Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Deparazitare externa pisici fara ...

Seriale turcesti/coreene online H...

Merita un Termostat Smart pentru ...

Sfat achizitie MTB Devron Riddle
 Problema mare cu parintii= nervi ...

switch microtik

Permis categoria B la 17 ani

Sfaturi pentru pregatirea de eval...
 Crapaturi placa

cum imi accesez dosarul electroni...

Momentul Aprilie 1964

Sursa noua - zgomot ?
 A fost lansat Ubuntu 24.04 LTS

Pareri apartament in zona Berceni?

Free streaming SkyShowtime de la ...

Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...
 

Tiramisu

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Aveti o reteta incercata de tiramisu cu crema fiarta. Nu suport ideea de crema cu ou crud. Iar ca alcool pot folosi whisky sau coniac? Retetele pe care le-am vazut erau cu crema de whisky ori cu marsala si nu am in casa asa ceva.

Edited by Freddy12, 20 November 2020 - 13:56.


#2
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,743
  • Înscris: 08.10.2004
inlocuitor  perfect de marsala nu o sa gasesti, dar  poti incerca orice vin licoros 15-17grade.  porto, lacriam lui ovidiu..etc.
si reteta nu e cu ou crud - se face pe bain-marie

#3
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Daca nu folosesti reteta originala (mascarpone+ou crud), nu mai e tiramisu.
In cazul asta folosesti ce alcool vrei, sau nu pui deloc. Adaptezi prajitura la gusturile tale.

#4
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
Eu fac pseudo tiramsiu, nu pun ou deloc in crema, doar mascarpone si smantana pentru frisca. Si pun lichior de cafea in loc de marsala.
Nu s-a plans nimeni pana acum.

#5
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Sunt convins :)

#6
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
Daca pui mult lichior oricum nu mai conteaza :lol:

#7
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 21.01.2006
Eu fac doar reteta cu ou crud. E mai buna decat cea cu oul tratat termic. Iar ca alcool, de obicei, iau o sticluta din aia mica de 5 cl de whisky, ca nu prea beau si nu asa avea ce face cu o sticla intreaga. Bineinteles ca nu o pun pe toata, doar doua lingurite.

Edited by varzeanu, 20 November 2020 - 14:24.


#8
smoke

smoke

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,743
  • Înscris: 08.10.2004

View Postpasilla, on 20 noiembrie 2020 - 14:07, said:

Daca nu folosesti reteta originala (mascarpone+ou crud), nu mai e tiramisu.
In cazul asta folosesti ce alcool vrei, sau nu pui deloc. Adaptezi prajitura la gusturile tale.

nu prea exista o reteta originala pentru ca nu se stie cine a inventat prajitura asta.  la ce reteta te referi tu ca e originala ?

#9
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 21.01.2006

View PostAlexEn, on 20 noiembrie 2020 - 14:10, said:

Eu fac pseudo tiramsiu, nu pun ou deloc in crema, doar mascarpone si smantana pentru frisca. Si pun lichior de cafea in loc de marsala.
Nu s-a plans nimeni pana acum.
Bineinteles ca nu se plange nimeni daca asta e singura optiune :) Dar varianta cu ou crud si espresso chiar te ridica :)

#10
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
Daca nu esti fan ou crud, nu te ridica :)
Ca idee, era vorba despre oameni care au mancat si tiramisu clasic si de-al meu.

#11
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 21.01.2006

View Postsmoke, on 20 noiembrie 2020 - 14:26, said:

nu prea exista o reteta originala pentru ca nu se stie cine a inventat prajitura asta.  la ce reteta te referi tu ca e originala ?

https://en.wikipedia..."Le Beccherie".

Se cam banuieste cine a inventat-o dar se stie sigur care e reteta originala :)

#12
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Multumesc pentru idei. Am facut inventarul la alcoolull din casa si am coniac, whisky, visinata, lichior din fructe de padure, tuica si palinca. Am vinuri negre si albe, sec si demisec. Reteta originala e cu ou crud pentru cine nu stia.
https://www.lacucina...ssert/tiramisu/

#13
varzeanu

varzeanu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 586
  • Înscris: 21.01.2006

View PostAlexEn, on 20 noiembrie 2020 - 14:29, said:

Daca nu esti fan ou crud, nu te ridica Posted Image
Ca idee, era vorba despre oameni care au mancat si tiramisu clasic si de-al meu.

Ai dreptate. La inceput eram si eu circumspect in a folosi ou crud si am facut cu crema zabaglione. Si era bun :) Dar nu era tiramisu.

#14
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,870
  • Înscris: 20.10.2015

View PostFreddy12, on 20 noiembrie 2020 - 13:54, said:

Aveti o reteta incercata de tiramisu cu crema fiarta. Nu suport ideea de crema cu ou crud. Iar ca alcool pot folosi whisky sau coniac? Retetele pe care le-am vazut erau cu crema de whisky ori cu marsala si nu am in casa asa ceva.

Daca nu respecti reteta NU MAI ESTE Tiramisu.
Romanu' intotdeauna modifica el...

Ca alcool cel mai mult imi place romul vechi cubanez

#15
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010

View Postpasilla, on 20 noiembrie 2020 - 14:07, said:

Daca nu folosesti reteta originala (mascarpone+ou crud), nu mai e tiramisu.
In cazul asta folosesti ce alcool vrei, sau nu pui deloc. Adaptezi prajitura la gusturile tale.
Imi place cu alcool dar nu-mi place ideea de ou crud.

#16
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007
Merge cu coniac.

#17
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,870
  • Înscris: 20.10.2015

View PostAlexEn, on 20 noiembrie 2020 - 14:29, said:

Daca nu esti fan ou crud, nu te ridica Posted Image
Ca idee, era vorba despre oameni care au mancat si tiramisu clasic si de-al meu.

P-al tau nici nu vreau sa-l gust!

#18
AlexEn

AlexEn

    Spoiled brat

  • Grup: Moderators
  • Posts: 21,990
  • Înscris: 18.12.2007

View PostTsunnnami, on 20 noiembrie 2020 - 14:31, said:


Daca nu respecti reteta NU MAI ESTE Tiramisu.
Romanu' intotdeauna modifica el...

Da maica, este tiramisu reinterpretat. Tine-ti caii, vezi tu cand vii pe meleagurile noastre.

View PostTsunnnami, on 20 noiembrie 2020 - 14:31, said:


P-al tau nici nu vreau sa-l gust!

Pai nici nu iti dadeam.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate