Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Pomi fructiferi si altele
Ultima postare: mai 13 2024 08:37, Inițiat de
supilica_de_caramele
, oct 23 2007 03:38
·
96
#3530
Publicat: 26 iulie 2017 - 21:02
alinabuliarca, on 26 iulie 2017 - 10:25, said: Cred ca este altoit cu intermediar. Parca se vad doua zone de altoi. Pana acum e bine. Frunzele care nu erau uscate si-au revenit. Mai cade cate una, dar pare in regula. I-am schimbat ghiveciul cu unul mai mare, fara sa umblu la radacina. A iesit in bloc din ghiveciul mic. Incearca sa scoti banda aia, eticheta sau ce draci e...in rest, ce ziceam, putina mancare, grija sa aiba lumina si apa... |
#3531
Publicat: 27 iulie 2017 - 10:41
parintele, on 26 iulie 2017 - 21:02, said:
Eu nu imi dau seama ce au facut aia acolo insa portul e par, nu gutui, asa ca nu vad rostul intermediarului. Incearca sa scoti banda aia, eticheta sau ce draci e...in rest, ce ziceam, putina mancare, grija sa aiba lumina si apa... Si tot in spiritul altoiului cu intermediar, am luat si un mar, tot in aceleasi conditii si care pare altoit in acelasi mod. Fișiere atașateEditat de alinabuliarca, 27 iulie 2017 - 10:41. |
#3533
Publicat: 28 iulie 2017 - 07:52
Trebuia desfacuta demult pentru ca lemnul creste si va fi gatuit de banda. Eventual, poti aplica alta mai lejera pt a ajuta mecanic lastarul altoi sa nu se rupa.
Daca ai lastari vigurosi (pe port mai batraior si deci viguros) le pui tutori ca sa ii sustina si ca sa ii dresezi sa creasca unde si cum ai nevoie. |
#3534
Publicat: 05 august 2017 - 09:12
Ilonka si morettini, ilonka o surpriza foarte.foarte placuta pt mine.[ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170805/51001e686fd2fdd80836688b71e95787.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170805/bd6dac7d38957fc4e2a7091a7c670ebf.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170805/be204254a2b353a4a81ef7706df004a1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170805/53fca354270f694de5f227be54d7534d.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170805/bfa3861e76007f68cb9b03236dbeedb1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170805/d8b21744d925b8117da785aa1e68b74c.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170805/70003aa1e7462931a1edbe288ec03213.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#3535
Publicat: 05 august 2017 - 20:18
Azi am cules si eu moretinele, prima mana, ar fi trebuit sa mai stea dar au inceput graurii sa intre in ele...
Padre, intre Bella si Morettini e o pauza de cules la pere...stii cumva un soi potrivit sa umple golul de productie? P.S. Alea pistuiate din poze sunt italiencele sau unguroaicele? Editat de subway_guru, 05 august 2017 - 20:19. |
#3537
Publicat: 05 august 2017 - 21:35
Alea pistruiate sunt italiencele care, apropos, se cam prabusesc si ele desi sunt ferme la exterior.
Intre ele am avut ina estival si probabil ca mai sunt soiuri de pe la fratii italieni, nu prea le stiu dupa nume, in principiu carmen,tosca si altele.cu nume de opera...mai e santa maria samd...dar nu stiu exact care sunt inainte de morettini sau daca sunt inainte. Gasca alor nostri cu napoca si toate derivatele cred ca urmeaza, la mine nu au fructificat. Oricum napoca urmeaza si e probabil mai buna decat foarte multe italience si decat unele din urmasii facuti la noi. Ilonka e la nivel cu napoca dpdv al fructului. Mai am un soi inca neidentificat, mai tarzior cred, superior ca gust si textura... |
#3538
Publicat: 05 august 2017 - 21:41
Napoca mea a reusit sa-si rupa cracile de la atata fructificat...
Moretinele mele nu au ajuns la stadiul pistruiat evident, am fost obligat sa le cam culeg, de aia am intrebat... 'Cocosarii' au decis ca sunt 'coapte'... Editat de subway_guru, 05 august 2017 - 21:44. |
|
#3540
Publicat: 05 august 2017 - 22:49
Cum ti-am zis, la mine in livada 'cocosarii' decid cand si ce trebuie sa culeg, ca daca nu culeg eu praduiesc ei tot...
Padre, daca iau 'clone' de peri Nashi saptamana viitoare si incerc sa inradacinez butasi o fi ok? Editat de subway_guru, 05 august 2017 - 22:43. |
#3541
Publicat: 05 august 2017 - 23:32
Nu, e mult mai sigur sa faci butasire aeriana.
Practic munca tot cam aia e singura problema fiind ca nu ii poti uda pe caldurile astea insa daca inchizi bine balotii, merge, te chinui si tu de cateva ori sa desfaci ca sa uzi pana trece vremea asta. De muncit cam tot aia e pt ca prin butasire procentul de reusita e mare asa ca poti face 2 la fiecare pom si una tot inradacineaza. Cu butas detasat poti avea succes mai mare numeric dar poti si sa gherlesti si cat ingrijesti 10 butasi sa ai macar unul viabil....mai bine faci aeriana si ai si avantajul ca il scoti direct crescut, practic mai castigi un an |
#3545
Publicat: 07 august 2017 - 00:31
Nu e, toamna e lunga, in 2 luni ai radacini.
Chiar daca nu ai radacini calumea, ai formatiuni incipiente si daca detasezi in toamna si plantezi direct, e si mai bine. Practic e acelasi drac pt ca si butasii tot afara stau, insa e mai mic riscul de deshisratare, depunerea de.calus e mult mai puternica si cresterea are loc in continuare. Tot ce sintetizeaza lastarul ii ramane acolo daca scoti un inel de scoarta. Daca adaugi si ceva hormon e si mai bine. |
#3546
Publicat: 10 august 2017 - 14:48
Cine ma ajuta si pe mine sa identific soiurile din imaginile de mai jos?!
20170809_204457.jpg 270,08K 38 download-uri 20170809_204219.jpg 259,15K 39 download-uri 20170809_204306.jpg 261,73K 39 download-uri Merele trebuiau sa fie Early Geneva dar nu prea arata... Sunt crocante, se inrosesc pe partea insorita si devin galbene in rest (la coacere) in aceasta perioada. Prunele nu am nici o idee. Cu stima. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi