Salt la conținut

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Concediu medical pe zile din urma

Receiver satelit care sa faca aut...

Recuperare sim/eSIM digi.

charger "laptop de muzeu"...
 apartament vandut de tatal sotiei...

Socializare -grupuri

Puteti sa-mi indicati numele soft...

Pret zugravit
 Megalopolis (2024)

Integra A8690

Solutie asamblare perete - cada.

Balans la ridicare picior dupa ac...
 Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...

Hyperos consum excesiv baterie?
 

Previziuni preturi: apartamente, case, terenuri - direcții

- - - - -
  • Acest subiect este blocat Acest subiect este blocat
2150 răspunsuri în acest subiect

#55
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.785
  • Înscris: 16.12.2006

View PostMembruAnonim, on 12th January 2011, 21:38, said:

Pai tinand cont ca suntem una din tarile codase ale Europei, ce ai vrea, sa fim la mijloc? Salariile atata permit.


Sunt tare curios cum ai ajuns la aceasta valoare, atata timp cat unii proprietari de case au ajuns la ~300€. Nu mai tin minte daca la gata sau nu, dar 90% tin minte ca la gata (citit aici pe forum). Iar un apartament in bloc deja taie din costuri pentru ca valoarea terenului per apartament este mai mica.

Laa 300 de euro, pentru casele de lemn, finisaje mediocre. La cele pe zidarie, costurile ajung la minimum 400 de euro, finisaje la fel de mediocre, facute pentru a fi vandute. Eu imi fac casa si stiu foarte bine: casa mea, cu finisaje ok, insa nu de top, ma duce lejer la 600 euro/mp. Daca pui la socoteala si terenul, ai sa vezi ca o casa facuta cu simt de raspundere (am stat 75% pe teren), in Bucuresti, te poate duce intre 800-1000 euro/mp.

Nu vreau sa conving pe nimeni, e doar punctul meu de vedere, bazat pe experiente personale.


View PostSylverix, on 12th January 2011, 20:06, said:

Si eu, daca ne loveste un minus 60 - minus 65%


Spune-le celor care au stat cu cloaca la vanzare spre sfarsitul lui 2008 si au vazut un -40% pana in aprilie 2009. N-a durat decat jumate de an.

Sunt aberatii aceste cifre. Iar logica dupa care te conduci pleaca de pe premise gresite din start pentru ca se raporteaza la momentul de varf al bulei imobiliare si era normal sa existe o corectie zdravana atunci.
In rest, vei vedea la sfarsitul anului. Tocmai am urmarit e e(o)misiune speciala cu Mugur Isarescu. Mi-a confirmat ceea ce banuiam de fapt. Aproape s-a atins bottom-ul si, cum spuneam, anul asta vor fi scaderi de maxim 10%, adica o garsoniera de 33 K se duce in 30 K, un 2 camere de 55 K se duce poate in 50 K. Un 3 camere de 75 K se duce in 68-70 K, ceva de genul asta. In niciun caz n-ai sa vezi o garsoniera, confort I, la Bucur Obor, sa spunem, care acum e 40 K... sa se duca la 16,000 euro... :D Adica ceva mai mult decat o basina de masina care o tii in strada si ti-o poate fura oricand, orice moldovean (de peste Prut)... sau cat 2-3 luni de vacanta prin... Dubai. Sa fim seriosi, aceste "preziceri" ale tale le confunzi cu o dorinta personala, proiectand-o pe un fals orizont de asteptari...

#56
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostMembruAnonim, on 11th January 2011, 19:22, said:

dacis2 - Exact.

Bani n-au fost mai multi nici in anii de boom. Creditarea extreeem de relaxata a fost premisa care a permis preturilor sa suie atat de mult. Aceleasi persoane care atunci luau un credit cu buletinul de 10.000 de euro fara sa ii intrebe aproape nimeni nimic, azi se lovesc de nu stiu cate conditii de creditare si cu greu reusesc sa ia suma asta. La fel si creditele imobiliare. Chiar daca bugetarii primesc 15% la salariu, asta nu inseamna ca ii si iau in mana, pentru ca si aia sunt impozitati. Si, cum zice dacis, teoretic ar mai trebui sa se mai reduca din numarul lor. Daca inainte de criza bugetarii erau unii din cei mai bine vazuti "creditaci" acum nesiguranta planeaza si asupra lor. Ce daca ai salariu de x zeci de milioane care se incadreaza la un credit de y mii de euro, daca nu esti sigur ca luna urmatoare mai lucrezi acolo.

De aia cred ca preturile vor scadea pe tot parcursul anului 2011, pana se va ajunge la media de 300-600?/mp in functie de zona. Dupa aceea mai vedem ce conditii economice pot asigura sustenanta la acele nivele...

Vad efervescenta mare. Para isi freaca mainile, a facut treaba buna, la previziuni ne pricem tare de tot. Risc si eu una: la 600 euro/mp cat zici tu nu se va mai ajunge niciodata. Ce zici?

#57
Sylverix

Sylverix

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 805
  • Înscris: 17.03.2009

View PostRocknroll, on 12th January 2011, 22:30, said:

Laa 300 de euro, pentru casele de lemn, finisaje mediocre. La cele pe zidarie, costurile ajung la minimum 400 de euro, finisaje la fel de mediocre, facute pentru a fi vandute. Eu imi fac casa si stiu foarte bine: casa mea, cu finisaje ok, insa nu de top, ma duce lejer la 600 euro/mp. Daca pui la socoteala si terenul, ai sa vezi ca o casa facuta cu simt de raspundere (am stat 75% pe teren), in Bucuresti, te poate duce intre 800-1000 euro/mp.

Nu vreau sa conving pe nimeni, e doar punctul meu de vedere, bazat pe experiente personale.
Imi place de voi. Adica voi ziceti "se poate casa cu 400 E/mp, cu finisaje mediocre, dar bloc fara 800E/mp nu se poate" (desi finisajele la blocurile noi din Bucuresti sint sub-mediocre). Nu se poate la bloc, desi blocul beneficiaza de costuri mai reduse.
Apoi bagati repede placa "da' terenu'... terenu' costa bani multi...". Pai in primul rand nimic nu opreste terenul sa coboare la pret cat o parloaga. La teren, zero is the limit! Apoi, vorbim de apartamente, unde cota parte e ridicola, mai ales la constructiile cu multe etaje, ca Metropolisul lui coldplay (care a uitat sa cumpere cele 5 apartamente la 50k :naughty: )
In plus, discuti despre costuri de a face de la zero. De parca conteaza la ceva deja ridicat... Opelu' facut in 2002 de ce nu costa in Vitan cat a costat sa-l faca?


View PostRocknroll, on 12th January 2011, 22:30, said:

In rest, vei vedea la sfarsitul anului. Tocmai am urmarit e e(o)misiune speciala cu Mugur Isarescu. Mi-a confirmat ceea ce banuiam de fapt. Aproape s-a atins bottom-ul si, cum spuneam, anul asta vor fi scaderi de maxim 10%, adica o garsoniera de 33 K se duce in 30 K, un 2 camere de 55 K se duce poate in 50 K. Un 3 camere de 75 K se duce in 68-70 K, ceva de genul asta. In niciun caz n-ai sa vezi o garsoniera, confort I, la Bucur Obor, sa spunem, care acum e 40 K... sa se duca la 16,000 euro... :D
:thumbup:
Bine ca nu te-ai uitat in gura lui Basescu si-a lui Mugurel si in 2008 si 2009 si 2010. Altfel ti s-ar fi confirmat ce banuiai: ca criza ne va ocoli, si daca nu ne va ocoli, o sa fie mica, si daca n-o sa fie mica, intram pe crestere din 2009, si daca nu din 2009, atunci din 2010.

View PostRocknroll, on 12th January 2011, 22:30, said:

Sa fim seriosi, aceste "preziceri" ale tale le confunzi cu o dorinta personala, proiectand-o pe un fals orizont de asteptari...
Foarte rationala concluzia ta. S-ar fi potrivit de minune prin primavara lui 2008. Pacat ca intre timp a fost... potop  :notangel:



P.S.:
Ca tot discutam despre profetul Isarescu, sa vedem ce zicea Mugur acum 2 ani ( http://economie.hotn...nomica-2009.htm ):

Quote

Romania va incheia anul 2009 cu o crestere economica pozitiva, crede guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Eu cred ca Romania va ramane in acest an in zona pozitiva, cu acest program economic", a declarat el, intr-o conferinta de presa, apreciind ca recesiunea va avea o forma de varf, si nu una de U, pe termen lung.

"Cand spun ca am o viziune pozitiva asupra cresterii, o spun nu pentru ca nu vad ca decelerarea e puternica, dar sper ca vom avea un tip de minirecesiune sub forma de varf, nu in forma de U", a afirmat  Mugur Isarescu.

El a explicat ca cifra de -4% este "presupunerea pe baza caruia s-a construit un program, este un fel de the worst scenario case.

"Nu este o profetie, e presupunerea pe baza careia s-a construit bugetul", a precizat Isarescu, adaugand ca este mult mai simplu sa faci o corectie poztiva decat una negativa.

Guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu, prezinta, joi, principalele aspecte legate de imprumutul pe care Romania il va lua de la Uniunea Europeana, Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare.

Iata principalele declaratii facute de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu:

Cati bani imprumutam si pe cati ani:
Suma imprumutata de la FMI este de 11,4 miliarde DST.
Daca am considera doar aranjamentul public, bani care intra in institutiile publice, este vorba de imprumuturi de 18,95 miliarde euro
Daca adaugam si posibilele imprumuturi pentru sectorul privat, nu pentru balanta de pati, se ajunge la 19,95 mld. Euro
Se poate adauga si aranjamentul de la BEI, care nu a conditionat insa acordarea imprumuturilor de acest aranjament. Este vorba de 1,5 mld. euro pe an.
In total, cu tot cu BEI, sumele depasesc, pe doi ani, 20 de miliarde de euro
Sumele pentru 2009 ajung la 11,8 mld euro, daca se includ si imprumturile acordate de BERD pentru sectorul bancar
Pentru 2010 angajamentele de imprumut ajung la 7,1 mld, iar pentru 2011 la 1,05 mld. euro, excluzand sumele de la BEI
Nu inseamna ca daca sunt angajate niste sume ele sunt si trase
Este un imprumut important, dar nu este foarte mare daca facem comparatia cu cat s-a imprumutat Romania din partea sectorului privat anul trecut - aproape 20 de mld. euro
Romania a trait in ultimii doi trei ani din resurse externe, atrase in investitii directe, investitii de portofoliu sau sub forma de imprumuturi
Comparand suma imprumutata in acest cu cea de anul trecut inseamna ca ea este aproape jumatate
Acest lucru inseamna ca Romania trebuie sa stranga cureaua, sa se ajusteze.
Intestitiile straine directe in 2009 se vor injumatati, cam la 4,5 mld. euro
Iesirile versus intrarile de capital vor tinde spre zero
Ne asteptam ca fluxurile din balanta de plati sa devina negative
Aceasta este motivatia pentru care Romania s-a imprumutat, din considerente preponderent externe
Dupa exuberanta miscarilor internationale de capital din ultimii ani, s-a trecut la un pesimism extrem iar banii s-au evaporat
Persoanele nu sunt impotriva creditului pentru locuinte, chiar si in euro, dar exista unele riscuri
Imprumutul evita o aterizare dura si o distributie nejusta a costurilor sociale
Descresterea se poate rezolva pe doua cai: printr-o ajustare a unei economii care s-a obisnuit cu intrari mari de capitaluri private, dar o asemenea ajustare este extrem de mare, nicio economie nu se poate ajusta la acest nivel.
Am trait acest lucru in 1999 si insemna o strangere de curea masiva
Incercam sa compensam aceasta reducere prin alte intrari de capital
Varianta a doua: facem o anumita ajustare a economiei si a balantei de plati, probabil ca deficitul se va reduce la 8 - 9% din PIB.
Nu este usor sa tii sub control un  proces de ajustare
Daca se face prin mecanismele pietei, afecteaza paturile sociale cele mai sarace
Cu acest imprumut se incearca gasirea unui echilibru intre ajustare si finantare si sa realizam o ajustare controlata, care sa afecteze mai putin paturile sarace, sa mentina solidaritatea sociala si sa faca o impartire a poverii acestei ajustari
Costurile imprumutului sunt rezonabile
Al treile scop al imprumtului se refera la costuri.
Experienta trecuta arata ca un acord cu FMI e lagat de costuri sociale. Fara o finantare externa costurile sociale sunt mult mai mari.
Optiunea acestui imprumut este una buna. Costurile sunt mai mici si pot fi distribuite controlat prin politici pe categorii sociale si sa dea o perspectiva tarii.
Toate finantarile private care au intrat in Romania in ultimii ani aveau un cost mediu de 4-6%. Acum avem un cost de 3-4%.
Costurile atasate acestui pachet de imprumuturi sunt mult mai mici decat oricare alta forma de finantare
Exemplu: Cu imprumtul de la FMI inlocuim o parte din rezerva internationala a Romaniei, imprumutata de la bancile comerciale, pentru ca BNR plateste o dobanda pentru acest fonduri
Trebuie sa dam 2,9% la euro pe an in prezent, cu tendinta de crestere. In ultimele 12 luni dobanda platita la rezerva, prin aplicarea unei cote de 40% pe pasivele bancilor comericiale, dobanda s-a dublat.
La FMI, media este de 3,4 - 3,5%
S-ar parea ca e mai ieftin sa pastram rezerva minima obligatorie, dar dobanzile pe piata interna tind sa creasca si extrapolarea noastra arata ca se va duce la 3%
BNR nu va intra in costuri nete de oportunitate.


De unde rambursam banii?
Imprumutul, in ceea ce priveste costurile, comparativ cu alte imprumuturi, este rezonabil.
Imprumtul de la FMI va fi rambursat de BNR si, per net, intrevedem sa nu avem costuri suplimentare
Cele 5 mld euro luate de Ministerul de Finante vor fi rambursati din buget. Exact evolutia cursului depinde de acoperirea acestui gap financiar
Imprumuturile de la BERD se duc in sectorul privat direct, si acolo e vorba de o inlocuire a unor costuri cu alte costuri
Rambursarea imprumuturilor se va face, in medie, intre 3 si 5-6 ani
Dar exista si fondurile structurale de circa 30 de miliarde de euro, si acesta poate fi un fel de bridge
Daca Romania ar fi fost in masura sa absoarba fondurile de preaderea si structurale cum trebuie, am fi incasat in 2009 circa 9 miliarde de euro si probabil ca nici nu am fi apelat la acesti bani
Acest acord nu este un colac de salvare, nu este un rescue pentru banci sau pentru guvern, ci e vorba de un pachet complex de 20 de miliarde de euro,
Ca sa dau si eu o definitie, este de fapt o punte care ne da ceva timp ca sa grabim ceea ce nu am facut la momentul respectiv, sa facem reforme structurale, sa transformam aceasta tara intr-una europeana
Este evident ca aceasta tara nu duce lipsa de bani, aceasta e o iluzie periculoasa care a fost vanturata de 20 de ani
Tara asta duce lipsa de organizare, de capacitate administrativa, de management performant si multe-multe altele. Pe primul loc e capacitatea administrativa

Isi retrag bancile comerciale banii din Romania?
Acordurile cu bancile comerciale este unul voluntar
Bancile care au venit sa afaca afaceri in sensul pozitiv in Romania pe termen lung sunt solidare cu evolutia economica din aceasta tara
Ele ar suferi primele din dezechilibre, din presiuni pe cursul de schimb si din lipsa de incredere
Acordul cu bancile comerciale poate sa aiba o forma scrisa
Noi am avut documente scrise de la unele banci. Erste ne-a scris ca nu e vorba de niciun cent de retras. Ei spun ca intrarile de capital vor exista
Ieri, presedintele SocGen a spus acelasi lucru, ca sa inlature orice dubiu: Ar fi o prostie sa ne gandim sa luam un euro din Romania si sa-l ducem in Franta.
Jucam cu bancile mama si cu subsidiarele din Romania aceleasi reguli ale jocului, pe baza de stimulente, nu de restrictii
Stress-testurile ironizate de presa vor fi aplicate si daca arata ca o banca sau alta in mod reactiv trebuie sa-si mareasca baza de capital vom cere acest lucru
Acum suntem in aceeasi barca cu bancile comerciale
Avem in vedere trecerea la normele internationale de contabilitate pana la finalul acestui an. Din cauza normelor s-au facut si provizioane mai mari pana acum. Modificarea este trecuta in programul nostru
Sub forma de rata, inca nu vom modifica rezervele minime obligatorii, dar la compozitie este posibil. Incepem cu valuta, pentru ca lichiditatile in lei s-au imbunatatit sensibil, prin operatiunile repo pe care BNR le-a facut, inclusiv pentru a pune pe picioare finantarea excedentului de deficit bugetar
Nu va ganditi insa ca vom reduce nivelul ratei rezervelor minime in valuta de la 40 la 20%. Ajustarea va fi extrem de graduala, deoarece nici economia nu poate absorbi

Cum a ajuns Romania de la crestere economica la recesiune de 4%?
Si fiinta umana, si dvs., presa, sunteti inclinati spre profetie. Noi nu facem aici profetii
Cifra de -4% este presupunerea pe baza caruia s-a construit un program, este the worst scenario case. Nu este o profetie, e presupunerea pe baza careia s-a construit bugetul
E mult mai simplu sa faci o corectie poztiva decat una negativa
Eu cred ca Romania va ramane in acest an in zona pozitiva, cu acest program economic
Cu totii suntem mai pesimisti acum decat eram in toamna. Fiecare isi da masura acum a capacitatii de a fi ghicitor
Personal, imi asum responsabilitatea ca noi nu am fost aici ghicitori despre cat de rea va fi cresterea economica
Nu stim daca actuala criza a ajuns la punctul cel mai de jos. Este un proces in derulare, si dimensiunile adevarate sunt greu de comensurat, cu atat mai greu sunt de comensurat pentru Romania
In toamna stiam ca avem o mare dependenta de capitalul privat extern, dar nu ne-a fost usor sa vedem cat de sperios este acesta
In toamna nu se spunea ca Europa si mai ale Europa rasariteana este intr-o asemnea jale
Nu cred in tratarea la gramada a Europei rasaritene. Mi se pare lipsit de profesionalism
In partea nebancara, unde avem informatii mai putine si control insuficient, Romania trece si va trece prin iesiri nete de capital, mai ales in lipsa unui program
Cand spun ca am o viziune pozitiva asupra cresterii, o spun nu pentru ca nu vad ca decelerarea e puternica, dar sper ca vom avea un tip de minirecesiune sub forma de varf, nu in forma de U
In comitetul de politica monetara am avut grija sa am si pesimisti si optimisti
Indicatorul nostru nu e minus sau plus, ci delta fata de potential
PIB-ul potential al Romaniei este in continuare mare, noi l-am estimat la 6, dar o slabire a cresterii economice ajuta inflatia
Stim ca principalul factor de influentare a inflatiei nu mai e PIB-ul potential, ci este cursul de schimb, dar aici sa nu ma mai intrebati
Nu exista nicio diferenta de opinie intre noi si FMI legat de o flotare administrata
Nu suntem pentru free floating, mai ales in conditii de turbulente si de financial gap, conditie in care cursul se poate duce oriunde
Cursul de schimb se afla la un nivel sustenabil pentru perioada actuala
Un financial gap trebuie rezolvat. Cand ai iesiri masive de capital, el trebuie rezolvat, iar cursul ca atare de multe ori nu il rezolva, agraveaza panica
Nu vedem cu nimic o deterioare a fundamentelor in Romania pentru a vedea o depreciere fundamentala a cursului iar ajustarea a mers chiar mai rapid decat credeam
Acesta este anul ajustarii, dar nu a oricarei dimensiuni a ajustarii, pentru ca mananca din cresterea economica
Nu exista factor care sa fi erodat mai mult din leu decat cresterea peste productivitatea muncii a salariilor, si am tot spus acest lucru in ultimii doi ani
Ne pastram obiectivul de a adopta euro in 2014
Totul s-a intamplat cum a zis Mugur la milimetru ;)

Editat de Sylverix, 13 ianuarie 2011 - 00:17.


#58
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.360
  • Înscris: 09.03.2009

View Postparadigmatic, on 12th January 2011, 11:29, said:

Deci, care sunt previziunile voastre pt. următoarele 12 luni respectiv 24 luni. ? Nu vă fie teamă. Unii se înșeală, alții au dreptate. Ar fi nefiresc să avem dreptate cu toții. Ar fi amuzant să le re-cităm după 2 ani și să tragem concluzii.

Pînă atunci, respect celor care și-au înfrînat euforia reușind să găsească realitatea dincolo de inundația cu optimism din anii trecuți și respect pt. cei care s-au înșelat în ideea că într-un final, au învățat ceva din asta.

Esti tare, sefule, esti de multinationala cu 0-uri multe-n coada!

View Postmardraaxi, on 12th January 2011, 18:26, said:

da sigur poate chiar -120%,app pt cei interesati am o daci 1300 din 1974 vopsea originala,piesa de colectie o dau la schimb pt o garsoniera cf 1 indiferent de etaj sau cartier...ce ziceti ce oferta tentanta va fac ;) nu doresc diferenta de bani,daca aveti inbunatatiri majore va mai dau eu un plin de benzina :D

Tare, dar nu se pune. Rechinul vrea sange, mult sange.

#59
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.785
  • Înscris: 16.12.2006
1. O casa da, se poate face si cu 400 euro/mp, insa doar casa. Pretul terenului, in Bucuresti, este de minimum 200 euro/mp. Ca vrei tu sa fie "0" e altceva... :D Nu ma refeream la casele facute in zone cu infrastructura "0", adica probabil la cele care te gandeai tu.
2. Cat despre apartamente, ma refeream la apartamente in zone civilizate, nu zone specifice Punjab-ului mioritic.
3. Vorbeam de Isarescu, nu de Basescu. E cu totul alta ciorba. Plus ca Isarescu vorbeste printre cuvinte, nu e suficient sa te uiti la o emisiune cu el.
4. N-a fost niciun potop, i-a adus din nou pe unii cu picioarele pe pamant. Toti se vedeau milionari. Asa cum se vad acum toti proprietari... dupa ce mai scad preturile apartamentelor cu 60-65%, iar terenurile vor ajunge sa coste cat 2 ridichi si 3 cepe, si-alea degerate.

Keep dreamin', important e sa crezi... ;)

#60
denky

denky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 7.360
  • Înscris: 09.03.2009

View PostRocknroll, on 12th January 2011, 22:30, said:

Laa 300 de euro, pentru casele de lemn, finisaje mediocre. La cele pe zidarie, costurile ajung la minimum 400 de euro, finisaje la fel de mediocre, facute pentru a fi vandute. Eu imi fac casa si stiu foarte bine: casa mea, cu finisaje ok, insa nu de top, ma duce lejer la 600 euro/mp. Daca pui la socoteala si terenul, ai sa vezi ca o casa facuta cu simt de raspundere (am stat 75% pe teren), in Bucuresti, te poate duce intre 800-1000 euro/mp.

Nu vreau sa conving pe nimeni, e doar punctul meu de vedere, bazat pe experiente personale.




Sunt aberatii aceste cifre. Iar logica dupa care te conduci pleaca de pe premise gresite din start pentru ca se raporteaza la momentul de varf al bulei imobiliare si era normal sa existe o corectie zdravana atunci.
In rest, vei vedea la sfarsitul anului. Tocmai am urmarit e e(o)misiune speciala cu Mugur Isarescu. Mi-a confirmat ceea ce banuiam de fapt. Aproape s-a atins bottom-ul si, cum spuneam, anul asta vor fi scaderi de maxim 10%, adica o garsoniera de 33 K se duce in 30 K, un 2 camere de 55 K se duce poate in 50 K. Un 3 camere de 75 K se duce in 68-70 K, ceva de genul asta. In niciun caz n-ai sa vezi o garsoniera, confort I, la Bucur Obor, sa spunem, care acum e 40 K... sa se duca la 16,000 euro... :D Adica ceva mai mult decat o basina de masina care o tii in strada si ti-o poate fura oricand, orice moldovean (de peste Prut)... sau cat 2-3 luni de vacanta prin... Dubai. Sa fim seriosi, aceste "preziceri" ale tale le confunzi cu o dorinta personala, proiectand-o pe un fals orizont de asteptari...

La prima chestiune cred ca ai iesit cam scump. Tot bazat pe chestii personale iti zic. eu m-am scos la 420 euro/mp cu finisaje net peste medie si, din ce spunw paradigmatic, acum se poate iesi cam la 20% mai putin, aceeasi calitate (a scazut pretul manoperei).
La a doua, obisnuieste-te cu ideea ca rechinul va sta in toate casele in care au murit de foame proprietarii.

#61
Sylverix

Sylverix

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 805
  • Înscris: 17.03.2009

View PostRocknroll, on 13th January 2011, 00:15, said:

3. Vorbeam de Isarescu, nu de Basescu. E cu totul alta ciorba. Plus ca Isarescu vorbeste printre cuvinte, nu e suficient sa te uiti la o emisiune cu el.
Vezi ca am bagat niste edit-uri. Merita recitit ce am scris mai devreme :)


Quote

4. N-a fost niciun potop, i-a adus din nou pe unii cu picioarele pe pamant. Toti se vedeau milionari. Asa cum se vad acum toti proprietari... dupa ce mai scad preturile apartamentelor cu 60-65%, iar terenurile vor ajunge sa coste cat 2 ridichi si 3 cepe, si-alea degerate.
Si daca realitatea ii mai aduce inca o data cu picioarele pe pamant?  :naughty:
Vor fi adusi cu picioarele pe pamant la patrat  :rolleyes:



Rocknroll, cand te delectezi cu spusele profetului Isarescu, sa aprofundezi bine pasajele:

"Romania va incheia anul 2009 cu o crestere economica pozitiva, crede guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Eu cred ca Romania va ramane in acest an in zona pozitiva, cu acest program economic", a declarat el, intr-o conferinta de presa, apreciind ca recesiunea va avea o forma de varf, si nu una de U, pe termen lung.

"Cand spun ca am o viziune pozitiva asupra cresterii, o spun nu pentru ca nu vad ca decelerarea e puternica, dar sper ca vom avea un tip de minirecesiune sub forma de varf, nu in forma de U", a afirmat Mugur Isarescu.

cifra de -4% este "presupunerea pe baza caruia s-a construit un program, este un fel de the worst scenario case. "




In fond, a fost ca la Radio Erevan: nu a crescut, a scazut, nu a fost bicicleta ci SUV.

#62
mihaigerard

mihaigerard

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 27.279
  • Înscris: 28.08.2006
N-au cum sa scada preturile prea mult.
Daca o sa ajungi vreodata sa dai 10,000 pe un apartament cu 2 camere in capitala, intr-o zona decenta, trebuie sa te intrebi daca mai ai dupa ce bea apa...

Preturile sunt direct proportionale cu cererea/puterea de cumparare.

Editat de mihaigerard, 13 ianuarie 2011 - 00:30.


#63
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.785
  • Înscris: 16.12.2006

View Postdenky, on 13th January 2011, 00:18, said:

La prima chestiune cred ca ai iesit cam scump. Tot bazat pe chestii personale iti zic. eu m-am scos la 420 euro/mp cu finisaje net peste medie si, din ce spunw paradigmatic, acum se poate iesi cam la 20% mai putin, aceeasi calitate (a scazut pretul manoperei).
La a doua, obisnuieste-te cu ideea ca rechinul va sta in toate casele in care au murit de foame proprietarii.

Inca n-am terminat casa, insa la pretentiile pe care le am sigur voi ajunge spre cifra de care vorbeam. Numai scara interioara ma va costa in jur de 4-5000 euro. Mai pune si un luminator Velux de 6 mp si tot asa...
In rest, chiar nu ma intereseaza foarte multe evolutia preturilor din acest an, doar afirmam o parere.

View PostSylverix, on 13th January 2011, 00:26, said:

Vezi ca am bagat niste edit-uri. Merita recitit ce am scris mai devreme :)



Si daca realitatea ii mai aduce inca o data cu picioarele pe pamant?  :naughty:
Vor fi adusi cu picioarele pe pamant la patrat  :rolleyes:



Rocknroll, cand te delectezi cu spusele profetului Isarescu, sa aprofundezi bine pasajele:

"Romania va incheia anul 2009 cu o crestere economica pozitiva, crede guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. "Eu cred ca Romania va ramane in acest an in zona pozitiva, cu acest program economic", a declarat el, intr-o conferinta de presa, apreciind ca recesiunea va avea o forma de varf, si nu una de U, pe termen lung.

"Cand spun ca am o viziune pozitiva asupra cresterii, o spun nu pentru ca nu vad ca decelerarea e puternica, dar sper ca vom avea un tip de minirecesiune sub forma de varf, nu in forma de U", a afirmat Mugur Isarescu.

cifra de -4% este "presupunerea pe baza caruia s-a construit un program, este un fel de the worst scenario case. "




In fond, a fost ca la Radio Erevan: nu a crescut, a scazut, nu a fost bicicleta ci SUV.

Sylveryx, chiar n-am timp de polemici. Cum poti crede ca-mi pierd timpul acum cu ce-a declarat nenea Isarescu acum 2 ani? :D
El face intotdeauna acele declaratii, iar printre randuri, daca esti atent, intotdeauna "se scoate", datorita... "politicilor de interventie ale guvernantilor, ajustari, cresteri de taxe" etc...

Problema nu e ca Isarescu a spus ca suntem "foarte aproape de bottom", la o emisiune, ci a pornit de la faptul ca tu consideri ca preturile vor mai scadea cu 60 % si chiar peste. Asta mi s-a parut mult mai gogonata decat toate povestile de adormit copiii ale politicienilor romani, incluzandu-l aici si pe dl mason...

Editat de Rocknroll, 13 ianuarie 2011 - 00:41.


#64
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 399.554
  • Înscris: 08.10.2015

View Postdenky, on 13th January 2011, 00:03, said:

Vad   efervescenta mare. Para isi freaca mainile, a facut treaba buna, la   previziuni ne pricem tare de tot. Risc si eu una: la 600 euro/mp cat   zici tu nu se va mai ajunge niciodata. Ce zici?
Da, zic. Va ajunge 600€/mp. Nu la sfarsitul lui 2011 poate, dar la bottom asa cred ca va fi.

View Postdenky, on 13th January 2011, 00:18, said:

La   prima chestiune cred ca ai iesit cam scump. Tot bazat pe chestii   personale iti zic. eu m-am scos la 420 euro/mp cu finisaje net peste   medie si, din ce spunw paradigmatic, acum se poate iesi cam la 20% mai   putin, aceeasi calitate (a scazut pretul manoperei)
Deci, sa inteleg... se poate iesi la o casa 420€/mp (finisaje net peste medie) dar la un apartament dintr-un bloc sau complex imobiliar nu se poate 600? :coolspeak: Inteleg ca unii isi doresc sa ramana preturile sus ca sa nu aiba procese de constiinta ca s-au imprumutat in anii de elan muncitoresc creditar, dar hai sa masuram cu aceeasi oca si ici si colo.

View PostRocknroll, on 12th January 2011, 22:30, said:

In rest, vei vedea la sfarsitul anului. Tocmai am urmarit   e e(o)misiune speciala cu Mugur Isarescu. Mi-a confirmat ceea ce   banuiam de fapt. Aproape s-a atins bottom-ul si, cum spuneam, anul asta   vor fi scaderi de maxim 10%, adica o garsoniera de 33 K se duce in 30 K,   un 2 camere de 55 K se duce poate in 50 K. Un 3 camere de 75 K se duce   in 68-70 K, ceva de genul asta. In niciun caz n-ai sa vezi o garsoniera,   confort I, la Bucur Obor, sa spunem, care acum e 40 K... sa se duca la   16,000 euro...

Din cate am vazut in istoria recenta, cand Isarescu apare pe post si zice sa facem o chestie, actioneaza in interesul nu-stiu-cui, dar sigur nu al nostru. Cea mai buna actiune de urmat e cea inversa.  

    

View PostRocknroll, on 13th January 2011, 00:39, said:

Sylveryx, chiar n-am timp de polemici. Cum poti crede   ca-mi pierd timpul acum cu ce-a declarat nenea Isarescu acum 2 ani? Posted Image
  Pai...ori ne uitam in gura lui Isarescu ori nu? Sau il bagam in seama ca pe horoscop, doar cand ne convine?

#65
condaru321

condaru321

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 621
  • Înscris: 24.05.2006
In Romania propaganda prinde bine mai ales la TV,fie ca e facuta  de guvernator,presedinte,putere sau opozitie.Problema mare este ca populatia Romaniei este  saracita (taxe si impozite mari,preturi crescute dupa ureche si TVA de 24%).Citeam prin ziare ca printre primele produse care au dus la marirea inflatiei a fost cartoful.Am discutat cu persoana de unde cumpar cartofi pentru iarna an de an, cum a fost cu productia si mi-a explicat clar si pe intelesul meu ca el a avut o productie la fel de buna ca si anul trecut, dar pe care a vandut-o mult mai repede.Si anul trecut cand a vandut cu 0,5 ron/kg a iesit pe profit, nu cumva a fost o intoxicare a cumparatorului prin mass media ca e criza...bla bla bla...

Daca se mentine cota de TVA la 24%, daca guvernu va restructura personal bugetar (20k de angajati de la finante, 7,5k de la CFR), daca cursul leu /euro se mentine la nivelul asta , daca nu se dau credite cu dobanzi acceptabile(sa nu uitam cate procese colective sunt impotriva bancilor) si daca guvernul nu incepe un proiect gen PC, media la nivel national pe 6 luni va fi in scadere nu foarte mare dar va fi o scadere.

Editat de condaru321, 13 ianuarie 2011 - 07:38.


#66
Sylverix

Sylverix

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 805
  • Înscris: 17.03.2009

View Postcondaru321, on 13th January 2011, 07:35, said:

Citeam prin ziare ca printre primele produse care au dus la marirea inflatiei a fost cartoful.Am discutat cu persoana de unde cumpar cartofi pentru iarna an de an, cum a fost cu productia si mi-a explicat clar si pe intelesul meu ca el a avut o productie la fel de buna ca si anul trecut, dar pe care a vandut-o mult mai repede.Si anul trecut cand a vandut cu 0,5 ron/kg a iesit pe profit, nu cumva a fost o intoxicare a cumparatorului prin mass media ca e criza...bla bla bla...
Normal ca a crescut pretul, pentru ca a crescut cererea. Trebuie sa bage si omul ceva la stomac, nu? Si cum carnitza e scumpa, salariul e mic si rata e mare, cu ce inlocui carnitza? Cu chestii ieftine, care tin de foame, cum ar fi cartoful.
Are un pic de legatura cu ce vezi aici: http://en.wikipedia....iki/Giffen_good

Editat de Sylverix, 13 ianuarie 2011 - 07:45.


#67
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.785
  • Înscris: 16.12.2006

View PostMembruAnonim, on 13th January 2011, 02:11, said:

Deci, sa inteleg... se poate iesi la o casa 420?/mp (finisaje net peste medie) dar la un apartament dintr-un bloc sau complex imobiliar nu se poate 600? :coolspeak: Inteleg ca unii isi doresc sa ramana preturile sus ca sa nu aiba procese de constiinta ca s-au imprumutat in anii de elan muncitoresc creditar, dar hai sa masuram cu aceeasi oca si ici si colo.

Din cate am vazut in istoria recenta, cand Isarescu apare pe post si zice sa facem o chestie, actioneaza in interesul nu-stiu-cui, dar sigur nu al nostru. Cea mai buna actiune de urmat e cea inversa.  

Pai...ori ne uitam in gura lui Isarescu ori nu? Sau il bagam in seama ca pe horoscop, doar cand ne convine?

Si unde ai vazut tu, vreodata, ceva, ca se vinde cu... cat costa "producerea" bunului respectiv? :huh:
Stii cat ii costa p-aia care iti vand cafeaua cu 12 lei in zona centrului istoric?
Asa si cu apartamentele, casele, masinile, eugeniile etc...

Da, asa este si nu ma iau neaparat dupa Isarescu, de obicei il "citesc printre randuri". Nici eu n-am spus si nu cred ca s-a ajuns la bottom, doar l-am citat... pentru o contra-balansare... :D Romania e o tara inca in convulsii sociale si criza acuta. Ca sunt prezentate altfel lucrurile, inclusiv de catre Isarescu, e cu totul altceva. Se "pregateste" terenul pentru alegerile din 2012 si acest lucru ma face sa cred ca se va incerca in acest an o stabilizare a lucrurilor. Daca nu se aprobau banii de la FMI, lucrurile o luau razna rau de tot, inclusiv leul devenea jegarit in ultimul hal...

Asadar, previziunile mele merg spre un maxim de minus 10% in acest an. In rest, cosmetizari maxime...

Editat de Rocknroll, 13 ianuarie 2011 - 10:16.


#68
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Mesaje: 399.554
  • Înscris: 08.10.2015

View PostRocknroll, on 13th January 2011, 10:15, said:

Si unde ai vazut tu, vreodata, ceva, ca se vinde cu... cat costa "producerea" bunului respectiv? :huh:
Stii cat ii costa p-aia care iti vand cafeaua cu 12 lei in zona centrului istoric?
Asa si cu apartamentele, casele, masinile, eugeniile etc...

Here we go again. In threadul pe care l-a inchis paradigmatic pentru ca am inceput unul nou pe 2011, exact asta se dezbatea la un moment dat, ca pretul de fabricatie nu are nici o legatura cu pretul de vanzare. Acele costuri de productie il intereseaza pe producator sau constructor ca sa isi dea el seama daca iese cu profit sau nu. In imobiliare vinzi bunul cu cat te intelegi cu cumparatorul. Ai scazut sub costurile de productie si totusi nimeni nu vrea sa ti-l cumpere? Naspa, esti afacerist prost/neatent/etc si meriti sa iesi de pe piata daca o sa tii de preturi si nu intelegi ca banul trebuie sa ruleze, ca daca nu o sa il ruleze altii inaintea ta. Uita-te ce se intampla acum in piata. Raman mari complexuri goale nevandute. De ce? Pe mine/tine/toti nu ne intereseaza ca ala a cumparat terenul cu 1000€/mp sau cu 1€/mp, deasemenea nici alte costuri care il fac pe el sa considere ca pretul de vanzare e de 2000€/mp. Asta e treaba lui, el isi face oferta. Noi o acceptam sau nu.

Cel mai distractiv o sa fie cand or sa se apuce unii altii de facut blocuri acum dupa ce au scazut preturile, cu alte costuri la teren, la materiale, muncitori, si de preferat cu un profit gandit in zona normalului, nu SF. Si atunci o sa fie distractiv cand o sa vezi blocuri noi care se pot vinde la 600€/mp. Si cei care raman in piata ori darama blocurile alea scumpe, ori se aliniaza preturilor. Dar pentru asta trebuie sa mai asteptam oleaca, sa scada destul de mult preturile, de-abia atunci o sa intre investitiile.

#69
condaru321

condaru321

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 621
  • Înscris: 24.05.2006

View PostMembruAnonim, on 13th January 2011, 10:31, said:

Here we go again. In threadul pe care l-a inchis paradigmatic pentru ca am inceput unul nou pe 2011, exact asta se dezbatea la un moment dat, ca pretul de fabricatie nu are nici o legatura cu pretul de vanzare. Acele costuri de productie il intereseaza pe producator sau constructor ca sa isi dea el seama daca iese cu profit sau nu. In imobiliare vinzi bunul cu cat te intelegi cu cumparatorul. Ai scazut sub costurile de productie si totusi nimeni nu vrea sa ti-l cumpere? Naspa, esti afacerist prost/neatent/etc si meriti sa iesi de pe piata daca o sa tii de preturi si nu intelegi ca banul trebuie sa ruleze, ca daca nu o sa il ruleze altii inaintea ta. Uita-te ce se intampla acum in piata. Raman mari complexuri goale nevandute. De ce? Pe mine/tine/toti nu ne intereseaza ca ala a cumparat terenul cu 1000€/mp sau cu 1€/mp, deasemenea nici alte costuri care il fac pe el sa considere ca pretul de vanzare e de 2000€/mp. Asta e treaba lui, el isi face oferta. Noi o acceptam sau nu.

Cel mai distractiv o sa fie cand or sa se apuce unii altii de facut blocuri acum dupa ce au scazut preturile, cu alte costuri la teren, la materiale, muncitori, si de preferat cu un profit gandit in zona normalului, nu SF. Si atunci o sa fie distractiv cand o sa vezi blocuri noi care se pot vinde la 600€/mp. Si cei care raman in piata ori darama blocurile alea scumpe, ori se aliniaza preturilor. Dar pentru asta trebuie sa mai asteptam oleaca, sa scada destul de mult preturile, de-abia atunci o sa intre investitiile.
La BV se construieste la ALB cu 460E,in zona buna(herman oberth), urmand ca fiecare sa-si puna parchet,faianta,gresie,culori...

Editat de condaru321, 13 ianuarie 2011 - 10:38.


#70
dacis2

dacis2

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 4.497
  • Înscris: 03.01.2007
Am sa incep cu o clarificare terminologica. Vad ca aveti multi o problema cu un termen nevinovat, saracul. Mediocru - cu referire la calitate, si in general, asa... - nu inseamna prost / slab / scazut etc., ci mediu. Asa ca finisaje mediocre nu inseamna cele mai proaste, ci mai degraba un "nici prea-prea, nici foarte-foarte". Asta ca sa utilizez o expresie extrem de clara. :bigwhitegrin:

Continui cu un "atac" la persoana. Nu pun mare pret pe spusele lui Rocknroll si va invit sa faceti la fel. Si sa vedeti de ce... La un moment dat, anul trecut, am inceput sa intru, des si temeinic, pe aria jurnalelor de casa, planuind sa incep si eu constructia unei case. Sunt pe acolo cateva jurnale trasnet... Ei bine, unul din jurnalele pe care le-am urmarit (si-mi marturisesc pacatul: inca o mai fac!) este al lui Rocknroll. Ma scuzi, maestre, dar ce faci tu acolo numa' casa de nivel mediu nu este. Asa ca da, daca reperul pentru tine este bazat pe ce ai inceput sa construiesti, asa o fi si cu preturile. Dar hai sa lasam deoparte extremele irelevante statistic - cele mai proaste 10% din case / apartamente (vezi exemplul de mai sus, cu apartamentul extrem de ieftin dintr-o zona mai suspecta a Bucurestilor - nu cunosc despre ce-i vorba, iar anuntul a disparut!) si terenuri (inclusiv amplasarea lor), dar si cele mai elitiste 10% dintre cele de mai sus si dupa aceea putem vorbi serios si, mai ales, relevant.

Opinia mea este ca evolutia pietei imobiliare (excluzand terenurile) este inspre scaderea in continuare a preturilor, dar probabil nu la fel de abrupta ca de la sfarsitul lui 2008 incoace. Daca ar fi sa ne luam dupa banii - reali + virtuali (ai bancilor) - existenti in piata, scaderea ar trebui sa fie abrupta in continuare. Numai ca aceasta evolutie (strict monetar!) fireasca are un inamic major, psihologic. Eu nu cred ca, excluzandu-i pe cei aflati realmente la ananghie, un proprietar este azi prea usor dispus sa cedeze in mod consistent la pret, tinand seama de amintirea fericitilor si nu prea indepartatilor ani 2006-2008. Probabil, inainte de a stabili pretul de oferta al vanzarii, fiecare proprietar isi va zice in sinea lui: "Dar daca preturile isi revin?!...".

Din aceasta contradictie - dintre banii disponibili, relativ putini, si dorinta proprietarilor de a pastra o rentaibilitate cat mai apropiata fata de cea de anii trecuti - mi se pare mie ca va iesi o consecinta mult mai nefasta decat cresterea / scaderea mai mult ori mai putin brutala a preturilor, pentru piata imobiliara. Anume, eu cred ca piata va ramane blocata, ba chiar se va contracta si mai mult. Pentru ca vor vinde mai ales cei care nu vor avea incotro, vor cumpara numai cei care nu doar ca au bani / sunt eligibili pentru un credit si au nevoie de o casa (extrem de putini indeplinesc toate conditiile, opinia mea este ca sub 20% fata de cati erau in 2006), dar s-au plictist si sa astepte sa mai scada piata. Ceilalti, ori vor sta in expectativa, ori vor inghiti in sec.

Editat de dacis2, 13 ianuarie 2011 - 15:08.


#71
condaru321

condaru321

    Member

  • Grup: Members
  • Mesaje: 621
  • Înscris: 24.05.2006

View Postdacis2, on 13th January 2011, 15:03, said:

Am sa incep cu o clarificare terminologica. Vad ca aveti multi o problema cu un termen nevinovat, saracul. Mediocru - cu referire la calitate, si in general, asa... - nu inseamna prost / slab / scazut etc., ci mediu. Asa ca finisaje mediocre nu inseamna cele mai proaste, ci mai degraba un "nici prea-prea, nici foarte-foarte". Asta ca sa utilizez o expresie extrem de clara. :bigwhitegrin:

Continui cu un "atac" la persoana. Nu pun mare pret pe spusele lui Rocknroll si va invit sa faceti la fel. Si sa vedeti de ce... La un moment dat, anul trecut, am inceput sa intru, des si temeinic, pe aria jurnalelor de casa, planuind sa incep si eu constructia unei case. Sunt pe acolo cateva jurnale trasnet... Ei bine, unul din jurnalele pe care le-am urmarit (si-mi marturisesc pacatul: inca o mai fac!) este al lui Rocknroll. Ma scuzi, maestre, dar ce faci tu acolo numa' casa de nivel mediu nu este. Asa ca da, daca reperul pentru tine este bazat pe ce ai inceput sa construiesti, asa o fi si cu preturile. Dar hai sa lasam deoparte extremele irelevante statistic - cele mai proaste 10% din case / apartamente (vezi exemplul de mai sus, cu apartamentul extrem de ieftin dintr-o zona mai suspecta a Bucurestilor - nu cunosc despre ce-i vorba, iar anuntul a disparut!) si terenuri (inclusiv amplasarea lor), dar si cele mai elitiste 10% dintre cele de mai sus si dupa aceea putem vorbi serios si, mai ales, relevant.

Opinia mea este ca evolutia pietei imobiliare (excluzand terenurile) este inspre scaderea in continuare a preturilor, dar probabil nu la fel de abrupta ca de la sfarsitul lui 2008 incoace. Daca ar fi sa ne luam dupa banii - reali + virtuali (ai bancilor) - existenti in piata, scaderea ar trebui sa fie abrupta in continuare. Numai ca aceasta evolutie (strict monetar!) fireasca are un inamic major, psihologic. Eu nu cred ca, excluzandu-i pe cei aflati realmente la ananghie, un proprietar este azi prea usor dispus sa cedeze in mod consistent la pret, tinand seama de amintirea fericitilor si nu prea indepartatilor ani 2006-2008. Probabil, inainte de a stabili pretul de oferta al vanzarii, fiecare proprietar isi va zice in sinea lui: "Dar daca preturile isi revin?!...".

Din aceasta contradictie - dintre banii disponibili, relativ putini, si dorinta proprietarilor de a pastra o rentaibilitate cat mai apropiata fata de cea de anii trecuti - mi se pare mie ca va iesi o consecinta mult mai nefasta decat cresterea / scaderea mai mult ori mai putin brutala a preturilor, pentru piata imobiliara. Anume, eu cred ca piata va ramane blocata, ba chiar se va contracta si mai mult. Pentru ca vor vinde mai ales cei care nu vor avea incotro, vor cumpara numai cei care nu doar ca au bani / sunt eligibili pentru un credit si au nevoie de o casa (extrem de putini indeplinesc toate conditiile, opinia mea este ca sub 20% fata de cati erau in 2006), dar s-au plictist si sa astepte sa mai scada piata. Ceilalti, ori vor sta in expectativa, ori vor inghiti in sec.
CORECT.
O analiza completa a situatiei de fapt.

#72
Rocknroll

Rocknroll

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Mesaje: 2.785
  • Înscris: 16.12.2006
dacis2, nu inteleg la ce dracu te referi...
"Sa vedeti de ce..." ce? :huh:

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

Utilizatori activi: 1

0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate