Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Țuica de prune
Ultima postare: feb 22 2024 16:57, Inițiat de
Piorel
, sep 10 2007 21:24
·
25
#1370
Publicat: 05 octombrie 2017 - 13:32
Eu am doua alcoolmetre cumparate de la piata.Cred ca au fost 10 lei bucata. Sunt putin cam rudimentare dar isi fac treaba.
Problema este ca nu sunt foarte exacte si mai ales ca nu acopera plaja intre 13-20 de grade alcoolice. Unul este pentru tarie si celalalt pentru vin si acesta din urma are inclusiv posibilitatea de a masura concentratia de zahar din must. |
#1373
Publicat: 05 octombrie 2017 - 15:46
destrug, on 05 octombrie 2017 - 13:59, said:
Cu alcoolmetrele vazute de mine te inseli foarte usor chiar si cu 5 grade. Eram curios cum sunteti asa siguri ca va oprit la 40, 43 etc. Cred ca o sa-mi comand un refractometru de pe ebay. http://www.fabrica-d...lcoolmetru_0-35 Sunt de la 0-35, 35-70 si 70-100. Sunt foarte bune si au gradatii la jumatate de grad. Sunt calibrate la 20°C. luvio, on 05 octombrie 2017 - 13:32, said:
Eu am doua alcoolmetre cumparate de la piata.Cred ca au fost 10 lei bucata. Sunt putin cam rudimentare dar isi fac treaba. Problema este ca nu sunt foarte exacte si mai ales ca nu acopera plaja intre 13-20 de grade alcoolice. Unul este pentru tarie si celalalt pentru vin si acesta din urma are inclusiv posibilitatea de a masura concentratia de zahar din must. Cum isi fac treaba daca nu sunt exacte? Densimetrul pentru vin nu are nicio valoare. Este o mare pacaleala. Sunt mult prea multe variatii intre proportiile de zahar apa si alcool ca sa poti masura corect. Cea mai la indemana metoda pentru a afla procentul de alcool dintr-un vin este sa masori densitatea initiala si pe cea final si apoi se calculeaza. |
#1375
Publicat: 05 octombrie 2017 - 16:19
Link-ul este pentru cel de 0-35. Este foarte precis.
Exista si de 0-100 cu termometru incorporat, dar este mai greu de citit la procentaje mici de alcool. Pentru vin nu cumpara densimetru pentru ca nu are nicio valoare. Chiar si refractometrul este inutil la o singura masurare. Trebuie facute doua citiri. O data la inceputul fermentatiei si a doua la finalul fermentatiei. Densimetrele sunt foarte bune daca sunt echilibrate in mod corespunzator. Cele din piata nu fac nici doi bani. Nu le-as lua nici daca ar fi gratis. Am un prieten care a cumparat trei bucati din piata si erau diferente mari, la aceeasi masurare,intre fiecare dintre ele. Editat de SineNomine, 05 octombrie 2017 - 16:21. |
#1376
Publicat: 05 octombrie 2017 - 19:44
casuta_papusilor, on 29 septembrie 2017 - 09:31, said:
io recomand ca vinu mana a doua sa fie ori vandut, drept ravac prima-ntaia, binenteles, ori baut, ca uneori e mai bun ca mana-ntaia. adica te duci la piata cu el, te juri nitel ca-i prima mana, mai si gusti putin si tu, sa prinda fraieru curaj si incredere si gata, ti-ai scos vinu tau gratis. sau intr-adevar, candva, intro primavara tarzie sau chiar spre sfarsitul verii daca aveti pivnita/beci, sa il distilati. iese mai coniac decat zice dansul. am baut o tescovina facuta in vara dintr-un vin mai rasuflat (nu era perfect etans butoiul), si jurai ca e coniac, doar ca n-avea culoare, da' culoare ii dau pe loc, ca am bagat niste bete de prun sau de dud in damigene si in 2 ore tuica era mai batrana decat vroiam, la culoare. adica, n-am bagat tuica in butoi, ci am bagat butoiul in tuica, cam asta e. sa aveti grija ca betele (stejar, prun sau dud) sa fie curatate bine de coaja si eventual uscate. mergem pe natural! Multumesc pentru postarea asta! Imi readuci in memorie de ce m-am apucat sa imi fac singur bautura. Postarea ta ar trebui pusa intr-un loc in care sa o poata citi toti ca sa inteleaga cat de parsiv este romanul si sa nu mai cumpere niciodata produse facute "pe natural". Bagati zahar si vindeti la fraieri! Sa nu cumva sa le spuneti din ce este facuta bautura! Bravo voua! Mi-e scarba... |
#1377
Publicat: 05 octombrie 2017 - 20:15
@ SineNomine, eu fac max40 l vin 1 si 50 vin 2, nimic pentru vanzare.
Si atentionez pe cei carora beau cu mine ce fel de vin este. Parerea mea este ca cei ce fac alcool din altceva decat din fructe si cereale,nu esre corect. M-a -atins -postarea ta hotarata |
#1379
Publicat: 05 octombrie 2017 - 20:25
vasilemet, on 05 octombrie 2017 - 20:15, said:
@ SineNomine, eu fac max40 l vin 1 si 50 vin 2, nimic pentru vanzare. Si atentionez pe cei carora beau cu mine ce fel de vin este. Parerea mea este ca cei ce fac alcool din altceva decat din fructe si cereale,nu esre corect. M-a -atins -postarea ta hotarata Sincer, nu ma gandeam la tine cand am scris mesajul. Doar la casuta... si la cei asemeni lor, care incearca sa vanda produse de proasta calitate ca fiind calitatea intai. Si mai si vine sa posteze pe un forum public parsivenia gandurilor lui. Pentru mesajul ala ar trebui pus sa bea toata posirca pe care o face. Nu am nimic cu cei care spun deschis ce fel de bautura fac, astfel incat ceilalti sa aleaga in cunostinta de cauza daca vor sa bea sau nu. Cum este si germania profesionist. E alegerea fiecaruia. Dar sa vii si sa indemni sa prostesti oamenii... mi se pare josnic. I-as fi facut si raport, dar mai e un topic pe care incerca strava sa-l inchida si se lupta cu morile de vant... destrug, on 05 octombrie 2017 - 20:22, said:
Am impresia ca doar iti dai cu parerea. Link-ul este pentru cel 0-35 dar poza este de la cel 0-100! Nu as face o recomandare daca nu as sti despre ce este vorba. Am toate cele trei densimetre de cativa ani. Ce conteaza poza? Nu poti sa citesti descrierea produsului? Produsele originale sunt aduse de la Brouwland din Belgia. Este o firma cu renume nu "rusii" din piata. Editat de SineNomine, 05 octombrie 2017 - 20:34. |
#1380
Publicat: 05 octombrie 2017 - 20:27
SineNomine, on 05 octombrie 2017 - 19:44, said: Multumesc pentru postarea asta! Imi readuci in memorie de ce m-am apucat sa imi fac singur bautura. Postarea ta ar trebui pusa intr-un loc in care sa o poata citi toti ca sa inteleaga cat de parsiv este romanul si sa nu mai cumpere niciodata produse facute "pe natural". Bagati zahar si vindeti la fraieri! Sa nu cumva sa le spuneti din ce este facuta bautura! Bravo voua! Mi-e scarba... Dar m-ai cam intors cu postul tau. Oare sa-mi fie rusine? |
#1383
Publicat: 05 octombrie 2017 - 20:54
Pai hai ca iti spun eu, nu mai astepta raspuns de la o casuta.
Ia boasca aia imputita, baga cativa saci de zahar peste ea, pune si putina apa si apoi baga-ti capul inauntru pana simti ca nu mai poti sa respiri. Stai asa vreo 5-6 minute si apoi sa ne spui ce gust a avut. |
|
#1386
Publicat: 05 octombrie 2017 - 22:04
Am o tona de merlot in beci la fermetat, rosu si roze, imi ajunge. In plus eu nu beau porcarii, astea sunt pentru gusteri. acum fermenteaza in butoaie vreo 500 l de mana a 2 a. Ma gandeam sa-l fac tuica, dar are dreptate casuta, ies mai bine daca il dau asa. daca imi iese si faza cu boasca de anul trecut m-am scos.
|
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 2
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi