Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema Makita PLM 4628n

Nelamurire sunet navigatie auto

Ma bate gandul la primul bmw

Cum rezolv o incompatibilitate in...
 Despre instaurarea normalitã...

De cate ori purtati o pereche de ...

"Releu" comandat de la di...

Pe la voi cum mai merg dezmembrar...
 Ce sisteme audio ați avut la masi...

Achizitie dubita Stellantis

Foisor - noi reglementari

Recomandare telefon preț 300...
 La Multi ani de ziua noastra a tu...

EURO 24 - Primul meci: Romania - ...

Bicicleta eliptica

Aer conditionat Vortex 9000/12000...
 

Sa construim o casa 2014 - Tamplarie si geamuri

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
795 răspunsuri în acest subiect

#667
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.275
  • Înscris: 15.07.2006

View Postcopy/paste, on 11 octombrie 2014 - 17:15, said:

Salut,

As vrea sa comand profilele PVC intr-o culoare non-standard RAL (ex. gri ardezie, gri antracit). Inteleg ca acest lucru se poate face fie prin infoliere, fie prin vopsire, de obicei la firme partenere (terti). Am mai gasit si varianta cu coextrudare ("acrylcolor") la un producator.

Intrebari:

1. Ce firme de tamplarie ofera aceasta optiune in Bucuresti, la un nivel de calitate bun, pe profilele de top (Veka, Salamander, Rehau, etc.)? Daca aveti vreo experienta de acest fel, as aprecia pareri (pro/contra) cu nume de dealeri/producatori (pe privat daca nu se poate aici).

2. Care firme efectueaza aceasta operatiune (infoliere/vopsire) in Romania si care in strainatate (ex. Germania)? Pentru cele facute in Romania, s-au observat probleme (ex. desfolieri), sau exista doar ideea ca ar fi mai slabe calitativ doar pentru ca sunt facute la noi?

3. Presupunand ca armatura profilului este solida (minim 1.5 mm), exista probleme cu acest tip de profile (observate in practica, nu presupuse)?

4. Se poate aplica procesul (vopsire/infoliere) si la plasele de tantari pe rulou, daca se comanda odata cu profilul?

Multumesc.

Referitor la infoliere,
Toate firmele din Bucuresti si din tara ar putea, teoretic, sa ofere acest serviciu, anume acela de confectionare a unei tamplarii la culori nonstandard. Se obtine prin infoliere. Procedura de lucru este urmatoarea: alegi din mostrarul de culori, dupa care terta firma se adreseaza producatorului să-i livreze necesarul de profile pentru lucrarea respectiva.
Obtinerea de culori nonstandard prin procesul de vopsire, eu nu o recomand. Daca infolierea se referea la un intreg profil ce urmeaza a fi tocat pentru obtinerea piesei de tamptarie dorite, vopsirea se aplica piesei de tamplarie ce rezulta din croire.

La fel se intampla si in cazul tamplariilor cu arcada. Doar cativa au ateliere ce detin aparatura necesara curbarii. Imediat dupa procurarea profilului curbat, se trece la sudarea acestuia in cadrul piesei de tamplarie respective.

La plasele de tantari tip rulou, dat fiind ca materialul din care sunt confectionate este aluminiul, procedura este mai complicata. culorile standard sunt alb si maro. pentru obtinerea de gri antracit de exemplu, elementele precum ghidaje, carcasa ruloului se dau spre vopsire. Eu lucrez cu Alumil. Dupa procurare, se trece la fabricatie. La nuante precum imitatie lemn, prectic este imposibil de obtinut textura identica cu cea a tamplariei din pvc. Iar eu unul, n-am auzit plasa tip rulou culoare imitatie lemn.

Un profil corect armat nu va avea probleme pe toata perioada de utilizare, indiferent ca este infoliat la orice nuanta din mostrarul pus la dispozitie de furnizorul de profile. Un profil infoliat la culori nonstandard se comporta similar cu cele larg utilizate, precum mahon, stejarurile, nuc, wenghe.

Editat de euribiontuL, 12 octombrie 2014 - 07:49.


#668
copy/paste

copy/paste

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 78
  • Înscris: 31.01.2006
Multumesc, euribiontuL!

Am un apartament cu amplasarea fata de punctele cardinale conform schitei atasate. Ma intereseaza izolare termica si fonica, precum si protectie solara pe latura S-E. Am in vedere urmatoarea configuratie pentru ferestre:

Balcon (exterior) si Sufragerie (exterior):

4S 4 mm - 16 mm - Float 6 mm - 16 mm - Low-E 4 mm

Dormitor si (Usa) Balcon:

Low-E 4 mm - 16 mm - Float 6 mm - 16 mm - Low-E 4 mm

Baie:

Float 6 mm Sablat - 16 mm - Low-E 4mm

Bucatarie si Biblioteca*:

4S 4 mm - 16 mm - Float 6 mm - 16 mm - Low-E 4 mm

* Desi au orientare spre nord, intentionez sa optez pentru control solar la exterior pentru stratul reflexiv, din motive de "privacy" (ferestrele sunt orientate spre interiorul blocului).

Intentionez sa adaug Argon pentru toate geamurile, inchidere multipunct unde se poate (cu exceptia geamului de la baie), distantiere "warm edge". Profile clasa A, cu trei garnituri de etansare.

Aveti ceva recomandari/corectii pentru configuratia de mai sus? Revin si cu un tablou de tamplarie pe celalalt thread dupa ce finalizez configuratia.

Multumesc.

Fișiere atașate



#669
pascutz

pascutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 171
  • Înscris: 16.11.2010
Stie cineva o solutie de curatat lipiciul de la scoci de pe profilul geamurilor?
Am tencuit peretii si am acoperit profilele geamurilor termopan cu scoci si dupa o luna cand le-am dezlipit, au ramas lipicioase!


#670
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012
O solutie cu care speli vasele la bucatarie....ia incearca!

#671
fastcojo

fastcojo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.390
  • Înscris: 12.05.2006

View PostBodCasa, on 11 octombrie 2014 - 23:37, said:

Am intales atsa...
Ce nu intaleg eu este de ce face el afirmatiile respective!
Pentru ca vad multele si marile timpenii FACUTE , unele chiar pt export, de marii nostri producatori de tamplarie!

Si cum spuneam, secolul trecut ( mileniul suna si mai bine!!!!!!!!!!) cind profilistii si feroneristii erau "calare" pe producatori si nu prea ii lasau sa faca toate "ingineriile" care le treceau prin cap, dar si pretul finitului urca la valori astronomice azi, parca se lucra mai bine!

Azi, cind auzi de preturi de 44 Euro/mp de "termopan" la reabilitari, si de 60-80 pentru export, te intrebi bineinteles ce le lipseste nu atit acelor ferestre, ci clientilor care le cumpara legati la ochi!

#672
luk2011

luk2011

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.858
  • Înscris: 05.12.2004
In mod normal , cat ar trebui sa fie pretul de termopan pe mp in loc de 44 Euro/mp , la aceleasi termopane de mai sus ?

#673
Dorel-TheSkillMaster

Dorel-TheSkillMaster

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 913
  • Înscris: 17.08.2013

In mod normal pretul/mp este irelevant, acest mod de calcul era relevant in vremurile in care  "profilistii  si   feroneristii erau calare pe producatori", atunci (cu mult timp in urma, ceva de genul "mileniu") producatorii aveau adaosuri astronomice si costuri astronomice (cumparau materie prima la a doua, a treia sau chiar la a patra mana), acesta este motivul din care "pretul finitului urca la valori astronomice", acum evita chiar si a doua mana si sunt umpic prea atenti cu adaosul (dupa parerea mea producatorii au adaosuri prea mici ).

"profilistii si feroneristii", or fi oare aceia care au venit cu variante economice (rusinoase pentru un producator care solicita respect)? Daca da, atunci nu vad ce le-ar permite sa fie "calare" pe "ingineri".

"ingineriile", acestea sunt inca o problema, insa "inginerii" sunt tot mai putini, rezista cei care inteleg vremurile in care traim, cei care inteleg sa investeasca in tehnologii noi, cei care inteleg ca vremurile in care se cautau "termopane" si atat, acele vremuri au trecut.

Clientii, in cazul reabilitarilor clientii nu sunt aceiasi cu beneficiarii, asadar orice referire formulata astfel este irelevanta.

Calitatea, sa vorbim despre calitatea de "mileniul" trecut este ca si cum am spune ca prima Dacia iesita pe linia de productie era mai tare decat Dacia de acum.

Pentru cineva a carui scop este sa scape lumea de idei preconcepute, colegul nostru exprima in clar cateva idei proprii de care ar fi bine sa scape, una ar fi aceea ca cineva poate aprecia ceea ce vede intr-o fabrica de tamplarie PVC desi este croitor, iar cealalta este ideea ca in mileniul trecut se produceau lucruri mai bune intr-un domeniu care evolueaza in fiecare zi.






#674
fastcojo

fastcojo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.390
  • Înscris: 12.05.2006
Noroc ca unii fac din rahat bici si mai si troznesc cu el!

Altminteri, avem cele mai bune "termopane" din lume!Posted Image

#675
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 9.840
  • Înscris: 03.02.2007
N-om fi noi buricul pământului, dar nici nu trebuie să cădem în partea cealaltă și să spunem că dacă e din România, e prost.
Știți și voi că fenomenul exportului de tâmplărie, chiar s-a dezvoltat  în ultima vreme la noi în țară.
E exclus ca cei care le cumpără din afară, sunt duși cu pluta, să ia marfă la calitate de doi lei.

Editat de Digix, 16 octombrie 2014 - 11:07.


#676
sashamiha

sashamiha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.022
  • Înscris: 15.02.2005
Salutare
Sunt în construcție cu casa și în 3-4 săptămâni urmează să montez tâmplăria. Am comandat pentru toată casa profil Rehau 86 mm.6 camere cu sticla tripan 44 mm. Preț, cam cât un Logan . Acum, trebuie să mă hotărăsc asupra unui aspect de montaj. Anume, mi s-a cerut să aleg între spumă și burete precomprimat. Meșterul, un bun amic de-al meu cu lucrări multe ”afară” mi-a spus că în Germania de exemplu se pune doar burete de ani buni.
Problema e că la întreaga casă, diferențele dintre burete și spumă sunt de aproximativ 600-650 de euro. Pentru că doresc și alte opinii decât cele ale montatorului, îmi permit să vă întreb dacă merită acest efort suplimentar
Mulțumesc

#677
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012
Eu cred ca merita.....
Asa iti faci si izolatia la aer.....
Merita.....eu nu am facuto....dar merita sa stii!

Parerea mea!

#678
sashamiha

sashamiha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.022
  • Înscris: 15.02.2005
Acum am vorbit din nou cu el si mi-a trimis filmulețe cu montaj in Germania.  într-adevăr se pune un fel de burete peste folie, nu neg proprietățile acesteia insa intrebam de preț.  mulțumesc @ BodCasa

#679
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012
Eu auzisem de la termopanistul meu, ca este 1€/ml......acum nu stiu daca tu ai 600ml......
Dar chestia e super faina.....eu am folosit bureti aia.....care se "unfla" si acopera golul dintre tamplarie si zid.....

#680
khezar

khezar

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 182
  • Înscris: 22.12.2010
va rog sa ma ajutati cu un sfat s
pe jurnalele voastre veka, salamander, rehau, salamander, veaka, rehau,  rehau veka salamander si alte combinatii de 3 luate cate 3 ca sa nu mai includem in ecuatie alte necunoscute ca (roto, mako windhous), INSA pe aici, printr-o zona" defavorizata" ca si oferte am gasit ramplast, gealan, BKE(sau KBE) si..... tineti-va bine, Deceuni NZK Zendow, ...ce-o fi asta din urma? spre ce sa ma indrept? multumesc

#681
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 10.759
  • Înscris: 15.04.2012
Cea din urma este o chestie supar tare.......

#682
Dorel-TheSkillMaster

Dorel-TheSkillMaster

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 913
  • Înscris: 17.08.2013

View Postsashamiha, on 21 octombrie 2014 - 10:45, said:

Salutare
Sunt în construcție cu casa și în 3-4 săptămâni urmează să montez tâmplăria. Am comandat pentru toată casa profil Rehau 86 mm.6 camere cu sticla tripan 44 mm. Preț, cam cât un Logan . Acum, trebuie să mă hotărăsc asupra unui aspect de montaj. Anume, mi s-a cerut să aleg între spumă și burete precomprimat. Meșterul, un bun amic de-al meu cu lucrări multe ”afară” mi-a spus că în Germania de exemplu se pune doar burete de ani buni.
Problema e că la întreaga casă, diferențele dintre burete și spumă sunt de aproximativ 600-650 de euro. Pentru că doresc și alte opinii decât cele ale montatorului, îmi permit să vă întreb dacă merită acest efort suplimentar
Mulțumesc

Din punctul meu de vedere, prietenul ar fi trebuit sa precizeze ca Rehau produce si "conducte", una dintre acestea se numeste euro 86 si se utilizeaza in domeniul tamplariei termoizolante.
Sa propui un montaj cu banda precomprimata a unei "conducte" este ca si cum ai propune achizitionarea unui Logan cu motor de Mercedes.

View Postkhezar, on 22 octombrie 2014 - 20:12, said:

va rog sa ma ajutati cu un sfat s
pe jurnalele voastre veka, salamander, rehau, salamander, veaka, rehau,  rehau veka salamander si alte combinatii de 3 luate cate 3 ca sa nu mai includem in ecuatie alte necunoscute ca (roto, mako windhous), INSA pe aici, printr-o zona" defavorizata" ca si oferte am gasit ramplast, gealan, BKE(sau KBE) si..... tineti-va bine, Deceuni NZK Zendow, ...ce-o fi asta din urma? spre ce sa ma indrept? multumesc
Din punct de vedere al profilului, Zendow de la Deceuninck este o varianta ok, tamplaria insa inseamna si alte aspecte decat profilul  (consiliere, sticla, feronerie, montaj).

#683
sashamiha

sashamiha

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.022
  • Înscris: 15.02.2005
@Dorel . Cu tot respectul, insa nu am prea inteles aluzia ta. Poate motivat de faptul ca nu cunosc domeniul, nu am cunostinte si ma bazez pe "profesionisti" . De aceea am intrebat pe site , poate ma lamureste cineva intrucit discutam de o suma destul de mare in plus. Sa inteleg ca , interpretind "ordinar" cele spuse de tine, un profil rehau de 86 mm nu se preteaza la un asemenea montaj?

#684
luc_ionel

luc_ionel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 119
  • Înscris: 16.01.2013
sashamiha - Ai gasit in Dorel un "fan" al profilului Euro Design 86 de la Rehau. Cum sunt si eu de altfel.
E un paradox sa alegi un profil de clasa B, si sa faci montaj cu banda precomprimata. Pentru ca tu ai facut un compromis aici mergand pe profilul Euro Design 86 in loc sa mergi pe un Geneo sa zicem, daca tot tii asa mult la calitatea tampariei per ansamblu.
Mesterul, un bun prieten de-al tau, trebuia sa-ti fi povestit despre diferentele de profil si despre calitatea indoielnica pe care o are profilul ales de tine si apoi sa-ti explice cum e cu montajul in afara.

De aia dupa cum spune si Dorel mai ai nevoie si de o consultanta din partea unor oameni pregatiti nu numai in arta montajului.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate