Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Bors Danila vs Bors Olympia
Last Updated: Apr 22 2019 05:40, Started by
robert8197
, Jan 06 2015 20:57
·
0
#19
Posted 21 February 2018 - 12:20
Borsurile din comert sunt parțial naturale. Inainte vreme in fiecare cartier era o băbuța care facea borș si era excelent. Borsurile astea din magazine contin sare de lămâie. Eu nu suport sarea de lămâie avand o sensibilitate a stomacului la aceasta substanta. Am incercat ambele borsuri si ambele mi-au provocat arsuri la stomac asa ca de ceva vreme acresc cu lămâie, cu zeama de varza sau cu iaurt . Tot imi fac vant sa-mi fac borș in casa si tot aman.
|
#20
Posted 21 February 2018 - 13:41
jafo, on 21 februarie 2018 - 07:04, said:
Eu am cumparat ultima data Danila la 0.5 l din ala roz (ceva specialitate cu nus' ce fructe sau frunze). E bun, dar mi s-a parut cam diluat. Leustean. Da, se face economie la tarate. Restul este apa Cat dati voi pe litru? Cat e kg de tarate? Freddy12, on 21 februarie 2018 - 12:20, said:
Borsurile din comert sunt parțial naturale. Inainte vreme in fiecare cartier era o băbuța care facea borș si era excelent. Borsurile astea din magazine contin sare de lămâie. Eu nu suport sarea de lămâie avand o sensibilitate a stomacului la aceasta substanta. Am incercat ambele borsuri si ambele mi-au provocat arsuri la stomac asa ca de ceva vreme acresc cu lămâie, cu zeama de varza sau cu iaurt . Tot imi fac vant sa-mi fac borș in casa si tot aman. Hai ca te ajut Ia-ti tarate. Restul e apa, temperatura si timp |
#21
Posted 21 February 2018 - 13:55
Tsunnnami, on 21 februarie 2018 - 13:41, said: Leustean. Da, se face economie la tarate. Restul este apa Cat dati voi pe litru? Cat e kg de tarate? Hai ca te ajut Ia-ti tarate. Restul e apa, temperatura si timp |
#22
Posted 21 February 2018 - 14:05
din experienta, am incercat si danila si olympia, intre astea 2 danila parca a fost mai pe gustul meu, dar am "descoperit" ..
https://upload.wikim...5a/Bors_ABC.jpg si de atunci nu am mai luat altceva. nu spun ca ar fi cel mai cel, dar la fel ca ceilalti, aveam probleme la stomac de la sarea de lamaie .. asta nu-mi face. ori o avea mai putina, ori deloc, nu stiu .. |
#23
Posted 21 February 2018 - 14:11
Pfui, ca sa fac borș imi trebuie si mălai . Nu am decat grisat si in reteta scrie ca nu e bun ca trebuie mălai de la țărani. La moara nu au decat faina de grau .
|
#24
Posted 21 February 2018 - 20:01
Freddy12, on 21 februarie 2018 - 14:11, said:
Pfui, ca sa fac borș imi trebuie si mălai . Nu am decat grisat si in reteta scrie ca nu e bun ca trebuie mălai de la țărani. La moara nu au decat faina de grau . NU 1L de tarate, 5L de apa (eu am pus distilata) Apa calda, 45-50°C Muti borcanul la 15°C. Mesteci de cel putin o data pe zi in 4 zile ai bors Din taratele alea din bors poti face husti in care se adauga malai Uite-te la pozele facute de mine pe pagina anterioara. O sa mai fac si diseara inca o poza inainte sa ameste, si dupa La mine in basement sunt 17°C |
#25
Posted 22 February 2018 - 00:27
Multumesc. Eu dupa reteta asta voiam sa-l prepar .
https://pofta-buna.c...rsul-de-putina/ Edited by Freddy12, 22 February 2018 - 00:28. |
#26
Posted 23 February 2018 - 06:25
Uite aseara inainte si dupa amestecare si in seara asta inainte si dupa amestecare.
Am citit si reteta ta. Nu am incredere in oamenii care ma invata sa amestec cu lingura de lemn pentru ca metalul nu stiu ce face fara sa explice stiintific. Borsul e deja acru, Il mai las pana sambata sa se acreasca si mai mult si inchei testul Attached Files |
#27
Posted 23 February 2018 - 07:19
Tsunnnami, on 21 februarie 2018 - 20:01, said:
Muti borcanul la 15°C. E mai simplu sa torni apa clocotita peste tarate si sa invelesti vasul bine de tot pentru a se mentine temperatura. Si mai bine e sa folosesti un butoias, o cantitate mai mare se raceste mai greu. Hustea veche NU SE ARUNCA!!! Se pastreaza la rece, iar la urmatoarea sarja se refoloseste, bineinteles cu adaugarea unei cantitati de tarate proaspete. Sa nu uitam de crengutele de visin, ca asa eobiceiul in Moldova. |
#28
Posted 23 February 2018 - 13:08
Apa fiarta iti omoara bacteriile.
Ceea ce vezi la mine e la 16°C, deja 4 zile |
|
#29
Posted 23 February 2018 - 13:28
Clocotita, adica cand nu mai poti sa tii mana, nu fiarta la 100 grade . Asa facea bunica-mea, asa face si maica-mea. Aproape un sfert din butoias este hustea veche, temperatura dupa amestecare nu cred ca depaseste 50 de grade.
Nu iti fa griji, bacteriile nu mor atat de usor. Chiar si pasteurizarea, care se face la 70 grade, mai are nevoie de racire brusca pentru a limita, nu elimina total, numarul lor. Edited by lucifer76, 23 February 2018 - 13:29. |
#30
Posted 24 February 2018 - 16:20
Pai bai Luci, babaieti, la mine clocotita inseamna in fierbere (a da in clocot), asa ca d-aia intelesei ce n-ai vrut tu sa spui
|
#31
Posted 25 February 2018 - 14:29
Voi face borș dupa reteta aceasta https://www.lalena.r...s-acru-de-casa/
Am pus ieri tĂąrĂąte si paine cu putina apa pentru huste. Cred ca poimĂąine hustele vor fi fermentate suficient ca sa purced la umplerea borșului in care voi pune si felii de sfecla rosie. Am de gĂąnd sa fac o cura de 3 saptamani pentru detoxifiere. http://www.gandul.in...m-bors-14958344 Edited by Freddy12, 25 February 2018 - 14:31. |
#32
Posted 12 November 2018 - 04:45
Hey,
Am pus varza si am reluat testele pentru bors. Pentru inceput fac hustile. Si in subsol cresc leusteanul. Care are propria instalatie de lumina si irigatie Attached Files |
#33
Posted 15 November 2018 - 04:13
Du,te ma d,aci ca ala,i leustean.
Ala,i funky tabaky |
|
#34
Posted 15 November 2018 - 06:46
Freddy12, on 21 februarie 2018 - 14:11, said:
Pfui, ca sa fac borș imi trebuie si mălai . Nu am decat grisat si in reteta scrie ca nu e bun ca trebuie mălai de la țărani. La moara nu au decat faina de grau . de la sac, de la tarani. Tsunnnami, on 12 noiembrie 2018 - 04:45, said:
Si in subsol cresc leusteanul. Care are propria instalatie de lumina si irigatie cine dracu ar crede acolo ca poti creste frunze pentru ciorba in beci, cu lampi UV? pana-ti dau ei drumu, fierbe borsu-n tine. parca si vezi acuzatia procurorului: "acest producator si traficant en-gros de leustean, cu siguranta cea mai puternica si periculosa iarba de fumat, a incercat sa ne minta spunand ca e verdeata pentru ciorbe si supe in tara lui! minte onorata instanta! in ardeal am aflat de la spionii nostri ca nu se foloseste nici leustean nici bors la ciorbe, ci moare! a si recunoscut ca moare! cerem 25 de ani uizaut perol!" cat despre mertan vs bemveu, in lumea borsurilor, io zic ca danila merge mai bine, desi nu-i topul nici el. olimpia pare mai industrializat. Edited by casuta__papusilor, 15 November 2018 - 06:55. |
#35
Posted 15 November 2018 - 12:53
Cre ca stiu militienii de mine, aici se spune tot.
In basement, cu toate ca am vreo 4 gemulete, nu se prea vede, dar asta primavara prin martie am pus rosiile, asa ca-s obisnuiti Am crescut niste copaci..., mai inalti ca mine stai sa pun poze: https://forum.softpe...4#entry22615769 https://forum.softpe...2#entry22732631 https://forum.softpe...2#entry22976913 https://forum.softpe...8#entry23175990 |
#36
Posted 20 November 2018 - 15:04
casuta__papusilor, on 15 noiembrie 2018 - 06:46, said: ia din piata malai. sau din targurile de sfarsit de saptamana. de la sac, de la tarani. poate te tin militienii din america la bulau vreo 2-3 saptamani, pana isi dau ei seama daca iarba aia e ce cred ei sau nu. cine dracu ar crede acolo ca poti creste frunze pentru ciorba in beci, cu lampi UV? pana-ti dau ei drumu, fierbe borsu-n tine. parca si vezi acuzatia procurorului: "acest producator si traficant en-gros de leustean, cu siguranta cea mai puternica si periculosa iarba de fumat, a incercat sa ne minta spunand ca e verdeata pentru ciorbe si supe in tara lui! minte onorata instanta! in ardeal am aflat de la spionii nostri ca nu se foloseste nici leustean nici bors la ciorbe, ci moare! a si recunoscut ca moare! cerem 25 de ani uizaut perol!" cat despre mertan vs bemveu, in lumea borsurilor, io zic ca danila merge mai bine, desi nu-i topul nici el. olimpia pare mai industrializat. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users