Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Apartament complex rezidential no...

[UNDE] reciclare cd / dvd

Foliere geamuri

Microsoft Defender
 cartela Internet Europa

Sondaj EV

Testerul pe VAG arata devieri la ...

Aparat ieftin pentru sigilat pung...
 Hyundai elantra 2024 Highway, 6MT.

Interpretare XML

PPCEnergy - Emiterea facturii in ...

Telefon Nou de la Digi
 La multi ani @creativestar!

La multi ani @Nimcid25!

"Spionul" nostru cel de t...

Care aplicatie are cele mai ok co...
 

World Ventures: o companie MLM activand abuziv pe piata din Romania

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
331 replies to this topic

#1
Eduard

Eduard

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 175
 • Înscris: 21.07.2005
Doresc sa aduc in atentie o situatie periculoasa si inselatoare creata pe piata romaneasca de turism si vanzari directe de catre o companie americana activand in sistem multi-level-marketing (MLM), sub numele de World Ventures, care apeleaza la intermediari pentru a-si vinde produsele si serviciile in Romania, fara sa se fi inregistrat ca entitate juridica in aceasta tara si fara sa detina un contract de colaborare juridic si comercial cu entitatile prin intermediul carora opereaza.

Aceasta companie vinde romanilor de mai bine de 1 an calitatea de membru intr-un club privat de calatorii, afirmand ca ofera vacante de lux la preturi reduse celor care se afiliaza clubului, precum si comisioane pentru activitatea de promovare soldata cu inscrierea de noi membri in club.

World Ventures are deja in Romania o retea de 4000 de membri - o parte fiind utilizatori de servicii, alta parte fiind vanzatori ai serviciilor / conceptului / afacerii. Cotizatiile membrilor catre companie se fac nu doar initial, la inscriere, ci si lunar, prin taxa tip abonament, in conditiile in care nici compania mama si nici colaboratorii care au facut din aceasta activitate o afacere nu sunt inregistrati fiscal si nu platesc impozite statului roman pentru aceasta activitate, asadar in acte nici unii si nici altii nu exista.

Fara a banui nimic despre felul in care merg lucrurile in relatia cu aceasta companie, m-am inscris ca membru in club acum 8 luni, dupa ce mi s-a comunicat la o prezentare publica faptul ca la noi in tara World Ventures este in prelansare si toata activitatea desfasurata aici este parte din etapa de inceput a dezvoltarii firmei pe teritoriul romanesc. Nu am pus nici un moment la indoiala bunele intentii si legitimitatea companiei de a se prezenta in acest fel, drept pentru care m-am inrolat achitand in toata aceasta perioada aproximativ 700$ ca taxa-depozit pentru viitoare posibile vacante, precum si pentru dreptul de promovare la un moment dat a clubului ca reprezentant de marketing. Problema a aparut in momentul in care am realizat o pagina de internet vorbind despre disponibilitatea acestui concept pentru romani si oferind informatii despre activitatea in cadrul clubului, precum si despre posibilitatea de inscriere.

Chiar inainte de a demara constructia site-ului, am intrebat pe cei care mi-au prezentat afacerea dar si reprezentanti oficiali ai companiei daca este posibil sa detin o pagina web prin care sa promovez aceasta afacere altfel decat sub forma de intalniri 1 la 1 sau in cadrul unor sali de prezentare (metodele vechi din MLM pe care personal nu le agreez). Initial mi s-a spus ca nu este nici o problema, cu exceptia respectarii unor reguli de constructie a site-ului. Am luat de bun acest raspuns si am construit site-ul adresandu-ma romanilor din toata lumea printr-o prezentare online detaliata a conceptului. Dupa ce a fost gata, pentru o avizare finala am trimis un nou mail de informare companiei. Raspunsul pe care l-am primit m-a lasat fara cuvinte:

Intrucat ati promovat produsele si serviciile noastre intr-o tara in care compania nu s-a lansat si nu desfasoara activitate, se impune inchiderea de urgenta a paginii web si trimiterea catre noi a unei copii dupa actul de identitate care sa ateste nationalitatea dvs. In cazul in care se dovedeste ca sunteti din Romania, contul dvs. va fi inchis.

Nu doar ca nu promovasem nimic pana la data respectiva, dar nu mi-am imaginat nici un moment ca nu o voi putea face decat subteran, cu atat mai mult cu cat compania - prin liderii din Romania - organizeaza sistematic sali de prezentare in locuri publice din toata tara, prezentari despre care nu s-ar zice ca s-ar intampla 'pe ascuns'. Mai mult, continutul vehiculat la prezentari de liderii din Romania secondati de liderii din afara ai companiei World Ventures este acelasi ca informatie utila cu cel prezentat de mine pe site-ul meu. Drept urmare, am considerat ca interzicerea promovarii prin internet si favorizarea celei care se desfasoara exclusiv in cadrul intalnirilor private ma dezavantajeaza si are caracter discriminator, ridicand totodata suspiciuni serioase privind legalitatea si legitimitatea acestei afaceri aici.

Avand in vedere toate acestea, am transmis staff-ului ca ies oricum din schema dar ca doresc si banii inapoi (cotizatiile achitate pana la momentul respectiv in a caror valoare nu am beneficiat de nici un produs sau serviciu, conditie de baza pentru incadrarea unui act comercial de vanzare directa la categoria MLM si nu la schema piramidala de imbogatire). Firma insa nu a dorit sa returneze decat 60$ din cei 730$ cheltuiti de mine pentru NIMIC, invitandu-ma sa le contest decizia in 14 zile daca nu sunt de acord cu aceasta. Desi am contestat-o imediat, nu am mai primit nici un raspuns din partea staff-ului si, dupa o saptamana de asteptare, am scris un al doilea mesaj, intrebandu-i daca sa consider si tacerea un raspuns. Ceea ce am primit inapoi a fost un mail care desconsidera orice dialog pe aceasta tema si in care mi se comunica sec, din nou, ca am incalcat politicile companiei cu privire la derularea afacerii pe piete nationale nedeschise, drept pentru care cazul este considerat inchis.

Povestea World Ventures in Romania nu este insa o poveste despre mine. Este povestea unei companii ajunsa in Top 100 al celor mai bogate companii din lume, care crede ca poate activa oriunde, oricand, oricum, prin adoptarea nestingherita de politici si practici abuzive. Dorinta mea pe aceasta cale este de a demasca ilegalitatea, ipocrizia si absurdul culturii organizationale promovate de World Ventures LLC, care alege sa divinizeze profitul si sa desconsidere flagrant omul.

Edited by Eduard, 19 August 2015 - 17:25.


#2
DjMx

DjMx

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 5,051
 • Înscris: 04.07.2009
Ai vorbit cu tipii aia draguti de la ANAF ?

#3
Peter Blood

Peter Blood

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,835
 • Înscris: 13.02.2007
Cei ce promoveaza aceste scheme MLM sunt maeştrii în psihologia maselor. La întâlnirile de recrutare se creeaza o adevarată frenezie, o atmosferă de entuziasm în care presiunea exercitată de grup şi promisiunile unor câştiguri mari, peste noapte, manevrează lăcomia sau frica oamenilor de a pierde o afacere bună. Este greu ca un om să facă faţă unui astfel de chilipir, dacă nu este conştient de faptul că schema este măsluită împotriva sa.
E foarte greu să-ţi recuperezi investiţia în această afacere din cauză  de... România Posted Image

#4
born2lose

born2lose

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,800
 • Înscris: 06.09.2004
pai pana la urma societatea asta activeaza in romania sau nu? tu cui i-ai dat banii? ce scrie pe chitante?

#5
tigerheart

tigerheart

  Savage Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 9,927
 • Înscris: 07.08.2008
"Nu am pus nici un moment la indoiala bunele intentii si legitimitatea companiei de a se prezenta in acest fel, drept pentru care m-am inrolat achitand in toata aceasta perioada aproximativ 700$ ca taxa-depozit pentru viitoare posibile vacante"

La cine ai platit? Da si niste nume daca tot ne zici de afacerea asta.
Cand ai intrat in "club", ai semnat ceva? Daca da, mai ai acele documente? Ai vreo dovada ca le-ai platit lor ceva?

#6
BlueKing-69

BlueKing-69

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,760
 • Înscris: 26.08.2008

View PostEduard, on 19 august 2015 - 17:21, said:

Nu am pus nici un moment la indoiala bunele intentii si legitimitatea companiei de a se prezenta in acest fel, drept pentru care m-am inrolat achitand in toata aceasta perioada aproximativ 700$ ca taxa-depozit pentru viitoare posibile vacante, precum si pentru dreptul de promovare la un moment dat a clubului ca reprezentant de marketing.

Firma insa nu a dorit sa returneze decat 60$ din cei 730$ cheltuiti de mine pentru NIMIC, invitandu-ma sa  ...
Nu pot sa cred ca mai exista asemenea persoane credule.
Iarta-ma pentru offtopic, pentru ca ON chiar nu este nimic de comentat.

Pe de alta parte, sunt AAAAABSOLUT sigur ca daca maine s-ar deschide un nou Caritas, ar fi cozi kilometrice la el.

Edited by BlueKing-69, 19 August 2015 - 20:07.


#7
don_dannielo

don_dannielo

  Bah! Are we more than dumb sheep?

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 35,456
 • Înscris: 27.06.2004
Ba Eduard, tu nu erai ma avocat or smth? Ai topicuri despre toate tepele pe care le-ai luat.

Urmeaza caile legale.

Cum mai e cazul Mol?

Edited by don_dannielo, 19 August 2015 - 20:12.


#8
Eduard

Eduard

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 175
 • Înscris: 21.07.2005

View PostDjMx, on 19 august 2015 - 17:51, said:

Ai vorbit cu tipii aia draguti de la ANAF ?

Am apelat la o firma de avocatura care a investigat situatia. Mi s-a spus ca cei de la ANAF, politia sau OPC nu au cum sa chestioneze o firma care nu este inregistrata aici, deci care oficial nu desfasoara activitate si nu exista. Fara un CUI romanesc, un sediu fiscal sau un punct de lucru in Romania nu au cui sa se adreseze.

View Postborn2lose, on 19 august 2015 - 18:06, said:

pai pana la urma societatea asta activeaza in romania sau nu? tu cui i-ai dat banii? ce scrie pe chitante?

Cei din consiliul de administratie al World Ventures stiu foarte bine ceea ce fac si sunt extrem de abili in incercarea de a se pune la adapost de toate posibilele consecinte ale modului inselator in care deruleaza isi deruleaza activitatea. Compania are niste site-uri web de pe care administreaza afacerea: inregistrarile de noi membri in business si biroul virtual al fiecarui membru - www.worldventures.biz, rezervarile de vacante - www.dreamtrips.com, recrutare de staff - www.worldventures.com. Platile pentru inscrierea ca turist sau ca partener de business se fac exclusiv online, folosind cardul bancar, pe worldventures.biz. Lista de tari de resedinta ale celor care se pot inscrie in club numara vreo 20 de tari. Romania nu este printre ele deoarece "este in prelansare", asa se spune la toate prezentarile organizate in tara. Si pentru ca este in prelansare nu te poti inscrie cu adresa de Romania, trebuie comunicata o adresa apartinand uneia din tarile de pe lista. Drept pentru care, la prezentari ti se furnizeaza o adresa de Ungaria sau de Cipru a unui membru al retelei pe care se inscriu multe zile la rand membrii noi din Romania. Inscrierile se fac doar ca persoana fizica. Atunci cand am intrebat de ce nu se practica inscrierea cu firma, cei care sustineau prezentarile mi-au bagat textul cu "prelansarea" si legislatia care complica lucrurile in acest stadiu.

Bun, am comunicat si eu adresa de Ungaria care mi-a fost data si am vazut ca banii mi s-au luat din cont fara probleme, desi niciodata nu mai facusem o plata electronica in care sa comunic o adresa oarecare pe post de billing address, complet diferita de adresa de inregistrare a cardului meu personal (card address), iar plata sa fie considerata valida. Practic nici nu credeam ca o sa mearga (imi imaginam ca oamenii care imi spun sa fac asta nu stiu ce vorbesc), dar, spre mirarea mea totala, am avut surpriza sa vad ca functioneaza perfect si atunci mi-am imaginat ca acel formular nu este pana la urma decat o simpla formalitate.

Curios a fost insa urmatorul aspect legal pe care l-am sesizat mult mai tarziu: daca acel formular avea rol de identificare a persoanei ca fiind dintr-o tara in care compania World Ventures desfasoara activitate si, prin urmare, este legitimata sa inroleze membri noi si sa incaseze bani de la ei, de ce adresa comunicata - atat in sectiunea "mailing address" cat si in sectiunea "billing address" - nu este comparata cu adresa cardului de pe care se face plata, confruntandu-se totodata nationalitatea posesorului cardului, pentru ca, in cazul in care acestea nu corespund, sa fie invalidata atat plata cat si inscrierea?

Orice procesor legitim de plati electronice iti cere sa mentionezi niste date de IDENTIFICARE de care tine cont la validarea sau invalidarea tranzactiei. Asadar nu poti sa oferi o adresa de Grecia pentru plata electronica a unor servicii care functioneaza doar in Grecia dar sa beneficiezi de aceste servicii in Romania dupa ce le-ai achitat folosind ca mijloc de identificare si plata un card de Romania.

Cei de la World Ventures falsifica astfel criteriul departajarii de tara, asigurandu-se ca pot incasa bani de oriunde dar trambitand ca ei nu opereaza decat in 20 de tari, din care Romania nu face parte, dar de unde au incasat pana acum mai bine de 1,5 milioane de dolari.

View Posttigerheart, on 19 august 2015 - 18:21, said:

"Nu am pus nici un moment la indoiala bunele intentii si legitimitatea companiei de a se prezenta in acest fel, drept pentru care m-am inrolat achitand in toata aceasta perioada aproximativ 700$ ca taxa-depozit pentru viitoare posibile vacante"

La cine ai platit? Da si niste nume daca tot ne zici de afacerea asta.
Cand ai intrat in "club", ai semnat ceva? Daca da, mai ai acele documente? Ai vreo dovada ca le-ai platit lor ceva?

Dovada sunt extrasele de cont si capturile de ecran din sectiunea plati a contului pe care l-am avut la ei pe site (numit si "birou virtual"). Am bifat online ceva Terms and Conditions care se cereau bifate implicit pentru a trece mai departe. Documente online interminabile pe care nu le citeste nimeni.

Afacerea din Romania are la varf pe:

- Geta Voinea (cea care are saloanele de coafura cu acelasi nume si care a facut parte mult timp din echipa de promotori ai MLM-ului Oriflame in Romania)
- Razvan Dinca (un fost MLM-ist activand pana la inrolarea in Wolrd Ventures la NuSkin PharmaNex - daca am retinut eu exact).

Oficial nici ei nu deruleaza afacerea World Ventures in Romania dar au o retea de 4000 de oameni pe care i-au racolat prin metodele mentionate mai sus in aproape 2 ani de activitate, retea care le aduce undeva intre 10.000 si 20.000 dolari venit lunar. Este totodata reteaua care a generat in tot acest timp aproximativ 1,5 milioane de dolari venituri companiei mama.

Iar in aceste conditii World Ventures vine si tipa ca nu deruleaza activitate in Romania? Se poate mai multa inselaciune, mascarada, ipocrizie?!

Edited by Eduard, 20 August 2015 - 14:09.


#9
Eduard

Eduard

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 175
 • Înscris: 21.07.2005

View PostBlueKing-69, on 19 august 2015 - 20:03, said:

Nu pot sa cred ca mai exista asemenea persoane credule.
Iarta-ma pentru offtopic, pentru ca ON chiar nu este nimic de comentat.

Pe de alta parte, sunt AAAAABSOLUT sigur ca daca maine s-ar deschide un nou Caritas, ar fi cozi kilometrice la el.

E vorba de o companie pe care o gasesti listata in Forbes, o companie care anul acesta apare pe locul 46 in topul celor mai prolifice companii din lume. O companie care organizeaza prezentari in fata a zeci de mii de oameni. Te-ai putea gandi ca in spate sunt niste indivizi lipsiti de scrupule, actionand mincinos si inselator?

Uite.. atasez doua poze relevante in acest sens:

1. Pagina de facebook a lui Wes Melcher, trainer oficial si speaker al companiei World Ventures, dupa cum el insusi se prezinta.
2. Afisul de la o prezentare locala care anunta venirea lui Wes Melcher in Romania pentru a trainui echipa de aici despre cum sa dezvolte afacerea.Attached File  wes-connection-with-wv.jpg   644.67K   259 downloadsAttached File  11336952_916801248384811_6313667575396714929_o.jpg   263.1K   255 downloads

Edited by Eduard, 20 August 2015 - 14:33.


#10
Eduard

Eduard

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 175
 • Înscris: 21.07.2005

View Postdon_dannielo, on 19 august 2015 - 20:10, said:

Ba Eduard, tu nu erai ma avocat or smth? Ai topicuri despre toate tepele pe care le-ai luat.

Urmeaza caile legale.

Cum mai e cazul Mol?


Nu, nu sunt avocat, sunt inginer. Am topicuri despre toate situatiile abuzive cu care m-am intalnit personal. Cred ca toti ar trebui sa avem.

Caile legale in ceea ce priveste World Ventures.. hmm..

1. Am fost la fisc. Nu au de cine sa se ia, entitatea nu exista.

2. Am abordat calea avocateasca: avocatul le-a cerut 17.000 dolari daune, atat materiale cat si morale, pe motive de: investitii personale nefructificate, comunicari nefondate / inselatoare din partea companiei legate de legitimitatea site-ului si activitatii, hotarari luate in mod discriminatoriu si fara temei, compromiterea imaginii si a credibilitatii personale fata de publicul caruia m-am adresat, fiecare din toate acestea intr-un anumit cuantum. Ce au facut domnii de la World Ventures? Au ales sa ignore total interpelarea avocatului. Un eventual proces urmand sa se deruleze in Ungaria, tara de care apartine adresa comunicata de mine la inscriere si unde firma este inregistrata, a fost exclus pentru ca nu este la indemana.

3. Cand au auzit ca s-a ajuns la procedura juridica, liderii din Romania mi-au propus o intrevedere de mediere. Am acceptat si ne-am intalnit in biroul avocatului, fiecare parte insotita de un martor. Din partea liderilor World Ventures Romania a venit Geta Voinea. Imediat de cum a intrat in birou m-a intampinat cu o atitudine agresiva si ostila: "Tu esti ma, tu esti?". Mi-a comunicat ca cei de la World Ventures nu o sa imi dea vreodata un raspuns pentru ca ar insemna sa recunoasca ceea ce fac in Romania, lucru care este exclus. De asemenea, a mai facut afirmatia ca imi poate restitui chiar ea in persoana suma pe care mi-o datoreaza World Ventures, fapt pe care l-am respins din start, deoarece d-na Geta Voinea imi cerea practic sa renunt la toate valorile in numele carora nu accept magariile celor de la World Ventues, si, contra sumei de 700$ sa tac si sa inghit. Ceea ce nu intra in discutie. M-a surprins faptul ca a considerat acest compromis ca fiind unul perfect normal si s-a enervat cumplit atunci cand nu am acceptat, spunandu-mi ca in viata este nevoie de astfel de compromisuri si dandu-se pe ea drept exemplu. Trist dar adevarat! A facut de asemenea referire la colegul ei, Razvan Dinca, spunandu-i martorului: "Vezi? A spus Razvan sa nu-l inscriem pe-asta!". Trecand peste comportamentul de joasa prestanta al Getei, probabil satula de hotararea mea de a nu accepta nimic altceva in afara variantei oficiale implicand un raspuns din partea staff-ului World Ventures la interpelarea avocatului, s-a ridicat si a plecat dar se pare ca pe drum a mai dat niste telefoane "unde trebuie", pentru ca l-a trimis inapoi pe cel care a insotit-o, in ideea de a-mi face noi propuneri de a nu escalda conflictul, de data aceasta din partea World Ventures, caci propunerile sunau in genul: compania iti reactiveaza calitatea de membru, iti plateste abonamentul lunar, iti ofera pozitia pe care ai avut-o in sistem si iti va aproba site-ul cand se va inregistra oficial in Romania. Este singurul moment in care cineva din World Ventures, prin intermediar Geta Voinea, a reactionat in vreun fel. In mod evident, le-am respins propunerile, in primul rand pentru ca nu erau asumate in mod oficial ci erau aruncate precum momeala de niste obscuri, in al doilea rand, pentru ca nu revenirea mea in sistem era in discutie, ci plata unor daune si, in plus, cei din World Ventures desconsiderau (din nou) valorile umane, prin faptul ca nu si-au cerut scuze, nu si-au asumat nimic, nu au oferit nici un feedback la interpelarea avocatului meu (nici macar printr-un raspuns de principiu) si nu au schimbat nimic din modul in care opereaza in Romania. La final mi s-a mai transmis ca daca va incepe un scandal in Romania, cu tot cu reteaua de 4000 de oameni de aici, World Ventures nu se va mai inregistra oficial in aceasta tara.

Fabulos comportament, nu? Mie imi aduce aminte de filmul Nasul, de Al Capone si de Cosa Nostra.

4. Ultima etapa a fost atunci cand am hotarat, impreuna cu avocatul, sa apelam la jurnalismul de investigatie, informand unul sau mai multi jurnalisti care se ocupa cu anchetarea afacerilor necurate, despre aceasta entitate fantoma - World Ventures in Romania. Aici m-am lovit insa de o supriza si mai mare, care mi-a aratat dimensiunile penale ramificate la toate nivelele ale intregii tarasenii.. din aproximativ 12 ziaristi de prim rang contactati telefonic sau pe mail si din care intial 5 s-au aratat interesati de subiect, in final toti mi-au refuzat colaborarea fara nici un temei exprimat.

Cazul a doi dintre ei merita mentionat in mod special:

- Ovidiu Vanghele (fondator investigatiimedia.ro) m-a invitat la o intalnire personala pentru a discuta in detaliu subiectul (de care s-a declarat extrem de interesat la telefon si pentru care mi-a multumit), insa, cand l-am sunat cu o zi inainte de data stabilita ca sa clarificam locul si ora intalnirii, nu a mai raspuns la telefon si nici la SMS, iar de atunci nu a mai dat nici un semn.

- Paul Radu Cristian (fondator riseproject.ro) mi-a raspuns la mailul trimis pe adresa redactiei si a venit personal la o intalnire cu mine, aratandu-se interesat sa faca cercetari prealabile despre aceasta companie si sa ma anunte in 2 saptamani ce a reusit sa descopere si in ce fel ar urma sa mai continue. Dupa cele 2 saptamani, atunci cand l-am cautat conform intelegerii stabilite, nici acest jurnalist nu a catadicsit sa mai raspunda la telefon sau la SMS si s-a dat pierdut definitiv.


Concluziile mele si cred ca ale oricarui om cu bun simt sunt ca totul este orchestrat cu buna stiinta chiar din interiorul aparatului administrativ si de guvernare, indivizi cu o anumita influenta in ceea ce priveste declansarea anchetelor si a urmaririlor sau stoparii lor, actionand conform propriului interes (probabil cota parte din castigurile World Ventures), modalitate prin care se faciliteaza de aproape 2 ani prezenta entitatii mafiote World Ventures in Romania.


Atasez si doua poze:

- Liderul retelei MLM World Ventures din Romania, Razvan Dinca (partenerul Getei Voinea), la o masa amicala in Haway cu doi dintre liderii companiei, Wayne Nugent si Marc Accetta.

- Acelasi lider MLM - Razvan Dinca din Romania - cooptat de World Ventures (care spune ca nu are treaba cu Romania) sa sustina un seminar de instruire in Suedia.


Concluzii? Altele decat PENIBIL, PENAL si HILAR? Nu cred.

Attached Files


Edited by Eduard, 21 August 2015 - 15:34.


#11
BlueKing-69

BlueKing-69

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,760
 • Înscris: 26.08.2008
Mai, traiasca familia voastra si iertat sa-mi fie offtopicul: ce drac e ala speaker si trainer (si inca trainer international) pentru o activitate care presupune sa vinzi chestii de uz cotidian?
Eu personal nu cunosc pe nimeni (in familie, prieteni, anturaj, cunostinte mai mult sau mai putin efemere) care sa foloseasca produse distribuite prin aceste sisteme (este drept, nu am auzit decat de Amway, dar absolut toti cei de care pomenii folosesc doar branduri pe care le poti cumpara din magazine / reprezentante aflate "la lumina") .

Edited by BlueKing-69, 21 August 2015 - 16:54.


#12
Eduard

Eduard

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 175
 • Înscris: 21.07.2005

View PostBlueKing-69, on 21 august 2015 - 16:53, said:

Mai, traiasca familia voastra si iertat sa-mi fie offtopicul: ce drac e ala speaker si trainer (si inca trainer international) pentru o activitate care presupune sa vinzi chestii de uz cotidian?
Eu personal nu cunosc pe nimeni (in familie, prieteni, anturaj, cunostinte mai mult sau mai putin efemere) care sa foloseasca produse distribuite prin aceste sisteme (este drept, nu am auzit decat de Amway, dar absolut toti cei de care pomenii folosesc doar branduri pe care le poti cumpara din magazine / reprezentante aflate "la lumina") .

Companiile MLM nu platesc bani pentru publicitate clasica deoarece nu o considera eficienta in raport cu produsele si serviciile pe care le comercializeaza. Considera mult mai eficienta promovarea de la om la om si, totodata, mult mai avantajoasa financiar, deoarece compania plateste pentru aceasta forma de publicitate DOAR dupa ce produsul / serviciul a fost vandut si doar intr-un cuantum exact raportat la volumul vanzarii.

Totusi, intr-un MLM, procentul celor cu adevarat profesionisti in sustinerea prezentarilor soldate cu vanzari directe (1 la 1 sau 1 la multi) este foarte mic raportat la numarul de persoane inrolate in sistem si, acei foarte putini indivizi care pot oferi nu doar informatii atractive despre un produs sau o afacere ci si argumente pertinente privind plusurile si minusurile oportunitatii, pot ajunge pe termen lung sa aiba un business trainic si sa fie locomotive ale cresterii retelei tocmai datorita lipsei exagerarilor si a relatiei corecte cu partenerii.

Problema apare atunci cand informatia furnizata nu este aspectata de onestitate, pentru ca un marketing bun poate pacali unii oameni tot timpul sau toti oamenii un timp, dar nu poate pacali toti oamenii tot timpul. Si asta cred eu ca este cea mai mare problema a companiei World Ventures - faptul ca mizeaza pe buna credinta a oamenilor pentru a-i convinge sa intre intr-o organizatie care arata bine la prima vedere dar care fundamental pacaleste si care, mai apoi, le pretinde si membrilor sai sa faca acelasi lucru. Pe o rezonanta cat mai buna cu aceste practici se bazeaza, din punctul meu de vedere, selectia trainerilor prin intermediul carora World Ventures se prezinta lumii intregi, precum si procesul de instruire a propriului personal in ceea ce priveste relatia cu partenerii de afacere. Daca mai punem la socoteala si produsele sau serviciile de care poti ajunge sa nu beneficiezi in cunatumul banilor achitati (asemanarea cu o schema piramidala de imbogatire fiind izbitoare), World Ventures este, conform propriei mele perceptii, un joc financiar speculativ abil camuflat in club de turism.

Attached File  3326201_wv_logo_a_400x300_blac_1317912553,640x360,r-1.jpg   49.01K   79 downloads

Edited by Eduard, 22 August 2015 - 21:27.


#13
BlueKing-69

BlueKing-69

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,760
 • Înscris: 26.08.2008
Mie personal imi dai senzatia ca mai mult ii promovezi decat sa indepartezi oamenii de ei.   Posted Image

In opinia mea tocmai abilitatile (native sau cultivate) de persuasiune si exagerare ale unor produse / servicii ii caracterizeaza pe cei ce promoveaza / vand in cadrul unor asemenea sisteme. Despre "relatii corecte" ce sa mai vorbim? Oamenii vor sa vanda si... atat.

Tu ai o problema cu faptul ca activeaza abuziv pe piata din Romania, nu ca exista acest sistem (printre altele similare). Corect?
Chiar, celelalte cum functioneaza? [personal am auzit doar de Amway acum foarte multi ani (~ 20 de ani mai exact) si sunt mirat sa aud ca mai exista aici si in zilele noastre]

Zici ca te-ai inscris in sistem acum 8 luni de zile. Cel care "te-a introdus" ce zice? Ai incercat sa deschizi ochii si altora care deja activeaza?

Edited by BlueKing-69, 22 August 2015 - 21:37.


#14
Eduard

Eduard

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 175
 • Înscris: 21.07.2005

View PostBlueKing-69, on 22 august 2015 - 21:34, said:

Mie personal imi dai senzatia ca mai mult ii promovezi decat sa indepartezi oamenii de ei.   Posted Image

In opinia mea tocmai abilitatile (native sau cultivate) de persuasiune si exagerare ale unor produse / servicii ii caracterizeaza pe cei ce promoveaza / vand in cadrul unor asemenea sisteme. Despre "relatii corecte" ce sa mai vorbim? Oamenii vor sa vanda si... atat.

Tu ai o problema cu faptul ca activeaza abuziv pe piata din Romania, nu ca exista acest sistem (printre altele similare). Corect?
Chiar, celelalte cum functioneaza? [personal am auzit doar de Amway acum foarte multi ani (~ 20 de ani mai exact) si sunt mirat sa aud ca mai exista aici si in zilele noastre]

Zici ca te-ai inscris in sistem acum 8 luni de zile. Cel care "te-a introdus" ce zice? Ai incercat sa deschizi ochii si altora care deja activeaza?


In viata este bine sa nu-i bagam pe toti in aceeasi oala. Pe mine personal nu ma deranjeaza sa apelez la serviciile unei companii functionand in sistem de vanzari MLM, atata timp cat are un produs pe care ti-l ofera contra banilor pe care ii platesti, se ocupa de rezolvarea obiectiilor, isi respecta clientii si colaboratorii, lucreaza legal si este ceea ce spune ca e. Sunt companii care stau bine la toate capitolele. Din pacate World Ventures nu respecta nici unul dintre aceste puncte. Ba mai mult, senzatia extrem de persistenta pe care o am vizavi de aceasta entitate este ca relatia pe care liderii World Ventures o cultiva cu publicul din Romania se invarte in jurul a doua elemente cheie: "V-am facut, fraierilor!" si "Invatati si voi sa-i faceti pe altii sau dispareti din cadru!".

Am trecut oricum peste perioada (sau etapa) dezamagirii. Inca niste farisei in plus sau in minus pe o piata suprasaturata de specia asta de comerciant nu cred ca te mai poate afecta pe termen lung. Insa asta nu inseamna ca stau degeaba si nu arat lucrurile asa cum sunt, nu cum vor ele sa para. Iar realitatea din teren este urmatoarea: World Ventures pretinde ca nu deruleaza nici un fel de activitate aici si ii exclude din retea pe cei care discuta sau promoveaza conceptul lasand urme, adica folosindu-se de o identitate verificabila online si offline, publica si dovedibila, atestand relatia cu entitatea World Ventures. Compania te va inscrie chiar daca esti din Romania pentru a-ti lua banii, dar daca apari pe internet sau in ziare si spui ca esti membru World Ventures sau reprezentant de marketing al acestui club, imediat cineva din staff va nega tot si va arunca pisica in curtea ta pretinzand ca te-ai inrolat in mod abuziv, fara stirea si concursul lor, drept pentru care ingenua companie iti retrage calitatea de membru fara a mai returna banii cheltuiti anticipat de tine pentru niste excursii si niste drepturi de care nu ai beneficiat.

In mod ironic, MOTTO-ul lor este "You should be here!". Pe care liderii din Romania l-au adoptat ad-litteram, afisandu-l cu obstinatie peste tot..

Attached File  you-should-be-here-ro.jpg   893.3K   284 downloads

#15
benis

benis

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 29,157
 • Înscris: 04.02.2011

View PostBlueKing-69, on 22 august 2015 - 21:34, said:


Chiar, celelalte cum functioneaza? [personal am auzit doar de Amway acum foarte multi ani (~ 20 de ani mai exact) si sunt mirat sa aud ca mai exista aici si in zilele noastre]


Amway există de peste 50 de ani și de acum 20 de ani a crescut enorm. Încetul cu încetul aceste business-uri vor crește tot mai mult.

@Eduard, de fapt toată problema ta pornește de la faptul că nu există de fapt contracte între firmă și operatorii turistici, din câte înțeleg. Dacă poți dovedi chestia asta ești tare. Însă pănă acum n-ai spus care sunt firmele respective cu care nu există contract dar cu care s-ar pomeni că există.

#16
BlueKing-69

BlueKing-69

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,760
 • Înscris: 26.08.2008
Curios.
Aparte de niste clasamente (dubioase unele) ma intreb si va intreb: unde si cui vand?
Folositi sau ati vazut la rude / cunostinte produsele vandute de acestia?
[as deschide un topic pe aceasta tema daca as considera ca merita cu adevarat efortul]

Oricum vad ca initiatorul Edi raspunde in stilul speakerilor: doar ce si cum ii convine.

#17
edy_wheazel

edy_wheazel

  Superior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 51,063
 • Înscris: 31.07.2007

View PostEduard, on 23 august 2015 - 13:19, said:


Frumos. Milionarii de maine.

#18
benis

benis

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 29,157
 • Înscris: 04.02.2011
O căutare rapidă și obiectivă cu rața ne relevă faptul că inițiatorul ne aburește, anume ei chiar vând vacanțe, problema fiind doar prețul
https://duckduckgo.c...res&t=canonical
Prețul poate fi însă și o chestie subiectivă.

Posibil însă să nu fie cea mai inteligentă chestia în care să îți bagi banii. Eu m-am ferit oricum de afacerile în turism pentru că eu însumi nu sunt consumator de așa ceva, mă duc cu cortul.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate