Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
O reteta pentru prepararea tentaculelor de calamar
Last Updated: Sep 02 2017 19:29, Started by
Freddy12
, Sep 30 2016 00:16
·
0
#1
Posted 30 September 2016 - 00:16
Am cumparat niste tentacule de calamar si am gasit o singura reteta pe un site frantuzesc dar e o reteta portugheza, un fel de salata cu cartofi. Stie cineva si alte retete? Trebuie fierte mult? In reteta " tentacule de calamar a la portugaise" scrie ca trebuie tinut o ora pe foc. Mi-e sa nu iasa un fel de cauciuc.
|
#2
Posted 30 September 2016 - 02:37
faina alba, un pic de sare, un pic de amidon. tai tentaculele inele de 2-3 cm si de lai prin amestecul ala. imediat le pui pe foc intr'o tigaie cu mult ulei bine incins. le prajesti si le servesti la masa cu tzatzichi si lamaie. nu's cat sa spun sa le prajesti, caci daca sunt nefacute sau preafacute nu's ok. eu le stiu la ureche, isi schimba sunetul uleiul cand sunt gata. in functie de puterea aragazului, cantitate etc, cred ca ar trebui 2.30-3.00min
|
#3
Posted 30 September 2016 - 05:07
argentum, on 30 septembrie 2016 - 02:37, said:
faina alba, un pic de sare, un pic de amidon. tai tentaculele inele de 2-3 cm si de lai prin amestecul ala. imediat le pui pe foc intr'o tigaie cu mult ulei bine incins. le prajesti si le servesti la masa cu tzatzichi si lamaie. nu's cat sa spun sa le prajesti, caci daca sunt nefacute sau preafacute nu's ok. eu le stiu la ureche, isi schimba sunetul uleiul cand sunt gata. in functie de puterea aragazului, cantitate etc, cred ca ar trebui 2.30-3.00min Bai cine stie, cunoaste.... Da, cel mai bune sunt cu tzatzichi. Eu zic ca se fac in max40-50 sec. Cred ca e mult 3 minute Ia sa ma verifici Mandra face salata aia cu cartofi, ceapa, masline, ca un fel de orientala cu tentacule fierte. Mai sanatoase de ce te invata Argentum aici |
#4
Posted 30 September 2016 - 06:04
Daca le fierbi mai mult decat trebuie ies camera de tractor. Sustin reteta de mai sus. Testezi la prajit cu un singur inel si vezi cum iti iese. Daca e ok, arunci toata dihania la prajit.
|
#5
Posted 30 September 2016 - 09:37
Multumesc pentru retete. Ce am gasit eu e cam ca reteta lui Tsunami, adica un fel de salata
http://www.hellocoto...tugaise-5173957 |
#6
Posted 30 September 2016 - 09:40
Am mai vazut ca se poate face o supa cu usturoi si taitei si tentacule de calamar. Trebuie sa fie buna.
|
#7
Posted 30 September 2016 - 12:10
SheHateMe, on 30 septembrie 2016 - 09:40, said:
Am mai vazut ca se poate face o supa cu usturoi si taitei si tentacule de calamar. Trebuie sa fie buna. wow, yeah, cred ca e varianta romaneasca unde burta e inlocuita cu calamarul, ceea ce nu ar trebui sa fie rau deloc. Singurul lucru, nu poti pune calamarul in ciorba cand o faci. Il fierbi separat, altfel iti iese cauciuc |
#8
Posted 30 September 2016 - 14:52
Freddy12, on 30 septembrie 2016 - 00:16, said:
Am cumparat niste tentacule de calamar si am gasit o singura reteta pe un site frantuzesc dar e o reteta portugheza, un fel de salata cu cartofi. Stie cineva si alte retete? Trebuie fierte mult? In reteta " tentacule de calamar a la portugaise" scrie ca trebuie tinut o ora pe foc. Mi-e sa nu iasa un fel de cauciuc. [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/oWjmKhA6NE0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by drflorian38, 30 September 2016 - 14:53. |
#10
Posted 02 September 2017 - 15:35
Azi am cumparat niste tentacule prefierte de calamar de la Selgros. Le-am presarat cu oregano de Tassos, le-am uns cu ulei de masline si le-am lasat o ora-doua la frigider dupa care le-am pus pe gratar. Eram cam cu inima indoita ca va iesi un fel de cauciuc dar spre surprinderea mea, au iesit foarte fragede si gustoase. Asa ca recomand aceasta reteta pentru iubitorii de calamar.
|
|
#11
Posted 02 September 2017 - 19:29
Tăiate bucăți de 1-2 cm lungime, in funcție de grosime. O nuca de unt aruncată in tigaie, jumătate de ceapa roșie julienne, călită ușor, tentaculele, sos de soia, redus la jumătate, o lingurița de zahar brun, un ardei iute,tocat mărunt, 2 minute la fociute, 3-4 linguri de pasta de roșii....încă 2 minute pe foc. Tadaaaa
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users