Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Tiramisu
Last Updated: Apr 27 2021 00:56, Started by
Freddy12
, Nov 20 2020 13:54
·
0
#37
Posted 20 November 2020 - 22:08
Am pornit de la ceva si o dam in altele, dar sunt curios...
Nu am treaba cu HORECA, asa habar nu am. Ce inseamna dpdv al normelor HACCP, servite imediat ? Edited by pasilla, 20 November 2020 - 22:09. |
#38
Posted 20 November 2020 - 22:58
Am facut tiramisu, nu e rau dar nici grozav, parca ii lipseste ceva. Am pus whisky 2linguri si jumatate, nici nu se simte si am mai gresit ceva: am pus cacao obisnuita, nu cacao amara. Mi-a fost teama sa nu iasa prea amara. Cred ca si cafeaua trebuia s-o fac mai concentrata. Imi dau nota 7. Cred ca are dreptate Richelieu in legatura cu mascarpone. Pentru data viitoare poate imi recomanda un mascarpone bun.
Data viitoare renunt la oua si fac dupa reteta asta. Pana atunci am timp sa cumpar si Marsala. https://fuzzandbuzz....-in-10-minutes/ Edited by Freddy12, 20 November 2020 - 23:01. |
#39
Posted 21 November 2020 - 01:10
#40
Posted 21 November 2020 - 01:43
Freddy12, on 20 noiembrie 2020 - 22:58, said:
Am facut tiramisu, nu e rau dar nici grozav, parca ii lipseste ceva. Am pus whisky 2linguri si jumatate, nici nu se simte si am mai gresit ceva: am pus cacao obisnuita, nu cacao amara. Mi-a fost teama sa nu iasa prea amara. Cred ca si cafeaua trebuia s-o fac mai concentrata. Imi dau nota 7. Cred ca are dreptate Richelieu in legatura cu mascarpone. Pentru data viitoare poate imi recomanda un mascarpone bun. Data viitoare renunt la oua si fac dupa reteta asta. Pana atunci am timp sa cumpar si Marsala. https://fuzzandbuzz....-in-10-minutes/ Ce mascarpone ai folosit? Ala bun parca are 80% grasime in substanta uscata. Am mai vazut si cu 50%, cred ca de la Delaco, dar nu am folosit. |
#41
Posted 21 November 2020 - 02:07
pasilla, on 20 noiembrie 2020 - 22:08, said:
Am pornit de la ceva si o dam in altele, dar sunt curios... Nu am treaba cu HORECA, asa habar nu am. Ce inseamna dpdv al normelor HACCP, servite imediat ? Freddy12, on 20 noiembrie 2020 - 22:58, said:
Am facut tiramisu, nu e rau dar nici grozav, parca ii lipseste ceva. Am pus whisky 2linguri si jumatate, nici nu se simte si am mai gresit ceva: am pus cacao obisnuita, nu cacao amara. Mi-a fost teama sa nu iasa prea amara. Cred ca si cafeaua trebuia s-o fac mai concentrata. Imi dau nota 7. Cred ca are dreptate Richelieu in legatura cu mascarpone. Pentru data viitoare poate imi recomanda un mascarpone bun. Data viitoare renunt la oua si fac dupa reteta asta. Pana atunci am timp sa cumpar si Marsala. https://fuzzandbuzz....-in-10-minutes/ La Tiramisu, ai doua tipuri de alcool: vinul de marsala in crema (optional și se adauga la gălbenușuri) și amaretto in siropul de cafea, pentru înmuiat pișcoturile. Fără asta nici nu te apuci Singurul mascarpone din comerțul uzual pe care merita sa îl iei, este Galbani, full fat. (80% parca) varzeanu, on 21 noiembrie 2020 - 01:43, said: Ce mascarpone ai folosit? Ala bun parca are 80% grasime in substanta uscata. Am mai vazut si cu 50%, cred ca de la Delaco, dar nu am folosit. Apropos, la cacao e mai mult chestie de gust. |
#42
Posted 21 November 2020 - 09:24
foarte bun, dens, este si mascarponele de la Lidl, il folosesc exclusiv de vreo 5 ani, cu galbenusurile crude, 1 lingura plina de zahar/galbenus
Nu folosesc frisca, si nici toate albusurile, mai putin de jumate, ochiometric, le pun la mixer cu sirop fierbinte de zahar, adica aia italiana (imi e mie mai la indemana sa o fac fata de cea elvetiana de care spunea Richelieu) am facut si numai din mascarpone si galbenusuri, iese extrem de bun, fin si cu un gust foarte concentrat, merita incercat. cafea f tare, alcool "destul" (coniac, de obicei), pus in cafea, nu in crema. Astern 3, max 4 straturi. Iese ceva minunat, se tine frumos dupa ce e taiat spor la tiramisuit Edited by irina2014, 21 November 2020 - 09:25. |
#43
Posted 21 November 2020 - 10:16
Am pus mascarpone de la Lidl, alcoolul l-am pus in crema si de aceea a iesit cam subtire. Aici cred ca a fost greseala:trebuia sa pun alcoolul in cafea. Omul cat traieste invata.
|
#44
Posted 21 November 2020 - 10:25
data viitoare o sa iasa cum trebuie
atentie si la albusuri, daca pui - dc nu faci una din formele de bezea de mai sus, e posibil in timp (alea cateva ore at trebuie sa stea la rece) sa lase o zeama. si piscoturile inmuiate in cafea rapid, pe ambele parti, pac-pac, adica nu le lasi sa absoarba lichid LE: daca nu tii musai la frisca, incearca varianta de crema mascarpone + galbenusuri+zahar. 1 galbenus/cutie mascarpone, plus inca 1-2, 1 lingura zahar/galbenus, mixat bine de tot, pana se face o crema alba si fina, apoi mascarponele, incorporat bine, dar fara supra mixare. Asa o sa stea bat, si e m m consistent, e o crema minunata Edited by irina2014, 21 November 2020 - 10:28. |
#45
Posted 21 November 2020 - 10:30
Ca tot puneti alcool de diverse facturi in tiramisu,luati si sosul de paste cu alcool,are la Penny....
|
#46
Posted 21 November 2020 - 10:54
|
#47
Posted 21 November 2020 - 12:10
#48
Posted 21 November 2020 - 13:01
Le-am inmuiat pe o singura parte. Azi am mai mancat o portie si e mult mai buna ca ieri, aromele s-au intrepatruns si prajitura e foarte buna. Creste nota de la 7 la 8,5. Trebuia mai mult alcool, cred ca o lingura in plus.
|
#49
Posted 21 November 2020 - 13:09
Freddy12, on 21 noiembrie 2020 - 13:01, said:
Le-am inmuiat pe o singura parte. Azi am mai mancat o portie si e mult mai buna ca ieri, aromele s-au intrepatruns si prajitura e foarte buna. Creste nota de la 7 la 8,5. Trebuia mai mult alcool, cred ca o lingura in plus. Intotdeauna e mai bun a doua zi Daca il planific pentru seara, il fac dimineata la prima ora ca sa aiba timp sa stea la frigider suficient. Daca e nevoie la pranz de el, il fac seara si sta peste noapte. |
#50
Posted 23 December 2020 - 01:05
Am mai facut tiramisu de doua ori de cand am deschis subiectul. Ultimul a iesit foarte bun, a fost foarte apreciat de nepotica mea. Am facut galbenusurile pasteurizate la bain-marie, am pus si albusurile batute bine in crema si am adaugat si putina frisca. La primul tiramisu pusesem 6 galbenusuri la 500g de mascarpone si cred ca de aceea a fost crema cam subtire. Acum m-am lamurit ca se pune un ou la suta de grame de mascarpone.
|
#51
Posted 27 April 2021 - 00:56
fa o crema engleza. adauga in ea un pic de gelatina hidratata. adauga si mascarpone. blenduiesti totul cu mixerul de imersiune. adaugi frisca batuta nu foarte tare.
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users