Tiramisu
Last Updated: Apr 27 2021 00:56, Started by
Freddy12
, Nov 20 2020 13:54
·
0
#1
Posted 20 November 2020 - 13:54
Aveti o reteta incercata de tiramisu cu crema fiarta. Nu suport ideea de crema cu ou crud. Iar ca alcool pot folosi whisky sau coniac? Retetele pe care le-am vazut erau cu crema de whisky ori cu marsala si nu am in casa asa ceva.
Edited by Freddy12, 20 November 2020 - 13:56. |
#2
Posted 20 November 2020 - 14:02
inlocuitor perfect de marsala nu o sa gasesti, dar poti incerca orice vin licoros 15-17grade. porto, lacriam lui ovidiu..etc.
si reteta nu e cu ou crud - se face pe bain-marie |
#3
Posted 20 November 2020 - 14:07
Daca nu folosesti reteta originala (mascarpone+ou crud), nu mai e tiramisu.
In cazul asta folosesti ce alcool vrei, sau nu pui deloc. Adaptezi prajitura la gusturile tale. |
#4
Posted 20 November 2020 - 14:10
Eu fac pseudo tiramsiu, nu pun ou deloc in crema, doar mascarpone si smantana pentru frisca. Si pun lichior de cafea in loc de marsala.
Nu s-a plans nimeni pana acum. |
#7
Posted 20 November 2020 - 14:24
Eu fac doar reteta cu ou crud. E mai buna decat cea cu oul tratat termic. Iar ca alcool, de obicei, iau o sticluta din aia mica de 5 cl de whisky, ca nu prea beau si nu asa avea ce face cu o sticla intreaga. Bineinteles ca nu o pun pe toata, doar doua lingurite.
Edited by varzeanu, 20 November 2020 - 14:24. |
#8
Posted 20 November 2020 - 14:26
pasilla, on 20 noiembrie 2020 - 14:07, said:
Daca nu folosesti reteta originala (mascarpone+ou crud), nu mai e tiramisu. In cazul asta folosesti ce alcool vrei, sau nu pui deloc. Adaptezi prajitura la gusturile tale. nu prea exista o reteta originala pentru ca nu se stie cine a inventat prajitura asta. la ce reteta te referi tu ca e originala ? |
#9
Posted 20 November 2020 - 14:26
AlexEn, on 20 noiembrie 2020 - 14:10, said:
Eu fac pseudo tiramsiu, nu pun ou deloc in crema, doar mascarpone si smantana pentru frisca. Si pun lichior de cafea in loc de marsala. Nu s-a plans nimeni pana acum. |
#10
Posted 20 November 2020 - 14:29
Daca nu esti fan ou crud, nu te ridica
Ca idee, era vorba despre oameni care au mancat si tiramisu clasic si de-al meu. |
|
#11
Posted 20 November 2020 - 14:29
smoke, on 20 noiembrie 2020 - 14:26, said:
nu prea exista o reteta originala pentru ca nu se stie cine a inventat prajitura asta. la ce reteta te referi tu ca e originala ? https://en.wikipedia..."Le Beccherie". Se cam banuieste cine a inventat-o dar se stie sigur care e reteta originala |
#12
Posted 20 November 2020 - 14:30
Multumesc pentru idei. Am facut inventarul la alcoolull din casa si am coniac, whisky, visinata, lichior din fructe de padure, tuica si palinca. Am vinuri negre si albe, sec si demisec. Reteta originala e cu ou crud pentru cine nu stia.
https://www.lacucina...ssert/tiramisu/ |
#13
Posted 20 November 2020 - 14:30
#14
Posted 20 November 2020 - 14:31
Freddy12, on 20 noiembrie 2020 - 13:54, said:
Aveti o reteta incercata de tiramisu cu crema fiarta. Nu suport ideea de crema cu ou crud. Iar ca alcool pot folosi whisky sau coniac? Retetele pe care le-am vazut erau cu crema de whisky ori cu marsala si nu am in casa asa ceva. Daca nu respecti reteta NU MAI ESTE Tiramisu. Romanu' intotdeauna modifica el... Ca alcool cel mai mult imi place romul vechi cubanez |
#15
Posted 20 November 2020 - 14:31
|
#17
Posted 20 November 2020 - 14:31
#18
Posted 20 November 2020 - 14:32
Tsunnnami, on 20 noiembrie 2020 - 14:31, said: Daca nu respecti reteta NU MAI ESTE Tiramisu. Romanu' intotdeauna modifica el... Da maica, este tiramisu reinterpretat. Tine-ti caii, vezi tu cand vii pe meleagurile noastre. Tsunnnami, on 20 noiembrie 2020 - 14:31, said: P-al tau nici nu vreau sa-l gust! Pai nici nu iti dadeam. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users