Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
zgomot (bazait) plita gaz Samsung...

Problema aer condiționat Vor...

SAMSUNG Galaxy A15,

La ce ora se deschid urnele ?
 Reducerea turației unui moto...

Mergeti la vot?

Adaptor USB-A to USB-C

La multi ani @SorinGT!
 Discursul sefei de promotie sau, ...

Ce aplicatie pentru supraveghere ...

Airbag volan Audi

Cum deschid rezervor WC Geberit s...
 Folie protectie solara efect mirror

Mașina electrica vs. maș...

Ambalaj cu Garantie - Te-ai aplec...

Abonamentul ADAC. Merita?🤨
 

Sisteme Fotovoltaice ON-Grid

* * * * * 6 voturi
  • Vă rugăm să vă autentificați pentru a răspunde
8991 răspunsuri în acest subiect

#3079
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.089
  • Înscris: 08.05.2016
corect, un motor de matiz este 500 lei cel fara delco cu aprindere cu magnetou ca la generator, nu este scump,  necasiata aceesorii dar cred cae mai simplu de utilizat cu niste calorifere deoarece are racire cu apa.

Randamentul este in legatura strinsa cu turatia, la un motor mai mare poate fi conservat daca este utilizat la o turatie mai redusa.

Un motor de matiz are 800cm cubi la 1000 rpm poate scoate maxim 4 kw mecanic, asadar poate functiona rezonabil chiar si cu o sarcina de 1 kw.

Am ars cu ala chinezesc 5 butelii de gaz fara sa schimb uleiul, uleiul arata bine, cred ca o sa strice alfel decat sapiarde compreesia, mai degraba cred ca se va rupe ceva

#3080
adi_stezar

adi_stezar

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.286
  • Înscris: 28.11.2011

View Postcavit, on 02 ianuarie 2018 - 11:57, said:

uleiul arata bine
Depinde la ce te-ai uitat. Ai verificat daca are particule metalice in el? Eu cand schimb uleiul la masina de tuns iarba il golesc intr-un borcan de sticla si ma uit ce se aduna pe fund dupa ce sta putin. De fiecare data se vad mici particule de metal chiar daca uneori uleiul arata ca nou. Clar lipsa filtrului isi spune cuvantul.

View Postcavit, on 02 ianuarie 2018 - 11:57, said:

cred cae mai simplu de utilizat cu niste calorifere deoarece are racire cu apa.
Daca vrei sa folosesti pentru cogenerare trebuie recuperat si din esapament ca acolo merge cel mai mult. Eventual trecute gazele de esapament printr-o serpentina de boiler.

#3081
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.089
  • Înscris: 08.05.2016
Referitor la motorul monocilindru chinezesc, am intuit bine, a inceput sa curga uleiul din el desi compresia este ok si uleiul arta bine, si functioneza bine in continuare, nu sunt facute sa functioneze mult, chiar daca nu seuzeaza rapid, se rupe ceva inauntru sau accesoriile

iata un minimotor simpatic pacat ca nu se produce in serie
http://incont.stiril...-masinarie.html

#3082
adi_87

adi_87

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 259
  • Înscris: 31.03.2015
Mini motoare gasesti de aeromodele dar sint scumpe si nu rezist a sa fuctioneze mult tinp.

#3083
sorinmircea

sorinmircea

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 603
  • Înscris: 23.10.2011
cred ca ati incurcat  borcanele!!! pai despre motoare vorbim la ON GRID??

#3084
iullius

iullius

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 785
  • Înscris: 03.08.2003

View Postsorinmircea, on 06 ianuarie 2018 - 20:29, said:

cred ca ati incurcat  borcanele!!! pai despre motoare vorbim la ON GRID??
Pai si ce daca esti legat la retea si pica 'enelu' nu iti trebuie generator?

Editat de iullius, 06 ianuarie 2018 - 22:10.


#3085
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.216
  • Înscris: 04.12.2007

View Postiullius, on 06 ianuarie 2018 - 22:10, said:

Pai si ce daca esti legat la retea si pica 'enelu' nu iti trebuie generator?
Nu, iti trebuiesc panouri si/sau baterii!

#3086
iullius

iullius

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 785
  • Înscris: 03.08.2003
Si daca iti pica si bateriile ce solutie mai ai, dai la manivela sau sufli in eoliana?
Strica un generator la casa omului ongrid?
Ia imagineaza-ti o iarna daia de nici vola nu ajunge la tine cu enelu' picat vreo saptamana sa te vad atunci ce faci...

#3087
doega

doega

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 3.216
  • Înscris: 04.12.2007
Pai hai s-o luam asa:
1. deacord cu generatorul dar putin cam multa importanta pe forum de PV on-grid
2. daca pica bateriile inseamna ca mai trebuie sa gandesti sistemul sau consumatorii. Eu am backup pentru 2 zile, 3 zile in caz de urgenta/necesitate fara aport
3. vorbesti de franghie in casa spanzuratului. Motivul principal pt care am devenit off-grid e ca tot pica enelul cate 2-3 zile iarna. Numai ca atunci era viscol, iar daca eoliana mi-a dat 3.7kwh in 8 ore cu varf de 1400w cu vant bunicel, nu vijelie, atunci am sanse sa pornesc aerul conditionat cand pica enelul.
Problema e ca nu o sa stiu cand o sa pice enelul!

#3088
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.089
  • Înscris: 08.05.2016
Degeaba ne agitam sa ne lase sa injectam si noi, nu ne lasa si pace, este un sistem monopol cu apucaturi de monopol, am doressc sa schimb bransamentul pe trifazic si cere iar din nou toate documentele de proprietate.

Avand in vedere ca sursa pe care intentionati sa o utilizati pentru producerea energiei electrice, se incadreaza in categoria surselor regenerabile de energie electrica, va comunicam ca aspectele privind comercializarea energiei electrice produsa de persoanele fizice ce detin unitati de producere a energiei electrice din surse regenerabile sunt reglementate de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) si conform prevederilor legii nr. 23/2015, "Producatorii de energie electrica din surse regenerabile de energie care detin centrale electrice ce beneficiaza de sistemul de promovare, cu puteri instalate de cel mult 1 MW pe producator si cel mult 2 MW pe producator pentru cogenerare de inalta eficienta pe baza de biomasa, pot incheia contracte bilaterale de vanzare/cumparare a energiei electrice si a certificatelor verzi negociate direct numai cu furnizorii consumatorilor finali", respectiv cu furnizorul de ultima instanta din zona dumneavoastra de distributie.
De asemenea, potrivit legii 122/2015, "Producatorii de energie electrica din surse regenerabile de energie care detin centrale electrice cu putere instalata cuprinsa de la 1 MW la 3 MW pe producator, respectiv de la 2 MW la 3 MW producator pentru cogenerarea de inalta eficienta pe baza de biomasa, care beneficiaza de sistemul de promovare si care se incadreaza in categoria intreprinderilor mici si mijlocii, conform prevederilor Legii nr. 346/2004 privind stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, cu modificarile si completarile ulterioare, pot incheia contracte bilaterale de vanzare/cumparare a energiei electrice negociate direct".
Astfel, pentru racordarea unui loc de producere a energiei electrice din surse regenerabile, la retelele electrice de distributie, trebuie parcurse urmatoarele etape:
1. Depunerea cererii pentru obtinerea avizului tehnic de racordare/ certificatului de racordare, conform prevederilor Ordinului ANRE 59/2013 si a documentatiei aferente, care va contine:
- datele tehnice si energetice caracteristice locului de producere al utilizatorului;
- certificatul de urbanism in termen de valabilitate, in copie;
- planul de situatie la scara, cu amplasarea in zona a locului de producere, vizat de emitentul certificatului de urbanism, ca anexa la acesta, pentru constructiile noi;
- copia actului de identitate solicitantului, certificatului de înregistrare la Registrul Comerţului sau a altor autorizaţii legale de funcţionare emise de autorităţile competente, după caz;
- actul de proprietate sau orice alt inscris care certifica dreptul de folosinta asupra terenului, incintei ori cladirii in care se constituie locul de producere sau de consum pentru care se solicita racordarea, in copie;
2. Emiterea avizului tehnic de racordare, tariful pentru emiterea avizului tehnic de racordare fiind cel reglementat prin Ordinul nr. 114/2014 pentru aprobarea tarifelor de emitere si actualizare a avizelor tehnice de racordare, a certificatelor de racordare si a avizelor de amplasament, cu modificarile si completarile ulterioare.
3. Depunerea cererii de racordare pentru incheierea contractului de racordare pentru care se depun urmatoarele documente:
-    copia avizului tehnic de racordare;
-    copia actului de identitate, certificatului de înregistrare la registrul comerţului sau a altor autorizaţii legale de funcţionare emise de autorităţile competente, după caz;
-     avize, acorduri si conventii  specificate in avizul tehnic de racordare, in original;
-     autorizatia de construire a obiectivului;
-     acte emise de ANRE, mentionate mai jos*.
4. Contractarea lucrarilor, receptionarea si punerea in functiune a instalatiei de racordare -dupa incheierea contractului de racordare si achitarea tarifului de racordare. Operatorul de retea solutioneaza toate problemele legate de realizarea racordarii, respectiv asigura proiectarea, construirea si punerea in functiune a instalatiei de racordare.
5. Punerea sub tensiune a instalatiei de utilizare dupa depunerea la operatorul de retea a dosarului aferent care trebuie sa aiba continutul prevazut de Ordinul ANRE 59/2013.
Documentele emise de Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, dupa caz, pot fi:
- autorizatia de infiintare si licenta de producere a energiei electrice, conform prevederilor Regulamentului pentru acordarea licentelor si autorizatiilor in sectorul energiei aprobat prin Ordinul ANRE 12/2015;
- decizia privind acreditarea unitatii de producere a energiei electrice produsa din surse regenerabile de energie, conform prevederilor Regulamentului de acreditare a producatorilor de energie electrica din surse regenerabile de energie, aprobat prin Ordinul Nr. 48 /2014 al Presedintelui ANRE.
- calificarea pentru productie prioritara de energie electrica, conform Regulamentului pentru calificarea productiei prioritare de energie electrica din surse regenerabile de energie, aprobat prin Ordinul ANRE Nr. 42/2011.
Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, dorim sa va informam ca ANRE are in vedere completarea cadrului de reglementare actual, iar documentele elaborate, inclusiv proiectul de modificare si completare a legii nr. 220/2008, pot fi consultate pe pagina de internet www.anre.ro.
In vederea alimentarii cu energie electrica (prin bransament electric monofazat/trifazat) este necesara depunerea urmatoarelor documente de catre proprietarul imobilului/imputernicitul legal direct la operatorul de retea sau prin furnizorul de energie electrică în numele şi pe seama solicitantului, pentru locurile de consum aferente clientilor casnici, conform art.12, alin. (1), lit. c. din Ordinul ANRE nr. 59/2013 pentru aprobarea Regulamentului privind racordarea utilizatorilor la retelele electrice de interes public, cu modificarile si completarile ulterioare:
- formularul  "Cerere de racordare loc consum casnic "
- certificatul de urbanism in termen de valabilitate;
- planul urbanistic zonal (PUZ) aprobat, sau planul urbanistic de detaliu (PUD) aprobat,
daca acesta a fost solicitat prin certificatul de urbanism, in copie;
- act de proprietate sau orice act care atesta dreptul de folosinta asupra imobilului respectiv;
Documentele mai sus mentionate pot fi returnate, prin unul din urmatoarele canale de comunicare:
- pe e-mail la adresa [email protected];
- pe fax la nr. 0248524834;
- prin serviciul de curierat, la adresa,situate in localitatea Targu-Jiu, strada Depozitelor, numarul 2, judetul Gorj, cod postal 210238
- direct, la oricare Centru de Relatii cu Clientii CEZ.
Tarifele pentru emiterea Avizului tehnic de racordare/Certificatului de racordare, conform prevederilor Ordinului nr. 114/2014 pentru aprobarea tarifelor de emitere si actualizare a avizelor tehnice de racordare, a certificatelor de racordare si a avizelor de amplasament, emis de catre aceeasi autoritate, fara TVA sunt:
- 70,00 lei, pentru locurile de consum cu puterea maxima ceruta pana la 30 kW inclusiv;
- 160,00 lei, pentru locurile de consum cu puterea maxima ceruta cuprinsa intre 30 si
100 kW, (inclusiv);
-  215,00 lei, pentru locurile de consum cu puterea maxima ceruta peste 100 kW.
Dupa primirea documentatiei complete operatorul de retea va emite factura pentru tariful de actualizare/emitere aviz tehnic de racordare/certificat de racordare, necesar a fi achitata de solicitant.
Dupa depunerea documentatiei complete operatorul de distributie va intocmi fisa
de solutie si va emite, in maxim 30 zile Avizul Tehnic de Racordare  in care se va
preciza solutia tehnica de alimentare si contravaloarea realizarii instalatiei de alimentare, dumneavoastra urmand sa decideti asupra executarii acesteia.
Punerea sub tensiune a instalatiilor electrice se face dupa depunerea dosarului instalatiei de utilizare si incheierea contractului pentru furnizarea energiei electrice.
Exista posibilitatea de a beneficia de un tarif diferentiat pe zone orare zi/noapte. Solicitarea poate fi transmisa prin unul din canalele mai sus mentionate.
Pentru alte informatii privind aspectele prezentate de dumneavoastra in petitie, ne puteti contacta telefonic la nr. 0248 524385, persoana de contact Mariana Modoran, in fiecare zi de luni intre orele 14:00 – 16:00.
Pentru orice alte informatii puteti apela Info Linia CEZ 0251929 (linie telefonica cu tarif normal), program non-stop pentru informatii privind distributia energiei electrice si zilnic in intervalul orar 08:00 - 20:00, pentru informatii comerciale.
Incheiem prin a va asigura ca suntem pe deplin deschisi dialogului cu clientii nostri, pentru o continua imbunatatire a relatiei furnizor-client.
Cu stima,
Mariana Modoran
Analist Servicii Clienti
Departament Servicii Suport/Serviciul Back Office
CEZ Romania
Adresa: Str. Depozitelor, Nr. 2, Targu Jiu, Gorj, 210238, Romania
Tel:0372524385, 0248524385
Fax:0248524832, 0248524834
Web:www.cez.ro

#3089
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 841
  • Înscris: 22.05.2015

View Postcavit, on 07 ianuarie 2018 - 17:46, said:

Degeaba ne agitam sa ne lase sa injectam si noi, nu ne lasa si pace, este un sistem monopol cu apucaturi de monopol, am doressc sa schimb bransamentul pe trifazic si cere iar din nou toate documentele de proprietate.
...

M-a luat deja durerea de cap... Posted Image

#3090
cavit

cavit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.089
  • Înscris: 08.05.2016
Nu este bine, eu unul nu le dau exclusivitate mai pun si generatorul cu gaz cat tot trebuie sa incalzesc camera cu masina de spalat sa nu inghete.

Despre medicina ce facem, nu se mai cauta, este pentru aia bogati si cu relatii gen Lucan, cand vine cate un audit te faci mic de tot si taci din gura, ca stii ca nu poti indeplini toate procedurile, este peste puterea unui om sa o faca.

Astea sunt proceduri pentru unitati mari cu mii de angajati din care unii se ocupa numai de asa ceva, pe vremuri medici aveau secretari, si personal care se ocupa cu procedurile astea, nu mi amintesc acum cu le zice dar stiu sigur ca au existat.

Pe vremea comunistilor nu mai intreba nimeni de nimic, cu exectia ginecologilor, sa nu faca cumva intreruperi de sarcina, in rest faceu ce-i taia capul nu-i intreba nimeni.

Erau si inainte de comunisti proceduri, dar medicii isi permiteau personalul necesar pentru indeplinirea lor, acum nu mai ai nici dupa ce bea apa, si dincolo e la fel, au arucat totul in carca mibrantilor buni la toate, si la hartii si la treaba.

In concluzie nu e bine niciunde dovada ca multi si-au pus capat zilelor si dincolo.

Editat de cavit, 07 ianuarie 2018 - 18:28.


#3091
Scorpionul_Lenes

Scorpionul_Lenes

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 841
  • Înscris: 22.05.2015

View Postcavit, on 07 ianuarie 2018 - 18:27, said:

Nu este bine, eu unul nu le dau exclusivitate mai pun si generatorul cu gaz cat tot trebuie sa incalzesc camera cu masina de spalat sa nu inghete.
...
Despre medicina ce facem, nu se mai cauta, este pentru aia bogati si cu relatii gen Lucan, cand vine cate un audit te faci mic de tot si taci din gura, ca stii ca nu poti indeplini toate procedurile, este peste puterea unui om sa o faca.
...
In concluzie nu e bine niciunde dovada ca multi si-au pus capat zilelor si dincolo.

Te inteleg mai bine decat crezi, de aceea eu am decis sa ma opresc cu masochismul medical. ORICE iti anuleaza linistea interioara, nu merita pretul.

#3092
goctav2000

goctav2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 1.205
  • Înscris: 01.03.2009
Ia cititi aici noul proiect de injectatre in retea a  energiei de la persoanele care detin cetrale pana 100Kw.
Sa vedem cand o intra in viguare.

http://www.anre.ro/d...8+cmLPfvrrV5ps=

#3093
sorinmircea

sorinmircea

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 603
  • Înscris: 23.10.2011
PAI DA , noul poiect cu punere in aplicare de la 1 ianuarie.. dar e numai proiect  nu si lege.. Inca nu s-a probat nimic in acest sens..  Iar cadn ai intrebi se fac ca nici nu au auzit de asa ceva?

#3094
sorinmircea

sorinmircea

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 603
  • Înscris: 23.10.2011

View Postsorinmircea, on 11 ianuarie 2018 - 11:23, said:

EI  aer vrea saracii dar cica   nu e vina lor ca nu se grabeste Ministerul finantelor.. asa ca pana la elaboararea metodelor de impozitare pentru vamnzarea energie electrice de catre persoane fizice... o sa mai asteptam....Pana atunci doar cei cu PFA-uri/.....  Doc  22 Dec 2017

EI  aer vrea saracii dar cica   nu e vina lor ca nu se grabeste Ministerul finantelor.. asa ca pana la elaboararea metodelor de impozitare pentru vamnzarea energie electrice de catre persoane fizice... o sa mai asteptam....Pana atunci doar cei cu PFA-uri/.....  Doc  22 Dec 2017

Fișiere atașate


Editat de sorinmircea, 11 ianuarie 2018 - 11:25.


#3095
rinaldoparaipan

rinaldoparaipan

    Green member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 5.572
  • Înscris: 13.02.2006
Raspunsul pe care l-am primit eu.

Fișiere atașate



#3096
sorinmircea

sorinmircea

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 603
  • Înscris: 23.10.2011
Ai depus scris acesta adresa sau doar un mail? Raspunsul nu este concludent  caci nu dau date si termene... Exact cum am spus arunca pisica in curtea Finantellor

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate