Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Moda" tinerilor care se ...

E.on energie aplicație intre...

Masina de tuns... buruieni

Recomandare drona
 Exista un soft care sa reia autom...

Identificare plante

Cum declari o variabila care nu s...

Schimbare certificat de inmatricu...
 Poligon auto București

nelamurire legata de pret la mode...

Hotel cu restaurant si Demipensiu...

Croaziera in Mediterana de Vest 1...
 Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam

Mini server - VMware
 

Cu repartitoare sau fara

- - - - -
  • Please log in to reply
229 replies to this topic

#19
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011
Sunt niste erori grave grave in ceea ce priveste "repartitoarele", una din ele, legea admite contorizarea, deci emiterea de facturi, numai cu contori ce masoara unitati [SI|, adica, Wh, J, Cal, etc.
O alta chestiune, pe care sigur nu o sti, e ca fiecare calorifer, are o putere in regim 90/70/20, astfel, la functionarea continua in acest regim el da o cantitate cunoscuta de caldura. Regia e obligata sa ofere din GCalorimetrul de la subsol diagrama de temperaturi. Un calorifer, pe care eu il tin deschis la maxim, nu va consuma mai mult decat acel regim STAS, in functie de diagrama de temperaturi.

Atunci explica-mi te rog, care e rostul montarii de repartitoare pe caloriferele din baie, sau pe cele de pe casa scarii, cand alea merg intruna si li se stie consumul lunar?
Acum o luam invers, daca eu nu am repartitoare, sau daca din calculul vostru cu repartitoarele, rezulta ca am consumat mai mult decat pot consuma, in cazul in care pricepi ideea, ce te faci? Cine merge la puscarie? Cine imi plateste factura?

Sa zici sarumana ca m-am mutat demult la casa, ca de nu va contestam fiecare factura la tribunal, pana vi se ura de retampit lumea.

Faptul ca distributia e verticala nu e un capat de tara, si la gaze distributia era pe verticala, dar uite ce repede s-a trecut la distributie pe orizontala, cu contor in fata usii.
Stii ca legea iti interzice sa te debransezi de la caldura, daca nu ai curentul electric si gazele contorizate? Ti se pare normal ca aceeasi lege sa permita un regim de contorizare ce poate echivala cu debransarea, fara ca gazele sa fie contorizate? Curentul e contorizat acum mai peste tot!

Locuitul la comun si asa pute a hotie si a prostie, parerea mea e ca asociatiei trebuie sa i se ia banii de pe mana! Ori furnizorii isi vor asuma raspunderea, contorizand in nume propriu AR, ACM, Caldura, Gaze, ori se va termina in scurta vreme distractia, oamenii seriosi se vor muta iar acele blocuri se vor ghetoiza, urmand debransarea colectiva!

Da, uite, poate nu m-as debransa daca ar veni retampitoarele peste mine. La un ap cu 2CAM as trage un trifazat, e doar 10 milioane la bloc, si as baga o pompa de caldura cum trebuie, un Zubardan, ceva de genu, si v-as tine cu 0 consum la retampitoare!

#20
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009
Erori nu sunt, esti dumneata in eroare si anume: repartitorul nu este un aparat folosit in tranzactii fiscale, firma care imi face calculul nu imi emite vreo factura. Ea REPARTIZEAZA costurile, in functie de consumul repartitoarelor. Aparatul de masura este doar gigacalorimetrul.
In blocul meu nu exista repartitoare pe caloriferele de pe casa scarii, ci doar unul in subsol si care inregistreaza consumul partilor comune. Este evident ca un calorifer nu va putea consuma mai multa caldura decat STASul lui, la fel cum nu poti baga 1,5 l de apa, intr-o sticla de 1 litru. Diagrama de temperaturi se poate accesa bineinteles, dar la ce iti foloseste? Ai idee ce inseamna sa calculezi energia cedata de catre un radiator in 24 de ore, tinand cont de diagrama de temperatura si caracteristicile lui tehnice? Acum inmulteste cu o luna de zile. Dar de factori variabili ai auzit? Stii care sunt astia? Pentru cultura generala a unora, ar trebui sa intre si ele in ecuatie. Care sunt? Te las pe dumneata sa te documentezi pana la urmatorul raspuns pe care ai sa-l dai.
Dumneata confunzi marfa cu ambalajul, distributia pe verticala este singurul impediment in fata contorizarii individuale la caldura. Daca tot n-ai inteles din ce cauza, am sa mai explic o data. Distributie pe orizontala, inseamna, paradoxal, ca energia termica sa fie distribuita pe vertical pana la nivelul apartamentului si intrarea tevii in acesta. Pe romaneste, de la usa, iti intra in apartament un singur circuit de caldura, se plimba prin fiecare calorifer si iese tot pe la usa. In sistemul distributiei pe verticala, ai cate un circuit la fiecare calorifer, cu exceptia cazurilor in care este posibil tehnic, legarea a doua calorifere din aceeasi coloana. Acum poate explici cititorilor cat de avantajos este ca sa isi monteze cate un Gcalorimetru pe fiecare calorifer, sau varianta a doua, sa-si dezafecteze fiecare instalatia actuala, sa straga coloanele de caldura pe casa scarii si apoi sa refaca instalatia in casa: gaurit pereti, tras cate doua tevi(tur-retur), plus investitia in Gcalorimetru. Calcule? Pai la prima varianta se inmulteste numarul de calorifere cu vreo Euro 250(pret Gcalorimetru)+ manopera aferenta. Si ai de montat sonde de temperatura tur-retur, piese, instalatii vechi, tevile se rup ... te mai rupe instalatorulsi de alti bani Posted Image
Varianta nr. 2 crezi ca mai e cazul sa o dezvolt?
Locuitul la comun impune multe responsabilitati si trebuie sa decurga pe baza respectului reciproc. Locuitul la comun(condominiu) exista de multa vreme si va mai exista fooooarte multa vreme de acum incolo. Asa ca hai sa lasam ipocriziile deoparte si sa recunoastem ca nu multi au posibilitatea sa se mute la casa.
Stau si ma intreb UNDE ti-ai trage pompa aia de caldura? In baie sau in bucatarie? De care pompa, aer-aer, aer-apa, apa-apa sau sol-apa? Daca te citeste lumea pe aici, te mai si crede...
Poti avea consum 0 la repartitoare si fara solutia aberanta la care visezi.

In toata povestea asta a repartitoarelor, calculului pe baza lor etc, vad si eu cateva probleme. Iau ca exemplu cazul meu, in care consum intr-o luna caldura de 250 de lei, iar vecinul meu 0 lei, ptr ca a avut robinetii inchisi. Logic, vecinului nu i-a inghetat floarea in glastra, ptr ca alte apartamente i-au furnizat energie termica, prin inductie. Avand in acest caz un transfer de energie mai mare decat in cazul in care si-ar fi incalzit apartamentul la 20 grade, ar trebui ca in metodologia de calcul sa se evidentieze acest lucru.
1. Cota parte pentru partile comune ar trebui sa scada in functie de numarul de unitati consumate si sa creasca cu cat numarul de unitati consumate este mai mic.
2. Nu vad pentru ce trebuie sa platesc mai mult(in cazul unui consum egal de caldura) decat un apartament similar de la ultimul etaj, sau daca ala este pozitionat pe nord, iar eu pe sud. Cand am achizitionat apartamentul, pentru faptul ca este la un  etaj intermediar si pozitionat S-E, am platit mai mult decat pentru un apartament de la ultimul nivel si pozitionat pe N-V.

 aeon, on 02 octombrie 2013 - 12:18, said:

pe de o parte legea imbecila forteaza 40% din consumul blocului sa fie trecut la comun iar restul de 60% impartit la repartitoare
asa s-a ajuns la mine in bloc ca un calorifer pe casa scarii sa "consume" de 2000 lei/luna
un apartament cu 3 camere a ajuns sa aiba 13 lei in plus fata de cota comuna (zice ca "a facut economie") iar altul identic peste 300 lei
iar eu, debransat si cu centrala pe gaz, am ajus sa platesc  90 lei/luna caldura spatii comune (din care 30-40 lei pentru tevile ramase prin apartament, restul pentru casa scarii unde e un calorifer)

Si dumneata dai cu aia-n fasole... Nu exista lege care sa precizeze procentul partilor comune. Procentul partilor comune este dat de repartitorul reper. Partlile comune ale unui condominiu sunt si altele in afara de caloriferul de pe casa scarii. Aveti tevi de transport ptr caloriferele de pe casa scarii, calorifere din uscatoare sau camera liftului, tevile de transport din subsolul blocului, care de cele mai multe ori sunt neizolate sau izolate necorespunzator. Tevile care trec prin apt. tau te incalzesc, fac parte din instalatia comuna, dar intra la calculul individual. La fel platesti si pentru partile comune, pentru ca teava aceea iti incalzeste si tie, indirect, apartamentul. Pana una alta, daca as avea centrala termica, as avea ciocul mic pentru ca intr-o tara civilizata: "un condominiu, un singur sistem de incalzire". Sunt destui centralisti care se incalzesc cu tevile de transport care le-au ramas in apartament si cu caldura ce o preiau prin transfer termic de la vecini, platind pe luna de iarna 150 de lei la gaz...

Edited by ThunderBlue, 02 October 2013 - 20:43.


#21
Josef_Mengele

Josef_Mengele

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,997
  • Înscris: 09.10.2011
Daca ma debransez, trebuie sa am contor la gaze si curent electric! De ce nu sunt obligat sa am acelasi lucru si daca ma repartizez, cata vreme repartizarea poate echivala cu debransarea?
Robinetii termostatati n-ar fi trebuit sa poata fi coborati sub 16C.

 ThunderBlue, on 02 octombrie 2013 - 20:42, said:

Erori nu sunt, esti dumneata in eroare si anume: repartitorul nu este un aparat folosit in tranzactii fiscale, firma care imi face calculul nu imi emite vreo factura. Ea REPARTIZEAZA costurile, in functie de consumul repartitoarelor. Aparatul de masura este doar gigacalorimetrul.
Cata vreme factura emisa de asociatia de locatari pt intretinere include componenta de caldura, acele calcule au valoare fiscala, eu pot contesta intretinerea in instanta asa cum pot contesta orice factura, si o sa dai in balbaiala cu unitatile adimensionale, asta ti-o garantez.


 ThunderBlue, on 02 octombrie 2013 - 20:42, said:

Ai idee ce inseamna sa calculezi energia cedata de catre un radiator in 24 de ore, tinand cont de diagrama de temperatura si caracteristicile lui tehnice?
Am idee, pt ca numai prin instante am stat. Si asa cum nu poti baga 1,5 l de apa intr-o sticla de 1l, asa n-au putut demonstra firmele cu repartitoare consumul repartizat pt un apartament ce-mi apartinea. Si succesul, de a obliga asociatia de locatari in instanta sa renunte la cretinatatea comunistoida prin care unii ii fura pe altii.

 ThunderBlue, on 02 octombrie 2013 - 20:42, said:

Si dumneata dai cu aia-n fasole... Nu exista lege care sa precizeze procentul partilor comune. Procentul partilor comune este dat de repartitorul reper. Partlile comune ale unui condominiu sunt si altele in afara de caloriferul de pe casa scarii. Aveti tevi de transport ptr caloriferele de pe casa scarii, calorifere din uscatoare sau camera liftului, tevile de transport din subsolul blocului, care de cele mai multe ori sunt neizolate sau izolate necorespunzator. Tevile care trec prin apt. tau te incalzesc, fac parte din instalatia comuna, dar intra la calculul individual. La fel platesti si pentru partile comune, pentru ca teava aceea iti incalzeste si tie, indirect, apartamentul. Pana una alta, daca as avea centrala termica, as avea ciocul mic pentru ca intr-o tara civilizata: "un condominiu, un singur sistem de incalzire". Sunt destui centralisti care se incalzesc cu tevile de transport care le-au ramas in apartament si cu caldura ce o preiau prin transfer termic de la vecini, platind pe luna de iarna 150 de lei la gaz...
Cred ca fasolea te reprezinta, pt ca nu se mai vand retampitoare, si lumea renunta la ele, n-au mai ramas bani de altceva. Procentul partilor comune este obtinut in urma unui audit termic, iar partea comuna primeste o putere, XKWh in regimul 90/70/20.
Sigur, puterea se poate exprima ca procent din partile comune, numai daca ar dudui caloriferele la toti, asa cum trebuie, si atunci ai 10% parte comuna sa zicem.
Ce este periculos in metoda cu repartitorul etalon, e faptul ca desi el exprima corect atunci cand bosorogii inchid caloriferul, cresterea ponderei partilor comune din total, retampitorul da in balbaiala cand locatarii fura, si asa ajung partile comune sa consume de 10 ori puterea proiectata, puterea pe care o pot consuma!

Ce trebuie facut dragilor, ca painea se munceste, nu se fura, sa se obtina luna de luna consumul STAS al caloriferului de 1kwh, in functie de acea diagrama celebra. Iar partile comune, inventariate la 50KWh, ar fi consumat x GCal, caloriferul meu nerepartizat ar fi consumat y, si s-ar fi eliminat situatiile care au umplut instantele de judecata, cand un calorifer consuma mai mult decat poate acesta consuma, dar in acelasi timp, s-ar fi montat mai putine retampitoare, vreau sa vad cretinul care se zgarceste la caloriferul din baie...

Repet, vreau sa platesc cat consuma partile comune, nu cat consuma ele inmultit cu procentul de furt si inselaciune! Pt ca repet, eu sunt ala care va tin cu conturile blocate in tribunal, pana va taie RADETul caldura si va baga mintile in cap!

 ThunderBlue, on 02 octombrie 2013 - 20:42, said:

Stau si ma intreb UNDE ti-ai trage pompa aia de caldura? In baie sau in bucatarie? De care pompa, aer-aer, aer-apa, apa-apa sau sol-apa? Daca te citeste lumea pe aici, te mai si crede...
Poti avea consum 0 la repartitoare si fara solutia aberanta la care visezi.
Stii bine ca legea le permite societatilor comerciale de la Parter sa se branseze prin GCalorimetru separat de bransamentul blocului, la caldura.
Ghici ce, nici unul nu mai consuma de la RADET, si-au pus pompe de caldura si gata!

Toata lumea are AC, unii au ACuri mai bune, ti se pare extraordinar sa ai cate o unitate interioara in fiecare camera? Astea mai noi fac fata fara problema, chiar si aer/aer. De asemenea, sunt unitati exterioare ce duc multiple unitati interioare.
Un ap de 2 camere ti-l incalzesc cu 2 ACuri de 12000 btu cu inverter, si un port-prosop electric pe ulei. Ies mai ieftin decat RADETul, si nici nu-mi trebuie trifazat, oricum ala e cel mai ieftin de obtinut la bloc.

Repet, daca vrei sa ai caldura, repartitorul n-are cum sa-ti aduca economii. Doar cresteri, pt ca unii fura intentionat, altii din culpa, pt ca fac frigul, si altii pt ca baga gaze ca-s la comun si fac igrasie!

Edited by Josef_Mengele, 02 October 2013 - 23:16.


#22
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 ThunderBlue, on 02 octombrie 2013 - 20:42, said:

Iau ca exemplu cazul meu, in care consum intr-o luna caldura de 250 de lei, iar vecinul meu 0 lei, ptr ca a avut robinetii inchisi. Logic, vecinului nu i-a inghetat floarea in glastra, ptr ca alte apartamente i-au furnizat energie termica, prin inductie.
......
Pana una alta, daca as avea centrala termica, as avea ciocul mic pentru ca intr-o tara civilizata: "un condominiu, un singur sistem de incalzire". Sunt destui centralisti care se incalzesc cu tevile de transport care le-au ramas in apartament si cu caldura ce o preiau prin transfer termic de la vecini, platind pe luna de iarna 150 de lei la gaz...
Chestia asta functioneaza doar in sensul sistem centralizat catre sistem propriu sau si invers? Intreb asa de curiozitate pentru ca la mine functioneaza centrala de aproape 3 saptamani iar caldura in oras inca nu s-a dat. Se incalzesc cumva vecinii de la mine? Daca da, cum repartizam factura mea de la gaze?  
Un singur condominiu - un singur sistem de incalzire nu insemna neaparat sistemul public de termoficare iar daca in adunarea generala a asociatiei decidem ca ne debransam scara, 2-3 familii de pensionari vor avea o mare problema asa ca nu prea stiu cine tine ciocul mic.
Daca nu stiai, sunt si scari de bloc, ca si a noastra, unde coloanele sunt din tevi multistrat imbracate in tuburi termoizolante asa ca transferul de caldura este inexistent.

Edited by MembruAnonim, 03 October 2013 - 05:49.


#23
vexatul1987

vexatul1987

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 262
  • Înscris: 13.02.2013

 ThunderBlue, on 01 octombrie 2013 - 15:45, said:

Nu mi-a scapat informatia, era mai degraba "aviz amatorilor...", dar se pare ca dumneata nu ai prins-o din zbor.
Nu-i corect fata de initiator, dar incet incet transformam acest topic intr-un versus. Sa-l intoarcem putin si pe alta parte( centrala termica vs incalzire radet):
investitia pentru o centrala termica ar insemna in cazul meu:
-centrala: 2500 lei
-calorifere: 1400 lei
-manopera calorifere+instalatie+montat centrala si punere in functiune: 1400 lei
-bransament+2 focuri in apartament: 7400 lei
-acord debransare radet(taxe)+determinare SET apartamente: 1300 lei
Cu un total de 14000 lei(fara neprevazute),
exagerate calculele, marea majoritate care si=au pus centrala n-au respectat "pasii legali"
cu o spaguta, o treaba...se rezolva..
sistemul centralizat e f eficient in teorie...in romania s-a furat, s-a furat, s-a furat.. daca si in bucuresti, unde e cel mai subventionat pret...se pun centrale tot mai multe...
mi-e greu sa cred in taxa de poluare..
in orase gen adjud, ramnicu sarat, slobozia, tecuci cu ce sa se plateasca taxa pe poluare la centrala? cu porumb?

revenind la repartitoare..
tu ai pornit de la un exemplu al blocului tau...total nesemnificativ la nivel general...nu peste tot sunt repartitoare cu unde radio, nu peste tot doar 4/88...adica mai putin de 5% din bloc fura...
in general procentul de hoti e peste 50%.

nu m-am dat expert in sisteme centralizate de incalzire...dar stiu ca in lumea buna, apa calda e calda

#24
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

 ThunderBlue, on 02 octombrie 2013 - 20:42, said:

...
...Posted Image
...

.......................



Si dumneata dai cu aia-n fasole... Nu exista lege care sa precizeze procentul partilor comune. Procentul partilor comune este dat de repartitorul reper. Partlile comune ale unui condominiu sunt si altele in afara de caloriferul de pe casa scarii. Aveti tevi de transport ptr caloriferele de pe casa scarii, calorifere din uscatoare sau camera liftului, tevile de transport din subsolul blocului, care de cele mai multe ori sunt neizolate sau izolate necorespunzator. Tevile care trec prin apt. tau te incalzesc, fac parte din instalatia comuna, dar intra la calculul individual. La fel platesti si pentru partile comune, pentru ca teava aceea iti incalzeste si tie, indirect, apartamentul. Pana una alta, daca as avea centrala termica, as avea ciocul mic pentru ca intr-o tara civilizata: "un condominiu, un singur sistem de incalzire". Sunt destui centralisti care se incalzesc cu tevile de transport care le-au ramas in apartament si cu caldura ce o preiau prin transfer termic de la vecini, platind pe luna de iarna 150 de lei la gaz...

ar fi trebuit sa citesti si posturile mele anterioare
pe scurt situatia sta cam asa: e vorba de un bloc cu 4 etaje  (nu are lift), cu 3 scari
scarile 1 si 3 au cate 3 calorifere pe scara, habar nu am ce e in subsol la ele, stiu oarecum ca instalatiile sunt vechi
eu stau la scara 2 unde mai exista doar un calorifer iar tevile din subsol sunt noi si izolate cu un soi de burete gri; singura chestie metalica expusa este robinetul comun
am centrala pe gaz, restul de 19 apart., repartitoare

ei, in aceste conditii, firma de repartitoare a trimis de fiecare data un calcul "la indigo" pentru fiecare scara
adica 40% din factura fiecarei scari (valori apropiate) a fost trimisa la parti comune ("conform legii" spune firma de repartitoare, cred ca am aflat si care e legea asta anul trecut, am sa caut)
o prima aberatie, din calcul, s-a ajus ca acest unic calorifer de la scara 2 sa consume aproximativ egal sau chiar mai mult decat 3 calorifere de la scara 1 sau 3 de ex. ("asa reiese din calcul" e replica clasica a firmei)

NU discut de tevile din apartament, acelea au calcul separat (trec 3 coloane subtirele, cea din bucatarie/living e aproape moarta in fiecare iarna, nu produce nimic)
alta aberatie, platesc in mod egal fiecare coloana, aprox 15 lei/fiecare, desi una e complet rece 90% din timp, iar alta (baie) e chiar fierbinte
e absolut clar ca ar trebuie sa am diferente mari intre aceste coloane

alta, am vecini care declara un consum de zeci de ori mai mic decat altii, la apartamente identice, etaje intermediare, desi e extrem de putin probabil sa se incalzeasca electric (ca alta sursa nu au oricum)

impresia mea este ca acest calcul de repartitoare este "din burta", facturile pe 3 scari sunt impartite cat se poate de echitabil, desi intre scari exista diferente mari de consum termic
de la firma avem un singur raspuns: "calculul este conform legii, dati-ne in judecata daca vreti.."

#25
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009

 Josef_Mengele, on 02 octombrie 2013 - 23:07, said:

Daca ma debransez, trebuie sa am contor la gaze si curent electric! De ce nu sunt obligat sa am acelasi lucru si daca ma repartizez, cata vreme repartizarea poate echivala cu debransarea?
Robinetii termostatati n-ar fi trebuit sa poata fi coborati sub 16C.

Multi nu vedeti copacii de padure: Daca ai contor la gaze si la curent, nu-i asa ca poti sa nu ai consum de gaz sau electric ptr incalzire? Sunteti fantastici, vedeti doar ceea ce poate face ala cu repartitoare... Sunteti suficienti de multi care faceti frigul cu gazul in casa, sau va incalziti prin pereti! Lasati ipocrizia la o parte ca suntem satui de ea!

 Josef_Mengele, on 02 octombrie 2013 - 23:07, said:

Cata vreme factura emisa de asociatia de locatari pt intretinere include componenta de caldura, acele calcule au valoare fiscala, eu pot contesta intretinerea in instanta asa cum pot contesta orice factura, si o sa dai in balbaiala cu unitatile adimensionale, asta ti-o garantez.

Asoc. de propr. NU emite factura fiscala, stimate domn! Iar discutia a pornit de la faptul ca firma care face calculul, ar emite facturi pentru consum, lucru total eronat Posted Image

 Josef_Mengele, on 02 octombrie 2013 - 23:07, said:

Am idee, pt ca numai prin instante am stat. Si asa cum nu poti baga 1,5 l de apa intr-o sticla de 1l, asa n-au putut demonstra firmele cu repartitoare consumul repartizat pt un apartament ce-mi apartinea. Si succesul, de a obliga asociatia de locatari in instanta sa renunte la cretinatatea comunistoida prin care unii ii fura pe altii.

Sunt cat se poate de interesat in a vedea o sentinta de acest gen.

 Josef_Mengele, on 02 octombrie 2013 - 23:07, said:

Cred ca fasolea te reprezinta, pt ca nu se mai vand retampitoare, si lumea renunta la ele, n-au mai ramas bani de altceva. Procentul partilor comune este obtinut in urma unui audit termic, iar partea comuna primeste o putere, XKWh in regimul 90/70/20.
Sigur, puterea se poate exprima ca procent din partile comune, numai daca ar dudui caloriferele la toti, asa cum trebuie, si atunci ai 10% parte comuna sa zicem.
Ce este periculos in metoda cu repartitorul etalon, e faptul ca desi el exprima corect atunci cand bosorogii inchid caloriferul, cresterea ponderei partilor comune din total, retampitorul da in balbaiala cand locatarii fura, si asa ajung partile comune sa consume de 10 ori puterea proiectata, puterea pe care o pot consuma!

Pai in 2010 cand a aparut ordinul 343, am fost obligati la inventarierea corpurilor de incalzire si parti comune, tocmai ptr a se stabili SET-ul partilor comune. Banuiesc ca la toate imobilele unde exista repartitoare s-a intamplat acelasi lucru:)
Iar vorbesti din auzite, atunci cand locatarii fura, creste pretul pe unitate. Consumul partilor comune este mai mare decat consumul cumulat individual, atunci cand lumea inchide robinetii. Si acest lucru este rezolvabil, daca se monteaza vane de echilibrare.

 Josef_Mengele, on 02 octombrie 2013 - 23:07, said:

Stii bine ca legea le permite societatilor comerciale de la Parter sa se branseze prin GCalorimetru separat de bransamentul blocului, la caldura.
Ghici ce, nici unul nu mai consuma de la RADET, si-au pus pompe de caldura si gata!

Esti hilar, poate cativa... "nici unul"... de unde ai statistica asta? Posted Image

 Josef_Mengele, on 02 octombrie 2013 - 23:07, said:

Toata lumea are AC, unii au ACuri mai bune, ti se pare extraordinar sa ai cate o unitate interioara in fiecare camera? Astea mai noi fac fata fara problema, chiar si aer/aer. De asemenea, sunt unitati exterioare ce duc multiple unitati interioare.
Un ap de 2 camere ti-l incalzesc cu 2 ACuri de 12000 btu cu inverter, si un port-prosop electric pe ulei. Ies mai ieftin decat RADETul, si nici nu-mi trebuie trifazat, oricum ala e cel mai ieftin de obtinut la bloc.
Repet, daca vrei sa ai caldura, repartitorul n-are cum sa-ti aduca economii. Doar cresteri, pt ca unii fura intentionat, altii din culpa, pt ca fac frigul, si altii pt ca baga gaze ca-s la comun si fac igrasie!

Hai ca o dati intr-o mangleala de Gigi Contra, numai ca sa aveti ultimul cuvant, asta, indiferent de ce bazaconii scoateti pe gura, pardon, tastatura!
Daca tot va credeti formator de opinie, chiar va rog sa explicati in costuri publicului cititor, cat costa investitia, ce presupune asta, conditiile tehnice necesare de montaj ptr a avea randament maxim, randamentul termic, costurile energiei electrice/zi sau luna etc.

 vexatul1987, on 03 octombrie 2013 - 19:42, said:

exagerate calculele, marea majoritate care si=au pus centrala n-au respectat "pasii legali"
cu o spaguta, o treaba...se rezolva..

Exagerate, neexagerate, asta se intampla in orasul in care stau, la blocul meu.
Poate de aceea s-a ajuns in situatia asta, fixeaza preturi mari pentru a te obliga sa le dai spaga... ca asa i-au invatat altii!

 vexatul1987, on 03 octombrie 2013 - 19:42, said:

mi-e greu sa cred in taxa de poluare..

Mndea... trebuie sa ne lovim cu capul de pragul de sus, ca sa-l vedem pe cel de jos...

 vexatul1987, on 03 octombrie 2013 - 19:42, said:

in orase gen adjud, ramnicu sarat, slobozia, tecuci cu ce sa se plateasca taxa pe poluare la centrala? cu porumb?

Ptr ca esti un caz special, eu ti-as da voie ca sa platesti cu porumb.

 vexatul1987, on 03 octombrie 2013 - 19:42, said:

tu ai pornit de la un exemplu al blocului tau...total nesemnificativ la nivel general...nu peste tot sunt repartitoare cu unde radio, nu peste tot doar 4/88...adica mai putin de 5% din bloc fura...
in general procentul de hoti e peste 50%.

Intr-adevar, nu exista peste tot repa radio, dar ai posibilitatea sa inlocuiesti sistemul! Este ca si cum ai spune ca ai pierderi mari la apa rece, dar nu inlocuiesti teava sparta. Aveti intr-adevar, o mentalitate de foarte buni gospodari...

 aeon, on 03 octombrie 2013 - 22:13, said:

ar fi trebuit sa citesti si posturile mele anterioare
[...]
ei, in aceste conditii, firma de repartitoare a trimis de fiecare data un calcul "la indigo" pentru fiecare scara
adica 40% din factura fiecarei scari (valori apropiate) a fost trimisa la parti comune ("conform legii" spune firma de repartitoare, cred ca am aflat si care e legea asta anul trecut, am sa caut)
o prima aberatie, din calcul, s-a ajus ca acest unic calorifer de la scara 2 sa consume aproximativ egal sau chiar mai mult decat 3 calorifere de la scara 1 sau 3 de ex. ("asa reiese din calcul" e replica clasica a firmei)

Am citit, dar nu am timp sa explic orice duda:
Ai aceeasi valoare de plata egala la fiecare scara, pentru ca aveti, mai mult ca sigur, un singur aparat de masura(gigacalorimetru). Daca nu-i asa, inseamna ca se face calculul gresit.

 aeon, on 03 octombrie 2013 - 22:13, said:

...cea din bucatarie/living e aproape moarta in fiecare iarna, nu produce nimic)
alta aberatie, platesc in mod egal fiecare coloana, aprox 15 lei/fiecare, desi una e complet rece 90% din timp, iar alta (baie) e chiar fierbinte
e absolut clar ca ar trebuie sa am diferente mari intre aceste coloane

Nu ai sa ai, ptr ca nu stie nimeni ca tu nu ai caldura pe teava aia. De ce n-o inlocuiti? Sau asteptati sa va cada din cer pomene?

 aeon, on 03 octombrie 2013 - 22:13, said:

alta, am vecini care declara un consum de zeci de ori mai mic decat altii, la apartamente identice, etaje intermediare, desi e extrem de putin probabil sa se incalzeasca electric (ca alta sursa nu au oricum)
impresia mea este ca acest calcul de repartitoare este "din burta", facturile pe 3 scari sunt impartite cat se poate de echitabil, desi intre scari exista diferente mari de consum termic
de la firma avem un singur raspuns: "calculul este conform legii, dati-ne in judecata daca vreti.."

Pai am mai spus-o, aveti varianta repartitoarelor radio, unde omul fara obraz nu are posibilitate sa intervina asupra consumului declarat. Noi ne consideram norocosi, firma care le administreaza ni le-a schimbat gratuit. Nu dau nume, ca nu vreau sa fac reclama gratuita nimanui.

Edited by ThunderBlue, 04 October 2013 - 14:35.


#26
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
tot nu ai citi bine
eu am centrala pe gaz, bineinteles si contor de gaz, nu astept pomana nimanui
repartitoare au vecinii
dar am ajus sa platesc peste 50-60 lei caldura spatii comune (plus 30-40 lei caldura coloane din apartament); total pe luna de iarna depasesc chiar 90 lei pentru "comun"
pe gaz  dau separat 200-300 lei/luna

sunt 3 scari cu 3 gigacalorimetre sau "contoare de caldura" cum le zice adminul
firma "de repartitoare" trimite lunar niste hartii cu calcule care sunt foarte apropiate ca si pondere la fiecare scara; bineinteles, fiecare scara are consumul ei separat, dar nu sunt mari diferente ca si total, 10-20% maxim, plus sau minus
asa cum am zis, problema este ca o scara cu 1 calorifer ajunge sa consume aproximativ egal cu o scara cu 3 calorifere, uneori sensibil mai mult!

ps. invariabil, cum da frigul cum creste factura de gaz  a scarii Posted Image
au ajuns vecinii sa plateasca cate 40-50 de lei/luna gazul la comun

Edited by aeon, 04 October 2013 - 21:06.


#27
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009
Vorbim vorbe, fara sa ai niste date certe cu care sa putem face comparatii, ne pierdem inutil timpul. Ca sa vezi daca intr-adevar e ceva gresit in atribuirea cantitatilor pe partile comune, trebuie sa stii SET-ul fiecarei scari in parte. Exemplul tau cu acel calorifer nu e relevant, pentru ca ceilalti pot avea cate trei calorifere, dar care fac cat cel de pe scara voastra. Pe langa asta, SET-ul poate sa difere, daca intrarea in bloc(teava de caldura), este pe scara voastra, din proiectare este mai mult decat posibil ca a scarii voastre sa fie de un DN80, in urmatoarea scara de un DN65 si in ultima de DN40. In fine, dimensiunile pot sa difere, exemplul l-am dat doar ca sa vezi de unde ar putea fi diferenta. Personal nu cred ca o firma isi permite sa faca un calcul aiurea, amenzile am auzit ca sunt destul de mari si pot merge pana la interzicerea activitatii.

#28
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 ThunderBlue, on 04 octombrie 2013 - 14:36, said:

Multi nu vedeti copacii de padure: Daca ai contor la gaze si la curent, nu-i asa ca poti sa nu ai consum de gaz sau electric ptr incalzire? Sunteti fantastici, vedeti doar ceea ce poate face ala cu repartitoare... Sunteti suficienti de multi care faceti frigul cu gazul in casa, sau va incalziti prin pereti! Lasati ipocrizia la o parte ca suntem satui de ea!

Pai in 2010 cand a aparut ordinul 343, am fost obligati la inventarierea corpurilor de incalzire si parti comune, tocmai ptr a se stabili SET-ul partilor comune. Banuiesc ca la toate imobilele unde exista repartitoare s-a intamplat acelasi lucru:)
Iar vorbesti din auzite, atunci cand locatarii fura, creste pretul pe unitate. Consumul partilor comune este mai mare decat consumul cumulat individual, atunci cand lumea inchide robinetii. Si acest lucru este rezolvabil, daca se monteaza vane de echilibrare.

Hai ca o dati intr-o mangleala de Gigi Contra, numai ca sa aveti ultimul cuvant, asta, indiferent de ce bazaconii scoateti pe gura, pardon, tastatura!
Daca tot va credeti formator de opinie, chiar va rog sa explicati in costuri publicului cititor, cat costa investitia, ce presupune asta, conditiile tehnice necesare de montaj ptr a avea randament maxim, randamentul termic, costurile energiei electrice/zi sau luna etc.

Exagerate, neexagerate, asta se intampla in orasul in care stau, la blocul meu.
Poate de aceea s-a ajuns in situatia asta, fixeaza preturi mari pentru a te obliga sa le dai spaga... ca asa i-au invatat altii!

Intr-adevar, nu exista peste tot repa radio, dar ai posibilitatea sa inlocuiesti sistemul! Este ca si cum ai spune ca ai pierderi mari la apa rece, dar nu inlocuiesti teava sparta. Aveti intr-adevar, o mentalitate de foarte buni gospodari...

Ai aceeasi valoare de plata egala la fiecare scara, pentru ca aveti, mai mult ca sigur, un singur aparat de masura(gigacalorimetru). Daca nu-i asa, inseamna ca se face calculul gresit.

Nu ai sa ai, ptr ca nu stie nimeni ca tu nu ai caldura pe teava aia. De ce n-o inlocuiti? Sau asteptati sa va cada din cer pomene?
Doar teorie ieftina care sa convinga muritorul despre cat de bun a repartitorul. Ce pierzi din vedere sau interpretezi din punctul de vedere al firmei cu repartizarea costurilor:
1. daca o teava care trece pe la mine nu merge, e problema celor ce ar trebui sa aiba caldura pe ea si nu a mea care am centrala. Interesul meu este sa nu mearga si sa nu fiu pus sa platesc caldura pentru ea.
2. daca s-a facut recensamantul suprafetelor radiante, de ce sa mai mergem pe presupuneri ca poate sunt nu stiu cum sau ca sunt nu stiu cate gigacalorimetre. 2 calorifere identice nu pot sa aiba randamente maxime diferite si mai ales un calorifer nu poate sa aiba randament mai mare decat a fost construit sa-l aiba deci impartirea consumurilor nu are legatura cu realitatea. Dar firma care imparte consumurile nu va recunoaste niciodata asta.
3. faci apologia reducerii consumului de caldura dar tot timpul spui ca doar cei care au centrala se incalzesc prin pereti. De cate ori am intrebat cum se imparte factura mea de gaz la vecinii care nu au caldura te-ai facut ca nu le vezi.
4. Orice sistem de incalzire necesita costuri de implementare. Tot timpul spui ca ar trebui schimbate repartitoarele cu altele cu radio si vane de egalizare si alte alea, toate aceste investitii fiind doar pentru corecta repartizare a costurilor si nu pentru a avea caldura. Ca sa ai caldura, trebuie schimbata teava de mu merge si implicit ceva calorifere murdare/infundate si tot asa.

#29
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009

 vexatul1987, on 07 octombrie 2013 - 09:27, said:

noi o ducem f bine cu centrala proprie. apa calda si caldura la discretie
Posted Image Daca nu ai citit pana acum si intri in polemici doar pentru a iti reversa frustrarile in singurul loc unde probabil mai poti, ai intelege probabil ca apa calda si caldura am sau putem  avea toti la discretie, sau in functie de necesitati.

Se pare ca orice controversa in care intri, atata timp cat ti se aduc argumente contra sau ti se explica punctual si argumentat, il consideri retardat. Sa ti se traga de la nick-ul extrem de bine ales in cazul tau?
As ruga un moderator sa ia masurile care se impun in cazul tau, pentru jignire, iar daca ei nu o pot face, te rog sa-ti iei pastilele.

@Gabi: hai sa le luam punctual, ca sa inteleaga toata lumea mai bine:
Doar teorie ieftina care sa convinga muritorul despre cat de bun a repartitorul. Ce pierzi din vedere sau interpretezi din punctul de vedere al firmei cu repartizarea costurilor:
1. daca o teava care trece pe la mine nu merge, e problema celor ce ar trebui sa aiba caldura pe ea si nu a mea care am centrala. Interesul meu este sa nu mearga si sa nu fiu pus sa platesc caldura pentru ea.


Este un sistem ca si-a demonstrat functionalitatea, atata timp cat aia civilizati nu l-au indepartat, ba din contra, au obligatia sa-l aiba, nu vad de ce noi trebuie sa fim cu doua perechi de oua.
Vedeti cum vorbiti in necunostinta de cauza? Stiti ce spune legea? Spune asa: tevile de caldura care traverseaza apartamentele, fac parte din proprietatea comuna. A blocului, a condominiului. Chiar daca tu ai renuntat la sistemul de incalzire centralizat, acea teava care iti traverseaza apt., ramane in continuare in proprietatea comuna, de care "beneficiezi" si tu. Aceeasi teava, in calculul energiei termice, intra la calculul individual. Stii de ce? Tot ptr ca in lege spune ca la cheltuielile respective trebuie sa participe TOTI locatarii, indiferent daca au CT, sunt DB etc.

2. daca s-a facut recensamantul suprafetelor radiante, de ce sa mai mergem pe presupuneri ca poate sunt nu stiu cum sau ca sunt nu stiu cate gigacalorimetre. 2 calorifere identice nu pot sa aiba randamente maxime diferite si mai ales un calorifer nu poate sa aiba randament mai mare decat a fost construit sa-l aiba deci impartirea consumurilor nu are legatura cu realitatea. Dar firma care imparte consumurile nu va recunoaste niciodata asta.

Ca sa eliminam controversele dpadv si daca se doreste ajutor, imi poate furniza pe privat sau aici, daca nu-l deranjeaza, inventarierea partilor comune a celor 3 scari, pentru a vedea concret daca se bazeaza in afirmatii doar pe supozitii, sau firma respectiva greseste calculul. Sunt doua situatii posibile, asa cum am mai spus, SET-urile celor trei scari difera, sau firma care face calculul este in culpa, dar nu faceti acuze fara sa stapaniti problema.

3. faci apologia reducerii consumului de caldura dar tot timpul spui ca doar cei care au centrala se incalzesc prin pereti. De cate ori am intrebat cum se imparte factura mea de gaz la vecinii care nu au caldura te-ai facut ca nu le vezi.

Da, fac apologia reducerii consumului pentru ca nu sunt adeptul risipirii resurselor in mod nejustificat. A nu se intelege de aici ca sunt zgarcit, am doi copii care nu sufera de frig. Am 2 A/C in casa, pana am caldura la calorifere functioneaza non stop. Am sistem alternativ de incalzire apa calda in cazul reviziei anuale sau in caz de avarie, sunt pregatit, nu sufar Posted Image
Vecinii tai nu te-au obligat sa renunti la sistemul existent, pentru a le pune in carca factura ta de gaz. Iar daca insisti, pot chiar sa-ti fac un calcul de cat gaz ai nevoie ca sa consumi iarna, in functie de temperaturile exterioare bineinteles, pentru a produce o gigacalorie. In ambele situatii: Prima, in cazul in care esti inconjurat de apt. cu termoficare si 2, in cazul in care nu ai avea niciun sistem de incalzire in restul apartamentelor. Nu ai sa fii prea fericit cu asta, te asigur Posted Image

4. Orice sistem de incalzire necesita costuri de implementare. Tot timpul spui ca ar trebui schimbate repartitoarele cu altele cu radio si vane de egalizare si alte alea, toate aceste investitii fiind doar pentru corecta repartizare a costurilor si nu pentru a avea caldura. Ca sa ai caldura, trebuie schimbata teava de mu merge si implicit ceva calorifere murdare/infundate si tot asa.

Ar fi mult mai interesanta discutia noastra, care se vrea una constructiva(cel putin dpmdv), daca nu s-ar extrage prea mult din context. Bine ca am cazut de acord la prima propozitie Posted Image
Da, spun ca repart. clasice ar trebui schimbate cu radio tocmai ptr. a inlatura suspiciunile intre locatari, pentru a nu le da posibilitatea hotilor ca sa ne fure si mai sunt motive... Montarea vanelor de echilibrare nu se face ptr. a corecta repartizarea costurilor, ci din urmatoarele motive: reducerea suplimentara a costurilor cu incalzirea, compensarea in functie de folosirea rob. th. din cladire, sau pentru CORECTAREA valorilor in urma DEBRANSARILOR Posted Image Daca eram vecinul tau, te asigur ca nu te-ai fi debransat fara sa executi aceasta operatiune, pe buzunarul tau, evident Posted Image
Am propus acu ceva vreme la scara mea si se strang deja banii necesari pentru aceasta operatiune(montare vane echilibrare).

Edited by ech, 07 October 2013 - 14:09.


#30
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
ThunderBlue,
Vedeti cum vorbiti in necunostinta de cauza? Stiti ce spune legea? Spune asa: tevile de caldura care traverseaza apartamentele, fac parte din proprietatea comuna. A blocului, a condominiului. Chiar daca tu ai renuntat la sistemul de incalzire centralizat, acea teava care iti traverseaza apt., ramane in continuare in proprietatea comuna, de care "beneficiezi" si tu. Aceeasi teava, in calculul energiei termice, intra la calculul individual. Stii de ce? Tot ptr ca in lege spune ca la cheltuielile respective trebuie sa participe TOTI locatarii, indiferent daca au CT, sunt DB etc.
Chiar daca legea spune ca e cheltuiala comuna, faptul ca nu merge imi profita mie asa ca nu vad cum justifici interesul meu in schimbare. Am spus la inceputul discutiilor ca noi avem tevi multistrat imbracate in termoizolator asa ca pot sa treaca ani buni pana sa vad eu ca vecinului nu-i vine caldura. Deci, daca vrea sa aiba trebuie sa-si dea interesul nu sa-i port eu de grija. Nici aspectul asta nu ai reusit sa-l combati prin nimic in afara de o vaga trimitere la o prevedere legala care spune doar ca e al nostru si ne ingrijim toti.

Ca sa eliminam controversele dpadv si daca se doreste ajutor, imi poate furniza pe privat sau aici, daca nu-l deranjeaza, inventarierea partilor comune a celor 3 scari, pentru a vedea concret daca se bazeaza in afirmatii doar pe supozitii, sau firma respectiva greseste calculul. Sunt doua situatii posibile, asa cum am mai spus, SET-urile celor trei scari difera, sau firma care face calculul este in culpa, dar nu faceti acuze fara sa stapaniti problema.
Si dupa ce ti le furnizeaza, in situatia in care se dovedeste ca are dreptate, eliberezi un raport de expertiza tehnica, raport care sa stea la baza unei plangeri in justitie impotriva respectivei firme? Daca nu eliberezi un astfel de document, care sa fie finalitatea demersului? Doar asa ca sa-i confirme cineva ca are dreptate?
Vecinii tai nu te-au obligat sa renunti la sistemul existent, pentru a le pune in carca factura ta de gaz. Iar daca insisti, pot chiar sa-ti fac un calcul de cat gaz ai nevoie ca sa consumi iarna, in functie de temperaturile exterioare bineinteles, pentru a produce o gigacalorie. In ambele situatii: Prima, in cazul in care esti inconjurat de apt. cu termoficare si 2, in cazul in care nu ai avea niciun sistem de incalzire in restul apartamentelor. Nu ai sa fii prea fericit cu asta, te asigur Imagine publicată
Daca nu m-au obligat sa-mi pun centrala inseamna ca vine caldura doar de la ei spre mine sau cum? Ia fa calculul ala sa vedem de ce nu e convenabil ca vecinii sa nu aiba caldura ca presimt ca rezultatul va spune ca din cauza ca va pleca acea caldura produsa de mine si catre vecini deci ai fi in contradictie cu ce ai spus mai devreme.
Imagine publicată Daca eram vecinul tau, te asigur ca nu te-ai fi debransat fara sa executi aceasta operatiune, pe buzunarul tau, evident Imagine publicată
Am propus acu ceva vreme la scara mea si se strang deja banii necesari pentru aceasta operatiune(montare vane echilibrare).

Mai exista si varianta ca daca ai fi vecinul meu sa tremuri toata iarna si sa-mi platesti cota parte din factura de gaz pentru ca tu nu ai avea caldura sau ti-ai pune si tu centrala. Pe scara noastra, raportul centralizat/alte surse este net inferior celor cu sistemul public de incalzire iar la o eventuala adunare in care sa se voteze ce si cum ar ramane in frig in secunda 2. Un singur condominiu = un singur sistem de incalzire nu inseamna neaparat sistemul public.

#31
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009
Bineinteles ca va avea vecinul tau tot interesul ca sa se inlocuiasca acea teava. Dar, conform legii, vei plati si tu pentru acea reparatie. Pe langa faptul ca prin lege te oblig ca sa platesti dupa cota indiviza aceasta cheltuiala, tot prin lege te oblig ca sa platesti ptr. caldura pe care o primesti de la tevile alea, dupa o modalitate de calcul, la fel, stabilita legal ;)
Eu pot sa-i emit colegului un astfel de raport ca sa-i foloseasca in cazul in care ajunge sa se judece. Eu m-am oferit ca sa o fac pentru a stii unde sa se indrepte sau mai bine spus, daca are rost sau nu sa se indrepte undeva, pentru a nu-si consuma inutil energia si banutii. In cazul in care sunt certitudini ca cineva e de vina si vrea sa-l actioneze in instanta, se poate elibera un document oficial, dar care va costa, bineinteles :)

Iar te intorci la aceeasi meteahna, extragi din context... banuiesc ca e greu, dar poate ne dam pe brazda pana la urma:
Ca sa te debransezi de la sistemul centralizat, a fost optiunea TA. Faptul ca te-ai debransat, inseamna ca ai DEZECHILIBRAT instalatia proiectata pentru necesarul termic in care erau incluse si radiatoarele dumitale. Asa ca cel care a ramas in sistem, este dezavantajat de faptul ca tu te-ai debransat. Eu te-as da in judecata, indiferent de proportia debransati-bransati. Si ca sa-ti pun capac, te mai dau in judecata obligandu-te ca sa faci si redimensionarea gigacalorimetrului. Si aici am sa castig de cauza, te asigur. Alti bani, alta dicstractie, dar cel putin imi lasi instalatia in aceleasi conditii in care era atunci cand ai parasit-o ;)
La fel de bine, un bransat la retea dar fara repart., poate sa-si dea in judecata asociatia in cazul in care nu are facuta echilibrarea hidraulica!
Calculele pentru a iti arata cat gaz ai arde intr-un caz sau altul? Pai nu ar trebui sa functionam dupa legea reciprocitatii? Vreti sa muncesc doar eu? :D Uite ce i-am cerut si eu colegului Josef:
"[...]chiar va rog sa explicati in costuri publicului cititor, cat costa investitia, ce presupune asta, conditiile tehnice necesare de montaj ptr a avea randament maxim, care este randamentul termic, costurile energiei electrice/zi sau luna etc." Asa ca am sa le fac, atunci cand imi veti satisface si mie sau noua, curiozitatea :)
In momentul in care renunti la un sistem si adopti altul, ai obligatia de aiti asuma consecintele, indiferent daca iti sunt sau nu avantajoase. Stii vorba aia, si asa, si cu sufletu-n rai, nu se poate.

As plati cota parte din consumul de gaz, in cazul in care as locui intr-un bloc in care energia termica se produce cu gaz si m-as debransa fara a avea un sistem alternativ de incalzire. Deci tot in cazul in care ar exista un sistem centralizat de incalzire ;) De ce? Pentru ca un condominiu=un singur sistem de incalzire!

#32
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009
L.E.:
Cu parere de rau constat ca obiectivitatea ne dispare din caracterizari, ne desprindem de realitate argumentand doar cu idei fixe. E drept ca 'fiecare cu ce-l doare", dar ar trebui sa fim mai atenti la doleantele celor din jurul nostru. Initiatorul topicului a intrebat daca-i este mai avantajos sa i se calculeze caldura ca si "necontorizat", in situatia in care in blocul in care locuieste se face calculul dupa repartitoare.
Eu unul mi-am expus punctul de vedere cu argumente pentru aceasta situatie si cred ca divergentele pe alte teme nu-si au rostul, in acest topic.
In concluzie, omul nu vrea centrala proprie, nu vrea sa stie de ce ala care are centrala plateste parti comune sau ptr. tevile care-i trec prin casa, ci doar daca se merita sa ramana la repartitoare sau nu!

Scuze pentru dublupost, dar nu am putut sa-mi editez mesajul anterior.

Edited by ThunderBlue, 07 October 2013 - 17:11.


#33
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 ThunderBlue, on 07 octombrie 2013 - 16:31, said:

Ca sa te debransezi de la sistemul centralizat, a fost optiunea TA. Faptul ca te-ai debransat, inseamna ca ai DEZECHILIBRAT instalatia proiectata pentru necesarul termic in care erau incluse si radiatoarele dumitale. Asa ca cel care a ramas in sistem, este dezavantajat de faptul ca tu te-ai debransat. Eu te-as da in judecata, indiferent de proportia debransati-bransati. Si ca sa-ti pun capac, te mai dau in judecata obligandu-te ca sa faci si redimensionarea gigacalorimetrului. Si aici am sa castig de cauza, te asigur. Alti bani, alta dicstractie, dar cel putin imi lasi instalatia in aceleasi conditii in care era atunci cand ai parasit-o Posted Image
La fel de bine, un bransat la retea dar fara repart., poate sa-si dea in judecata asociatia in cazul in care nu are facuta echilibrarea hidraulica!

Din toata povestea, iti mai repet o data, pierzi din vedere faptul ca beneficiarul serviciilor de furnizare de agent termic este asociatia si nu proprietarul apartamentului. Asa cum ti-am mai spus, daca noi, cei debransati, stabilim in asociatie ca nu mai dorim ca asociatia sa beneficieze de acest serviciu, tu poti sa faci ce vrei cu procesul prin care intentionezi sa ma obligi sa-ti echilibrez reteaua pentru ca va trebui sa dovedesti mai intai ca acea retea mai exista si abia apoi sa mai ai si castig de cauza.

#34
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009
Chiar si atunci cand cineva iti atrage atentia ca s-a deviat de la motivul topicului, continui cu aceleasi aberatii.
Cei cu centrala termica NU au cum sa-mi impuna ca sa renunt la sistemul centralizat, chiar daca cel care se vrea bransat reprezinta 1% din intreaga asociatie!  Inchei discutia cu dumneata pentru ca nu mai are nicio noima sa-i dezinformezi pe cei care citesc. Iar dumitale iti sugerez ca sa pui mana pe lege si sa o mai studiezi, sau sa consulti un avocat pentru ca e clar ca problema te depaseste. Asociatia de proprietari poate hotari cel mult MODALITATEA DE CALCUL in cadrul Asociatiei(in anumite conditii) si nu sa-mi restrictioneze dreptul de a beneficia de serviciul public ;)


On topic:
Calculul energiei pentru cei necontorizati cred ca este nici pe departe aproape de realitate, am vazut defalcari intr-o asociatie care depaseau limita bunului simt. Adica un apartament cu 2 camere si 3 calorifere sa plateasca 1400 de lei caldura, este cam mult. Asta ar fi insemnat aproape 4 Gc consumate...
Deci mare atentie daca renuntati la repartitoare...

#35
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Daca repartitoarele sunt atat de bune pe cat spun firmele ce le monteaza si administreaza, de ce renunta bucurestenii la ele?
http://stirileprotv....ile-facute.html
http://www.gandul.in...itoare-11522059

#36
ThunderBlue

ThunderBlue

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 49
  • Înscris: 17.06.2009
Firmele importatoare de centrale termice sau care executa lucrari de gaz, firmele distribuitoare de gaz, isi baga coada cu articole la comanda. Pai un om cu putina carte ar trebui sa observe cat de slab in date tehnice este conceputa stirea, in asa fel incat sa (nu) fie perceputa de (cei) prosti. Ca anume repartitoarele NU E BUNE. Radu cocaina ala, este unul dintre ei. A fost mare mahar la Radet, a facut jaf la drumul mare acolo, pentru ca avea interesul sa se duca dracu' centralizatul, sa dezvolte centralele.

Repet o intrebare si o problema de logica pentru cei care fac parte din categoria celor carora le erau adresate stirile respective:
Avem doua cladiri identice. In prima cladire se inchid robinetii jumatate de luna iar in cealalta nu, cu cat va fi mai mare consumul cladirii cu robinetii deschisi? Daca ai vreo farama de logica in cap, sau daca nu cumva esti vreunul care vinde/monteaza centrale pe gaz, sau chiar vanzator de gaz, ce-mi vei raspunde?

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate