Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...

Permis de conducere nou
 Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?

Internet Archive - adauga item la...
 Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere

Casa noua finisata, teava incalzi...
 Ce marca si model de DVD-RW sa cu...

Achizitie camera video auto (II)

Baza de date cu imagini pe bani

Robotul martian european, revigor...
 

Viața în Epoca Ceaușescu: lumini și umbre

* * * - - 15 voturi
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
31619 răspunsuri în acest subiect

#1063
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.776
  • Înscris: 13.06.2004
"Grundig" produse sub licenţă în Polinia se numeau "Unitra".
Radio Europa Liberă se recepţiona pe modulaţie de amplitudine (A.M.), deci nu avea cine ştie ce calitate audio, dar pentru unii conta că auzeau muzica.
Casetofoane mono cred că erau mai degrabă poloneze, ceheşti şi ungureşti.

#1064
Chelecom3

Chelecom3

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.216
  • Înscris: 03.03.2014

View Postdjl, on 18 august 2014 - 16:14, said:

"Grundig" produse sub licenţă în Polinia se numeau "Unitra".
Radio Europa Liberă se recepţiona pe modulaţie de amplitudine (A.M.), deci nu avea cine ştie ce calitate audio, dar pentru unii conta că auzeau muzica.
Casetofoane mono cred că erau mai degrabă poloneze, ceheşti şi ungureşti.

Grundig Unitra ,da, astea erau:
[ http://img34.olx.pl/images_tablicapl/113967943_3_644x461_magnetofon-szpulowy-czterosciezkowy-grundig-zk-145-unitra-automat-mp3-i-sprzet-audio.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
http://olx.pl/oferta...99-ID4rr2T.html

Se stie ce calitate era la receptie Europa Libera.
Caseteofnul mono bulgaresc avea o forma mai degraba patrata, costa 800 lei.

Editat de Chelecom3, 18 august 2014 - 16:51.


#1065
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.986
  • Înscris: 15.04.2010

View Postdjl, on 18 august 2014 - 15:01, said:

Da' cum făceaţi rost de muzică pe vremea aia?
Aveam un radio Bucur, stereo, şi o antenă  Yagi cu 5 elemente pentru canalul 4 de TV, cu care prindeam un post radio FM de la unguri. În zilele de duminică aveau o emisiune de muzică
pop-rock pentru amatorii de înregistrări, în care comenta un set de 3-4 piese ( titlu-interpret-durată ) şi dădea drumul la setul de piese fără să mai comenteze ceva pe durata transmisiei.
Urma un alt set de piese, şi uite aşa, până treceau cele două ore. Muzica era bună şi nouă.  Când aveam semnal bun, aveam înregistrări stereo de calitate mai mult decât OK.

#1066
cap_tepos

cap_tepos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.653
  • Înscris: 08.05.2006

View Postdjl, on 18 august 2014 - 15:01, said:

Da' cum făceaţi rost de muzică pe vremea aia?

In perioada 1981 pana prin cca 1984 aparusera in comertul socialist studiouri de inregistrari (benzi si casete audio) si asa-numitele videoteci. De exemplu, teatrul local (ce avea nevoie de bani) precum si alti smekeri nomenklaturisti organizau vizionari de filme straine in  sali de mici dimensiuni la un TV color legat la un aparat video. Traducerea o facea un traducator ce vorbea la un microfon. Este bine sa stiti, ca dupa ce ceashka a inceput plata fortata a datoriei, nu s-a mai importat nici un film strain (exceptie facand doar cele oferite gratis in schimbul de relatii culturale cu strainatatea). Din motive ce nu le cunosc (se pare ca am fost luati de urechi de occidentali pentru drepturi de autor, sau pur si simplu a intervenit cenzura) videotecile si studiourile de inregistrari au fost brusc desfiintate, reaparand in forta in 1990. Filmul cel mai vizionat la videoteci in perioada 83-84 a fost Razboiul stelelor partea a 3-a.

Singurul post de radio ce mai difuza putina muzica straina dupa celebra conferinta a lui ceashka din 83 in care a interzis-o pentru a nu mai fi nevoit sa plateasca valuta afara a fost programul 3. Bineinteles, programul 3 nu putea fi receptionat decat cu un radio ce avea FM banda est (adica un Gloria sau vreun radio stationar mai deosebit).

Dupa interzicerea studiourilor de inregistrari audio, acestea au devenit clandestine. Muzica era adusa in tara pe discuri sau casete originale de piloti sau vaporeni dupa care se faceau copii ce ajungeau in toata tara la acesti mici clandestini. Aveam magnetofonul din tineretile tatei (un Tesla Sonet B3 cu lampi) si cand aveam noroc, mai gaseam la magazin cate vreo banda ORWO de 540m la 175lei. Magnetofonul B3 era mono, avea 4piste ceea ce insemna la viteza 9.5cm/s cca 6 ore de muzica. Ma duceam la cca 3-4 luni la bisnitar si trageam cca 1.5ore de muzica disco la pret de 100lei. Calitatea nu era grozava la rabla mea, insa era mult mai buna decat daca as fi tras cu magul dupa radio. De la acelasi bisnitar am mai tras si albume celebre de la Pink Floyd insa de o calitate scazuta pentru ca erau copii dupa discuri de vinilin uzate (se auzeau cu pacanituri).

Bisnitarul de la care trageam avea cca 6 magnetofoane semiprofesionale de tip AKAI, AIWA, SONY, PHILIPS, PIONEER, TEAC etc. Periodic si le schimba. Incet-incet a progresat cumparandu-si si casetofoane deck de aceleasi marci, ba chiar si un player de CD sau chiar aparate video pentru multiplicarea filmelor. Muzica ("matritele de muzica disco" cum zicea el ) o primea prin colet de la Bucuresti. Sunt convins ca platea "taxa de protectie" autoritatilor. Dupa revolutie, cand a fost falimentat de concurenta casetelor multiplicate si vandute la tarable, mi-a spus ca avea pe timpul lui ceashka un profit de cca 20000 lei lunar (banii lui). Dupa revolutie a fost scos din joc de concurenta murind la scurt timp dupa aceea. Dupa ce am devenit student. am inceput sa trag muzica si din caminul studentesc. Studiourile din camin erau cam de aceesi calitate cu ce v-am spus mai sus, inflorind vizibil mai ales dupa revolutie.

La ce se asculta muzica atunci? Existau magnetofoanele sovietice (Rostov (cel mai destept), Kashtan (mediu) si Majak (popular)) sau Tesla. Eu am avut dupa magnetofonul tatei B3 un Tesla B115, un magnetofon ce am crezut initial ca era mai bun ca masinariile sovietice, insa din pacate nu a fost asa, as putea spune ca-n final firma Tesla decazuse mult in anii 80 fata de anii 60 astfel ca masinariile sovietice dupa parerea mea erau cele mai bune. Mai erau magnetofoanele poloneze (la inceput cele facute sub licenta Grundig) slabe cu mult fata de Grundig, dupa care au facut asa-numitele ZK-uri, cel mai bun din serie fiind M2405-S insa dupa parerea mea fiind sub nivelul Majakului sovietic. Muzica se mai asculta si la casetofoane insa casetofonul ca aparat nu se impusese in fata magnetofoanelor in lagarul comunist datorita procurarii dificile a casetelor (nu mai vobesc si de calitatea slaba a casetelor comuniste) si datorita calitatii inferioare a executiei mecanicii casetofoanelor, ce era mult mai miniaturizata si sensibila fata de cea a magnetofoanelor.

In RO, abia dupa revolutie au patruns casetofoane evoluate tehnic, facute mai bine, fapt care coroborat cu renuntarea la fabricare a benzilor a eliminat magnetofonul din preferintele romanilor.

In incheiere as dori sa reamintesc si radiorile sovietice de tip VEF-SELENA niste aparate "World Receiver" deosebite cu care se puteau receptiona foarte bine emisiunile FM est si cele de pe unde scurte.

Editat de cap_tepos, 18 august 2014 - 19:00.


#1067
bluebyte

bluebyte

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.538
  • Înscris: 30.05.2014
Mai, da imi reamintesti de zile si nopti de neuitat.
Cam in 1986 au inceput afacerile cu inchirieri de videoplayere cu 5 casete, optional TV Color. Seara de pe la 20 pana dimineata pe la 10.

Editat de bluebyte, 18 august 2014 - 19:17.


#1068
SylexMM

SylexMM

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.986
  • Înscris: 15.04.2010

View Postbluebyte, on 18 august 2014 - 19:15, said:

Şi ce ţepe mai luam când se lua curentul pe timpul nopţii. La noi se întâmpla asta între orele 23 şi 4. Cam de trei, patru ori pe săptămână.

Editat de SylexMM, 18 august 2014 - 19:27.


#1069
cap_tepos

cap_tepos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.653
  • Înscris: 08.05.2006

View Postbluebyte, on 18 august 2014 - 19:15, said:

Mai, da imi reamintesti de zile si nopti de neuitat.
Cam in 1986 au inceput afacerile cu inchirieri de videoplayere cu 5 casete, optional TV Color. Seara de pe la 20 pana dimineata pe la 10.


Asa este. Aparatele video erau trimise de rudelele din strainatate sau bisnitarite de vaporeni. Ajunsesera la preturi uriase: Un videoplayer cca 40000 lei, un recorder cat o dacie. Bineinteles ca aceste aparate daca nu erau primite cadou, se cumparau pentru inchirierile de care ai vorbit, erau o investitie. Se spune ca insusi femeile chioretelui, cand acesta era plecat in cursa, inchiriau aparate video si videocasete.

In vara lui 88 unchimiu m-a invitat la el pentru o noapte de video. Fiind un muritor de rand, inchiriase un player, cateva casete si fara televizor, vizionarea facandu-se la TV-ul lui alb-negru. Primul meu film porno, l-am vazut tot alb-negru. Se spune ca TV-ul alb-negru trimite mai putina radiatie catre ochi ca un color, insa va pot spune din proprie experienta ca o noapte intreaga in fata unui alb-negru e mult mai obositoare psihic ca-n fata unui color.

In final as dori sa vorbesc de singurul lucru extraordinar de bun al acelor vremuri. Aceste mici fleacuri, asa cum sunt vazute acum, provocau celor ce traiau in acel sistem bucurii uriase. Toate aceste mici fleacuri se obtineau dupa "lupte pline de aventuri", pana si procurarea unui spray de ras era o aventura. Satisfactia obtinerii acelor mici fleacuri insa dadea turturor niste bucurii cum nu se mai pot obtine acum, cand avem mult mai mult.


View PostSylexMM, on 18 august 2014 - 19:26, said:

Şi ce ţepe mai luam când se lua curentul pe timpul nopţii. La noi se întâmpla asta între orele 23 şi 4. Cam de trei, patru ori pe săptămână.


In zona la mine, curentul nu se lua atunci cand jigodiile erau sigure ca marea majoritate dormim. La noi se lua cam intre orele 17-21. Aveam curent noaptea, insa prin anii 1987 tensiunea era de 160V. Vai celor ce aveau aparate TV cu lampi, ce nu aveau stabilizator.

Editat de cap_tepos, 18 august 2014 - 19:42.


#1070
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.776
  • Înscris: 13.06.2004
Eu pot să zic că am avut de toate când eram mic: casetofon deck japonez (îmi plăcea să mă uit la counter - eu când eram mic, număram până la 30 şi săream apoi la 100  :lol: ), pick-up japonez, magnetofon japonez ("Pioneer" !!!), C.D. player, videocasetofon japonez; televizorul color era un <<Telecolor>> 3007. Incorect spus le-am avut. Bunicul patern şi tatăl meu le-am avut; după divorţul alor mei, le-a luat tatăl meu. Prin 2004 am luat eu videocasetofonul (îi mai dau drumul din când în când) şi televizorul color (tras pe dreapta, deşi încă funcţioneşte - bine, are problema clasică cu deocdorul de culoare; am luat la un momnet dat programtor şi taster nefolosit!!! - trebuia să fi luat 2 din fiecare... încă nu le-am montat, oricum). Dar nu cred că au dat ai mei pe aparate un car de bani - bunicu' patern făcea rost cumva de ele mai ieftin (nu mai ştiu ce relaţii avea).
Când eram mic, nu mă omoram cu muzica (deşi îmi plăcea cică Madonna - "Material Girl"). Eu eram cu desenele şi filmele. Pe lângă ce am văzut pe casete, am văzut la televizor şi "Airport" + "Cale liberă" (un film despre construcţia metroului bucureştean - foarte interesant d.p.d.v. documentar). Ah, şi am văzut pe casetă video şi "Animal Farm/Ferma animalelor", desenul animat din 1954 - dar pe atunci nu ştiam care e mesajul (deşi la un moment dat am şoptit "Ceauşescu e rău" - asta când era o transmisiune de la un congres de la Sala Palatului). A prins bine videoul, căci la ce program ajunsese să aibă televiziunea română... iar la bulgari nu mai dădeau la un moment dat desene animate seara, ci teatru de păpuşi, iar mie nu-mi plăcea deloc teatrul de păpuşi! Rectific! : am avut şi un al 2-lea televizor color un "Panasonic" mic (deci aceiaşi marcă cu videoul) - că mă uitam la desene Disney (casete originale!; sunt la mine acuma). Cred că o dată cu el videoul a fost mutat în altă cameră.
O sursă mai bună de tras pe casetă video erau LaserDiscurile (Laser Discurile) - ce mi-aş dori şi eu minunăţii din astea: http://forum.softped...-laser-discuri/
Videotecile o fi fost oficial desfiinţate, dar la ştabi cred că tot se ducea lumea să se uite la filme şi videoclipuri.

Acum sunt mai mult cu muzica. Casetele tatălui meu (majoritatea din alea japoneze) au ajuns la mine. Cu ce am mai strâns eu în anii '90-'000, cu ce am mai primit de la cineva, cu ce am mai salvat, am în total vreo 300-400 de casete!!! Dacă m-aş întoarce cu ele în timp... !!! Şi el ascult, fie când fac prea multe lucruri la computer (ca să nu-l blochez), fie când nu-l deschid. Şi am unele casete originale din anii '70 (una posibil chiar din 1971 ! ) care încă se aud!

Uite, de aia sunt eu nostalgic. Că în vremuri căcăcioase (anii '80-'90) am reuşit să prin şi lucruri frumoase (chiar dacă în anii '90 nu am dus-o aşa de bine). Dacă nu prindeam nimic frumos, nu aveam ce să regret. Poate de aia mă consideră unii fan comunism. Nu sunt, chiar dacă nu-s 100% capitalist. Da, recunosc, mă impresionează mai mult industria, transporturile, construcţiile decât tehnica modernă, dar cam atât am în comun cu vremurile alea. Comunismul (de care recuconsc că am beneficiat prin intermediul rudelor - că eu eram mic pe atunci) e un sistem aberant. Ah, şi mai e faptul că nu-mi place direcţia în care o ia lumea.

Sper că nu v-am plictisti, dar îmi place să povestesc!

#1071
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.776
  • Înscris: 13.06.2004
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ovPYnSijzZU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#1072
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.776
  • Înscris: 13.06.2004
Primele "Unitra" făcute sub licenţă "Grunding" aveau multe piese nemţeşti pe ele. După aia au fost polonizate.
La un magneotofon de calitate se aude mai bine decdât la un casetofon de calitate pentru că:
1) lăţimea benzii e mai mare;
2) viteza de deplasare a benzii e mai mare.
Bine, cred că existau casetofoane deck capitaliste care erau mai bune decât magnetofoanele comuniste (şi nu mă refer la vama de vârf).
Să vedem dacă ştiţi în ce alt caz mai contează mărimea suportului.

#1073
bulan60

bulan60

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.274
  • Înscris: 19.01.2009
Pai daca tot ai adus aminte de muzica ia la tata o melodie care iti vine manusa!

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/5USY9kxdhS4?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Editat de bulan60, 19 august 2014 - 17:31.


#1074
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 112.776
  • Înscris: 13.06.2004
Cred că fost cam singura formaţie românească care la vremea ei s-a apropiat de ce era prin Lagărul Capitalist.

#1075
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.514
  • Înscris: 12.07.2010
Şi Mondial,Sfinx,Roşu şi Negru,Progresiv TM au avut muzică bună ,mai ascultam Iles,Lokomotiv GT,Omega de la unguri.Phoenix-ului i s-au interzis „Nebunul cu ochii închişi” şi „Canarul” ceea ce a crescut si mai mult interesul nostru de a le asculta!O tempora...

#1076
Sidorin

Sidorin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.514
  • Înscris: 12.07.2010
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/XbJVeDvN2BA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Am avut un „Kashtan” şi pe urmă „Tesla B 115”,Rostovul suna mai bine,părerea mea,dar am fost mulţumit cu ce am avut!...

#1077
cap_tepos

cap_tepos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.653
  • Înscris: 08.05.2006

View Postdjl, on 19 august 2014 - 15:17, said:

Primele "Unitra" făcute sub licenţă "Grunding" aveau multe piese nemţeşti pe ele. După aia au fost polonizate.
La un magneotofon de calitate se aude mai bine decdât la un casetofon de calitate pentru că:
1) lăţimea benzii e mai mare;
2) viteza de deplasare a benzii e mai mare.
Bine, cred că existau casetofoane deck capitaliste care erau mai bune decât magnetofoanele comuniste (şi nu mă refer la vama de vârf).
Să vedem dacă ştiţi în ce alt caz mai contează mărimea suportului.

Incepand cam de prin 85 in occident magnetofoanele pentru amatori chiar si cele semiprofesionale nu au mai fost tinta cercetarii pentru imbunatatirea performantelor. Datorita cresterii popularitatii casetofoanelor, casetofoanele au fost cele ce au fost supuse imbunatatirii si ameliorarii. Fata de inceputul anilor 80, cand casetofoanele erau niste aparate sensibile, cu casete proaste, ce redau infundat si cu variatii de viteza a benzii, incepand cu anii 90 casetofoanele incep sa fie dotate cu controlul electronic al turatiei motorului, mecanici imbunatatite, capete cu intrefierul ultrasubtire (ce compensa avantajul vitezei magnetofoanelor), casete imbunatatite cu dispozitive de mentinere constanta a tensiunii benzii etc. astfel ca cel putin eu concluzionez ca un cas. deck semiprofesional era la egalitate c-un magnetofon Akai din anii 80. Mai mult, chiar si  casetofoanele boom box sau casetofoanele walkman pentru ascultat muzici la nivel de amator ajunsesera sa redea la calitati destul de ridicate.

Daca in 88 cand mi-am luat magnetofonul stiam ce va urma, as fi asteptat revolutia pentru procurarea unui casetofon ultraperformant.


View Postdjl, on 18 august 2014 - 21:51, said:

[...]Comunismul (de care recuconsc că am beneficiat prin intermediul rudelor - că eu eram mic pe atunci) e un sistem aberant. Ah, şi mai e faptul că nu-mi place direcţia în care o ia lumea.


Pana prin 2008, cand a inceput cea mai dura criza economica pe care am prins-o in viata, am crezut si eu ca comunismul era un sistem aberant. Acum, cand ma uit in jur si vad ceea ce vedeti cu totii am inceput sa ma indoiesc. Pentru mine un lucru este clar: Avand in vedere ca vecinii nostri au dus-o mult mai bine ca noi, cred ca noi am avut si ghinionul incredibil de a ne capatui c-un individ de genul lui ceaska. Desi a pornit-o foarte promitator (nivelul de trai ridicat din perioada 1965-1980) a facut suficiente greseli ca sa ne dea zece ani de cosmar iar el sa plateasca cu viata.

#1078
bulan60

bulan60

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 6.274
  • Înscris: 19.01.2009

View Postdjl, on 19 august 2014 - 18:56, said:

Cred că fost cam singura formaţie românească care la vremea ei s-a apropiat de ce era prin Lagărul Capitalist.
Aloooo!
Tu zi ti se potrivesc versurile din melodie au ba?

#1079
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 57.714
  • Înscris: 11.04.2005
Un magnetofon decent, chiar si fara a fi profesional, la 19cm/s nu avea cum sa fie egalat de niciun cass deck profesional.
Cand a aparut primul Nakamichi Dragon in Romania, la jumatatea anilor 80, am reusit si eu sa ascult minunea la cineva din Timisoara si sa compar cu un magnetofon.
Suna foarte ok, mai ales pe metal band, dar era depasit de un banal Rostov.  Am ramas profund dezamagit pe tema aceasta si de aceea am ramas la magnetofon cu inima usoara.

#1080
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 25.602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postcap_tepos, on 19 august 2014 - 19:41, said:

Avand in vedere ca vecinii nostri au dus-o mult mai bine ca noi, cred ca noi am avut si ghinionul incredibil de a ne capatui c-un individ de genul lui ceaska. Desi a pornit-o foarte promitator (nivelul de trai ridicat din perioada 1965-1980) a facut suficiente greseli ca sa ne dea zece ani de cosmar iar el sa plateasca cu viata.

Ar fi bine sa ai in vedere toata povestea. Ceashka asta n-a investit nici macar un leu in cercetare. In schimb a bagat o gramada de bani in spionaj, pentru ca era de parere, ca tot ceea ce inventeaza un "om al muncii" trebuie sa apartina tuturor "oamenilor muncii". Ma rog, cel putin asta era justificarea in cercurile mai largi ale acolitilor. In realitate individul obtinea tehnologii de ultima ora pe bani putini, in comparatie cu cit ar fi trebuit sa investeasca, pentru ca romanii sa ajunga la aceleasi rezultate prin forte proprii. Treaba asta o cunosteau doar citiva dintre cei foarte apropiati, in special cei care controlau asa numitele conturi TA. Ei bine, dupa ce Pacepa, unul dintre cei care controlau conturile respective, a pus pe butuci toata reteaua de spionaj, viata buna a inceput s-o ia la vale. Consecinta logica a faptului, ca brusc Romania n-a mai avut acces la informatii cu usurinta de mai inainte.
Nu-i nimic spectaculos aici, exceptind faptul ca romanii, contrar imaginii pe care-o au despre ei insisi, n-au pus pe picioare nimic prin forte proprii. De ce spectaculos? Foarte simplu, pentru ca este pur si simplu un miracol, ca un popor sa dispuna de atita amar de industrie, fara a fi contribuit cu nimic in mod intelectual la constructia ei.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate