Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 

Zoonoze

- - - - -
  • Please log in to reply
427 replies to this topic

#181
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 dumitrumb, on 13th January 2012, 10:27, said:

... Va efectua WB ?natur?, apoi balarii si WB nr. 2. ....


Acest lucru ne este decit o initiativa pe care nu pot decit sa o salut si sa o recomand!

Principala problema cu care ne confruntam in borrelioza este sensibilitatea testelor. Ce inseamna acest lucru? Adica intrebarea cheie este cum trebuie sa faca pacientul un test ca sa stie sigur are sau nu borrelia, pentru a nu lasa locul interpretarii dubioase de seronegativitate.

1. Logic ar fi ca atunci cind cautam anticorpi, adica proteine perisabile, sa evitam cit mai mul manipularile singelui, adica racirile si iar incalzirile singelui. WB se face la 37 grade celsius, adica daca singele este proaspat, se poate efectua imediat, daca este conservat (la rece) atunci trebuie reincalzit.

2. Borreliile stim ca sint bacterii versatile, adica ca uneori exprima o serie de proteine, alteori, alte proteine si ar fi logic ca un test cu multe proteine sa fie mai sensibil decit un test cu putine proteine. Intrebarea pe care mi-o pun este oare de ce producatorii de teste fac teste cu 3 proteine dar si cu 17. Uitindu-ma pe cit costa un test sau altul, vad ca testele cu putine proteine costa laboratoarele mai putin decit testele cu multe proteine, DAR pentru pacient un WB costa cam la fel, in jur de 200 RON, ORIUNDE l-ar face in lumea asta, indiferent ca se cauta 5 proteine sau 15. Astfel ca ma intreb in continuare cum isi achizitioneaza un spital de stat testele? Pe cele mai bune sau pe cele mai ieftine?

3. Daca tot cautam anticorpi, oare nu este ABSURD sa cauti anticorpi ai unei bacterii care stim ca da imunosupresie, adica mai toti care se ocupa de borrelii sustin urmatoarea afirmatie: borrelia este in pacient, pacientul o combate cu imunitatea proprie (adica cu anticorpi), dar cum aceasta bacterie epuizeaza imun pacientul, la un moment dat, aceasta scapa de sub controlul imunitatii, respectiv, anticorpii acestia nu se mai produc in cantitati suficiente sa tina infectia sub control. Pai daca nu se mai produc in cantitati suficiente, TOCMAI cind apar simptomele (ca cica astea ar apare ca nu mai sint anticorpi) NOI MEDICI, in desteptaciunea noastra de necontestat, tocmai acum ne apucam sa-i cautam! CUM? Pai cu teste cu cit mai putine proteine si cu singe cit mai conservat cu putinta ca in Romania nu sintem in stare sa facem testele si trebuie sa le trimitem la Germanica!

4. Si cum tot medicii ne invata ca aceasta bacterie nu se da, adica este o bacterie EXTREM de individualista si lipsita de ambitii imperialiste, NIMANUI nu-i trece prin cap sa o caute la cei din jurul pacientului cu borrelioza manifesta. Pai tocmai acesti "parteneri", daca au borrelia si nu au simptome, ar trebui sa aiba anticorpi IN DRACI. Adica DFM ar trebui sa evidentieze EXTREM de greu borrelii, dar WB-ul extrem de usor, spre deosebire de pacientii cu simptome, unde WB-ul n-ar trebui sa fie chiar asa de intens pozitiv, dar pe DFM ar trebui sa colcaie!

Pornind de la aceasta logica, daca facem WB-ul
1. din singe proaspat
2. pe cit mai multe proteine cu putinta (Euroimunul are un test cu 17 proteine, toate: subspecii europene)
3. la tot ce misca in jurul pacientului pozitiv la borrelii
4. si dupa o luna de tot felul de "balari" ce li se atribuie proprietati antiparazitare si imunostimulante
5. fara sa uitam de speciile care macar sint recunoscute a fi prezente intr-o zona sau alta si nu cautind borrelii americane in satele romanesti

NE TREZIM CA ACESTI PACIENTI nu mai sint deloc SERONEGATIVI, ci pozitivi ca farul din Constanta! CEEA ce incepe sa se confirme pe cohorte de MII de pacienti, intre timp!

OARE nu cumva abaterea de la aceste principii minime de bun simt au contribuit la idee ca borrelioza este o infectie aproape inexistenta si arunca deja in cealalta extrema: PANDEMIA?
Oare care este semnificatia faptului ca toti scriu despre Bbss ca ar fi o specie americana si ca afzeli sau garini ar fi specii europene, dar in Romania, cel putin inainte de 2009, mai toti cautau si vorbeau de Bbss? Iar acum constatam ca pacientii cu Bbss, din miile de pacienti cu borrelioza, ii numeri pe degetele de la o mana!
Oare de ce borreliile se trateaza si diagnosticheaza la gramada, desi stim ca Bbss da Lyme, deoarece lucuitorii din Lyme aveau Bbss dar afzelii da altceva iar garini cu totul altceva? Mai mult intre timp stim ca afzeli si garini sint VIRFUL eisbergului de borrelioza european, si foarte multi cercetatori atrag atentia asupra formelor regionale de borrelia, numeroase si pentru care nu exista chituri!

Oare de ce la afzelioza nu i-am zice boala din PERIS, pentru ca inca n-am gasit un pacient din localitatea Peris sa nu aiba aceasta specie de borrelia!


De aceea un grup de medici de laborator , specializati pe imunologie si PCR intr-un mare spital din Bucuresti, in vara, a luat legatura cu mine pentru a elabora un protocol de diagnostic cit mai exact pentru identificarea fiecarei specii de borrelia si a coinfectiilor, ginduri care se vor materializa printr-un centru de diagnostic specializat in Borrelioza, in Bucuresti.

De aceea recomandarea mea a fost de asi lua intii toate aprobarile posibile si imposibile de la MS, RENAR, OTDM al MS si ce o mai fi, pentru a inlatura orice dubiu. Mai departe vom vedea...

Cum mi-am condus Institutul de Medicina Hiperbara din Bielefeld in Germania si sint obisnuit cu modul sistematic de abordare al problemelor de acolo, incerc si aici sa fac acelasi lucru: o abordare sistematica si complexa a acestei probleme, vazute atit prin prisma diagnosticului de laborator, dar si al simptomaticii, anamnezei personale si familiale, investigatiilor paraclinice, un rol important revenind RMN-ului si al monitorizarii tratamentului.

Urmatoarea etapa LOGICA, ar fi ca toti acesti pacienti cu borrelia, in functie de specia pe care o au sa inceapa sa-si faca RMN-uri pe zonele ce stim ca prezinta modificari majore la cei simptomatici, astfel ca daca constatam acelasi tip de modificari, atita vreme cit sint incipiente, pot fi mai usor de tratat.

Si asa zis-ul SM nu incepe rapid si cu paralizii, ci progresiv, cu dureri de cap si tulburari de vedere. Apoi apar leziunile de demielinizare, iar daca pacientul in aceasta faza da de borrelia, NU MAI AJUNGE SA PARALIZEZE. Daca nu da de borrelia, paralizeaza si chiar daca la un moment dat o gaseste, singura speranta a acestuia este sa nu-i mai paralizeze si altceva, dar de leziunile dobindite nu prea mai scapa!

La fel este si cu afzeli: la un moment dat ischemiile osoase si inflamatiile articulare modifica atit de mult articulatiile incit acestea se distrug, DEFINITIV, tot ce mai poate spera pacientul fiind doar sa nu-i mai infecteze si pe altii!

Eu cred ca am mai explicat acest lucru: borrelioza este o infectie sistemica, iar daca intre aceasta si necroza avasculara exista o legatura, atunci numarul de necroze sistemice ar trebui sa fie foarte mare! Cum nici NACF-ul si nici Ahlbeck-ul nu sint investigate si la eventualitatea unei sistemizari, aceste cazuri au fost extrem de rare in Romania pina in 2009, de cind le caut. Consecinta fiind crestere uriasa a cazurilor de necroza sistemica!

Cu stima,
Dr. Bogdan Cristian Ion

Edited by HBOT, 14 January 2012 - 15:55.


#182
dumitrumb

dumitrumb

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 08.03.2009
Afecti perfecta dreptate domnule doctor.


Aseara am fost la doamna doctor, pentru urmatoarea etapa de tratament si am intrebat-o cum monitorizam eficienta tratamentului. Nu cred ca am inteles prea bine, e o varza in capul meu si nu e data de garinioza, dar dinsa a spus ca vom face iarasi WB si Elisa. ( nu acum)  Pana cand? Pana nu mai apar benzile. Asta inseamna ca anticorpii vor disparea pe masura ce dispar proeteinele bacteriilor, implicit lighioanele. Dupa cum mi-ati spus dvs. intr-un mesaj anterior, pe WB meu, sunt prezente 1 banda specifica afzeli si restul 6, specifice garini. Mi se pare logic ca se manifesta intens afzeli, pentru ca anticorpii sunt putini. Daca as fii avut 6 benzi cu proteine specifice afzeli, probabil acum nu as fii fost pacient simptomatic.( ipotetic)

Am inteles de la doamna doctor ca acele punctulete rosii ar fii riketsii si le vom extermina.

Avand in vedere ca eu de vreo 8 saptamani iau antibiotice total aiurea ( ca mi se parea mie ca scade simptomatologia) fara sa stiu ca este borelia, doamna doctor, pe buna dreptate a zis ca peste 2 zile, cand termin ciprinol si tinidazol sa fac o pauza de o saptamana apoi sa incep cefort+cipri+tini. Intrebarea mea, nu este mare pauza? sa mai reduc putin din pauza? Ce trebuie sa iau pe langa cefort pentru drenare biliara si pentru rinichi?

Eu una, sunt ingrozita de numarul mare de pacienti care asteapta la usa doamnei doctor si mereu sunt alti oameni...plus de ceea ce relatati dvs. Daca i-am spune "boala din Peris" si s-ar informa masiv populatia, probabil multi pacienti cu SM, Lupus, etc. ar deschide ochii, s-ar "cauta" de bacterii ....oare ce "pozitie" ar adopta distribuitorii de medicamente imunosurpresoare, reumatologii, neurologii.....?Momentan, cred ca sunt indiferenti prin nestiinta.
Laudabila initiativa cu deschiderea unui centru de diagnostic in Bucuresti. Ar trebui sustinuti si acesti doctori, putini la numar, care sunt specialisti extraordinari si trateaza borelioza. Avem atatea clinici, paraclinici, para.....de ce nu am avea si un centru organizat de tratament pentru borelioza si infectioase? N-ar mai pierde vremea neurologii si reumatologii cu problemele "infectioase" prost diagnosticate, poate s-ar reduce numarul pacientilor " infectati" internati pe sectiile spitalelor, am putea avea o statistica...etc.

Eu una cred ca aceasta boala este tratabila insa cred ca un numar mare de oameni vindecati nu fac nimic sa informeze si sa ajute. TREBUIE SA FACEM CEVA!



#183
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Pentru cei care nu au aceasta problema ,  o opinie interesanta
http://sci.tech-arch...9/msg00291.html

Traducerea este facuta aici , de o alta persoana care a inteles totul pe propria piele   ...
http://numaiunaltblog.wordpress.com/

Din pacate pacientii sunt mai dornici de a face ceva , decat sistemul medical , cu anumite exceptii .

Edited by ditaanca, 15 January 2012 - 09:55.


#184
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 dumitrumb, on 14th January 2012, 20:28, said:

....N-ar mai pierde vremea neurologii si reumatologii cu problemele "infectioase" ....

Problema infectiilor sistemice consta tocmai in corelarea infectiei cu simptomatica, de aceea, asa cum pneumologii se ocupa de tbc, probabil ca neurologii ar trebui sa se ocupe de formele grave de neuroborrelioza, sau reumatologii de formele grave de artroborrelioza! Desigur ca pentru un infectionist infectia in sine n-ar trebui sa constituie o problema, aparitia insa a unor leziuni de ori care impune un tratament interdisciplinar. Abordarea unilaterala a problematici in borrelioza nu cred ca ar fi o solutie, mai ales ca evolutia acestor infectii este diferita, complicata iar pacientii polimorbizi.

Oricum tratamentul nu se efectueaza, IN NICI un caz pina la "disparitia" benzilor! In general diagnosticul se pune pe corelarea simptomaticii cu WB-ul, ori de cele mai multe ori in cazul WB-ului vorbim de IGG pozitiv, adica ar fi un NON SENS sa vorbim de o negativare a IgG-urilor, sensul acestor anticorpi fiind de a conferi pacientului o oarecare protectie ulterioara, adica TEORETIC aceste IgG-uri n-ar trebui sa se "negativeze" nici o data!

Desigur ca multi medici, STRAINI TOTAL de problematica, la vederea IgG-urilor pozitive sint tentati sa reactioneze cu raspunsul ca acestia nu sint un semn de infectie acuta, ci doar ca pacientul ar fi avut cindva o infectie sau numai un contact cu borrelia, care a trecut! Teoretic asta si este rolul IgG-urilor, numai ca in borrelioza, rar surprindem IgM-urile pozitive si cum borrelioza nu trece nici dupa luni de antibiotic, fiind o bacterie destul de infestanta, cu un potential malign deosebit, la fel ca si tuberculoza, a sustine ca o astfel de infectie a trecut de la sine sau miraculos nu prea dovedeste o cunoastere temeinica a problematicii. ORICUM ca pacient nu ati pierdut nimic, probabil ca nu v-ar fi ajutat cu nimic.

ORICIT de absurd ar parea ceea ce va scriu acum, DAR SENSUL tratamentului nu este de a face acesti anticorpi sa dispara. DIN CONTRA ideea este de ai face sa apara, in numar si TITRU cit mai mare si cit mai larg raspinditi, adica daca s-ar putea la toate proteinele posibile si imposibile! De altfel cam acelasi lucru este si sensul unui vaccin. ORI cine realizeaza acest lucru si stie cum sa-l reproduca are si o sansa impotriva borreliei!

Aceasta este si semnificatia testelor: INDIRECTE. Imunologia nu inseamna bacteria, iar cum acesti anticorpi pot exista si in absenta bacteriei, durata tratamentului poate fi dictata DOAR de prezenta bacteriei si nu de cea a anticorpilor.

MAI mult chiar, unele antibiotice suprima masiv imunitatea, astfel ca uneori scaderea titrului de anticorpi pe parcursul tratamentului, n-ar trebui interpretata ca fiind un semn bun de "scadere" a infectie ci mai degraba ca un semn prost : de scadere a imunitatii.

De altfel toate aceste povesti cu anticorpii sint la fel ca si gicitul in cafea: unii vad una, altii cu totul altceva, de aceea cel mai logic ar fi determinarile calitative si cantitative ale germenilor din tesutul/tesuturile afectate sa dicteze evolutia tratamentului si nu testele imunologice. ADICA testele directe.

In categoria acestora intra DFM, PCR-ul, anumite imunofluorescente.

PROBLEMA este insa alta: cu cit diagnosticul devine mai exact, cu atit este mai scump! La fel ca si cu tratamentul: desigur ca e mai simplu cu tienam si avelox, dar probabil mai scump decit cu avonex. Cam asta este dilema medicinei in borrelia, impusa si de casele de asigurare: diagnostic cit mai ieftin dar cit mai exact iar tratamentul daca s-ar putea cu LUCERNA sau TRIFOI!

BZ Augsburg este un centru de referinta in borrelioza, la fel ca si Ledwoch de la BZ Hannover! Dar ei cind cauta borrelia si coinfectiile cu PCR-ul sar vre-o 2000 de euro, asa la o cautare, nu la o monitorizare! Si daca ne gindim ca dozele de tienam si avelox sint semnificativ mai scumpe pe zi decit hiperbara, lasind de-o parte celelalte protectoare, faceti un calcul ce ar insemna o cura de 2 luni si cam cine si-ar permite.

 dumitrumb, on 14th January 2012, 20:28, said:

....oare ce "pozitie" ar adopta distribuitorii de medicamente imunosurpresoare ....

Eu cred ca n-ar trebui sa intereseze problemele acestora, pentru ca ei se pot reprofila! Aceia care pot vinde azi medrol, miine pot vinde ciprinol, iar poimine ciorapi!

 dumitrumb, on 14th January 2012, 20:28, said:

....oare ce "pozitie" ar adopta ...reumatologii, neurologii.....?....

Daca teoriile despre transmiterea si altfel decit prin capusa a borreliei sint adevarate, s-ar putea ca acestia, in numar mare, sa adopte intii pozitia de pacient!

Ricketsii nu cred ca aveti, pentru ca acestea sint de regula mai "zgomotoase"!

 dumitrumb, on 14th January 2012, 20:28, said:

..Intrebarea mea, nu este mare pauza?...

Lucrurile acestea ar trebui sa le discutati cu medicul curant si nu sa le faceti in functie de ce cititi pe un forum sau altul, sau dupa bunul plac!

 dumitrumb, on 14th January 2012, 20:28, said:

...de ce nu am avea si un centru organizat de tratament pentru borelioza si infectioase? ....

In primul rind pentru ca statul n-are bani, iar daca ar fi un centru privat, majoritatea nu si l-ar permite! Diagnosticul este una, tratamentul insa cu totul altceva! Pentru diagnostic investitiile nu sint mari, dar pentru un centru de tratament acestea sint uriase si stiu despre ce vorbesc. CMHC investeste acum in constructia unui spital privat in Tg. Mures, care va dispune si de o sectie de terapie intensiva hiperbara, pentru ca asta stim noi cel mai bine sa facem, dar care va avea si o sectie de infectioase. Numai ca daca am renunta complet la anaerobi (gangrene, fasceite, septicemii), care in fond sint piinea noastra si nu borreliile, si am permite doar borreliilor accesul pe aceasta sectie, probabil ca acesti pacienti n-ar reprezenta 0,01% din pacientii cu borrelii.

Ori cei cu clostridii daca n-ajung in hiperbara, RAPID, cam mor, ceilalti au tot timpul!

Edited by HBOT, 15 January 2012 - 18:16.


#185
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Ieri am stat de vorba cu un profesor doctor ( neurolog pediatru ) care mi-a spus printre altele , ca :
" ...  daca un om face in tara asta babesioza , are toate sansele sa moara cu zile ... "  
Dumnealui considera ca nu   cauta nimeni  aceast parazit , la oameni .  Dar a fost foarte interesat de acest subiect ,( zoonozele transmise de capuse) si mi-a cerut sa-i trimit toate informatiile pe care le am .

  Sunt din ce in ce mai multi medici interesati de aceste boli .

...semne bune anu' are ...

#186
erowid

erowid

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.02.2007
Dle. dr. Ion,

Tot respectul pentru munca de informare pe care o duceti in mediul virtual cat si pentru munca "offline". Va citesc mereu cu interes scrierile dvs.
Ce m-a socat cel mai mult (pe langa rezistenta borreliei & co. la antibiotice) e parerea dumneavoastra legata de transmiterea bolii lyme dar MAI ALES legata de procentul de 'infectati' (latenti sau nu) din Romania. Vorbiti pare-mi-se de mai mult de 50% din populatia Romaniei. Logic ar fi plauzibila informatia avand in vedere cati oameni spun ca au scos capuse de pe ei cel putin o data in viata, cati oameni merg in natura (mai ales la gratare) si cati oameni locuiesc efectiv in natura (Romania avand inca 49,... % din populatie in mediul rural).
Acum stau si ma gandesc, daca cei diagnosticati oficial cu Lyme probabil ca reprezinta in 2011 o cifra cu 4 zerouri si daca cei care au lyme dar sunt diagnosticati gresit reprezinta o cifra cu 5 zerouri, apai mai raman cateva milioane bune infectati cu borrelia care in marea lor majoritate sunt asimptomatici (si nici un trend de pandemie nu se poate observa). Asta luand in calcul ca macar una din doua capuse e infectata.
Puteti spune cu siguranta ca aceste milioane se vor imbolnavi la un moment T ? daca da, atunci minsterul muncii ar trebui sa stie ca in cativa ani nu va mai avea forta de munca (avand in vedere gradul de invaliditate pe care il da lyme), daca NU atunci inseamna ca sistemul imunitar are capacitatea de a tine sub control spirocheta si coinfectiile (chiar si in conditiile vitrege in care sist. im. al romanilor e profund pus la incercare prin stres, poluare, alimentatie de tip fast-food, tristeti, sedentarism) si-atunci tratamentul alopat ar trebui sa se axeze (si) pe imunostimulare, imunomodulare (suplimente?)
si inca o intrebare. nu prea vorbiti de 'vindecati' (negativi si pe spirochete si pe coinfectii). de ce? nu exista sau din motive profesionale? ma gandesc ca pana una alta, oamenii au nevoie de o confirmare ca boala asta se poate trata cu succes...

#187
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Eu pot sa va asigur ca stiu 11 persoane vindecate de aceasta  boala, la care microscopia a fost negativa si semnele clinice au disparut. Daca cititi in urma , veti gasi ca am  postat atunci cand  am avut probe negative. (Ma refer doar la analizele facute pentru cei aflati in tratament si diagnosticati in prealabil. Probe negative au fost in numar mai mare.)
    In privinta celor 49 % romani care traiesc in mediu rural sunt convinsa ca nu mananca fast/food , nu traiesc in stres si nici in poluare si nici sedentari nu sunt . Cel putin , ultima oara cand am mers la tara , la socrii mei , de craciun , asa stateau lucrurile!

#188
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
Un articol  in care se vorbeste si despre borrelii nepatogene :
http://www.google.ro...a...lia&f=false

Supozitia mea:
Exista 2 posibilitati :fie simptomele vor aparea mai tarziu , fie nu vor aparea pentru ca borreliile nu " mai au puterea de a face rau ".Cei care fac boala sunt, probabil , cei care au fost muscati de capusa ( infectia primara ) . Cei care stau in preajma infectiei primare , si se procopsesc cu borreliile prin alta metoda ( alti vectori , sexual sau cine stie cum ... ) vor fi asimptomatici pentru ca " alea-mici " nu mai sunt patogene ( infectia secundara ). Pasajele repetate in culturi duc la diminuarea virulentei si patogenitatii. Eu cred ca acest lucru se intampla si in vivo . Dintre cei care au spirochete in sange , doar unii ( ghinionisti ) fac boala ,pentru ca patogenitatea borreliei se modifica , adica se diminueaza   atunci cand s-au infectat pe alte cai decat prin intermediul capusei.


Articolul urmator vorbeste despre culturi repetate , in urma carora se constata o reducere a patogenitatii:
http://www.springerl...2868271p38t780/

#189
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Doamna Anca, dvs cum va mai simtiti?

#190
CampariSoda

CampariSoda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 23.12.2011

 ditaanca, on 22nd January 2012, 23:18, said:

Un articol  in care se vorbeste si despre borrelii nepatogene :
http://www.google.ro...a...lia&f=false

Supozitia mea:
Exista 2 posibilitati :fie simptomele vor aparea mai tarziu , fie nu vor aparea pentru ca borreliile nu " mai au puterea de a face rau ".Cei care fac boala sunt, probabil , cei care au fost muscati de capusa ( infectia primara ) . Cei care stau in preajma infectiei primare , si se procopsesc cu borreliile prin alta metoda ( alti vectori , sexual sau cine stie cum ... ) vor fi asimptomatici pentru ca " alea-mici " nu mai sunt patogene ( infectia secundara ). Pasajele repetate in culturi duc la diminuarea virulentei si patogenitatii. Eu cred ca acest lucru se intampla si in vivo . Dintre cei care au spirochete in sange , doar unii ( ghinionisti ) fac boala ,pentru ca patogenitatea borreliei se modifica , adica se diminueaza   atunci cand s-au infectat pe alte cai decat prin intermediul capusei.


Articolul urmator vorbeste despre culturi repetate , in urma carora se constata o reducere a patogenitatii:
http://www.springerl...2868271p38t780/

Buna seara,

Am revenit :)

Foarte interesanta supozitia :D, dar atunci sa revenim la raspunsul domnului doctor dat lui pisigri : "daca ati avea treponeme in sange, le-ati trata pana dispar simptomele sau pana dispar treponemele"? Daca acceptam ca omul e un vector pentru Borrelia (nu scrie nicaieri), dar ca transmite Borrelii "nepatogene" - nu duc "dovezile" date de DFM si PCR la supradiagnosticare?

#191
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 dr_rezi, on 23rd January 2012, 18:30, said:

Doamna Anca, dvs cum va mai simtiti?

Multumesc, bine!  :coolspeak: Starea mea s-a imbunatatit  de prin luna august , si chiar am sperat ca analiza din Ungaria , facuta in octombrie , prin concentrare, sa fie negativa ...dar n-a fost asa.  
Acum am terminat a 6-a cura de antibiotice (cea mai lunga ) , si dl. dr. Ion a zis sa trec pe naturiste  spre oftica mea!!! ( eu una nu am mare incredere in produsele naturiste) . Am facut ce mi-a spus .
  Imi voi face analize acum, si dupa cura de balarii .

NU MA MAI DOARE NIMIC . :coolspeak: :coolspeak: :coolspeak:
Mai am uneori insomnii, dar foarte rar.



Dar cea mai importanta schimbare consta in faptul ca supozitiile mele au mare  valoare!

Edited by ditaanca, 23 January 2012 - 20:49.


#192
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Ooo, ce bine imi pare! Ma motivati in lupta cu antibioticele. Stiu ca ultima oara cand am fost la dvs. ati inceput cura dr. Boszik...cred ca despre ea vorbiti ca fiind ultima.
Am inceput si eu pe cefort i.v. de 2 saptamani, doamna dr. Rosca mi-a zis ca merge cel mai bine pe afzelii cefortul.
Dvs. ati luat si cefort?

Am uitat: ati facut si cele 5 sedinte de hiperbara recomandate de dr. B?

Imunoglobulina iv ati facut?
Multumesc pentru raspuns si multa sanatate!!

#193
babuinus

babuinus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 10.04.2008
Nu cumva Cefort-ul merge pe Garinii iar Doxi sau Minociclina pe Afzelli?

#194
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

 dr_rezi, on 24th January 2012, 22:04, said:

Ooo, ce bine imi pare! Ma motivati in lupta cu antibioticele. Stiu ca ultima oara cand am fost la dvs. ati inceput cura dr. Boszik...cred ca despre ea vorbiti ca fiind ultima.
Am inceput si eu pe cefort i.v. de 2 saptamani, doamna dr. Rosca mi-a zis ca merge cel mai bine pe afzelii cefortul.
Dvs. ati luat si cefort?

Am uitat: ati facut si cele 5 sedinte de hiperbara recomandate de dr. B?

Imunoglobulina iv ati facut?
Multumesc pentru raspuns si multa sanatate!!

Am primit rezultatele analizei din Ungaria ,cu indicatii terapeutice , dar am ales sa merg in continuare pe tratamentul pe care mi l-a prescris dl. dr. Ion.  Aceasta ultima cura a fost   complexa .
Nu am facut sedintele in barocamera , inca . Eu in Bucuresti ,barocamera in Constanta ... Si nu stiu daca vor fi 5 sau mai multe .
Nu am facut tratament injectabil :nici cefort , nici imunoglobulina.
  Nu stiu care sunt medicamentele indicate in functie de specia de borrelia.  (De multe ori m-am gandit ca ma bucur ca nu trebuie sa iau eu o decizie terapeutica ).
  Sanatate si dumneavoastra si cred ca aveti dreptate , asa am perceput si eu primele cure , ca fiind o lupta.

#195
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
Am vrut intii sa-i raspund lui erowid, dar mai am de prelucrat (cu fotoshopul in sensul anonimizarii) citeva RMN-uri si WB-uri ca sa exemplific ce vreau sa-i raspund! Si cum raspunsul va fi mai lung va mai dura citeva zile.
Pina atunci:
1@CampariSoda
Teoretic DA!!, DAR asta numai daca supozitia Dr. Moscu ar fi si adevarata. Desigur ca acest lucru se poate demonstra mai usor decit va puteti imagina: ce ziceti de sexul intre doua persoane, fiecare cu o microleziune, sau o transfuzie de singe intre un infectat si un clean. Ar insemna un pasaj printr-o gazda, apoi un al doilea pasaj fara intermediul capusei si astfel s-ar dobindi speciile respective, atenuate, oarecum vaccinale, la cel clean care ar face anticorpii si ar fi asimptomatic pina la adinci batrinete. Asta ar insemna ca cel mai bun vaccin impotriva borreliei ar fi sexul la marginea drumului pentru a fi siguri ca acoperim si formele de borrelia nordeuropene si pe cele din orientul mijlociu, prin intermediul soferilor de tir. Dar nu cred ca ar functiona!

Probabil ca exista un adevar in aceste afirmatii in sensul ca poate o specie de borrelia si un sistem imun competent o perioda scurta, lunga sau foarte lunga n-ar fi o problema, dar mai multe specii sau coinfectii pot "darima" sistemul imun si de asta unii dezvolta simptome mai devreme si altii mai tirziu, sau nu mai apuca sa le dezvolte!

2@dr_rezi
Eu NU RECOMAND IMUNOGLOBULINE! Si nici cefort, acesta decit daca se poate administra ca tss, in spital.

3@babuinus
teoretic cefortul ar trebui sa mearga pe toate, practic stim de Bbss. Garini pare sa reactioneze mai bine la macrolide iar afzeli la tetracicline, dar este contraindicat cu osseorul, care se administreaza in ceea ce da cel mai des afzeli, astfel ca eu merg si cu cefalo/macrolide pe afzeli.
aici am mai scris despre patogenitatea celor doua:

http://numaiunaltblo...id/#comment-412

DAR consider ca cel mai bine ar fi sa incercati sa NU luati in seama NICI O RECOMANDARE de tratament de pe net, nici una din medicamentele de mai sus n-ar trebui folosite fara un tss

Cu nu m-am abtinut de la comentarii si consideratii strict personale pe aceasta tema atrag atentia ca toate acestea se supun dreptului de autor, copierea sau citarea acestora poate fi facuta doar cu specificarea sursei.

P.S. Zilele acestea am descoperit un comentariu interesant despre clindamicia si clostridium dificile, al unui medic. Oricum si cam ORICE AR AVEA DE COMENTAT INFECTIONISTII, clostridiile ca si alti anaerobi patogeni si necrozele tin de medicii de medicina hiperbara. In principiu insa are dreptate si acesta poate fi un mare pericol al folosirii indelungate a antibioticelor si de aceea ar trebui o supraveghere stricta a poliantibioterapiei pe termen lung, alaturi de selectionarea unor polirezistenti sau aparitiei efectelor toxice ale acestora. Fara o monitorizare stricta aceste scheme pot face mai mult rau, sau tot atit de mult ca si borrelia.

Dr. Bogdan Cristian Ion
medic specialist medicina hiperbara

#196
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
:lol:  :coolspeak:  :thumbup:
  HBOT  zice:
Desigur ca acest lucru se poate demonstra mai usor decit va puteti imagina: ce ziceti de sexul intre doua persoane, fiecare cu o microleziune, sau o transfuzie de singe intre un infectat si un clean. Ar insemna un pasaj printr-o gazda, apoi un al doilea pasaj fara intermediul capusei si astfel s-ar dobindi speciile respective, atenuate, oarecum vaccinale, la cel clean care ar face anticorpii si ar fi asimptomatic pina la adinci batrinete. Asta ar insemna ca cel mai bun vaccin impotriva borreliei ar fi sexul la marginea drumului pentru a fi siguri ca acoperim si formele de borrelia nordeuropene si pe cele din orientul mijlociu, prin intermediul soferilor de tir.

Asta DA vaccin !!!  Poate  merge facut si "de necesitate "  in caz de infectie evolutiva ?

O.K.  
Domnule doctor ,apreciez tonul dumneavoastra precum si exprimarea eleganta.

Astept cu interes postarea cu imagini .

#197
CampariSoda

CampariSoda

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 23.12.2011

 ditaanca, on 25th January 2012, 09:52, said:

:lol:  :coolspeak:  :thumbup:
  HBOT  zice:
Desigur ca acest lucru se poate demonstra mai usor decit va puteti imagina: ce ziceti de sexul intre doua persoane, fiecare cu o microleziune, sau o transfuzie de singe intre un infectat si un clean. Ar insemna un pasaj printr-o gazda, apoi un al doilea pasaj fara intermediul capusei si astfel s-ar dobindi speciile respective, atenuate, oarecum vaccinale, la cel clean care ar face anticorpii si ar fi asimptomatic pina la adinci batrinete. Asta ar insemna ca cel mai bun vaccin impotriva borreliei ar fi sexul la marginea drumului pentru a fi siguri ca acoperim si formele de borrelia nordeuropene si pe cele din orientul mijlociu, prin intermediul soferilor de tir.

Asta DA vaccin !!!  Poate  merge facut si "de necesitate "  in caz de infectie evolutiva ?

O.K.  
Domnule doctor ,apreciez tonul dumneavoastra precum si exprimarea eleganta.

Astept cu interes postarea cu imagini .

Doamna Doctor, eu va complimentez ipoteza (sustinuta cu un articol stiintific si nu cu observatii empirice) pentru ca impaca si capra (i.e. toata familia contaminatului are Borellia in sanje,evidentiata de DFM) si varza (i.e cu toate astea, unii oameni sunt asimptomatici). Si cand colo, dumneavoastra ii multumiti domnului doctor pentru eleganta cu care ne da o parabola despre sexul la marginea drumului. tz tz tz

Motivul pentru care nu am mai intervenit e pentru ca imi e din ce in ce mai greu sa il urmaresc pe Domnul Doctor, care  a) nu are incredere in literatura de specialitate B) recomanda analiza detaliata a unor teste "pozitive" sub limita de sensibilitate sau pe proteine nespecifice (chimistul din mine se zbate in chinuri si nu gaseste energia sa explice cum e cu specificitatea, sensibilitatea, si de ce PCR ul e un test foarte specific dar nicidecum destul de sensibil, si de ce e normal ca nimeni sa nu ia in considerare un PCR facut intr-un laborator de cercetare, in conditii nestandardizate...). Ca sa nu mai zic de "herxing", aceasta exorcizare care apare,misterios, tare des in Romania, unde populatia de capuse e jumate cat aia din Germania. Si oricum,  cand nu e Borrelia, atunci sunt "coinfectiile" cu niste bacterii exotice, prezente in sange...numai ca nimic din asta nu e argumentat macar umpic stiintific. Iar eu de "credinte" si "pareri personale" nu discut, ca nu suntem la religie sau la politica.

Pentru claritate: eu nu neg existenta bolii Lyme sau a infectiilor transmise de diversi paraziti sugatori de sange. Eu zic ca prin aceasta supra-diagnosticare prin metode cel putin dubioase si invinovatirea Borrelilor (si a "coinfectiilor") de toate tulburarile psihosomatice, autoimune samd li se face un deserviciu ENORM (iaca, am inceput si io sa scriu cu intonatie) adevaratilor bolnavi de Lyme, care pierd din credibilitate si din resursele medicale pe care ar trebui sa le aiba la dispozitie. Asemenea si celor cu tulburari psihosomatice sau autoimune, li se face un deserviciu ENORM pentru ca sunt indopati cu medicamente de care nu au nevoie si fac o gramada de sacrificii economice pentru a-si distruge ficatul si a-si dezechilibra organismul...Dupa care mai dau o gramada de bani la tot felul de vraci pe ierburi pentru "dezintoxicare". E tare trist.

#198
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

 erowid, on 20th January 2012, 23:38, said:

Puteti spune cu siguranta ca aceste milioane se vor imbolnavi la un moment T ?

NU! Dar nu este exclus! Probabil insa ca adevarul este undeva la mijloc si foarte probabil ca unii vor suferi la un moment dat de urmarile unei vasculite provocate de prezenta acestor spirochete in singe, dar nu stiu citi si cind!

 erowid, on 20th January 2012, 23:38, said:

daca NU atunci inseamna ca sistemul imunitar are capacitatea de a tine sub control spirocheta si coinfectiile ...

si inca o intrebare. nu prea vorbiti de 'vindecati' (negativi si pe spirochete si pe coinfectii). de ce?

Aici este de fapt cheia subiectului! Cum definim pacientul cu borrelioza manifesta si cum definim pacientul vindecat. In acest sens pregatesc o serie de RMN-uri, pentru a exemplifica, ce ce vreau sa exprim, RMN-uri care le voi atasa cit de curind.

Intrebarea cheie este cind cautam borrelioza? Atunci cind te musca capusa, in ideea ca atunci o poti lua, sau ai un grad mare de infestare in populatie si alte cai de infestare devin frecvente, astfel ca o posibila borrelioza trebuie cautata, ca diagnostic diferentiat de o serie de alte afectiuni.

Povestea asta cu capusa este poate interesanta si importanta pentru serviciile primare medicale, deoarece se zice ca o infectie tratata rapid este mai facil de tratat. Eu insa cred ca toata tevadura asta cu capusa ne aduce o multime de pacienti muscati de capuse, care de fapt au borrelii, dar fiind muscati de capuse, datorita internetului se cauta si astfel ies la iveala. Eu cred ca ar trebui sa diferentiem intre cei muscati de capuse si adevaratii bolnavi de borrelioza, care nu apar dupa muscatura, ci poate la zeci de ani de la o eventuala muscatura.

Ca idee in facultati se invata ca singele este steril, oricum nu plin de tot felul de microorganisme straine gazdei, iar prezenta acestora in singe ar corespunde unei stari patologice. Realitatea este insa ca prin singe mai apar tot felul de astfel de microorganisme, unele cu un potential patogen limitat, altele din contra.

Acum intrebarea care se pune este ce faci cu pacientii care sufera de prezenta acestor microorganisme in singe si mai ales cind acest lucru este alarmant sau cind poate fi ignorat. Este o durere de cap sau o ameteala sau o tiuitura de urechi un modiv sa cauti micoplasma/borrelia sau nu? La fel se pune problema si cu o durere izolata articulara, care apare din cind in cind.

Infectionistii ne invata ca atunci cind te musca capusa trebuie sa cauti serologic pacientul, iar daca borrelia iese pozitiva trebuie s-o tratezi, DAR tot acesti infectionisti nu spun pina cind trebuie sa o tratezi: pina cind dispare simptomul sau pina cind eradichezi infectia. Si asa s-a nascut ILADS, care incearca sa explice tocmai aceasta discrepanta dintre ce zic infectionistii, IDSA, si realitatea care ne arata ca atunci cind nu te-a muscat capusa dar ai leziuni de demielinizare poti gasi borrelia!

Acum, ca si cind lucrurile n-ar fi destul de complicate, borrelioza nu inseamna numai dureri de cap sau leziuni de demielinizare, mai mult chiar acestea par a fi predominant, daca nu exclusiv, determinate in Europa de specia descoperita de francezul Garin si denumita garini. In privinta acestui tip de borrelioza, datorita predominantei semnelor clinice neurologice mai este si numita neuroborrelioza.

Acum cind avem neuroborrelioza? Cind apar semnele clinice neurologice sau cele paraclinice, adica leziuni de demielinizare? SI UNELE si celelalte sint insa extrem de frecvente in populatie. UPS! Deseori pe RMN cerebral la pacienti fara semne clinice apar tot felul de leziuni, unele de demielinizare, altele vasculitice, altele ce ar arata accidente ischemice, dar mai toate foarte asemanatoare. Daca cumva in acest caz serologia este pozitiva ce facem, CA NU AVEM NICI UN GUIDELINES? Mai mult chiar leziunile acestea de demielinizare apar daca sint mici numai daca RMN-ul este bine facut si nu apar pe RMN-urile facute la gramada. La fel este si cu durerea de cap, unele putind fi atroce sau ametelile si tinitusul, daca serologia este pozitiva avem sau nu o neuroborrelioza?

Eu zic ca da! Si pina guidelines-urile vor zice altceva raman la aceasta parere!

In plus cum Suedezii n-au vrut sa fie mai prejos si Afzelius si-a botezat "creatia" si ne-am mai procopsit in Europa cu inca una: afzeli. Numai ca aceasta borrelia e mai mult sa incurce itele si sa polueze tabloul clinic, deaorece aceasta spirocheta pare a fi interesata in special de oasele si articulatiile noastre si mult mai putin de sistemul nervos. Cum ele pot coexista asa arata si tabloul clinic: diferit

Acum eu pot afirma cu tarie si DEMONSTRA ca cel putin anumite tipuri de necroza avasculara osoasa, si toate necrozele avasculare sistemice, denumite INCORECT necroze aseptice, majoritate considerate ideopatice, unele ca urmare a cortizonului sint DEFINITIV ARTROBORRELIOZE determinate de specia Borrelia afzelii. ORI in materie de necroze aseptice sau avasculare, atit in Romania, dar mai ales in Germania, am un cuvint greu de spus.

Elementul comun al necrozelor avasculare aseptice si septice il constituie edemul osos, in cazul borreliozei probabil secundar vasculitei. DE ALTFEL activitatea mea principala se datoreaza unui fenomen interesant: ii dai borreliei afzeli corticosteroizi, atunci se inmulteste si genereaza vasculite osoase multiple cu inflamarea metafizo-diafizare si fenomene ischemice grave, pina la necroze osoase extinse. Promit ca vin cu "poze". DACA se intimpla acest lucru in Romania, pacientul are, din pacate doar doua optiuni: proteza in orice oras sau hiperbara, deocamdata in Constanta, dar si Tg. Mures si Bucurestiul sint in constructie, barocamerele sint deja aduse! Probabil unii opteaza pentru proteza sau sint nevoiti, deoarece aceste necroze evolueaza rapid catre artroze. Dar la doi genunchi, doua solduri si doua glezne optiunea nu este chiar atit de atragatoare, in cazul borreliei afzelii, aceasta fiind o infectie sistemica, din pacate, nu se multumeste DOAR cu o articulatie, asa cum este cazul necrozelor aseptice traumatice. SI CUM IN MATERIE DE NECROZE osoase chiar pot scrie guidesline-uri, acestea asa vor arata!

Acum intrebarea este orice durere articulara este o artroborrelioza? Sau orice modificare ischemica osoasa evidentiata pe RMN, dar asimptomatica este o artroborelioza? Eu zic ca DA, atita vreme cit serologia la borrelia afzeli este pozitiva!

Daca insa edemul osos asociat serologieilor pozitive de afzeli sint artroborrelioze, atunci ce este un Scheuermann sau un Bechterew pozitiv la afzeli? DAR o poliartrita reumatoida pozitiva la afzeli, mai este o poliartrita sau este o artrita septica spirochetala?

ACUM intrebarea care se pune este citi dintre pacientii cu aceste suferinte, si lista este ceva mai lunga, AU FOST INVESTIGATI CORECT de borrelioza ca sa putem spune citi au borrelia si citi nu au simptome, adica sint asimptomatici.

In Constanta necroze am avut in TRATAMENT efectiv peste 1200, de la deschidere, iar trendul este in crestere! Dintre acestea mai putin de 20 au necesitat totusi protezare, ceea ce arata ca nu sintem Dumnezei, dar totusi hiperbara este o terapie care functioneaza. Sigur ca 3 ani este un timp scurt si poate si alti pacienti dintre cei care au facut hiperbara vor ajunge la endoproteza, eu sper sa fie cit mai putini. Cam 2/3 au fost investigati serologic la Borrelia afzelii (aici consta avantajul celui care stie ce sa caute si cind!) si in jur de 95% au fost gasiti pozitivi. Diagnosticul de artroborrelioza s-a facut pe serologie, WB-uri, marea majoritate Euroimun. Daca tineti cont ca in mai bine de 98% din cazuri diagnosticul primar de necroza a fost facut in clinicile de ortopedie de resedinta ale pacientului, adica avem o distributie relativ uniforma la nivelul tarii, ma gindesc ca este greu de crezut ca as fi putut influenta intr-un fel atitea sectii de ortopedie si centre de RMN-uri! Si inca ceva pentru amatorii de senzational: cum nu iau si nu am luat nici o data "comisioane" de la colegi, IMI ESTE EGAL UNDE ISI FAC RMN-UL! desigur atita vreme cit este peste un T.

Daca va ginditi ca pe an in Romania se pun mai bine de 15000 de proteze numai de sold, cele ca 500 de NACF-uri de anul trecut din cei 600 de pacienti cu necroze aseptice sau avasculare pe articulatii portante reprezinta ca. 3% din numarul protezelor. Cum insa acesti 3% in proportie de 2/3 s-au dovedit a fi POZITIVI SEROLOGIC LA BORRELIA AFZELI, oare citi dintre cei protezati or fi pozitivi la borrelia afzelii? In conditiile in care cealalta treime de NACF-uri find traumatice nu au fost investigate serologic! SI vorbim doar de sold! Adunati genunchiul si glezna ca sa vedeti dimensiunile acestei probleme, nu neaparat a borreliozei ci a necrozei.

IAR acesta este doar un singur exemplu de afectiune in care poate fi implicata o specie de borrelia!

Pentru a putea vorbi de vindecare trebuie intii sa discutam de DIAGNOSTIC. Si iarasi trebuie sa discutam despre ce intelegem despre vindecare? DISPARITIA simptomului sau disparitia infectiei?

GUIDESLINES! Daca dam crezare IDSA de ce n-am crede si ILADS? Atita vreme cit unii ii contesta este greu sa intri intr-o tabara sau alta. DACA ar fi sa ne luam dupa IDSA, intr-o covirsitoare proportie aceste necroze avasculare seropozitive la afzelii s-au vindecat, simptomele au disparut, au facut si antibioterapie, simptomele au fost monitorizate si nu au reaparut, dar intrebarea este insa daca chiar au scapat sau nu de borrelia.

IDSA zice ca da, ILADS ca nu! Pe cine sa crezi daca nici unul si nici altul NU SPUN cum sa vezi daca mai este sau nu bacteria in organismul pacientului.

Probabil ca similar neuroborreliozei, si in artroborrelioza se intimpla acelasi lucru: o buna parte din pacienti evolueaza previzibil, in general bine, dar o mica parte, in special cei cu necroze sistemice evolueaza EXTREM DE "ATIPIC", raspuns modest, greu cu o terapie extrem de dificila. Ce facem cu acestia? La primii ne luam dupa IDSA, iar la ceilalti ne orientam dupa ce zice ILADS? Eu unul nu cred ca asta ar fi solutia.

CERT este ca de cind am inceput sa ne orientam pe diagnosticele directe (in special DFM sau PCR cind s-a putut) constatam ca ceea ce zice ILADS este mai aproape de adevar! DFM personal nu il consider empiric, dar este adevarat ca imi lipseste cheia de a verifica daca observatiile facute la DFM chiar sint 100% corecte.

DESIGUR ca pe linga acesti pacienti foarte multi "vazuti" de IDSA vindecati, dintre pacientii cu borrelia afzelii, in care aceasta s-a manifestat preponderent (adica unii dintre ei avind si specia garini sau bss conform serologiei), avem din ce in ce mai multi pacienti VINDECATI conform ILADS, pe care ii monitorizam in continuare pentru indeplinirea criteriilor de vindecare ai acestora. Tratamentele antibiotice s-au intins pe ca 3/4 din an, iar numarul de sedinte de hiperbara, dictate de necroza, NU DE BORRELIOZA, au fost in medie de cca. 40, fiind vorba preponderent de sedinte in mare adincime 3 ATA PPO2 si sedinte lungi, la MAXIMUM admis de ECHM, al carui membru sintem, in principal o schema Boerema modificata. In majoritatea acestor cazuri a fost vorba de NACF-uri stadii avansate, bilaterale sau sistemice (adica pe linga sold bilateral si o alta articulatie, cautate au fost numai cele portante).

Oricum toate aceste cazuri sint bine documentate, cu serii de RMN-uri, aproape in toate cazurile facute in centre diferite, serologii pozitive conform specificatiilor producatorului (Euroimun), examene directe, schemele de tratament documentate si emise prin medicii de familie, biochimii, hemoleucograme, tera de filme, si vor face obiectul unui studiu amplu pe care il voi pune la dispozitia ECHM-ului pentru a hotari daca va fi folosit intern, pentru medicii de medicina hiperbara, sau public. Astept deschiderea unui laborator uman, omologat, in care sa pot corela aceste DFM-uri cu imunofluorescente si PCR-uri, pe loturi semnificative, TOCMAI pentru a exclude o eventuala eroare de monitorizare a tratamentului indusa de DFM

Situatia in cazul garini sta altfel, marea majoritate a neuroborreliozei intra primar pe antibioterapie si numai in cazuri mai rare, comparativ cu artroborreliozele, combinat cu hiperbara. In general, desi nu sint adeptul conditionarii trimiterilor, in cazul pacientilor cu neuroborrelioza o fac catre Dr. Rosca. Principala problema o constituie pozitia geografica a Constantei, probabil ca o data cu deschiderea centrelor din Tg. Mures si Bucuresti, in cadrul Spitalului Victor BABES, situatia se va schimba.

In acest post sint facute consideratii strict personale pe aceasta tema si atrag atentia ca toate acestea se supun dreptului de autor, copierea sau citarea acestora poate fi facuta doar cu specificarea sursei.

Dr. Bogdan Cristian Ion
medic specialist medicina hiperbara

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate