Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sunet ambreiaj - Opel meriva z17dth

C-BooL - Magic Symphony ft. Giang...

Pret instalator

Fire lipite cu banda sub scaunul ...
 RCA mai ieftin online - unde?

Configurare PC AMD Ryzen 9 7950x3d

Sony Oled

[python] dependențe clase
 Curatare piese de calcar

Mediabox Vodafone TV fara cablu c...

Intrebari laptop Panasonic (Secon...

Tractor Case 4210 fum in radiator
 Recomandare ciclocomputer cu GPS

Pensiune linistita la 2-2.5h de B...

recomandare acumulator auto >...

RCCB +RCBO
 

Pinnacle Studio

- - - - -
  • Please log in to reply
745 replies to this topic

#55
reva

reva

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 29.09.2004
Nu cumva se opreste captura la 3.9Gb?
FAT32 limiteaza marimea fisierului la 4Gb.
Formateaza NTFS.

#56
Marko

Marko

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 04.01.2006
salut, nu stiu daca imi raspunzi insa eu o sa incerc sa te intreb cum sa fac si eu o transformare de pe camera pe pc cu pinnacle.Tu faci avi intai si apoi comprimi?ca eu daca fac mpeg nu iese aceeasi claritate .Am facut rost de un pinnacle dar este demmo si vreau sa vad cum iese materialul cu programul asta.....am incercat tot felul de posibilitati...da-mi si mie reteta.

#57
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
De la bun inceput sa facem distinctia dintre Pinnacle Studio si Pinnacle Liquid Edition. Sunt doua programe total diferite.
Pentru cei care doreau softuri mai bune decat Pinnacle. Sfatul meu: faceti captura cu Pinnacle, puneti efectele de tranzitie, sunetele si melodiile dorite etc si atat. Nu faceti meniul cu Pinnacle pentru ca e slab tare. In final faceti mpg-ul pe care il bagati in Adobe Encore dvd si faceti acolo meniul. Acum fara sa va suparati pe mine, dar cei care gasiti Pinnacle un super program ati ramas tare in urma iar multi dintre voi probabil nu prea stiti ce inseamna editare de imagine. Pana la urma, daca faci captura digitala in acea captura ai nimic altceva decat o multime de imagini digitale care impreuna formeaza filmul respectiv. Acum, ia ganditiva voi cei care stiti cate ceva despre editarea imaginilor digitale in Photoshop spre exemplu cam ce poti face asupra unei astfel de imagini?! deci daca va ganditi bine ar trebui un soft mult mai performant pentru retusarea sau adaugarea unor efecte bune pe film. Un astfel de soft este Adobe Premiere. dar aveti grija ca e de preferabil ca Premierul sa fie folosit la secvente scurte de film. Sta la renderizat de te zapaceste.
Niste teste in Adobe premiere: 20 secunde de film, aplicate: Noise, Shadow and Highlight, la export a stat cca 6 minute. E si normal. Ganditi-va ca aveti 25 de imagini intr-o secunda de film.
Pana la urma grija mare la filmare. Unde n-a dat Dumnezeu nu mai repara nici mama lui Premiere.  :D  Sau repara daca ai o rabdare de-aia monumentala sa stai o saptamana doar la renderizat.
Inca ceva tot pentru cei cu Pinnacle. Spuneti ca va place cum iese meniul? Ia sa va pun eu niste teme de gandire:
1. Cum faci meniuri multiple? Adica cand dai clik pe un buton sa se duca la alt meniu care sa aiba si el un buton prin care sa te poti intoarce la meniul initial? E greu, chiar f greu.
2. Cum pui un clip scurt ca tranzitie intre meniuri? Adica dai clik pe un buton, ruleaza clipul acela de cateva secunde si apoi intra in meniul dorit.
3. Daca la o nunta inte "gaina" si "tort" este o distanta de o ora cum faci sa pui in meniul capitolelor doar "gaina" si "tortul" dar totusi sa ai capitole intermediare din 3 in 3 minute pt ca omul sa nu fie nevoit sa stea o ora sa se uite sau sa "deruleze" o ora de film? E stiut ca daca stergi thumbnailul din meniu dispare si capitolul in Pinnacle.
_____________________________
Un dvd facut de mine "arata" astfel: Bagi dvd-ul, porneste un clip scurt (introul meu) apoi intra in meniul principal, editat in Photoshop, cu clip si sunet pe backgroud (chestie posibila in Ulead si nu prea in Pinnacle), clipuri scurte de trecere intre meniuri. Dupa clik pe Play All ruleaza din nou un clip scurt si apoi incepe filmul propriuzis.
Poate v-ati intrebat de multe ori cum s-au facut dvd-urile la filmele originale. Acele meniuri de-ti pica fata. Vedeti ca e tocmai ceea ce am prezentat? Prima impresie omul si-o formeaza cand baga dvd-ul si vede meniul (meniurile).
Multa bafta si spor la munca. Promit ca am sa intru mai des pe aici si va ajut pe cei care care vreti sa treceti la Adobe Encore DVD pt authoringul dvd-urilor. Pe mine m-au enervat tot timpul programele duse prea mult pe wizard si care nu-mi lasa prea multa libertate de exprimare.

#58
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005

View Postdaddy, on Jan 16 2006, 03:28, said:

De la bun inceput sa facem distinctia dintre Pinnacle Studio si Pinnacle Liquid Edition. Sunt doua programe total diferite.
Pentru cei care doreau softuri mai bune decat Pinnacle. Sfatul meu: faceti captura cu Pinnacle, puneti efectele de tranzitie, sunetele si melodiile dorite etc si atat. Nu faceti meniul cu Pinnacle pentru ca e slab tare. In final faceti mpg-ul pe care il bagati in Adobe Encore dvd si faceti acolo meniul. Acum fara sa va suparati pe mine, dar cei care gasiti Pinnacle un super program ati ramas tare in urma iar multi dintre voi probabil nu prea stiti ce inseamna editare de imagine. Pana la urma, daca faci captura digitala in acea captura ai nimic altceva decat o multime de imagini digitale care impreuna formeaza filmul respectiv. Acum, ia ganditiva voi cei care stiti cate ceva despre editarea imaginilor digitale in Photoshop spre exemplu cam ce poti face asupra unei astfel de imagini?! deci daca va ganditi bine ar trebui un soft mult mai performant pentru retusarea sau adaugarea unor efecte bune pe film. Un astfel de soft este Adobe Premiere. dar aveti grija ca e de preferabil ca Premierul sa fie folosit la secvente scurte de film. Sta la renderizat de te zapaceste.
Niste teste in Adobe premiere: 20 secunde de film, aplicate: Noise, Shadow and Highlight, la export a stat cca 6 minute. E si normal. Ganditi-va ca aveti 25 de imagini intr-o secunda de film.
Pana la urma grija mare la filmare. Unde n-a dat Dumnezeu nu mai repara nici mama lui Premiere.  :D  Sau repara daca ai o rabdare de-aia monumentala sa stai o saptamana doar la renderizat.
Inca ceva tot pentru cei cu Pinnacle. Spuneti ca va place cum iese meniul? Ia sa va pun eu niste teme de gandire:
1. Cum faci meniuri multiple? Adica cand dai clik pe un buton sa se duca la alt meniu care sa aiba si el un buton prin care sa te poti intoarce la meniul initial? E greu, chiar f greu.
2. Cum pui un clip scurt ca tranzitie intre meniuri? Adica dai clik pe un buton, ruleaza clipul acela de cateva secunde si apoi intra in meniul dorit.
3. Daca la o nunta inte "gaina" si "tort" este o distanta de o ora cum faci sa pui in meniul capitolelor doar "gaina" si "tortul" dar totusi sa ai capitole intermediare din 3 in 3 minute pt ca omul sa nu fie nevoit sa stea o ora sa se uite sau sa "deruleze" o ora de film? E stiut ca daca stergi thumbnailul din meniu dispare si capitolul in Pinnacle.
_____________________________
Un dvd facut de mine "arata" astfel: Bagi dvd-ul, porneste un clip scurt (introul meu) apoi intra in meniul principal, editat in Photoshop, cu clip si sunet pe backgroud (chestie posibila in Ulead si nu prea in Pinnacle), clipuri scurte de trecere intre meniuri. Dupa clik pe Play All ruleaza din nou un clip scurt si apoi incepe filmul propriuzis.
Poate v-ati intrebat de multe ori cum s-au facut dvd-urile la filmele originale. Acele meniuri de-ti pica fata. Vedeti ca e tocmai ceea ce am prezentat? Prima impresie omul si-o formeaza cand baga dvd-ul si vede meniul (meniurile).
Multa bafta si spor la munca. Promit ca am sa intru mai des pe aici si va ajut pe cei care care vreti sa treceti la Adobe Encore DVD pt authoringul dvd-urilor. Pe mine m-au enervat tot timpul programele duse prea mult pe wizard si care nu-mi lasa prea multa libertate de exprimare.

Pai ,chestia cu meniurile tine mai mult de mofturi,degeaba pui toate astea la inceput ca pana la urma tot la filmarea propriu-zisa ajungi si daca ea nu reflecta calitate in imagine si in modul de filmare,te intreb:ce rost mai au meniurile?O sa iei ochii cu meniul si il faci pe respectivul sa renunte la film si sa se uite o ora la meniuri principale,secundare si treceri intre meniuri?Nu te supara pe mine,dar eu vad pe primul loc calitatea restul reprezinta desertul,de care pana la urma te poti lipsi.Adica poti sa-i dai omului numai filmarea,fara meniu,dar invers poti?(adica numai meniul,fara filmare :nonobad: ).Apreciez efortul tau ,iar daca faci toate astea la sfarsit,dupa ce ai scos din filmare maximum de calitate,te apreciez si mai mult.
Respect! :peacefingers:

#59
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Pai mai omule, tu voiai ceva in plus ce nu poate face Pinnacle. Eu asta ti-am dat. Normal ca in primul rand conteaza calitatea.  Vezi ca in mesajul anterior am scris la un moment dat: atentie mare la filmare ca unde n-a dat Dumnezeu nu mai repara aproape nimic. O filmare buna (calitatea imaginii) tine de camera si de lumina nicidecum de softul de editare.
Iar apropos de calitate, pai tocmai ca in Pinnacle nu poti face absolut nimic relativ la capitolul asta. Sunt foarte slabe efectele pe care le poti aplica pe film in Pinnacle. Am scris mai sus, daca vrei calitate maxima atunci treci pe Adobe Premiere.
Recapitulez ca sa fiu mai bine inteles:
1. Cu Pinnacle NU poti scoate calitate maxima din filmare! (Deci nu vad de ce mi-ai atras atentia asupra acestui aspect cand tu de fapt folosesti Pinnacle si nu poti nicidecum sa imbunatatesti calitatea filmarii cu Pinnacle).
2. Cu Pinnacle nu poti sa-ti faci propriile efecte de tranzit. (90% din efectele de tranzit din Pinnacle sunt taranesti si nu o spun numai eu ci multi altii).
3. Cu Pinnacle nu poti face meniuri deosebite.
4. Cu Pinnacle nu poti pune mai multe piste de sunet. (Piste separate nu suprapuse. De exemplu filmele care au coloana sonora in mai multe limbi.)
5. Cu Pinnacle nu poti pune subtitrari. (Stiu ca asta e neinteresant pt cei care se ocupa cu filmarile, dar cand vorbesti de dvd authoring e f important si aspectul acesta).
___________
Pt punctele 1-2 folositi Adobe Premiere.
Pt dvd authoring (pct 3-5) folositi Adobe Encore DVD.

#60
nirosbog

nirosbog

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 22.10.2005
O sa-mi instalez si eu Adobe premiere pro(Ankh spunea ca e mai bun decat Adobe premiere 6.5)si o sa trec si eu in randul *meseriasilor*(macar la capitolul soft :D ,pentru inceput).
Respect! :peacefingers:

P.S. daddy,vezi ca ti-am trimis un p.m.

#61
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
L-am citit. Respect si spor la treaba.  ;)

#62
fltudor

fltudor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 04.10.2005
Folosesc de cateva luni Pinnacle 9 pentru prelucrari miniDV -> DVD si am facut cateva DVD-uri ce nu au probleme (in general 1 - 2 ore / DVD).

Cand am incercat sa pun 3 ore pe un DVD, am observat spre sfarsitul filmului o usoara desincronizare a sunetului de imagine (cam 1 secunda sunetul dupa imagine).

Setari: video MPEG2 - 3000 kbps ; audio: 2 canale, 48kHz
Mentionez ca materialul original, capturat DV necomprimat, nu are aceasta problema.

Ar putea lungimea mare a materialului sa cauzeze aceasta problema?
PC-ul este un P4 @ 3 GHz, 1 GB RAM, HDD IDE 7200, deci nu cred ca el este "vinovatul".

Edited by fltudor, 27 January 2006 - 18:26.


#63
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
nu cred ca are cineva experienta cu 3 ore pe dvd. Ce faci tu acolo se numeste crima, mpeg-ul ala ar arata bine la 3Mb/s numai daca ii dai encodare variabila pe vreo 5 pasi (si asta nu cu Pinnacle :puke: )...

#64
IL_ConTe

IL_ConTe

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 292
  • Înscris: 16.08.2005
ankh si tu recomanzi premiere.....hm....si crezi ca toti "incepatorii" vor sti sa utilizeze premiere?

#65
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
nu am recomandat premiere, citeste inca odata postul.

#66
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Fltudor, da sunt asa de scumpe blancurile dvd pe acolo pe la voi?  :D
Sau lenea e mare sa faci 2 dvd-uri din acele 3 ore?!
Deci, 3000Kb/s am mai vazut doar pe la filmele f lungi puse pe un dvd5. dar filmele sunt filmate pe pelicula si este incomparabila calitatea peliculei cu DV-ul. oricati CCD-uri ar avea camera tot nu va ajunge la calitatea peliculei. Si asta pt ca pelicula inseamna de fapt film foto. ori profesionistii stiu ca si pozele cele mai bune tot pe film ies.
dar si acele filme erau la bitrate variabil si vb lui Ankh, cred ca au fost codate in vreo 5 pasi. Si tot nu era lacrima imaginea.

Edited by daddy, 28 January 2006 - 19:50.


#67
verarex30

verarex30

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 46
  • Înscris: 14.09.2003
Salut. Folosesc Pinnacle Studio 9.4 impreuna cu o placa de captura Pinnacle Movie Box (pentru captura VHS). Lucrez de mult timp cu Pinnacle si sint in general multumit de soft. Asa cum zicea si DADDY la un film conteaza si meniul care apare pe DVD (ia ochii clientului  :D ).
Pentru un film (nunta, botez) eu folosesc urmatoarele programe:
               -la inceputul filmului (nume miri, etc) folosesc "3D Album CS" (bestial pentru aceasta bucata de film - RECOMANDAT)
               - import fisierul in pinnacle si impreuna cu restul filmului (montaj, efecte, etc) <incercati si "Adorage"> export in format .avi DV
               - totul se baga in DVD Architect (v 3.0) de la Sony. Am incercat si Adobe Encore DVD dar mi sa parut mai greu decit DVD Architect-ul. Programele fac acelasi lucru dar se lucreaza mult mai usor cu cel de la Sony.
  Este adevarat ca pentru o nunta de 2.5 h (2 DVD-uri) lucrez citeva ore (nu se pun la socoteala orele de randare a DVD-urilor) dar ce iese are un format mai mult decit multumitor (cel putin pentru client).
  Am lucrat si cu Adobe Premiere 6.5 dar pentru munca descrisa mai sus cel mai bine se preteaza Pinnacle.
  Parerea mea !!!  :peacefingers:

#68
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
si noi o respectam...;)

#69
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
verarex, am inteles ce faci tu la inceputul dvd-ului (si e f frumos), dar tot n-am inteles de ce e bun Pinnacle? Ia si incearca si altceva. Daca ti-as spune ca acele 4 ore de rendering a 90 min de film din Pinnacle se reduc f mult cu Main Conceptul pt Premiere pro ce ai spune? In afara de asta, ia spune-mi si mie, daca ai filma sau ai avea o filmare cu mai multe camere ce faci in Pinnacle? Nimic pentru ca nu are suport pt mai multe piste video. Il poti pacali folosind pista de titluri ca o a doua pista video dar mai mult nu. Si crede-ma ca si daca filmezi cu o singura camera si vrei niste mizaje faine cu niste poze peste imagine, schimbarea opacitatii, un zoom etc. a murit Pinnacle-ul.
Eu in toamna fac nunta. Si am sa-mi filmez cu vreo 4 camere puse in diferite locuri pe trepiezi. ia gandeste-te oare cum as putea eu edita fara sa am suport pentru mai multe piste video?
________________________________
Sarind putin de la idee, un sfat pentru cei care filmeaza cu mai multe camere, dupa ce le porniti bateti o data tare din palme ca sa aveti sunetul de referinta dupa care sa le sincronizati perfect.
_________________________________
Si asta e numai un aspect important pe care nu-l are Pinnacle Studio.

Edited by daddy, 31 January 2006 - 23:04.


#70
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004
:D...stai linistit ca nu e chiar asa de simplu. Am incercat pana si sincronizarea cu telecomanda (aceleasi camere), sincronizare la un blitz...toate devin apa de ploaie cand esti pe teren si tot cea mai sigura e sincronizarea dupa sunet (waveform). Cand ai doi operatori pe teren, unul intr-o parte , altul in cealalta, sunt curios cum vorbesc si bat din plame, asta fara a mai pune muzica (nunta, spectacol, show, etc.). Singura chestie ar fi sa faca putine opriri de camera si sa porneasca/opreasca cam in acelasi timp, iar pt. asta
trebuie niste w-talkie....;). La montaj, sa nu zic mai mult decat ca iti mananci nervii (poate de acum cu PPro 2.0 va fi o placere...POATE...:D).

#71
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
Ankh, logic ca asa e cum spui tu, dar eu ma refeream daca ai 2 camere in aceeasi incapere ca sa prinzi unghiuri diferite. Chestia e ca nu trebuie sa le opresti deloc. Le-ai dat druymul le lasi sa traga. Apoi la montaj scoti ce nu-ti place. Ideea mea era pt camere in aceeasi incapere. Si era bazata tocmai pe sunet ca asta e sfant la sincronizare.  ;)
Daca unul fuge dupa mireasa si altul ramane inauntru la nunta nu cred ca mai e asa de importanta sincronizarea perfecta, ca doar nu o duce la 5 metri de locul nuntii si se apuca de cantat si dansat pe muzica din sala.  :D

Edited by daddy, 31 January 2006 - 23:50.


#72
Ankh

Ankh

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,976
  • Înscris: 04.08.2004

View Postdaddy, on Jan 31 2006, 23:49, said:

Ankh, logic ca asa e cum spui tu, dar eu ma refeream daca ai 2 camere in aceeasi incapere ca sa prinzi unghiuri diferite. Chestia e ca nu trebuie sa le opresti deloc. Le-ai dat druymul le lasi sa traga. Apoi la montaj scoti ce nu-ti place. Ideea mea era pt camere in aceeasi incapere.
Daca unul fuge dupa mireasa si altul ramane inauntru la nunta nu cred ca mai e asa de importanta sincronizarea perfecta, ca doar nu o duce la 5 metri de locul nuntii si se apuca de cantat si dansat pe muzica din sala.  :D


pai in aceeasi cameraziceam si eu, dar de ce neaparat de pe trepied? Daca unul e inauntru si altul afara...nu mai e la 2 camere (2 unghiuri). Incearca sa filmezi o nunta cu minim 2 camere, dar filmare.....nu schimbi de pe un trepied pe altul la 30 de scunde. (zoom pe beat...schimbari de sharph....dinamism, cadre de 2-5 secunde) si o sa vezi ca nu merge cum zici tu. Binenteles ca nu poti numai asa, dar cu trepiedul este SEC. Parerea mea..;)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate