Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
Ultima postare: mai 14 2024 18:20, Inițiat de
Digix
, mar 09 2012 19:53
·
91
#4483
Publicat: 24 mai 2017 - 18:31
Hitmaker, on 12 mai 2017 - 18:27, said:
Si-a fost Concursul Mondial de la Bruxelles (competitie foarte prestigioasa). Ce m-a mirat, uitandu-ma pe lista de medalii, e ca din cele 7 medalii de aur luate de Romania una este castigata de Muscat Ottonel 2016 din gama Schwaben Wein de la Recas. Da, aia care costa 12 lei in hypermarket si pe care multi o injurati aici. Din cate imi amintesc eu, niciodata un vin romanesc atat de ieftin nu a luat aur la Bruxelles sau intr-o competitie de asemenea calibru. Inca o data, Recas dovedeste ca se respecta si isi respecta cumparatorii. Foarte bun vinul! La pretul asta, sincer este putin zis best-buy. |
#4484
Publicat: 24 mai 2017 - 18:45
QuickSpeed, on 24 mai 2017 - 18:30, said: Scuze, ai dreptate! Am omis feliile de portocale. Dar eu tot cred ca ai fost ironic. Dau, on 24 mai 2017 - 18:31, said:
Mi-am adus aminte astazi de postarea ta si am cumparat doua sticle din Kaufland (la pretul de 12 lei). Foarte bun vinul! La pretul asta, sincer este putin zis best-buy. |
#4490
Publicat: 25 mai 2017 - 08:56
petit_christian, on 24 mai 2017 - 18:29, said:
Eu am gasit un viticultor independent si care mi-a facut cadou 3 sticle de vin: riesling, pinot noir si un gewurtz traminer. Preturile lui sunt oricum mai mici ca in magazin. Toate vinurile sunt de anul trecut, dezavantaj pentru pinot, insa rieslingul e o minunatie, miine probabil o sa incerc si traminerul. Eu nu am fost fan al vinurilor albe, dar odata cu venirea caldurii am zis de ce nu? Cristian_e, mersi pentru pont. Nu mai am obisnuinta de a bea bere, iar o bere bunicica e cel putin 1 euro litrul (vb aici la mine), mai bine pun ceva si beau un vin bun. Mai ales ca vinul rosu e medicament (350 de ml zilnic), dar nici cel alb nu cred sa faca rau, consumat cu moderatie. Totusi, cu mentiunea ca pina acum am preferat vinurile albe demidulci, blinde, ori cele mai sus numite nu se incadreaza, dar merg fara probleme. Tot citind pe acest topic ma mir ca vinurile romanesti sunt asa scumpe, desi costul de productie/litru ar trebui sa fie mai mic, tinind cont de pretul miini de lucru, insa piata mai tine cont si de alti factori. Am impresia ca s-a discutat nu de mult acest subiect, eu insa tot ma mir. P.S ce-i ala aperol? Si vinul alb are calitati...este antiinflamator prin compusii din el. Inflamatia cronica in organism duce la boli degenerative, reumatism si chiar cancer in final. Bine, asta nu insemna ca ne vindecam de cancer si reumatism band la greu vin alb, dar e un fel de adjuvant. Ca parti nasoale aciditatea din vinul alb poate afecta smaltul dintilor desi nici aici studiile nu sunt certe. Vinul romanesc este scump caci romanii beau 98% din prpoductia interna si sunt conservatori. Suntem singura tara din lume in top 10 producatori de vin in care toata productia se bea la intern si asta e mana cereasca pentru producatori ca nu se mai zbat sa iasa la export. Nu stim cat mai tine asta ca productia creste an de an cu replantarile. P.S. am luat un bib de vin alb doc de la Serve dedicat pentru horeca. Era foarte bun cand il faceau sec, dar cum nu se vindea l-au facut demisec, dar e la granita cu demidulce. Vinul e corect, dar mie nu-mi plac cele cu rest de zahar....Am zis ca poate am noroc ca la vinarte ce e demisec catre sec. Din pacate e foarte greu pe zi ce trece sa mai gasesti vin alb la bib sec caci piata cere dulce. QuickSpeed, on 24 mai 2017 - 18:47, said:
Sunt curios cum cari paharele de vin la plaja... pai la un vin de bib merge si ceva improvizat la plaja gen de plastic. Ce, berarii beau din pahare de sticla? pe plaja se vinde numai draft la pahar de plastic. Daca nu bei la plaja, il poti lasa in camera vinul si il bei cand vii pentru masa si somnul de dupa amiaza Editat de cristian_e, 25 mai 2017 - 08:57. |
#4492
Publicat: 25 mai 2017 - 09:46
Dacă e pe bază de noblețe, dai comandă la chelner, vine el cu pahare pe tavă
[ https://1hyomjbexll1cv21zytxjfwn-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2016/06/Crown-Beach-Resort-romantic-dinner.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]. |
|
#4493
Publicat: 25 mai 2017 - 09:49
Deenman, on 25 mai 2017 - 06:32, said: De curand am baut Jidvei Dry Muscat, racit cu dorada langa, a fost neasteptat de bun, si e si foarte accesibil la pret, ma asteptam sa fie mai scump (nu l-am cumparat eu). Cu siguranta voi cumpara iar, e un vin bun de vara. Si daca tot ti-a placut Muscatul ala, incearca Muscatul de pe gama Schwaben care tocmai a luat aur la Bruxelles. A fost apreciat de alti colegi de pe forum. Editat de Hitmaker, 25 mai 2017 - 09:57. |
#4494
Publicat: 25 mai 2017 - 11:19
QuickSpeed, on 25 mai 2017 - 09:32, said:
Pai și atunci unde mai e noblețea băutorului de vin la plaja??? Daca tot le ploua-n gat băutorilor de bere când va vad pe voi, măcar să fie o treabă oablă! Ps: eu nu beau alcool la plaja. Pai nobletea consta in a bea vin ce e nectarul zeilor fata de bere ce e cam bautura de import de dupa '90.... Acum stii cum e : pe plaja orice cumperi e la pret mare...7 lei paharul de bere draf! Pai nu mai bine iei cu tine o lada frigorifica mica si un bib de 3 l de vin ce costa 24 de lei. Paharele se pot sparge la transport, e cam mare calabalacul: prosoape, umbrele de carat, ceva haleala, crema solara etc... |
#4495
Publicat: 25 mai 2017 - 12:03
retele, on 25 mai 2017 - 09:46, said:
Dacă e pe bază de noblețe, dai comandă la chelner, vine el cu pahare pe tavă [ https://1hyomjbexll1cv21zytxjfwn-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2016/06/Crown-Beach-Resort-romantic-dinner.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]. era vorba de baut la plaja!!! adica printre cearseafuri... |
#4496
Publicat: 25 mai 2017 - 12:54
@cristian_e esti o adevarata enciclopedie in materie de vinuri! Mai bine e sa previi decit sa vindeci, asa ca mai bine un pahar de vin, bautura zeilor.
Eu am citeva alimente de care nu ma "dezic" si sunt la acelasi nivel, cel putin pt mine:vin, ulei de masline, brinza de capra si miere. Combinate intro dieta echilibrata tin doctorii departe, mai ales cardiologii. @quickspeed cine zice ca a bea vin e noblete, se cam inseala. Plm, in F, in unele restaurante, pt un euro in plus poti sa bei cit vin vrei. Si de mult ori e peste vinul ce se gaseste in comertul romanesc. Unde-i nobletea e in asta? E un "savoir-vivre", de acord, dar pina la noblete mi se pare cam mult. |
#4499
Publicat: 25 mai 2017 - 14:29
.sa vezi cum cad cei ce dau un pet de bere pe gat de nu se mai scoala...ca beau pe stomacul gol.
La moda acum pe plaja sunt spumantele si rozeul insa spumantele sunt aperitiv si dau foame si rozeul nu ma pasioneaza tare. concluzie: nemancatii beau bere pe plaja, vinarii baga pizze, fripturici si alte delicatese de la impinge tava... |
Anunturi
▶ Utilizatori activi: 1
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi