Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Butuc pedalier

Niste intrebari despre apartamente

Comentarii amuzante pe Youtube

Nu iese laptopul din sleep mode.
 Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India
 Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 

vreau sa construiesc o casa.

- - - - -
  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#19
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
O sa fie initiatorul unui nou cartier pe langa bucuresti cu un nou tip arhitectural.

Ceva de genul:

[ http://helicalus.com/images/wallpapers/Parched_Village_Huts_Niger_Africa_wallpaper-1024x768.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#20
Nasta

Nasta

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 24.03.2007
si doi , es

View Postbladhaund, on 30 mai 2015 - 16:59, said:

Diferenta dintre tine si Apolodor din Damasc este ca tu nu esti Apolodor din Damasc. Daca vrei sa ne intrebi cum pot sa ajungi la fel de priceput ca Apolodor, raspunsul e si mai greu decat cel cu formulele si cu atat mai putin vei gasi raspunsul pe forum.

Nici Apolodor nu s-a nascut invatat si nici nu a intrebat intr-o zi in forumul public de pe vremea lui cum se face o constructie, ci mai intai a fost ucenic si calfa pe langa unii care stiau. Si asta e o cale, poti sa incerci si dupa vreo 10 ani probabil o sa stii.

Sau apelezi la unii care deja stiu si rezolvi acum problema.

Nu e ca suntem rai, dar chiar nu se poate rezolva in doua vorbe.

Si oricum peste cerinta cu autorizatia nu ai cum sa treci. Daca vrei autorizatie, vei avea nevoie de proiect. Sau iti faci fara si iti iei amenzi peste amenzi, nu poti sa te legi la nicio retea de utilitati, nu iti recunoaste niciun notar proprietatea si nu poti sa o vinzi vreodata ca o casa si probabil te si demoleaza primaria intr-un tarziu.
dar nu am spus ca sunt apolodor din damasc. citeste mai bine. Desi Dl. limbi in cur, care zice ca sunt venit in Bucuresti, defapt Bucurestiul a venit la mine!. eu am fost din totdeauna aici!. si de cat sa fi ironizat asa. puteai sa imi spui ca pt o asemenea casa in general se baga X. uite ca sau facut sute de case fara proiectant si nu au mai cazut, eu o voi face pe a 2a, dar cu etaj. Nu voi plati pe nimeni pt nimic ! intr-adevar sunt calcule bine puse la punct. da pana la urma nu fac o cladire cat casa poporului sau nu construiesc world trade center, fac o casa cu etaj + masarda!. Am mai facut una ! si nu am murit !. dar as sugera sa cititi  asta. Buna seara.
Ma bag si eu in seama cu cateva observatii.
In prmul rand apreciez ca domnul Lazar da Cezarului ce e al Cezarului.
Apoi aduc in discutie normativul IMPUS DE CEAUSESCU IN 1979 SI DEVENIT OBLIGATORIU DE ATUNCI INCOACE. Poate e una din legile neabrogate care da de lucru economiei. Oricum, el a fost impus din cauza incapacitatii statului de a asigura interventia in caz de urgenta. De atunci, incusiv asigurarile obligatorii impuse, au fost impuse din cauza incapacitatii statului de a asigura interventia, siguranta, in cazul unor calamitati naturale. A fost cumva transferata raspunderea pe umerii arhitectilor. In caz de nenorocire, OAR se va declara falimentar si va fi dauna platita =0 pentru pagube aduse populatiei…
Pana atunci, orice om ce construieste, trebuie prin lege sa plateasca 0,5% din valoarea investitiei calculata de primarii catre acest ordin. Nu conteaza ca eu imi iau materialele din Bahamas cu taxe 0, ei au un tabel. Eu trebuie sa platesc sa am unde dormi. Mai departe, vorbind despre legea stramba vs. siguranta vs finantele mele vs interesele mele, prin proiect avizat si aprobat de un arhitect cu drept de semnatura si cotizant la OAR, se presupune ca daca vine vajul de 8 grade pe richter, casa mea va sta in picioare. In afara ca tot ce inseamna finisaj va crapa si va da de lucru lui ceresit, trebuie sa presupunem ca bara de fi 10, adica 0.62 kg/m.l va fi mai buna decat bara de fi 12 adica 0.89 kg/ml. MUsai trebuie sa facem cum spune cartea, adica specialistii care ne garanteaza rezistenta casei, cu toate ca nu am vazut niciodata intr-un memoriu semnat de catre arhitect sau verificator ca isi auma raspunderea conform legii cu libertatea sau cu viata pentru erori in calcul.
Acum, discutand despre beton si fier, se pate generaliza. Acelasi ciment c16 gasim si in bistrita si in Bucuresti. Ce te faci cu lemnul insa? Nu se poate face o uniformizare al riscului si al calculului de rezistenta cu toate ca tot 0,5% vei plati catre OAR…!!!???.
Domnule DUDU, domule Lazar, domnule Cristin, stimata concurenta Casa mult visata, calculele matematice difera de la otelul din Galati la otelul din China. Riscul asumat este unic si atat. Am consolidat case construite din 1929. Am consoliat case din chirpici din 1935. Locuiesc intr-un bloc construit in 67 unde nu e fir de stricaciune. Sistem rusesc de zidire din caramida.
VAriabilele sunt: unda de sooc ce da in forta de forfecare, forta de torsiune si cam atat. Unde este fier de 10 nu este bai decat doar din cauza hazardului.
Pe Dumnezeu nu l-a luat nimeni in calcul in stabilirea siguranti la intindere…
Eu zic ca o casa, atunci cand e facuta, trebuie sa reflecte dorinta mea, pliata pe buzuarele mele. Daca statul, prin constitutie este raspunzator pentru siguranta mea ca-i platesc taxe, atunci el trebuie sa-mi asigure consultanta gratuita in realizarea proiectului, nu sa ma oblige sa platesc 0,5% catre el, doar ca sa aiba ce manca arhitectii ce pun stampila pe verificarea proiectului. Asa, cei 0,5%, i-as pute folosi pentru a suplini diferenta de densitate de la 0,62 la 0,88 kg/ml.
In ce priveste ce a spus domnul Dudu, daca nu va aflati pe unda de soc a cutremurului, este in regula rezistenta casei dvs.
In ce priveste intrebarea domnului Cristian, este absolut ok ceea ce ati facut daca locuiti in zona intracarpatica. Altfel…. :)
Casa mult visata, normativul a fost creat de oameni in 1979. De atunci au mai fost revizuiri, doua la numar. Nu stim nici noi daca revizuirile au fost de natura economica sau fizica…
Pana una alta, bugetul clientului este tot ce conteaza, noi ne facem datoria de a prezenta alternative sau a sublinia riscuri.
In aceasta piata, va imaginati ca un proprietar isi permite sau doreste sa dea un sfert la stat biruri doar pentru a fi sigur? Cu riscul asumat, cum ramane?
Vedem cu totii ca riscul s-a transferat catre privat prin introducerea unui fel de RCA la locuinte… :( Atunci riscul asumat de stat? Taxa OAR?
Sa fim seriosi!
Vedem cu totii in zona constructiilor ca reglementarile sunt parghii ale statului pentru a mai incasa cate ceva. Probele la turnari nu se mai fac, lucrarile ascunse nu se mai receptioneaza, calitatea betonului e de vorba de poveste… C16 se amesteca cu C10, bara de 12 cu bara de 19, etrierul defazat cu etrierul liniar…
Musai sa existe reglementari pentru a stabili cu exactitate ca la un cutremur de 5,6 grade, casa lui Cristian nu va rezita intinderilor…. :)). Pentru ca a bagat fier de 10. Din Galati sau China???
PS Lazar, du-te pe Mitropolit Varlaam sector 1, Bucuresti, vei intalni o casa din caramida care la cutremurul din 77, nu 74 cum ai spus, a ramas in picioare. Nu are fir de fier. Nici cea de la nr 97… Aveam 4 ani pe atunci. Casa e din caramida tiganeasca, cu fundatie de 30 de cm. Asa ca lasa-ma cu aberatiile tale despre fier… Este doar hazard, nu exista normativ. Pe ferdinand exista hazard, pe Magheru exista hazard din 1940 incoace (doua cutremure), vezi teatrul Nottara, vezi Capsa. Economie sau siguranta statului cu banii nostri? Sunt aici datorita acelei case. Sic.
Cu stima,

#21
Riper

Riper

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,939
  • Înscris: 14.01.2005

View PostSuper Chief, on 30 mai 2015 - 17:29, said:

O sa fie initiatorul unui nou cartier pe langa bucuresti cu un nou tip arhitectural.

Ceva de genul:



hai ca am bagat eu si sabarul ca sa fie in tema cu postul precedent.

Parched_Village_Huts_Niger_Africa_wallpaper-1024x768.jpg

Attached Files


Edited by Riper, 30 May 2015 - 17:40.


#22
andu2006

andu2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,090
  • Înscris: 16.02.2013
Pai si daca stii cum sa construiesti si ai experienta la "consolidari"  de ce mai deschizi topice aici ?
Nimeni nu iti da lectii ci doar s-a incercat raspunde la intrebarile pe care le-ai pus, fara a-ti indica dimensiuni si necesare de materiale deoarece sunt multe necunoscute.
Nu te supara pe noi, cei care desi ne tragem din Apolodor am construit si Casa Poporului.
Legal.

#23
AzY9

AzY9

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 23.02.2015
Eu cred ca o sa iasa ceva bun din mainile tale, pan' la urma... dar te rog ceva: Pune o poza cu tine ca sa te recunosc la stiri :)

#24
Nasta

Nasta

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 24.03.2007
nu m-am suparat pe voi, m-am suparat pe cei ce au stiut sa ma ironizeze. Am inteles ok, trebuie sa consult un proiectant. Vroiam daca sa stiu daca se pot obtine niste sfaturi de la cei priceputi, am cerut parerea, nu se poate, e in regula.

#25
Riper

Riper

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,939
  • Înscris: 14.01.2005

View PostAzY9, on 30 mai 2015 - 17:52, said:

Eu cred ca o sa iasa ceva bun din mainile tale, pan' la urma... dar te rog ceva: Pune o poza cu tine ca sa te recunosc la stiri Posted Image

iti zic eu unde sta daca vrei ... acum caut mai multe. Vreau sa vad cum o cheama pe mama lui, sa o sun si sa ii zic ce face fiul ei de 25 de ani. Oricum cum mai e pe Zet***lor, nu am mai fost de mult pe acolo. Stai acolo in capt nu e asa?

Edited by Riper, 30 May 2015 - 17:59.


#26
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,798
  • Înscris: 25.07.2004
@nasta, fara supărare dar habar nu ai ce înseamnă o proiectare si habar nu ai ce înseamnă un cutremur si de ce anumite case n-au cazut.

#27
AzY9

AzY9

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 516
  • Înscris: 23.02.2015

View PostNasta, on 30 mai 2015 - 17:54, said:

nu m-am suparat pe voi, m-am suparat pe cei ce au stiut sa ma ironizeze. Am inteles ok, trebuie sa consult un proiectant. Vroiam daca sa stiu daca se pot obtine niste sfaturi de la cei priceputi, am cerut parerea, nu se poate, e in regula.


Sigur nu este o femeie pe acest cont???  Intreb doar... :)

#28
dummy_

dummy_

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 512
  • Înscris: 10.05.2009

View PostNasta, on 30 mai 2015 - 16:17, said:

corect ce spuneti, cati proiectanti au trecut scoala cu banii, cate blocuri au cazut in 77 si case. nu voi da nici un banut statului ca nu munceste statul pentru banii astia, statul ar trebuii sa ma sprijine financiar nu sa ma jupoaie economic. sunt case construite fara gram de fier cu fundatie de 30cm si nu au cazut nici in 77 nici in 2015. si au sute de ani vile fara gram de fier, si nu au cazut, dar daca totul se rezuma la proiectanti o sa il contactez pe apolodor din damasc sa ma ajute cu cateva opini sau idei daca e suficient sau nu ce folosesc . Stima
probabil esti inconstient ...iti bati  joc de banii si eventual viata  familiei tale , din cate am observant nu prea ai tangenta  in domeniu alfel ai realiz ca ceea ce sustii  e o aberatie ...Sunt de acrod cu statu , dar fundatia la o casa cum ai spus tu e  sub limita de inghet  nu 30 cm ...macar vorbeste  cu un inginer structurist ca sa iti faci o idea despre ce inseamna constructia si proiectara unei locuinte ...

#29
JurasikMan

JurasikMan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,289
  • Înscris: 30.10.2006
Pana la urma , eu zic sa lasam omul in pace. Eu am vazut cum se construieste in Egipt ( la Cairo ) . Acolo nu se tine cont de chestii din acestea abstracte cum ar fi calculele matematice , studiile geo si harta seismica si alte tampenii. Acolo , daca a puit careva , s-a marit familia si mai trebuie un nivel , se apuca tovaraseste la etajul 12 al blocului  ...si mai toarna un etaj. Al 13-lea ( cateodata e cu ghinion ) . Daca tine , tine ...daca pica ...ce conteaza ca pica de la 13 sau de la 12 ...sau de la 10 ? Praful se alege oricum. Este o gandire destul de rationala dupa standardele egiptene .
Colegul nostru ce poate sa pateasca ? Sa cada din mansarda ? Probabil ca isi scranteste piciorul si gata !
hai , lasati omul sa isi construiasca in regie proprie si nu va grabiti sa il cunoasteti. Simt ca vom auzi de el la actualitati . Cand voi vedea emisiunea cu pricina , am sa spun celor de langa mine , cu mandrie ...: " vedeti , eu il cunosc pe omul asta ...este un coleg de forum ".Posted Image

#30
Alxdava

Alxdava

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,832
  • Înscris: 30.03.2009
@Nasta - Tu crezi ca esti prin preriile americane acum 200 de ani? Crezi ca poti face ce vrei tu fără sa respecti niste reguli elementare? Daca răspunsul este da sunt 3 variante:
- ai chef de glume
- esti naiv rau
- un control la mansarda se recomanda urgent

#31
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008

View PostJurasikMan, on 30 mai 2015 - 19:07, said:

Colegul nostru ce poate sa pateasca ? Sa cada din mansarda ? Probabil ca isi scranteste piciorul si gata !
Un picior luxat/fracturat e cea mai mica grija cand iti pica in cap o placa de beton de cateva tone.

View PostNasta, on 30 mai 2015 - 16:17, said:

corect ce spuneti, cati proiectanti au trecut scoala cu banii, cate blocuri au cazut in 77 si case. nu voi da nici un banut statului ca nu munceste statul pentru banii astia, statul ar trebuii sa ma sprijine financiar nu sa ma jupoaie economic. sunt case construite fara gram de fier cu fundatie de 30cm si nu au cazut nici in 77 nici in 2015. si au sute de ani vile fara gram de fier, si nu au cazut, dar daca totul se rezuma la proiectanti o sa il contactez pe apolodor din damasc sa ma ajute cu cateva opini sau idei daca e suficient sau nu ce folosesc
Ia arunca un ochi peste Nepal. Vrei sa traiesti pe viu niste senzatii tari exact ca nepalezii?

#32
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009
Iti trebuie minim proiectul de rezistenta ...chiar daca vrei sa o faci de capul tau ! Si no offence , daca te bazezi numai pe faptul ca ai vazut si case "care nu au cazut la cutremur" iti recomand o "casa" tip container .....ca sa nu zic un cort ! Daca tu esti putin/sau mai mult inconstient ....ce ai cu familia ta ???
E ca si cum ai spune ca nu ai bani sa dai, asa ca iti cumperi o masina fara frane,volan si lumini deoarece.......tu esti smecher si te descurci !

#33
Riper

Riper

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,939
  • Înscris: 14.01.2005

View PostHider141, on 30 mai 2015 - 22:02, said:

Un picior luxat/fracturat e cea mai mica grija cand iti pica in cap o placa de beton de cateva tone.

nu e asa. citeste mai bine. Nu are ce placa de beton sa ii cada ca omul intre nivele isi "pune tavan fals". eu repet, planul e genial si as merge pana la capat cu el.

View PostNasta, on 30 mai 2015 - 15:31, said:

vreau sa torn si placa de 15cm pe toata suprafata casei doar la parter. etajul 1 si mansarda vor avea tavan fals.

Edited by Riper, 31 May 2015 - 15:20.


#34
Hider141

Hider141

    trolling here since 2008

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,868
  • Înscris: 06.01.2008
Din asta:

View PostRiper, on 31 mai 2015 - 15:19, said:

nu e asa. citeste mai bine. Nu are ce placa de beton sa ii cada ca omul intre nivele isi "pune tavan fals". eu repet, planul e genial si as merge pana la capat cu el.
Eu inteleg ca peste parter vrea sa toarne placa de beton, iar la etajul 1 si mansarda vrea sa foloseasca probabil grinzi de care va prinde ori un tavan din gips-carton, ori un tavan casetat (sau ce intelege el prin tavan fals). Dar tot are o placa (cea dintre parter si etajul 1) ce ii poate pica in cap in caz de cutremur.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate