Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani Costi

Vreau sa ofer imprumut pentru con...

Usa de garaj la o magazie existenta

The worst of evil
 Proiect de lege: Romanii vor achi...

Dopuri / casti amortizare zgomot ...

Ce componente trebuie sa schimb d...

2 job-uri de 8 ore simultan.
 VW e-Up second hand sau alternati...

Reparatie scara mozaic vechi

Cablu curte destinat deplasarii l...

Sfat de cumparare pentru un Jagua...
 La mulți ani @mishu_bz!

La mulți ani @kyrre!

PF vinde 3 autoturisme ce se inti...

Suturi la relantii 2.0 tdi + fum ...
 

PANASONIC NV-GS400 vs SONY DCR-HC1000

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#19
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
andjar, poate unele detalii nu "se vad decat daca te uiti atent" in sensul ca nu le vede toata lumea. altii insa le vad si de la o posta. asa cum o pereche de boxe audio sunt "ok" pentru marea majoritate, pentru un pasionat/specialist distorsiunile sau incapacitatea de a reda un spectru mai larg de frecvente sunt lucruri care efectiv il zgarie pe urechi/creier.

la fel si aici sharpenul aplicat de la mama lui tradeaza targetul camerei - amatorii care nu vad asta ca pe o problema, ci ca pe o calitate ("uite, se vede parca mai clar!"). stiu ca se poate scoate in manual. dar pe mine unul acest lucru ma streseaza mai mult decat orice, faptul ca producatorul a facut-o ca "momeala" pentru cei care nu vad aceste detalii in mod normal.

eu camerele pentru amatori le masor intotdeauna judecand dupa cum se descurca in AUTO. pentru ca si eu, oricat de obsedat cameraman as fii, cand ma duc in vacanta cu o sapuniera (da, nu-mi iau VX-ul dupa mine pe munte sau la plaja), nu stau sa umblu prin meniuri si sa fac setari inainte sa apas REC. nu stau nici mort sa fac reglaje manual la expunere, punct de alb etc cand imi filmez prietena sau pisicile fugind prin casa. vreau doar sa o scot din geanta, sa o pornesc, sa trag ceva cu ea si sa o bag la loc. asa cum nici un sofer de raliu, nu ia curbele cu suta si cu frana de mana, cand se duce cu copii la iarba verde. si nici nu recomanda unui prieten o masina de familie, la care insa sa ii prepare motorul si suspensiile imediat dupa ce o cumpara.

deci daca in parametrii in care camera este destinata sa functioneze (cel amatoristic, full auto), camera da rezultate slabe, imi pare rau pentru ea. sharpenul ala pentru zgomotul de la iluminare insuficienta e crima. ok, sa zicem ca il reducem, dar ce te faci cu dinamica :

http://www.videomax....0-school-1x.jpg
http://www.videomax....0-school-1x.jpg

Cerul ala ALB (supraexpus, deci cu un interval redus de reproducere lumina/tonurile de culoare reale) ma scoate din minti. Cum sa alegi o camera mai slaba VIZIBIL la cel mai important aspect in domeniul captarii de imagine ?

VX-ul da coduri de eroare cand are probleme, ca altfel nu auzeati de ele. alte camere cand au probleme si nu mai pornesc, nu zic nimic.
luxul de a-ti spune echipamentul unde il doare e o facilitate profesionala extrem de utila. una e sa stii unde e problema si sa o rezolvi, alta e sa incepi sa te duci sa ceri pareri, sa te risti incercand sa ghicesti, sau sa stai la mila unui roman din service care iti poate spune ca e problema la nu stiu ce, care o sa te coste atat si daca nu il crezi, nu ai decat sa o arunci la gunoi.

Edited by GunX, 23 January 2006 - 12:30.


#20
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
*VX-ul da coduri de eroare cand are probleme*
Gunx,poti sa dai(te rog!)cateva exemple?Nu de alta,dar sa stim si noi de ce sa ne ferim si sa preintampinam eventuale probleme!
Respect! :peacefingers:

#21
andjar

andjar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 10.01.2006
In legatura cu acele imagini cu scoala si cerul,da e adevarat panasonicul nu mai reda cine stie ce din acel albastru.M-am uitat pe niste filmari de-ale mele(facute pe auto) si ce ar fi de  observat:
Intro zi senina cand orientez camera mai sus astfel incat cerul ocupa mai mult de 1/3 din cadru(treimea superioare) ,gs-ul isi adapteaza WB-ul si expunerea redand foarte bine culoarea cerului in schimb obiectele de la sol(din partea inferioara ) a cadrului sunt subexpuse,intunecate.Cand o orientez  inapoi spre planul orizontal iar cerul  ia mai putin de o treime din imagine ,iar se ajusteaza expunerea , wb-ul si obiectele de la sol capata expunerea adecvata insa cerul cu cat ocupa mai putin din cadru cu atat pierde din nuanta de albastru si vireaza spre alb.
Cateodata adaptarea dureaza aproape 2-3 sec(cam mult).De aici se poate trage concluzia ca dinamica gs-ului nu e super grozava,intradevar,nu se poate compara cu dinamica vx-ului.Dar in mod categoric nu e un lucru  pt care e chiar de condamnat.

Daca  e sa continuam dezbaterea hc1000 vs gs400,aparand gs-ul eu as aduce in discutie uramtoarele imagini:
http://www.videomax....ndoor2-auto.jpg
http://www.videomax....ndoor2-auto.jpg
Aici ,in conditii de iluminare tipica de apartament imaginea gs-ului e evident mai luminoasa desi functiona la 15db fata de cei 18db la care functiona hc-ul.
Dar duelul asta incepe sa semene cu o discutie copilareasca gen “masinuta mea e mai rapida chiar daca a ta are mai multe girofaruri”
Concluzia in ce priveste performanta video a fost ca cele 2 modele sunt sensibil egale ,atat pe camcorderinfo.com cat sip e videomax.ru .Cu mentiunea ,repet ca hc1000 castiga un pic la precizie cromatica iar gs-ul castiga usor in “low light” si la definitie.In schimb ergonomia ,functiile si optiunile manuale detaseaza clar gs-ulde hc.Inainte de a-mi achizitiona camera si hc-ul era unul din candidatii mei ,apoi m-am documentat mult pe net si am decis fara ezitare-gs400.

"sharpenul ala pentru zgomotul de la iluminare insuficienta e crima"
Aici gunX face o speculatie destul de logica,asa e ,sharpen-ul ar trebui sa faca ravagii la luminozitate scazuta   si sa inrautateasca granulatia.In realitate pe auto nu se intampla asa.Spun asta declarand ca daca e ceva ce am de reprosat calitatii  imagini gs-ului la iluminare insuficienta nu e zgomotul video care e destul de fin si putin evident,nu e nici faptul ca e ceva mai intunecata fata de ce se vede cu ochiul liber ,ci e gradul scazut de definitie si detaliu care nu mai e ce era la lumina buna.De aici trag eu concluzia ca in aceste conditii de iluminare gs-ul dezactiveaza sharpness-ul cedand prioritatea procesarii “noise reduction”- care ucide din detalii.Dar daca faci o filmare turistica ,noaptea,intr-un oras “civilizat” gs-ul se descurca impecabil.Daca ai  2 becuri de 100 w,la fel.

Ce e cu adevarat interesant de discutat e target-ul pe care la avut Panasonic cand a scos gs400.O camera cu un “look” placut dar amatoricesc,control manual si facilitati la nivel pro(sumer)-low-end fara precedent la camerele din aceasta categorie de pret,calitate si peformanta excelente pt. amatorii pasionati si exigenti si surprinzatoare chiar si pt multi profesionisti care chiar au incercat-o si n-au judecat-o dupa dimensiuni,multi declarandu-se impresionati. Si bine inteles pretul .
Astea au fost calitatile care au facut-o cea mai buna,laudata si populara camera semiprofesionala de la sonyTRV900 incoace.
E o camera care se preteaza la orice,am vazut la stiri destui  foto-reporteri echipati cu ea pe la munca pe teren.
A fost folosita chiar si la turnat filme cu buget redus:
-aici un trailer pt un SF (de duzina),varianta italiana la STAR WARS filmata cu gs-ul :)
     http://www.darkresur...n-trailer-a.mov  
    poze de la filmare: http://www.darkresur.../2/DSC_0631.JPG
                                   http://www.darkresur.../2/DSC_0670.JPG
-aici poze de pe “platoul de filmare” al unui film ustralian:
                                     http://robertrobertp...ns.com/useless/
http://www.pana3ccdu...ghlight=useless

:D  maiane ,poimaine o sa fie regizori pe toate drumurile,cel putin cati “fotografi digitali “exista acum  :D
                                    
                                    

  La o analiza de piata s-a constatat ca in USA a aspirat o mare parte din clientela destinata unor modele mai cu pretentii ca de ex canon gl2(xm2),Panasonic dvc30 ca sa nu mai vorbim de eclipsarea lui hc1000.
Din pacate acum mai bine de o luna a fost scoasa din fabricatie dupa un timp record de 2 ani.Noul nv-gs500 e o dezamgire pt fanii Panasonic ,fiindu-i inferioara la gradul de control manual .In rest e aceeasi camera dar mai compacta.

Profesionisti sa fie ,camere asa abile,polivalente, vor fi din ce in ce mai multe.Viitorul suna bine cantitativ,o sa faca telenovele/porn si vecinii  :D …calitativ ramane de vazut. :D

#22
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
nirosbog, din fericire nu am experienta cu codurile de eroare de la VX si nici nu tin sa am :)
am primit o singura data un C31:00 (parca?!), dupa aproape 1 an de folosire la greu....cioaca era legata de cap cam murdar, am dus-o in service la curatat si basta (nu am vrut sa o frec cu o caseta de sters capul clasica, insa m-a costat 800K distractia).

andjar, si mie imi place mai mult in lumina scazuta imaginea de la Panasonic. Problema ramane daca diferenta de dinamica este la fel de mica ca diferenta de captare low-light (eu parca inclin sa zic ca e mai deranjant intervalul redus de expunere, decat inferioritatea lui Sony in low-light, dar e subiectiva treaba). Cand intra si controlul manual in discutie, balanta se inclina si mai mult, dar unii pun dinamica nu numai pe primul loc, ci si pe al doilea si al treilea :)

Intr-adevar, parca se calmeaza cu sharpenul la lumina insuficineta (de ce nu tragi si tu o mira E56 cu un bec de 75W sa compari), dar eu din cate tin minte am mai fost deranjat de cele 4 Panasonice care mi-au trecut in mana de faptul ca toate aveau o mecanica foarte "nervoasa". Mi-au lasat un pic impresia de fiabilitate scazuta (la atatea zdranguri violente si probabil inutile care aveau loc prin ele, ma gandeam cam cat dureaza pana cedeaza unul din arculetele alea...). La GS400 cum e, tot departe de "smooth" cum e la Sony a ramas ?

Te cred ca in domeniul low buget, sau camera de pus pe masina care o arunci in rau, langa caldirea programata pentru implozie, GS400 este imediat la rand dupa VX. Insa sper sa va dati seama ca orice comparatie intre DSR170 si GS400 este la fel ca intre Passat si Oltcit (hai nu Ferrari).

Edited by GunX, 24 January 2006 - 15:21.


#23
andjar

andjar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 10.01.2006
De mecanica gs-ului ce sa zic.Prima oara m-a speriat deoarece dura mai mult ca la fosta mea camera(jucaria Samsung scd23) ejectul,pe langa cele cateva secunde in plus ,miscarile/pasii pe care ii face caseta in timpul ejectului sunt cam multi,eu aud vreo 4-5 bazaituri d-alea robotice  sacadate pana imi mi-o scoate afara  si la fel si dupa introducere inca vreo 4-5zgomote.
La restul camerelor care le-am avut in mana procesul asta parea mult mai simplu. .In schimb nu e deloc nervoasa mecanica, miniDV-ul e ridicat/coborat destul de usor nu ca la Samsung sau Panasonic pv-dv53,jvc grd30 care parca scuipau casetele.Ce mi s-a parut mie interesant ,inedit(eu n-am mai vazut la alta camera) e faptul ca in timpul filmarii ,cand apesi butonul de rec sa treci in stand-by capul de inregistrare e ridicat de pe banda,se aude clar miscarea,deci in std-by capul nu sta pe banda(am aflat de la alti useri).De aici rezulta o f mica intarziere intre actionarea butonului de rec si inceputul propriuzis al inregistrarii,capul revenind pe banda.Cred ca inginerii au avut motive de menajare a capului cand s-au gandit la solutia asta.Oricum au fost f. putine cazuri cu defectiuni la partea mecanica ,stiu ca vizitez forumuri de panasonic users dinainte sa-mi iau camera,camerele panasonic n-au avut in ultimii ani probleme pe partea mecanica,nici cele f ieftine ,fata de ce au patit cei cu canon-uri.A fost un bug mecanic la o parte din primele serii de gs400 in sensul ca motorul scotea un rontait deranjant,decelabil pe inregistrarea sonora ,ulterior au fost retrase si s-a rezolvat.
Daca e ceva nervos ce nu-mi place la gs400 e viteza zoomului.Prea mare,trebuie sa dozezi f. atent presiunea degetului pe butonul de zoom ca sa faci o apropiere/departare fina.Mai e alternativa inelului de focalizare pe care poti in manual sa-l faci sa faca zoom in/out dar e cam incomod.

Edited by andjar, 24 January 2006 - 16:37.


#24
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
Pai,tocmai acum cand s-a hotarat si frate-miu sa-si ia Panasonic gs400,tu spui ca nu se mai fabrica?De gasit,se mai gasesc pe undeva(noi)?Ce stii despre gs500,in comparatie cu gs400?Ce diferente sunt intre ele?Se merita a 2-a ?

#25
nexland

nexland

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,631
  • Înscris: 15.09.2004

View Postandjar, on Jan 24 2006, 14:55, said:

...noul nv-gs500 e o dezamgire pt fanii Panasonic ,fiindu-i inferioara la gradul de control manual .In rest e aceeasi camera dar mai compacta.
nirosboq, raspunsul la intrebarea ta l-a dat andjar cu doua post-uri in urma... Pentru detalii suplimentare, arunca o privire aici si refuz sa cred zvonul conform caruia cei de la Panasonic au incetat productia acestui model in urma deciziei fratelui tau de a achizitiona una bucata.  :D  Bineinteles ca se mai gasesc GS400 noi asa cum, inca, se mai gasesc si VX-2100E noi. Incearca o cautare cu Google si-o sa fii surprins de rezultat.
@andjar
Zoom-ul In/Out(la GS400) folosindu-te de inelul de focalizare nu este incomod de folosit dar, din pacate, se desfasoara...in hopuri. Din punctul asta de vedere(si nu numai) VX-ul sta mult mai bine. In rest, felicitari pentru modul in care aperi cauza acestui GS400, un model reusit pe care-l folosesc de-un an de zile!

Edited by nexland, 25 January 2006 - 02:52.


#26
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
in weekendul asta o sa mergem in Bucuresti sa cumparam un gs 400 si sper sa aiba noroc sa gaseasca.Am luat niste adrese de pe net(inclusiv aia a ta nexland!)si sa vedem la care ne oprim.Ar fi interesant daca am gasi si derulatoare de casete mini dv.
Respect! :peacefingers:

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate