Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
De ce i se zice Mariei "Stapa...

Colet valoare Londra București

BMW seria 3 rulat vs SsangYong Ko...

Share abonament Netflix
 Cum pot sa fac rost de un negativ...

Lant Bicicleta

Un designer artist: Raymond Loewy

ATS din contactor modular
 Parere apartament ~150k

Limitare la 100mb/s

Altercație

Cartonașe și stickere t...
 Ciobanesc german - zgarda electro...

Ce este instalatia asta? (Valea B...

BD-R Verbatim 25gb salvare Fisier

Lupte WW2
 

Problema loc de parcare

- - - - -
  • Please log in to reply
46 replies to this topic

#37
AndyM

AndyM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,996
  • Înscris: 01.08.2005

View Postm0rpheus, on 28 iulie 2015 - 12:28, said:

Dar ce-i cu mica asta înţelegere între proprietari asupra unei proprietăţi publice? Eu, dacă cumpăr apartamentul unei persoane care n-a avut maşină, deci n-a "avut" nici loc de parcare, ar trebui să parchez la mama naibii pentru că alţii au pretenţii pentru ceva ce nu plătesc?
Daca-ti cumperi apartament "fara loc de parcare" acolo, o sa ti se rupa bratul de la stergatoare de la atatea ridicari si coborari. Eventual ai grija sa ai in portbagaj un compresor sa-ti poti reumfla rotile.
Cam asta-i mentalitatea astora frustrati ca lumea nu tine cont de faptul ca ei parcheaza acolo de 10 ani.

Si mie mi-a urlat o capra ca vezi doamne, de ce am parcat acolo? Pentru ca acolo parcheaza ei, si ca inainte sa se contruiasca cladirea "aceea", ei n-au avut nicio problema cu ocupatul locurilor, acu mereu le gasesc ocupate.


Baiete, fai bine si lasa-i masina omului acolo.
Ai zis ca-i o masina mai veche. Ceea ce rezulta situatia materiala mai slaba. Poate i s-a stricat masina omului, si momentan nu are bani de reparatie. Unde-ai vrea s-o lase? La marginea orasului sa nu deranjeze printisorul comod?
Da, ai sa spui ca ar putea parca pe timpark, intr-o parcare albastra ca e vreo 30-40 lei/luna. Da, asa este, ar putea, dar cine iti da tie dreptul sa-i spui omului sa plateasca pentru a nu-ti ocupa tie locul neplatit?
Dupa ce ca omu nu are bani de reparatie la masina, mai fai si tu necazuri... i-auzi, sa-i ridice masina, mai da si pe-acolo cateva milioane s-o recupereze. Sau sa-i dea amenda? Cat poti fi de nesimtit omule? Zi-mi, poti fi mai nesimtit de-atat?

Corect, daca o tine luni de zile, se schimba treaba. Dar omu poate asteapta salariul... poate nici la urmatorul salariu nu-si permite s-o repare, are nevoie sa-si stranga mai multi bani. Nu ai tu niciun drept sa decizi ce sa faca omul cu masina pe spatiul public.


Eu de cand mi-am luat bicicleta foarte rar mai folosesc masina. Am pedalat in 3 luni, peste 1000km, dintre care 500km doar luna asta. Nu tu asteptat 5-10 minute la semafor, nu tu invartire 10-15 minute ca sa cauti un loc de parcare.... De multe ori ajung mai repede decat cu masina, mai ales la ce lucrari infernale sunt acum in oras. Ai ajuns unde ai treaba, daca e nevoie o legi de primul stalp ce-ti iese-n cale, si-ti vezi de treaba. Mult mai lejer. Au fost momente in care a stat masina mea si 2 saptamani nemiscata pentru simplul motiv ca nu am nevoie sa o folosesc momentan. Cum in Cluj-Napoca, pentru a avea loc de parcare (ceea ce e super ieftin, vreo 30-40lei/an... deci pe AN) ai nevoie de locuinta si masina pe numele tau, iar eu nu am asta, parchez pe locurile nemarcate gasite libere. Ce-ai vrea sa fac? Sa-mi vand masina? Vinde-ti-o tu pe-a ta daca nu-ti convine si ti se pare bataie de cap.

Edited by AndyM, 28 July 2015 - 17:01.


#38
mapost

mapost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 11.06.2002
De acord să nu devină belicos, dar nu din motiv că omul e nevoiaş şi va dura până işi va repara 'troaca'; dacă n-ai cum să-ţi duci maşina acasă nu o laşi fără plăcuţele de înmatriculare (poate le-a dus la reparat în servicePosted Image ).

Edited by mapost, 28 July 2015 - 17:49.


#39
regex

regex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 19.02.2015
Cu unele aspecte aveti dreptate, si nici nu intentionam sa ii fac probleme omului. O sa astept sa vad ce se mai intampla cu masina, si sper sa o repare pana la urma.
Cum m-am mai repetat in cateva posturi, faptul ca i-a dat jos numerele imi pare ca o tentativa de a abandona masina acolo.

#40
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postregex, on 28 iulie 2015 - 12:44, said:

Este o intelegere tacita intre locatari, nimeni nu a revendicat locurile, sau s-a staibilit ceva. De obicei lumea parcheaza in acelasi loc, si incearca pe cat posibil sa isi pastreze locul de parcare. Totusi, in acele locuri parcheaza si alti oameni, care au diferite treburi in zona, si nu am nimic de obiectat pentru asta. Si eu parchez in diverse locuri cand merg cu treaba prin oras.
Pot sa zic ca este un fel de consens civic intre locatarii din zona, frumos de altfel, care iti usureaza putin viata.
Poate nu sunteti patiti, dar daca locurile de parcare din zonele voastre s-ar imputina(datorita unui individ care isi abandoneaza masina) si v-ar forta sa va cautati locuri de parcare la mare distanta de zona in care locuiti, ati mai avea aceeasi parere ?

Eu tind sa cred ca e abandonata fara stapan, altfel nu vad de ce si-a scos numerele de inmatriculare pt ca si-a scos numerele.

Totusi, de ce ai scoate numerele de la o masina ? Erau numere permanente.

LE : dupa Legea nr. 421/2002, atunci o incadrez la fara stapan Posted Image

Una dintre cele mai enervante timpenii din toate timpurile este intelegerea tacita. Uneori i se mai zice "la mica intelegere", o cretinitate, care nu are nimic, da absolut nimic, de-a faca cu convietuirea in limitele legii. Daca dobitocilor, care urla unii la altii in necunostinta de cauza vizavi de legislatia in vigoare, li s-ar aplica niste pulane pe spinare in scopuri educative, atunci mirlanu romanesc ar fi o specie pe cale de disparitie, asa cum shede frumos secolului in care traim.
Chestia asta s-a mai explicat, drepturi ai doar daca platesti. E logic. Poate nu pricepi, sau poate esti rezistent la invatatura acordata gratis, aspectu nu are nicio relevanta, da daca nu esti in stare sa digeri treburile astea, atunci trebuie sa functionezi ca un tonomat. La comanda, adica. In toate celelalte situatii consulti legea si-o folosesti in avantajul tau. Iar daca nici asta nu este posibil, spre exemplu din cauza lipsei reglementarii, atunci te consolezi, musti adinc in buze si te adaptezi situatiei. In cazul concret cari saci de glet, pina vomiti carabushi, sau cauti portita legala, prin care poti rezolva situatia. Pe intelesul tau, insa, trebuie sa fie respectate 3 conditii mari si late:

1) Sa existe suport legal
2) Sa poti
3) Sa vrei

La repezeala se gaseste asta:
http://www.polcomtim...actualizata.htm
Citesti, pricepi, elaborezi un plan si-l aplici. In locu tau cautam prima data legislatia, in loc sa port o discutie fara rost pe 3 pagini de-a lungul a 5 ore. Tipic romanesc = ineficient

#41
mapost

mapost

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 337
  • Înscris: 11.06.2002

View Postregex, on 28 iulie 2015 - 18:37, said:

Cu unele aspecte aveti dreptate, si nici nu intentionam sa ii fac probleme omului. O sa astept sa vad ce se mai intampla cu masina, si sper sa o repare pana la urma.
Cum m-am mai repetat in cateva posturi, faptul ca i-a dat jos numerele imi pare ca o tentativa de a abandona masina acolo.

Ce tentativă? Ăla a furat-o , a abandonat-o fără numere , aşteaptă să se 'răcească faza' şi apoi face cu ea ce ştie (poate s-o vândă şi întreagă unui agarici).

#42
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
inţelegerea "nerostită" cu ceilalţi a fost valabilă atîta vreme cît nu era maşina aia acolo, acum că este, înţelegerea cade, parchezi unde vrei, nici un vecin nu mai poate pretinde înţelegerea veche.

#43
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,805
  • Înscris: 01.10.2004
Daca nu este din TM poate ca omul si-a dat jos numerele nestiind ca localnicii nu scot numerele de circulatie de pe masinile aparent abandonate pentru ca mai apoi sa le foloseasca in benzinarii pentru facut plinul fara sa plateasca.
Am o cunostinta care venind in Bucuresti si a gasit dimineata masina fara placute, iar dupa ceva timp a primit citatie cum ca ar fi alimentat fara sa plateasca. Norocul sau inspiratia lui a fost ca a depus reclamatie la circa de politie din zona, iar la confruntare s-a constatat ca masina care facuse asta nu era nici tipul, nici culoarea celei de drept. Tot o situatie similara este si intr-o anume intersectie unde se (mai) parcheaza masini cu anunturi pentru vanzare - am vazut ca detinatorii isi (cam) scot numerele si le pun pe bancheta din spate, banuiesc ca tot preventiv.
Eu consider ca luarea numerelor a fost un gest deliberat, iar daca treci prin Bucuresti cu numere de TM, patesti ceva si lasi masina pe domeniul public, trasa pe dreapta, fara sa fie loc de parcare marcat, indicat este sa procedezi la fel, ti le iei (eventual le bagi in portbagaj) pana rezolvi situatia.

Apropo, pe Popa Sapca s-a bagat sens unic? Ca nu prea are cum... Poate pe Lucaci sau Brancusi...

@XON - in Timisoara, in zonele nemanelizate (iar Popa Sapca este una dintre ele din cate stiam eu), este alta civilizatie, in care bunul simt primeaza.

Edited by claudiu1, 05 August 2015 - 21:46.


#44
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006

View Postregex, on 28 iulie 2015 - 11:58, said:

Cum zice si jericho, nu gasesc un motiv pentru care ar ridica o masina.
Totusi, masinile parcate paralel cu axul drumului se afla pe un drum public ? Si pe un drum public ai voie cu o masina fara numar de inmatriculare, fie ea parcata/stationata ?
Dacă staționarea nu este interzisă, atunci da....ai voie sa o lași acolo fără numere de înmatriculare cat vrei tu. Se interzice circulația pe drumurile publice fără plăcute, nu staționarea....

#45
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006

View Postvata_pa_batz, on 28 iulie 2015 - 18:44, said:



Una dintre cele mai enervante timpenii din toate timpurile este intelegerea tacita. Uneori i se mai zice "la mica intelegere", o cretinitate, care nu are nimic, da absolut nimic, de-a faca cu convietuirea in limitele legii.
Depinde, nu as generaliza chiar asa. Legea reprezinta un cadru moral minim acceptabil într-o comunitate. Acea mica înțelegere poate merge chiar deasupra legii, în cadrul unor anumite comunități. Problemele apar când membrii acelei comunități, încearcă sa aplice aceleași norme și persoanelor din afara, care evident ca nu le cunosc. În speță, exact cum e cazul de față, când toți locuitorii se înțeleg tacit intre ei, dar vine cineva din afara și neștiind de înțelegerea lor, parchează acolo și le strica armonia :). Trebuie înțeles ca e dreptul lor legal sa facă asta și nu pot fi condamnati pentru ca nu respecta o mica înțelegere la care ei nu au aderat. Mai departe, se pot face multe.... Cam la limita legii, sau la limita bunului simt. Dacă zona este una "nemanelizata" cum atât de plastic și cu un aer de ușoară superioritate o caracterizează inițiatorul, atunci.. probabil este de bun simt sa nu strici armonia în zona și sa respecți dreptul legal+tacit al celorlați locatari din zona. Dar în același timp, trebuie sa te întrebi dacă nu e o dubla măsură faptul ca nu aplici același bun simt și fata de intrusul care a lăsat masina aia acolo și care e nevinovat de furt/abandon/altele, pana la proba contrarie.  Altfel spus, dacă vrei sa ai bun simt, trebuie sa îl ai pana la capăt, nu doar atunci când îți creează avantaje....

#46
regex

regex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 19.02.2015

View Postclaudiu1, on 05 august 2015 - 21:43, said:

Daca nu este din TM poate ca omul si-a dat jos numerele nestiind ca localnicii nu scot numerele de circulatie de pe masinile aparent abandonate pentru ca mai apoi sa le foloseasca in benzinarii pentru facut plinul fara sa plateasca.
Am o cunostinta care venind in Bucuresti si a gasit dimineata masina fara placute, iar dupa ceva timp a primit citatie cum ca ar fi alimentat fara sa plateasca. Norocul sau inspiratia lui a fost ca a depus reclamatie la circa de politie din zona, iar la confruntare s-a constatat ca masina care facuse asta nu era nici tipul, nici culoarea celei de drept. Tot o situatie similara este si intr-o anume intersectie unde se (mai) parcheaza masini cu anunturi pentru vanzare - am vazut ca detinatorii isi (cam) scot numerele si le pun pe bancheta din spate, banuiesc ca tot preventiv.
Eu consider ca luarea numerelor a fost un gest deliberat, iar daca treci prin Bucuresti cu numere de TM, patesti ceva si lasi masina pe domeniul public, trasa pe dreapta, fara sa fie loc de parcare marcat, indicat este sa procedezi la fel, ti le iei (eventual le bagi in portbagaj) pana rezolvi situatia.

Apropo, pe Popa Sapca s-a bagat sens unic? Ca nu prea are cum... Poate pe Lucaci sau Brancusi...

@XON - in Timisoara, in zonele nemanelizate (iar Popa Sapca este una dintre ele din cate stiam eu), este alta civilizatie, in care bunul simt primeaza.

De Vasile Lucaci este vorba.
Pana la urma m-am obisnuit cu ideea, parchez mai departe(cam la 300 de metri de blocul meu) dar macar mai fac niste miscare.
Masina inca e acolo, nemiscata .

#47
regex

regex

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 19.02.2015
Salutare,
Pana la urma a disparut masina din parcare. Banuiesc ca omul a reparat-o sau a luat pe platforma. Se pare ca nu a fost abandonata, ci e posbil sa nu fi avut bani/timp sa se ocupe de ea.
Am tras concluzii pripite, dar pana la urma s-a rezolvat si ptr mine si ptr omul acela :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate