Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India

Diferenta ATS generator si PV
 La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala

PC se restarteaza cu erori ecran ...
 Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!
 electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...
 

Politehnica Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
3765 replies to this topic

#1045
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
CITIȚI > AICI!< declarații avere profesori Politehnica

Cîți au rudele plasate la catedra vecină, cîți au nevasta, văru, cumnatu pe post de secretară, laborant, asistent etc? Cîți au casă de vacanță la mare + casă vacanță munte +mașină + conturi de zeci de mii euro sau dolari sau lei în bănci?

P.S. Cu nevestele e cel mai simplu de descoperit -au același nume.  Hai, unu, doi, înțeleg, și-au găsit dragostea acolo, dar cam multe coincidențe. Aștia și-o trag între ei sau cum?

P.S.2. Salvați și voi pdf-urile să nu dispară.

Edited by dobrotescunicol, 02 March 2011 - 12:32.


#1046
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 dobrotescunicol, on 2nd March 2011, 12:30, said:

CITIȚI > AICI!< declarații avere profesori Politehnica

Cîți au casă de vacanță la mare + casă vacanță munte +mașină + conturi de zeci de mii euro sau dolari sau lei în bănci?

P.S. Cu nevestele e cel mai simplu de descoperit -au același nume.  Hai, unu, doi, înțeleg, și-au găsit dragostea acolo, dar cam multe coincidențe. Aștia și-o trag între ei sau cum?

Eu zic că exagerezi, ți-ai găsit acum UPB să-l declari focar de corupție. Din activitatea de profesor nu ies cine știe ce averi, profesorii mei și pe cei care-i știam/ îi mai știu și acum sînt în marea lor majoritate oameni fără cine știe ce averi, uneori chiar săraci după standardele ro - ei vin cu atobuzul sau ceva mașină second și unii studenți de-ai lor vin cu BMW.  Politehnica NU este un loc unde să se învîrtă șpăgi și alte foloase grase pt profesori. Mulți profesori își petrec mai mlt de 8 ore pe zi la serviciu, nu e anormal să-și găsească perechea tot acolo, mai ales că jobul de profesor e pe termen lung și foarte lung, nu e ca la firmele private unde se mută unii la fiecare an.

Angajarea a ceva membru de familie ca secretară sau mai știu eu ce, nu e ce crezi tu, nu ți-a pus Dumnezeu mîna în cap că ai reușit să găsești așa un post la UPB... să fim serioși... bani foarte puțini, condiții destul de proaste, agitație, nu se înghesuie nimeni să se angajaeze acolo nici oficial, cînd se mai eliberează cîte ceva... ok, nici nu-și dau duhul muncind, dar nici nu stau (majoritatea) complet degeaba... treabă și frecuș sînt destule... există și excepții dar mai rare.

Ceva șpăgi mai învîrt cei din conducerea superioară administrativă (rector, directori că-s mai mulți, cei care controlează contractele de licitații, etc). Profesorii însă, foarte rar, pur și simplu nu așa merge în UPB. Uită-te de altfel cîți studenți au restanțe (și nu una) și diferențe și e evident că dacă se mergea pe șpăgi, nu era situația asta. Nici cea mai nașpa secretară nu poate lua decît ceva mici atenții, bomboane, flori, etc, pt a se purta mai frumos cu studenții (așa cum ar tb să se poarte de fapt), nu are ea cum să intervină în sensul trecerii unui student care a picat... a fost un caz la Electronică, au prins-o și au dat-o afară, deci nu se merge "pe burtă" în domeniul ăsta...

Și sînt și căi perfect legale de a cîștiga ceva bani extra în UPB: diferite colaborări cu firme (nu-s ilegale; de ce să ai voie să angajezi colaborator un oarecare și nu un asistent/profesor), contracte de cercetare (la fel e peste tot, și afară, aplici pt un grant, ești plătit de ceva organisme nationale sau internaționale cu  banii de grant ca să faci ceva, nu ca să obții neapărat un rezultat nou și spectaculos... trebuie plătite 10 cercetări ca să scoți 1 singur rezultat cît de cît valoros, asta e, invențiile nu se fac la comandă).

de fapt, acolo nu sînt declarațiile de averi ale profesorilor în general, ci ale celor din conducere, care pot intra în categ. de mai sus cu șpăgile, dar nu neapărat, mulți dintre ei (prodecani, șefi de catedră) nu cîștigă din aceste funcții decît o mare cantitate de muncă și bătaia de cap administrativă. Iar profesorii, ca simpli angajați, nu trebuie să-și depună declarații, așa cum nu trebuie să-și depună nici simplii angajați de la alte companii.

#1047
unbeliver

unbeliver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 29.11.2007
Pe 4 și 5 martie are loc evenimentul "Zilele porților deschise la UPB".
Cine doreste poate veni pentru a afla informatii mai detaliate despre Facultatea de care este interesat.

UPB

#1048
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
@XON-XOFF te-ai uitat măcar în fișele alea? Un salariu de 73 milioane lunar ți se pare mic???
Ai văzut cîte case declară unii? Ai văzut cîte conturi au? Chiar vrei să dau exemple nominale?

Majoritatea cîștigă 60-70 milioane/lună la Poli și declară în plus alte salarii de la universități afiliate, unii au peste 110 milioane pe lună? ȚI SE PARE PUȚIN???

Și eu îi vedeam îmbrăcați în haine ponosite și ziceam că sunt amărâți. Când am văzut ce salarii au în realitate și ce averi declară mi-a picat fața!


_____
Să facem un calcul. Soț-soție cadre didactice. El cîștigă 70 milioane/lună, ea 61 milioane/lună să zicem. În casa aia intră peste 130 milioane de lei în fiecare lună pentru un cuplu! Dacă te uiți pe acolo o să vezi că nu stă nici dracu cu chirie, mulți au 2-3 case și cum nu locuiesc în toate, bănuiesc că le închiriază. Dacă exagerez puțin (nu mult) aproximez aproape 200 milioane/lună pentru un cuplu.
De fațadă, dacă te uiți la ei la curs vezi doi moșulici amărîți de zici că mîine-i ia gaia, dar omule, 130 milioane/LUNĂ nu cred că e neglijabil. Dacă ai avea un asemenea venit gîndește-te în cît timp ți-ai lua o garsonieră. Nu cred că în 30 ani așa cum face poporu de rînd.
_________

În Politehnica tocmai asta e, nu merge cu șpaga, restanțieri lasă grămadă pentru că ei încasează o mulțime de bani din asta. Cu cît sunt mai mulți plătitori de restanțe cu atît mai bine pentru ei. Uită-te cît costă anul la Politehnica și cît costă la ASE, cît costă o restanță la Politehnica și cît e una la ASE. Îți spun eu, aproape dublu la Politehnica. Și, uită-te cît s-a investit la Politehnica, materiale de studiu, zugrăveală, bănci noi etc. și cît la ASE. Îți spun eu să nu te mai chinui. La politehnica aproape totul e din anii 60, vechituri, nu s-a schimbat aproape nimic. Consumabile pentru laboratoare (NU EXISTĂ AȘA CEVA), aproape toate se fac cu uneltele și aparatele din anii 70, fără să necesite alte consumabile afară de curent electric de la priză.
Cu greu au luat cîteva calculatoare în ultimii ani (și acelea prin sponsorizări și cu supt și de acolo), în rest - bătaie de joc. În ASE e pur și simplu LUX. Iar la Politehnica sunt mulți care dau un examen și de 6-7 ori și-l plătesc de atîtea ori. La ASE în general examenele se iau din prima, a doua sau MAXIM a treia încercare pentru idioți.
A plăti un examen de 3 ori la ASE, înseamnă să dai căteva milioane, a plăti un examen de 3 ori la Politehnica, dacă e unul baban cu multe credite, înseamnă să faci credit în bancă, te rupe, dai peste 10 milioane.
Deci, în Politehnica intră bani cu nemiluita dar investițiile pur și simplu NU SE VĂD.

...ba, pardon, se văd în salariile profesorilor.

Situl Politehnicii (cu vestita facultate de Automatică și Calculatoare, Electronică) este cu 10 ani în urma celui de la ASE. Nici măcar nu afișează pe el informațiile esențiale, ce să mai vorbim despre: catalog online, întrebări-răspunsuri online și multe altele care sunt standard la ASE. Păi, cu banii plătiți 2 ani la Politehnica termini toată facultatea ASE și-ți mai și rămîn. În plus, la ASE sălile, calculatoarele, dotările sunt LUX, la Politehnica pute, la propriu pute în săli, e mucegai și nu e zugrăvit de 20 ani. Eu înțeleg că o facultate tehnică are mai multe cheltuieli, mașini, simulatoare de întreținut, dar, LA POLITEHNICA NU EXISTĂ AȘA CEVA. Pur și simplu toate sunt vechi, vechi, antice. PUTE ÎN SĂLI, dușumeaua e varză, holurile facultăților arată ca după cutremur, nu se vede nicio investiție.

UNDE DRACU SE DUC ATÎȚIA ȘI ATÎȚIA BANI PLĂTIȚI DE STAT ȘI DE STUDENȚI? Politehnica e una dintre cele mai scumpe facultăți din țară (aproape la nivel cu Medicina), dar măcar la medicină au cheltuieli, aduc instrumente, desinfectant, cadavre, organe etc. La Politehnică ce dracu au adus?


Nu am nimic cu un profesor care cîștigă mult. Problema este că ei iau acești bani nemeritat. PUR ȘI SIMPLU NU EXPLICĂ NIMIC LA CURSURI (doar fac o expunere rapidă, papagalicească și cine pricepe de bine, cine nu - PA) și dacă întrebi ceva te tratează cu kuru. Voi spune că sunt și excepții ca să nu-mi sară în cap aplaudacii. Da, sunt și excepții, dar majoritatea te tratează cu kuru.


Încă ceva să mai spun. Mulți zic că e vina studenților. O fi, dar hai să gîndim. Anul acesta se înscriu 300 oameni la facultate și deja 250 sunt declarați tîmpiți după primul semestru. La anul la fel, celălalt an la fel. Păi, în fiecare an, la facultățile de top din politehnica (automatica și electronica) reușesc să fie admiși spuma, cei mai buni și cei mai buni și, culmea, după un semestru 70% se dovedesc a fi complet dezinteresați, incapabili, cretini. Păi, domne, chiar toți sunt cretini, chiar studenți din toată țara aduși, generație de generație, an după an, chiar toți sunt idioți dar profesoru ăla nu e? Eu aș zice că cineva ar fi trebuit să-și pună această întrebare și să-l f-tă bine pe acel profesor, dar cum acolo e o cîrdășie generală și se iau bani grași normal că toți se fac că nu observă și spun toți așa cu seninătate: da domne, "studenții e proști, mii de studenți an de an e proști, dar noi e deștepți".

Și, nu spune că sunt "cei din conducere". Îți spun eu cum se face conducerea acolo: prin rotație, an de an pasează funcțiile de la unul la altul. Ca în orice sistem de stat, știi cum e...

Pentru studenții UPB, unii dintre voi vă puteți găsi "profesorii dinozauri" în paginile acestui site. E posibil să aveți surpriza să-i găsiți pe unii în funcții de conducere și pe vremea răposatului dar și acum. Vă dați seama cam ce "curățenie" s-a făcut la Politehnica după 89. Aceiași oameni!

Edited by Lucian_M, 04 March 2011 - 00:28.


#1049
Lucian_M

Lucian_M

    - membru glumeț -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,408
  • Înscris: 09.09.2006
Auzi, da' tu de butonul "Modifica" ai auzit?

Edited by Lucian_M, 04 March 2011 - 00:29.


#1050
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Chiar nu sunt de acord cu tine. Sectia de Calculatoare (doar despre ea pot vorbi) este cu totul ALTCEVA.

Da, ca sa te poti duce la WC e nevoie de un stomac FOARTE TARE si da, profesorii au propria lor toaleta in care intra cu cheie. Superb, nu? Din pacate asta e si din cauza studentilor, unii dintre ei am impresia ca au venit direct de la copac.

In fine, trecand peste lucrurile ce tin de 'lifestyle', adica toalete, lipsa net + sala unde poti sta sa lucrezi la o tema (poate cu noua biblioteca...in vreo 20-30 de ani), chiar nu am de ce sa ma plang. Da, unii profesori sunt exact cum ai zis, dar nu sunt nici pe departe o majoritate si sunt doar la materii de cultura inginereasca.

Dotarile din laboratoare sunt bune spre f bune fiind realizate in special din sponsorizari. Asistentii sunt in general din ani mai mari, coordonati de obicei de un student la doctorat. Oricum, laboratoarele in ansamblu sunt facute f bine cu expuneri clare si cu informatii actualizate. Chiar muncesc oamenii astia si din pacate o fac pe remuneratii de mizerie (nici macar nu au salariu).

Daca trecem la profesori, lucrurile se schimba. Totusi, da-mi tu o solutie prin care ai putea tine in facultate ca profesor un om de top intr-un domeniu altfel decat cu un salariu pe masura? Da, putem sa inchidem ochii, sa ne punem mainile la urechi si sa zicem ca 'din pasiunea pentru predat, din dragostea pentru studenti...', dar lucrurile nu prea stau asa. Oricum, sunt si situatii cand proful este angajat la o companie si vine doar sa predea cursul. Un om extraordinar.

#1051
unbeliver

unbeliver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 29.11.2007
@dobrotescunicol
Faci confuzii si generalizari ridicole.

Conditiile din laboratoare nu sunt cum spui tu. Ai fost vreodata prin Poli sau doar vorbesti din auzite? Cunosc mai multe cazuri in care profesorii au cumparat pe banii din proiectele lor de cercetare echipamente pentru laboratoare. Echipamente destul de scumpe care in unule cazuri nu au tinut mai mult de un an deoarece nu au fost manevrate corespunzator de studenti sau de cei care ii supravegheau.

Exista destui la Poli care nu isi merita salariile dar lucrurile nu stau asa cum spui tu.

Edited by unbeliver, 04 March 2011 - 12:44.


#1052
kastor

kastor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 17.12.2006
Buna, sunt elev in clasa a 12a si vreau sa dau la UPB, al inginerie aerospatiala. Nu imi fac griji cu admiterea, insa voiam sa intreb cat de grea e facultatea, care sunt conditiile de pe acolo si cat de greu (sau usor :) ) este sa iti gasesti un loc de munca ca inginer in aeronave. Multumesc!

#1053
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
Eu nu știu în ce facultate din Politehnica învățați voi, nu știu cum e în Automatică, dar ați văzut cum arată laboratoarele de fizică din BN-uri? Cu ce sunt dotate? Chiar vreți să fac poze să vedeți în ce hal sunt? Chiar vreau să aud, spuneți voi cu ce au fost dotate laboratoarele alea în ultimii 20 ani. Am spus de astea că sunt generale, fizica face cam orice student din Politehnica.

Ați fost vreodată în Polizu? Unde învățați voi frate? Ați vizitat măcar odată ASE-ul, măcar așa de curiozitate să vedeți ce lux e acolo (inclusiv la toalete) comparativ cu ce e în Politehnica?
Și nu-mi spuneți mie că s-au făcut investiții dar le-au distrus studenții. V-aș face poze cu săli de clasă neschimbate de 30 ani, nu una, zeci. Ce dracu frate!

Din păcate nu pot face poze că au pus tot felul de camere de luat vederi și mă mai trezesc cu belele. Cine vrea crede, cine nu - să creadă că laboratoarele sunt dotate, curate și frumoase, profesorii sunt binovoitori, încearcă să explice studenților și chiar scot și bani din buzunar sau din proiecte și îi donează pentru studenți și toate cele.

Deci, dragilor, dați la Politehnica că e frumos, luați-vă după ce spun utilizatorii de mai sus. Eu v-am spus părerea mea. Peste un an sau doi să nu mă înjurați pe mine.


Iar secția de calculatoare cu ce pisici e dotată? Au luat 30 calculatoare? Păi, 30 calculatoare pot să iau și eu daca ma straduiesc, nu e mare brînză avînd în vedere că cei de la Politehnică de la studenți halesc sute de mii de euro anual (taxe de studii). Eu vorbesc de simulatoare, proiectoare, utilaje industriale, plăci de montaje.


VREAU SĂ AUD DE LA STUDENȚII DE ELECTRONICĂ, CÎTE ORE AȚI FĂCUT ÎN LABORATOR LIPIND COMPONENTE ELECTRONICE, EXPERIMENTAND CU PLACUTE, NU SPUN CINE STIE CE INTEGRATE CI LIPIND MĂCAR UN FIR, UN REZISTOR? DACĂ N-AR FI UNUL-DOI PROFESORI DE ACOLO, CRED CĂ ÎN VIAȚA VOASTRĂ NU AȚI FI VĂZUT LETCONUL ÎN FACULTATE (DE FAPT, MULȚI NICI NU L-AU VĂZUT). CARE SUNT DOTĂRILE ACELEA FANTASTICE DE LA ETTI DE EXEMPLU?

@kastore, grea nu înseamnă complicată. Adică nu-ți predau cine știe ce chestii utile și complexe. Grea înseamnă că te freacă la cap cu tot felul de rahaturi care nu au nicio legătură cu realitatea, că pierzi ore, zile, an după anu pe acolo și că ți se face lehamite că vezi că nu are nicio legătură și nu este ceea ce te așteptai. În asta constă "greutatea". Nu trebuie să fii deștept, trebuie să ai stomacul tare, adică să digeri rahaturi care nu-ți folosesc. Acum nu poți înțelege și vei zice că aiurez. După 2 ani de politehnica te-aș invita să postezi aici. Așa îmi zicea și mie lumea că "e grea", dar eu știindu-mă bun la învățătură în liceu credeam că va fi ok. Ajuns acolo am văzut că știință multă nu se cere, toceală multă și asimilare de tîmpenii se cere. Mulți mă vor contrazice, ți-am spus, tu singur îmi vei da sau nu dreptate după 2 ani. Încearcă să citești printre rînduri, triază ce-ți spune lumea, grea în viziunea ta e ceva, grea în realitate e altceva. Cursuri frumoase la ei înseamnă ceva, la tine în minte înseamnă altceva.

Sunt mulți care au terminat și nu vor să-și facă de rahat facultatea că o pun pe cv, nu-i așa? Deci, chiar de-au terminat vor spune că e grozavă, dar ieri eu am fost la un interviu și-mi zicea omul acela că au venit 200 de absolvenți la interviu dar numai 5-6 au reușit să recunoască un transformator în realitate, restul habar nu aveau. Omul era disperat, spunea că nu-i vine să creadă, oamenii habar n-aveau ce e aceea o șurubelniță philips sau un condensator electrolitic. Cu toate astea, studenții fac o față și țin nasul sus de zici că sunt genii, în realitate n-au învățat nimic, nici nu li s-a predat ceva util, merg în cîrd fie de înțeleg sau nu ceva. Nasul sus oricum îl țin toți, asta se vede și din topicul acesta unde mulți spun că "au învățat multe acolo, că e frumos etc".

Citiți de exemplu blogul celui care a făcut www.dexonline.ro că omul a studiat în Politehnica și i s-a făcut LEHAMITE, a plecat în America la MIT și se descurcă bine. În politehnica era deja restanțier la o grămadă de materii și nu putea suporta sistemul. Dacă eu sunt tîmpit, ăla e tîmpit, toți de au scris aici despre asta sunt tîmpiți, judecați și voi.

Edited by dobrotescunicol, 04 March 2011 - 16:43.


#1054
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,240
  • Înscris: 25.11.2003
"Amintiri din copilarie" - sau cum am descoperit eu Politehnica (Automatica) in 1997; intre timp am absolvit. Deci (vorbesc doar de 1997):

- salile de curs si seminar exact cum le-a lasat maica-mea cu 20 de ani inainte! un geam lipsa aici, unul dincolo....
- veceuri indescriptibile
- computere? la liceu avusesem o retea de computere cu 486 (vorbim de 1997), aici... statii de lucru cu 286 fara hard disk-uri conectate la un server tip Novell sau la unul tip Unix! Bine, aveam Internet permanent (in mod text), ceea ce in alta parte nu era cazul.
- profesori? n-o sa-l uit in viata mea pe ValPetru cu inregistrarea prezentei prin logare pe computer si teme (programe C) scrise pe caiet! pe caiet! uite asta e un caieeet!  :deadtongue:
- orar? 32-34-36 de ore pe saptamana raspandite in cursul intregii zile; uneori incepeam la 8, alteori terminam la 9 seara. Maaare fericire! Sau mare foame, depinde din ce punct de vedere privesti.
- asistentii? ii vedeam initial ca pe niste mici Dumnezei... oh well! Tin minte insa cum la un laborator de fizica am surprins discutia dintre 2 asistenti care se intrebau la ce e buna fizica asta pentru un absolvent de automatica; concluzia parea sa fie ca in general nu e buna la nimic insa ar putea fi marginal buna daca dupa facultate intri in cercetare (incurajator, ce sa zic!)
- bursele "au venit" de-abia inainte de Craciun... si la ce coada am stat! Culmea, atunci nu mi se pareau umilitoare cozile astea.

Acum Politehnica in general e o mare provocare si pentru a o absolvi in conditii onorabile trebuie indeplinite simultan multe conditii gen rezistenta la stres, rezistenta la frustrare, metabolism flexibil, capacitate de memorare exceptionala, capacitate mare de rezolvare de probleme concrete dar si aspecte practice gen sustinere financiara. Nu, nu ma luati cu "muncesc in facultate si ma autosustin"; daca o faci o sa termini facultatea 2-3 ani mai tarziu (daca!). Pentru a o termina la timp si cu note mari trebuie bani seriosi din partea parintilor! Trebuie ca nici macar sa nu ajungi sa faci calcule gen mananc azi sau cumpar cartea cutare! Trebuie sa ai bani sa cumperi cartea cutare cand iti trebuie, sa xeroxezi cursul cutare cand pui mana pe el, sa poti sa cumperi oricand hartie milimetrica sau creioane sau cartus de imprimanta, sa nu stai in banii de pe abonamentele RATB sau asteptand sa intre bursa pe card!

Edited by DanCld, 04 March 2011 - 17:53.


#1055
unbeliver

unbeliver

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,435
  • Înscris: 29.11.2007

 kastor, on 4th March 2011, 15:07, said:

Buna, sunt elev in clasa a 12a si vreau sa dau la UPB, al inginerie aerospatiala. Nu imi fac griji cu admiterea, insa voiam sa intreb cat de grea e facultatea, care sunt conditiile de pe acolo si cat de greu (sau usor :) ) este sa iti gasesti un loc de munca ca inginer in aeronave. Multumesc!
Daca ești din București poți să vii sâmbătă să pui întrebări celor de la standul Facultății care te interesează.

#1056
kastor

kastor

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,415
  • Înscris: 17.12.2006

 unbeliver, on 4th March 2011, 18:01, said:

Daca ești din București poți să vii sâmbătă să pui întrebări celor de la standul Facultății care te interesează.

Botosani. Si cunostintele mele din Bucuresti tind undeva spre zero. Iar in topicul sunt doar vreo 3 sau 4 posturi care contin cuvantul aerospatial, si din cate vad majoritatea se plang de Politehnica. Uf.

#1057
figo1988

figo1988

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 23,874
  • Înscris: 10.10.2003
Citesc si nu imi vine sa cred. Fratilor, NU MAI GENERALIZATI! Am facut un singur laborator in conditiile pe care le-ai descris tu, exact, cel de fizica. In rest, am invatat chestii utile de la oameni f buni in domeniile lor. Totusi, nu am inteles, ce ai vrea sa cumpere la Calculatoare daca nu...calculatoare? Avioane, masini? Am avut si placute cu microcontrollere cumparate si primite de la Atmel, avem FPGA-uri de la Xilinx, echipamente CISCO pentru retelistica. Sincer, nu echipamentele lipsesc ci altele.

Da, WC-urile sunt naspa si salile de seminar asemenea. So? De asta ma duc la facultate? La Cibernetica se invata un rahat asa ca nu prea mai conteaza ca ai baie ca la hotel daca pleci dupa 3 ani de facultate asa cum ai intrat.

Si da, primii 2 ani sunt naspa. Iti vine sa te lasi, multa teorie, inutila buna parte si prezentata intr-un mod complet cretin. Gasesti materii frumoase si in primii 2 ani: USO, Programarea Calculatoarelor, Structuri de Date, Proiectarea Algoritmilor s.a. . In anii 3 si 4 situatia se schimba si daca esti pasionat de domeniu o sa fie f bine si interesant.

Nu neg, situatia in ETTI o fi dezastruoasa, dar tocmai de asta nu generalizez. Spun lucrurile peste care am dat eu, iar daca criteriile dupa care se alege o facultate sunt curatenia bailor atunci as pune la indoiala criteriile.

#1058
dobrotescunicol

dobrotescunicol

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,872
  • Înscris: 30.08.2003
@DanCld, mulțumesc că ai postat. Deja mă gîndeam că ori s-a schimbat Politehnica de ieri pînă azi ori am înnebunit eu. Aștept cu interes și alte opinii ale studenților/absolvenților. Se pare că în acest topic sunt deja două persoane care consideră Politehnica un mediu de studiu dotat cu cele necesare, profesori binevoitori și, în general, un loc în care dacă vrei poți învăța multe.
Eu nu sunt de această părere însă, cine știe, poate sunt un caz singular. Aș vrea să aflu.

#1059
DanCld

DanCld

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,240
  • Înscris: 25.11.2003
Exista prin cartile de psihologie o chestie numita sindromul Stockholm; evident in cazul "Poli" nu discutam de vreo rapire si nici de abuzuri majore ci doar de mult prea multe serii de picaturi chinezesti plus cate o galeata de apa rece sa nu uiti unde te afli. Din observatiile mele empirice cei care reusesc sa "urmeze" sistemul in sensul in care un surfer "calareste" valurile si ajung in final la liman - ca ii duce capul (nu in sens de inteligenta pura ci in sensul aplicarii ei la problemele concrete de acolo), ca au un metabolism mai bun, o rezistenta mai buna la frustrare sau ca si-au gasit un loc caldut langa un profesor - exprima ulterior sentimente extrem de bune legate de mediul politehnist si nu se dau in laturi de a ii "gratula" pe ceilalti in fel si chip. In fond ei sunt "invingatorii" (si fara sa-si dea seama au devenit parte a "sistemului") iar ceilalti "pierzatorii" desi cantitatea de chestii cenzurate mancate pe paine nu a fost deloc mai mica.

Acest fenomen se intalneste mai putin pe forumuri si mai mult chiar prin facultati fiindca "invingatorii" de mai sus raman acolo ca preparatori sau ca asistenti iar unii urca scara profesionala devenind urmatoarea generatie de profesori. Si da, perpetueaza si chiar accentueaza fenomenul "abuzului" catre urmatoarele generatii de studenti. Mai, eu am primit cea mai dispretuitoare atitudine, cele mai nenorocite teme, cele mai aberante conditii de punctare si de intrare in examen sau chiar subiecte imbecile de examen de la cei din "generatia noua" (gen Rughinis la Calculatoare, Rughinis care in istoria lui studenteasca a fost prins copiind si a tras o criza de plans fiindca el copia sa ia nota 10! - btw, eu n-am fost un student model dar si 5-ul l-am luat pe drept).

#1060
avlad18

avlad18

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 805
  • Înscris: 26.07.2010
La AC, ai cursuri de engleza, daca nu te inscri pentru predare in limba engleza sau ceva de genul???
Deci, daca eu ma inscriu la AC fara acea optiune, fac ceva in limba engleza???

#1061
floryn07

floryn07

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 17.05.2009
Va pun o intrebare care a mai fost pusa si nu cred ca s-a raspuns la ea: se mai fac cursuri gratuite, la matematica pentru elevii claselor a 12-a?

#1062
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006

 dobrotescunicol, on 3rd March 2011, 23:22, said:

1) În Politehnica tocmai asta e, nu merge cu șpaga, restanțieri lasă grămadă pentru că ei încasează o mulțime de bani din asta.
2) Uită-te cît costă anul la Politehnica și cît costă la ASE, cît costă o restanță la Politehnica și cît e una la ASE.
3) La politehnica aproape totul e din anii 60, vechituri, nu s-a schimbat aproape nimic. Consumabile pentru laboratoare (NU EXISTĂ AȘA CEVA), aproape toate se fac cu uneltele și aparatele din anii 70
4) În ASE e pur și simplu LUX.
5)  mulți care dau un examen și de 6-7 ori și-l plătesc de atîtea ori. La ASE în general examenele se iau din prima, a doua sau MAXIM a treia
6) a plăti un examen de 3 ori la Politehnica, dacă e unul baban cu multe credite, înseamnă să faci credit în bancă, te rupe, dai peste 10 milioane.
7) ...ba, pardon, se văd în salariile profesorilor.
8)  PUR ȘI SIMPLU NU EXPLICĂ NIMIC LA CURSURI (doar fac o expunere rapidă, papagalicească și cine pricepe de bine, cine nu - PA) și dacă întrebi ceva te tratează cu kuru.
9) Păi, domne, chiar toți sunt cretini, chiar studenți din toată țara aduși, generație de generație, an după an, chiar toți sunt idioți

@dobortescunicol, aberezi rău. Nu știu de unde scoți tu informațiile astea, sînt pur și simplu miniciuni. Eu nu zic că politehnica e MIT, dar nici Auschwitz nu este, cum insinuezi tu.

1) banii de restanțe îi încasează universitatea și îi folosește pt dotări și reparații, nu pt salarii. Salariul profului e constant indiferent dacă are 1 sau 1000 de restanțieri

2) mută-te la ASE dacă nu-ți convine. Dacă tu compari ce se face la Poli cu ce se face la ASE și nu ți se pare că compari mere cu pere, repet, du-te la ASE și lasă-ne pe noi în pace, în "durerea noastră de politehniști". Ultimul lucru, chiar ultimul lucru pe care l-aș fi făcut eu ar fi fost să mă duc la ASE. Mă apucă un căscat și o plictiseală cînd aud de teorii economice... aș claca psihic să învăț eu 3-4 ani așa ceva.

3) minciună sfruntată. La etti și AC sînt nenumărate laboratoare noi, cu aparate multe, noi și scumpe, calculatoare, mobilier nou, renovări, etc. Doar holurile arată ca acum 20 de ani, cînd intri în lab se schimbă priveliștea. Nu știu unde ești tu student... poate labul de fizică nu s-a schimbat, nu știu, dar oricum fizica o faci pt cultura generală, și oricum fizica pe care o fac studenții la inginerie de ORIUNDE DIN LUME este în general pînă în anii 20-30... tot ce e peste sînt chestii mult prea abstracte și prea avansate pt orice student care nu e la fizică. Și eu am făcut lab de fizică în anii 90 pe aparate vechi, dar nu m-a deranjat, pt că pe mine mă interesau experimentele în sine, nu aparatele... atîta vreme cît acestea funcționează (și în general funcționau) restul e nerelevant. Am impresia că tu crezi că te afli la expoziție, nu la laborator. Du-te tată la CeBIT atunci, căci faci confuzii grave.

4) repet, mută-te la ASE. E ca și cînd compari un vapor cu un avion sau whatever. Vrei vapor, du-te pe vapor. Vrei avion, stai în avion și nu mai visa la vapoare. Oamenii aleg facultățile după ce materii se fac nu după veceuri

5) și ? ce se face la ASE față de ce se face la electronică de exemplu ? cît e de greu să înveți citind o noapte înainte de examen despre politici de marketing, față de a învăța să rezolvi probleme cu circuite digitale în noaptea dinaintea examenului ?

6) Minciună. La 30 lei creditul un examen de 5 credite (cel mai baban) e 150 lei. Las-o baltă cu creditul la bancă. În plus, examenul se poate da de 2 ori gratis, uneori chiar de 3 (e gratis tot ce e în anul curent). Majoritatea studenților care își dau cît de cît silința nu plătesc niciodată în viață vreun examen. A plăti de 3 ori înseamă de a repeta de 3 ori la rînd în ani diferiți (adică 6+ încercări de a da examenul). Să dai de 6 ori un examen înseamnă să ți se rupă în 14 de materia aia, să nu dai pe la ore, să mergi pe principiul "eu lucrez deci nu vin la școală, punct și nenegociabil", etc.

și mai e o chestie: la UPB, ca și la alte facultăți de inginerie, este și multă activitate pe parcurs: note la laborator, teme, note la seminar, eventual proiect, etc. Studenții cărora li se rupe în 14 cum spuneam, și care nu fac nimic în timpul anului, nu prea au nici acest punctaj pe parcurs, și atunci normal ca e hopeless cînd intră în examen cu 15 pct din cele 50 pe care trebuiau să le ia din timpul anului... trebuie să ia notă foarte mare în examenul final ca să le iasă pe global 50 de pct... dar și-o fac cu mîna lor.

7) minciună. Salariile nu au nici o treabă cu încasările, sînt plătite de ministerul învățămîntului căci UPB e de stat.

8) minciună. Marea majoritate a profesorilor mei au explicat foarte bine și au răspuns pertinent la întrebări pertinente. Dacă studentul stă la curs doar ca să se hlizească cu colegii și apoi zice "n-am înțeles nimic", și în general vine din 3 în 7 cursuri, atunci într-adevăr nu are ce să înțeleagă

9) de unde ai scos-o tu că toți sînt cretini ? în fiecare an există un număr semnificativ de studenți care se țin de carte, termină la timp, își văd de treabă, nu plătesc nici o restanță, și se angajează bine-mersi în industrie după aia.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate