Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
#4466
Posted 23 May 2017 - 10:22
QuickSpeed, on 23 mai 2017 - 08:40, said:
Nea' cristiane, le cam sugi vârtos! Ziua și sticla... Pai stii zicala "ficatul, distruge alcoolul"... Lasand gluma la o parte in familie suntem 2 bautori si mai am un vecin peste gard, un mos de vreo 80 de ani si ii mai dau si lui cate un pahar de pomana..pensie mica, lipsuri etc... Edited by cristian_e, 23 May 2017 - 10:30. |
#4467
Posted 23 May 2017 - 10:44
Frumos din partea ta!
Și ce zice tataie, îi place vinu' nobil sau prefera motorina? |
#4470
Posted 23 May 2017 - 12:21
@Hitmaker multumesc ! Am zis sa nu ma complic si am facut comanda Budureasca Sauvignon Blanc demisec 18Lei/sticla.Am luat si putin Rose demisec tot de la ei la aceeasi bani.
@cristian.e presupun ca esti aceeasi persoana si pe B.........l de lux ? uitandu ma bine la nickname si postari/cunostinte in materie ... |
#4471
Posted 23 May 2017 - 13:06
Cu placere! Si rose-ul e foarte ok. In ceea ce priveste vinul, vei avea o nunta reusita, poti sta linistit. Cu conditia sa fie foarte bine racite vinurile.
|
#4472
Posted 23 May 2017 - 13:28
QuickSpeed, on 23 mai 2017 - 10:44, said:
Frumos din partea ta! Și ce zice tataie, îi place vinu' nobil sau prefera motorina? Prefera orice..si apa de la flori cu gust de vin....Daca-i dai un Jidvei de-ala ieftin zice ca e rege. Nu e alcoolic, dar e conservator, toata viata a baut numai vin si cu exceptia diabetului si a operatiei de cataracta, se simte bine. Jinx00, on 23 mai 2017 - 12:21, said:
@Hitmaker multumesc ! Am zis sa nu ma complic si am facut comanda Budureasca Sauvignon Blanc demisec 18Lei/sticla.Am luat si putin Rose demisec tot de la ei la aceeasi bani. @cristian.e presupun ca esti aceeasi persoana si pe B.........l de lux ? uitandu ma bine la nickname si postari/cunostinte in materie ... Da, am activat mult timp pe B..x fiindca ma barbieresc cu briciul si am o colectie de briciuri...Nu am mai activat demult acolo, aveam si o rubrica la cafenea: vinuri romanesti vs bere. Nu am mai avut timp, copil mic, etc... Legat de budureasca, poti lua si la BIB, e acelasi vin cu cel la sticla. La budureasca bib-urile sunt mai scumpe ca la altii, dar cutia e mai de calitate. http://www.budureasc...nuri/bag-in-box Mult timp am scris si la topicul asta, dar vad ca e mort... https://forum.softpe...inul-sau-berea/ Edited by cristian_e, 23 May 2017 - 13:29. |
#4473
Posted 24 May 2017 - 08:28
Caloian, dans popular pentru aducerea ploilor practicat mai ales in Oltenia...sau un vin alb bun de baut. Un astfel de vin este si Sauvignonul Blanc de fata, sec, 12,5% alcool, an 2016, pret 23 de lei. Fresh, proaspat cu reflexii verzui cand e turnat in pahar, un vin neaos oltenenesc. Ar fi mers cu legume, dar la romani cea mai buna leguma e aia care zboara sau care grohaie in cotet. Ah, fericit cel ce a descoperit vinul sec! Sau "imi place vinul sec, imi place sa petrec". Fanus Neagu spunea ca poporul roman s-a format pe doua coloane: graul si vinul. (scriitorul e celebru pentru ca iubea vinul sec)
Legat de producatorul vinului de mai sus, Crama Oprisor din jud. Mehedinti este din cate stiu fosta Carl Reh Winery si primii care au lansat la noi vinuri la BIB sub denumirea Val Duna P.S. pacat ca la bib nu au si un vin alb sec ci numai cu rest de zahar...dar asta cere piata la noi. La mare va trebui sa ma reorientez ce bib la 3 litrii de luat pe plaja imi cumpar, cred ca Garboiu sau Panciu. Attached FilesEdited by cristian_e, 24 May 2017 - 08:34. |
#4474
Posted 24 May 2017 - 09:28
Panciu face vin la BiB f ok.
Cat despre Oprisor, sa nu aud de ei... |
|
#4475
Posted 24 May 2017 - 09:36
#4476
Posted 24 May 2017 - 10:50
Eu as desface un vin lejer de cursa lunga, sec si slab alcoolizat dar mai ales extrem de rece. Nu ar fi o problema sa savurez un pahar, avand ceva apa plata langa mine. O zghihara, o mustoasa de maderat, un aligote. De ce nu?
Edited by Hitmaker, 24 May 2017 - 10:50. |
#4477
Posted 24 May 2017 - 15:16
Hitmaker, on 23 mai 2017 - 13:06, said:
Cu placere! Si rose-ul e foarte ok. In ceea ce priveste vinul, vei avea o nunta reusita, poti sta linistit. Cu conditia sa fie foarte bine racite vinurile. Reci reci nici nu incape discutia. @cristian.e Aveam o oferta si la BiB - Budureasca SB demisec cu 10Lei/Litru, doar ca locatia si decorul nu se potriveau cu servirea la carafa care s-ar preta pentru tematica traditionala/rustica; asa ca am ales la sticla. Din cate am inteles este si o diferenta calitativa, insesizabila de necunoscatori: sticla = a 3-a presa , BiB = a 4-a presa. |
#4478
Posted 24 May 2017 - 15:33
Ar fi si logic sa fie asa pentru ca este oarece diferenta intre 10 lei Litrul si 24 de lei Litrul cat ar fi cel la sticla.
|
#4479
Posted 24 May 2017 - 17:40
Hitmaker, on 24 mai 2017 - 09:28, said:
Panciu face vin la BiB f ok. Cat despre Oprisor, sa nu aud de ei... cele rosii gen La cetate sunt ok: Shiraz, CS , FN si Merlot..., dar sunt la 40 de lei. Albele din gama de varf nu sunt chiar ok. Din cele la bib Blanc de Roumanie a facut vanzari bune la inceput paco rabanne, on 24 mai 2017 - 09:36, said:
Vin baut pe plaja? Nu zic ca nu e ok, insa, mi se pare nepotrivit. Pe langa moleseala data de caldura se adauga si cea de la vin. Pai vinul la gheata si o umbrela....Alcoolul da molesala daca bei fara masura, dar daca iei o pizza sau niste cartofi prajiti cu un snitel de la impinge tava din apropiere , iti spun eu ca nu mai ai nici o molesala cu un kil de vin rece din lada frigorifica, plus socializarea de rigoare cu prietenii....sa vezi cum cad cei ce dau un pet de bere pe gat de nu se mai scoala...ca beau pe stomacul gol. La moda acum pe plaja sunt spumantele si rozeul insa spumantele sunt aperitiv si dau foame si rozeul nu ma pasioneaza tare. Hitmaker, on 24 mai 2017 - 10:50, said:
Eu as desface un vin lejer de cursa lunga, sec si slab alcoolizat dar mai ales extrem de rece. Nu ar fi o problema sa savurez un pahar, avand ceva apa plata langa mine. O zghihara, o mustoasa de maderat, un aligote. De ce nu? Daca mergi pe placinte, gogosi cu gem, clatite de pe plaja etc poti merge si pe un Muscat, Tamaioasa mai dulci Hitmaker, on 24 mai 2017 - 15:33, said:
Ar fi si logic sa fie asa pentru ca este oarece diferenta intre 10 lei Litrul si 24 de lei Litrul cat ar fi cel la sticla. Nu toti procedeaza asa. La recas ce e la bib e identic cu gama Schwaben wein, chir si pe bib au aceeeasi sigla. Totusi la sticla intra costuri cu sticla, dopul, capisonul, eticheta, contraeticheta, taxa de mediu de 1 leu pe sticla ca polueaza si se degradeaza in sute de ani, etc Edited by cristian_e, 24 May 2017 - 17:41. |
|
#4480
Posted 24 May 2017 - 18:24
#4481
Posted 24 May 2017 - 18:29
Eu am gasit un viticultor independent si care mi-a facut cadou 3 sticle de vin: riesling, pinot noir si un gewurtz traminer.
Preturile lui sunt oricum mai mici ca in magazin. Toate vinurile sunt de anul trecut, dezavantaj pentru pinot, insa rieslingul e o minunatie, miine probabil o sa incerc si traminerul. Eu nu am fost fan al vinurilor albe, dar odata cu venirea caldurii am zis de ce nu? Cristian_e, mersi pentru pont. Nu mai am obisnuinta de a bea bere, iar o bere bunicica e cel putin 1 euro litrul (vb aici la mine), mai bine pun ceva si beau un vin bun. Mai ales ca vinul rosu e medicament (350 de ml zilnic), dar nici cel alb nu cred sa faca rau, consumat cu moderatie. Totusi, cu mentiunea ca pina acum am preferat vinurile albe demidulci, blinde, ori cele mai sus numite nu se incadreaza, dar merg fara probleme. Tot citind pe acest topic ma mir ca vinurile romanesti sunt asa scumpe, desi costul de productie/litru ar trebui sa fie mai mic, tinind cont de pretul miini de lucru, insa piata mai tine cont si de alti factori. Am impresia ca s-a discutat nu de mult acest subiect, eu insa tot ma mir. P.S ce-i ala aperol? Edited by petit_christian, 24 May 2017 - 18:31. |
Anunturi
▶ 1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users