Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sterg mails din Promotions

Vanzare cumparare fara transfer b...

Receptie ciudata, in functie de t...

Dupa 20 ani de facultate, am uita...
 Mobile.de ofera imprumut de bani ...

problema test grila

Digi24 a disparut de pe TV Lg

Drept de proprietate intelectuala...
 Jante noi shitbox

Trinitas TV 4K

Dacia 1316 cu 6 usi ...

Frecventa modificata radio
 Un nou pericol pt batrani

Ar trebui sa vindem imobiliarele ...

Dupa renuntarea la aparat dentar

pelerinaj in Balcik
 

Zoonoze

- - - - -
  • Please log in to reply
427 replies to this topic

#163
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 babuinus, on 1st January 2012, 22:01, said:

....deci de fapt se poate sa nu mai fie alte leziuni noi, ci acestea sa nu se fi vazut la RMN-ul anterior datorita procedurilor diferite....poate si de aici lipsa simptomaticii...

DA! se poate, dar acesta nu este un motiv sa ramaneti linistit! La fel de bine se poate ca infectia in sine a pacientului sa nu fi fost eradicata sau ca pacientul sa se reinfecteze de la cei din jurul sau care inca mai au combinatia de bacterii ce a dus la simptomatica.

Dupa cum vedeti, tot timpul in cazul borreliozei vorbim de coinfectii, adica de o COMBINATIE CHEIE a unor bacterii. Adica avem citeva specii de borrelii, dintre care una sau mai multe specii se combina cu una sau mai multe specii de micoplasme (INTOTDEAUNA) dar uneori si cu una sau mai multe specii de babesii sau ehrlichii. In plus pot apare sau nu toxoplasma, giardia si iarasi una sau mai multe specii de chlamidii. ORI chlamidiile au foarte multe subspecii (ca si borreliile). Cum atit micoplasma cit si borrelia dau un fel de SIDA, adica un sindrom de imunodeficienta prin consumul continuu de anticorpi, pot fi implicati in tabloul clinic al pacientului cu borrelioza si o serie de virusi. DE ACEEA tabloul clinic este atit de variat ("boala cu o mie de fete") si tratamentul complex si complicat.

Principala complicatie in tratamentul borreliozei consta in faptul ca multi dintre medici care chiar stiu despre ce este vorba le abordeaza separat: multi se impiedica de toxoplasme si de giardia sau de helicobacter, fara sa vada micoplasmele. Altii care dau de micoplasme, nu vad borreliile, iar cei care au habar de borrelioza, "uita" de chlamidii sau de virusi. Iar despre hemobartonelle si babesii, mai toti le ignora, DIN simplul fapt ca la oameni nu prea dau simptomatica.

Probabil ca aici este cheia pentru care un pacient cu borrelia paralizeaza si altul nu: in combinatia magica dintre speciile de bacterii si virusi achizitionate de-a lungul timpului, coroborate cu anumite particularitati fenotipale. Vi se pare curios? La ora actuala consider ca aceasta teorie este una dintre cele mai probabile si ca o argumentatie vin cu un exemplu foarte concret, de artroborrelioza:

Sacroileita! Borrelia afzeli genereaza in general leziuni inflamatorii osoase, preponderent articulare, in mare parte pe articulatiile portante si probabil ca la cei cu fenotipul HLA B27 genereaza ceea ce noi la ora actuala descriem ca fiind spondilita anchilopoetica! Interesant este faptul ca sacroileita vedem destul de des in infectia cu borrelia afzeli, dar pacienti cu morbus Bechterew investigati de mine, prezentau toti borrelia afzeli, leziunile inflamatorii articulare, fiind identice cu cele ale pacientilor HLA B27 negativi.

Asa ca anumite particularitati ale pacientului pot dicta daca infectia cu borrelia afzeli evolueaza intr-o directie sau in alta si de aceea nu este exclus ca si in cazul infectiilor cu garini sau Bbss sa avem evolutii diferite.

De altfel aceasta situatie medicala este una PUR MATEMATICA: exista un pool de microorganisme, mai frecvente, care sub diferite specii se combina: astfel ca rezulta combinatii din toate aceste microorganisme luate cite 4 pina la 7, de unde ne rezulta tabloul clinic cit si gravitatea evolutiei. Desi lucrurile par complicate, sint numai complexe, dar stiind aceste combinatii, devenim mult mai usor predictibili in evolutia tratamentului, respectiv a simptomaticii pacientului. De altfel este impropriu sa vorbim de borrelioza, aceasta o facem numai pentru a simplifica limbajul. Exista o diferenta clara intre "afzelioza" si "garinioza", la fel cum exista diferente mari la cei care prezinta cele doua tipuri de spirocheta in singe, alaturi de o serie de alte microorganisme.

Acum referitor la intrebarea adresata de pisigri: si ce daca daca sint aceste microorganisme in singe, ca sint destui care traiesc cu ele si APARENT nu au nimic! Aparent s-ar putea sa nu aiba nimic, dar revin la o comparatie cu o ruda a borreliei: si cei cu sifilis dobindit la nastere, din mame sifilitice, NU AU NIMIC pina cind incep sa aiba!

De altfel, voi veterinarii, ar trebui sa stiti despre ce vorbesc eu, deoarece atit chlamidiile cit si micoplasmele sau borreliile sint microorganisme care paraziteaza atit omul cit si efectivele de animale, dar si insectele, adica ZOONOZE, astfel ca acest lucru trebuie sa reprezinte si domeniul vostru de activitate. Ori pentru a putea parazita mamifere cit si pasari sau insecte trebuie sa dai dovada de mare versatilitate biochimica pentru a realiza acest lucru. Aici nu ma refer la pasarile de pe marginea drumurilor, nu ca acestea n-ar fi pline, mai mult chiar, datorita soferilor de tir este chiar posibil sa amestece speciile prezente in vestul Europei cu cele din Orientul mijlociu si chiar indepartat, ci la temperatura diferita a corpului diferitelor mamifere versus alte creaturi.

Poate Dr. Moscu incearca sa explice in ce consta aceasta diferenta in a trai in singe cald si foarte cald (adica in singe care pentru om ar insemna febra) si a trai in singe rece sau chiar foarte rece.

 ditaanca, on 1st January 2012, 22:01, said:

....De ce este important sa vedeti WesternBlot-ul desfasurat ?...

Din acelasi motiv pentru care INTII vizualizez CD-ul cu RMN si apoi citesc interpretarea: pentru a vedea ce se intimpla cu aceste investigatii, cum sint facute, cind sint recoltate si executate, daca nu cumva apar raspunsuri si in afara proteinelor de baza si tot asa. Astfel pot cere repetarea sau folosirea altor teste, respectiv in cazul RMN-ului a altor secvente. Este deosebit de important sa vedem ce se afla in spatele acestor teste, deoarece noi clinicieni, spre deosebire de medicii de laborator, ne petrecem cel mai mult timp cu pacientii si stim (sau ar trebui sa stim) modificarile simptomatici sub tratament si putem corela simptomatica, anamneza cu datele de laborator multiple. Diagnosticul poate fi interpretat, dar decizia terapeutica nu trebuia sa lase loc interpretarilor si trebuie sa fie cit mai corecta si bine argumentata. Ori cum oare putem sa luam decizii terapeutice bazindu-ne pe ce zic altii? ORICIT de buni si performanti ar fi acestia!

#164
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Domnule doctor ,eu sunt convinsa ca lumea vrea sa citeasca ce aveti dumneavoastra de spus , nu veterinarul!
Zoonozele sunt boli complexe care necesita nu numai colaborare intre specialitatile sau competentele medicale ci si o supraveghere a efectivelor de animale .( Asta nu inseamna ca trebuie abandonate sau exterminate ).

Dumneavoastra ati trimis in mod constant toata familia la control+animalele casei !(citez : ..."de la bunica  la pisica "...) Unii aveau animale de companie , altii nu !

1.Pisicile
Ceea ce ne-a uimit pe noi , avand in vedere rezultatele , a fost numarul mare de pisici care aveau in sange  ... pe  " alea-mici " adica borreliile (sper ca, daca pun acest diagnostic de borrelioza la pisici  sa nu se lezeze nimeni ).
Este adevarat ca ,pisicile sunt de cele mai multe ori asimptomatice , adica rareori stapanii observa ceva . ( Sunt situatii cand animalul casei are o indispozitie trecatoare si nu ajunge la doctor ) Dar... :
experienta clinica a majoritatii veterinarilor cuprind un numar mare de cistite recidivante la pisici (  la caine mai rar )  si insuficiente renale . Aceste insuficiente renale apar la pisicile de apartament intr-o proportie covarsitoare .Dupa parerea mea , aproximativ 90% dintre pisicile de apartament , isi incheie viata , la batranete , cu insuficienta renala cronica.
(Imi aduc aminte de un studiu pe care l-am citit  despre utilizarea de Vessel Due  la pisica , in insuficienta renala cronica .)

Din acest motiv si din curiozitate , pornind de la ipoteza  ca insuficienta renala cronica la pisica  poate fi datorata unei vasculite autoimune declansata de borrelioza "asimptomatica " , am verificat in camp intunecat , sangele pisicilor care au ajuns in cabinet  cu problemele renale mai sus amintite, si ...SURPRIZA ...din 3 verificate , 3 aveau in sange, spirochete. ( acum sunt in tratament ) De remarcat este faptul ca doua dintre ele manifesta si spondilita anchilozanta . . Mai mult de atat , acestea din urma NU parasesc domiciliul!!! In istoricul lor medical  exista:
- crize epileptiforme de etiologie necunoscuta ( s-a banuit Maladia lui Aujeszky dar nu s-a confirmat ) care au disparut
-cistite recidivante
-insuficienta renala
Stim ca numarul de cazuri este redus dar timpul ne va furniza mai multe date. ( nu avem pretentii ca facem cercetari ci doar statistica )

2. Cainii
De regula , cainii trimisi la control (, fara a avea semne clinice ) au avut rezultat negativ la DFM.Avem in tratament caini cu borrelioza dar nu dintre cei trimisi de dumneavoastra.

Observatia noastra este ca : PISICILE MANIFESTA BOALA CRONICA IAR  CAINII , IN SPECIAL PE CEA ACUTA !
La fel este si cu babesioza :cainele manifesta babesioza acuta pe cand pisica , pe cea cronica .De cele mai multe ori , colegii nostri nici nu prea cauta la pisici , babesiile, pe frotiu. Iar la pisici , babesioza evolueaza  rareori cu scaderea dramatica a numarului de celule rosii , a hematocritului , etc...( asa cum se intampla la caine ) La pisici , aceste valori sunt in scadere cand evolueaza coinfectia : haemobartoneloza- babesioza .Cand nu aveam DFM, care sa evidentieze patogenii ca haemobartonela si babesia in orice moment al vietii lor , pentru a gasi babesiile in sangele de pisica, utilizand coloratia MGG, faceam urmatoarele : frotiu colorat din sange periferic ( pavilionul urechii ) sau :din  sangele general se poate recurge la o tehnica de concentrare a eritrocitelor parazitate(cele care transporta babesii ) care au o greutate specifica mai mica decat eritrocitele normale. Pentru asta luam  sange intr-un tub de hematocrit si centrifugam. Se obtineau  doua straturi de eritrocite si se executa un frotiu din stratul superior pe care il coloram panoptic .

Observatie clinica la caine :
-babesiozele care exprimau in tabloul clinic temperatura mare (peste 39 cu 5 ) au intotdeauna o coinfectie ( daca nu au un numar asa de mic de celule rosii incat sa aiba o temperatura ridicata datorata hipoxiei ) In campul microscopic , apar nu numai babesiile ci si ehrlichiile sau borreliile sau haemobartonelele. De remarcat  este faptul ca : LA CAINE GASIM EXTREM DE GREU  acesti patogeni .( cu exceptia babesiilor cand avem o babesioza evolutiva ) Campul microscopic este de cele mai multe ori curat , dar febra mare pe care pacientul o are , ne determina sa cautam timp indelungat , pentru a ne  edifica. IN SANGELE CAINILOR NU AVEM NICI FIBRILE , NICI ARTEFACTE , NICI DETRITUSURI CELULARE , NICI CONTAMINARI ... ( Cred ca in faza acuta este dificil de gasit spirochete ,dar in faza cronica , nu ) .
Asta vara am avut in tratament cainele unei domnisoare doctor rezident , care exact asta a comentat :
- Este impresionant cum in sange vad doar o borrelie , doar o babesie si doar o anaplasma dar tabloul clinic este infricosator !
Cainele avea 40 de grade , semne nervoase , mictionari necontrolate , etc ...
Dar exista si varianta cronica .
Concluziile noastre vis-a-vis de diagnosticarea si tratarea acestor boli la caini si pisici sunt urmatoarele :
-cainele scapa repede atunci cand,  probabil, exprima boala acuta
-pisica nu prea raspunde la antibioterapie . Asa cum v-am spus , si ati ras ( nu va iert toata viata! ) : cand tratam pisici, parca s-ar trata oameni !  Raspunsul este foarte intarziat , se reduc simptomele dar spirochetele exista in continuare in proba de sange .
Probabil ca Tache a avut dreptate cand a spus :pisicile poarta in sange o serie de viroze care ingreuneaza raspunsul la tratament.
- transmiterea acestor boli sigur implica si alti hematofagi nu numai capusele . De altfel atat Merk -ul cat si alte tratate de  microbiologie iau in considerare si tantarii ca vectori .( adaug eu si purecii )  In sprijinul acestei ipoteze vine si faptul ca majoritatea pisicilor pe care le-am verificat ( nu toate ) sunt doar casnice !!!( de etaj inalt )

Transferul spirochetelor   din gusa capusei, in sangele mamiferelor este o alta poveste complicata.
Borreliile sunt bacterii considerate a fii gram negative , desi observatiile microbiologilor spun ca se coloreaza PUTIN ( absorb putin colorant ) in coloratia specifica gram .Borreliile au 21 de plasmide care pastreaza informatia genetica si  pe care o utilizeaza atunci cand schimbarile de mediu o cer. Borreliile au 21 de plasmide , cel mai mare numar de plasmide cunoscut in lumea bacteriana , pe locul 2 fiind chlamidiile cu 7 plasmide.
Deci , pentru a se adapta la trecerea din insecta ( rece) , la mamifer ( sange cald  si cu alta compozitie biochimica ) este nevoie de activarea informatiei genetice codificata in plasmidele liniare.Aceasta informatie genetica se activeaza diferit , in functie de conditiile de mediu.( De aceea , chiar si borreliile de cultura au morfologie diferita , in functie de mediul utilizat )
Un studiu facut asupra unor capuse infectate a aratat ca :
-s-a gasit un numar anume ( o medie ) in glandele lor salivare care s-a modificat astfel :
1. cele care s-au hranit au multiplicat media de cateva  ori ,
2. cele care nu s-au hranit , au diminuat media.
Sangele pe care l-au utilizat in hrana  a permis multiplicarea borreliilor , in interiorul lor si activarea plasmidelor liniare , in asa fel incat , in momentul in care insecta isi varsa la sfarsit , continutul glandelor salivare in sangele mamiferului , acestea (borreliile )  sunt  deja " pregatite " de mediu nou , cald .

Nu stiu in ce masura sunt explicita ,nu am aceeasi claritate ca dumneavoastra  , si  sper sa nu ocup spatiul degeaba.

#165
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 ditaanca, on 2nd January 2012, 20:19, said:

....
Probabil ca Tache a avut dreptate cand a spus :pisicile poarta in sange o serie de viroze care ingreuneaza raspunsul la tratament.
......


"Tache" este vorba de Dr. Epure, medic veterinar din Constanta, un bun prieten de-al meu, care are de asemenea microscop in cimp intunecat. La Tache am facut in trecut coloratiile MGG la pacienti cu borrelioza, diagnosticati inainte de a avea voi DFM, pentru evidentierea unor coinfectii precum hemobartonellele (micoplasma hemofelis) sau babesia, pentru a ajusta antibioterapia.

#166
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Da , despre dr. Epure Tache este vorba ! Scuze pentru exprimarea neprotocolara.

Ati scris :

..."daca nu cumva apar raspunsuri si in afara proteinelor de baza si tot asa" ...

Puteti  da niste explicatii ?

Edited by ditaanca, 03 January 2012 - 14:23.


#167
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 ditaanca, on 3rd January 2012, 14:14, said:

...Ati scris :

..."daca nu cumva apar raspunsuri si in afara proteinelor de baza si tot asa" ...

Puteti  da niste explicatii ?


NU! INCA.... intii vreua sa desfasor o serie de studii cu laboratoarele care vor accepta acest lucru. Am discutat cu cei de la Euroimun asupra acestor fenomene, ei inca n-au o explicatie, dar daca voi putea confirma supozitiile mele le voi publica.

#168
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Bine , vom astepta publicarea ! :thumbup: :coolspeak:  

Infectiile intracelulare ...
Parerea generala este ca  exprima putin sau deloc potential toxic pentru celula gazda , iar patologia este consecinta activarii raspunsului imun, mediat in primul rand de limfocitele T . Bacteriile intracelulare coexista perioade lungi cu celula gazda : intre infectia persistenta si imunitate apare un echilibru , rezultatul fiind  o perioada lunga de incubatie si un proces infectios cronic.
Infectia este astfel distincta de procesul patologic si faptul ca ai patogenul nu inseamna ca vei exprima si infectia clinica !

(Infectionistii se ocupa doar de partea acuta ...)

Dar am citit ca micoplasmele au efect imunosupresor datorat epuizarii argininei !!!!Micoplasmele au sistem enzimatic al arginin- dehidrogenazei si epuizarea argininei ( aminoacid esential )poate induce efecte imunosupresoare multiple.

Acum caut informatii mai ample despre arginina , dozarea ei , analize...

Virusi ...unii pot exista in organism anterior muscaturii hematofagului, altii pot fi transmisi de capuse .  Cred ca sunt coinfectii de care ar trebui tinut cont. Nu-i asa ?

Edited by ditaanca, 03 January 2012 - 15:36.


#169
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 ditaanca, on 3rd January 2012, 15:16, said:

Bine , vom astepta publicarea ! :thumbup: :coolspeak:  

Infectiile intracelulare ...
Parerea generala este ca  exprima putin sau deloc potential toxic pentru celula gazda , iar patologia este consecinta activarii raspunsului imun, mediat in primul rand de limfocitele T . Bacteriile intracelulare coexista perioade lungi cu celula gazda : intre infectia persistenta si imunitate apare un echilibru , rezultatul fiind  o perioada lunga de incubatie si un proces infectios cronic.
Infectia este astfel distincta de procesul patologic si faptul ca ai patogenul nu inseamna ca vei exprima si infectia clinica !

(Infectionistii se ocupa doar de partea acuta ...)

Dar am citit ca micoplasmele au efect imunosupresor datorat epuizarii argininei !!!!Micoplasmele au sistem enzimatic al arginin- dehidrogenazei si epuizarea argininei ( aminoacid esential )poate induce efecte imunosupresoare multiple.

Acum caut informatii mai ample despre arginina , dozarea ei , analize...

Virusi ...unii pot exista in organism anterior muscaturii hematofagului, altii pot fi transmisi de capuse .  Cred ca sunt coinfectii de care ar trebui tinut cont. Nu-i asa ?


arginin -dehidrolaza ...am vrut sa scriu ...

#170
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Dr. Eva Sapi
http://www.evasapi.com/

a studiat 1000 de capuse  si a avut urmatorul rezultat, prezentat  la conferinta despre Lyme in 2010 . Pe langa procentul celor purtatoare de borrelii, :

Sixty-six per cent (66%) of ticks tested positive for Filarial DNA. Multiple species
were found. Of 150 ticks tested: 56% positive for Mycoplasma genitalia, 51%
positive for Mycoplasma fermentans, and 9% positive for Mycoplasma
pneumonia.



Sixty-six per cent (66%) of ticks tested positive for Filarial DNA
. :o :o :o  


Filarioza, este o boala parazitara care la  caini si pisici  este  transmisa prin impunsatura de insecte  si are consecinte dintre cele mai grave.
Parazitologul de la Facultatea de Medicina Veterinare din Bucuresti ne-a spus inca de anul trecut ca : 8 din 10 caini(fara stapan), caini care stau afara permanent , sunt POZITIVI la testul care verifica aceaste boli.
Filariozele din Romania pot fi date de :dirofilaria immitis , dirofilaria repens sau dipetalonema.
Fiecare specie are caracteristicile si manifestarile ei determinand anumite simptomatologi.


Dirofilaria immitis este un parazit ale caror larve (microfilaria) sunt transmise prin tantari de la animalele bolnave la cele sanatoase in timpul hranirii cu sange.In sangele periferic apar microfilarii mai ales seara si noapte, spre dimineata acestea se retrag din sangele periferic. Patrunse in organism pe cale cutanata, larvele ajung adulte dupa 3-4 luni iar dupa 6 luni de la intrarea in organism sunt capabile sa-si depuna ponta.
Dirofilariile actioneaza mecanic, prin talia lor mare reusesc sa blocheze, in special, ventricolul drept si artera pulmonara ; produc anemii; iritatii, etc. Formeaza embolii (aparitia si vehicularea in circulatia sangvina a unor particule straine de compozitia normala a sangelui) prin antrenarea fragmentelor de paraziti in torentul sangvin provocand astfel moartea brusca a animalului datorita ruperii vaselor .
Arterele pulmonare sunt lezionate odata cu patrunderea viermilor in interiorul lor. Celulele sistemului imunitar se aduna in acel loc dar parazitul este prea mare pentru a fi distrus de acestea. Rezultatul este inflamatia care se continua cu degradarea arterelor pulmonare. Acestea se pot dilata si obstrua, lucru vizibil uneori radiologic. Pot aparea anevrisme sau se pot forma coaguli anormali de sange in interiorul arterelor (embolism). Sangele este dirijat catre alte vase unde nu sunt viermi iar in pulmon se acumuleaza lichid in jurul arterelor unde se afla parazitii. Deasemenea, sangele trimis de la inima la pulmon nu se mai oxigeneaza suficient iar arii intregi din pulmon devin dure si incapabile de a mai oxigena suficient sangele. Pot aparea :
- tusea si oboseala rapida datorita slabei oxigenari a sangelui la nivel pulmonar
- sangerari nazale
- o forma de pneumonie non-infectioasa (pneumonie euzinofilica granulomatoasa) care poate rezulta in urma inflamarii excesive a unor zone pulmonare


Dirofilaria repense paraziteaza tesutul subcutanat. Dirofilaria repens paraziteaza cainii dar si alte carnivore cum ar fi pisicile, lupii, vulpile . Este o zoonoza, dar transferul de la animale la om nu se face prin contact direct. Infectii cu Dirofilaria repens sunt raportate si la oameni in diferite parti ale globului mai ales in zonele cu clima mediteraneeana sau tropicala.
Transmiterea de la o gazdã la alta se realizeazã prin întepãturi de tântari , în organismul cãrora microfilariile se transformã în larve infectante.
. Zonele considerate endemice sunt în sudul Europei (Grecia, Franta, Italia, Spania) si în Sri Lanka . În zonele cu climã temperatã (cum este si tara noastrã) cazurile de dirofilariozã la om, sunt extrem de rar raportate.(Alte boli rare sau inexistente desi veterinarii intalnesc frecvent parazitul )


Caz clinic raportat in Craiova la oameni :

O tânãrã în vârstã de 27 ani din Craiova, muncitoare la o fabricã de confectii, se prezintã în Clinica oftalmologie a Spitalului clinic de urgentã pentru lacrimare, înrosirea ochiului drept, aparitia unei formatiuni nodulare mobile pe conjunctiva bulbarã spre fundul de sac conjunctival inferior al ochiului drept.
În urmã cu câteva zile, se prezentase la cabinetul de chirurgie plasticã pentru un nodul mic subcutanat, mobil, migrator, la nivelul pleoapei inferioare de la acelasi ochi.
Examenul la biomicroscop al polului anterior a evidentiat un nodul subconjunctival bulbar, ca o masã chisticã, de 5-6 mm, situat spre fundul de sac conjunctival inferior mobil
Dupã instilatii cu xilinã în fundul de sac conjunctival inferior, am incizat nodulul si am extras un vierme viu de aproximativ 90 mm lungime si 0,5 mm lãtime din spatiul subconjunctival ).Viermele a fost trimis la laboratorul de parazitologie unde a fost identificat ca fiind un nemathelmint, Dirofilaria repens. Extremitatea anterioarã a parazitului, rotunjitã era mai subtire decât cea posterioarã, iar examenul sub microscop a evidentiat o cuticulã nesegmentatã, astfel viermele a fost identificat ca fiind o Dirofilaria repens imaturã .
Examenele biologice efectuate pentru izolarea micro-filariilor în sânge (picãtura) pentru identificarea anticorpilor în ser nu au arãtat modificãri.
Pacienta noastrã nu a efectuat nicio excursie în zone endemice.


Dipetalonema este un vierme mare filarial care este transmis tot de catre tantari si traieste  ( ca adult ) in tesutul conjunctiv profund sau in membranele viscerelor.
Sange de caine , microfilarie in camp intunecat :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ndSKdU7jR-M?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Microfilarie la microscopul optic obisnuit :
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/zJyRKEBItrc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Finalul ( nu este filmat la noi in cabinet , spre deosebire de celelalte filme )
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/8QQEcq5tIv0?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/AAoZWKIYEXE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by ditaanca, 05 January 2012 - 12:36.


#171
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
La facultatea de medicina veterinara din Cluj se poate face PCR pentru borrelia, ei au un proiect de cercetare.
O doamna care si-a facut intai microscopia, a avut inspiratia si curajul sa faca si analiza ADN  la FMV Cluj   . Analiza a iesit pozitiva . Nici aceasta analiza nu a fost luata in considerare la infectioase. :nonobad:   Aceasta analiza nu poate fi nici controversata nici experimentala nici nestandardizata ... dar poate fi ignorata...

Sanatate !

#172
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 ditaanca, on 5th January 2012, 13:56, said:

...
O doamna care si-a facut intai microscopia, a avut inspiratia si curajul sa faca si analiza ADN  la FMV Cluj   . Analiza a iesit pozitiva . Nici aceasta analiza nu a fost luata in considerare la infectioase....


Daca PCR-ul din singe a iesit pozitiv, la specia investigata, atunci inseamna INDUBITABIL ca in singele pacientei exista borrelii, din specia respectiva. FAPTUL ca unii sau altii nu iau in considerare acest rezultat, eu il calific ca fiind POZITIV: DACA TOT N-AI HABAR CUM SA LE TRATEZI, mai bine te faci ca ploua si le ignori existenta, oricum este mai bine sa nu faci nimic decit sa faci ceva aiurea!

 ditaanca, on 3rd January 2012, 15:16, said:

...
Virusi ...Cred ca sunt coinfectii de care ar trebui tinut cont. Nu-i asa ?....

Nu de putine ori constatam si asocierea cu o serie de virusi, eu cred insa ca rezolvarea deficitului imunitar poate constitui o solutie. Am sa va dau un exemplu:

Acum vre-o doua luni am avut o pacienta din Constanta cu simptomatica neurologica (tulburari de vedere, leziuni de demielinizare, sindrom vertiginos), destul de atenuata pentru a o lua neurologii de SM, dar suficient cit sa inceapa pacienta sa-si puna semne de intrebare. Am trimis-o la Fundeni sa-si faca WB-ul, care a iesit pozitiv (intrunea criteriile) adica din cele 17 proteine investigate au iesit DOUA proteine pozitive (DOAR DOUA), si anume 16 si 43, dar cu valori mici, pozitive dar mici. Dpdv al imunologiei, prezenta a doua proteine pozitive confirma diagnosticul de borrelioza, dar oricum nivelul anticorpilor era extrem de mic. Neurologul din Constanta a inceput cu: ce-i aia, pentru doua proteine, si alea ca vai de ele, punem noi diagnostic de borrelia. Desigur ca intr-un fel avea dreptate, daca e sa o luam logic, din 17 proteine numai doua erau pozitive, iar valorile mici ale anticorpilor coroborate cu simptomatica destul de redusa ridica o serie de semne de intrebare. DOAR DACA insa am considera o alta teorie s-ar putea insa explica acest fenomen: SINDROMUL DE IMUNODEFICIENTA, adica daca borrelioza ar fi o infectie ce genereaza imunosupresie, atunci este explicabil faptul ca la un moment dat anticorpii incep sa se consume ca nu mai sint decelabili, chiar daca analiza este facuta din singe proaspat.

Acum intrebarea este cum sa rezolv cazul fara sa-mi pun in cap neurologii, mai mult decit am facut-o deja? Pornind de la teoria de mai sus mi-a trecut o idee prin cap! Ce-ar fi un tratament strict naturist cu citeva antiparazitare naturale, precum artemisininul (pelin), samento si o imunostimulare cu giara mitei si echinaceea. Oricum o luna de balarii din astea n-au cum sa faca rau, in cel mai rau caz nu fac nimic si oricum n-are ce sa comenteze, nici neurologul si nici medicul de familie. In decembrie am rugat-o sa refaca testul si sa-i faca si sotului si SURPRIZA:
- sotul aceleasi doua proteine in doze destul de mici (identic cu primul WB al sotiei),
- dar pacienta in cauza SASE proteine pozitive, 5 dintre acestea cu valori de peste 100 U.

Cum WB este pozitiv ca farul din Constanta, si acesta este de electie (considerat de unii) pot justifica inceperea tratamentului antibiotic pentru pacienta si o luna de balarii pentru sot si fica, dupa care vedem ce zice WB-ul!

Probabil ca si in cazul virusilor situatia este asemanatoare: imunosupresia reduce raspunsul imun, permite dezvoltarea acestora, refacerea rezervelor imunitare poate tine sub control eventualele evolutii. Dar daca sint prezenti virusi, atunci trimit la infectionisti, deorece aceste infectii nu intra in competenta mea.

Eu cred ca problema borreliozei este foarte asemenatoare cu situatia NECROZELOR SISTEMICE.

De NACF au auzit multi, dar alte necroze, precum cele de condili sau platou tibial, sau cap humeral, carpiene si tarsiene sau astragal si calcaneu sint considerate a fi RARE. OARE? Desigur ca daca nu le cauti cu RMN nici nu le gasesti, iar daca conturul articular se modifica, aceste necroze dispar de la sine, rezultind o artroza. Cu ajutorul RMN-ului insa putem identifica aceste necroze, iar DIAGNOSTICUL ESTE INDUBITABIL, numai ca aceste RMN-uri ori nu se fac, ori daca se fac nu sint interpretate ca atare.

Surpriza este ca peste 30% din NACF-urile bilaterale care au si borrelia afzeli in singe sint NECROZE SISTEMICE, adica acesti pacienti au si necroze de genunchi, glezne sau umeri (desigur ale oaselor acestor articulatii). Acum cine ii cauta, ii gaseste, si cum eu ii caut, DIGNOSTICHEZ in Constanta in fiecare luna, cam tot atitea necroze sistemice, cit se diagnosticheaza in TOATA Romania pe AN! O sa ziceti ca iarasi ca ii caut cu "lumanarea", dar daca asta este meseria mea ce ati vrea sa fac, sa ma fac ca necroza sistemica NU EXISTA? Probabil ca si cu borrelioza este la fel ca si cu necroza avasculara sau leziunile de demielinizare: te doare vre-o articulatie, faci RMN-ul si daca ai necroza o diagnostichezi rapid si poti s-o tratezi, daca nu faci RMN-ul nu mai dai de necroza dar te trezesti cu artroza, la fel cum daca nu faci RMn-ul n-ai cum sa dai de leziunile de demielinizare, iar daca ai dat de necroza avasculara sau de leziunile de demielinizare si nu faci WB-ul sau DFM nu dai de borrelia. Iar daca dai de borrelia si faci WB-ul la toti apropiatii pacientului simptomatic, dai si la acestia de borrelia, si cum reciproca este valabila, cind te apuci sa faci RMN-uri, in functie de specia de borrelie, gasesti si la acestia fie necroze fie leziuni de demielinizare! ESTE DE AJUNS SA LE CAUTI, ca de gasit le gasesti usor.

Si iarasi revenim la virusi! Eu, ca medic de medicina hiperbara, ma ocup in special de ischemii cronice, ori acesti virusi, chiar daca sint prezenti, nu-mi incurca nici rezultatul terapiei si nici desfasurarea terapiei in cazul necrozelor aseptice, ASA CUM O FACE BORRELIA, dar oserv ca folosirea sistematica a radacinii de goldenseal chiar functioneaza. Acum sa nu credeti ca eu ca medic specializat pe urgente hiperbare (embolii gazoase, intoxicatii cu CO, clostridii) chiar as avea vre-o tangenta cu medicina naturista, dar aceste preparate naturiste n-ar trebui sa influenteze negativ evolutia pacientului, asa ca le recomand si constat evolutii mai putin severe pe schemele de poliantibioterapie de lunga durata.

ASTA nu inseamna ca as pune la indoiala principiile alopate si poliantibioterapia sau ca as considera ca scapi de borrelia cu pelin sau simburi de grapefruit, foarte probabil insa ca aceste principii naturale permit o evolutie mai putin severa a cazurilor de borrelioza si probabil ca aici consta diferenta dintre cei care dezvolta simptome si cei care nu dezvolta simptome in ciuda prezentei spirochetelor in singe.

INDIFERENT de prezenta sau nu a simptomelor, atitudinea mea terapeutica fata de spirochete este una agresiva, deoarece, atunci cind incep sa apara simptomele, DE CELE MAI MULTE ORI esti extrem de fericit ca medic daca poti cit de cit sa limitezi daunele, dar rezultatele pentru pacient sint departe de ceea ce se numeste viata normala!

Eu cred ca abordarea borreliozei pleaca de la o premiza gresita. Insasi catalogarea infectiei in eticheta "borrelioza" este una gresita, deoarece evolutia si TRATAMENTUL este diferit in afzeli sau garini sau bbss, iar astea nu sint decit citeva din zecile de specii de borrelia prezente in Europa. CHIAR daca principiile in mare sint asemanatoare, aceleasi diferente exista ca si in cazul treponemei. Ori daca atunci cind vorbim de diferitele borrelioze incercam sa ne gindim la paralelismele cu sifilisul, probabil ca si conceptul terapeutic devine mai usor de dus la capat. Eu stiu ca este greu de acceptat in 2011 sa ridici ipoteza ca esti inconjurat IN MARE PROPORTIE de sifilitici, sau ma rog, "borreliosi", dar probabil ca nu va trece mult si vom afla cit de mare este aceasta proportie! ESTE DE AJUNS SA NE CAUTAM!

#173
mariako

mariako

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 25.10.2009
La multi ani! domnului Dr.Ion si tuturor celor care poarta acest nume sfant.Sanatate si numai bine!

#174
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 HBOT, on 7th January 2012, 14:20, said:

- dar pacienta in cauza SASE proteine pozitive, 5 dintre acestea cu valori de peste 100 U.

Cum WB este pozitiv ca farul din Constanta, si acesta este de electie (considerat de unii) pot justifica inceperea tratamentului antibiotic pentru pacienta si o luna de balarii pentru sot si fica, dupa care vedem ce zice WB-ul!

Pe cat pariem ca de aceasta data, raspunsul neurologului sau infectionistului sau a imunologului va fi :

Asta inseamna ca ai avut boala si  a trecut de la sine !
  ?????

Sincer , eu nu mai inteleg  de ce se considera aceste teste de electie ! Multi sustin ca  pozitivarea lor nu confirma boala!!!! Doar interpretarea pe care o face un specialist! Cu ce difera de DFM ? E tot o interpretare ...
Daca este "slab pozitiv " asta este interpretat de majoritatea doctorilor ca fiind neconcludent ...inseamna ca  pot exista interferente si nu  sunt convinsi  ca avem de-a face cu borrelioza ...in ciuda existentei simptomelor !
Daca este " intens pozitiv "  asta este interpretat ca fiind " post Lyme " !!!
Atunci ce rost mai are sa se indice un domeniul de valori pozitive ? Si reciproca de ce nu este valabila: " SLAB NEGATIV " ?

Deci , concluzia mea este ca : TOTUL CONSTA IN  BUNAVOINTA SPECIALISTULUI ! si norocul pacientului.

Si putina statistica de la OMS :
Se estimeaza ca in lume se produc in fiecare an 1 MILIARD de episoade diareice dintre care 3,3 milioane sunt fatale , ceea ce plaseaza tulburarile diareice pe locul 2 in topul bolilor infectioase letale.
Febra data de Salmonella typhi da 16 milioane de cazuri pe an cu 600000 de morti .
Microbiologia ne invata ca microbiota normala a organismului este cuprinsa intre : 0,8 si 2 KILOGRAME
:o

Avem cateva kilograme de bacterii in noi ! Cum spunea unul din titanii microbiologiei : " bacteriile vor avea intotdeauna  ultimul cuvant !"

In privinta faptului ca v-ati ridicat toti neurologii in cap ...exista o vorba la romani : " multi latra la lup , dar putini il incoltesc ! "  
Sau cum a spus un mare fizician : " Daca nu aveam dreptate , unul singur  ar fi fost deajuns !( sa aduca argumente )
La multi ani tuturor Ion-ilor ! ( pozitivi sau negativi )

Edited by ditaanca, 07 January 2012 - 16:44.


#175
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 ditaanca, on 7th January 2012, 16:36, said:

.....

Asta inseamna ca ai avut boala si  a trecut de la sine !
  ????? ...

O trece si borrelia de la sine, probabil la fel de repede ca si sifilisul, leishmania sau tuberculoza! Dar daca nu? Atunci probabil ca aceste WB-uri indica o borrelioza cronica!

Si putem sa ne intrebam in continuare la fel: daca cumva borrelia se transmite si altfel decit incerca unii sa ne explice cu povestiorele despre capuse? Atunci este mult mai raspindita decit se crede, adica si cei din jurul pacientului cu boorelia au borrelii, iar grupele de risc trebuiesc reevaluate.

OARE ce inseamna asta? Pai eu am invatat ca in primul rind la padurari, ciobani si vinatori ar trebui sa ne gindim si la borrelia. Daca insa aceasta se respindeste si altfel decit prin capuse, atunci grupele de risc sint in primul rind cei care vin in contact des cu persoane sau animale infectate. Adica oare cine?

Daca stau bine si ma gindesc in rindul veterinarilor ar trebui sa o gasim EXTREM de bine raspindita, adica in rindul personalului care lucreaza in cabinete veterinare si al familiilor acestora. Probabil ca in rindul acestora ar trebui sa gasim infectii cu mai multe specii de borrelia, ceea ce face diagnosticul mult mai usor si multe coinfectii.

Cum afzelii da in special leziuni articulare si extrem de des sta in spatele spondilitelor, sacroileitelor, colagenozelor sau a multor necroze avasculare, n-ar fi exclus ca aceasta infectie sa afecteze o parte importanta a reumatologilor si ortopezilor. ORICUM am de gind la urmatorul congres al otopezilor sa prezint o lucrare cu necroze sistemice din Romania, adica cu pacienti care nu prea mai au articulatii functionale si sa le sugerez ca n-ar strica sa caute aceasta specie de borrelia, in rindul lor, macar de dragul statisticilor, sau macar sa ma contrazica!

Acum daca aceste teorii ar fi adevarate, oare cum or sta neurologii?

Cert este ca borrelioza este o infectie extrem de raspindita in rindul populatiilor urbane europene, este enorm subdiagnosticata si subestimata si constituie un fenomen scapat complet de sub ORICE control, la care infectionistii, din pacate, sint doar simpli spectatori!

De asemenea daca toate aceste teorii sint adevarate, atunci CU SIGURANTA o mare parte din singele de transfuzii contine aceste borrelii. Cum de rutina donatorii nu sint investigati nici de borrelii si nici de coinfectii, n-ar fi exclus ca ceea ce afirm eu acum cindva sa se certifice. De altfel chiar SINT EXTREM DE CURIOS DACA APARE CINEVA SA MA CONTRAZICA!!!

Pai ca sa o poata face ar trebui in primul rind sa analizeze citeva probe de singe! OARE CE AR IESI? Un scandal ca la hepatite luate din spitale sau ca la vaccinul apa de ploie pe care institutele romanesti il vind spitalelor?

SINT CURIOS: ARE VRE-UN DSP CURAJUL SA TESTEZE 20 DE DONATORI la borrelii? Probabil ca daca ar face-o ar ramane fara singe de transfuzii! Contraziceti-ma daca SUNTETI IN STARE!

#176
dumitrumb

dumitrumb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.03.2009
Buna seara,

Domnule doctor, sunt recent diagnosticata cu borelioza, in urma declansarii manifestarilor articulare care au debutat la inceputul lunii noiembrie. Voi scrie mai jos povestea mea pe scurt, insa dorinta mea cea mai  mare este sa inteleg cat mai bine "mecanismele" acestei infectii, pentru a putea lupta cat mai eficient cu ea. As vrea daca se poate, sa-mi raspundeti si mie la cateva intrebari pe care le voi scrie la sfarsitul mesajului.

Istoric infectie: - existenta unei intepaturi pe antebrat in ultimele 6 luni, fara aspect specific borellia, fara eritem migrator. Aspect: intepatura cu diametru roz cam de 2-3 cm( poate fii incriminata sau nu de borelioza actuala)

1. sfarsitul lunii oct. 2011: durere inghinala stanga, accentuata la mers, stare de rau(asemanator gripei), declansarea starii febrile pentru cateva ore. Durerea inghinala devine bilaterala, coboara pe interiorul picioarelor spre genunchi. Dupa 2-3 zile apar parestezii in membrele inferioare ( intepaturi, arsuri). Simptomatologie doar de la sold in jos, fara durere si redoare lombara.
2. 8 noiembrie: Neurologie, RMN, edem minim acut sacroileita stanga ( prea multe CIC, incapacitate fagocitare=>inflamatie sacroiliaca ?), reumatologie, diag: artrita reactiva pe baza IGG Mycoplasma pneumoniae ( pneumonie atipica care s-a manifestat cu 1 an in urma si nu a fost diagnosticata – prea mare distanta de timp pentru declansarea unei artrite reactive, parerea mea). Tratament artrita reactiva: thiogamma, celebrex, sulfasalazin( doza progresiva), lanzul- 1 luna.Adaugat doxiciclina 2/zi proprie intentie ( banuiam infectie  activa). Reactia reumatologului: " daca vrei sa iai 10 zile doxi....ia....dar nu ai nici o infectie e doar raspunsul imun". Am mai avut infectii in viata.....cum de raspund imun acum la o amarata de salmonella cu 2 zile de durere burta. Nu am luat doxi doar 10 zile , am luat mai mult de 15 zile.Dupa 2 saptamani de doxi apar pete rosii, usor scuamoase pe dosul palmelor, care ustura, aspect piele fin taiata.( nu poate fii alergie la doxi dupa 2 saptamani- probabil eliberare endotoxine).
3. 2 decembrie: inflamatia sacroiliaca dispare, dispar paresteziile din picioare ca urmare a “eliberarii” nervilor. Stare de rau – sulfasalazin. Deplasare alt reumatolog, analize infectii recente, titru anticorpi1/80 salmonella, recomandare reumatolog : fara sulfasalazin, schimbat doxiciclina cu ciprinol 2/zi, celebrex, thiogamma. Apar intepaturi, senzatii de arsura in jurul articulatiilor mainilor. Ma gandesc in continuare la posibilitatea unei infectii disseminate. Dupa 2-3 saptamani apar senzatiile si la nivelul scalpului. Apar pete rosii liniare care nu urmaresc conturul liniilor pielii – posibil bartonella sau borelia. Pe durata tratamentului cu antibiotic, simptomele scad in intensitate desi au o anumita ciclicitate, intensificandu-se cam la 1 saptamana.
4. 3 ianuare: ELISA IGG pozitiv: 0.521>0,500 , Toxocara IGM slab pozitiv,  WB pozitiv ( afzelii si garinii) benzi proteine: p41, p75, p43, p39bmpa, p31Ospa, p30,p19. Microscopie 9 ianuarie: anaplasma, haemoplasma( bartonella), spirochete( borellia)


Tratament actual: din 5 ianuarie: 3 ciprinol/zi, 3 tinidazol/zi, 2 curcumin, supradyn, liv52, lanzul, vit.c 1 g. – hidratare, dusuri fierbinti, fructe. Toate aceste medicamente vin in continuarea nebuniei de antibiotice administrate prost si incontinuu pe care le-am luat cam dupa capul meu, crezand ca am o infectie, vazand ca scad simptomele la antibiotic si gandindu-ma ca nu am prea luat antibiotice la viata mea....deci pot sa risc.

Am facut rau ca am luat doxiciclina apoi ciprinol pentru ca trebuiau luate impreuna si in doza mai mare decat 2/zi, insa nu am stiut ce boala am, doar ca nu credeam ca mi-a picat din cer la 30 de ani, santoasa fiind pana in octombrie vreo spondilita anchilozanta, nici macar o artrita reactiva. Inca din noiembrie de cand mi-au pus aceste doua diagnostice, am incercat sa ma interesez cat mai mult de cele 2 boli si asa am ajuns la discutiile dumneavoastra de pe acest forum cat si alte surse. Asa am ajuns sa fac analizele la dl. Gogoase si Dl. Moscu.

Curiozitatile mele sunt urmatoarele:

1. daca port cu mine atat afzelii cat si garinii, de ce afzelii se manifesa si garinii nu. Sau poate mi se pare mie ca nu am simptome neuro. Afzelii da manifestarile artritice, garinii asteapta 10 ani?
2. Inflamatia sacroiliaca a trecut, apoi au aparut manifestarile fugitive la membrele superioare, urmand ca dupa 2 saptamani sa se ridice la oasele capului. Care ar fii logica? Au vrut sa infecteze oasele si articulatiile de jos in sus, oprindu-se la fiecare  semafor? Asta inseamna diseminarea infectiei? A inceput cu sacroiliaca si apoi s-au raspandit? Si daca e asa, nu-mi vine sa cred ca am borelioza de vreo 10 ani.
3. ELISA e "usor pozitiv" ..... imi sustine ideea ca ar fii recenta boala? Stiu ca este deja cronica, dar mi-e greu sa cred ca e veche....si fara simptome.
4. punctele mici rosii la nivelul pielii, care nu dispar, un fel de spargere a capilarelor mici e de ordin infectios? Dermatalogul spune ca-s petesii de batranete ce apar pe la 50 ani dar pot aparea si la 30. Cam multe puncte ca sa fie de batranete zic eu. Am controlat toti "varstnicii" din familie si se pare ca i-am depasit bine de tot la petesii. Plus ca partenerul meu a inceput si el sa se umple de astfel de punctulete rosii.
5. simptom "ciudat" pentru mine: intepatura puternica la nivelul pielii, apare basicuta dura cat gamalia unui ac, la culoarea pielii, trece in 2-3 minute durerea dar zgaiba ramane acolo 2 luni. Stiu ca pare ciudat dar nu am inteles ce sunt aceste basicute si nici nu am vrut sa stresez doctorii cu ele, pentru ca sunt un om echilibrat, nu sunt ipohondra si cine stie ce raspuns mai primeam....


cu respect,
mihaela

#177
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 dumitrumb, on 12th January 2012, 23:17, said:

...1. daca port cu mine atat afzelii cat si garinii, de ce afzelii se manifesa si garinii nu. Sau poate mi se pare mie ca nu am simptome neuro. Afzelii da manifestarile artritice, garinii asteapta 10 ani?...

Nu stiu! Cert este insa ca din sutele de specii de borrelii pentru trei exista acest WB si doua le purtati in singe. Ca or mai fi si altele in singele Dvs, nu stiu, pentru simplul motiv ca nu avem chituri pentru acestea! Ce stim este faptul ca aveti un WB pozitiv, pe IGG-uri, WB usor disproportionat, adica in care aveti o proteina de afzeli pozitiva si celelalte predominant garini.

Acest WB nu masoara infectia ci raspunsul organismului la o infectie, in cazul acesta, la borrelioza. ACUM totul se rezuma la interpretarea acestui WB!

Daca WB-ul ne arata anticorpii pe care organismul ii genereaza in lupta IMPOTRIVA diferitelor specii de borrelii, oare de ce raspunsul imun impotriva B. afzeli este limitat, dar impotriva B. garini inca bine reprezentat. Poate ca tocmai aici consta raspunsul la intrebarea de ce incepeti sa manifestati o "afzelioza", iar la garini sinteti oarecum asimptomatica! DAR NU STIU! Nu stiu de ce impotriva afzeli, adica aceea care pare ca se manifesta aveti un raspuns imun relativ scazut iar impotriva garini, care pare ca nu s-ar manifesta, un raspuns imun "mai consistent". Nu stiu daca nu cumva tocmai acest WB confera cheia interpretarii, adica tocmai limitarea raspunsului imun impotriva afzeli permite manifestarea acesteia. Acum daca aceasta chiar ar fi explicatia, nu stiu de ce organismul Dvs se "concentreaza" asupra garini si o combate cu diferiti anticorpi si "scapa" de sub control afzeli.

Multi medici care se confrunta cu borrelia vorbesc de imunosupresie, legata de declansarea simptomaticii. Posibil ca aceasta sa fie explicatia.

 dumitrumb, on 12th January 2012, 23:17, said:

...2. Inflamatia sacroiliaca a trecut, apoi au aparut manifestarile fugitive la membrele superioare, urmand ca dupa 2 saptamani sa se ridice la oasele capului. Care ar fii logica? Au vrut sa infecteze oasele si articulatiile de jos in sus, oprindu-se la fiecare semafor? Asta inseamna diseminarea infectiei? A inceput cu sacroiliaca si apoi s-au raspandit? Si daca e asa, nu-mi vine sa cred ca am borelioza de vreo 10 ani....

Sacroileita reprezinta probabil o vasculita la nivelul osului iliac si sacrat cu aparitia edemului osos si imflamarea articulatiei sacroiliace, imflamatie care dupa parerea mea are un rol deosebit in tratamentul borreliozei, deoarece TOCMAI aceste zone de edem osos pot constitui "oaze" de refugiu pentru borrelii & CO. Edemul osos genereaza ischemie avansata osoasa, adica zone AVASCULARE in care infectiile pot perpetua MULT SI BINE!

Acum celelalte manifestari articulare, pot fi chiar articulare, adica o afectare a tesutului osos sau al aparatului ligamentar adiacent, adica o PROBABILA manifestare a "afzeliozei" sau POATE sint NEUROPATII declansate de garini? De asemenea in cazul paresteziilor poate ca interpretarea lor ca fiind strict declansate de o compresie mecanica este pripita, cert este faptul ca dpmdv nu este exclus ca acestea sa reprezinte un semn neurologic.

ORICUM si ori ce ar fi, borrelia aflindu-se in singe, ESTE o infectie SISTEMICA, adica din talpi pina in crestet, iar manifestarile sint doar localizate in zonele de leziuni, probabil focalizate si probabil ca urmare a vasculitei. Daca faceti RMN-ul fiecarei articulatii si apar leziuni osteoarticulare, atunci probabil este afzeli, dar daca apar leziuni de demielinizare pe coloana sau cerebral, atunci probabil ca aceasta "garinioza" nu este asa de asimptomatica precum credem!

Faptul ca in urma cu 10 ani au aparut primele manifestari NU INSEAMNA ca aveti aceasta infectie de 10 ani, CI DOAR ca in urma cu 10 ani au aparut, dintr-un motiv sau altul, primele simptome. Cum borrelia deseori se dezvolta asimptomatic, cine stie citi ani a avut nevoie sa declanseze primul simptom! POATE alti 10!

 dumitrumb, on 12th January 2012, 23:17, said:

...3. ELISA e "usor pozitiv" ..... imi sustine ideea ca ar fii recenta boala? Stiu ca este deja cronica, dar mi-e greu sa cred ca e veche....si fara simptome.....

ELISA nu este altceva decit tot o analiza imunologica, mai imprecisa si mai nespecifica decit WB-ul si ca orice analiza imunologica nu indica NIMIC altceva decit un titru de anticorpi impotriva unei bacterii. Adica faptul ca anticorpii cautati sint in titru mic! Faptul ca acest titru este mic sau mare nu inseamna ca infectia ar fi recenta sau veche, ci doar ca sint putini din anticorpii cautati!

Multi dintre pacientii care au borrelii nu au simptome pina cind incep sa aiba! Probabil ca in jurul Dvs si altii au atit afzeli cit si garini, desi poate ca nu au simptome, nici de afzeli si nici de garini.

 dumitrumb, on 12th January 2012, 23:17, said:

...4. punctele mici rosii la nivelul pielii, care nu dispar, un fel de spargere a capilarelor mici e de ordin infectios? Dermatalogul spune ca-s petesii de batranete ce apar pe la 50 ani dar pot aparea si la 30. Cam multe puncte ca sa fie de batranete zic eu. Am controlat toti "varstnicii" din familie si se pare ca i-am depasit bine de tot la petesii. Plus ca partenerul meu a inceput si el sa se umple de astfel de punctulete rosii.
5. simptom "ciudat" pentru mine: intepatura puternica la nivelul pielii, apare basicuta dura cat gamalia unui ac, la culoarea pielii, trece in 2-3 minute durerea dar zgaiba ramane acolo 2 luni. Stiu ca pare ciudat dar nu am inteles ce sunt aceste basicute si nici nu am vrut sa stresez doctorii cu ele, pentru ca sunt un om echilibrat, nu sunt ipohondra si cine stie ce raspuns mai primeam...

NU stiu, nu cred, dar probabil ca sint semne ale vasculitei, iar "partenerul" poate ca ar fi bine sa faca un WB, asa "natur" fara o pregatire si poate ca interesant ar fi ce ar iesi la o repetare a WB-ului dupa o luna de plante cu proprietati imunostimulante!

Sau poate dezvoltati o colagenoza si ar fi bine sa investigati si acest lucru. Oricum borrelioza se poate deseori manifesta cutanat, eu cred insa ca mai degraba aceste manifestari pot fi puse pe seama unei micoplasmoze manifeste.

Oricum hemoplasmele nu sint bartonelle ci micoplasme, altele decit M. pneumoniae. Acum legat de micoplasme, deoarece exista chituri imunologice doar pentru vre-o 4 specii, M. pneumoniae se detecteaza, nu ca ar fi mai frecventa, CI DOAR ca pentru aceasta exista chituri. Dar in singe Dvs. aveti si hemobartonella felis (adica micoplasma hemofelis), nu ca asta ar fi mai frecventa, CI DOAR ca asta se vede pe DFM, intraeritrocitar! Alaturi si de o specie de ehrlichie (anaplasma), care se vad pe DFM sau pe MGG

Si ca sa ramanem in spiritul postarii de mai devreme, PROBABIL ca daca v-ati adresa unui centru de recoltare al singelui, acestia nu v-ar refuza, cu consecinte POATE CATASTROFALE pentru toti cei care ar primi aceasta combinatie de bacterii, EXACT atunci cind n-ar avea nevoie decit de SINGE!

#178
dumitrumb

dumitrumb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.03.2009
Va multumesc ca m-ati ajutat sa inteleg mai bine ce se intampla. In urma raspunsului dumneavoastra s-au clarificat anumite aspecte.

Punctuletele rosii, dupa cum spuneti si dvs, ar putea fii aspecte ale vasculitei.
Partenerul meu, banuiesc eu ca are o imunitate scazuta, deoarece “raceste” cam la 2-3 saptamani. Va efectua WB “natur”, apoi balarii si WB nr. 2.
“Interesant” in ceea ce-l priveste pe el, este o spermograma ciudata: teratozoospermie ( numar, motilitate, volum OK,  morfología insa dezastruoasa). A facut cultura din prostrata, analize hormonale, etc., toate OK, concluzia specialistului urolog: “ teratozoospermie idiopatica”. Asta inseamna de cauza necunoscuta, insa dupa parerea mea asa ceva un exista. Nu cumva idiopatica asta e o micoplasmoza?

Legat de aspectul donarii sangelui, un am donat niciodata( am fost sa donez acum 4 ani si am fost refuzata pe motiv de greutate corporala – a vegheat Dumnezeu de sus sa nu se intample nenorociri – sau poate nici un eram infectata la momentul respectiv, nu situ). Nu voi mai incerca vreodata sa donez sange, insa ma gandesc si din prisma unei persoane infectata cu Borelia & Co…..ce inseamna sa te chinui sa te “vindeci”, sa ai apoi nevoie de sange si sa primesti sange “nou” infectat. E o nebunie ce se intampla.

Tot legat de acest aspect, ce ma fac…..ne dorim un copil ( poate la anul daca reusesc sa “dobor” pana atunci brontozaurii spiralati – varainta ce mai optimista). Ar trebui sa nu fac copii niciodata pentru ca se vor naste infectati?


Legat de colagenoze, vedem ce sugereaza doamna doctor, in care am mare incredere. Dansa m-a intrebat de alte analize si astazi ii voi duce dosarasul cu analizele pe care le-am efectuat de la declansarea sacroiletei incoace.
Am “facut” momentan analize pentru:
1.sindrom antifosfolipidic( anticoagulant lupic, celule lupice, ac anti B2glicopr, ac anticardiolipina) – OK
2.dterminare ac CCP-OK, Ac FR-OK, Ac anti-proteinaza, anti-mieloperoxidaza, AND dublu catenar, ac antinucleari,  Complement C3, C4- toate OK


cu respect,

#179
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 dumitrumb, on 13th January 2012, 10:27, said:

....Legat de aspectul donarii sangelui, un am donat niciodata( am fost sa donez acum 4 ani si am fost refuzata pe motiv de greutate corporala – a vegheat Dumnezeu de sus sa nu se intample nenorociri – sau poate nici un eram infectata la momentul respectiv, nu situ). ...

Interesant este faptul ca motivul respingerii nu a fost o potentiala infectie ci "ochii albastri". Asa cum donatorii sint testati la o serie de virusi, RARI, dar cu un potential malign extrem, dar si la surioara borreliilor, sifilisul, desi se estimeaza ca sifilisul este enorm mai putin raspindit decit borreliile, la acestea nu se efctueaza NICI UN TEST! Daca s-ar fi efectuat, atunci inca de acum patru ani ati fi aflat daca sint sau nu aceste bacterii in singele Dvs.

Cum insa nu se testeaza nu stim daca exista sau nu acest pericol, pe care eu il estimez ca fiind MASIV. DAR zilele acestea se deschide in Bucuresti, cu medici de laborator umani, un laborator de diagnostic complex, aprobat de institutiile abilitate, specializat in diagnosrticul zoonozelor, in special al borreliilor si coinfectiilor, cu ELISA, WB-uri complexe (adica pe linga cele trei specii mai vin DOUA), Imunofluorescenta si desigur PCR si DFM, care este dornic de a aborda aceste infectii prin prisma cercetarilor moderne, folosind mijloacele de investigare dintre cele mai complexe.

Poate astfel, Romania, beneficiind de un laborator complex, va putea intelege acest fenomen al borreliozei, mai exact si mai rapid si poate ca in curind vom afla cu exactitate oare cit din singele prelucrat de la donatori este infestat.

 dumitrumb, on 13th January 2012, 10:27, said:

....“ teratozoospermie idiopatica”. ...

Acum fiecare medic este capabil sa-si exercite profesia DOAR in limita a ceea ce stie, sau NU stie. Cu siguranta ca nici eu nu le stiu pe toate, nici n-am de unde si prefer sa le stiu pe ale mele foarte bine, DAR un lucru l-am invatat in Germania: de ce sa le invat pe toate, cind este mult mai simplu sa aflu cine stie un anumit domeniu care pe mine ma intereseaza, CEL MAI BINE. Ce vreau sa spun este faptul ca imi cunosc patratica si ca incerc sa aflu pina unde ma pot baza pe alti medici. Asa ca nu-mi este frica sa trimit pacientii, acolo unde altii stapinesc materia mai bine.

Desigur ca o micoplasmoza este ceva extrem de comod in situatia Dvs pentru a pune in circa ei acest lucru, la fel de comod cum este si termenelui idiopatic, DAR Dvs nu aveti o micoplasma genitala evidentiata, astfel ca nu stiu in ce masura hemobartonela aceasta, gasita in singe, ar putea fi implicata. DAR iarasi acest lucru ne indreptateste sa mai cautam si printre micoplasme sau specii de chlamidii, poate asa va mai imbogatim COLECTIA!

#180
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 HBOT, on 13th January 2012, 15:26, said:

DAR zilele acestea se deschide in Bucuresti, cu medici de laborator umani, un laborator de diagnostic complex, aprobat de institutiile abilitate, specializat in diagnosrticul zoonozelor, in special al borreliilor si coinfectiilor, cu ELISA, WB-uri complexe (adica pe linga cele trei specii mai vin DOUA), Imunofluorescenta si desigur PCR si DFM, care este dornic de a aborda aceste infectii prin prisma cercetarilor moderne, folosind mijloacele de investigare dintre cele mai complexe.

Poate astfel, Romania, beneficiind de un laborator complex, va putea intelege acest fenomen al borreliozei, mai exact si mai rapid si poate ca in curind vom afla cu exactitate oare cit din singele prelucrat de la donatori este infestat.

...Detalii, spre binele celor care au nevoie de aceste analize...

DFM in laborator acreditat, aprobat de institutiile abilitate ?  :coolspeak: B)  Super !

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate