Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitionare laptop gaming

Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Import china alibaba
 Facultate

Vouchere de vacanta

Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume
 Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta
 Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...
 

Catelusi de 2 saptamani. 1-deparazitare interna? 2-cum ii tratam de raceala?

- - - - -
  • Please log in to reply
32 replies to this topic

#1
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Buna ziua tuturor.

Avem in gazda 3 catelusi care n-au mai mult de 2 saptamani; estimam data aparitiei pe lume la 4-5 decembrie.

Au fost 8 in total, abandonati intr-o punga langa un tomberon. 4 au primit cazare temporara la noi si inca 4 la o vecina. Dupa cateva zile in care au fost hraniti lapte praf cu seringa, i-am predat unei... hai sa zicem doamne, pentru a avea grija de ei pana le gasim stapani. Nu-i mai puteam tine la noi, ambele familii avand si copii mici si program destul de solicitant. Am avut si noi grija de ingrijitoarea temporara.
Unul s-a dus saracul undeva unde nu mai are nevoie de adapost, stapan si lapte praf Posted Image Conform spuselor... doamnei, a dat 3 dintre ei unei familii iubitoare de animale. Teama noastra e ca de fapt si acestia 3 ne-au parasit... Vom elucida misterul zilele astea, si daca veti citi la stiri despre una gatuita putin sa nu va mirati prea mult.

Astazi i-am recuperat pe ceilalti 4 de la respectiva. Unul dintre ei si-a gasit deja stapana, a si venit si l-a luat Posted Image Asa ca mai avem 3. Toti 3 au promisi stapani, lucru care ne bucura. Insa vrem sa-i predam in stare buna de sanatate. Banuim ca profitoarea doamna care i-a tinut 1 saptamana si ceva n-a avut grija de ei, lucru confirmat de faptul ca azi le-am facut baie la toti 4 (inca), am schimbat apa si tot n-au scapat de mirosul de fecale (in care au cam stat la scarba doamna respectiva).

Si stand ei uzi si intr-un apartament friguros, credem ca au racit. Au secretii nazale si le curg ochisorii. 1. Cum ii tratam, este vreun produs ce poate fi administrat?

si 2. Am aflat ca pe la 3 saptamani e indicat sa se faca deparazitare interna. Asta ar insemna cam dupa Craciun. Cum executam deparazitarea asta, si cu ce?

Dupa aia pe la 5 saptamani e vorba si de prima vaccinare parca, pentru aia mergem la cabinet veterinarPosted Image

Multumesc!

#2
Dihorul Razboinic

Dihorul Razboinic

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,322
  • Înscris: 01.10.2006
Pentru deparazitare poti sa te duci tot la cabinetul veterinar. Daca nu vrei, pot sa-ti vind eu ceva.

#3
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
S-a schimbat deja situatia. Nu stim cu ce i-a hranit dobitoaca, si nici nu vrea sa ne spuna. Noi i-am dat lapte praf pentru copii (Nestle Nan si Junior) si lapte praf Raraul sa le dea. Cred ca le-a dat ori lapte de vaca (nefiert, fireste), ori cine stie ce altceva... Si acum din 3 cati avem, 2 au diaree cu sange.
Am si o destainuire de facut, nemernica la care am dus puiutii ne-a fost recomandata de marea sefa a unei asociatii de protectia animalelor. Si mai spun ceva, "cine se aseamana se aduna".

Nu stiu ce sa fac cu catelusii, mi-e mila de ei.

#4
nesupus

nesupus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 27.02.2010
In primul rind doar apelind la un medic veterinar mai poti salva pe micuti. Daca scapa saracutii, deparazitarea o vei face inainte cu 3 zile de primul vaccin. Medicamentatia nu se da dupa ''ureche'' ci dupa prescriptia medicului veterinar si asta cat mai urgent. Daca nu poti merge rapid la medic da-i macar un telefon. Acum da le ceai cu menta fara zahar sau cu chimion, cu siringa la coltul gurii, ca se vor deshidrata (asta daca nu sunt deja) din cauza diariei. Lapte nu-i voie sa mai consume pina nu se opreste diarea.

Edited by nesupus, 22 December 2012 - 23:50.


#5
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Laptele praf pentru copii nu este tolerat de toti cateii. Unii au intoleranta la lactoza si fac diaree . Trebuiau hraniticu lapte praf special pentru catei care se gaseste la pet shop. Alta varianta, ar fi sa cumperi de la farmacie lapte praf fara lactoza . Tare mi-e teama ca nu vor supravietui. Daca au diaree, este exclusa deparazitarea.

#6
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Multumesc @Freddy12. Sincer nici n-am stiut ca exista lapte praf special pentru catei... si caini cu intoleranta la lactoza.

Da, m-am gandit si eu ca diareea nu se prea pupa cu deparazitarea. Insa, la sfatul lui @nesupus, le-am dat azi putin ceai de chimen. Am impresia ca i-a linistit si ca ii ajuta putin, nu am mai vazut sa elimine sange :) si parca fac si putin mai consistent. Si ma gandesc ca si faptul ca dorm linistiti o fi un semn bun, si poate ii ajuta... Poate scapa, ar fi pacat sa nu, toti au promisi stapani.

Alta belea acum: de la ce pot face viermi cateii de 2 saptamani? Lapte praf? Lapte pt. copii? Lapte crud de mu? I-am vazut pe toti 3 frecandu-se cu dosul de gresie si de oferte. Apropo, incredibil ce cuminti pot fi, se cer afara din cutie ca sa-si faca nevoile; cum ii punem pe ziare/oferte, cum le umplu de bucurii.

#7
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Viermii ii iau de la mama prin sange. Deci daca mama nu a fost deparazitata inainte de monta, transmite viermi si puilor. Nu are nici o legatura cu laptele, asta e folclor. Poti sa le dai si ceai de menta dar sa nu fie indulcit cu zahar ca fermenteaza.Le poti face si mucilagiu de orez, e bun ca ii strange la burta. Mucilagiul sau apa de orez se prepara fierband orezul bine de tot cu mai multa apa si apoi le dai cateilor doar apa in care a fiert orezul. Ochii sa-i stergi cu apa fiarta si racita sau cu ser fiziologic, in nici un caz cu ceai de musetel. Mai mult de 50% din catei au intoleranta la lactoza. Laptele de catea are foarte putina spre deloc. Laptele de vaca are foarte multa si de aceea sunt multi bebelusi care nu tolereaza si trebuie hraniti cu lapte praf fara lactoza.

Edited by Freddy12, 23 December 2012 - 15:04.


#8
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Avand in vedere ca fiinta/stapanul catelei i-a lasat sa moara intr-o punga langa tomberon, ma indoiesc ca isi deparaziteaza cainii.

Lapte - am luat Gimdog Puppy, si acum sunt alimentati.

Multumesc @Freddy12!

PS Daca n-o sa mai aiba diaree, m-as putea gandi la deparazitare? Sau sunt prea mici?

Edited by spe, 23 December 2012 - 15:13.


#9
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Din cate imi amintesc, parca pe la 3-4 saptamani se face prima , apoi la 5-6 saptamani cand se face si primul vaccin. Vaccinul se face la 48 ore dupa deparazitare desi daca mergi la cabinet, se vor face concomitent ceea ce nu e bine dar se practica pe scara larga. Vaccinul se poate face doar la catei perfect sanatosi. Deparazitarea poate provoca putina diaree deci tot cand se vor insanatosi poti sa le dai si:deparazitantul, preferabil la cabinet. Puii sub 2 luni nu au voie deparazitant sub forma de pastila cidoar un preparat pentru puppy care e sub forma de solutie si se da cu seringa .

Edited by Freddy12, 23 December 2012 - 16:25.


#10
nesupus

nesupus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 27.02.2010
Chimionul (care este si viermifug) nu este chimen, desi seamana Posted Image  Rau nu le-ai facut dar chimionul e mai indicat. Da-le mai des peste zi ceai !

Edited by nesupus, 23 December 2012 - 19:16.


#11
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Quick update: toate 3 fiarele par ok, scaunul li s-a mai normalizat, in sensul ca nu e lichid ci incepe sa capete consistenta. Si nici nu mai elimina tot din ei la interval de 2 ore. Le-am mai dat ceai de menta combinat cu chimion, fara zahar. Si, dupa cum spuneam mai sus, de pe 23.12 sunt hraniti cu lapte praf pentru catei. Sper sa nu le facem rau daca alternam ceaiul cu laptele, adica ziua o data sa le dam ceai, apoi dupa 4 ore lapte, plus eventual mai tarziu inca o portie de ceai (primita cu maraituri si data cam fortat; de! nu-i lapte!), urmate bineinteles dupa o pauza de biberonul cu lapte.

Si ca o nota de final: un catelus din cei 3 e mai bine dezvoltat, si maraie si latra cand vede ceva. In plus, e si protectoare (e catelusa, de fapt, din cate ne-am dat seama): cand mai mergem sa ne uitam in cutia unde domiciliaza, asta mai mare ne simte si ridica boticul inspre noi. Iar cand i-am scos la o scurta plimbare prin camera, ceilalti 2 s-au refugiat pe o pernuta a mâţei noastre si au adormit, iar asta mare statea langa ei si ii pazea/ne urmarea miscarile.

#12
nesupus

nesupus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,599
  • Înscris: 27.02.2010

View Postspe, on 26 decembrie 2012 - 01:43, said:

Sper sa nu le facem rau daca alternam ceaiul cu laptele, adica ziua o data sa le dam ceai, apoi dupa 4 ore lapte, plus eventual mai tarziu inca o portie de ceai (primita cu maraituri si data cam fortat; de! nu-i lapte!), urmate bineinteles dupa o pauza de biberonul cu lapte.
Hidratarea nu face rau, doar mai des pisu. Laptele si ceaiul nu se intilnesc in stomacel, asa cum procedezi. Dupa ce se va normaliza scaunul complect poti scoate ceaiul din alimentatie.

#13
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Ai putea incerca sa prepari laptele cu ceai de menta in loc de apa dar exista riscul sa-l refuze. Incearca cu o cantitate mica si vezi daca accepta sau nu. Nu e bine ca primesc la o masa doar ceai, vor slabi dar oricum decat sa aiba diaree, mai bine asa.

#14
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Update: am scos ceaiul din alimentatie si am cumparat un NAN fara lactoza pentru a-i hrani. Iesitul afara pare a se fi normalizat.

Multumesc pentru raspunsuri si sugestii!

PS Si o poza cu fiarele, facuta azi-noapte in timp ce dormeau Posted Image

Attached Files


Edited by spe, 27 December 2012 - 20:54.


#15
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Ce dragalasi sunt...!!!Posted Image

#16
spe

spe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,504
  • Înscris: 13.02.2006
Bonjour si La Multi Ani 2013!

Fiarele au mai crescut si au ramas acum doar doua la noi. Saptamana asta au fost prinsi cu vizite la veterinar, o deparazitare mica mai intai si ieri vaccinul, primele din viata lor. Peste cateva zile mai urmeaza o deparazitare interna din motive de crocobauri in scaun...

Alimentatia li s-a schimbat, fiind bazata acum mai mult pe bobite (muiate-uneori- in lapte). I-am rasfatat cumparandu-le Royal Canin, nu stiu insa daca viitorii stapani vor plati 20 de lei pe un kg de crantanele :) E, or fi bune si alea de 11-12 lei/kg.

#17
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Pentru pui mici sunt foarte bune bobitele royal. Nu ai emotii ca fac diaree sau constipatie. Mai tarziu, cand vor deveni juniori li se poate schimba hrana si exista bobite de calitate asemanatoare Royalului la preturi mai rezonabile cum ar fi Bosch, Brit Care sau Brit Premium.

#18
miromulus

miromulus

    c'mon inner peace...!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,613
  • Înscris: 25.01.2006
Nu uita ca nu strica sa deparazitati si stapanii.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate