Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Croaziera in Mediterana de Vest 1...

Copilot are pica pe Vladimir Putin

MicroSoft Edge: Cum pun Google in...

Dashcam
 Mini server - VMware

betano.ro

Poveste fara sfarșit

I-auziti voi! - nu vor romani...
 Colon iritabil

Perioada de gratie inexistenta

Cel mai ieftin TV LED mic

Reverse proxy si htaccess pe Raps...
 Statie de epurare sau fosa septic...

"enerlux p" afisaj interm...

Adaptor usb3.1gigabit vs Adaptor ...

La multi ani @Atreides!
 

Fac. Limbi Straine

- - - - -
  • Please log in to reply
221 replies to this topic

#145
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008
Cum adica?

#146
SisterRay

SisterRay

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 10.09.2005
Detalii despre specializarea japoneză, la care sunt și eu și care este disponibilă numai în cadrul secției de Filologie, găsești aici: limbajaponeza.wordpress.com. Cu engleza nu pot să te ajut, eu am coreeană la limba B, la care se fac înscrieri doar din doi în doi ani.

Când spuneam specializare mă refeream la limbile A și B alese, poate la unele sunt mai înțelegători profesorii în materie de prezență.

Edited by SisterRay, 03 April 2010 - 11:13.


#147
Thomas-

Thomas-

    Nunc plaudite omnes!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,436
  • Înscris: 31.10.2008
A facut cineva masteratul de Lingvistica engleza de la Uni. Buc?

#148
Cutareasca

Cutareasca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 27.05.2010

 ILoveMyBunny, on 17th April 2008, 13:08, said:

sfatul meu prietenesc: nu va inscrieti la limbi straine din cateva motive pe care le voi enumera

3)stim cu totii cum sunt platiti profesorii ,iar traducatorii primesc sume jalnice pentru o munca grea;
4) nu sunt singurul care urmeaza si o facultate la ID dupa terminarea limbilor straine pentru a putea ulterior ocupa o slujba decenta


Din pacate, sunt de acord cu tine; studiul limbilor straine nu-ti deschide perspective stralucite in Romania, daca nu ai si tu un unchi, acolo.
Dar spune-mi si mie, spre ce alte specializari se indreapta cei despre care spui? Si tu, daca nu e secret?:) E bine de stiut pentru necajitii de traducatori!

#149
Cutareasca

Cutareasca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 27.05.2010
Na, ca tot eu mai am ceva de adaugat, in legatura cu probele pe care trebuie sa le treaca un student la Limbi Moderne, la Iasi (unul din popor, nu unul cu unchi si stea in frunte, fireste).

Iata un caz in care o profesoara care a traumatizat generatii de studenti a fost, pana la urma, suspendata de Universitate, dar a fost readusa la catedra de onorabilii nostri judecatori:



Unei profesoare de la Litere i s-a interzis sa tina cursuri
AUTOR: CRISTINA LUCACI- DATA PUBLICARII: 23/04/2008


Impotriva conf.dr. Ligia Constantinescu au fost depuse 110 reclamatii la decanat. Consiliul profesoral a votat aproape in unanimitate inlocuirea profesoarei.
O profesoara de la Catedra de Limba si literatura engleza din cadrul Facultatii de Litere de la Universitatea "Al.I. Cuza" nu va mai tine cursuri, in urma numeroaselor reclamatii facute de studenti. Conducerea a dispus inlocuirea ei prin repartizarea orelor altor cadre didactice, in baza unui referat semnat de consiliul profesoral la data de 10 aprilie.
"Studentii spun de cele mai multe ori ca este incoerenta, incompetenta si ca ii terorizeaza"
Conf.dr. Ligia Constantinescu, de la Catedra de Limba si literatura engleza, a incetat exercitarea atributiilor de cadru didactic, in urma cu 12 zile, la cererea conducerii facultatii.
Conducerea facultatii a hotarit inlocuirea, in baza unui referat semnat in consiliul profesoral: "Pe data de 10 aprilie, in urma unei discutii cu domnul rector, s-a intrunit consiliul profesoral. S-a facut un referat, in baza a 110 reclamatii semnate de studenti si in baza unui referat semnat de sefa de catedra care spune ca in ultimii trei ani reclamatiile la adresa doamnei Constantinescu s-au inmultit considerabil. Acest referat a fost apoi supus la vot, iar din cei 23 de membri prezenti, cu doar o abtinere, s-a votat ca ea sa fie inlocuita. I-am dat si dinsei un extras al referatului, dar dumneaei spune ca studentii sint imaturi si influentati de forte politice obscure", a declarat prof.dr. Stefan Avadanei, decanul Facultatii de Litere.
Decanul mai spune insa ca acest caz este mai vechi, dar nu s-au luat masuri pina acum. "De ani de zile are reclamatii de la studenti, dar am tot sperat ca este ceva trecator. In reclamatii, studentii spun de cele mai multe ori ca este incoerenta, incompetenta si ca ii terorizeaza", a mai declarat decanul Facultatii de Litere.
"La examene, toata lumea copia. Chiar si asa foarte multi studenti picau"
Unii studenti si absolventi spun ca examenele Ligiei Constantinescu erau foarte greu de promovat, deoarece avea un sistem de corectare "foarte ciudat". "Trecea foarte usor de la o stare la alta. La examene, toata lumea copia, deoarece dadea aceleasi subiecte in fiecare an. Chiar si asa foarte multi studenti picau. Indiferent daca scriai sau nu bine la examen, nu aveai certitudinea ca promovezi", povesteste un absolvent.
"Eu, personal, am avut o experienta neplacuta cu ea. Intr-un an, in al doilea semestru, dupa ce am promovat ambele examene, atit pe primul, cit si pe al doilea semestru mi-a spus ca de fapt aveam o restanta pe primul semestru, desi nota de promovare era trecuta in catalog, sub semnatura ei. Pina la urma a spus ca de fapt nota din catalog era un fals al secretarei. Impreuna cu colegii am cerut si atunci sa nu i se mai permita sa tina ore", isi aminteste un alt absolvent de Engleza.
Contactata telefonic, conf.dr. Ligia Constantinescu a refuzat sa discute pe acest subiect: "Ma duc la seminar, nu pot vorbi", a spus ea, precizind ca pina acum
si-a tinut toate orele, desi a fost inlocuita. Conf.dr. Ligia Constantinescu nu mai are insa aprobarea de a preda, ea fiind inlocuita chiar dupa sedinta cind s-a luat decizia.
"Sefa de catedra a decis ca sint cadre didactice care o pot inlocui. O sa facem cumva ca studentii sa nu aiba de suferit, multi dintre ei fiind la sfirsitul ultimului an de studiu. Meditam inca, impreuna cu domnul rector Vasile Isan, daca sa-i gasim o norma de salarizare pe cercetare, in cazul in care nu va dori sa iasa la pensie, avind virsta de 58 de ani", a mai declarat decanul facultatii, prof.dr. Stefan Avadanei.


Profesoara de la Litere îndepărtată de la catedră a câștigat procesul!
de Sorin Semeniuc |  3 ianuarie 2009


Decizie surprinzătoare a magistraților de la Tribunalul Iași: Ligia Constantinescu, profesor la Facultatea de Litere are dreptul să predea în continuare!

Constantinescu a câștigat astfel procesul prin care contesta hotărârea din luna aprilie 2008 a conducerii facultății de a o îndepărta din amfiteatre și a o pune să muncească în domeniul cercetării.

Măsura a fost motivată de faptul că mai multe sute de studenți ai profesoarei de engleză au depus reclamații în care se plângeau de comportamentul acesteia la cursuri, susținând că îi terorizează, că este incoerentă și incompetentă. Universitatea "Al. I. Cuza" a atacat sentința la instanța superioară, dar până la o decizie definitivă și irevocabilă i-a acordat din nou Ligiei Constantinescu dreptul de a preda.


Deci? S-a castigat ceva? se poate face vreodata ceva impotriva unui .... profesor care, din reavointa sau din alte motive isi bate joc de studenti? Se va schimba vreodata ceva la universitatea din Iasi?

#150
whitedaisy

whitedaisy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 22.06.2010
Este cineva de aici la studii iudaice sau care ma poate ajuta cu anumite informatii despre aceasta sectie?

#151
Andra01

Andra01

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 06.07.2010

 maxy, on 25th September 2005, 17:21, said:

Sunt la Facultatea de Limbi Străine, Universitatea din București, secția Engleză-Spaniolă. Anul îl încep pe 3 octombrie. Până acum, am numai păreri bune despre ASLS, au fost de mare ajutor, comunicativi, primitori. Te voi anunța pe măsură ce încep cursurile despre facultate.
:peacefingers:
Buna! poti te rog frumos sa imi spui si mie daca pot sa studiez engleza-araba ?si daca admiterea se face pe baza dosarului pt ca nu inteleg nimic dupa site'ul lor....pt ca eu vreau sa studiez clar araba dar daca nu cu engleza....atunci cu ce? :proud: :worthy:

#152
SisterRay

SisterRay

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 10.09.2005
Andra01, ai primit deja răspuns.

#153
Tierfreund

Tierfreund

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 356
  • Înscris: 10.07.2010
ce perspective as avea daca as alege specializarea engleza-germana? in acest caz este obligatoriu un examen la germana,nu? as putea sa invat cate ceva pe cont propriu,dar stiu cat de bine m-as descurca la test.  sau exista posibilitatea sa aleg romana-engleza si limba germana ca optional? pentru ca, desi nu e o limba atat de "rara" ca araba sau japoneza, nu cred ca sunt foarte multi care se "ingramadesc"....cel putin asa sper:-s

jurnalismul ar fi o optiune mai buna? [stiu ca nu sunt cele mai bune alegeri,dar as prefera ceva care sa excluda tot ce inseamna matematica, fizica, sa nu fie nici prea multa chimie, si sa fie in timisoara...]

#154
Ruxx02

Ruxx02

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 12.07.2010
As vrea sa ma inscriu si eu la Limbi straine la Univ Bucuresti. Am totusi cateva nelamuriri deaorece detaliile de pe site-ul lor sunt vagi.

1. Care este diferenta intre examenul scris si concursul pe dosare?
Din cate am vazut optiunile sunt in mare aceleasi, deci practic, in functie de specializari, ar putea concura pentru aceleasi locuri si cei cu examen si cei cu dosar. Eu, de exemplu, as vrea sa am ca prima specializare rusa, iar asta se poate doar la concursul pe dosar (in cazul examenului nu exista optiunea de rusa pentru specializarea A) . De ce diferenta aceasta?

2. De ce se pot alege mai multe specializari A in cazul concursului pe dosare, iar in cazul examenului scris nu?

3. La examenul scris pot sa imi aleg oricare doua limbi din lista prezentata de ei pe site sau doar romana si limba aleasa pentru specializarea A?

4. Limba de predare la specializarea A va fi tot romana? sau exista clase de incepatori/avansati in functie de care se face diferenta?

As aprecia sincer daca ar putea sa imi raspunda cineva la intrebarile de mai sus.

Va multumesc anticipat :worthy: !

Edited by Ruxx02, 12 July 2010 - 14:43.


#155
SisterRay

SisterRay

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 10.09.2005
Rusa e la concurs de dosare pentru simplul fapt că nu era concurența suficient de mare pentru ea când se dădea examen. De aceea n-o poți alege ca specializare A dacă dai examen.
La o parte din specializările A la care se intră cu examen nu se acceptă decât candidați care au dovedit cunoașterea limbii prin examenul susținut. Nu poți alege germană A dacă tu ai dat examen la franceză și engleză, la fel cum nu poți alege engleză sau franceză A sau B la filologie fără examen la acestea. Dacă ai trece ca opțiune arabă, chineză sau japoneză A și ai da examen prin engleză și franceză nu cred că ți-ar zice cineva ceva.
Practic tu ai voie să dai un singur examen scris pentru că nu există decât o zi de examene, dar poți trece pe foaia de opțiuni, în cazul unui examen dat, să zicem prin engleză și română, mai multe specializări.

Nu ai voie să alegi mai multe specializări la examen scris dacă dai o combinație care implică japoneză, chineză sau arabă și altă limbă, putând intra doar la secția la care ai dat examen din limba "exotică". Așa era anul trecut când am dat eu.
La specializările A la care se primesc începători se predă în limba română, cel puțin un semestru, la mine la japoneză s-a predat tot anul trecut în română, nu știu la alte limbi considerate mai puțin dificile cum e.
Despre sectiile de avansați există o postare pe site-ul facultății, intră și tu pe el și caută după avansați, ți-aș da eu link-ul, dar de unde sunt eu acum nu merge site-ul și până ajung acasă mai e.

#156
Ruxx02

Ruxx02

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 12.07.2010

 SisterRay, on 12th July 2010, 16:09, said:

Rusa e la concurs de dosare pentru simplul fapt că nu era concurența suficient de mare pentru ea când se dădea examen. De aceea n-o poți alege ca specializare A dacă dai examen.
La o parte din specializările A la care se intră cu examen nu se acceptă decât candidați care au dovedit cunoașterea limbii prin examenul susținut. Nu poți alege germană A dacă tu ai dat examen la franceză și engleză, la fel cum nu poți alege engleză sau franceză A sau B la filologie fără examen la acestea. Dacă ai trece ca opțiune arabă, chineză sau japoneză A și ai da examen prin engleză și franceză nu cred că ți-ar zice cineva ceva.
Practic tu ai voie să dai un singur examen scris pentru că nu există decât o zi de examene, dar poți trece pe foaia de opțiuni, în cazul unui examen dat, să zicem prin engleză și română, mai multe specializări.

Nu ai voie să alegi mai multe specializări la examen scris dacă dai o combinație care implică japoneză, chineză sau arabă și altă limbă, putând intra doar la secția la care ai dat examen din limba "exotică". Așa era anul trecut când am dat eu.
La specializările A la care se primesc începători se predă în limba română, cel puțin un semestru, la mine la japoneză s-a predat tot anul trecut în română, nu știu la alte limbi considerate mai puțin dificile cum e.
Despre sectiile de avansați există o postare pe site-ul facultății, intră și tu pe el și caută după avansați, ți-aș da eu link-ul, dar de unde sunt eu acum nu merge site-ul și până ajung acasă mai e.


Multumesc!

#157
diGi-

diGi-

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 03.11.2007
Poate ma lamureste si pe mine cineva cum e cu suedeza la UB. Pe site-ul lor scrie ca pot da la suedeza, in timp ce pe brosuri si alte prostii nu este mentionata in niciun fel.

#158
SisterRay

SisterRay

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 10.09.2005
În care broșuri? În afară de broșura de admitere nu e niciuna oficială. Dacă scrie pe site, atunci așa e. Oricum, dacă e ca anul trecut, în sala în care completezi fișa de înscriere ar trebui să fie scrise pe tablă limbile pe care le poți alege și să existe oameni care să te lămurească.

#159
diGi-

diGi-

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 03.11.2007
Ok, multumesc de info.

#160
SisterRay

SisterRay

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 595
  • Înscris: 10.09.2005
Un pont pentru toaă lumea. Aveți grijă la ordinea în care treceți limbile pe fișa de înscriere, scrieți-le în ordinea în care vi le doriți, pentru ca la buget veți primi opțiunea care mai rămâne în funcție de medie. Taxiștii capătă de la început opțiunea dorită, cel puțin așa e la limba B. Asta ca să nu vă treziți că voiați o limbă anume și ați fost încadrați la alta.

Edited by SisterRay, 12 July 2010 - 17:22.


#161
MDenisse

MDenisse

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.07.2010
Salut tuturor! Am si eu cateva intrebari: 1.O sa-mi foloseasca la ceva limba maghiara? Am facut prostia de a o alege la specializarea A, nu stiu ce naiba a fost in capu' meu! :blink: Ce-i drept, mi se pare o limba interesanta, dar e considerata o limba foarte greu de invatat si nu e nici prea cautata. Iar ca specializarea B am ales engleza...de fapt, a fost prima mea optiune, o alegere si mai nepotrivita! 2. Exista posibilitatea unui transfer? Daca da, din anu' 1 sau 2?
2. E cineva care invata o limba straina in particular? Are o alta relevanta daca nu e invatata in facultate?
Astept sugestii. :) O zi placuta!

#162
Anahi_Mia

Anahi_Mia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 174
  • Înscris: 11.02.2008
in Ardeal e cautata limba maghiara...ooo da. Pana si ca vanzatoare ti se cere limba maghiara <_<, insa poti face maghiara de la 0 :o?
Legat de transfer cel putin la Cluj nu poti. Am o colega ce a vrut sa se trasfere de la LMA En-Ge la En-Sp si nu a putut decat prin inscrierea in anul 1 la Sp si continuarea cu anul 2 la Ge. Insa i se recunosc examenele de la engleza :) asa ca nah...nu stiu

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate