Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Coniac - o bautura deosebita
Last Updated: Nov 10 2021 14:45, Started by
mdaniel2x
, Jan 20 2011 11:14
·
0
#1
Posted 20 January 2011 - 11:14
Salut,
Deschid acest topic cu speranta ca nu sunt singurul care aprecieaza un coniac fin, savurat in compania unui trabuc sau unei cafele. Deci sa incepem: Umila mea experienta se rezuma la : Remy Martin VSOP pret: 190 RON Este un coniac deosbit de savuros cu arome diverse de fructe, miere, vanilie, lemn... Culoare: rosu inchis, brun Senzatia pe care o lasa este una foarte placuta, nu este intepatoare. Te face sa bei pana la ultima picatura. Hennessy VS -un coniac bun insa mai putin aromat si un pic intepator. De preferat sa fie consumat inainte de masa. -culoare auriu -prima senzatie este de o bautura un pic tare apoi incep sa "curga" aromele: lemn, vanilie As dori sa stiu daca a consumat cineva Miorita XO, pareri? Deasemenea orice parere, review personal despre cognac este foarte apreciata! |
#2
Posted 20 January 2011 - 11:32
#3
Posted 20 January 2011 - 11:38
sfantu.dracu, on 20th January 2011, 11:32, said: Eu știam că tăriile se beau după ce-ai mâncat. Am zis de preferat nu obligatoriu :-) Eu unul prefer sa consum o bautura tare inainte de masa, asta nu inseamna o sticla, evident, 50, 100 ml max. Daca vrei totusi sa consumi cantitati de tarie , da, e cel mai bine sa ai stomacul plin... |
#4
Posted 20 January 2011 - 11:40
Depinde de tarii....
Cognacul intra in categoria "digestive" si se bea in general dupa masa, nu inainte. "Apetiser-ele" se beau inainte...si in categoria asta, intra multe, de amintit cele mai cunoscute: Tuica, Votca, Palinca, Whisky..... Ontopic: Cel mai bun baut pana acum : Polignac VSOP. E vreo 330 lei. Din cele romanesti, Miorita mi s-a parut prea dulce, Zaraza prea aromat, Brancoveanu XO mi s-a parut cel mai OK, dar totusi prea aspru. Polignac-ul ala mi s-a parut ideal. Probabil asa va ramane....pana cand imi voi pune in practica experienta pe care vreau s-o am cu unul scump....3000-4000 lei. Sunt curios ce poate avea ala in plus. Si sunt convins ca are. |
#5
Posted 20 January 2011 - 11:46
Acel Hennessy VS, despre care am zis ca este tare aduce o idee spre wisky, de accea am zis ca este de preferat inainte de masa...
@richelieu - ceva detalii despre VSOP-ul Polignac ? arome, tarie, culoare? cu ce l-ai asociat? |
#6
Posted 20 January 2011 - 12:01
cred ca dupa lesia in care au stat la muiat izmene folosite de soldati pe front, coniacul e cea mai scirboasa bautura
|
#7
Posted 20 January 2011 - 12:11
Mosotti, on 20th January 2011, 12:01, said: cred ca dupa lesia in care au stat la muiat izmene folosite de soldati pe front, coniacul e cea mai scirboasa bautura @Mosotti - ai sa fii surprins insa, ca si tine, aveam si eu o parere nu prea buna despre coniac (cognac) , dar daca vei incerca unul care trece de 100 RON sau chiar 200 RON o sa vezi altfel lucrurile. btw ce ai incercat de esti asa de pornit fata de aceasta licoare? |
#8
Posted 20 January 2011 - 12:14
ahaha
si eu care credeam ca-s singurul cognac freack de pe ici :thumbup: prima data, cred ca se impun cateva consideratiuni teoretice, cum ar fi: - cognacul se bea neaparat din pahar de cognac, cu geometria lui specifica [ http://www.3dnucleus.com/images/T/Cognac_Glass_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] - NICIODATA nu se bea cu gheata, se bea la temperatura ambianta - spre temperatura corpului - NU SE DILUEAZA sau amesteca cu bauturi gen cola etc - se acompaniaza doar de bauturi calde - in principiu cafea, in caz ca nu se poate cafea merge chiar capuccino - in general se bea pe stomacul plin, nu se acompaniaza de mancare - merge si cu trabuc, insa m-am lasat de fumat de vreun an! Astea de mai sus sunt consideratiile bautului de cognoac old school, daca purcedeti pe siteurile de specialitate veti vedea ca sunt 'incurajate' diverse combinatii. Personal agreez modalitatea traditionala. Acu, din diversele cognace sau brandy-uri baute de mine, merita mentionate doar trei. Acu, considerentele de gust si arome si buchete sunt extrem de subiective (tineti cont ca spre exemplu degustatorii nu fumeaza - io fusei fumator asadar simtul olfactiv si chiar gustul e clar ca mi-au fost si sunt inca alterate dupa 13 ani de fumat) - Hennessy - un cognac bun, destul de tare, cu arome discrete - Curvoisier - un cognac bun si tare, personal mi s-a parut cel mai 'sec' dintre cognace - Menard - asta e un cognac fain, destul de tare, insa aromat (mie mi s-a parut un iz de migdale) - merge bine de beut cu vreo madam! :naughty: Toate astea trei de care va zic le-am procurat/le-am primit de-a lungul timpului din afara tarii. Mai sunt si altele insa pe masura ce imi voi aminti de ele voi posta pe ici. De asemeni, o sa rog pe cei care nu agreeaza aceasta bautura sa nu polueze acest topic. Gusturile nu se discuta si rog sa nu faca flame pe ici degeaba. |
#9
Posted 20 January 2011 - 12:19
Batranelul, on 20th January 2011, 12:14, said: ahaha si eu care credeam ca-s singurul cognac freack de pe ici :thumbup: prima data, cred ca se impun cateva consideratiuni teoretice, cum ar fi: - cognacul se bea neaparat din pahar de cognac, cu geometria lui specifica [ http://www.3dnucleus.com/images/T/Cognac_Glass_1.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] - NICIODATA nu se bea cu gheata, se bea la temperatura ambianta - spre temperatura corpului - NU SE DILUEAZA sau amesteca cu bauturi gen cola etc - se acompaniaza doar de bauturi calde - in principiu cafea, in caz ca nu se poate cafea merge chiar capuccino - in general se bea pe stomacul plin, nu se acompaniaza de mancare - merge si cu trabuc, insa m-am lasat de fumat de vreun an! Astea de mai sus sunt consideratiile bautului de cognoac old school, daca purcedeti pe siteurile de specialitate veti vedea ca sunt 'incurajate' diverse combinatii. Personal agreez modalitatea traditionala. Acu, din diversele cognace sau brandy-uri baute de mine, merita mentionate doar trei. Acu, considerentele de gust si arome si buchete sunt extrem de subiective (tineti cont ca spre exemplu degustatorii nu fumeaza - io fusei fumator asadar simtul olfactiv si chiar gustul e clar ca mi-au fost si sunt inca alterate dupa 13 ani de fumat) - Hennessy - un cognac bun, destul de tare, cu arome discrete - Curvoisier - un cognac bun si tare, personal mi s-a parut cel mai 'sec' dintre cognace - Menard - asta e un cognac fain, destul de tare, insa aromat (mie mi s-a parut un iz de migdale) - merge bine de beut cu vreo madam! :naughty: Toate astea trei de care va zic le-am procurat/le-am primit de-a lungul timpului din afara tarii. Mai sunt si altele insa pe masura ce imi voi aminti de ele voi posta pe ici. De asemeni, o sa rog pe cei care nu agreeaza aceasta bautura sa nu polueze acest topic. Gusturile nu se discuta si rog sa nu faca flame pe ici degeaba. Edited by d-ardeleanu, 20 January 2011 - 12:36. |
#10
Posted 20 January 2011 - 12:29
@Batranelul - bine punctat
-sa stii ce de ex. Remy Martin vine cu niste idei de genul: coniac cu gheata, coniac in freezer de -18 grade, se pare ca intensifica aromele. -am presupus ca toata lumea stie ca se bea coniacul din pahar "de coniac" : balon, balon modern, lalea.... , restul numai de bine. Attached Files |
|
#11
Posted 20 January 2011 - 12:36
Si mie-mi place insa nu am baut atat de multe tipuri incat sa stiu si care e mai bun.
Oricum, cele amintite in primele posturi, fratuzesti, ok, dar restul nu sunt cognac ci sunt vinars/brandy. Cam acelasi lucru, da. Denumirile trebuie folosite corect totusi. Iar la noi prea putina lume il bea cum spuneti, din pacate. Bine, multi beau ca sa fie baut, nu pentru a fi savurat. Mie mi-a placut si Metaxa 7 stele, e ultimul care l-am baut. Edited by d4m4g3, 20 January 2011 - 12:36. |
#12
Posted 20 January 2011 - 12:56
mdaniel2x, on 20th January 2011, 12:11, said: @Mosotti - ai sa fii surprins insa, ca si tine, aveam si eu o parere nu prea buna despre coniac (cognac) , dar daca vei incerca unul care trece de 100 RON sau chiar 200 RON o sa vezi altfel lucrurile. btw ce ai incercat de esti asa de pornit fata de aceasta licoare? |
#13
Posted 21 January 2011 - 11:23
Pentru anul asta am rabdare si speranta ca o sa ma desfat cu niste coniacuri din r. moldova. Sper in niste revelatii in ceea ce priveste 'jinarsu' moldovenesc' :naughty:
|
#14
Posted 22 January 2011 - 13:24
Batranelul, on 21st January 2011, 11:23, said: Pentru anul asta am rabdare si speranta ca o sa ma desfat cu niste coniacuri din r. moldova. Sper in niste revelatii in ceea ce priveste 'jinarsu' moldovenesc' :naughty: Edited by Chisinauianu, 22 January 2011 - 13:26. |
#15
Posted 22 January 2011 - 13:33
Remy Martin XO ii tata lor. Pe langa cele insirate pana acum am mai baut coniac de la micii producatori din zona Cognac, de genu' sticla ciudata si eticheta naspa. Foarte bun.
|
|
#16
Posted 26 January 2011 - 14:14
#17
Posted 26 January 2011 - 14:53
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users