Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Care este atitudinea românilor față de risipa alimentară?
Ultima postare: mar 25 2022 13:14, Inițiat de
ralucalzr
, mar 23 2022 15:51
·
0
#1
Publicat: 23 martie 2022 - 15:51
Salut! Numele meu este Raluca și studentă fiind efectuez un studiu pentru disertație despre risipa alimentară din România. Aș promite o bere (sau mai degrabă un pahar de vin roșu sec) pentru cine mă ajută, dar răspunsurile sunt totuși anonime.
Din nevoia de a lucra pe un subiect pe care îl simt că este, pe cât de ușor de influențat, pe atât de important de schimbat, am ales acest subiect. Chestionarul este puțin cam lung, nu ascund asta, durează aproximativ 10 minute completarea acestuia. Cum mă ajută pe mine este destul de evident, însă sper ca și pentru voi să fie util și să reprezinte, dacă este nevoie, un mic exercițiu de introspecție. https://nrcckokaxyv....com/to/rWbw5KpT Orice tip de feedback este binevenit, desigur. |
#2
Publicat: 23 martie 2022 - 20:41
Si cine a stabilit ca romanii fac risipa? Romanii sau cateva comunitati in care snobismul, fitosenia si cocalarimea sunt pietre de temelie? De unde stie cineva cum se traieste in Romania reala, nu doar in Bucuresti, Cluj, Timisoara si mai stiu eu ce alt oras? Care risipa cand in 70% din tara salariul minim este la putere? S-a gandit cineva ca, in cazul produselor cumparate si aruncate, nu e vorba de risipa ci de teapa ambalajului frumos si a continutului execrabil? Da, si eu am cumparat uneori produse noi, din diferite categorii, si nu am putut sa le consum de "bune" ce erau, asa ca au ajuns la gunoi. Dar rispia in Romania nu exista. Exista saracie lucie, austeritate, strangerea curelei, agricultura de subzistenta, foamete, frig, analfabetism...dar nu risipa( exceptand categoriile enumerate la inceputul comentariului). O seara minunata!
|
#5
Publicat: 23 martie 2022 - 22:23
Salut, am incercat sa duc la bun sfarsit chestionarul. Am ajuns la q si m-am lasat pagubas Mai trebuie sa lucrezi la intrebari!
- enunturile se repeta intr-o forma sau alta - intrebarile nu sunt clare, la obiect - intrebarile/enunturile sunt greoaie - multe negari Este evident ca aruncam multa mancare si cumparam mai mult decat e necesar. Intrebarea despre termenul de garantie depasit are variante. Peste/icre/oua expirate samd sunt de evitat. Paste, anumite lactate pot fi consumate. Mergi pe exemple punctuale unde ai variante diferite de raspunsuri. In varianta actuala nu cred ca vei avea feedback constructiv. Lucreaza la enunturi si promit ca reiau chestionarul. |
#6
Publicat: 24 martie 2022 - 00:09
Ralu
ai ratat o intrebare :in ce mediu ati crescut?! Euam crescut la margine de Bucuresti , la "mahala" . Atitudinea generala era ca se aruca doar ce nu mia poate fi refolosit. Altegle e risiapa si deci ;ipsa de bun simt.. desi . cand "era cazul" se facea parada ca ai (pmeniu, zile festive, nunti) sa vaza ;umera ca esti "cineva" , Da aruncattu? Nu! Si nu zic dspre mancare ... insa desi mpam lbisnuit deetest sa aruunc nu stiu cate pubgi (refuz sa le mai priemesc! )foloesc briochelel "jetables" daor ca nu pot sa le reeincarc samd . A! Nu sunt ecologost dar totusi aceasata risipa ma oripileaza... Soi ca mike ca, toto din zona aia sau similare |
#11
Publicat: 25 martie 2022 - 13:14
Cred ca e cel mai lung chestionar facut de mine vreodata, are probabil 100 de intrebari din care vreo 20% se repeta.
Exista si o intrebare gresita, cea legata de motivele risipei alimentare din familie. Eu care nu fac risipa de alimente nu am gasit niciun raspuns potrivit, din intrebare si raspunsuri se presupune din start ca toata lumea risipeste alimente. Un aspect important in reducerea risipei il consider modul in care se arunca deseurile. Trebuie facuta o distinctie clara intre gunoiul bio, adica resturi de legume, fructe negatite si resturile de mancare gatita. Mancarea gatita e pierduta, pe cand din resturile bio faci compost. La mine in oras vad mai multi oameni care fac compost si il folosesc ulterior la o mica gradina de rosii, ardei, etc. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi