Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru sedimente inainte de pompa?

Paște fericit!

electrician constructor video curs

Cum pot bloca transferul de date ...
 Ce reprezinta in chimie abrevieri...

Google pay ma taxeaza in timp ce ...

Kia Picanto 2022 - Problema motor?

Durere umar AC Joint
 Care este cea mai sanatoasa paine?

Zgomot ritmic ce urmeaza rotirea ...

Merita Lumix FZ82 in 2024?

Nu pot activa Memory Integrity
 Supratensiuni accidentale

Cuțit/ briceag drumetie

Cum am acces la o parte dintr-un ...

Mother's Day
 

Problema Centrala Termica Ferroli

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
706 replies to this topic

#91
filip01

filip01

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 74
  • Înscris: 12.05.2007

 florin71_skoda, on 31 martie 2015 - 09:33, said:

Zgomotul respectiv este mai mult ca sigur datorat fierberi apei in schimbatorul primar.

Ce model de Ferroli ai ? (cu schimbator bitermic sau cu schimbator in placi )
Ce intelegi prin centrala noua ? Adica una care are citeva zile, pina intr-o saptamina, sau una ce are deja 2-3 luni de functionare ?
La ce temperatura ai setat apa calda ?
Cum este setat hidroforul ? La ce presiune porneste pompa si la ce presiune se opreste ?

lovituri de berbec - curgere de apa cu dopuri de gaz - pot apare si la fierberea apei: curgere bifazica apa+abur

#92
leonardusius

leonardusius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 12.10.2009

 filip01, on 02 aprilie 2015 - 00:14, said:


lovituri de berbec - curgere de apa cu dopuri de gaz - pot apare si la fierberea apei: curgere bifazica apa+abur

Am sta langa centrala cand se aude asa, si am auzit zgomotul specific pentru fierberea apei, pe undeva......deci, pe aici este problema. De ce se intampla ? Care este remediul ?

#93
romulus69ro

romulus69ro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 20.08.2012
Seteaza ACM la 45 grade, si apoi deschide cel mai apropiat robinet de ACM la maxim, vezi daca mai face asa, Dar dupa cum spui tu in postul #20 daca ai mers cu ACM la maxim, posibil sa ai mari depuneri de calcar in schimbator , sitele de la baterii, sunt curatate de impuritati sa ai un debit normal?

P.S. Sper ca ai urmat sfatul colegului florin71_skoda si dupa aia ai revenit cu postarea de azi.

Edited by romulus69ro, 02 April 2015 - 18:27.


#94
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
Vad ca nimeni nu citeste cap -coada despre problema , dar se tine langa cu " depuneri de calcar " , altul are o pasiune cu " loviturile de berbec " ...ca stie el ca exista aer in instalatie .... dar initiatorul vorbeste de zgomote de contact ...
Cum centrala nu are contactori sa scoata zgomote de relee ca tramvaiul , este noua , deci nu are calcar , si cum nici aer in instalatia de apa nu cred ca este , ramine sa revina initiatorul , sa vedem minunea .
Eu mizez totusi pe dilatare si pe " lovituri de berbec " , dar datorita bateriilor monocomanda si impropria lor folosire .
nota / bateriile monocomanda reprezinta cea mai grava problema din instalatii , dar vad ca trece nebagata in seama ...

#95
leonardusius

leonardusius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 12.10.2009

 maximg, on 02 aprilie 2015 - 19:29, said:

Vad ca nimeni nu citeste cap -coada despre problema , dar se tine langa cu " depuneri de calcar " , altul are o pasiune cu " loviturile de berbec " ...ca stie el ca exista aer in instalatie .... dar initiatorul vorbeste de zgomote de contact ...
Cum centrala nu are contactori sa scoata zgomote de relee ca tramvaiul , este noua , deci nu are calcar , si cum nici aer in instalatia de apa nu cred ca este , ramine sa revina initiatorul , sa vedem minunea .
Eu mizez totusi pe dilatare si pe " lovituri de berbec " , dar datorita bateriilor monocomanda si impropria lor folosire .
nota / bateriile monocomanda reprezinta cea mai grava problema din instalatii , dar vad ca trece nebagata in seama ...

Rogu-te, detaliaza putin, ca n-am idee despre asta......
Mersi mult.

 florin71_skoda, on 01 aprilie 2015 - 23:00, said:

Din cite stiu eu Domina este cu schimbator bitermic, ceea ce inseamna ca este predispusa sa "fiarba" daca este exploatata la presiuni/debite mici si temperaturi mari.

Inainte de a trece la spalari chimice va trebui sa faci urmatoarele lucruri:
- Dai apa cald mai incet. O reglezi in asa fel incit la dus sa nu mai fi nevoit sa o combini cu apa rece. ( Nu inteleg de ce consumi gaz sa incalzesti apa la 60grd si dupaia sa o racesti prin combinarea cu apa rece. Daca tu o vrei de 45grd, de ce consumi inutil gaz sa o faci de 60grd ?)
- Regleaza hidroforul sa plece pe la 1,5-1,7 si sa se opreasca la 2-2,2 bar. Cu cit este mai mica plaja dintre oprire si pornire, cu atit este mai bine pentru centrala.
- Ulterior urmareste daca sa imbunatait sau nu functionarea centralei. Daca ai in fintina apa calcaroasa este posibil si sa ai schimbatorul colmatat, chiar daca centrala a mers doar 2 saptamini. Timpul de functonare este intradevar mic, dar conteaza foarte mult si cit calcar ai in apa.

Pai, nu iei in calcul toate socotelile, te pripesti cu raspunsurile; totusi multumiri pentru bunavointa.
Sunt cazuri in care chiar e nevoie sa dai ACM la maxim; spre exemplu distanta dintre centrala mea si chiuveta de la baie, aia cea mai folosita, este de vreo 12 metri, si pana se incalzeste apa dureaza exact 30 secunde...........daca setez ACM la maxim; daca o setez la 45 grade cum ai zis tu, pana mi se incalzeste dureaza dublu, adica aproape 1 minut !
Chestia cu setarea la o valoare mica e valabila pentru aia care stau la bloc, in general, unde centrala este ''perete in perete cu baia''.....Plus ca e vorba de DEBIT, nu de temperatura; ACM la maxim plus apa rece amestecata, imi umple cada de 2 ori mai repede !!!! Asta pentru aia ''de moda veche'', care n-au ''pasiunea'' dusului....

#96
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Leonardusius, tu vrei sa-ti rezolvi problema sau sa-mi dai mie sfaturi despre cum se foloseste o centrala ?

Problema centralei tale poate avea mai multe cauze si fara sa fi la fata locului ele nu pot fi ghicite, cauzele trebuie eliminate pe rind (cele pe care le poti elimina tu personal fireste). Ori eliminarea pe rind a unor posibile cauze o poti face doar tu ca noi astia de pe forum nu avem acces la centrala ta.

Citeva cauze posibile:
- Poate fi centrala defecta din fabricatie. Sa ai schimbatorul de caldura defect.
- Poate fi schimbatorul colmatat (chiar daca a mers doar 2 saptamini). Ai apa din fintina si nu putem exclude aceasta ipoteza fara un buletin de analiza a apei. (deocamdata in cele 2 pagini nu ai spus nimic legat de acest aspect, cu toate ca sa amintit de el)
- Poti sa ai gazul prost reglat. Vana de gaz sa sa nu aiba reglat corect focul mic si focul mare (apropo, ai facut PIF-ul si VTP-ul la centrala ?)
- Poate ca nu folosesti centrala corect. Tu-mi tot explici ca la baie ai nevoie de apa de 60grd. Dar la bucatarie de ce temperatura ai nevoie ? Cind se intimpla sa fiarba centrala ? Cind aduni apa in vana ? Sau cind folosesti dusul sau speli vase ?
- Ai hidrofor si acesta porneste la o presiune mult prea mica si are o paja prea mare intre oprit/pornit. Foarte posibil ca simpla modificare a plajei de lucru a hidroforului sa-ti rezolve problema si sa incheiem discutia. Dar pina nu incerci nu avem de unde sa stim. Poate ca daca aveai pa de la retea (ca aia de la blocuri) nu ai fi avut problema asta.

----

Ai o centrala ieftina care nu se poate spune ca ar fi una de top (asta ca sa nu zic ca ai o centrala proasta, ca multe altele de altfel). Pe deasupra mai are si schimbator bitermic si mai este si de 28kW. Centrala ta stie sa faca multa apa calda (ca este bitermica de 28), ceea ce inseamna ca are nevoie de debit mare si constant ca sa functioneze corect. Daca tu o folosesti la debite mici si o mai si dai la maxim (ca si temperatura), ea nu este capabila tot timpul sa se adapteze cerintelor si sa moduleze corect. Plus ca un rol important il mai are si hidroforul prost reglat, hidrofor care nu este capabil sa-ti asigure un debit constant.

Urmareste te rog si hidroforul. Cind apar zgomotele ? (loviturile de berbec, ca intradevar despre ele este vorba)
- Nu cumva atunci cind hidroforul tot se opreste si porneste ?
- Nu cumva cind merge hidroforul continuu merge si centrala bine ? (ca ceri debit mare si hidroforul sta la un 1,5bar si nu mai ajunge la 2bar sa decupleze)

Temperatura apei furnizata de o centrala depinde foarte mult de debit (printre altele).
- Cind deschizi robinetul mai tare, apa vine mai rece. Cu cit lasi robinetul mai incet, apa vine mai calda
- Cind ceri apa calda centrala porneste si la un moment dat se stabilizeaza si focul moduleaza corect (ca ajunge la temperatura setata). Dar daca tu umbli la robinet si modifici debitul, centrala se da un pic peste cap si trebuie sa se adapteze la noul debit si treaba asta dureaza citeva secunde. Cite anume ? Pai depinde de la centrala la centrala.
- Tu ai hidrofor. Adica tu tot timpul freci centrala cu debite diferite. Este ca si cum ai sta tot timpul cu mina pe robinet si te-ai tot juca cu el si ai cere centralei ba multa apa, ba putina apa. Adica tot timpul o tot dai peste cap si ea tot timpul trebuie sa se adapteze la noile cerinte.
- Daca ai face dus ar fi posibil sa te plingi ca apa la dus vine ba calda, ba rece. Ca fluctueaza.
- Cind folosesti apa calda focul incalzeste si partea de incalzire a schimbatorului. Tu ai 2 tevi deasupra focului: una pentru apa calda si alta pentru caldura si ori de cite ori merge focul le incalzeste pe amindoua. Daca tu ti apa calda pe 60grd si ai debit mic de apa calda vor fi momente in care partea de teava de incalzire trece de 85grd si se duce catre 100grd si de aici te poti trezi cu zgomotele de care vorbesti.

Acum teoria este teorie. Am trecut mai sus o parte din cauzele posibile, dar nu pe toate ca oricum postul a devenit foarte lung. Ideea pe care am vrut sa o trnsimit  ar fi foarte simpla: elimina pe rind toate cauzele posibile care tin de tine. In functie de rezultate o sa poti trage o concluzie cit mai aproape de realitate si vei sti ce sa le spui celor de la servis inainte de a accepta spalarea chimica care este contracost.
Sau daca nu vrei sa faci nimic, atunci cheama servisul si daca-i prostesti sa-ti schimbe schimbatorul in garantie este ok si daca nu plateste spalare chimica. Vezi tu dupaia daca a fost solutia buna sau nu

Edited by florin71_skoda, 03 April 2015 - 10:11.


#97
leonardusius

leonardusius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 12.10.2009
Dupa ce am facut eliminarea cauzelor am ramas cu problema debitului de apa care intra si iese din centrala la ACM. Punct. Am observat ca atunci cand am consum (foarte)''mic'' de apa calda, atunci se intampla problema.....adica o spalare simpla pe maini la o chiuveta, si robinetul bateriei setat sa dea apa ''putina''....daca dau drumul ''full'' la apa, spre exemplu la vana, nu face niciodata.....deci chestia este ca incalzeste prea repede apa in ''serpentina'' (fie ca vine de la hidrofor prea putina,ai dreptate cu setarea aia, fie ca apa ''consumata'' este prea putina......). deci cam asta este. Am setat la hidrofor cum ai spus, si ....degeaba.....tot mai face, dar mai rar. E CLAR ca acum e problema debitului mic de consum, si centrala nu stie sa se ''descurce''; fierbe apa in serpentina.......Multumesc foarte frumos pentru efortul de a raspunde....

Edited by florin71_skoda, 03 April 2015 - 13:27.


#98
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Ok, se pare ca 90% centrala nu are nimic si mai ramin doat 10% suspiciuni ca ar avea ceva sau nu ar fi bine reglata/setata (in fine, proportia nu conteaza). Vorbeste cu cei de la servis sa-ti regleze vana de gaz. Sa-ti coboare focul mic cit mai jos considera ei ca se poate fara sa-ti intre centrala in avarie. Altceva nu mai stiu ce ai mai putea sa-i faci.

In rest ramine vechiul sfat cu setarea temperaturi ACM la o temperatura mai mica si doar cind de duci la vana sa o dai la maxim. Stiu ca este un pic cam incomod sa tot butonezi centrala, dar nu stiu ce alt sfat sa-ti dau.
Am vazut intr-un manual de Domina 24 N (banuiesc ca si a ta este tot N fiind noua) ca ai butonul Eco/Confort. Incerca sa umbli si la acel buton si sa dezactivezi functia Confort si sa treci pe Eco. In carte nu se explica foarte clar ce inseamna confort, dar din cite stiu eu daca centrala este pe Confort ea porneste din cind in cind ca sa-ti incalzeasca tteava de apa calda (cea din centrala fireste) chiar daca tu nu consumi apa calda. Uneori este posibil ca dupa ce opresti un robinet de apa calda focul sa nu se stinga imediat, ca mai merge citeva secunde sa-ti urce teava de apa calda din centrala la 60grd si mergind focul fara consum de ACM poate intra centrala in fierbere. Mai este si varianta ca sa fie ceva probleme pe placa electronica si sa functioneze aiurea functia aia de confort. Trebuie studiat si acest aspect.

#99
leonardusius

leonardusius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 12.10.2009
Mersi mult. Functia comfort am dezactivat-o din prima.....e aiurea. Plus ca exista si la centrala mea veche: Ariston Genus, si n-am folosit-o niciodata. E impractica.....chestia cu focul ''la jos'' e clara....cand a venit instalatorul m-a intrebat cum sa-mi lase focu', la maxim ? Eu, nestiind ce-i aia, i-am zis ca DA. Se pare ca e greseala. Stima.

Edited by florin71_skoda, 03 April 2015 - 14:27.


#100
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

 leonardusius, on 03 aprilie 2015 - 11:43, said:

.......... E CLAR ca acum e problema debitului mic de consum, si centrala nu stie sa se ''descurce''; fierbe apa in serpentina.......Multumesc foarte frumos pentru efortul de a raspunde....
Nu este clar deloc . Centrala este gindita sa-ti dea apa si la o presiune si debit mic ...si asta se face din senzori care stiu cit s-a incalzit apa , pt a opri focul . Este o chestie relativ banala si daca totul functioneaza ok , nu are ce sa "fiarba ".
Cum spui ca zgomotul este ca de releu electric , trosnituri , nu ajungem tot la dilatare ?
Probabil senzorul de temperatura nu lucreaza la ce temperatura trebuie .
Presiunea variabila de la hidrofor , nu trebuie sa creeze probleme , si nici nu da lovituri de berbec .
Lovituri de berbec primeste instalatia  , sau si centrala , daca instalatia este aparenta si cu bateriile aproape de ea , cind se inchid bateriile monocomanda brusc . Astea sint testate practic in ani de zile .
Singurele zgomote straine de functionarea ei , eu le-am auzit la o ct , numai dupa oprirea apei calde sau a incalzirii , cind se racea instalatia .

#101
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

 maximg, on 03 aprilie 2015 - 17:38, said:

Lovituri de berbec primeste instalatia  , sau si centrala , daca instalatia este aparenta si cu bateriile aproape de ea , cind se inchid bateriile monocomanda brusc .

Nimeni nu a vorbit niciodata aici de loviturile de berbec ce apar datorita variatiilor bruste ale presiuni in tevi. Aici vorbim de cu totul alte lovituri de berbec. Vorbim de alea care apar datorita fierberi. De alea ce apar cind centrala o ia pe abur.

 filip01, on 02 aprilie 2015 - 00:14, said:

lovituri de berbec - curgere de apa cu dopuri de gaz - pot apare si la fierberea apei: curgere bifazica apa+abur

Tu ai auzit vreodata ce zgomote scoate o centrala cu shimbatorul infundat sau cu pompa blocata ?



 maximg, on 03 aprilie 2015 - 17:38, said:

Presiunea variabila de la hidrofor , nu trebuie sa creeze probleme ,

Ei nu.

Toti care au hidrofor se pling ca nu pot face un dus de treaba ca apa vine in valuri (calda/rece) si fac dusuri scotiene. Nu stiu ce soi de centrala ultradesteapta trebuie sa ai ca sa merga perfect dusul daca ai hidrofor.

De ani de zile le recomand celor care au hidrofor si nu sunt mutumiti de variatile de temperatura la dus ca atunci cind vor sa faca dus sa deschida in prealabil si apa rece de la chiuveta din baie. Sa deschida apa rece la un debit mic, dar unul care adunat cu cel de la dus sa duca la o functionare continua a hidroforului. Daca hidroforul merge continuu si furnizeaza presiune constanta cam dispar multe dintre problemele cu apa calda. Nu conteaza cit este presiune. Poate fi 1 bar, poate fi 1,5 bar, sau poate fi 2 bar, ideea este sa fie constanta.

Edited by florin71_skoda, 03 April 2015 - 19:06.


#102
octavianlaz

octavianlaz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 15.04.2009
zgomotele de fierbere pot apare datorita depunerilor din schimbator . dar asta este efectul . trebuie cautata si eliminata cauza(ele) . din pdv de vedere personal banuiesc ca reglajul de minim/maxim gaz este necorespunzator ( la pif trebuia acordata mai multa implicare ) precum si calitatii apei ( din cate stiu eu , daca este apa de fantana , aceasta depune foarte repede , fiind plina de minerale . montarea unor filtre anticalcar mai performante pe intrarea de apa rece din centrala , reglajul corect al minim/maxim gaz conform manual precum si o curatare profesionala a schimbatorului (schimbatoarelor ) atat pe calea de agent termic cat si pe calea de apa calda ( am intalnit cazuri cand se colmatase schimbatorul de caldura bitermic pe calea de agent termic , acesta alterand calitatea apei calde - cei din bransa stiu ce vreau sa spun ).
depunerile din schimbator(schimbatoare ) NU constituie defect de garantie - a se citi certificat de garantie si eventual manual instalare ( exceptie face un singur caz cand zgomotele apar la PIF ).
daca mi se permite sa sugerez o idee simpla si mai putin costisitoare pentru imbunatatirea cantitatii/calitatii apei calde - constantei acesteia din pdv termic  ( mi-ar fi fost usor sa recomand un hidrofor performant cu control de debit automat samd ) este montarea pe iesirea de apa calda din centrla a unui boiler electric (50-80-... litri ) , termostatul acestuia fiind reglat asemanator reglajului temperaturii apei calde furnizate de centrala ; consumul electric ar fi relativ mic raportat la confortul obtinut .

Edited by octavianlaz, 03 April 2015 - 19:39.


#103
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

 florin71_skoda, on 03 aprilie 2015 - 19:04, said:


De ani de zile le recomand celor care au hidrofor si nu sunt mutumiti de variatile de temperatura la dus ca atunci cind vor sa faca dus sa deschida in prealabil si apa rece de la chiuveta din baie. Sa deschida apa rece la un debit mic, dar unul care adunat cu cel de la dus sa duca la o functionare continua a hidroforului. Daca hidroforul merge continuu si furnizeaza presiune constanta cam dispar multe dintre problemele cu apa calda. Nu conteaza cit este presiune. Poate fi 1 bar, poate fi 1,5 bar, sau poate fi 2 bar, ideea este sa fie constanta.
Un hidrofor setat in plaja data de producator , si o " para " de dus economica ( desi nu sint adeptul ei ) n-ar trebui sa creeze probleme sau dusuri scotiene . Eu in 5 ani de hidrofor , cind aveam , n-am avut probleme .

#104
leonardusius

leonardusius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 12.10.2009
La fix. exact asa este cu hidroforul si dusul, cum zici tu......nu poti sa faci un dus ca lumea. Eu nici daca deschid toate robinetele la maxim deodata, hidroforul nu merge continuu.....probabil pentru ca am redutor de presiune pe coloana de apa; am sa-l dau la maxim.

Edited by florin71_skoda, 05 April 2015 - 19:38.


#105
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Pai daca ai reductor de presiune de ce ai setat hidroforul sa plece la 1-1,2bar si sa se opreasca la 2-2,2bar ?
Reductorul ala ce ai vrea sa mai reduca daca tu pe intrare nu-i dai cit  trebuie ?

(vezi si ce a scris mai sus @maximg legat de faptul ca daca hidroforul este bun si reglat corect ar trebui sa nu ai niciodata probleme)

Seteaza reductorul la minim 1,5bar (ca sa ai cit de cit presiune) dupa care da hidroforul un pic "mai tare" cu macar 0,5 bar ca sa aiba ce reduce reductorul daca tot l-ai montat. Seteaza hidroforul sa plece la peste 2 bar si sa se opreasca la cit so nimeri. Ideal ar fi sa-ti plece hidroforul la peste 2,5bar si reductorul sa fie reglat pe aproape 2 bar.

Tu ai acolo tot ce-ti trebuie insa nu folosesti nimic. Daca ai reductor de presiune este vis daca setezi totul corect. Ori tu acum ai reductor montat dar nu-l folosesti. Cu reductor ar trebui sa ai presiune constanta indeferent de cum este reglat hidroforul. atita timp cit hidroforul baga mai mult decit setarea reductorului de presiune.

Edited by florin71_skoda, 05 April 2015 - 19:53.


#106
leonardusius

leonardusius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 662
  • Înscris: 12.10.2009

 florin71_skoda, on 05 aprilie 2015 - 19:48, said:

Pai daca ai reductor de presiune de ce ai setat hidroforul sa plece la 1-1,2bar si sa se opreasca la 2-2,2bar ?
Reductorul ala ce ai vrea sa mai reduca daca tu pe intrare nu-i dai cit  trebuie ?

(vezi si ce a scris mai sus @maximg legat de faptul ca daca hidroforul este bun si reglat corect ar trebui sa nu ai niciodata probleme)

Seteaza reductorul la minim 1,5bar (ca sa ai cit de cit presiune) dupa care da hidroforul un pic "mai tare" cu macar 0,5 bar ca sa aiba ce reduce reductorul daca tot l-ai montat. Seteaza hidroforul sa plece la peste 2 bar si sa se opreasca la cit so nimeri. Ideal ar fi sa-ti plece hidroforul la peste 2,5bar si reductorul sa fie reglat pe aproape 2 bar.

Tu ai acolo tot ce-ti trebuie insa nu folosesti nimic. Daca ai reductor de presiune este vis daca setezi totul corect. Ori tu acum ai reductor montat dar nu-l folosesti. Cu reductor ar trebui sa ai presiune constanta indeferent de cum este reglat hidroforul. atita timp cit hidroforul baga mai mult decit setarea reductorului de presiune.

Reductorul l-am montat pe vremuri cand alimentam de la retea. Presiunea era asa de mare ca mi se spargeau regulat furtunele de admisie de la masina de spalat. Acum, ce sa zic; nu stiu cum se seteaza reductorul, ca oricat as invarti hexagonul (in ambele sensuri) nu se simte nimic.........

#107
viks

viks

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,579
  • Înscris: 26.02.2015
Vă salut
Încerc să ajut pe cineva care caută un robinet de încărcare automat pentru o centrală ferroli new elite
dacă stiți cevs sh
cu mulțumiri

#108
eu69

eu69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,376
  • Înscris: 01.04.2011
Sunt diferite modele:
http://pieseschimbce...rroli-2014.html

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate