Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O mostenire cu (o mica )problema

touchscreen navigatie stricat

bonsai - de unde?

Resetare Bonus Malus
 Unitatea optica DVD-rw absenta pe...

Problema configurare Wireguard

Dozatoare de apa, cu alimentare d...

Intarziere aterizare avioane
 Accident masina reparata pe CASCO

Probleme Ginseng Microcarpa

Un sunet pronuntat la BMW e90 318i

Caut sugestii pentru achizitionar...
 Acest LNB......

Salarii compensatorii?

Recomandare service in Slatina pe...

De unde cumparati piese de schimb...
 

Fertilizatori si tratamente boli + daunatori. Metode chimice si bio.

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
3228 replies to this topic

#865
serrifu

serrifu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,085
  • Înscris: 25.02.2010
Pe topicul meu, cotzi. Google va va ajuta la gasirea produselor.

#866
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Colegi, va supun atentiei un articol "interesant" despre cat de nociv este ..., dar mai bine va las sa cititi singuri :)
Opinii, pareri, injuraturi, aplauze?

http://www.forbes.co...-colossal-hoax/

#867
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Mai degraba un Like. E un adevar pe care trebuie sa-l luam in calcul.
Am repetat de multe ori ca in tehnologia eco/bio sint permise multe substante care folosite iresponsabil pot provoca la fel de multe daune ca celelalte.
In plus, din perspectiva mea, fertilizantii naturali (balegarosi) daca sint dintr-o sursa incerta, pot contine reziduri de sute de ori mai periculose decat banalul NPK. Atunci cand se fac analize la produsele eco/bio, (daca se fac) se cauta urme din numai anumite substante. Nu ai cum sa faci analize care sa detecteze continutul din tot ce poate fi daunator omului.
Ganditi-va ca in mranita luata dintr-o ferma mare de exploatare se afla urme din toate medicamentele care le sint administrate animalelor, cat si dezinfectantii cu care au fost spalate halele in care s-a facut stabulatia. Confrom legii, sangele din taieri nu are voie sa ajunga in reteaua de canalizare - deci ajung tot "la groapa". La fel si unele lesuri, placente etc. La fermele de gaini nu mai zic ce ajunge acolo.......
De aceea e mai bine sa optam pentru o utilizare moderata a tratamentelor corelat cu mentinerea calitatii solului. Muncim de ne sar capetele unii sa punem familiei mancarea pe masa, unii sa ne completam alimentatia cu ceva sanatos si gustos.
Atata timp cat ne mentinem in centrul activitatii respectul pentru propria persoana si pentru ceilalti ar trebui sa fin ok si cu legumele crescute non bio.
Imi asum si eu parerile si injuraturile.

Edited by Hapygarden, 05 August 2015 - 09:48.


#868
adilie2003

adilie2003

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,158
  • Înscris: 28.06.2009
Probabil că este aproape corect ce se scrie în articol... dar în America unde se dau pesticide de tot felul mai multe decât apa de ploaie e aproape imposibil să cultivi organic. La noi e altă poveste, unde fermierii nu-şi permit atâtea chimicale, pământul și pânza freatică nefiind îmbibate cu ele.
Acum mă duc să iau niște Roundup să dau în grădină unde a fost fasolea și s-a umplut de curcubețică pe care mi-e silă să o smulg fir cu fir... bucata asta de teren n-a văzut ierbicid niciodată. Se compară în vreun fel cu terenurile pe care le cultivă americanii? La noi sunt multe terenuri din astea și poate de aceea aici ar putea fi raiul pentru culturile organice.

#869
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Adi, solurile noastre poarta inca urme adanci de la Cernobal  - cel putin in jumatatea de N-NE.
Roundup si tot ce au dat americanoii pe solurile lor e mic copil pe langa Cesiu.
In plus, in perioada de colectivizare noi am fost campioni in a agresa solurile. Tot DDT-ul ala si tot azotatul care s-a dat nu dispare in 20 de ani.
In plus, in perioada mentionata noi am servit si ca groapa de deseuri periculoase pentru multe state. Mai mult de atat am decis sa ne lasam haldele de steril din exploatarile miniere de suprafata pe unde ne-a tunat capul. In urma despaduririlor masive apa care "le spala" ajunge in zone noi si face ravagii. Americanoii au "exportat" in tari "in curs de dezvoltate" toata mizeria din teritoriul lor.
E destul sa vezi din cate fantani din satele din Romania apa nu e recomandata nici macar pentru udat ca sa-ti dai seama de gravitatea situatiei.
NU sintem tocmai vreun paradis verde pentru cine crede asta......

Edited by Hapygarden, 05 August 2015 - 10:38.


#870
adilie2003

adilie2003

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,158
  • Înscris: 28.06.2009
La mine in zonă DDT nu s-a mai văzut de 30-35 de ani și azotat cel puțin de la revoluție... Referitor la Cernobîl acum descoperă cercetătorii că animalele și plantele se dezvoltă spectaculos acolo... unii de la BBC mâncau mere de acolo și au spus că sunt excepționale... plantele știu cum să se descurce cu tot cesiul ăla radioactiv, dar evitau să atingă pământul și se spălau bine de praf. Mai nou citeam că sunt probleme mari cu cesiul în Alpii francezi... că s-a acumulat la valori de o sută de ori mai mari decât cele admise în ravenele adânci, spălat de pe munte și adunat acolo de apă de ploaie.

#871
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Ddt are o perioada de biodegradare de 140 de ani. Doar ca fapt divers. De ce zici tu ca nu s-a mai dat in zona stii sigur mai bine si nu te contrazic. Stiu ca in zona mea se foloseste inca la greu. Un "binevoitor" s-a oferit chiar sa imi dea nitel sa mai scap de afide dupa ce insecticizii conventionali s-au dovedit inutili.
De altfel se gaseste de cumparat pe sub mana in milte locuri la fel ca multe substante interzise.
Guru zicea in primavara ca a simtit miros de ddt intr-un sac de substrat. Confirm si eu ca l-am simtit de mai multe ori purtat de vant de pe cine stie unde.
Cat despre radioactivitate, le urez pofta mare celor care mananca de acolo si sa nu isi imparta masa cu mine. Nici un studiu nu ma va convinge vreodata sa mananc asa ceva.

Edited by Hapygarden, 05 August 2015 - 11:40.


#872
adilie2003

adilie2003

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,158
  • Înscris: 28.06.2009
În seara asta am dat un Microcat bor... poate - poate mai supraviețuiește vreo floare pe căldurile astea.

#873
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,078
  • Înscris: 17.03.2005
Hai ca deja e lambada.
Nu are sens sa discutam despre 100% natural, eco, bio....nu exista asa ceva pentru ca poluare, apa, aer, etc...
Dar nici sa crezi ca a baga in rosii orice kkt e mai bine decat cu kkt natural nu e corect.
si natura are.otravurile ei, si kktul natural poate contine multe si marunte dar diferenta fundamentala e ca si planta si omul sunt croite sa.gestioneze MAI bine un produs organic decat unul de sinteza... ca uneori te otravesti cu organic mai rau decat cu "de sinteza" e alta poveste...
Certificarea eco bio e o conventie prin care anumite lucruri nu sunt permise pentru ca sunt clar nocive..atata tot, nu inseamna ca alea permise, folosite oricum, sunt bune....nu, inseamna doar ca nu sebfolosesc unele care clar sunt nocive.

exemplul cu articolul ala e prost...nu vreau sa aud kkturi despre bio, pentru ca inteleg ce inseamna o eticheta, daca tot e sa facem lumina hai sa comparam, cu amalize complete, nu pe sarite, produse bio si produse conventionale....asa naspa cum.sunt, asa mincinoase, fac pariu ca alea bio ies oricum mai bine in medie...

nu sunt fan bio label, nici nu ma mint ca sanatos si alte idiotenii dar nici nu pot accepta bazaconii si concluzii trase de unii asa cum.au interes ori le convine.


simplu...ce prefer, rosia din.market cu analize la.zi sau ce fac eu cu gainat si chimicale moderat? clar ca nu market...dspre ce vorbim atunci?
ce prefer, o rosie cu cesiu si gainat sau una cu cesiu si hrana la picatura facuta de azomures? e evident ....

nu exista rau si bun..exista mai bun sau mai rau decat...eticheta bio e o conventie care spune "mai" ala, cat de mai sau daca face banii e alta mancare de peste...oceanic, care aduna toate metalele grele sa le putem inghitiai cu spor...



#874
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Nu te aprinde asa tare popicule ca nu vorbim de principii. Normal ca e mai buna aia crescuta de tine.
Noi vorbeam de Bio Label - nu sint fan. Cu toate ca stiu ca se fac niste analize.
Discutia s-a mutat in alte zone...cum se mai intampla cateodata.

#875
qwertysecret

qwertysecret

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 813
  • Înscris: 16.11.2006

 meganedoi, on 05 august 2015 - 09:19, said:

Colegi, va supun atentiei un articol "interesant" despre cat de nociv este ..., dar mai bine va las sa cititi singuri Posted Image
Opinii, pareri, injuraturi, aplauze?

http://www.forbes.co...-colossal-hoax/
era un film, "Fara scapare". Sa inteleg ca jucam in el, cu sau fara voia noastra, mai mult sau mai putin ffiguranti?! Hmmm, ce-mi place viata asta, plina de previzibilu' imprevizibil! :)

#876
zipcode

zipcode

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 566
  • Înscris: 29.07.2013
Am dubii cu ce scriu aia in articol. Adica 'unintended use of pesticides is allowed'. Sa fim seriosi. Asta inseamna ca sistemul de acolo e corupt. Aici in Germania daca ai dat iarba la vaca ta bio care a fost de pe pasunea cuiva care a fost stropita, si nu iesi la teste, nici intr-un caz nu te accepta la bio.

#877
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,078
  • Înscris: 17.03.2005

 Hapygarden, on 06 august 2015 - 08:10, said:

Nu te aprinde asa tare popicule ca nu vorbim de principii. Normal ca e mai buna aia crescuta de tine.
Noi vorbeam de Bio Label - nu sint fan. Cu toate ca stiu ca se fac niste analize.
Discutia s-a mutat in alte zone...cum se mai intampla cateodata.
Nu ma aprind si nu sunt catusi de putin fan "bio"....
cu toate astea nici nu imi place cand unii ataca aiurea ceva, asa cum face ala din articol, aratand minusurile doar...
Nu e corect, ca esti sau nu pro sau contra a ceva, orice, sa nu spui tot adevarul, sa nu faci comparatii complete.

toate au lista de plus si minus, cand compari le oui cap la cap...

e cu atat mai rau sa acceptam kkturi d'astea venite de la parerologi cu cat si asa oamenii sunt in ceata totala.
Asa cum un rahat de eticheta verde prosteste milioane de prosti, la fel si aburelile astea contra n fac decat sa bulverseze si mai.mukt pe cei care incearca sa isi faca o parere, sa decida ce cumpara...oameni care din pacate nu au capacitatea sau experienta sa cantareasca ce e adevarat si ce nu.

e pe sistemul sa-i aburim pana cand iai baga picioarele si cumpara ce le vine pe chelie....

nu asa..."mai bine" e, in general, acolo unde se respecta rigorile..cat de mai bine e alta discutie....merita x% mai bine sa platesti y % mai mult? iarasi, alta discutie...fiecare decide pentru el si trebuie lasat sa decida, nu aburit de toti oligofrenii care scriu la n stiu ce mari publicatii si care, cel mai probabil, mananca altceva decat propavaduiesc, adica fix ce ataca....

#878
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Sunt de acord ca si in agricultura nechimizata sunt sunt unele riscuri, se produc niste accidente, erori sau violari de reguli, dar este distanta mare pana la a face generalizari vecine cu calomnia.
Mie imi pare ca articolul asta este venit din zona initiativelor PR de decredibilizare a curentului bio/eco/organic/traditional in alimentatie incearcand sa iti sugereze ideea ca poti continua sa mananci alimente tratate cu fungi/insecti/acari-cide de sinteza pentru ca si echivaleltele lor naturale pot fi toxice. Reteta este simpla si face parte din registrul "...toate pa...dele, aceeasi mizerie".
Dar hai sa facem un exercitiu simplu si sa socotim cate erbicide se folosesc in agricultura conventionala si sa comparam, asa cum vrea parintele, cu agricultura neconventionala (bio/eco etc) care cauta sa tina sub control buruienile fara erbicidare (fara chimicale), ci prin lucrari mecanice specifice (sapat, prasit etc) sau prin ardere, parlire, flambare ori prin mulcire etc. Asadar, doar prin eliminarea erbicidelor agricultura bio/eco/organica sau neconventionala este cel putin "un pic" mai buna decat cea conventionala.
Pe de alta parte autorul articolului aduce in discutie o problema din zona morala a agricultorului bio, bla bla bla nu mai lungesc... Dar aceeasi problema morala o regasim si in gradina agricultorului modern/conventional atunci cand trebuie sa decida daca renunta la o parte insemnata de profit pentru a respecta timpul de pauza de la ultimul tratament cu pesticide sau nu renunta la profitul lui si vinde produsele la un timp mult prea mic de la ultima stropire cu pesticide riscand sa contribuie astfel la intoxicarea consumatorului.
So...articolul este calomnios si manipulator.

#879
Hapygarden

Hapygarden

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,199
  • Înscris: 15.05.2014
Da si nu Megane. Popa in stilul lui caracterisric a enuntat o parte de adevar. Rosia mea crescuta acasa cu kkt si topsin e ma buna decat un bio label. Fac pariu cu oricine Posted Image.
Cei ce fac loby sint inca bine platiti si au grija ca in articolele lor sa se strecoare un adevar pentru a face treaba mai "digerabila"

Edited by scaiba, 06 August 2015 - 19:59.
typo


#880
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,546
  • Înscris: 27.01.2012
O otrava ramane o otrava, indiferent ca e de sinteza sau 'bio'...e ca in bancul ala despre fumatori/nefumatori...'diferenta' e ca nefumatorul decedat e un mort 'cu mult mai sanatos'!
:) :) :)
Asa si noi cu otravurile bio...
Pentru cine nu a priceput, recomand cateva produse Eco/bio testate:
Curara, esenta de vipera cu corn si sarpe cu clopotei, acupunctura cu meduze exotice, ceai de matraguna, etc... 'naturale' 100%
;)
Iar marea majoritate a produselor de sinteza nu fac decat sa imite/mimeze produsele naturale...

Edited by subway_guru, 06 August 2015 - 18:59.


#881
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,546
  • Înscris: 27.01.2012

 Hapygarden, on 06 august 2015 - 08:10, said:

Nu te aprinde asa tare popicule ca nu vorbim de principii. Normal ca e mai buna aia crescuta de tine.
Noi vorbeam de Bio Label - nu sint fan. Cu toate ca stiu ca se fac niste analize.
Discutia s-a mutat in alte zone...cum se mai intampla cateodata.
Ce-ti faci tu cu mana ta e...imbatabil!...si se numeste...lucru manual!
:)
Dar macar o faci in mod constient si-ti asumi responsabilitatea si...rezultatele!!!
;)

Megane, chiar si lucruri banale precum prea bine cunoscuta metoda SAPA R&D au un 'dark side'...cand judeci 'global' constati ca exista pe pamant un singur factor perturbator, daunator si poluant...omenirea insasi, cu tot ce o insoteste...
Solutie radicala nu exista decat...eradicarea factorului cauzator...dar nici pentru asta inca nu s-a inventat o metoda 'eco/bio'...
;)
In privinta ingrasamintelor naturale, ecologistii au facut un clasament privind cresterea animalelor domestice din punct de vedere poluare, si implicit a excrementelor produse:
1. Pasaret
2. Porcine
3. Ovine
4. Bovine
Concluzia?
Vreti sa fiti eco? Folositi guano!
;)

Edited by subway_guru, 06 August 2015 - 20:03.


#882
adilie2003

adilie2003

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,158
  • Înscris: 28.06.2009
Eu m-am gândit să încerc și cu zemurile alea despre care zice șeriful plus că mai aveam și eu vreo două borcane... să vedem cum se comportă.
Attached File  uploadfromtaptalk1439445879701.jpg   2.89MB   71 downloads
Scudo zici că este albastru de metil
Attached File  uploadfromtaptalk1439445946468.jpg   2.54MB   64 downloads

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate