Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Telefonul Oppo a74 mi-a blocat ca...

A inviat Mudava

Cand One United nu mai vand isi v...

Mandolina feliat legume
 Atestat consilier de siguranta

alarma auto Autowatch 346 RLI

Ce se intampla cu actualii tineri...

Descifrare reteta
 Zapp fix

Rulment pt diferential 4motion

Lipire filtru la baterie ikea

Meserias nu mai vine sa termine l...
 Soferii prinsi bauti sau drogati ...

geometrie autorulota

Sfat achiziție laptop ~4500 ...

A fost adoptata legea privind alc...
 

Media Pro // UNATC

- - - - -
  • Please log in to reply
43 replies to this topic

#37
lymphor

lymphor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 16.05.2004
@s1mplu: deci cum a fost examenul de admitere la Hyperion? :)

#38
s1mplu

s1mplu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 06.04.2006
Am trecut si de admitere, am intrat iar acum imi caut gazda, daca cineva ma poate ajuta, i'as fi recunoscator. Cei care vreti sa stiti cum e la admitere la Hyperion, trimiteti un PM.
Intre timp am dat peste www.scoaladeteleviziune.ro, probabil e de mult ajutor pt cei care doresc sa lucreze in televiziune.

#39
lymphor

lymphor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 16.05.2004

View Posts1mplu, on 12th September 2010, 22:08, said:

Cei care vreti sa stiti cum e la admitere la Hyperion, trimiteti un PM.
De ce PM? Scrie aici, ca sa poata citi tot poporul.
E mai comod si pt tine, scrii o singura data si gata!
Asa ca pe mine ma intereseaza: cum a fost la admitere? :)

View Posts1mplu, on 12th September 2010, 22:08, said:

Intre timp am dat peste www.scoaladeteleviziune.ro, probabil e de mult ajutor pt cei care doresc sa lucreze in televiziune.
Nu numai! Este scoala de televiziune si FILM.
Seamana cu ce-ti spuneam cu ceva timp in urma ;)
Nu stiu care va fi calitatea cursurilor (profesori cu nume mari sint) dar fata de Hyperion este cu siguranta o varianta mai scurta, mai ieftina si MULT mai dotata cu aparatura.
Plus ca la sectia care te intereseaza pe tine (Imagine-Montaj-Regie) apuci sa ai habar de 3 meserii diferite :)

#40
KyKyKyKy

KyKyKyKy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 23,198
  • Înscris: 18.04.2008
Salut!

îmi poate spune cineva media de admitere de anul acesta la Media Pro sau UNTAC pentru încadrarea la fără plată ?
Există pe internet vreun subiect pe care-l pot vedea tot în aceeași categorie ?

Menționez că cererile sunt pentru un prieten care este interesat.

#41
tony_ghitzu

tony_ghitzu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 22.07.2008
Salut. Din păcate văd că nu prea este activitate pe acest topic. Cu toate astea sper să obțin niște răspunsuri pertinente la întrebările mele...

În prezent sunt student în anul II la Arhitectură dar doresc să mă reorientez / să fac a doua facultate la Regie de film și TV, în cadrul UNATC București. Alternativele private / din alte orașe le exclud din start. Aș dori informații de la cineva din sistem (mă refer la UNATC): student, absolvent recent, cadru didactic etc. Dacă știți doar din auzite vă rog să nu mă induceți în eroare. Dețin suficiente informații sub formă de zvonuri. De asemenea, dacă nu sunteți în cunoștință de cauză, vă rog să nu vă pierdeți timpul cu observații personale irelevante, gen: de ce vrei asta și nu aia, de ce vrei aici și nu acolo, de ce te-ai gândit, de ce te-ai răzgândit...

În primul rând îmi este neclară durata studiilor. Din câte înțeleg de pe site-ul UNATC, durata studiilor de licență este de 4 ani, dar fiecărui an în parte îi sunt alocate niște durate de câțiva ani. Astfel s-ar cumula un total de 15 ani! 15 ani? Hai să zicem, or fi 6 ca la Arhitectură, 7, dar nu 15. Nu mă grăbesc să ajung pe piața muncii, nu e nicio problemă dacă facultatea are 5, 6 ani, dar 15 ani sunt prea multi :(. Dacă sunt doar 4 ani de studii, ce înseamnă perioadele acelea de 3 ani, 4 ani etc.? Nu scrie niciunde că ar fi masterat, doctorat.

În al doilea rând, am căutat pe site și nu am găsit un calendar al admiterii. De regulă, când se dă admiterea? Din câte am auzit ar fi în toamnă (ceea ce m-ar avantaja). Ce știți despre pregătirea pentru admitere din cadrul facultății? Se mai ține? Este suficientă? Pentru Arhitectură de exemplu, m-am pregătit 1 an în București la un arhitect. Dacă pregătirea organizată de facultate nu este suficientă, ce meditații ar fi recomandate?

Ce costuri presupune această facultate? Fiind a doua facultate, voi intra la taxă indiferent de media din admitere. Cât este taxa? Depășește 5000 lei/an? Pe lângă taxă, cam ce sumă cheltuiți pe lună pentru facultate? Prin asta nu mă refer la cazare, mâncare și transport (pe care le am asigurate) ci la materiale didactice, aparatură și instrumente necesare, pregătiri suplimentare, excursii de studii etc.

Nu mă aștept să fie ieftin sau gratis. Ca student la arhitectură mă încadrez în bugetul de 1200 lei lunar. Facultatea nu pune la dispoziția studenților instrumente de proiectare sau consumabile, așa că sunt nevoit să le cumpăr eu. Cheltuielile variază de la lună la lună, dar, în medie, 1200 lei/lună se duc pe coli, materiale de machete, cărți, consumabile de desen, rata la PC performant, fotografii, printări de mari dimensiuni, excursii de studii etc. La Regie de film si TV ma încadrez în această sumă? Cam ce trebuie să cumpere un student la cinematografie? De unde? Școala pune la dispoziție ceva?

Ce discipline se studiază la facultatea de Regie de film si TV? Nu am găsit pe site-ul UNATC vreo planificare cu disciplinele, creditele alocate fiecărei materii, regulamente de promovare...

Care sunt, în mare, perspectivele din punct de vedere profesional? Menționez că nu sunt genul de om care aleargă după un domeniu ”de viitor”, ”la modă”, ”în care se câștigă bine”, ”în care câștigi repede și fără muncă”, ”ușor”. Atât spre arhitectură cât și spre cinematografie am decis să mă orientez din plăcere, din pasiune, trecând peste faptul că facultățile sunt grele, lungi și oamenii ”obișnuiți” (amici și neamuri de la ASE, Drept, Politehnică etc.) le privesc cu scepticism.

#42
lymphor

lymphor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 16.05.2004
Salut,
n-am observat postul tau pana de curand, asa ca raspund cu intarziere.

Probabil ca ai gasit deja raspuns la multe din intrebarile tale.

Am fost pe site-ul UNATC si nici eu n-am inteles impartirea temporala a aniilor de studiu. Cel mai bine ii intrebi direct pe ei.
Din cate stiam la toate facultatiile de cinematografie, la toate specializarile, indiferent daca e vorba de regie sau de actorie sau de operatorie etc., se fac 4 ani.
Materiile de studiu sint mentionate pe pagina respectiva.

Vizavi de perspectivele profesionale pot sa-ti spun ca foarte mult depinde de perioada economica si de relatiile pe care le ai/ti le faci.
De exemplu in 2007 un absolvent de Facultate gasea job fara probleme. Acum insa va gasi foarte greu.
Mai ales in domeniul cinematografiei unde filme straine nu prea se mai fac (din cauza Statului care nu vrea sa scada taxele asa cum fac tarile vecine la care au migrat toate filmele) iar cele romane sint foarte putine.
In plus m-am lovit de oameni angajati din cu totul alte criterii decat cele profesionale (cum ar fi un compozitor de muzica care lucreaza ca si monteur la un studio profesional de productie, sau un baiat fara facultate in domeniu angajat la Antena 1 ca si cameraman la emisiuni ca X-Factor, Un show pacatos, etc.). Ca sa nu-ti spun ca anul trecut la TVR erau 3 posturi vacante de monteur. Petru aplicare nu se cerea niciun fel de experienta, nu se cerea niciun fel de Facultate, nu se cerea cunostinta nici unui program de montaj. Eu, care am si Facultate si experienta si mai cunosc si cateva programe de montaj, am aplicat. Nu numai ca nu m-au angajat, nici macar nu m-au chemat la interviu!

In final pot sa te directionez catre "Film Menu" ( http://filmmenu.wordpress.com/contact/ ), o revistă de cinema realizată în proporție de 90 la sută de studentii UNATC. S-ar putea sa te poata ajuta. Si mai exista si Forum-ul UNATC: http://www.unatc.ro/forum/

Multa bafta si numai bine!
Alex

Edited by lymphor, 15 April 2012 - 21:01.


#43
BogdanSLB

BogdanSLB

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 28.05.2012
Salutare oameni buni!
De curand am inceput sa imi indrept atentia catre o facultate de film si prima optiune ar fi UNATC. Am citit informatiile de pe site-ul lor si mi s-au parut destul de vagi. Am inteles in mare cam de ce ai nevoie ca sa intrii, dar unele intrebari au ramas fara raspuns. Multe dintre ele si-au gasit raspunsul in acest topic, dar as mai avea cateva.
In primul rand, as vrea sa merg pe sectia regie film. Nu am gasit pe site numarul de locuri, iar din ce era postat in mesajele anterioare de aici sunt doar 12 locuri la buget. V-as ruga sa imi confirmati asta.
Intrebarile pe care le mai am sunt dintre cele de baza.
As vrea sa stiu de ce cunostinte ai nevoie pentru a intra la o astfel de facultate. Trebuie sa fi vazut sute de filme inainte? Iti trebuie o cultura generala foarta solida? Sau mai bine spus, cam cat de solida trebuie sa fie cultura ta generala? Ar trebui sa ma pregatesc in in prealabil cu un meditator?
Ar mai fi si marea intrebare: chiar nu ai nici o sansa daca nu esti pregatit sa scoti bani frumosi din buzunar, oricat de bine pregatit ai fi?

De asemenea, daca mai e cineva care doreste sa se inscrie anul acesta si doreste sa discute despre admitere, poate sa adauge acest ID: m.mbogdan

Multumesc!

Edited by BogdanSLB, 28 May 2012 - 17:03.


#44
lymphor

lymphor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 138
  • Înscris: 16.05.2004
Banuiesc ca intre timp ai gasit raspunsuri la intrebarile tale si ai dat admiterea la UNATC. Daca ai chef si timp poate ne impartasesti din experienta ta Posted Image

Edited by lymphor, 24 December 2013 - 18:51.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate