceasta activitate aici. Subliniez ca venirea lui Wes Melcher in Romania din partea World Ventures era programata sa aiba loc la mai bine de o luna dupa ce compania imi inchidea contul fiindca - spuneau ei - ii asociasem cu piata din Romania, pe care sustineau / se jurau ca nu activeaza, mergand cu tiganeala pana in panzele albe in numele acestei dezmintiri.

1.4. Mai departe ipocrizia si demagogia personajului de film escaladeaza pana la cote grave. El afirma:

"Noi deja am transmis lumii ca in Romania se fac lucruri mari!",
"Sunteti foarte norocosi cei care ati venit azi aici!",
"Va voi arata exact cum am reusit eu sa am un cont cu peste 5 cifre!",
"Nu vi se pare absurd sa congingi pe cineva sa calatoreasca la preturi mai bune?",
"Nu vi se pare absurd sa convingi pe cineva sa castige bani?"

1.5. Incheierea este mai mult decat graitoare: fara a mentiona faptul ca nu te poti inscrie in World Ventures decat prin furnizarea unei adrese false (billing, shipping, mailing) - activitatea de promovare ne fiind legala in Romania si nici admisa de companie la nivel declarativ - Razvan Dinca ii invita pe toti cei din sala sa aiba pregatit cardul cu echivalentul in bani al taxei de membru Gold sau Platinum pentru a-si asigura pe loc inrolarea in clubul visurilor (dupa ce banii au migrat - tot pe loc - in conturile asa zisei companii).



2. Razvan Dinca - extras training World Ventures (iunie 2015)

Al doilea film puncteaza 3 lucruri importante:

2.1. Asocierea cu Geta Voinea (doar da atat de bine la reclama, din pacate nu si la problema etica sau juridica a incardasirii / asocierii).

2.2. Posibilitatea derularii activitatii de promovare a clubului sub forma de business online - informatie voit mincinoasa, oferita ca momeala publicului de la prezentari pentru a capta interesul unei audiente cat mai diversificate. Vazusem deja pe pielea mea, cu nici o luna in urma, cum este respinsa categoric de catre World Ventures orice tentativa de acest gen si cum Razvan Dinca, omul de mingi al organizatiei, emitea pretentii in tot acest timp pe grupurile de Facebook despre cum nimeni nu trebuie sa faca prezentari prin intermediul site-urilor, deoarece, vezi doamne, informatia este inevitabil distorsionata si ajunge trunchiat la public, doar prezentarile de tip sala fiind autentice, agreate si acceptate.

2.3. Tehnici de manipulare inaintea si in timpul prezentarilor: fabricarea entuziasmului, exagerarea mizei prin ridicarea la rangul de cadou a posibilitatii de inscriere in club, invitarea la prezentare cu informatie zero si in mare graba (crearea urgentei si fortarea deciziei de participare), complimentarea mercantila (gadilarea egoului invitatului pentru obtinerea unui raspuns pozitiv in privinta participarii la prezentare).


Edited by Eduard, 28 November 2015 - 19:23.


#79
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Si o chestiune maxim ironica, aratand pretul lipsei de viziune, de inteligenta si de bun simt al celor care activeaza la varful companiei World Ventures..

Azi, Marti, 1 Decembrie 2015:

- La cautarea pe Google dupa "world ventures romania", pagina de pe Softpedia se afla listata pe locul 1 din 257.000 de rezultate.

Attached File  world-ventures-romania.jpg   270.43K   51 downloads

- La cautarea pe Google dupa "world ventures", aceeasi pagina se afla listata pe locul 2 din 18.400.000 de rezultate. Se vede in poza cum postarea apare fix sub site-ul oficial al companiei, www.worldventures.com. A little too ironic, isn't it?

Attached File  world-ventures.jpg   246.29K   81 downloads


Imi aduc aminte cum spunea madam Voinea cand m-a intampinat ca o lamaie acra la confruntarea cu avocatul: "Lasa ca face WorldVentures pagina de internet in momentul in care o sa intre aici, ce pagina sa faci tu?!" Draga Geta, nici nu stii cate nu stii! As fi putut sa trec peste asta daca nu te-ai fi purtat iresponsabil cu exact acel om din linia ta despre care ai afirmat chiar din prima zi a intalnirii noastre ca este fericitul posesor al unui coeficient de inteligenta care te depaseste.


Sau cum spunea acest stalp al societatii - Razvan Dinca, omul total angajat in aprofundarea viziunii iremediabil mercantile asupra vietii: "Informatia ajunge incomplet si distorsionat la public atunci cand este oferita pe internet". Razvan, cand m-ai trimis sa-mi iau de pe net toata informatia care ma interesa cu privire la WorldVentures (si asta chiar la prima noastra intalnire), ai admis macar intr-un colt al mintii tale profund orientate in jurul notiunii de PROFIT ca va exista un pret pe care il vei avea de platit pentru aceasta combinatie de impertinenta crasa, diletantism si maxima ipocrizie?


Sau compania mafiota WorldVentures, prin personajele obscure cu ajutorul carora minte o lume intreaga - Wayne Nugent (cofondator), Wes Melcher (trainer), Heather Vincent (specialistul in politici si practici al companiei in relatia cu membrii) s-o fi gandit vreodata ca sloganul "Make a living living!" va deveni intr-o buna zi pentru lumea informata "Stay away from the fake living (brought to you by the fake people we are)"?!



Ce sa mai.. un adevarat tablou al gloriei umane!

Attached File  worldventures-generic.jpg   549.97K   87 downloads


"But in a corner of my mind
Celebrate the glory.."

Posted Image

#80
radunic

radunic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,996
  • Înscris: 09.08.2005

View PostEduard, on 27 septembrie 2015 - 14:17, said:

Vreau sa-ti raspund tehnic. Care parte din toti pasii pe care ii voi expune mai jos insemnand inrolarea in World Ventures ti-ar trezi suspiciuni?

1. - Ma duc la o prezentare unde cineva imi spune despre un club de calatorii care tocmai si-a facut aparitia pe piata de turism si vanzari directe din Romania.
2. - Imi arata materiale documentare despre ce inseamna, cat e de vechi si de unde vine, premii obtinute si recunoasteri verificabile pe site-uri cu autoritate online, imi arata imagini si filmari din deplasari prezentand membri si lideri ai companiei in diferite ipostaze, atestand ca participa la evenimente organizate de World Ventures prin prezenta siglei oficiale afisate peste tot.
3. - Imi comunica adresele de internet unde pot verifica existenta vacantelor, existenta biroului virtual, existenta sediului din America si a unui intreg staff ce raspunde de relatia cu partenerii.
4. - Imi ofera posibilitatea sa ma inscriu ca persoana fizica, procesandu-mi electronic plata fara probleme. Acelasi lucru il pot face pe Amazon Germania sau Amazon Franta atunci cand vreau sa cumpar produsele lor, practic ma inregistrez in calitate de persoana fizica dupa care pot beneficia de ceea ce ofera aceste magazine chiar daca nu au reprezentanta in Romania si opereaza doar online.
5. - Mi se confirma identitatea in sistem si mi se arata in timp real intreaga structura de noi inscrisi care se construieste sub mine.
6. - Mi se iau banii de pe card lunar si mi se raporteaza aceste tranzactii in biroul virtual si pe mail.
7. - Compania imi trimite regulat materiale informative despre cum sa promovez cat mai mult si cat mai bine conceptul, afacerea si produsul.
8. - Pe pagina de evenimente organizate oficial de companie la nivel international il vad pe unul din liderii de aici (Razvan Dinca), anuntat drept speaker-ul care urmeaza sa sustina un training de vanzari in Suedia datorita performantelor obtinute in activitatea de vanzari (din Romania).
9. - Mi se comunica faptul ca daca voi promova afacerea si voi incepe sa castig bani din aceasta activitate, bonusul va fi virat de catre companie intr-un cont personal pe care ar trebui sa mi-l deschid la Bank of America prin intermediul furnizorului de servicii bancare internationale agreat de World Ventures, Payoneer. Mi se spune ca asa functioneaza peste tot. Nu este ilegal sa castigi bani intr-un cont din strainatate, iar daca firma World Ventures m-a inscris in calitate de reprezentant de marketing ca persoana fizica, imi imaginez ca s-a angajat sa declare fiecare venit pe care il fac promotorii inregistrati astfel, pentru a putea sa retina impozitul la sursa in acord cu tara de provenienta, urmand sa vireze restul de bani in contul personal.
1 - ok
2 - materiale poate tipări oricine; ai verificat ceva din ele? dacă da, cum? te-ai uitat după păreri ale altora? primul bec roșu s-ar fi putut aprinde aici;
3 - virtual, totul virtual; al doilea bec roșu;
4 - da, dar... cu adresă falsă; aici trebuia să pui punct și să fugi.
5 - iarăși virtual; de unde știai că structura aia chiar există?
6 - ok
7 - materiale tipărite cu o părticică din banii tăi;
8 - ok; naivi or fi și în Suedia;
9 - din cîte știu eu în SUA fiecare își declară cîștigurile la fisc și-și plătește impozitele.
Aici spui ceva ce, de fapt, reprezintă ce ai făcut pe tot parcursul procesului ăsta - ți-ai imaginat lucruri în loc să verifici ce ți s-a spus; dacă ai fi deschis gura la punctul 3 și le-ai fi spus clar că nu le dai bani fără să treci adresa ta legală, foarte probabil ar fi dispărut politețea și ți s-ar fi spus scurt "nu-ți place așa, pleacă."
Ai preferat să visezi roz... Zi mersi că te-ai trezit înainte să cotizezi cu miile de dolari.


View PostEduard, on 27 septembrie 2015 - 14:17, said:

Acoperirea este perfecta, nu?
Nu.

PS - m-am uitat nițel pe site; șeful ăl mare are titlu de "Chief Visionary Officer"  Posted Image

Edited by radunic, 01 December 2015 - 15:31.


#81
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Radu, iti dau ca exemplu un element din prezentare care odata oferit ca si argument contribuie intr-o buna masura la nota de credibilitate intitala acordata de publicul larg companiei care se prezinta astfel:
  • la sala se spunea ca cei doi cofondatori ai companiei World Ventures - Wayne Nugent si Mike Azcue - au fost nominalizati (si apoi desemnati ca finalisti) de compania de audit Ernst & Young in 2010 la titlul de antreprenorii anului pentru acest business.
Attached File  ernst-young.jpg   116.5K   30 downloads

Exista pe net si un link catre un document online care aparent atesta acest lucru: http://www.wvteaminf...0_finalists.pdf

Cei 2 apar ultimii pe lista de finalisti dintre cei nominalizati in anul respectiv.

Dar stii ce? Mi-ai dat o idee care am senzatia ca o sa aduca informatii noi si foarte interesante in peisaj.. am sa verific chiar la Ernst & Young daca aceasta lista a nominalizatilor / finalistilor este adevarata.

Edited by Eduard, 01 December 2015 - 16:36.


#82
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Cum se leaga totul cand incepi sa scormonesti prin rahatul impanat al infractorilor acestei lumi..

Am primit dezmintirea de la Ernst&Young cum ca le-ar fi acordat vreodata mafiotilor de la World Ventures titlul de antreprenori de vreun fel. Atasez captura de ecran cu solicitarea mea si raspunsul primit:

Attached File  dezmintire-ernst&young.jpg   472.17K   99 downloads

In continuare m-am decis sa verific daca afirmatia mincinoasa cu privire la marea recunoastere provine de la insasi compania mama sau de la vreo persoana din sistem. Minciuna ramane minciuna indiferent cine o spune, cu atat mai mult cand e transmisa in mod repetat in scopul obtinerii de profit, dar vreau sa stiu clar cine este la originea acestei minciuni.

Ei bine, la intrunirile internationale WorldVentiste, firma il aduce pe scena aproape fara exceptie pe unul dintre speakerii sai de notorietate, un individ asociat cu insasi imaginea companiei: Matt Morris. Poate nu este intocmai evidenta legatura oficiala dintre acest individ si entitatea World Ventures. Pana cand.. observi ca pe materialele video ale lui Matt Morris se regaseste nota de copyright a companiei, "World Ventures LLC". Cum ar fi de exemplu prezentarea din 2013 realizata de Matt Morris in numele WorldVentures: "Matt Morris World Ventures Business Presentation 2013":

Attached File  matt-morris-presentation.jpg   439.63K   79 downloads

In aceasta prezentare, la minutul 2:00, gasim fix imaginea care ne vorbeste despre cum au castigat cei doi patronesi ai companiei titlul de antreprenorii anului in 2010, distinctie decernata de compania de audit Ernst&Young:

Attached File  matt-morris-ernst-and-young-slide.jpg   316.22K   45 downloads

Filmul poate fi urmarit aici: Matt Morris World Ventures Business Presentation 2013

Asadar in acest moment e disponibila si dovada ca liderii din Romania mint, liderii din afara mint, iar compania World Ventures isi fundamenteaza existenta pe minciuni, atat sub aspectul politicilor cat si al practicilor.

Posted Image

Din ciclul ASA NU, va fi extrem de interesant de urmarit in continuare ce decid sa faca pe cale de consecinta autoritatile nationale si internationale!

Keep in touch! Posted Image

Edited by Eduard, 04 December 2015 - 00:50.


#83
Eduard

Eduard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 21.07.2005
Astazi am stat de vorba telefonic cu Head of Branding al companiei Ernst & Young Romania pentru a intelege mai bine ce inseamna "Antreprenorul Anului", cum se decerneaza aceste premii si daca minciuna celor de la World Ventures este totala sau prin omisiune.

Mi s-a descris foarte clar cum functioneaza sistemul de premii si in ce conditii se obtine un astfel de premiu..

Exista 3 faze: faza pe regiune, faza nationala si faza internationala, fiecare dintre acestea soldate cu desemnarea si premierea unui castigator.

Faza pe regiune are un singur castigator pentru fiecare din regiunile participante. Daca ai castigat aici, esti antreprenorul anului pentru regiunea geografica luata in considerare. Castigatorii de la regiune merg in concursul pe tara, care are la randul sau un singur castigator. Castigatorii pe tara participa apoi la finala mondiala, unde este desemnat in mod asemanator un singur castigator, practic castigatorul suprem.

Ca sa ajungi sa participi la faza pe regiune trebuie sa depui un dosar impreuna cu o cerere de analiza a sa. Daca solicitarea de analiza a dosarului este admisa, atunci se spune ca te-ai NOMINALIZAT (da, tu singur!) pentru participarea la concursul "Antreprenorul anului - faza pe regiune". Daca in urma analizei propriuzise a dosarului reiese ca nu ai un istoric compromitator si ca afacerea ta are o anumita cota de piata precum si oarece perspective de expansiune, comisia de jurizare iti accepta inscrierea in concurs, oferindu-ti calitatea de PARTICIPANT, supranumit si FINALIST (al etapei analiza a dosarelor si admitere in concursul regional). Asadar calitatea de "nominalizat" precum si cea de "finalist" nu inseamna nimic din punct de vedere al concursului propriuzis.

Dupa etapa de inrolare in concurs ca PARTICIPANT (sinonim asadar cu "FINALIST"), urmeaza jurizarea participantilor si desemnarea castigatorului pe regiune al titlului "Antreprenorul Anului", comunicat public in cadrul unei gale festive. Acest castigator (unul singur) al fazei pe regiune merge mai departe la concursul pe tara, unde va fi desemnat un singur castigator la nivel national, ales dintre castigatorii pe regiune.

Cei doi co-fondatori ai World Ventures nu au castigat nici un astfel de titlu, ei doar s-au nominalizat singuri iar mai apoi au fost lasati sa faca parte din concursul regional (lucru pentru care s-au numit "finalisti").

Considera cineva ca o astfel de miscare a fost intamplator pusa in scena de cei doi parteneri de business de la varful companiei? Aproape sigur, nu. Fiind doi oameni cu state vechi in marketing, ei au intuit castigul de imagine pe care o eventuala asociere a numelui World Ventures cu Ernst & Young le-ar fi putut-o aduce, oricat de irelevanta ar fi fost asocierea! In cazul in care publicul ar fi fost instruit sa creada ca aceasta asociere inseamna ceva, paravanul sub care cei din World Ventures si-ar fi putut derula ilegalitatile ar fi fost unul consistent!

Insasi felul cum se fac prezentarile in Romania este graitor in acest sens, caci se bate atata moneda pe marea distinctie primita de la Ernst&Young incat ai impresia ca ti se vorbeste de recunoasterea unui nou Bill Gates si a unui nou Steve Jobs, nicidecum despre 2 smecheri care se tiganesc cu lumea pentru bacsis si fenteaza legile pe unde apuca.

Atasez slide-ul pe marginea caruia Razvand Dinca si Geta Voinea prezinta distorsionat informatia in cauza:

Attached File  slide-prezentari-razvan-si-geta-eoy.jpg   214.2K   51 downloads

Observam titlul pompos si neverosimil "Premii Globale", asocierea nelegitima a siglei World Ventures cu sigla premiului "Ernst & Young - Antreprenorul Anului", precum si lipsa oricaror specificatii care ar fi putut spune adevarul despre aceasta asociere.

Edited by Eduard, 04 December 2015 - 17:12.


#84
1Ovi

1Ovi

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 01.09.2015

View PostEduard, on 04 decembrie 2015 - 17:08, said:

Astazi am stat de vorba telefonic cu Head of Branding al companiei Ernst & Young Romania pentru a intelege mai bine ce inseamna "Antreprenorul Anului", cum se decerneaza aceste premii si daca minciuna celor de la World Ventures este totala sau prin omisiune.

Mi s-a descris foarte clar cum functioneaza sistemul de premii si in ce conditii se obtine un astfel de premiu..

Exista 3 faze: faza pe regiune, faza nationala si faza internationala, fiecare dintre acestea soldate cu desemnarea si premierea unui castigator.

Faza pe regiune are un singur castigator pentru fiecare din regiunile participante. Daca ai castigat aici, esti antreprenorul anului pentru regiunea geografica luata in considerare. Castigatorii de la regiune merg in concursul pe tara, care are la randul sau un singur castigator. Castigatorii pe tara participa apoi la finala mondiala, unde este desemnat in mod asemanator un singur castigator, practic castigatorul suprem.

Ca sa ajungi sa participi la faza pe regiune trebuie sa depui un dosar impreuna cu o cerere de analiza a sa. Daca solicitarea de analiza a dosarului este admisa, atunci se spune ca te-ai NOMINALIZAT (da, tu singur!) pentru participarea la concursul "Antreprenorul anului - faza pe regiune". Daca in urma analizei propriuzise a dosarului reiese ca nu ai un istoric compromitator si ca afacerea ta are o anumita cota de piata precum si oarece perspective de expansiune, comisia de jurizare iti accepta inscrierea in concurs, oferindu-ti calitatea de PARTICIPANT, supranumit si FINALIST (al etapei analiza a dosarelor si admitere in concursul regional). Asadar calitatea de "nominalizat" precum si cea de "finalist" nu inseamna nimic din punct de vedere al concursului propriuzis.

Dupa etapa de inrolare in concurs ca PARTICIPANT (sinonim asadar cu "FINALIST"), urmeaza jurizarea participantilor si desemnarea castigatorului pe regiune al titlului "Antreprenorul Anului", comunicat public in cadrul unei gale festive. Acest castigator (unul singur) al fazei pe regiune merge mai departe la concursul pe tara, unde va fi desemnat un singur castigator la nivel national, ales dintre castigatorii pe regiune.

Cei doi co-fondatori ai World Ventures nu au castigat nici un astfel de titlu, ei doar s-au nominalizat singuri iar mai apoi au fost lasati sa faca parte din concursul regional (lucru pentru care s-au numit "finalisti").

Considera cineva ca o astfel de miscare a fost intamplator pusa in scena de cei doi parteneri de business de la varful companiei? Aproape sigur, nu. Fiind doi oameni cu state vechi in marketing, ei au intuit castigul de imagine pe care o eventuala asociere a numelui World Ventures cu Ernst & Young le-ar fi putut-o aduce, oricat de irelevanta ar fi fost asocierea! In cazul in care publicul ar fi fost instruit sa creada ca aceasta asociere inseamna ceva, paravanul sub care cei din World Ventures si-ar fi putut derula ilegalitatile ar fi fost unul consistent!

Insasi felul cum se fac prezentarile in Romania este graitor in acest sens, caci se bate atata moneda pe marea distinctie primita de la Ernst&Young incat ai impresia ca ti se vorbeste de recunoasterea unui nou Bill Gates si a unui nou Steve Jobs, nicidecum despre 2 smecheri care se tiganesc cu lumea pentru bacsis si fenteaza legile pe unde apuca.

Atasez slide-ul pe marginea caruia Razvand Dinca si Geta Voinea prezinta distorsionat informatia in cauza:

Attachment slide-prezentari-razvan-si-geta-eoy.jpg

Observam titlul pompos si neverosimil "Premii Globale", asocierea nelegitima a siglei World Ventures cu sigla premiului "Ernst & Young - Antreprenorul Anului", precum si lipsa oricaror specificatii care ar fi putut spune adevarul despre aceasta asociere.


Ai prezentat foarte clar si la obiect cum este cu titlul de "Antreprenorul Anului" acordat de Ernst & Young.
Este limpede ca aici vorbim de manipulare grosolana din partea reprezentatilor World Ventures in Romania.
Felicitari pentru initiativa....ai "stofa" de detectiv ! :)

#85
tytysor

tytysor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,449
  • Înscris: 02.09.2006
Totusi de ce nu apelezi la autoritati? Chestia ca nu sint inregistrati in Ro e abureala, cu atit mai mult anaf-ul va fi interesat de ei. Dupa vocabularul folosit de autor si informatiile prezentate, cred ca de fapt intentia acestuia este sa le faca reclama respectivilor. Altfel decit sa faca anchete si sa se vaite pe internet ar fi facut o plingere pentru inselaciune. Posibil sa nu-i prea vina pentru ca si el a facut oarece ilegalitati, dar imi mentin impresia generala ca de fapt se face reclama!

#86
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,733
  • Înscris: 26.08.2008

View Posttytysor, on 04 decembrie 2015 - 19:56, said:

Totusi de ce nu apelezi la autoritati?
Dupa vocabularul folosit de autor si informatiile prezentate, cred ca de fapt intentia acestuia este sa le faca reclama respectivilor...
Posibil sa nu-i prea vina pentru ca si el a facut oarece ilegalitati, dar imi mentin impresia generala ca de fapt se face reclama!

Exact!
Mie mi se pare o gargara ieftina si penibila aruncata aici intr-un limbaj tipic tocmai celor pe care vad ca ii analizeaza si critica.
Cum dracu sa accepti sa te inscrii in sistemul lor "pe usa din spate" apoi sa vii sa te plangi ca aia nu sunt inregistrati in Romania, ca activeaza nelegitim aici (problema initiala asta parea sa fie)?
Cand problema reala ar fi faptul ca firma activeaza - legitim sau nu, legal, sau nu.
Chair daca s-ar inregistra mlm-ul vietii si ar fi ok dpdv al legalitatii, daca ar fi 100% asociati si premiati de Ernest&Young si de Nobel si de... chiar sa nu observi si sa nu subliniezi ca vinde iluzii?


Si ca tot aduse cineva mai sus vorba: DA, un mlm este ceva rau. Ca orice sistem piramidal.
Cei de la baza piramidei contribuie / cotizeaza / eventual muncesc sa faca prozeliti si doar o infima parte din varful acesteia (parte recunoscuta, apreciata, apreciata, plimbata, premiata / pseudopremiata / autopremiata...) castiga.

Edited by BlueKing-69, 04 December 2015 - 21:17.


#87
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,076
  • Înscris: 04.02.2011

View PostEduard, on 23 august 2015 - 21:02, said:

Benis, daca nu citesti sau nu poti pricepe ce scrie in detaliu mai sus, este doar problema ta. Faptul de a comenta aiurea nu te transforma intr-un Senior Membru pe acest forum, ci doar intr-un comentator cu multe interventii pe langa subiect.

1. World Ventures iti vinde calitatea de membru intr-un club. Vacantele ti le cumperi separat si doar dupa ce te-ai inscris in club. Nu poti vedea online pretul vacantelor atata timp cat nu esti membru, cu atat mai mult nu poti face o rezervare, chiar daca intri pe site-ul mama al vacantelor, www.dreamtrips.com. Apropo, nu ai nevoie de "rata duckduck" ca sa gasesti acel site. Ti l-am comunicat eu intr-una din postarile anterioare. Orice persoana fizica se poate inscrie odata ce a efectuat plata online utilizand o adresa fictiva, asa cum ti-ai face un cont de yahoo messenger si spui ca esti [email protected] cu domiciliul pe Luna. Fapt care nu este deloc in regula daca avem in vedere eligibilitatea inscrierii pe criteriu de tara.

2. Orice persoana ca sa poata vinde in numele unei companii (aici produsul fiind calitatea de membru intr-un club de calatorii si nu vacantele propriuzise !!) are nevoie sa se legalizeze din punct de vedere al unei relatii contractuale intre SC World Ventures si SC Popescu Ionescu. Atata timp cat Popescu Ionescu presteaza servicii de marketing pentru World Ventures si incaseaza comisioane pe aceste servicii de la World Ventures iar cele doua entitati nu au un contract de colaborare cu valoare juridica parafat pentru prestari servicii marketing pe de-o parte si plata comisioane aferente pe de alta parte, ambele parti au o mare problema: sunt in ilegalitate.

Acum ti s-a dezaburit geamul? Se vede clar in sfarsit?




Păi.. Ce se vede:
1. Și eu am cumpărat servicii online fără nici o verificare. Puteam introduce exact ce date îmi doream.
2. Cu alte cuvinte, ai acceptat să lucrezi la negru, pe propria răspundere.

Dacă tu aveai măcar o chitanță/un bon pentru suma achitată de tine, puteai merge fain frumos la ANPC și să reclami în primul rând faptul că nu sunt afișate preturile înainte, lucru care probabil ți-ar fi rezolvat problema încă înainte de a intra pe forum. Însă tu ai acceptat posibilitatea de a câștiga la negru, cu riscurile și consecințele de rigoare.

Data viitoare, când cumperi iarbă și iei țeapă, poți să vii aici pe forum și să ne explici ce nașpa era dealerul că nu ți-a dat gramajul corespunzător și s-a slobizit în ea.

Așadar, dacă vă place să lucrați la negru, măcar fiți în puii mei bărbați adevărați și treceți peste eșecuri din astea. Sau cumpărați doar servicii și produse pe canale oficiele și vă puteți plânge la nenea funcționarul despre orice detaliu. Între timp bănuiesc că s-a dezaburit luneta, nu?

View Post1Ovi, on 01 septembrie 2015 - 13:19, said:


De ce crezi ca ALEG IN CONTINUARE SA FUNCTIONEZE ASTFEL chiar si in momentul de fata, cu toata vasta lor retea creata pe piata noastra si cu toti asa zisi lideri de aici care se afiseaza ostentativ pe retelele de socializare, pentru ca sa ii vedem cit de bine o duc muncind la World Ventures ?
Taxe/impozite. Cum ziceam mai sus, este avantajos pentru un freelancer la început să lucreze fără a plăti taxe, că oricum nu se sesizează fiscul dacă face ăla 1000€, ce căcat îți cumperi cu banii ăia..? Și dacă ajunge să facă mii, atunci, dacă e deștept, își face o formă legală și bagă niște CAEN-uri la plezneală.

View PostEduard, on 27 septembrie 2015 - 14:17, said:


- Imi ofera posibilitatea sa ma inscriu ca persoana fizica, procesandu-mi electronic plata fara probleme.

Păi atunci e simplu.. Te duci frumos și le ceri mai întâi factură pentru plata făcută, dacă refuză, te duci direct la finanțe și declari activitate de evaziune fiscală în baza extrasului de cont.
Asta dacă ești sigur că e țeapă, pentru că sunt, culmea, și firme ok care lucrează astfel.

Pănă la urmă, greșeala inițiatorului e că s-a grăbit să dea banii. Eu când mă duc la o prezentare de genul, fac prima achiziție după cca o săptămână.

#88
flp014

flp014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,830
  • Înscris: 22.01.2010
@initiator, de fapt tu ce vrei sa transmiti prin postarile tale? Ca ti-ai luat teapa? Da, ai luat , dar asta o stiai dinainte. Ca nu ti-ai recuperat banii? Din ce ai povestit ai avut sansa sa iti iei banii integral inapoi dar nu ai facut-o pentru ca ...?
Dupa cum vorbesti , tu esti tipul de "speaker" care racoleaza clienti. Daca scopul tau este ca prin antireclama, sa gaci reclama acestui MLM, ai reusit din plin.
Sau mai este varianta in care tu de fapt reprezinti un alt sistem MLM si testezi reactii,etc.

Oricum ar fi , pari orice dar numai NU "doar un client nemultumit"...
Se vede clar ca ai o inversunare pe aceasta firma si mai ales vad ca ai pe reprezentantii locali. Ceva probleme in "familie" ?

Repet, poate reusesti sa explici de fapt care e nelamurirea ta? Ca aceasta firma exista? Ca nu ti-au dat banii inapoi cu surle si trambite si cu scuze pe toate canalele media? Ca au practici de recrutare "nelegale" ? Ca se imbogatesc pe spatele prostilor/naivilor?

Nu se intelege mai deloc cauza care te-a determinat sa incepi atacul asta aici pe forum. Si sincer chiar as fo curios sa aflu motivul real.

PS: nu agreez de fel astfel de sisteme(MLM) si nici nu am participat in vreunul . Asta ca nu cumva sa ma suspectezi de parere partinitoare in vreun fel :)

#89
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,076
  • Înscris: 04.02.2011

View Postedy_wheazel, on 19 octombrie 2015 - 08:26, said:


Prea multe explicatii si poze pt. o chestie extrem de simpla/logica/de bun simt: job-u' care te pune sa aduci bani de acasa este cam teapa.
Ăsta nu e job clasic, cu contract de angajat, în primul rând. eu am lucrat în asigurări și da, am venit cu o sumă mică de acasă, culmea. Și am câștigat și comisioane ulteriol, legal și corect. So.. nu e argument.

#90
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,076
  • Înscris: 04.02.2011

View PostEduard, on 13 noiembrie 2015 - 21:49, said:

Ma bucur ca tot ce am spus aici isi dovedeste utilitatea! Imi place sa cred ca acesta este doar inceputul!

Un detaliu.. daca cifra de 157 de milioane de dolari - crestere venituri pe anul 2014 - face compania WorldVentures importanta, atunci ce spune despre aceeasi companie felul in care a dobandit o parte din acesti foarte multi bani, aici, in Romania?

Attachment venituri.jpg
Problema sesizată probabil de unii cu experiență este că sunt prezenți pe lista aia jucători legitimi, ambit energy, herbalife, sau Vorwerk.

View PostBlueKing-69, on 04 decembrie 2015 - 21:17, said:


Chair daca s-ar inregistra mlm-ul vietii si ar fi ok dpdv al legalitatii, daca ar fi 100% asociati si premiati de Ernest&Young si de Nobel si de... chiar sa nu observi si sa nu subliniezi ca vinde iluzii?


Si ca tot aduse cineva mai sus vorba: DA, un mlm este ceva rau. Ca orice sistem piramidal.
Cei de la baza piramidei contribuie / cotizeaza / eventual muncesc sa faca prozeliti si doar o infima parte din varful acesteia (parte recunoscuta, apreciata, apreciata, plimbata, premiata / pseudopremiata / autopremiata...) castiga.
Unu la mână, premiul ăla nu îl primeau niște țepari.
2 la mână și statul e piramidal și biserica și probabil și angajatorul tău. Te invit să părăsești civilizația și să locuiești în pustiu, unde nu există piramide ierarhice.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate