Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Facerea de bine - ce aștepta...

Probleme drum servitute

Se pot monta placi de gresie de 1...

Card de debit virtual emis de India
 Diferenta ATS generator si PV

La multi ani @Lotusisrael!

Declarație primar

Contestare amenda politia locala
 PC se restarteaza cu erori ecran ...

Mercedes atego 815 oprire motor

Ce contine Creion rani dupa ras?

Filtru sedimente inainte de pompa?
 Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...

Ce reprezinta in chimie abrevieri...
 

Tiramisu

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#37
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Am pornit de la ceva si o dam in altele, dar sunt curios...
Nu am treaba cu HORECA, asa habar nu am.

Ce inseamna dpdv al normelor HACCP, servite imediat ?

Edited by pasilla, 20 November 2020 - 22:09.


#38
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Am facut tiramisu, nu e rau dar nici grozav, parca ii lipseste ceva. Am pus whisky 2linguri si jumatate, nici nu se simte si am mai gresit ceva: am pus cacao obisnuita, nu cacao amara. Mi-a fost teama sa nu iasa prea amara. Cred ca si cafeaua trebuia s-o fac mai concentrata. Imi dau nota 7. Cred ca are dreptate Richelieu in legatura cu mascarpone. Pentru data viitoare poate imi recomanda un mascarpone bun.
Data viitoare renunt la oua si fac dupa reteta asta. Pana atunci am timp sa cumpar si Marsala.
https://fuzzandbuzz....-in-10-minutes/

Edited by Freddy12, 20 November 2020 - 23:01.


#39
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 Freddy12, on 20 noiembrie 2020 - 22:58, said:

am pus cacao obisnuita, nu cacao amara.
Pana acum nu am auzit  asa ceva.

#40
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 21.01.2006

 Freddy12, on 20 noiembrie 2020 - 22:58, said:

Am facut tiramisu, nu e rau dar nici grozav, parca ii lipseste ceva. Am pus whisky 2linguri si jumatate, nici nu se simte si am mai gresit ceva: am pus cacao obisnuita, nu cacao amara. Mi-a fost teama sa nu iasa prea amara. Cred ca si cafeaua trebuia s-o fac mai concentrata. Imi dau nota 7. Cred ca are dreptate Richelieu in legatura cu mascarpone. Pentru data viitoare poate imi recomanda un mascarpone bun.
Data viitoare renunt la oua si fac dupa reteta asta. Pana atunci am timp sa cumpar si Marsala.
https://fuzzandbuzz....-in-10-minutes/

Ce mascarpone ai folosit? Ala bun parca are 80% grasime in substanta uscata. Am mai vazut si cu 50%, cred ca de la Delaco, dar nu am folosit.

#41
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006

 pasilla, on 20 noiembrie 2020 - 22:08, said:

Am pornit de la ceva si o dam in altele, dar sunt curios...
Nu am treaba cu HORECA, asa habar nu am.

Ce inseamna dpdv al normelor HACCP, servite imediat ?
Nu mai țin minte exact cum e formularea, însă imediat, înseamnă imediat :)

 Freddy12, on 20 noiembrie 2020 - 22:58, said:

Am facut tiramisu, nu e rau dar nici grozav, parca ii lipseste ceva. Am pus whisky 2linguri si jumatate, nici nu se simte si am mai gresit ceva: am pus cacao obisnuita, nu cacao amara. Mi-a fost teama sa nu iasa prea amara. Cred ca si cafeaua trebuia s-o fac mai concentrata. Imi dau nota 7. Cred ca are dreptate Richelieu in legatura cu mascarpone. Pentru data viitoare poate imi recomanda un mascarpone bun.
Data viitoare renunt la oua si fac dupa reteta asta. Pana atunci am timp sa cumpar si Marsala.
https://fuzzandbuzz....-in-10-minutes/
Whisky?! Uadafac? 😂😂 Tu ai luat in serios înșiruirea aia inutila de “alcoale”?
La Tiramisu, ai doua tipuri de alcool: vinul de marsala in crema (optional și se adauga la gălbenușuri) și amaretto in siropul de cafea, pentru înmuiat pișcoturile. Fără asta nici nu te apuci :lol:

Singurul mascarpone din comerțul uzual pe care merita sa îl iei, este Galbani, full fat. (80% parca)

 varzeanu, on 21 noiembrie 2020 - 01:43, said:



Ce mascarpone ai folosit? Ala bun parca are 80% grasime in substanta uscata. Am mai vazut si cu 50%, cred ca de la Delaco, dar nu am folosit.
Delaco e de kkt oricum, dar ăla light e nasol indiferent de brand.

Apropos, la cacao e mai mult chestie de gust.

#42
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
foarte bun, dens, este si mascarponele de la Lidl, il folosesc exclusiv de vreo 5 ani, cu galbenusurile crude, 1 lingura plina de zahar/galbenus

Nu folosesc frisca, si nici toate albusurile, mai putin de jumate, ochiometric, le pun la mixer cu sirop fierbinte de zahar, adica aia italiana (imi e mie mai la indemana sa o fac fata de cea elvetiana de care spunea Richelieu)

am facut si numai din mascarpone si galbenusuri, iese extrem de bun, fin si cu un gust foarte concentrat, merita incercat.

cafea f tare, alcool "destul" (coniac, de obicei), pus in cafea, nu in crema.

Astern 3, max 4 straturi. Iese ceva minunat, se tine frumos dupa ce e taiat

spor la tiramisuit Posted Image

Edited by irina2014, 21 November 2020 - 09:25.


#43
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Am pus mascarpone de la Lidl, alcoolul l-am pus in crema si de aceea a iesit cam subtire. Aici cred ca a fost greseala:trebuia sa pun alcoolul in cafea. Omul cat traieste invata.

#44
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
data viitoare o sa iasa cum trebuie

atentie si la albusuri, daca pui - dc nu faci una din formele de bezea de mai sus, e posibil in timp (alea cateva ore at trebuie sa stea la rece) sa lase o zeama.

si piscoturile inmuiate in cafea rapid, pe ambele parti, pac-pac, adica nu le lasi sa absoarba lichid

LE: daca nu tii musai la frisca, incearca varianta de crema mascarpone + galbenusuri+zahar.

1 galbenus/cutie mascarpone, plus inca 1-2, 1 lingura zahar/galbenus, mixat bine de tot, pana se face o crema alba si fina, apoi mascarponele, incorporat bine, dar fara supra mixare.

Asa o sa stea bat, si e m m consistent, e o crema minunata

Edited by irina2014, 21 November 2020 - 10:28.


#45
mcd2020

mcd2020

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,957
  • Înscris: 02.05.2020
Ca tot puneti alcool de diverse facturi in tiramisu,luati si sosul de paste cu alcool,are la Penny....Posted Image

#46
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012

 irina2014, on 21 noiembrie 2020 - 10:25, said:

si piscoturile inmuiate in cafea rapid, pe ambele parti, pac-pac, adica nu le lasi sa absoarba lichid
Foarte important, altfel iese un terci.

#47
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 21.01.2006

 pasilla, on 21 noiembrie 2020 - 10:54, said:

Foarte important, altfel iese un terci.

Eu le inmoi doar pe o parte piscoturile, pe partea de dedesubt. Isi trage piscotul umezeala de acolo si mai trage si din crema. Urasc piscoturile prea flescaite.

#48
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Le-am inmuiat pe o singura parte. Azi am mai mancat o portie si e mult mai buna ca ieri, aromele s-au intrepatruns si prajitura e foarte buna. Creste nota de la 7 la 8,5. Trebuia mai mult alcool, cred ca o lingura in plus.


#49
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 21.01.2006

 Freddy12, on 21 noiembrie 2020 - 13:01, said:

Le-am inmuiat pe o singura parte. Azi am mai mancat o portie si e mult mai buna ca ieri, aromele s-au intrepatruns si prajitura e foarte buna. Creste nota de la 7 la 8,5. Trebuia mai mult alcool, cred ca o lingura in plus.

Intotdeauna e mai bun a doua zi :) Daca il planific pentru seara, il fac dimineata la prima ora ca sa aiba timp sa stea la frigider suficient. Daca e nevoie la pranz de el, il fac seara si sta peste noapte.

#50
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Am mai facut tiramisu de doua ori de cand am deschis subiectul. Ultimul a iesit foarte bun, a fost foarte apreciat de nepotica mea. Am facut galbenusurile pasteurizate la bain-marie, am pus si albusurile batute bine in crema si am adaugat si putina frisca. La primul tiramisu pusesem 6 galbenusuri la 500g de mascarpone si cred ca de aceea a fost crema cam subtire. Acum m-am lamurit ca se pune un ou la suta de grame de mascarpone.

#51
dragoss1

dragoss1

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 27.04.2021
fa o crema engleza. adauga in ea un pic de gelatina hidratata. adauga si mascarpone. blenduiesti totul cu mixerul de imersiune. adaugi frisca batuta nu foarte tare.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate