Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
#73
Posted 19 March 2012 - 03:31
Digix, on 18th March 2012, 19:56, said: Să nu exagerăm totuși, nu se poate ca totul să fie fals. Chiar și vinurile străine or fi false? Din păcate, nu au chiar toți spațiul și timpul disponibil să se transforme în producător de vinuri. Așa că zic eu că lumea ar fi interesată de unde să luăm și ce marcă anume? Bună asta! :coolspeak: N-am avut încă plăcerea! Poate ni-l prezinți tu un pic. :peacefingers: Vin de lux si este printre cele mai ravnite vinuri,daca bei un pahar nu te mai poti opri pina nu se goleste sticla. Nu toate sticlele din aceeasi vie sunt create la fel,fiecare an este diferit,chiar si schimbarile subtile ale vremii pot afecta gustul vinului.Este cautat dupa vechime,cu cit e mai vechi pretul creste. http://en.wikipedia....Château_Latour Parerea mea.Nu mi s-a parut cine stie ce.Bine,nu au fost foarte vechi,max.10. |
#74
Posted 19 March 2012 - 14:56
Digix, on 18th March 2012, 19:56, said: Să nu exagerăm totuși, nu se poate ca totul să fie fals. Chiar și vinurile străine or fi false? Din păcate, nu au chiar toți spațiul și timpul disponibil să se transforme în producător de vinuri. Așa că zic eu că lumea ar fi interesată de unde să luăm și ce marcă anume? Deci pe scurt, ca daca ma intind prea mult va fac capul calendar: Din Romania, la preturi decente si de gasit prin hypermarketuri produc Recas, Vinarte, Oprisor si Halewoood (mai putin). Cam in ordinea asta. Mai fac vinuri bunicele si altii dar unul-doua in gama. Cei de mai sus au calitate cam pe toate gamele. Daca vreti preturi mai mici vedeti ca marile Hypermarketuri au game proprii facute (unele) tot de Recas sau alti producatori seriosi la preturi mai mici decat ale lor (de exemplu Frunza de la Carrefour) La noi (si nu numai) vinul de alege in primul rand in functie de producator. Mergeti pe cei de mai sus la magazin si evitati Cotnari, Vincon, Murfatlar, cam tot de prin Moldova si Vrancea si multi altii... Vinuri cu adevarat bune romanesti gasiti de la 20-30 de lei in sus dar nu in hipermarketuri, mai degraba in magazinele de specialitate (intrati ca nu va mananca nimeni) de la SERVE, Davino, Rotenberg, Corcova, Stirbey si altii. Nu cumparati vinuri dulci, demidulci, etc..cel mult demiseci. Daca vreti zahar mai bine va puneti cu lingurtia in vin, decat sa beti tona de sulfiti folositi la stabilizarea unui vin dulce sau demidulce. In plus zaharul va v-a ascunde si o groaza de defecte pe care altfel le-ati remarca in mod cert. Nu cumparati din hipermarketuri vin alb mai vechi de 1 an si de culoare galben inchis. E deja trecut, oxidat (asta daca a fost vin vreodata). Nu cumparati vin cu denumiri idioate: La Butuc, La vie, La Crama, Vin de Hruba, Sange de Taur, Puterea Ursului sau mai stiu eu ce tampenii. In proportie de 99,9 % sunt posirci. Nu cumparati vinuri la PET, la 1-2 l sau mai stiu in ce ambalaje si producatori de SRL ciudati. Sunt in cea mai mare proportie chimie. Nu cumparati din supermarketuri vinuri frantuzesti sub 100 ron (JP Chenet sau mai stiu eu ce bombe) si italiene sau spaniole sub 50 de ron. Mergeti mai degraba pe Chile, Australia, Noua Zeelanda, etc. (adica Lumea Noua). Nu cumparati vin de la nenea Gica de pe marginea drumului: nu stiti in ce conditii a fost facut. In schimb daca beti in mod constant Premiat (apropo, Premiat nu insemna ca a luat vreodata vreo medalie, e doar un cuvant care atrage publicul), Eticheta Neagra sau Babanul s-ar putea ca cel facut in curte sa fie o alternativa mai prietenoasa cu ficatul vostru...:). In schimb nu prea are legatura cu vinul, este doar un vehicul pentru betie... Cam ata pe scurt...daca aveti intrebari va pot raspunde (in limita timpului disponibil). Daca aveti chef si timp de citit despre vin va invit sa imi citit blogul, pe al meu si pe al colegilor de "suferinta": www.provin.ro P.S. Daca se considera reclama (desi nu vand nimic nici aici, nici pe blog, ci mai degraba vreau sa deschid ochii consumatorilor de vin) rog moderatorii sa stearga linkul. |
#75
Posted 19 March 2012 - 15:56
mihaiC1, on 9th March 2012, 23:45, said: Ala de da "hiperaciditate gastrica" are continut mare de TANIN Taninul dimpotriva, scade aciditatea. Ulpiatraiana, on 10th March 2012, 10:41, said: Voua va place Sangria? E bun mai ales pe caldurile verii din Spania, cand nu prea poti bea vin rosu ca iti umfla venele si te faci rosu :) E buna facuta in casa, din pacate ceea ce se gaseste in comert e cu zahar si tot felul de arome si conservanti. E prea dulcie si te doare capul dupa ea. mihaiC1, on 17th March 2012, 17:44, said: Cam slab: sub 1% din medalii.. si eu care credeam ca avem vinuri bune :confuzzled: Pana recent nu prea au luat vinurile noastre medalii la nivelul acesta. Turnatoriu_de_orza, on 18th March 2012, 20:21, said: Un exemplu la prima cautare: http://www.vinuri.md/ro/313/list/C E si un aspect de preferinta, dar vinuri de mare clasa sint din ambele categorii. |
#76
Posted 19 March 2012 - 16:10
Ooo! Scuze am uitat de dureri de cap din cauza taninului :OK: ! Numa' ca taninul se cam "descompune " in stomac in..ACIZI (galic, hexahidroxidifenic, enolcarboxilici, elagic, clorogenic, m digalic... :w00t: !)
Pai de cand ma stiu vinurile romanesti aveau peste 5(cinci) medalii pe sortiment!! |
#77
Posted 19 March 2012 - 17:18
mihaiC1, on 19th March 2012, 16:10, said: Ooo! Scuze am uitat de dureri de cap din cauza taninului :OK: ! Vinurile bune nu se beau cu butoiul, durerea de cap apare la cantitati mari, si oricum nu e demonstrat ca taninul e singurul care contribuie la asta. Dar la calitatea si pastrarea vinului sigur are. Quote Numa' ca taninul se cam "descompune " in stomac in..ACIZI In vinurile "de casa" acizii de tip acetic dau arsuri la stomac. Daca problema ar fi taninul, ar apre la vinurile din soiuri taninoase sau invechite in butoi. Quote Pai de cand ma stiu vinurile romanesti aveau peste 5(cinci) medalii pe sortiment!! E vorba de competitii serioase, unde inainte de '95 cred ca n-am luat 5 in total. :D Edited by Morosanul, 19 March 2012 - 17:25. |
#78
Posted 19 March 2012 - 18:38
Morosanul, on 19th March 2012, 17:18, said: Unde, la Bratislava sau Sofia ? :D E vorba de competitii serioase, unde inainte de '95 cred ca n-am luat 5 in total. :D Am mai luat, am mai luat, mai ales in ultimii ani...dar nu cu ce se vinde prin comert. Atat ca vin cat si ca producatori, ma refer. Inainte de '95 luam numai la categoria dulce si cu vinuri de prin 70 toamna, din "butoiul cel mic"... :thumbup: Edited by Danm79, 19 March 2012 - 18:39. |
#79
Posted 19 March 2012 - 18:46
Dapoi cu tanin se "tabacesc" bine pielicelele...Ai dreptate si cantitatea mare de acizi din vin fac "rau".Din experienta pot spune ca un vin "rose" autohton (capsunica) face sa te doara capul/stomacul mai mult fata de un vin rosu "cracana" (babeasca neagra), de aici am tras o concluzie ca "taninul" din babeasca e mai fin! Interesant e ca babeasca contine mai mult acool, mai putin tanin, acizi si nu are "efecte secundare", poate o simpla "arsita" :rolleyes: !
|
#80
Posted 20 March 2012 - 09:21
Danm79, on 19th March 2012, 18:38, said: Am mai luat, am mai luat, mai ales in ultimii ani...dar nu cu ce se vinde prin comert. P.S. Vad ca au luat aur cu Lacrima lui Ovidiu, acuma ce sa zic, e un licoros bunicel dar dupa mine ceea ce e in sticle nu e de aur... mihaiC1, on 19th March 2012, 18:46, said: Dapoi cu tanin se "tabacesc" bine pielicelele... E ca si la condimente, masura ii da farmecul. Mie imi plac vinurile care au tanini din boaba, imi plac vinurile putin baricate - e unul din motivele pentru care se tin in sterjar ca sa mai preia tanini, da cum zic, cu masura :peacefingers: |
#81
Posted 20 March 2012 - 18:14
Toamna trecuta am luat de la un cunoscut de langa Dragasani 150 kg de struguri cramposie.Am luat soiul asta ,cam dulce pt gustul meu pt ca m-am trezit tarziu si doar asta a mai avut.Am obtiunut 75 l,dati la teasc.Super dulce,cine nu stie cum a fost vinul anul trecut ar jura ca are zahar,dar nu e o problema prietenelor le place. ;)
Pretul a fost de 1,6lei/kg. Recomand tuturor sa cumpere struguri,sunt isteti ,persoane particulare care vand la marginea drumului vin de la crama si se jura ca este di productia proprie. |
#82
Posted 20 March 2012 - 20:10
Turnatoriu_de_orza, on 18th March 2012, 20:21, said: E uimitor cat de mult se scrie dupa ureche sau "forta muschilor" din zona mansardei. Un exemplu la prima cautare: http://www.vinuri.md/ro/313/list/C sau http://vinul.ro/analize.html P.S. Vezi ce spun si celelalte 3000 de rezultate... P.S. Oare sa fie intamplator faptul ca plantarea vitei de vie se face cu minim 2 soiuri de struguri pe acelasi lot?! Mai lasati "bibliotecile" marginase si mai mergeti pe teren. |
|
#83
Posted 20 March 2012 - 21:12
Vinul adevarat e vinul natural si se gaseste la casele oamenilor care au vie in gradina . Ala e cel mai bun . Daca nu stiu sa faca vinul degeaba au vie .
|
#84
Posted 28 March 2012 - 20:03
Salut.
Am nevoie de o recomandare pentru un vin in maxim 100-120 ron. Urmeaza ziua lui frate-mio si cum habar nu am ce sa-i iau, ma gandeam ca ar merge asa ceva. Ma gandeam la ceva mai vechiut, el de obicei bea demisec. Vreo idee? |
#85
Posted 28 March 2012 - 21:29
Vad multa lume care lauda vinul facut in fundul curtii.
In afara de calitatea de a fi "curat" eu n-am prea intalnit alta calitate la vinurile "de casa". Cu mici exceptii - dar acolo era vorba despre oameni care stiau cu ce se mananca productia de vin, aveau o experienta de 20-30 de ani in domeniu si detineau vie nobila. In plus, mi se confirma faptul ca in Romania majoritatea prefera vinurile dulci si demidulci - maximum demiseci. Acest fapt coroborat cu ce spunea @Danm79 mai sus conduce la concluzia ca sansa cea mai mare de a cumpara vin contrafacut sau ... altceva decat vin este in cazul vinurilor dulci si demidulci. Mie-mi plac (si recomand) vinurile seci. De regula beau vin rosu sec, dar, in ocazii rarissime mai iau si cate o butelie de vin alb. Din experienta, soiurile de Murfatlar rezonabile ca si pret (cel putin Sec-ul de Murfatlar) a scazut muuult in calitate. Cotnariul sta si mai rau (cu o mica exceptie: Francusa). Jidvei-ul (in special Sauvignon Blanc Premiat) nu are calitate constanta. Vinurile la pret OK (~ 20 lei sticla) cu care nu am dat niciodata gres au fost cele de la SERVE - Vinul Cavalerului. Din gama lor imi place in special Feteasca Neagra - dar niciunul nu a dezamagit. O surpriza placuta am avut anul trecut cu un Sauvignon Blanc de Samburesti. Desi e demisec (lasati ce scrie pe eticheta) s-a asezat exceptional langa un peste ! In rest, in jur de 20 de lei, puteti opta pentru vinuri (albe si seci) din Chile sau Argentina. Aaaa, si mai exista micile magazine specializate (cel putin in orasele mai maricele) - in Sibiu de exemplu este(era?) unul vinuri frantuzesti undeva pe str. Miraslau daca nu ma-nsel. Nu erau vinuri din podgorii renumite, dar erau vinuri bune la preturi corecte (undeva intre 25 si 50 lei sticla vinurile medii). Deci, vinuri bune se mai gasesc. Trebuie insa sa ne educam si noi gustul pentru vin fara a ne limita la singurul etalon: "Nu ma doare capul!" |
#86
Posted 28 March 2012 - 21:39
Nu o sa iti recomand un vin anume de 100 de lei.
Dar pot sa iti sugerez cateva chestii: - nu lua din supermarket - incearca (in cazul in care ai prin imprejurimi) sa mergi direct la un producator de vinuri. Daca vinul e ceva mai vechiut, conteaza enorm sa fie pastrat bine. Lucru care se poate intampla doar la producator. Cel mai probabil o sa gasesti 'rosu sec' - asta in principiu se preteaza cel mai bine la invechit. |
#87
Posted 28 March 2012 - 23:14
marr, on 28th March 2012, 22:29, said: Vad multa lume care lauda vinul facut in fundul curtii. In afara de calitatea de a fi "curat" eu n-am prea intalnit alta calitate la vinurile "de casa". Cu mici exceptii - dar acolo era vorba despre oameni care stiau cu ce se mananca productia de vin, aveau o experienta de 20-30 de ani in domeniu si detineau vie nobila. marr, on 28th March 2012, 22:29, said: In rest, in jur de 20 de lei, puteti opta pentru vinuri (albe si seci) din Chile sau Argentina. Edited by andreic, 28 March 2012 - 23:14. |
|
#88
Posted 29 March 2012 - 09:33
@marr te inseli amarnic : "Vad multa lume care lauda vinul facut in fundul curtii.
In afara de calitatea de a fi "curat" eu n-am prea intalnit alta calitate la vinurile "de casa"." :thumbdown: !! Cine te opreste sa: cumperi STRUGURI de CALITATE, NOBILI, SECI/DEMISECI direct din Vii?! Cam 2 ZILE dureaza mentenanta si producerea vinului! O investitie pe multi ani: Butoaie, Damigene, Zdrobitor, Teasc?! Si pe sute de ani un Beci?! Uite o reteta de vin alb DEMISEC (ce o fac de 5ani): 70% Feteasca Regala, 20% Riesling, 10% Muscat-Ottonel, fara adaos de zahar, apa, drojdie, sulfiti etc. curat, numai POAMA ! (Bineinteles se poti face si alte "artificii" !) Nu ma laud dar.. :thumbup: !! Alta reteta pt. vin rosu.. SEC: Babeasca (Cracana) Edited by mihaiC1, 29 March 2012 - 09:37. |
#89
Posted 29 March 2012 - 10:15
mihaiC1, on 17th March 2012, 23:21, said: Eu am subliniat faptul ca nu prea avem de unde cumpara vin adevarat Ei..acum sa nu exageram. Cum am mai spus-o, vinuri adevarate gasesti in orice magazin/super/hypermarket. Ca nu e la cel mai bun pret, e alta discutie, dar calitatea vinurilor, este incontestabila. Eu prefer sa cumpar vinuri din 2-3 locuri, mai mult datorita conditiilor de pastrare mai bune. Dar, repet, vinuri de calitate se gasesc oriunde. mihaiC1, on 29th March 2012, 10:33, said: Cine te opreste sa: cumperi STRUGURI de CALITATE, NOBILI, SECI/DEMISECI direct din Vii?! Cam 2 ZILE dureaza mentenanta si producerea vinului! O investitie pe multi ani: Butoaie, Damigene, Zdrobitor, Teasc?! Si pe sute de ani un Beci?! Cred ca am mai spus-o, dar: Sa cumpar strugurii respectivi, nu ma opreste nimeni. Dar sa-mi fac beci, in care sa am unde sa pun butoaiele, damigenele...si unde sa depozitez zdrobitor si teasc, ma opreste faptul ca locuiesc la bloc! Deci sfatul asta al tau, merge pentru cineva care locuiese la casa si este si pasionat de vinificatie. Eu sunt pasionat de baut, nu de facut. Iar pentru ....sa zic 20 de sticle de vin pe care le beau in afara restaurantelor pe an, merita atata efort? Nu mai bine, cu banii investiti in butoaie, damigene, zdrobitoare, teascuri, sa nu mai spun de beci, imi cumpar atunci cand am nevoie, cate un vin mai scump, din sursa cat se poate de sigura si in mod cert peste ce-as putea eu obtine, dpdv calitativ? |
#90
Posted 29 March 2012 - 10:29
Problema cu supermarketurile e ca multe depoziteaza si expun vinurile in conditii total neadecvate.
De altfel, asta-i motivul pentru care cantitatea de aditivi anti-deteriorare a crescut in ultimele decenii, odata cu expansiunea diverselor lanturi. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users