Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
lenovo ideapad 1 15alc7

caut cablu lvds(video-invertor) p...

Adobe premiere pro, problema seta...

Ochelari distanta intermediara
 Cum pot sa montez un SSD Sata in ...

Digi + patronul Prima TV cumpara...

Husa si folie pt. Samsung Galaxy ...

Plita electrica moderna
 problema incalzitor de apa Ferroli

Incarcator PB 3.0

Radu Mazare, eliberat conditionat...

Permis suspendat din cauze medicale
 Presiune apa fluctuanta pompa sub...

Revizie auto la Bucuresti

identificare component defect

Recomandare tableta
 

Ce ai mancat azi?

* * * * - 31 votes
  • Please log in to reply
41090 replies to this topic

#18991
AlinE

AlinE

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,634
  • Înscris: 31.07.2009
Niste pilaf sârbesc cu ciocanele de pui si salata de varza. Pe post de desert pepene.

Attached Files



#18992
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
405gr de salata de pui

#18993
al-padrino

al-padrino

    TCB

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,039
  • Înscris: 13.11.2016
Pastai cu ceapa si usturoi... damn :facepalm:... nu le-am cantarit ! Posted Image

#18994
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015

View PostBibulus, on 16 aprilie 2018 - 09:50, said:

M-am hotarat sa trec si eu la cura de slabire, sa mai dau jos niste kile -- vreau sa renunt la paine (o perioada), la prajeli, la dulciuri & snacksuri si la sucuri.  Deocamdata nu m-am pregatit, mi-a lasat azi nevasta-mea un iaurt degresat si niste fulgi de ovaz -- deabia i-am mancat, ajutati cu felii de banana.  Sa vad ce-mi cumpar eu zilele urmatoare, ca nu prea cred sa ma imprietenesc cu fulgii astia de ovaz.

Încearcă să găsești niște alimente care îți plac și pe care le-ai putea mânca zilnic, și fă-le pe-alea baza. La mine, de exemplu, e avocado și iaurt grecesc. Un avocado mănânc cam în fiecare zi. Avantajul lui e că, spre deosebire de alte fructe, are un aport caloric mare, are grăsimi, nutrienți, nu prea are fructoză, îl consider fructul ideal. Și cu un avocado, deja scap de vreo 300 de calorii. Nu-l suport făcut guacamole sau alt fel, dar gol îmi place. Mai bag un iaurt grecesc, înseamnă încă vreo 200, cu ceva cereale, în care arunc și ceva alune și nuci, deja ajung pe la 1300. La masa de prânz salată cu ceva carne, o friptură, m-am cam rezolvat pe ziua aia, iar dacă-mi vine pofta de dulce, iau un măr, o banană, o portocală, dar nu sar de două fructe pe zi. Iar într-o zi de-asta, în care mănânc avocado, salată, fruct, iaurt, carne, nu mi-e foame, că bag suficiente calorii, îmi și asigur necesarul de nutrienți, și mai schimb cărnurile, pește, porc, pui, cam cu astea mă împac. Dacă vreau s-o ard gustos, sar peste iaurt și-l pun la prânz într-o mare salată cu legume și cu pui sau pește.

Nu te arunca pe chestii dietetice, pentru că multe dintre ele au zahăr adăugat și au și un aport caloric scăzut. Și e greu să ții o dietă de-asta, unde mănânci doar salată și fulgi de ovăz cu iaurt dietetic, nici nu-i sănătos. Mănânci mult mai puține calorii, dar tot bagi zahăr. Nici nu sunt sățioase. Adică iei un iaurt de-ăla cu 0% grăsime, dar trebuie să bagi vreo două ca să te saturi. Dacă pui pe urmă carbohidranții și-i compari cu unul gras, îți cam dă cu virgulă, la un de-ăsta de 10% grăsime, mănânci 150g și e suficient, chiar îl simți sățios, dar la astea dietetice, te apucă foamea la jumătate de oră după ce le mănânci. Dacă reușești să renunți la zahăr, dulucri, sucuri, slăbești cu siguranță. Eu am dat vreo 12 kg jos doar din asta și încă mai dau. Problema la dulucri e că nu-ți dai seama cât bagi în tine. Bei un pahar de suc, mai rupi dintr-o ciocolată, mai iei o bomboană, e greu să ții cont, iar din punct de vedere nutrițional, le mănânci gratuit, nu ai nevoie de nimic din ce oferă.

Nu mânca chestii care nu-ți plac, că nu ajungi nicăieri. Peste două săptămâni dai iama-n ciocolată de nervi.

Dacă mănânci pâine, nu-i nevoie să renunți la ea. Dar gândește-te de ce-o mănânci. Că pâinea albă o mănânci degeaba. Nu prea are nici fibră, nici nutrienți, e așa, mănânci niște carbohidranți, să intre mai bine felul de mâncare. Dacă o înlocuiești cu pâine integrală, eventual cu ceva semințe, bagi ceva mai multă fibră, și nutrienți, are și aport caloric mai mare, nu mai mănânci jumătate de pâine, îți e suficientă o felie, deja nu mai mănânci aiurea-n tramvai, să umpli mațul.

#18995
DaculScoril0

DaculScoril0

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,677
  • Înscris: 03.12.2014
0,0157 tone de pâine cu 0,02145 tone de cașcaval delia

Edited by DaculScoril0, 16 April 2018 - 21:45.


#18996
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
am mancat pana la orma aproape 750gr de salata de pui. asta e tot ce am mancat azi. au fost 810 gr in cutie. a mai ramas ceva. vreo 60-65 gr. le las pe mai tarziu.
stiam ca am pe undeva un pached din ala de budinca de vanilie. ma duc sa il caut...

#18997
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,057
  • Înscris: 21.06.2016

View PostDaculScoril0, on 16 aprilie 2018 - 21:44, said:

0,0157 tone de pâine cu 0,02145 tone de cașcaval delia

15 kile cu 20 de kile? Capcaunule!

#18998
gradulian

gradulian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 05.03.2014
MinetoMatoi, unde ești ?! Vezi că ai o provocare câteva postări în urmă ! Nu te lăsa pentru că tu poți să oferi mult mai multe sfaturi ! Să vezi acum confruntare de idei, păreri și alte alea...

Dacă mă gândesc mai bine cred că ești tot tu, dar folosești un pseudonim nou. Ți-ai schimbat un pic stilul ca să nu ne dăm seama.
Pezevenchi mic !

Edited by gradulian, 16 April 2018 - 23:08.


#18999
MinetoMatoi

MinetoMatoi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 27.10.2017
ieri mancat dieta mea de dinainte de ziua de cantar, alea patru senvisuri cu branza tartinabila, ceapa...apa bauta la program, si azi voi face la fel, cantarul vad ca lento o ia un sus ! Deja am 63,4 de la 60,7,  nu e in ordine dar...na..o viata avem.

gradulian, cu siguranta smurf nu-s io, ptr simplu fapt ca eu nu-s deacord cu ce zice in totalitate, eu NU sunt contra dulciurilor absolut deloc nici la slabire.
Si asta o zis mereu, cum sa fiu contra la ceva ce este pana la urma bun rau ?
Cat o sa te poti abtine sa nu mananci ? Cat ai sa bagi doar banane...in timp ce ai rupe o gogoasa calda cu dulceata ?!
Cat ai sa te abtii...pana sa nu cumperi un cozonac cald cu nuca multa si sa musti din el ?!
Cat o sa te abtii sa nu bagi niste cartofi prajiti buni rau tare cu oua prajite amestecate si copanele de pui ?!
Dupa mine tot ce conteaza sunt cate Kcal bagi ! Nu cont ca din dulciuri sau din ce o fi, sa ai 1000 Kcal deficit pe zi ca sa dai 4 Kg lunar jos, atat.
Eu cand am slabit de la 85,5 la 66,7 am mancat de toate !!!! Baza era painea neagra cu branza tartinabila, mancare gatita, piure, carne de curcan fripta adica pulpa, piept pui, salate, dar mancam des si nutela cu paine, clatite DAR in limita a 1200 K/zi.

Merge si zahar, ce are ? Nu produce foame la cei nedereglati pe metabolismul glucidic !!! Mare atentie.
Si anume..un om dereglat chiar daca n-are diabet...are glicemia 82 pe nemancate.
Ok, baga o ciocolata sa zic, urca la 132 la o ora si apoi BUM cade la 63, atunci apare foamea, la un hipo din asta, apare ptr ca omu` nostru are o dreglare si pancreasu lui nu stie sa dea insulina cat trebe, ci baga ca prostul mai multa.
La unu reglat, de la 82 urca la 132 sa zicem dupa ciucalata si apoi revine iara la 82-85 ! Si NU mai aparea foamea aia aiurea.
Insa sigur...daca se observa problema asta, se poate renunta la ele, la mine nu s-a observat si am consumat si cu zahar fara probleme.
Smurf vrea sa zica ca sa nu mancam glucide cu indice glicemic ridicat (zahar, faina alba, cartofi fierti), ca sa nu apara hipo dupa aia si sa ne ia foamea aiurea, perfect corect ptr unii, dar nu apare la toti asta.
In plus si renuntarea la ele poate acumula frustrari in timp...si dupa aia apare recidiva asa cum apare la 80 % dintre cei cu probleme de greutate.
In rest zice bine, salate, paine integrala, fructe....
Dar iti dai seama cat mananci, calculezi, cantar, alea alea...deci...nu e asa "nu iti dai seama cand mananci dulciuri..".
Insa solutia nu e asta, solutia este ori sa nu mai avem tenta sa mancam nasol asa cum am fost eu, ori sa nu ne mai faca rau, solutia asta este provizorie...de care vorbeste el, greu sustenabila in timp.


Richelieu, a fi fitzos e rau caci denota lipsa de inteligenta, un om destept stie ca nu are nici un sens asta, un om destept cand ii e foame mananca ce simte si cat simte fara nu stiu ce alte alea si fara sa dea bani multi ca sa ii imbogateasca pe destepti de fapt.
Un om destept cand aude "aaa esti taraaan draga, mananci cartofi prajiti la ceaun cu copane", zice "si de ce e rau asta ? De ce e considerata taranie chestia asta ? Doar sa formati voi modelul care va aduce f multi bani ? Si sa ziceti voi ce e bine sau nu ?"
Prostul zice "aaaa au dreptate astia, ia sa fac si eu la fel.." si castiga cine  ? Desteptii !
Nu dau eu masa mea de acasa pe mai nici o masa de fitze de ale astora.
Am mai intrebat eu pe cineve pe aici si nu a mai raspuns...."De ce salamu de biscuiti e un desert prost in mod obiectiv ?".
Ca pretindea ca e un desert prost la general chiar daca e bine facut...deci suna a fitza, asta cand am spus ca depinde de gusturi.

Edited by MinetoMatoi, 17 April 2018 - 10:44.


#19000
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,543
  • Înscris: 04.05.2006
Pai mai matoi, eu știu ca sunt un prost, dar îți mulțumesc pentru confirmare :)
Un prost care deține 3 restaurante, in curând 4 ;), care are angajați  vreo 70 de deștepți, ca tine ;)
Deci greșești, fițoșii ăștia ca mine, nu ii îmbogățesc pe deștepți, ci pe alți prosti ca ei.

Deștepții ca tine, ii îmbogățesc pe alți deștepți, aia care își deschid supermaketuri, sau se dau drept producători prin piețe ;)

Deci prostii cu prostii (dar fițosi, nu oricum)
Deștepții cu Deștepții.
Lucru bun de altfel, ca nah...fiecare categorie își vede de treaba ei.

Doar ca intr-un final, se pare ca tot prostii sunt aia mai câștigați. Atât material, cât și dpdv al calității vieții și al faptului ca mulți deștepți lucrează pentru ei :)
Îți mulțumesc mai matoi, tocmai am realizat datorită ție, ce bine e sa fii prost. Important e doar sa știi ca ești :lol:

Edited by richelieu, 17 April 2018 - 10:52.


#19001
gradulian

gradulian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 540
  • Înscris: 05.03.2014
Eu credeam că o să urmeze o confruntare de idei pe teme culinare sau de nutriție, dar văd că postările se duc ușor către flame.
Acum multe postări în urmă cineva spunea că MinetoMatoi trebuie înțeles și ajutat. Despre prostie pot să spun că este relativă la fel ca deșteptăciunea/istețimea. Cu modestia suntem deficitari, dar nu chiar toți !
Vă rog frumos să reveniți la postările frumoase de până acum !

#19002
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,543
  • Înscris: 04.05.2006
Pai eu chiar am fost sincer. Am înțeles niște lucruri, gata. Nu mai comentez ;)

#19003
Bibulus

Bibulus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,867
  • Înscris: 05.08.2014
Am mai mancat azi dimineata un iaurt de 400 grame cu fulgi de ovaz, dar de data asta l-am ajutat cu stafide si merisoare uscate -- a fost foarte mancabil. Mai tarziu o sa bag un cotlet la gratar, iar peste zi, ca fructe : banane si mere. Nu stau sa numar caloriile ca nu-mi place genul asta de dieta - iar in ce priveste dulciurile si snacksurile, in niciun caz nu renunt la astea decat acum, la inceput, maxim 7-10 zile, dar apoi as vrea sa mi le fac eu acasa, ca sa scap de grasimile alea industriale ale produselor din comert. Salam de biscuiti si grisine simple, doar cu ulei de masline, pot sa fac fara probleme. Nasol e ca mancam chipsuri foarte des (aproape zilnic), si beam cola --- aici e buba, ca n-am inlocuitor la ceva de baut peste zi. La o sticla de 2 l de ceai de fructe sau limonada facuta acasa intre destul zahar. Poate ma obisnuiesc sa beau doar apa desi, vorba lui Dobrin: "äpa bei - apa joci".

#19004
MinetoMatoi

MinetoMatoi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 27.10.2017
Gradulian, parerea despre ce a zis smurf despre slabit am spus-o, si dupa cum vezi e destul de diferita de a lui, vom vedea ce comenteaza cand o sa vina, dar am si recunoscut ce a spus bine.

Foarte bine ca ai fost sincer Richelieu, nu ma supar deloc, asa trebuie sa fim sinceri si aia e.
Tu esti destept !!!! Faptul ca ai patru restaurante, deci nu intri deloc in categoria de care am spus.
Iti zic sincer felicitari ca ai o afacere din care poate esti si multumit siimplinit, pe langa bani.
Tocmai...asta ziceam, ca patronii sunt destepti, deci ai inteles pe dos.
Este adevarat ca imbogatesc pe supermarketisti insa eu mananc ieftin si bun  (ca gust ma refer, ca restul nu ma intereseaza), nu ca nu as putea manca la un restaurant de fitze, dar cand vad ce se mananca acolo si cantitatile alea ca intr-o scumiera...iti zic ceva.....mie mi-e foaame cand vreau sa manananc.
Ce mananc eu gasesc f bine la KFC, la Mcdonald, la pizzerie cum era Sherifsu in centru inainte in Bucuresti.
Si tocmai discutia mea a pornit de la tine, ca ai zis "hai sa nu mai ne luam doar dupa bucatarii aia..." sau cum am zis pe paginile trecute, adica te scosesem din aceasta categorie !
Daca erai in ea, eram destul de diplomat sa nu o zic la persoanele de fatza.
Asa ca gradulian, e okey, nu exista dorinta de cearta.

Ma duceam la Sherifs doamne,...o pizza din aia mare ce buna era si satioasa cu de toate, dar na...acolo era de fraieri dupa cum zicea o prietena de a mamei mai fitzoasa. Gaseai acolo prajituri de tot felul, ce doreai. Doar ca na..te duceai, comandat si iti luai tu pizza cand era gata...
Am mers...la un local de fitze tip restaurant cumva, am zis hai ma sa vedem..
Aveau o pizza mica si mai fara nimic pe ea, plus mai scumpa ca ailalta...
Este corect ca de la usa te invita inauntru...asa, stateai la masa, te servea, dar mie imi era foame totusi.
Zicea ca avea toping, zic eu "unde este ? Ca nu-l vad", si tipa zice "eee era el", era pe dracu, nu era deloc.
Deci...la asta ma refer, tipa suferea de ea, ii placea sa fie servita, sa.., si ne privea de sus !

#19005
pedros_2005

pedros_2005

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,476
  • Înscris: 03.12.2007
Duminica seara au venit niste prieteni pe la mine si am bagat ceva usor, de "regim". Si daca tot au aparut cartofii noi am zis ca nu strica sa facem citiva la disc, in untura (discul e pe gaz, alimentat la butelie, il tin in camera centralei ca afara ii ia flacara si cea mai mica adiere de vint):

Cind am invitati mai multi pun "monstrul" la treaba:

View PostMinetoMatoi, on 17 aprilie 2018 - 13:05, said:


Ma duceam la Sherifs doamne,...o pizza din aia mare ce buna era si satioasa cu de toate
Si shaorma era buna acolo! Mi-ai adus aminte de studentie si anii '90... Ce vremuri...

Attached Files


Edited by pedros_2005, 17 April 2018 - 13:47.


#19006
MinetoMatoi

MinetoMatoi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,029
  • Înscris: 27.10.2017
F bine, baga grataru sa mancati cand e, asa da masa, friptane, alea alea...ca acasa.

Da, stiu ca mancam prin 1997 primavara si toamna la Sherifs, totul era bun acolo, te duceai, comandai, iti dadea bon, stateai la masa si asteptai minutele alea, apoi te duceai, dadeai bonul, luai pizza si bagai tare, era mica, medie si mare.
Inca in 2006 Octombrie era, nu stiu cand s-a inchis, chiar as vrea sa stiu.
Si nu inteleg de ce s-a inchis, ca mergea f bine, era plin !!!
AAA, acolo unde era de fitze pizza mica, proasta si scumpa era la Pizza Hut la Universitate.
Nu stiu de ce a rezistat Pizza Hut si nu si celalalt. Ai idee ?

#19007
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Pentru ca Pizza Hut are cateva sute de pizzerii in toata lumea, si daca nu merge 1-2 nu e capat de lume, fac restul profit.

Pentru ca oamenii nu mananca ca tine 6 kg de pizza la metru, mananca 1 pizza, povestesc, beau un pahar de vin, oamenii merg acolo sa socializeze, sa spuna glume, sa rada, sa barfeasta, sa se intalneasca la un cocktail. Mai sunt si ciudati, si pentru ei are raspuns pizza Hut, se numeste all you can eat: bagi tot ce poti in tine, pana crapi, costa acu ceva timp 25 ron parca. A venit unul la trening, pe graba, cu un amic. A comandat 4 pizza, le-a adus deodata, le-a pus una peste alta, le-a terminat de mancat in 5-8 minute, a baut 0.5 litri de suc si nu a mai stat sa plateasca, i-a lasat bani prietenului si aia a fost.

Restaurantele nu sunt facute sa mananci, ci pt altceva, foodcourt din mall e facut ca sa te indopi ca un porc, stand pe telefon in timp ce esti insotit de alti prieteni, timp in care nu vorbiti intre voi. Ce-am ajuns.

Edited by Deenman, 17 April 2018 - 15:33.


#19008
SmurfK

SmurfK

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,149
  • Înscris: 11.04.2015
La un restaurant de-ăsta cu porții uriașe la 7 lei, trebuie să-ți pui și întrebarea ce ingrediente sunt în mâncarea aia? Ca să poți avea prețuri mici și porții mari, trebuie să folosești cele mai proaste ingrediente posibile. Nu vorbesc de porții de 30g, că alea sunt fițe, dar nici mormanul de mâncare. O pizza mare la bani puțini conține cele mai proaste ingrediente. Te duci într-un supermarket, iei cele mai ieftine ingrediente posibile, alea sunt în pizza ta. Și le plătești oricum la suprapreț. Dacă tot faci asta, mai bine plătești pentru niște ingrediente mai serioase, chiar dacă porțiile sunt mici.

Ier am cumpărat mâncare pentru acasă de la rotiserie nou deschisă. Și am luat niște aripi de pui cu cartofi. Au fost niște porții din care doi oameni mari am reușit să mâncăm doar jumătate. Efectiv nu puteai băga atâta mâncare în tine. Și nu sunt genul care mănâncă puțin. Dar cartofii erau reci, chiflele erau din alt secol, sincer, n-am reușit să rup o chiflă de-aia, sosul era de-ăla nasol la borcan, cel mai ieftin. Aș fi preferat să iau o porție omenească, dar să fi fost mâncarea mai bună. Ei cred că mulțumesc clienții cu porții uriașe la 9 lei, dar nu se mai întoarce nici dracu' la ei.


Privitor la discuția anterioară cu zahărul... Deja băgăm zahăr în noi din chestii care nu sunt dulci. Că nu mănânci o prăjitură și zici că ți-ai luat porția de zahăr. Ar fi perfect dacă ar fi așa. Însă... Sos de salată, ketchup, muștar, pate, murături, pâine, iaurt, toate au zahăr adăugat în ele. Zahărul a devenit ingredientul minune al producătorilor de alimente. Dacă ceva n-are gust bun, pui un kil de zahăr și l-ai rezolvat. Și se adună, mare parte a zahărului îl mănânci fără să fii conștient că mănânci zahăr. Când îți pui o felie de pâine cu pate, n-o mănânci ca desert, dar bagi zahăr. Și după ce bagi chestiile astea care, aparent nu sunt dulci, mai bagi și dulucri, ca să-ți satisfaci poftele. Și ajungi la niște cantități foarte mari de zahăr.

Doar pentru că-i plăcut la gust nu înseamnă că-i și bun. Sunt o groază de studii care au legat zahărul de mult mai multe afecțiuni, pe lângă cele de care-l legăm noi uzual, diabet sau obezitate. Un fumător activ are șanse mai mici să moară de inimă decât unul care-și ia o parte consistentă (20%) a caloriilor zilnice din zahăr. Și poate suna mult 20% zahăr, dar asta înseamnă 100g. O cutie de Cola are vreo 30g. Iar recomandarea zilnică e de 25g. Depășești din start recomandarea cu cutia de Cola. Doar că nu te oprești aici. Mai bagi și cu restul alimentelor și ajungi fără probleme la 100g pe zi.


Așa că asta cu "îmi place", e ok, dar trebuie văzută cum e văzut și fumatul. Îți place să fumezi, nu-i bai, dar te expui unor riscuri. Pe pachetul de zahăr n-am văzut poze ca pe pachetul de țigări. Ba chiar îl considerăm aliment de bază. Când dau ăștia ajutoarele sociale în produse, zahărul e nelipsit din pungi.


View PostBibulus, on 17 aprilie 2018 - 13:02, said:

n-am inlocuitor la ceva de baut peste zi

De ce nu încerci suc de roșii? Ți-e poftă de un pahar de suc, bea niște suc de roșii. E gustos, are mai puțin zahăr, are vitamine.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate