Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Bors Danila vs Bors Olympia
Ultima postare: apr 22 2019 05:40, Inițiat de
robert8197
, ian 06 2015 20:57
·
0
#19
Publicat: 21 februarie 2018 - 12:20
Borsurile din comert sunt parțial naturale. Inainte vreme in fiecare cartier era o băbuța care facea borș si era excelent. Borsurile astea din magazine contin sare de lămâie. Eu nu suport sarea de lămâie avand o sensibilitate a stomacului la aceasta substanta. Am incercat ambele borsuri si ambele mi-au provocat arsuri la stomac asa ca de ceva vreme acresc cu lămâie, cu zeama de varza sau cu iaurt . Tot imi fac vant sa-mi fac borș in casa si tot aman.
|
#20
Publicat: 21 februarie 2018 - 13:41
jafo, on 21 februarie 2018 - 07:04, said:
Eu am cumparat ultima data Danila la 0.5 l din ala roz (ceva specialitate cu nus' ce fructe sau frunze). E bun, dar mi s-a parut cam diluat. Leustean. Da, se face economie la tarate. Restul este apa Cat dati voi pe litru? Cat e kg de tarate? Freddy12, on 21 februarie 2018 - 12:20, said:
Borsurile din comert sunt parțial naturale. Inainte vreme in fiecare cartier era o băbuța care facea borș si era excelent. Borsurile astea din magazine contin sare de lămâie. Eu nu suport sarea de lămâie avand o sensibilitate a stomacului la aceasta substanta. Am incercat ambele borsuri si ambele mi-au provocat arsuri la stomac asa ca de ceva vreme acresc cu lămâie, cu zeama de varza sau cu iaurt . Tot imi fac vant sa-mi fac borș in casa si tot aman. Hai ca te ajut Ia-ti tarate. Restul e apa, temperatura si timp |
#21
Publicat: 21 februarie 2018 - 13:55
Tsunnnami, on 21 februarie 2018 - 13:41, said: Leustean. Da, se face economie la tarate. Restul este apa Cat dati voi pe litru? Cat e kg de tarate? Hai ca te ajut Ia-ti tarate. Restul e apa, temperatura si timp |
#22
Publicat: 21 februarie 2018 - 14:05
din experienta, am incercat si danila si olympia, intre astea 2 danila parca a fost mai pe gustul meu, dar am "descoperit" ..
https://upload.wikim...5a/Bors_ABC.jpg si de atunci nu am mai luat altceva. nu spun ca ar fi cel mai cel, dar la fel ca ceilalti, aveam probleme la stomac de la sarea de lamaie .. asta nu-mi face. ori o avea mai putina, ori deloc, nu stiu .. |
#24
Publicat: 21 februarie 2018 - 20:01
Freddy12, on 21 februarie 2018 - 14:11, said:
Pfui, ca sa fac borș imi trebuie si mălai . Nu am decat grisat si in reteta scrie ca nu e bun ca trebuie mălai de la țărani. La moara nu au decat faina de grau . NU 1L de tarate, 5L de apa (eu am pus distilata) Apa calda, 45-50°C Muti borcanul la 15°C. Mesteci de cel putin o data pe zi in 4 zile ai bors Din taratele alea din bors poti face husti in care se adauga malai Uite-te la pozele facute de mine pe pagina anterioara. O sa mai fac si diseara inca o poza inainte sa ameste, si dupa La mine in basement sunt 17°C |
#25
Publicat: 22 februarie 2018 - 00:27
Multumesc. Eu dupa reteta asta voiam sa-l prepar .
https://pofta-buna.c...rsul-de-putina/ Editat de Freddy12, 22 februarie 2018 - 00:28. |
#26
Publicat: 23 februarie 2018 - 06:25
Uite aseara inainte si dupa amestecare si in seara asta inainte si dupa amestecare.
Am citit si reteta ta. Nu am incredere in oamenii care ma invata sa amestec cu lingura de lemn pentru ca metalul nu stiu ce face fara sa explice stiintific. Borsul e deja acru, Il mai las pana sambata sa se acreasca si mai mult si inchei testul Fișiere atașate |
#27
Publicat: 23 februarie 2018 - 07:19
Tsunnnami, on 21 februarie 2018 - 20:01, said:
Muti borcanul la 15°C. E mai simplu sa torni apa clocotita peste tarate si sa invelesti vasul bine de tot pentru a se mentine temperatura. Si mai bine e sa folosesti un butoias, o cantitate mai mare se raceste mai greu. Hustea veche NU SE ARUNCA!!! Se pastreaza la rece, iar la urmatoarea sarja se refoloseste, bineinteles cu adaugarea unei cantitati de tarate proaspete. Sa nu uitam de crengutele de visin, ca asa eobiceiul in Moldova. |
#29
Publicat: 23 februarie 2018 - 13:28
Clocotita, adica cand nu mai poti sa tii mana, nu fiarta la 100 grade . Asa facea bunica-mea, asa face si maica-mea. Aproape un sfert din butoias este hustea veche, temperatura dupa amestecare nu cred ca depaseste 50 de grade.
Nu iti fa griji, bacteriile nu mor atat de usor. Chiar si pasteurizarea, care se face la 70 grade, mai are nevoie de racire brusca pentru a limita, nu elimina total, numarul lor. Editat de lucifer76, 23 februarie 2018 - 13:29. |
#31
Publicat: 25 februarie 2018 - 14:29
Voi face borș dupa reteta aceasta https://www.lalena.r...s-acru-de-casa/
Am pus ieri tĂąrĂąte si paine cu putina apa pentru huste. Cred ca poimĂąine hustele vor fi fermentate suficient ca sa purced la umplerea borșului in care voi pune si felii de sfecla rosie. Am de gĂąnd sa fac o cura de 3 saptamani pentru detoxifiere. http://www.gandul.in...m-bors-14958344 Editat de Freddy12, 25 februarie 2018 - 14:31. |
#34
Publicat: 15 noiembrie 2018 - 06:46
Freddy12, on 21 februarie 2018 - 14:11, said:
Pfui, ca sa fac borș imi trebuie si mălai . Nu am decat grisat si in reteta scrie ca nu e bun ca trebuie mălai de la țărani. La moara nu au decat faina de grau . de la sac, de la tarani. Tsunnnami, on 12 noiembrie 2018 - 04:45, said:
Si in subsol cresc leusteanul. Care are propria instalatie de lumina si irigatie cine dracu ar crede acolo ca poti creste frunze pentru ciorba in beci, cu lampi UV? pana-ti dau ei drumu, fierbe borsu-n tine. parca si vezi acuzatia procurorului: "acest producator si traficant en-gros de leustean, cu siguranta cea mai puternica si periculosa iarba de fumat, a incercat sa ne minta spunand ca e verdeata pentru ciorbe si supe in tara lui! minte onorata instanta! in ardeal am aflat de la spionii nostri ca nu se foloseste nici leustean nici bors la ciorbe, ci moare! a si recunoscut ca moare! cerem 25 de ani uizaut perol!" cat despre mertan vs bemveu, in lumea borsurilor, io zic ca danila merge mai bine, desi nu-i topul nici el. olimpia pare mai industrializat. Editat de casuta__papusilor, 15 noiembrie 2018 - 06:55. |
#35
Publicat: 15 noiembrie 2018 - 12:53
Cre ca stiu militienii de mine, aici se spune tot.
In basement, cu toate ca am vreo 4 gemulete, nu se prea vede, dar asta primavara prin martie am pus rosiile, asa ca-s obisnuiti Am crescut niste copaci..., mai inalti ca mine stai sa pun poze: https://forum.softpe...4#entry22615769 https://forum.softpe...2#entry22732631 https://forum.softpe...2#entry22976913 https://forum.softpe...8#entry23175990 |
#36
Publicat: 20 noiembrie 2018 - 15:04
casuta__papusilor, on 15 noiembrie 2018 - 06:46, said: ia din piata malai. sau din targurile de sfarsit de saptamana. de la sac, de la tarani. poate te tin militienii din america la bulau vreo 2-3 saptamani, pana isi dau ei seama daca iarba aia e ce cred ei sau nu. cine dracu ar crede acolo ca poti creste frunze pentru ciorba in beci, cu lampi UV? pana-ti dau ei drumu, fierbe borsu-n tine. parca si vezi acuzatia procurorului: "acest producator si traficant en-gros de leustean, cu siguranta cea mai puternica si periculosa iarba de fumat, a incercat sa ne minta spunand ca e verdeata pentru ciorbe si supe in tara lui! minte onorata instanta! in ardeal am aflat de la spionii nostri ca nu se foloseste nici leustean nici bors la ciorbe, ci moare! a si recunoscut ca moare! cerem 25 de ani uizaut perol!" cat despre mertan vs bemveu, in lumea borsurilor, io zic ca danila merge mai bine, desi nu-i topul nici el. olimpia pare mai industrializat. |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi