retete sanatoase
Ultima postare: oct 27 2008 20:33, Inițiat de
hugzabee
, oct 23 2008 17:09
·
0
#1
Publicat: 23 octombrie 2008 - 17:09
nu cred ca va avea vreun succes topicul cand ma uit la ce mananca lumea pe aici. dar incerc.
orice fel de reteta atat timp cat nu contine zahar , ulei sau chestii prajite este binevenita. la cuptor , fierte , fripte...nu conteaza. bagati. Editat de hugzabee, 23 octombrie 2008 - 17:10. |
#7
Publicat: 25 octombrie 2008 - 12:06
hugzabee, on Oct 23 2008, 20:11, said: nu de regim. sau...ma rog , poate si cu putin ulei...da' e musai de masline. Apropo de salate, salate din legume autohtone, rosii, ardei, salata verde, castraveti, ulei de masline, sare, lamaie, branza de Sibiu, un ou fiert de tara. Sau peste cu brocoli, peste la cuptor cu legume. Se poate gati in flie de aluminiu, fara ulei. Evit legumele de import, cumpar de-alea mai pricajite, ceva mai naturale. Iarna prefer salatele de cruditati, sau de sfecla rosie. Salata orientala e moartea mea: cartofi fierti/copti, gogosari, castraveti, proaspeti sau murati, masline, sfecla rosie, ulei, sare si ce-ti mai pofteste inima. |
#8
Publicat: 25 octombrie 2008 - 19:24
hugzabee, on Oct 23 2008, 18:09, said: orice fel de reteta atat timp cat nu contine zahar , ulei sau chestii prajite este binevenita. dar daca are chimicale este ok? :D uleiul si zaharul in cantitati mici nu cred ca sunt daunatoare, dimpotriva, sunt surse energetice si de vitamine - uleiul, ma refer. spre deosebire de margarina, de exemplu, care se proceseaza prin metode care implica oarece radioactivitate si carevasazica ar fi profund nociva pt organism. on topic: legume mexicane fierte cu apa si sare. |
#10
Publicat: 27 octombrie 2008 - 20:33
Ok, let me try:
Tabouleh (tabuli, sau alte variante de scriere sunt posibile). O salata de patrunjel din Orientul Mijlociu, care asigura un raport foarte echilibrat de nutrienti: Ingrediente: 1 legatura maricica de patrunjel 1 rosie mare, sau doua mici 1 castravete (de ala normal) 100 grame grau strivit (bulgur), cus cus, poate merge si hrisca sau grau normal (dar integral) O felie de ceapa (dupa gust, sa nu fie prea subtire) zeama de la jumatate de lamaie mare, sau de la una mica 1-2 linguri de ulei de masline sare Se fierbe bulgurul (sau cereala :P in functie de caz cu sare) Se toaca maruntel legumele (inclusiv rosiile!). Se amesteca totul, se stropeste lamaie, ulei de masline, se pune sare, si totul se amesteca fff bine. Cel mai gustos e a doua zi, dupa ce isi va fi "luat aromele". Merge foarte bine servit cu branza Feta, eventual "light" taiata cubulete. , si cu ceva seminte (susan, floarea soarelui, crude) presarate deasupra. In combinatie cu branza Feta, ofera un aliment complet din punct de vedere nutritiv si sanatos (ok, poate minus sarea...). Au asa ceva la Spring Time, da nu se compara cu cel facut in casa :P Ah, am uitat sa precizez: in functie de cat mananca o persoana de obicei, ies cam 2-3 portii din ce e mai sus. Editat de igraine, 27 octombrie 2008 - 20:38. |
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi