Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

O reteta pentru prepararea tentaculelor de calamar

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Am cumparat niste tentacule de calamar si am gasit o singura reteta pe un site frantuzesc dar e o reteta portugheza, un fel de salata cu cartofi. Stie cineva si alte retete? Trebuie fierte mult? In reteta " tentacule de calamar a la portugaise" scrie ca trebuie tinut o ora pe foc. Mi-e sa nu iasa un fel de cauciuc.

#2
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
faina alba, un pic de sare, un pic de amidon. tai tentaculele inele de 2-3 cm si de lai prin amestecul ala. imediat le pui pe foc intr'o tigaie cu mult ulei bine incins. le prajesti si le servesti la masa cu tzatzichi si lamaie. nu's cat sa spun sa le prajesti, caci daca sunt nefacute sau preafacute nu's ok. eu le stiu la ureche, isi schimba sunetul uleiul cand sunt gata. in functie de puterea aragazului, cantitate etc, cred ca ar trebui 2.30-3.00min

#3
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,979
  • Înscris: 20.10.2015

 argentum, on 30 septembrie 2016 - 02:37, said:

faina alba, un pic de sare, un pic de amidon. tai tentaculele inele de 2-3 cm si de lai prin amestecul ala. imediat le pui pe foc intr'o tigaie cu mult ulei bine incins. le prajesti si le servesti la masa cu tzatzichi si lamaie. nu's cat sa spun sa le prajesti, caci daca sunt nefacute sau preafacute nu's ok. eu le stiu la ureche, isi schimba sunetul uleiul cand sunt gata. in functie de puterea aragazului, cantitate etc, cred ca ar trebui 2.30-3.00min

Bai cine stie, cunoaste....

Da, cel mai bune sunt cu tzatzichi.

Eu zic ca se fac in max40-50 sec.
Cred ca e mult 3 minute
Ia sa ma verifici

Mandra face salata aia cu cartofi, ceapa, masline, ca un fel de orientala cu tentacule fierte.
Mai sanatoase de ce te invata Argentum aici

#4
SheHateMe

SheHateMe

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,822
  • Înscris: 03.01.2016
Daca le fierbi mai mult decat trebuie ies camera de tractor. Sustin reteta de mai sus. Testezi la prajit cu un singur inel si vezi cum iti iese. Daca e ok, arunci toata dihania la prajit.

#5
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Multumesc pentru retete. Ce am gasit eu e cam ca reteta lui Tsunami, adica un fel de salata
http://www.hellocoto...tugaise-5173957

#6
SheHateMe

SheHateMe

    Senior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 3,822
  • Înscris: 03.01.2016
Am mai vazut ca se poate face o supa cu usturoi si taitei si tentacule de calamar. Trebuie sa fie buna.

#7
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,979
  • Înscris: 20.10.2015

 SheHateMe, on 30 septembrie 2016 - 09:40, said:

Am mai vazut ca se poate face o supa cu usturoi si taitei si tentacule de calamar. Trebuie sa fie buna.

wow, yeah, cred ca e varianta romaneasca unde burta e inlocuita cu calamarul, ceea ce nu ar trebui sa fie rau deloc.
Singurul lucru, nu poti pune calamarul in ciorba cand o faci.
Il fierbi separat, altfel iti iese cauciuc

#8
drflorian38

drflorian38

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 31.07.2015

 Freddy12, on 30 septembrie 2016 - 00:16, said:

Am cumparat niste tentacule de calamar si am gasit o singura reteta pe un site frantuzesc dar e o reteta portugheza, un fel de salata cu cartofi. Stie cineva si alte retete? Trebuie fierte mult? In reteta " tentacule de calamar a la portugaise" scrie ca trebuie tinut o ora pe foc. Mi-e sa nu iasa un fel de cauciuc.
salut ! uite o reteta care e probata de mine si e foarte buna.
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/oWjmKhA6NE0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by drflorian38, 30 September 2016 - 14:53.


#9
destrug

destrug

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,362
  • Înscris: 03.08.2004
Aia e caracatita nu calamar.

#10
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,495
  • Înscris: 15.09.2010
Azi am cumparat niste tentacule prefierte de calamar de la Selgros. Le-am presarat cu oregano de Tassos, le-am uns cu ulei de masline si le-am lasat o ora-doua la frigider dupa care le-am pus pe gratar. Eram cam cu inima indoita ca va iesi un fel de cauciuc dar spre surprinderea mea, au iesit foarte fragede si gustoase. Asa ca recomand aceasta reteta pentru iubitorii de calamar.

#11
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,481
  • Înscris: 04.05.2006
Tăiate bucăți de 1-2 cm lungime, in funcție de grosime. O nuca de unt aruncată in tigaie, jumătate de ceapa roșie julienne, călită ușor, tentaculele, sos de soia, redus la jumătate, o lingurița de zahar brun, un ardei iute,tocat mărunt, 2 minute la fociute, 3-4 linguri de pasta de roșii....încă 2 minute pe foc. Tadaaaa :D

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate