Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Clipboard files copy/paste, filen...

Care-i treaba cu Reddit-ul? (nu m...

Diferente diferentiale

Finala Eurovision 2024
 De ce nu protestati?

Etanșare intre cada perete b...

Back-up box Fronius ?

Router de la Digi nu face fata la...
 Magnolii

Achizitie LG OLED evo 55C31LA - e...

Aplicatii PV Huawei Sun

Istoric deplasari - GPS
 Surub autoforant-metric mixt

Lipsa semnal - strategie de marke...

One week meal plan - Pachet

Apometru defect?
 

Eliminarea banilor lichizi

- - - - -
  • Please log in to reply
1197 replies to this topic

#541
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
In ce tara ti-ai facut cont fara sa te deplasezi pana acolo?

#542
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Nicăieri, deocamdată, dar pun pariu că aș putea s-o fac fără probleme dacă aș avea nevoie. Îmi deschid un cont în străinătate prin internet și apoi transfer bani către acea bancă dintr-un cont al meu care există deja la o bancă din țară. Pentru asta folosesc internet banking. La banca din țară am conturi și în valută și în lei, dar conversia transferului în valută către străinătate se face oricum în mod automat, la cursul băncii, care s-ar putea să fie un pic mai mare decît cursul unei case de schimb de la colțul străzii, dar și siguranța pe care mi-o asigură banca este mult mai mare.

#543
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004
Nu poti sa deschizi prin internet.

Edited by don_dannielo, 25 October 2014 - 08:50.


#544
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
La ăștia se poate:
http://www.hsbc.co.u...en-bank-account
Mai vrei și alte exemple?

#545
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View Postf300, on 22 octombrie 2014 - 08:11, said:

Breaking news, breaking news: Selgros (deci nu un butic, nu un bordel) dupa 50+ de activitate accepta (si) in Germania credit carduri! Cash-ul este la buda.
Pardon, usor cu pianul pe scari, stai ca e un small print. De fapt doua.
a. accepta UNELE credit carduri (adica nu accepta Visa, sa le lasam pe alea cu adevarat obscure)
b. trebuie sa platesti 1% extra (probabil de aia nu au reusit sa negocieze cu Visa, contractul standard cu companiile de cc e ca trebuie sa ascunzi comisionul si nu cumva sa il pui explicit)
Cum ramine aia ca e mai scump cash-ul, ca aia care platesc cu cardul platesc si parte din cheltuielile alora cu cash-ul? Oare sint asa timpiti astia de la Selgros sa nu poata sa calculeze ce tot zice pletosu cu numarul de casiere extra de care au nevoie sa tot numere banii? Astia descurajeaza credit cardurile (si la un magazin ca Selgros 1% extra ESTE o descurajare clara) desi de fapt cash-ul ii dezavantajeaza? Mai ce prosti...
Cei mai mari retaileri din lume sînt Wal-Mart, Carrefour și Tesco. S-ar putea să ai o surpriză dacă vei fi curios să cauți pe net care este ponderea utilizării cardurilor comparativ cu ponderea banilor lichizi în vînzările totale ale acestor retaileri. Aceeași surpriză o vei avea dacă vei studia evoluția lor în timp. Vei vedea că în ultimele decenii ponderea tranzacțiilor electronice a crescut, iar ponderea banilor lichizi a scăzut, tendință care se pare că va continua și în viitor.
Dintre firmele germane din retail, cel mai sus în top este Metro. Prin urmare, nu mi se pare chiar așa mare scofală că Selgros ține atît de mult la cash. Chiar dacă în prezent retailerii germani nu acceptă carduri în magazinele de pe teritoriul propriei țări, ei le acceptă totuși în magazinele lor din străinătate, care au o pondere din ce în ce mai importantă în totalul vînzărilor. N-am idee de unde provine reticența nemțească privind utilizarea cardurilor de credit în retail. Poate e legată de aversiunea generală a nemților față de orice formă de credit. Spre deosebire de alte neamuri alte planetei, nemții preferă mai întîi să economisească și abia apoi să cheltuiască, inclusiv atunci cînd e vorba de cumpărarea unor produse de valoare relativ mare. Întrebarea mea pentru tine ar fi: dacă retailerii germani nu prea acceptă cardurile de credit, ei le acceptă totuși mai ușor pe cele de debit?
Cît despre procentul ăla de 1%, eu cred că va exista doar la început, adică în perioada cînd tranzacțiile cu carduri încă vor mai avea o pondere redusă. Pe măsură ce utilizarea lor va crește, costul individual pentru fiecare tranzacție va scădea, deci e posibil ca într-o bună zi Selgros să renunțe complet la plusul ăla de 1%, ba chiar ar putea în viitor să taxeze cu 1% plățile cash, nu pe cele electronice.



View PostBarboso, on 22 octombrie 2014 - 08:51, said:

Daca Selgros n-a reusit sa negocieze decat 1%, iti dai seama ca unu' mai micut plateste 2 - 3.
Poate, in sfarsit, or sa accepte unii evidenta.  Desi... prea mari asteptari nu am.  Vor veni cu niste explicatii abracadabrante... motanu' meu deja sta in coada, in asteptarea lor.
Mă bucur că motanu' tău se distrează atît de bine.

View PostBarboso, on 22 octombrie 2014 - 08:51, said:

Si sa nu uitam ca, asa cum s-a trecut de la monede la bancnote...
Corect, ai perfectă dreptate, trebuie să nu uităm asta.

Edited by pletosu, 25 October 2014 - 10:30.


#546
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostTavi24, on 23 octombrie 2014 - 20:40, said:

pletosu said:

Evident că bucata aia de plastic are și ea dezavantajele ei, pe care eu personal le consider totuși mai mici decît dezavantajele banului lichid. În orice caz, eu nu sînt și n-am fost niciodată și nu voi fi niciodată partizanul total al cardului. Dacă pe viitor se va dovedi că acea bucată de plastic va fi mult mai vulnerabilă decît în zilele noastre, o să dispară și ea fără probleme, fiind înlocuită prin alte mijloace de plată mai avansate. Ți se pare că ar fi vreo mare scofală dacă dispar cardurile în forma lor actuală? Mie nu.
Cum nici eu nu sint partizanul total al banilor lichizi. E o mare diferenta intre a accepta existenta ambelor metode de plata, respectiv limitarea la una singura (asa cum se induce din titlul topicului). Variantele de incasare, pastrare si plata ar trebui lasate, pe cit posibil, la alegerea fiecaruia... in functie de mediul in care ne aflam, sumele pe care le invirtim, puterea fizica, siguranta de sine si alti factori.
Variantele dintre care vom putea alege nu le stabilește fiecare individ în parte, ci numai societatea în ansamblu. De exemplu, noi nu mai putem să folosim ca mijloace de plată monedele din metale prețioase, cu toate că ele au fost utilizate timp de peste trei sferturi din întreaga istorie scrisă a umanității. Mai mult ca sigur că, atunci cînd s-a renunțat la ele, unii indivizi ar fi dorit să fie folosite în continuare. Acești indivizi doreau să aibă mai multe posibilități de alegere, exact așa cum spui tu aici. Evident că dorințele lor individuale n-au contat deloc la nivelul societății în ansamblu, deoarece ei au reprezentat o minoritate din ce în ce mai puțin semnificativă. O tendință asemănătoare a apărut în ultimele decenii: ponderea banilor lichizi în tranzacții scade, iar ponderea banilor electronici crește. Dacă această tendință va continua și pe viitor, s-ar putea ca într-o bună zi adepții banului lichid să reprezinte o minoritate similară cu adepții de pe vremuri ai monedelor din metale prețioase. Părerea mea este că un asemenea moment va veni oricum mai devreme sau mai tîrziu, iar în acel moment voința generală a societății în ansamblu va zdrobi fără milă dorințele individuale ale celor care țin atît de mult la banul lichid.

#547
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,261
  • Înscris: 24.01.2008

View Postpletosu, on 24 octombrie 2014 - 21:44, said:

1. Faptul că schimbările din trecut au fost doar de formă nu împiedică cu nimic apariția pe viitor a unor schimbări de fond. Nici măcar n-ar fi prima oară în istoria lumii cînd s-ar întîmpla așa ceva. Schimbări de fond au tot existat de-a lungul timpului în diverse domenii, deci n-ar fi de mirare dacă vom vedea că și mijloacele de plată vor trece într-o bună zi prin schimbări de fond. Deși n-am avut ocazia să-l cunosc, aș pune pariu că motanu' tău are suficientă minte ca să priceapă acest adevăr extrem de simplu fără nici un desen.

2. În principiu, cine știe că e bolnav trebuie să aibă în casă un mic stoc de medicamente, nu de cash, deoarece cumpărăturile la 3 noaptea sînt la fel de dificile și cu bani lichizi și cu bani electronici.

3. În privința plinului, este evident că prietenul care vrea să dea o mînă de ajutor trebuie să fie prezent fizic la benzinărie în momentul achiziției, dar asta nu-i mare scofală, că nimeni nu face plinul în fiecare zi sau la ore dubioase, deci prietenii au posibilitatea să stabilească între ei, de comun acord, o zi și o oră cînd vor merge împreună să facă plinul.

4. Nu cunosc în detaliu cazul Wikileaks, dar pun pariu că ăsta e singurul exemplu pe care poți să mi-l dai. Mai cunoști cumva vreun caz similar prin țările occidentale avansate?

5. Dacă n-ai fi scris fraza asta ironică din final, te-aș fi lăudat pentru că ai început să ai imaginație, să te gîndești un pic și la ziua de mîine, nu numai la cea de azi. Din păcate, se pare că nu e cazul.

6. Te înșeli. Uite aici niște exemple de dispozitive care garantează securitatea totală a biților din conturile bancare:
http://garantibank.r...atic/index.html
https://www.24bankin...435343038313134

7. Cît despre bancnote, eu n-am auzit de nici una care să fie imposibil de falsificat sau de contrafăcut.
1. Motanu' meu are suficienta minte ca sa priceapa, fara nici un desen, ca exemplul pe care-l repeti obsesiv nu inseamna nimic.  Este la fel de relevant pt discutia asta ca si vremea de-afara.  Poate chiar mai irelevant, pt ca, din cauza vremii, ai putea avea surpriza sa pice reteaua si sa nu-ti poti lua o paine.

2. Si daca nu stie ca-i bolnav ?  Poate ca aia-i prima criza, abia atunci se descopera boala.  Stii ca pt toate exista un inceput, nu ?
Sau poate ca, in criza fiind si singura acasa, sotia tocmai a scapat pe jos si-a spart ultima fiola de calciu.

3. Ei, uite ca io fac plinu' "la ore dubioase".  Trebuie sa-ti cer tie voie ?
A intervenit o urgenta si trebuie sa plec, abia am venit de la drum si plec iar... sunt gramezi de motive pt care am nevoie exact la "ore dubioase".

4. Chiar de-ar fi singurul (doar asta mi-a venit in minte, este adevarat, si nici n-am chef sa caut, c-as zice ca mai gasesc), e suficient de grav.  Deja s-a creat un precedent.  Cum ti-am zis si mai sus, pentru toate exista un inceput.  Prima data-i mai greu.

5. Tocmai, ca ma gandesc la ziua de maine si vad cat de periculos poate fi ceea ce-ti doresti tu.
Se pare ca tu esti ala care nu gandeste.  Tu vezi doar ca "nu mai esti atacat pe strada".

6. Poate tie-ti "garanteaza".  In sensul ca tu te simti in siguranta pt ca ai si ala.

7. Nu exista.  Cum nici bitii tai "siguri" nu exista.


View Postdjl, on 24 octombrie 2014 - 21:52, said:

1. Şi eu sunt partizanul banilor lichizi, da' să fim sinceri, asta cu ţepele la reduceri se pot întâmpla indiferent de cum plăteşti.

2. Cică erau faze în care era un pachet de n produse la reducere, dar, când făceai calculul, dacă luai o bucată, era mai ieftin decât dacă luai pachetul la "reducere".
1. Respectiva teapa n-ai cum s-o iei daca platesti numerar.  N-o sa-ti bata vanzatorul la usa, a doua zi, sa-ti mai ceara inca 50 de lei pt marfa pe care ti-a vandut-o ieri.

2. Numa' daca esti retardat.  Altfel n-ai cum sa iei pachet de... trei paini, sa zicem, "redus" de la 11 la 10 lei, cand aceeasi paine o iei cu 3 lei, la bucata.  Nici nu-i nevoie sa calculez ca sa vad ca-i teapa.
Nici pachet de... cutit + furculita, la "promotie" cu 12 lei, nu-l pot lua, daca fiecare-n parte este 5 lei.


View Postpletosu, on 25 octombrie 2014 - 07:36, said:

1. Și tu crezi că va fi mai simplu pentru un guvern să blocheze conturile oricui după dispariția banilor lichizi?

2. riscul de a rămîne fără bani va fi chiar mai mic decît acum, deoarece guvernele din China sau Cuba sau Iran nu vor accepta să blocheze conturile unei persoane la cererea guvernului american sau britanic sau francez.
1. Extrem de simplu !
Poate n-ai aflat, da' secretul bancar nu mai e ce-a fost nici macar in Elvetia.  Nici banii nu mai sunt in aceeasi siguranta.

2. Acolo sa te duci tu !


View Postpletosu, on 25 octombrie 2014 - 10:29, said:

1. Cei mai mari retaileri din lume sînt Wal-Mart, Carrefour și Tesco. S-ar putea să ai o surpriză dacă vei fi curios să cauți pe net care este ponderea utilizării cardurilor comparativ cu ponderea banilor lichizi în vînzările totale ale acestor retaileri. Aceeași surpriză o vei avea dacă vei studia evoluția lor în timp. Vei vedea că în ultimele decenii ponderea tranzacțiilor electronice a crescut, iar ponderea banilor lichizi a scăzut, tendință care se pare că va continua și în viitor.

2. Dintre firmele germane din retail, cel mai sus în top este Metro. Prin urmare, nu mi se pare chiar așa mare scofală că Selgros ține atît de mult la cash. Chiar dacă în prezent retailerii germani nu acceptă carduri în magazinele de pe teritoriul propriei țări, ei le acceptă totuși în magazinele lor din străinătate, care au o pondere din ce în ce mai importantă în totalul vînzărilor.

3. N-am idee de unde provine reticența nemțească privind utilizarea cardurilor de credit în retail.

4. Cît despre procentul ăla de 1%, eu cred că va exista doar la început, adică în perioada cînd tranzacțiile cu carduri încă vor mai avea o pondere redusă. Pe măsură ce utilizarea lor va crește, costul individual pentru fiecare tranzacție va scădea, deci e posibil ca într-o bună zi Selgros să renunțe complet la plusul ăla de 1%, ba chiar ar putea în viitor să taxeze cu 1% plățile cash, nu pe cele electronice.

5. Mă bucur că motanu' tău se distrează atît de bine.
1. Inteligenta nu-i chiar punctul forte al lui Average Joe.  As zice ca nici educatia financiara, desi recunosc, mai la vest este superioara celei de la noi.  El e fericit ca se poate intinde mai mult decat il tine plapuma, se simte in siguranta (iti suna cunoscuta treaba asta ? Posted Image ) pt ca n-are bani in buzunar, ca sa fie jefuit...
In plus, e "impins" de la spate spre turma, din moment ce banii ii sunt trimisi in contul de card.

2. Este totusi unul dintre marii retaileri.

3. Probabil ca-s mai inteligenti / calculati decat altii.

4. Fiind vorba de-un procent din fiecare tranzactie, costul pe tranzactie n-are cum sa scada, indiferent cat creste ponderea lor.
Treaba asta era valabila doar daca era vorba de-o suma fixa zilnica / lunara (asa cum este transportul de valori, in cazul numerarului  Posted Image ).  Altfel, ceea ce sustii tu este doar o mare ineptie.  Singurul lucru pe care l-ar facilita cresterea ponderii (daca o sa creasca... nu prea vad cine-i prostul care sa plateasca 1% in plus, doar ca sa foloseasca "plasticul") ar fi amortizarea investitiei initiale  -  POS-uri si restu'.

5.  Da, se tavaleste pe jos de ras, citindu-te.


View Postpletosu, on 25 octombrie 2014 - 11:28, said:

De exemplu, noi nu mai putem să folosim ca mijloace de plată monedele din metale prețioase, cu toate că ele au fost utilizate timp de peste trei sferturi din întreaga istorie scrisă a umanității. Mai mult ca sigur că, atunci cînd s-a renunțat la ele, unii indivizi ar fi dorit să fie folosite în continuare.
Posted Image

Edited by Barboso, 25 October 2014 - 19:01.


#548
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

View Postpletosu, on 25 octombrie 2014 - 09:06, said:

La ăștia se poate:
http://www.hsbc.co.u...en-bank-account
Mai vrei și alte exemple?
Nu merge, cer zipcode de UK.
As prefera un exemplu valid.

Edited by don_dannielo, 25 October 2014 - 18:42.


#549
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Nu știam, mi-a fost lene să verific. Părerea mea este că, dacă banca aia lucrează acum numai cu cetîțeni britanici, pe viitor va lucra fără probleme cu cetățeni din orice țară a lumii.
A, uite ce-am găsit chiar acum la o căutare rapidă pe net:
http://www.abnamro.c...ents/index.html

Edited by pletosu, 27 October 2014 - 09:34.


#550
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,261
  • Înscris: 24.01.2008
Ti-a fost lene sa verifici si-ai dat, ca de obicei, as spune, un exemplu / argument invalid.
Dar am retinut cu totii parerea ta ca, in viitor, va curge doar lapte si miere, biţii si platile electronice vor fi absolut siguri/e si infailibili/e si vor rezolva toate probleme omenirii, putand fi utilizati/e oricand, oriunde si in orice conditii.

#551
LunaCrystal

LunaCrystal

    Clubbing is life!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,610
  • Înscris: 20.10.2006
Uite probleme si cu numerarul, tot la nivel individual: http://forum.softped...n-falsa/unread/

#552
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,261
  • Înscris: 24.01.2008
N-a spus nimeni ca nu se falsifica bani.  Asta e, daca nu belesti ochii, belesti altceva.
Problema e ca, la biţi, cam degeaba belesti ochii, ca este un intreg circuit care nu depinde de tine si pe care nu-l poti supraveghea.  
Sau pierzi timp aiurea, iti incarci memoria cu preturi si buzunarele cu bonuri, ca sa mai supraveghezi o parte din el  -  vezi cazul pus de mine mai sus.  Daca ma intrebi acum cat a(u) costat plinul sau cumparaturile de dimineata, habar n-am sa-ti spun.  Verific atunci cand platesc, daca mi se pare ceva suspect, dupa care nu ma mai intereseaza, nu mai are ce sa se intample / schimbe, asa ca-mi pot "reseta" memoria.  Gigelu' din link-ul pus de mine a trebuit sa tina minte cat a costat (ar fi trebuit sa coste, de fapt) ceea ce-a cumparat (sau sa pastreze bonul), dupa care sa compare pretul stiut de el cu suma care i s-a retras din cont, dupa care sa conteste plata respectiva (treaba pentru care cred ca automat i-a trebuit bonul / chitanta  -  deci tre' sa pastrezi toate alea  -  ca altfel "o lua in mana")... o gramada de batai de cap suplimentare.  Sau, daca nu facea toate astea, isi lua teapa de 50 de lei (sau care era diferenta, n-am retinut)... cam acelasi lucru cu primirea unei bancnote false, pe care o arunci cand o descoperi.

Edited by Barboso, 28 October 2014 - 14:03.


#553
don_dannielo

don_dannielo

    Bah! Are we more than dumb sheep?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,456
  • Înscris: 27.06.2004

View Postpletosu, on 27 octombrie 2014 - 09:28, said:

Nu știam, mi-a fost lene să verific. Părerea mea este că, dacă banca aia lucrează acum numai cu cetîțeni britanici, pe viitor va lucra fără probleme cu cetățeni din orice țară a lumii.
A, uite ce-am găsit chiar acum la o căutare rapidă pe net:
http://www.abnamro.c...ents/index.html

Quote

The minimum investment for our private non-residents account in the Netherlands is EUR 10,000 or equivalent. In order to open an account, you will be required under Dutch law to appear in person in the Netherlands, bringing a valid passport and a copy of your local Bank statement concerning the verification of your address.

Mai cauta.
Sau poti renunta, ca n-o sa gasesti.

Edited by don_dannielo, 28 October 2014 - 19:48.


#554
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007
Poate n-o să găsesc astăzi, dar voi găsi în mod sigur peste 5 ani sau peste 10 sau peste 20. Cu puțin noroc, aș putea găsi chiar și azi dacă aș avea timp să mai încerc niște căutări pe net. În orice caz, n-o să ne trezim dintr-o dată că ne ia prin surprindere dispariția banul lichid înainte ca noi să avem posibilitatea de a deschide online conturi bancare în cît mai multe țări ale lumii.

Edited by pletosu, 29 October 2014 - 10:29.


#555
Barboso

Barboso

    Satir bătrân, "United Gashka" member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 52,261
  • Înscris: 24.01.2008
Si-ti vei cumpara un frigider nou adunand banii din vreo 6 conturi.   :lol:

#556
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostTavi24, on 23 octombrie 2014 - 20:40, said:

pletosu said:

Evident că bucata aia de plastic are și ea dezavantajele ei, pe care eu personal le consider totuși mai mici decît dezavantajele banului lichid. În orice caz, eu nu sînt și n-am fost niciodată și nu voi fi niciodată partizanul total al cardului. Dacă pe viitor se va dovedi că acea bucată de plastic va fi mult mai vulnerabilă decît în zilele noastre, o să dispară și ea fără probleme, fiind înlocuită prin alte mijloace de plată mai avansate. Ți se pare că ar fi vreo mare scofală dacă dispar cardurile în forma lor actuală? Mie nu.
Cum nici eu nu sint partizanul total al banilor lichizi. E o mare diferenta intre a accepta existenta ambelor metode de plata, respectiv limitarea la una singura (asa cum se induce din titlul topicului). Variantele de incasare, pastrare si plata ar trebui lasate, pe cit posibil, la alegerea fiecaruia... in functie de mediul in care ne aflam, sumele pe care le invirtim, puterea fizica, siguranta de sine si alti factori.
Din păcate pentru tine, această dorință personală nu poate fi satisfăcută - și nu pentru că n-aș vrea eu, ci pentru că nu vrea societatea în ansamblu. Este imposibil ca fiecare individ să decidă singur, doar de capul lui, ce mijloace de plată vrea să folosească, pentru simplul motiv că orice proces de vînzare-cumpărare implică cel puțin doi indivizi, fiind nevoie întotdeauna de acordul tuturor participanților cu privire la toate aspectele procesului respectiv. De exemplu, poate tu preferi să alegi ca mijloc de plată monedele din metale prețioase. Evident că ai deplina libertate de a alege așa ceva, dar și cei din jur au deplina libertate să aleagă alte variante. Cum vei proceda tu atunci cînd dorești să achiți cumpărăturile cu niște monede lucioase, iar vînzătorul va refuza tranzacția? E la mintea cocoșului că nu vei putea folosi decît unul sau mai multe dintre mijloacele de plată pe care le acceptă societatea în ansamblu. Deocamdată, societatea încă mai acceptă banul lichid, dar s-ar putea să vină și ziua cînd va fi acceptat numai banul electronic sub diferite forme, iar tu ca individ nu vei avea de ales și vei fi obligat să te adaptezi.

Edited by pletosu, 01 November 2014 - 11:45.


#557
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostBarboso, on 23 octombrie 2014 - 22:55, said:

Ce "frumos"... sa tot folosesti cardul !
Exemplul tău e un caz de încălcare flagrantă a legii, așa cum scrie și în textul articolului. Cine încalcă legea trebuie să suporte consecințele, și cu asta basta! Ce-i drept, în acest caz escrocheria a fost facilitată de faptul că clienții au folosit plățile electronice, dar și descoperirea faptei a fost facilitată tot de posibilitățile pe care le oferă banul electronic, mai precis de faptul că se poate verifica fără probleme istoricul tuturor tranzacțiilor. Eu unul îmi verific săptămînal conturile, chiar de acasă, prin internet banking. Este extrem de simplu și durează doar cîteva minute. Cred că mi-ar fi mai greu dacă aș folosi doar bani lichizi și m-aș apuca în fiecare săptămînă să-mi număr bancnotele, să le verific, să le așez pe categorii etc.

Edited by pletosu, 01 November 2014 - 12:03.


#558
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

View PostBarboso, on 25 octombrie 2014 - 18:32, said:

Motanu' meu are suficienta minte ca sa priceapa, fara nici un desen, ca exemplul pe care-l repeti obsesiv nu inseamna nimic.  Este la fel de relevant pt discutia asta ca si vremea de-afara.  Poate chiar mai irelevant, pt ca, din cauza vremii, ai putea avea surpriza sa pice reteaua si sa nu-ti poti lua o paine.
Te înșeli. Exemplul meu este cît se poate de relevant. Atunci cînd tu o ții una și bună că anumite schimbări vor fi imposibile în viitor, argumentul meu cel mai bun este să-ți dau exemple de schimbări din trecut, ca să pricepi și tu că pe lumea asta sînt posibile schimbări chiar și în domeniile în care tu spui că ar fi absolut imposibile.

Edited by pletosu, 01 November 2014 - 12:35.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate