Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Sunt microundele daunatoare sanatatii ?
Ultima postare: nov 20 2008 10:19, Inițiat de
Un-Baiat
, iul 21 2007 17:19
·
0
#38
Publicat: 25 mai 2008 - 22:42
In afara de faptul ca nu e deloc periculos, un cuptor cu microunde mai poate fi folosit si la unele chestii foarte misto, de exemplu pe post de generator de plasma sau incinerator de cd-uri, precum si distrugator de electronice si procesoare, topitor-gauritor de becuri etc. etc.
A, era sa uit : don't try this at home. Seriously... ahh, just kidding, go wild, try them all !!! :roflmao: Editat de SINEKT, 25 mai 2008 - 22:43. |
#41
Publicat: 30 mai 2008 - 05:42
LunaCrystal, pe May 30 2008, 00:57, a scris: Pe dracu. Eu tind sa cred ca microundele incalzesc mult mai uniform. Editat de SINEKT, 30 mai 2008 - 05:43. |
#43
Publicat: 30 mai 2008 - 10:55
SINEKT, pe May 30 2008, 06:42, a scris: Nu. Se intampla uneori sa pui ceva voluminos, sa zicem o chiftea foarte mare, si chiar poti sa te frigi la exteriorul chiftelei si daca musti din ea sa iti inghete limba pe mijlocul chiftelei :D E o senzatia foarte naspa pe care o evit prin taierea in bucatele a chestiilor mai mari. |
#46
Publicat: 04 iunie 2008 - 10:54
SINEKT, pe May 30 2008, 06:42, a scris: Nu. Se intampla uneori sa pui ceva voluminos, sa zicem o chiftea foarte mare, si chiar poti sa te frigi la exteriorul chiftelei si daca musti din ea sa iti inghete limba pe mijlocul chiftelei :D E o senzatia foarte naspa pe care o evit prin taierea in bucatele a chestiilor mai mari. Fenomenul se explică la vechea metodă de încălzire cu infraroșii (în cuptor), cînd prima dată se încălzesc straturile exterioare, prin inducție, apoi și mijlocul prin conducție (proces ce necesită timp). Dar în cazul microundelor?... :huh: :scratchchin: |
|
#47
Publicat: 04 iunie 2008 - 11:30
Nigel, pe Jun 4 2008, 11:54, a scris: Păi tocmai, microundele nu pătrund în toată masa și volumul chiftelei? și atunci ar trebui ca încălzirea să se facă uniform în toată masa. Fenomenul se explică la vechea metodă de încălzire cu infraroșii (în cuptor), cînd prima dată se încălzesc straturile exterioare, prin inducție, apoi și mijlocul prin conducție (proces ce necesită timp). Dar în cazul microundelor?... :huh: :scratchchin: In cazul asta fenomenul se numeste atenuare. :) Cu cat este mai gros stratul pe care trebuie sa il parcurga, cu atat puterea scade, in consecinta si efectul este mai slab |
#48
Publicat: 17 septembrie 2008 - 23:02
Microwave cooking
---------------------------- Microundele distrug germenii din buretii si periile de spalat din gospodarie De ce nu ar altera și calitatea alimentelor ? --------------------------- Hrana din cuptorul cu microunde sau cum să mănânci deșeuri nucleare ? Autorul a exagerat probabil cu un astfel de titlu, dar a pus laolaltă rezultatele mai multor studii. |
#49
Publicat: 17 septembrie 2008 - 23:38
Tu esti de-adevaratelea sau te prefaci?
Normal ca distruge germenii din alea de spalat vase, orice mod de a genera caldura o face. Crezi ca daca fierbi sculele pe aragaz o duc microbii fain-frumos? DOH. Sunt curios ce-au zis primii oameni de ala care a descoperit focul. Ca sa zic si ceva util: Cea mai uniforma metoda de incalzire e bain-marie, dar dureaza un an si nu e convenabil. Pe foc nu e in nici un caz mai eficient ca la microunde, ce-i la fund se arde, ce-i deasupra e rece, si in plus ori murdaresti alt vas mai mic in care incalzesti, ori stai cinci ani inainte sa bagi vasul inapoi in frigider. In contrast, la microunde se poate incalzi destul de eficient, trebuie numa un pic de creieri pe-acolosea. Cu cat e mancarea mai uscata, sau de consistenta mai tare trebuie un timp mai lung si putere mai mica. Mai ramane un vas care sa nu absoarba microundele, si totul e ok. |
#53
Publicat: 17 noiembrie 2008 - 12:11
La utilizarea microundelor, ca si in politica, utilizatorul are totdeauna dreptate. Adica, mie cuptorul cu microunde imi incalzeste inegal in 60% din timp, desi respect instructiunile. Si atunci, nu am nevoie ca un mare fizician sa imi traseze grafice cum rezoneaza hadronu', ci ca baietii sa produca un aparat care sa-i incalzeasca chiftelele unu prost ca mine. Simplu :)
|
#54
Publicat: 18 noiembrie 2008 - 22:30
cuptorul microunde este un excelent electrocasnic in zilele noastre de ex in doar cateva secunde la putere mica (400W-600W) incalzeste o placinta cu branza sau orice , ele devin pufoase, calde....
si untul tare ca piatra devine un pic moale dupa cateva secunde(in nici un caz unt topit daca lasi prea mult in cuptor) |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi