Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
De unde cumpărăm vin adevărat?
Last Updated: May 04 2024 07:15, Started by
Digix
, Mar 09 2012 19:53
·
91
#37
Posted 09 March 2012 - 23:21
Crede-mă că există vinuri făcute în curte, care te-ar putea face să-ți schimbi această părere.
Într-adevăr, 70-80% e zaibăr de căpșunică, producătoare, 101, dar mai există și restul, din struguri altoiți și bine prelucrați! |
#38
Posted 09 March 2012 - 23:32
Nu contest, dar eu pana acum, am gustat așa ceva fooooaaaarte rar. In principiu, pentru ca beau vinuri de minim 2ani, ca, sa nu-mi provoace acid. Ori la "curte" rar se face vin pretabil la imbatranire. Nu spun ca nu exista, dar nu-mi prea place sa risc pe pielea si gusturile mele.
|
#39
Posted 09 March 2012 - 23:34
#40
Posted 09 March 2012 - 23:41
Am băut, acum niște ani, vin îngropat de socră-meu vreo 5 ani, în grădină, în sticlă.
Avea un gust de zici că bei șampanie franțuzească și după primul pahar deja te cam lua amețeala. Din păcate nu am mai avut ocazia să mă întâlnesc cu așa ceva de când nu mai trăiește socrul meu. Noi ăștia care am rămas, nu am reușit să păstrăm mai mult de un an o sticlă de vin de la noi din curte. Cine știe, poate peste niște ani o să dau peste ceva vin îngropat prin curte/grădină, doamne-ajută! Edited by Digix, 09 March 2012 - 23:44. |
#41
Posted 09 March 2012 - 23:45
richelieu, pe 9th March 2012, 23:17, a scris: Pentru ca stau la bloc. Pentru ca un vin prea crud, îmi provoacă hiperaciditate gastrica. Pentru ca nu-mi place gustul de vin de tara, foarte rar am gustat ceva Home made, care sa-mi placa. Pentru ca oricât m-as chinui, nu mi-ar ieși ceva la fel de bun ca unui oenolog adevărat. Destule motive? :) Vinul se "matureaza " f. bine in butoi/damigeana! Ala de da "hiperaciditate gastrica" are continut mare de TANIN (deobicei cele AUTOHTONE!) Unde vezi "struguri de tzara" ? Riesling, Muscat Ottonel, Feteasca regala etc. :lol: Nu te contrazic! dar.. toti strugurii cresc la tara :OK: Un " oe..ologul" nu face decat sa "camufleze/ascunda/schimbe" micile imperfectiuni ale unui vin obisnuit cu.. substante chimice/tratamente si alte artificii :thumbup: ! Nu cred ca poate vinul sa fie mai bun si mai sanatos dupa "micile ajustari"!!! |
#43
Posted 10 March 2012 - 01:32
Digix, pe 9th March 2012, 19:53, a scris: "Babanul" a fost găsit că ar avea 60% zahăr și peste 40% apă. Digix, pe 9th March 2012, 19:53, a scris: "Perla Dunării", realizat de Vinton Galați, a fost depistată că ar avea în compoziția concentrații de 100% zahar și aproape 80% apă. Digix, pe 9th March 2012, 19:53, a scris: "Alb Nobil", vin fabricat Rom Cas SRL Dâmbovița, este făcut din zahăr adăugat în proporție de 100% și 60% apă. Imi explica cineva in ce baza numerica calculeaza autorul (ziaristul de la EVZ)? |
#44
Posted 10 March 2012 - 03:44
Ca să nu mai vorbim că un procent mare de apă e normal, vinul natural (ca și mustul și orice suc de fructe) conține peste 80% apă.
Edited by Rabbit, 10 March 2012 - 03:48. |
#45
Posted 10 March 2012 - 05:49
Mie-mi place vinul sec frantusesc sau italian.Il cumpar direct de la vinarie.
De cind cu serialele SAC, o vreme am consumat numa` Barolo. Edited by Ulpiatraiana, 10 March 2012 - 05:51. |
#46
Posted 10 March 2012 - 09:45
Seb, pe 10th March 2012, 01:32, a scris: Deci in total peste 100% Deci in total aproape 180%. Total ingrediente: cel putin 160%. Imi explica cineva in ce baza numerica calculeaza autorul (ziaristul de la EVZ)? Am citat articolul luat cu copy-paste. L-am văzut în mai multe locuri. E probabil că se referă la procentul de depășire comparativ cu cantitatea maxim admisibilă. Edited by Digix, 10 March 2012 - 09:46. |
|
#47
Posted 10 March 2012 - 10:17
#48
Posted 10 March 2012 - 10:41
Mi-ati facut pofta de vin! :sadwalk:
Voua va place Sangria? |
#49
Posted 10 March 2012 - 11:33
Merge vara, pe post de băutură racoritoare....de preferinta in Spania si făcut din capsuni proaspete.
|
#50
Posted 10 March 2012 - 12:00
Vinurile se pot caracteriza în felul urmator:
Dupa gradul alcoolic: - vinuri de masa cu tarie alcoolica 8,5 grade - vin de masa superior cu taria intre 8,5 si 9,5 - vinuri de calitate superioara cu minim 10 grade alcool Dupa denumirea de origine controlata: - vinuri cu denumire de origine controlata -DOC - vinuri cu denumire de origine controlata cu trepte de calitate - DOCC - vinuri DOC culese la maturitate deplina - DOCC-CMD - vinuri DOC culese tarziu - DOCC-CT - vinuri DOC culese la innobilarea boabelor DOCC-CIB In functie de acumulare a zaharurilor: - vinuri seci - cu un continut cuprins pana la 4,0 g/l inclusiv - vinuri demiseci - cu zahar intre 4,01 g/l si 12 g/l - vinuri demidulci - cu un continut de zaharuri cuprins intre 12,01 g/l si 50 g/l - vinuri dulci - cu zaharuri peste 50 g/l. |
#51
Posted 10 March 2012 - 12:03
richelieu, pe 10th March 2012, 12:33, a scris: Merge vara, pe post de băutură racoritoare....de preferinta in Spania si făcut din capsuni proaspete. Acest vin il prefera femeile,barbatii mai putin. Cind ma duc la resturantul spaniol cocosul meu bea sangria ca femeile,lui ii place,mie nu,e prea dulce. Bine ca nu-i spun lui in fata asta doar voua aici. Edited by Ulpiatraiana, 10 March 2012 - 12:18. |
|
#52
Posted 10 March 2012 - 12:57
De felul meu si eu beau vin roșu sec, cu excepția rarelor ocazii in care mănânc paste sau peste si atunci beau alb sec, in general riesling. Dar vara.....la mare.....trebuie ceva mai racoritor si mai light. Si-atunci, ca alternativa la multe pahare de mojito, merge si o carafa maare de sangria :D.
Si stai linistita, secretul tau e safe cu noi. Nu-i spunem nimic :lol: |
#53
Posted 10 March 2012 - 13:02
Citat Si stai linistita, secretul tau e safe cu noi. Nu-i spunem nimic :roflmaofast: Vaaaiii! Multumesc. |
#54
Posted 10 March 2012 - 15:14
Toate "vinurile" din butelci d-alea de 1+ litri sunt niste jeguri infecte. Mai nasol e ca si vinurile ce ar trebui sa fie 'gigea' sunt tot manarie. De exemplu, Grasa de Cotnari, daca ar fi facuta strict asa cum trebuie, ar costa cam 50 lei sticla. Insa ei nu lasa boabele pe ciorchine sa fie botritificate complet, ca atunci ar mai scoate cam 45% din cantitatea pe care o scot curent.
OBTW, nu poti face vin din apa, alcool si pastile. Pur si simplu nu se incheaga, iese limonada cu alcool. Poti, in schimb, face "vin de-a doua" (turnat apa si zahar peste boasca) pe care sa-l pastilezi la greu, pentru a-i ascunde defectele (evident, pana dimineata urmatoare). Edited by End-L-user, 10 March 2012 - 15:15. |
Anunturi
▶ 3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users