Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

De unde cumpărăm vin adevărat?

  • Please log in to reply
9535 replies to this topic

#37
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Crede-mă că există vinuri făcute în curte, care te-ar putea face să-ți schimbi această părere.

Într-adevăr, 70-80% e zaibăr de căpșunică, producătoare, 101, dar mai există și restul, din struguri altoiți și bine prelucrați!

#38
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Nu contest, dar eu pana acum, am gustat așa ceva fooooaaaarte rar. In principiu, pentru ca beau vinuri de minim 2ani, ca, sa nu-mi provoace acid. Ori la "curte" rar se face vin pretabil la imbatranire. Nu spun ca nu exista, dar nu-mi prea place sa risc pe pielea si gusturile mele.

#39
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,292
  • Înscris: 07.02.2003

Vizualizare mesajDigix, pe 9th March 2012, 21:55, a scris:

Mai există ?i naturale dulci, cu strugurii cule?i târziu, ce zici de "Lacrima lui Ovidiu"?
N-am putut sa-l beau, zici ca iau sirop zahar concentrat.

Edited by andreic, 09 March 2012 - 23:36.


#40
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Am băut, acum niște ani, vin îngropat de socră-meu vreo 5 ani, în grădină, în sticlă.
Avea un gust de zici că bei șampanie franțuzească și după primul pahar deja te cam lua amețeala.

Din păcate nu am mai avut ocazia să mă întâlnesc cu așa ceva de când nu mai trăiește socrul meu. Noi ăștia care am rămas, nu am reușit să păstrăm mai mult de un an o sticlă de vin de la noi din curte.
Cine știe, poate peste niște ani o să dau peste ceva vin îngropat prin curte/grădină, doamne-ajută!

Edited by Digix, 09 March 2012 - 23:44.


#41
mihaiC1

mihaiC1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,634
  • Înscris: 12.08.2008

Vizualizare mesajrichelieu, pe 9th March 2012, 23:17, a scris:

Pentru ca stau la bloc.
Pentru ca un vin prea crud, îmi provoacă hiperaciditate gastrica.
Pentru ca nu-mi place gustul de vin de tara, foarte rar am gustat ceva Home made, care sa-mi placa.
Pentru ca oricât m-as chinui, nu mi-ar ieși ceva la fel de bun ca unui oenolog adevărat.


Destule motive? :)
Si eu stau la bloc! Doar "crama si beciul e la Tzara" (2km de muncipiu')
Vinul se "matureaza " f. bine in butoi/damigeana!  Ala de da "hiperaciditate gastrica" are continut mare de TANIN (deobicei cele AUTOHTONE!)
Unde vezi "struguri de tzara" ? Riesling, Muscat Ottonel, Feteasca regala etc.   :lol:  Nu te contrazic! dar..  toti strugurii cresc la tara  :OK:
Un " oe..ologul" nu face decat sa "camufleze/ascunda/schimbe" micile imperfectiuni ale unui vin obisnuit cu.. substante chimice/tratamente si alte artificii  :thumbup: ! Nu cred ca poate vinul sa fie mai bun si mai sanatos dupa "micile ajustari"!!!

#42
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Cum spuneam....exista :) Dar mi-e teama sa risc.

#43
Seb

Seb

    Suveran

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,077
  • Înscris: 22.05.2005

Vizualizare mesajDigix, pe 9th March 2012, 19:53, a scris:

"Babanul" a fost găsit că ar avea 60% zahăr și peste 40% apă.
Deci in total peste 100%

Vizualizare mesajDigix, pe 9th March 2012, 19:53, a scris:

"Perla Dunării", realizat de Vinton Galați, a fost depistată că ar avea în compoziția concentrații de 100% zahar și aproape 80% apă.
Deci in total aproape 180%.

Vizualizare mesajDigix, pe 9th March 2012, 19:53, a scris:

"Alb Nobil", vin fabricat Rom Cas SRL Dâmbovița, este făcut din zahăr adăugat în proporție de 100% și 60% apă.
Total ingrediente: cel putin 160%.

Imi explica cineva in ce baza numerica calculeaza autorul (ziaristul de la EVZ)?

#44
Rabbit

Rabbit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,085
  • Înscris: 28.11.2001
Ca să nu mai vorbim că un procent mare de apă e normal, vinul natural (ca și mustul și orice suc de fructe) conține peste 80% apă.

Edited by Rabbit, 10 March 2012 - 03:48.


#45
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007
Mie-mi place vinul sec frantusesc sau italian.Il cumpar direct de la vinarie.
De cind cu serialele  SAC, o vreme am consumat  numa` Barolo.

Edited by Ulpiatraiana, 10 March 2012 - 05:51.


#46
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007

Vizualizare mesajSeb, pe 10th March 2012, 01:32, a scris:

Deci in total peste 100%
Deci in total aproape 180%.
Total ingrediente: cel putin 160%.
Imi explica cineva in ce baza numerica calculeaza autorul (ziaristul de la EVZ)?

Am citat articolul luat cu copy-paste. L-am văzut în mai multe locuri. E probabil că se referă la procentul de depășire comparativ cu cantitatea maxim admisibilă.

Edited by Digix, 10 March 2012 - 09:46.


#47
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007

Vizualizare mesajandreic, pe 9th March 2012, 23:34, a scris:

N-am putut sa-l beau, zici ca iau sirop zahar concentrat.

De gustibus...

Nici eu nu aș bea o sticlă întreagă odată, dar din când în când merge câte un pahar-două.

#48
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007
Mi-ati facut pofta de vin! :sadwalk:
Voua va place Sangria?

#49
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
Merge vara, pe post de băutură racoritoare....de preferinta in Spania si făcut din capsuni proaspete.

#50
Digix

Digix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,755
  • Înscris: 03.02.2007
Vinurile se pot caracteriza în felul urmator:

Dupa gradul alcoolic:
- vinuri de masa cu tarie alcoolica 8,5 grade
- vin de masa superior cu taria intre 8,5 si 9,5
- vinuri de calitate superioara cu minim 10 grade alcool

Dupa denumirea de origine controlata:
- vinuri cu denumire de origine controlata -DOC
- vinuri cu denumire de origine controlata cu trepte de calitate - DOCC
- vinuri DOC culese la maturitate deplina - DOCC-CMD
- vinuri DOC culese tarziu - DOCC-CT
- vinuri DOC culese la innobilarea boabelor DOCC-CIB

In functie de acumulare a zaharurilor:
- vinuri seci - cu un continut cuprins pana la 4,0 g/l inclusiv
- vinuri demiseci - cu zahar intre 4,01 g/l si 12 g/l
- vinuri demidulci - cu un continut de zaharuri cuprins intre 12,01 g/l si 50 g/l
- vinuri dulci - cu zaharuri peste 50 g/l.

#51
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

Vizualizare mesajrichelieu, pe 10th March 2012, 12:33, a scris:

Merge vara, pe post de băutură racoritoare....de preferinta in Spania si făcut din capsuni proaspete.

Acest vin il prefera femeile,barbatii mai putin.
Cind ma duc la resturantul spaniol cocosul meu bea sangria  ca femeile,lui ii place,mie nu,e prea dulce.
Bine ca nu-i spun lui in fata asta doar voua aici.

Edited by Ulpiatraiana, 10 March 2012 - 12:18.


#52
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,321
  • Înscris: 04.05.2006
De felul meu si eu beau vin roșu sec, cu excepția rarelor ocazii in care mănânc paste sau peste si atunci beau alb sec, in general riesling. Dar vara.....la mare.....trebuie ceva mai racoritor si mai light. Si-atunci, ca alternativa la multe pahare de mojito, merge si o carafa maare de sangria :D.


Si stai linistita, secretul tau e safe cu noi. Nu-i spunem nimic :lol:

#53
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,780
  • Înscris: 06.09.2007

Citat

Si stai linistita, secretul tau e safe cu noi. Nu-i spunem nimic


:roflmaofast:

Vaaaiii! Multumesc.

#54
End-L-user

End-L-user

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 30.01.2008
Toate "vinurile" din butelci d-alea de 1+ litri sunt niste jeguri infecte. Mai nasol e ca si vinurile ce ar trebui sa fie 'gigea' sunt tot manarie. De exemplu, Grasa de Cotnari, daca ar fi facuta strict asa cum trebuie, ar costa cam 50 lei sticla. Insa ei nu lasa boabele pe ciorchine sa fie botritificate complet, ca atunci ar mai scoate cam 45% din cantitatea pe care o scot curent.

OBTW, nu poti face vin din apa, alcool si pastile. Pur si simplu nu se incheaga, iese limonada cu alcool. Poti, in schimb, face "vin de-a doua" (turnat apa si zahar peste boasca) pe care sa-l pastilezi la greu, pentru a-i ascunde defectele (evident, pana dimineata urmatoare).

Edited by End-L-user, 10 March 2012 - 15:15.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate