Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Ice tea facut acasa...
Last Updated: Oct 04 2011 15:07, Started by
vulturu0707
, Oct 03 2011 20:26
·
0
#1
Posted 03 October 2011 - 20:26
Salut. Ma intereseaza si pe mine care ar fi cea mai buna si cea mai sanatoasa combinatie de ceaiuri intre ceaiul alb, ceaiul verde si ceaiul oolong. Si cate grame din fiecare sa pun la 2 litri de apa? Si ma mai intereseaza daca se pastreaza bine in frigider, sa zicem de pe o zi pe alta. Si daca e ok sa il tin in sticla de plastic sau trebuie sticla de sticla, mersi.
|
#2
Posted 03 October 2011 - 21:17
vulturu0707, on 3rd October 2011, 21:26, said: Salut. Ma intereseaza si pe mine care ar fi cea mai buna si cea mai sanatoasa combinatie de ceaiuri intre ceaiul alb, ceaiul verde si ceaiul oolong. Si cate grame din fiecare sa pun la 2 litri de apa? Si ma mai intereseaza daca se pastreaza bine in frigider, sa zicem de pe o zi pe alta. Si daca e ok sa il tin in sticla de plastic sau trebuie sticla de sticla, mersi. Cum as face eu: 3 cani de ceai verde+ restul apa+miere (foarte sanatoasa dar nu cea de la market ca aia nu e miere) |
#3
Posted 03 October 2011 - 21:31
Eu am facut vara asta ice tea de casa sin 2L de apa si 16 pliculete de ceai de fructe de padure sau din 200g de frunze uscate de menta si a iesit super bun :D
|
#4
Posted 03 October 2011 - 22:12
Deci sa inteleg ca se pastreasa ok de pe o zi pe alta.
|
#5
Posted 04 October 2011 - 00:03
#6
Posted 04 October 2011 - 00:37
Eu fac de mult ceaiuri (deși rar ice tea-uri) și regula mea empirică spune că, fără a fi ținut la frigider, un ceai ține 24 de ore, cu un plus sau minus de câteva ore în funcție de temperatura camerei. La frigider nu am reușit să-l țin suficient încât să se strice, dar de obicei îl consum maxim în 2-3 zile.
Dacă te interesează strict sănătatea, ceaiurile alb și verde sunt cele mai sănătoase întrucât conțin cea mai mare concentrație de antioxidanți, cel oolong fiind semi-oxidat, deci cumva la jumătatea distanței dintre cel alb/verde și cel negru. Diferența dintre ceaiul alb și verde ține doar de aromă, cel alb având la bază mugurii plantei, iar cel verde frunzele. Un exces de camelia sinensis (planta de ceai) de orice fel duce la efectele nedorite ale cofeinei, precum și la eliminarea fierului din organism din cauza taninului. Concentrația o decizi singur în funcție de gust; eu folosesc în general cam 12-15g la litrul de apă. Poți asorta combinația cu alte ceaiuri, după gust: ori aromate, ori din plante diverse (mentă, roiniță, rooibos etc). Eu aș folosi în primul rând rooibos-ul pentru că e dulceag, asortându-se cu gustul amărui al plantei de ceai și scăzând necesarul de îndulcire, dar nici ceaiurile aromate nu sunt rele, mai ales dacă sunt făcute bine. Partea bună e că, dacă vei bea ceaiul rece, oricum nu vei simți aroma la fel de puternic pe cât ai simți-o la un ceai fierbinte, deci ai putea pune cam orice că tot răcoritor o să iasă. ;) |
#7
Posted 04 October 2011 - 15:07
ok mersi pentru sfaturi.
oricum am de gand sa beau cate un pahar de ceai inainte de fiecare masa din prima parte a zilei, deci nu cred ca va avea efectele nedorite ale cofeinei; adica sper:D |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users