Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Zoonoze

- - - - -
  • Please log in to reply
427 replies to this topic

#199
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

View PostCampariSoda, on 25th January 2012, 21:21, said:

....in Romania, unde populatia de capuse e jumate cat aia din Germania. ...

Posibil chiar sa fie asa, nu stiu si nu dispun de astfel de studii referitoare la numarul capuselor pe m2, dar n-ar fi exclus tinind cont ca Romania este ceva mai mica decit Germania. Sigur insa este un fapt: ori fi capusele mai multe in Germania, in paduri, in orase insa numarul de ciini si pisici maidaneze PLINE de capuse nu este in Romania de doua ori mai mare ci poate de 1000 de ori!

Cit despre literatura de specialitate oare cei de la ILADS nu tot medici sint? Probabil ca Dvs. vedeti lucrurile prin prizma unui pacient cu Lyme, eu pot cel mai bine sa vorbesc prin prizma acestor artroborrelioze, care in marea lor majoritate n-au leziuni de demielinizare si care se comporta asa cum descriu si care au definitiv un diagnostic serologic pozitiv si nu la limita.

De ce spun asta. In general necrozele avasculare nu fac obiectul discutiei nici celor cu capusele si nici IDSA si ILADS. Astfel ca vin conform studiilor (de referinta este cel al lui von Reumont pe necroza avasculara de condil femural, cunoscuta si ca morbus Ahlbeck) la terapia hiperbara. Unii au insa necroze atipice traumatismelor, altii au o serie de reactii in baracomera, dar oricum nu sint trimisi imediat la serologie si nici macar toti, ci tocmai acestia care par a corespunde unui muster. ORICUM acestia, care sint si pozitivi desigur, vin cu serologiile pozitive si nu la limita si culmea ca aproape identice cu ale familiei. Nu stiu daca aceasta se datoreaza efectului imunostimulant al terapiei sau faptului ca majoritatea fie n-au avut corticoterapii ca neuroborreliozele in antecedente, fie au intrerupt-o tocmai datorita necrozei. Cert este ca serologia este fara dubii. Adica WB-urile, atit ale pacientului cu necroza cit si al celor din jurul lui.

MERGIND invers de la serologia pozitiva a familiei la afzelii in unele cazuri, nu majoritatea dar semnificativ ca numar, si facind RMN-ul unor articulatii portante la pacienti asimptomatici am reusit sa descoperim necroze aseptice ale unor pacienti la care simptomatica inca nu debutase. Cine este familiarizat cu fenomenul necrozei avasculare/aseptice stie ca aceasta evolueaza asimptomatic (adica fara durere si impotenta functionala a articulatiei afectate) uneori ani pina sa declanseze simptomatica, si chiar deseori sint diagnosticate din acest motiv in stadii tardive unde singura solutie restanta ramane proteza. Desigur ca aruncam si un ochi pe DFM, dar ne acoperim de hirtiile WB-ului!

Asa ca daca la SM, SLA, PR, SA si cite or mai fi stau lucrurile numai asemanator ca la NACF, atunci sa stiti ca medicina merge intr-o directie gresita rau de tot!

Edited by HBOT, 25 January 2012 - 23:49.


#200
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

View PostHBOT, on 25th January 2012, 23:44, said:

Posibil chiar sa fie asa, nu stiu si nu dispun de astfel de studii referitoare la numarul capuselor pe m2....

Sorry CampariSoda,
chiar si eu le mai gresesc! Pe linga maidanezii din orasele din Romania chiar daca in Germania ar fi de doua ori mai multe capuse, pe cap locuitor in Romania ar rezulta de doua ori mai multe! Dar nu cred ca asta ar avea o relevanta, oricum pentru mine nu are!

ATITA vreme cit DSP-ul sau MS de exemplu nu vine si spune din 1000 de probe de singe luate la rind din rindul donatorilor de singe din ce tara vreti, a noastra sau a lor, si investigate exemplar, X sint pozitive la afzeli, Y la garini, Z la bbss si W la celelalte 13 implicate in afectiuni sistemice iar restul negative, goagoasa cu capusa n-am sa o cred! Si pina nu se va intimpla acest lucru cam tot ce vorbeste oficial si IDSA si ILADS sau inoficial pe forumuri ist nur Quatsch!

Asta numai asa despre literatura de specialitate si despre empirismul unei metode! OK DFM este empirica si lipsita de relevanta, dar treaba asta cu donatorii de singe tot empirica este? Sau lipsita de relevanta? Atita vreme cit se incearca incriminarea stricta a capusii nu se face altceva decit se musamalizeaza o potentiala sursa de infectie majora: transfuzia si preparatele biologice! Egal ca din nestiinta sau din economie dictata de casele de asigurari, CONSECINTELE pentru toate populatiile europene sint la fel de catastrofale. Repet de ce la sifilis se testeaza si la borrelia nu? De ce sifilisul s-ar transmite prin singe, dar borrelia nu? Ca asa a zis unul si noi toti trebuie sa credem fara sa cercetam?

Sau chestia asta cu rochephinul de la noi facut pentru GOÄ 272 Infusionsarztleistung, mit 2,3 facher Satz, erhöhte Aufwand und andere Vorteile! Klingt bekannt?  Nici o necroza n-a facut un gram de cefort si totusi functioneaza si tetraciclina!

Asa o fi, poate nu de la borrelii au facut necroza avasculara si chiar este idiopatica, iar daca totusi, atunci cind vin iar cu necroza mai tratam o data simptomele (leziunile)... si inca o data... atunci trebuie sa mai aduc zeci de barocamere!

#201
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
@camparisoda  ati spus :

Doamna Doctor, eu va complimentez ipoteza (sustinuta cu un articol stiintific si nu cu observatii empirice) pentru ca impaca si capra (i.e. toata familia contaminatului are Borellia in sanje,evidentiata de DFM) si varza (i.e cu toate astea, unii oameni sunt asimptomatici). Si cand colo, dumneavoastra ii multumiti domnului doctor pentru eleganta cu care ne da o parabola despre sexul la marginea drumului. tz tz tz

Va trebui sa ma credeti pe cuvant , (nu am cum sa va dau link) ,cand scriu ca domnul doctor s-a exprimat ..."prieteneste ".
Parabola respectiva subliniaza , inca odata sustin , intr-o varianta moderata ,unde este "fisura " in ipoteza mea.

In privinta ficatului agresat de antibiotice vreau sa va povestesc ceva :
Cand am fost la doctorul de familie ca sa-mi dea reteta conform scrisorii medicale pe care o aveam de la dl.dr. Ion , s-a pus la fel problema .  Mi-am facut analizele si acestea au fost normale ( analizele le-am facut in decembrie , iar eu iau tratament din februarie ) Insa  medicul de familie mi-a relatat cum dumnealui a facut o hepatita toxica de la hidrocortizon.( acest medicament este utilizat in bolile autoimune , nu-i asa ?) Eu cred ca n-are rost sa discutam pe marginea efectelor adverse ale antibioticelor , versus efectele adverse ale imunosupresoarelor ,imunomodulatoarelor sau cum s-or mai numi medicamentele utilizate in boli autoimune. Pentru ca nici un medicament nu este lipsit de efecte adverse si discutia noastra ar determina pacientii sa se duca doar la" vraci pentru ierburi pentru detoxifiere."
Pentru Lyme si doze:
Cititi cartea prezentata aici : cazuri clinice prezentate de o echipa de medici :
http://numaiunaltblog.wordpress.com/

#202
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Pentru domnul dr. Ion
Mie mi-a iesit la WB specia afzelii care din cate am inteles ar da ceea ce se numeste artroborrelioza, dar eu am predominant manifestari neurologice, o singura articulatie , de la pumnul stg. ma deranjeaza, am si manifestari cutanate, si altele dar repet predominant manifestari neurologice. Nu inteleg de ce nu mi-a iesit atunci garinii la WB. Cum e cu speciile acestea?

#203
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

View Postdr_rezi, on 26th January 2012, 16:07, said:

Pentru domnul dr. Ion
Mie mi-a iesit la WB specia afzelii ... Nu inteleg de ce nu mi-a iesit atunci garinii la WB. Cum e cu speciile acestea?

Foarte probabil aveti si specia garini si probabil tocmai ca nu aveti manifestari articulare ci predominant neurologice, anticorpi specifici garini sint fie in titruri mici dar negativi, fie borderline, si de aceea WB le da ca fiind negativ garini. Aveti un WB, ma gindesc ca aveti si un computer legat la internet astfel ca puteti intra la producatorul testului si vedea fiecare anticorp ce proteina reprezinta si pe unde aveti raspunsuri. Daca cumva au iesit si anticorpi specifici garini, dar borderline, s-ar putea ca daca inainte de antibiotic ati merge 2-3 saptamani pe plante imunostimulatoare sau pe o saptamana de hiperbara (sa nu intelegeti ca trebuie sa faceti hiperbara), ACELASI WB sa iasa pozitiv si la afzeli si la garini, CA LA ALTCEVA n-are cum sa iasa, deoarece aceste WB-uri din Romania nu cauta decit aceste trei specii iar bbss este rara! Dar chiar daca eu explic ca exista si multe alte borrelii patogene, tot n-o sa se inteleaga ce vreau eu sa zic, INCA!

IN PRINCIPIU la WB este TOCMAI invers ca la metodele directe: ce ai nu prea ai din bacterii ca ai anticorpi si ce nu prea ai din anticorpi ai din bacterii, dar asta este destul de greu de inteles si uneori se mai numeste imunosupresie.

Desigur ca exista doua metode si mai simple de a afla acest lucru:
- la Cluj, dar la veterinari se face PCR-ul, care daca iese pozitiv la specia garini, la sensibilitatea pe care o are, ma indoiesc ca cineva ar mai putea comenta, chiar daca nu este standardizat. Desigur ca exista in occident o serie de laboratoare de referinta ce pot efectua aceste analize in conditii standardizate, unde puteti afla cu siguranta daca aveti sau nu specia garini, sau puteti sa va adresati Institutului Cantacuzino, din Bucuresti, si nu mai aveti NIMIC!
- DFM, care din pacate este o metoda empirica si contestata, dar daca ar fi sa-i dam crezare, macar asa teoretic, dupa cum afirma Dr. Boszic, garini ar trebui sa fie o spirocheta care in singe are o dimensiune de 2-4 microni, adica "mai mica" diferita de afzelii care este o spirocheta cit diametrul unui eritrocit sau mai mare. Daca apar aceste doua formatiuni si daca am da crezare DFM-istilor atunci speciile cautate ar fi afzeli si garini. Teoretic asta ar insemna ca ar mai trebui sa cautati inainte sa incepeti cu tratamentul, iar practic daca ar fi adevarat ar fi o confirmare a ceea ce spun.

Dar oricum cei de la contagioase impreuna cu IDSA sustin altceva, iar garini nu exista decit in imaginatia mea!

Edited by HBOT, 26 January 2012 - 17:16.


#204
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009
http://numaiunaltblo...nacid/#comments

@dr_rezi
Aici am mai explicat cum este cu anticorpii de afzeli sau garinini!

#205
babuinus

babuinus

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 88
  • Înscris: 10.04.2008
Domnule doctor Ion,

O sa prezentati si RMN-uri cu artroborelioza sau si cu neuroborelioza, cerebrale si spinale, cu leziuni?
Pe unii intereseaza o specie, pe altii, alta
Multumim

#206
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Ce inseamna vasculita lyme? Am tot auzind vorbindu-se despre ea...

#207
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

View Postbabuinus, on 26th January 2012, 23:35, said:

...O sa prezentati si RMN-uri cu artroborelioza sau si cu neuroborelioza, cerebrale si spinale, cu leziuni?...

Desigur ca artroborrelioze, pentru ca acestea fac obiectul studiului meu. Neuroborrelioze am in tratament, majoritatea insa nu in tratament hiperbar, dar in primul rind sint medic de medicina hiperbara, astfel ca cercetarile mele se adreseaza in special aplicabilitatii acestei terapii in diferite afectiuni si nu schemelor de antibiotic!

View Postdr_rezi, on 27th January 2012, 13:44, said:

...Ce inseamna vasculita lyme?...

Borrelia este o spirocheta ce poate patrunde atit in tesuturi, dar poate exista si in singe. Probabil ca mecanismul central de actiune al acesteia este inflamatia vaselor de singe. Ori tocmai aceasta aparitie a vasculitei constitue cheia aparitiei manifestarilor clinice si paraclinice, in functie de localizarile acesteia. In timpul crizelor grave Herx se pot observa astfel de manifestari, ca si depuneri anecogene pe toate vasele, insotite de vasoplegie generalizata si stare de soc.

Vasculita Lyme este un fenomen oarecum contestat, dar prezenta acesteia are o valuare medico-legala deosebita. Daca borrelia ar fi o "simpla" infectie, atunci ar tine numai de infectionisti, ori tocmai aceasta vasculita confera dreptul si altor specialitati sa poata trata o astfel de infectie. Disputa principala tine de caracterul infectiei! Vorbim chiar de o infectie primara, probabil ca si un medic de familie ar avea tot dreptul sa administreze un tratament antibiotic restrins. Vorbim de o infectie cronica asimptomatica, atunci foarte probabil ca aceasta intra in atributiile medicului infectionist. Dar aparitia simptomelor schimba atit optica cit si tratamentul, deoarece aceste simptome sau modificari paraclinice tocmai de aceasta vasculita sint produse. Cum insa eu nu folosesc termenul Lyme, ci vorbesc de borrelioze, in aceste infectii vasculita nu este contestata!

Discutam de leziuni neuronale provocate de o vasculita infectioasa, in aceeasi masura are dreptul neurologul ca si infectionistul sa se ocupe de caz. Vorbim de o leziune vasculitica osoasa sau articulara atunci atit reumatologul sau ortopedul se pot acupa de astfel de cazuri. Vorbim de leziuni ischemice, atunci orice medic de medicina hiperbara poate trata astfel de cazuri. Sint leziuni sistemice, cutanate sau de parti moi sau diferite organe, orice internist se poate ocupa de acesti pacienti, fara sa-si depaseasca competentele. DESIGUR daca stiu cum si desigur daca vor, la acestia e pe vrute in borrelioza, sint obligati in vasculite, iar la infectionisti e invers.

Principalul argument al vasculitei si microangiopatiei in borrelioza, pe linga observatiile din timpul Herx-rilor grave il constituie tocmai prevalenta leziunilor in diferitele forme de borrelioza: in special afecteaza organele predispuse leziunilor vasculitice: articulatii, tesut neuronal, adica tocmai tesuturile sensibile la ischemie.

De ex. aparitia unor leziuni inflamatorii la nivelul trohanterului sau subtrohanterice, vizualizate pe RMN ca zone de edem osos, nu au cum sa apara traumatic, or astfel de leziuni pot apare doar ca urmare a unei vasculite, vasculita care in cazul seropozitivilor constituie dovada aparitiei acestor fenomene! Mai mult chiar acesta este un semn paraclinic ce impune automat o serologie la spirochete in general, la afzeli in particular, la fel cum ORICE leziune de demielinizare sau leziunile vasculitice impun o serologie la spirochete si in special la Bbss sau garini. Chiar daca inca nu toti medici stiu aceste lucruri, pozitiv este faptul ca trendul este crescator.

In acest post sint facute consideratii personale pe aceasta tema si atrag atentia ca toate acestea se supun dreptului de autor, copierea sau citarea acestora poate fi facuta doar cu specificarea sursei.

Dr. Bogdan Cristian Ion
medic specialist medicina hiperbara

Edited by HBOT, 27 January 2012 - 20:26.


#208
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Multumesc ptr raspuns domnule doctor.

#209
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

View PostCampariSoda, on 25th January 2012, 21:21, said:

Pentru claritate: eu nu neg existenta bolii Lyme sau a infectiilor transmise de diversi paraziti sugatori de sange. Eu zic ca prin aceasta supra-diagnosticare prin metode cel putin dubioase si invinovatirea Borrelilor (si a "coinfectiilor") de toate tulburarile psihosomatice, autoimune samd li se face un deserviciu ENORM (iaca, am inceput si io sa scriu cu intonatie) adevaratilor bolnavi de Lyme, care pierd din credibilitate si din resursele medicale pe care ar trebui sa le aiba la dispozitie. Asemenea si celor cu tulburari psihosomatice sau autoimune, li se face un deserviciu ENORM pentru ca sunt indopati cu medicamente de care nu au nevoie si fac o gramada de sacrificii economice pentru a-si distruge ficatul si a-si dezechilibra organismul...Dupa care mai dau o gramada de bani la tot felul de vraci pe ierburi pentru "dezintoxicare". E tare trist.

Eu , cand am primit diagnosticul de SM , ajunsesem la neurolog dupa un vertij puternic . Asta a fost singurul simptom! Doctorul mi-a trecut in hartii ...SM prezumtiv ...rog RMN.
Fac RMN si...nimic...nada...niente...in germana scrieti dumneavoastra sau dl.dr. Ion. RMN-istul zice (doua puncte )  ...aveti un RMN normal :nu am de ce sa ma leg...!
Fericita , m-am intors la neurolog ,sperand in naivitatea mea ca ma va orienta spre alta specialitate!
Neurologul s-a uitat nemultumit (de parca-i parea rau ca nu sunt demielinizata!!!!!iar mie aproape ca-mi venea sa-mi cer scuze pentru inconvenient ) si mi-a spus urmatoarele :
_ Sa stiti ca SM-ul este o boala care doar 10% iese in analize , restul ,90% este flerul doctorului !Sfatul meu este sa luati hidrocortizon  daca vreti ca in urmatorii 2ani sa mai fiti in picioare ! :confuzzled:
N-am luat de buna flerul lui ...pana si mie un veterinar ...mi se parea gresit sa pui asa un diagnostic fara alte verificari
Apoi au inceput sa apara diverse alte probleme , nu revin asupra lor , am mai scris ...
Acum , dupa curele de antibiotice , 90% din simptome ,au disparut ! Ironic , nu ?

Imunosupresoare sau imunomodulatoare ?
Orice tratament cu aceste medicamente facut la cei care nu au fost diagnosticati corect si au infectii, nu SM are un singur final :paralizia si moartea.Chiar si la cei cu SM , finalul este acelasi. Va rog sa-mi dati un exemplu(un singur caz, un link  ) in care tratamentul cu aceste medicamente au dus la vindecare  in SM si nu mai deschid in veci,microscopul!
Mi se pare ca prea simplu ii indemnati pe altii sa astepte linistiti, sa moara lent ,trecand prin varianta de leguma ! Daca tratamentul cu antibiotice nu da rezultate , bolnavul se poate oprii oricand! Alegerea pe care o face pacientul este pentru propria piele!
Alegerile pe care le fac  medicii traditionalisti (as fi putut utiliza un alt termen ) pe baza tratatelor si a unor protocoale , se fac pe pielea altora!
Sa va povestesc despre interferon !
Nu exista pe piata interferon pentru animale si mi-am dorit sa utilizez intr-un anumit caz , acest medicament ! Asa spuneau tratatele ! Intr-o discutie cu cineva care lucra cu interferon , mi s-a spus :
_ dar ... sa stii ca raspunsul pozitiv la interferon este de 20% !

Am renuntat atunci , dar nu pot sa nu ma gandesc mai departe si sa ma  intreb :
Cum ajunge in vanzare un medicament care are raspuns favorabil doar in 20% din cazurile pentru care este recomandat ?Nu trece si el prin niste teste ?  ,  prin niste verificari? ,  nu  exista un un protocol prin care orice  medicament sa se autorizeze , ? omologheze ? Care-i procentul favorabil (limita inferioara ) pe care trebuie sa-l obtina pentru a fi omologat si pus in distributie ? Cred ca este muuuult mai mare de 20%! Nu-i asa ? Si atunci care ar putea fi explicatia ?
Poate diagnosticarea gresita ? Supradiagnosticarea ? ??
Daca ?...de fapt ...raspunsul pozitiv este in proportie asa mica  pentru ca ...DOAR acea proportie mica are nevoie de acest medicament ?
Dar ...diagnosticul la oameni , nu este treaba mea(daca  nu ma afecteaza personal ) , iar SM la animale, NU EXISTA !
Daca in loc sa se lezeze unii ca un veterinar utilizeaza microscopul cand i se cere parerea (nu am chemat noi pe nimeni , nu am recoltat noi sange ) si scrie : micoplasma -like sau haemoplasma-like ...etc ...deci NU: micoplasmoza sau bartoneloza ...(asa ne-a invatat un neurolog...dar sa nu spuneti la nimeni ) ...deci ...in loc sa sa lezeze  ,daca ar incerca o comunicare gen :
  -...baai ...rudele sarace si nedorite ale medicinei ...(oile negre ...ratusca urata ...) ia aplicati voi acest protocol in lucru si raportati-ne noua (neoficil ) ce se observa ...ca poate cine stie...mai aflam niste lucruri noi ...spre binele oamenilor ...!!!!!!
Si apoi ...poate faceti cercetari in laboratoare recunoscute de cercetare ( de la care cereti link-uri dar in care nu se pot face diagnostice ) si scoateti de-o lucrare care va lanseaza cariera mai ceva ca rachetele Challenger (asa se scrie ?)

#210
dr_rezi

dr_rezi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 11
  • Înscris: 23.01.2012
Dna. Anca,
Ma faceti sa-mi para rau ca am dat la medicina "umana" :confuzzled:
Bine ca la medicina am ajuns tot din cauza faptului ca nu eram diagnosticata corect si am zis "lasa ca o sa gasesc singura ce am si o sa ma si tratez" in naivitatea mea de copil de atunci. Si singura mi-am si pus diagnosticul, analizele confirmandu-mi doar suspiciunea dar sa nu credeti ca din ceea ce am invatat in facultate , ci de pe NET. Neurologie an 5, 5 randuri despre boala lyme, ortopedie anul 4 -nimic despe artroborrelioza si ne miram de ce multi medici habar nu au de existenta bolii.
Am o curiozitate: borrelia fiind tot o spirocheta ca si treponema, de ce nu este tratabila tot cu penicilina?

#211
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

View Postdr_rezi, on 29th January 2012, 15:12, said:

Dna. Anca,
Ma faceti sa-mi para rau ca am dat la medicina "umana" :confuzzled:
Bine ca la medicina am ajuns tot din cauza faptului ca nu eram diagnosticata corect si am zis "lasa ca o sa gasesc singura ce am si o sa ma si tratez" in naivitatea mea de copil de atunci. Si singura mi-am si pus diagnosticul, analizele confirmandu-mi doar suspiciunea dar sa nu credeti ca din ceea ce am invatat in facultate , ci de pe NET. Neurologie an 5, 5 randuri despre boala lyme, ortopedie anul 4 -nimic despe artroborrelioza si ne miram de ce multi medici habar nu au de existenta bolii.
Am o curiozitate: borrelia fiind tot o spirocheta ca si treponema, de ce nu este tratabila tot cu penicilina?
Nu aveti de ce sa va para rau ca ati ajuns medic !  Felicitari . Faptul ca ati terminat aceasta facultate dificila este un lucru laudabil .
Ceea ce nu  mi se pare ...logic...nu gasesc alt cuvant ...este sa se puna tratatele ,inaintea oamenilor . .. sau :teoria inaintea vietii ...sau ...nu vreau sa acuz...insa de multe ori am ramas cu impresia ca este vorba doar de a face o practica medicala in asa fel, incat sa se stie cu spatele acoperit ... sa nu intre in conflict cu  colegii sau   cartile !!!  Cartile sunt facute  de oameni . Cred ca important este sa  fie salvati oamenii nu autoritatea cartilor !
  Poate ne povestiti din experientele dumneavoastra ...
In privinta penicilinei ,nu va pot da un raspuns dar eu invatasem :rolleyes:  ca trebuie administrata doxiciclina care este o tetraciclina . Nu mi-am pus alte intrebari si doar datorita dl.dr. Ion am inceput sa "amestec " antibioticele si rezultatele au fost spectaculoase.
Acum imi pun intrebari cu referire la orice ...si dialogul cu dumneavoastra ma bucura.
Poate are timp domnul doctor sa citeasca si sa va raspunda.
Sanatate !!!

#212
eclati

eclati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.01.2012
Doamna Anca, o parere in legatura cu antibioticele si imunosupresoarele, va rog. Caz:
--diagnosticat SM, multiple leziuni demielinizante
--tratat cortizon in multiplele pusee survenite intr-un an, chiar si la distanta de 3 saptamani, 2 luni, 3 luni, unul fata de altul
--raspuns la cortizon foarte bine, doar pe moment, apoi iarasi pusee
--oprit cortizon
--de 9 luni tratament antibiotic, rapuns impecabil, doar un puseu minor, in continuare "free atack"

Ce credeti, pana la urma, SM sau posibila infectie?

#213
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010

View Posteclati, on 30th January 2012, 23:22, said:

Doamna Anca, o parere in legatura cu antibioticele si imunosupresoarele, va rog. Caz:
--diagnosticat SM, multiple leziuni demielinizante
--tratat cortizon in multiplele pusee survenite intr-un an, chiar si la distanta de 3 saptamani, 2 luni, 3 luni, unul fata de altul
--raspuns la cortizon foarte bine, doar pe moment, apoi iarasi pusee
--oprit cortizon
--de 9 luni tratament antibiotic, rapuns impecabil, doar un puseu minor, in continuare "free atack"

Ce credeti, pana la urma, SM sau posibila infectie?

Parerea mea NU are valoare de diagnostic si acest lucru trebuie sa-l discutati cu medicul curant. Tot ceea ce am povestit mai sus , face parte din experienta mea personala ! ( Cel mai deranjant pentru un clinician este ca pacientul sa se ia dupa gura lumii.)
Pai... dumneavoastra spuneti ca ameliorarea la cortizon era pe moment , pe cand antibioterapia a dus la disparitia lor , cu o singura exceptie. (puseu minor ) Eu cred ca este vorba de infectie !
In medicina veterinara se practica asa numitul diagnostic terapeutic : adica , suspiciunea se verifica prin aplicarea tratamentului specific . Daca apare un raspuns favorabil , atunci suspiciunea este corecta.

Sau ,ca sa explic altfel , ganditi-va ca  ati avea o problema cu o infectie la o masea : durere +inflamatie . Daca luati algocalmin , durerea se remite pe moment dar infectia isi face mai departe " de cap " . Dupa ce trece efectul algocalminului , durerea poate sa va supere din nou. Daca luati antibiotic , dupa o perioada de timp , inflamatia scade si durerea  dispare fara sa mai luati algocalmin.

Imi dau seama ce greu este pentru dumneavoastra sa fiti intre opiniile  specialistilor !
Va doresc multa sanatate , liniste si insanatosire !

#214
HBOT

HBOT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 206
  • Înscris: 11.08.2009

View Postdr_rezi, on 29th January 2012, 15:12, said:

...Neurologie an 5, 5 randuri despre boala lyme, ortopedie anul 4 -nimic despe artroborrelioza si ne miram de ce multi medici habar nu au de existenta bolii....

Atit stiu, atit scriu! Cit despre ortopedie, ceea ce am scris eu aici:
http://forum.softped...howtopic=839883
va fi prezentat intr-o lucrare comuna cu ortopezii de la Spitalul de Urgenta Floreasca la viitorul congres de ortopedie, care este in toamna. Pina vor realiza, pina se va verifica si pina se va valida stiintific, probabil ca aceste rinduri le vom gasi in cartile de ortopedie in 20 de ani, in occident, iar pina acestea vor fi copiate si traduse in cartile romanesti, vor mai trece inca 10!

View Postdr_rezi, on 29th January 2012, 15:12, said:

...de ce nu este tratabila tot cu penicilina?....

Intrebarea este foarte buna! Probabil ca ar raspunde si la peniciline, simptomatic oricum exista indicii. Practic penicilinele nu se folosesc sau se folosesc rar din mai multe motive:
- exista documentari stiintifice prin care se arata ca raspunsul borreliozei este modest, probabil ca aici se fac referiri la eradicarea infectiei, unde oricum raspunsul antibioticelor in general e modest, astfel ca penicilinele nu prea mai sint folosite, in favoarea cefalosporinelor, documentari in care se vorbeste chiar de o "rezistenta" a borreliei la peniciline.
- este greu de conceput scheme de durata si in concentratii mari cu peniciline si mult mai comod cu macrolide/tetracicline sau folosirea lor in varianta cefalosporine.

Oricum si cefalosporinele se folosesc in combinatii, atit Ledwoch de la BZ Hannover cit si Nicholas de la BZ Augsburg, nu folosesc cefortul simplu, ci in combinatii cu azitromicina inalt dozata, pe durate lungi de timp iar americani cind intra cu tienam, asociaza si o chinolona, aveloxul, dar aia au bani, iar in Romania sa vorbesti de o astfel de schema o poti face dar doar teoretic, pentru ca iar intervine factorul TIMP: saptamani bune. Ce zice Colentina sau Cantacuzino, sincer, nu prea ma intereseaza! Cit despre treponeme, in sifilisul tertiar si acolo se intra cu alte clase de antibiotic.

Referitor la ceftriaxona, protocoalele vorbesc de aceasta, dar motivele sint un pic diferite decit ceea ce stiti sau credeti. In primul rind aceste protocoale sint facute de medici, dar nu de oricare, ci de reprezentantii diferitelor specializari impreuna cu reprezentanti ai caselor de asigurari. Aici vorbim de protocoalele din occident, deoarece ORICUM IN Ro. nu exista nici un protocol! Cum borrelioza ca si diagnostic este decontat de casa de asigurare, in protocol nu se ia tratamentul cel mai ieftin dintre variante, ci cel mai scump, deoarece altfel risti ca cel mai scump sa nu fie platit. Astfel ca in ciuda unei terapii mult mai ieftine axata pe tetracicline sau ceva mai scumpa pe macrolide, se prefera tratamentul pe cefalosporine, acesta fiind si cel mai "convenabil" medicului din occident, care are posibilitatea sa deconteze si perfuzia, o importanta sursa de venit! Desigur ca este si adevarata afirmatia ca antibioticul intravenos ar fi mai eficient, dar administrarea intravenoasa creste masiv costurile monitorizarii, costuri care se intorc iarasi la medicii care administreaza tratamentul. Eu nu folosesc cefortul, deoarece majoritatea pacientilor mei nu sint din Cta si nu am cum sa-i monitorizez la distanta dar nu am observat evolutii diferite de evolutia sub ceftriaxona, folosind antibioterapia orala.

View Posteclati, on 30th January 2012, 23:22, said:

...Ce credeti, pana la urma, SM sau posibila infectie?....

Pai daca nu este infectie nu aveti de ce sa luati antibiotice, iar daca este o spirochetoza nu aveti cum sa aveti SM, oricum borrelioza este o paralizie progresiva ce poate imbraca si aspectul SM-ului, dar, in functie de localizare si anumite particularitati si alte paralizii cerebrale progresive. Tocmai de aceea este deosebit de important atunci cind ne confruntam cu diagnosticul de SM sa excludem o serie de neuroinfectii printre care si neuroborrelioza. Aici:
http://forum.softped...howtopic=838935
puteti vedea cum se poate face un WB, care daca pacientul are borrelioza chiar iese pozitiv. Astfel se poate concepe si un tratament eficient.

Oricum orice tratament ar fi bine sa nu se administreze pe ce "crede" medicul, deoarece nu sintem in biserica unde credinta poate juca un rol. in medicina ar fi de preferat sa stim ceea ce facem, altfel putem face mai mult rau decit bine! Si oricum raspunsul bun la antibioterapie fara un diagnostic cert de infectie nu este un motiv de lauda, adica tratamente de genul: eu cred ca mai degraba am o infectie, asa ca mai bine iau antibiotic, nu inseamna medicina moderna ci misticism si astfel intre neurologul care da medrol intr-o neuroinfectie si medicul care da antibiotic intr-o paralizie nu este nici o diferenta! Daca insa aveti o infectie, sau chiar o neuroborrelioza, atunci este normal ca in timp sa apara un raspuns favorabil la antibioterapie, dar asta inseamna ca nu ati avut SM, ci doar parte de medici care HABAR N-AU sa diagnosticheze SM, oricite titluiri ar avea!

DE CE STAU LUCRURILE ATIT DE CATEGORIC? SIMPLU pentru ca neurosifilisul sau neuroborrelioza dau o paralizie cerebrala progresiva IDENTICA cu SM-ul, dar cind nu vorbim de sifilis sau de neuroborrelioza, atunci acest tip de paralizie cerebrala progresiva se incadreaza, in functie de anumite particularitati, in denumirea de SM sau SLA sau mielita transversa sau poliradiculonevrita, tocmai pentru ca au o cauza necunoscuta. DACA insa gasim borrelia sau sifilisul, atunci vorbim de neuro- sifilis sau borrelioza, care de fapt tot un fel de mielita transversa sau poliradiculonevrita sau demielinizare a trunchiului respectiv paraventriculara este, dar spre deosebire de toate astea care sint de cauza necunoscuta, astealalte au o cauza: spirochetoza!

ADICA pacientul in cauza tot un fel de SM are: daca e de cauza necunoscuta e SM, daca e de cauza cunoscuta atunci este o neuro-cauza cunoscuta-oza si nu mai poti sa-i zici SM, pentru ca daca AI ZICE are si SM si neuroborrelioza, s-ar putea sa vina unii (si acum nu vreau sa dau exemple) si sa spuna: pai daca neuroborrelioza da SM, atunci SM-ul nu mai exista ci este o neuroborrelioza!

Cu stima,
Dr. Ion

#215
ditaanca

ditaanca

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 338
  • Înscris: 12.06.2010
:w00t:
Centrul medical INUS  , din Germania  centru specializat in tratamentul borreliozelor ,
http://www.inus-worl...rreliosezentrum

utilizeaza microscopia pentru a vizualiza spirochetele in sangele pacientilor .
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/mLps5qz-zKQ?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Am vrut sa fac un mic comentariu dar ...mai bine vizionati filmele.

#216
eclati

eclati

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 30.01.2012
Pai cum, dom' doctor: ce spuneti ma uimeste: adica, pacientul, chiar este diagnosticat pe baza RMN-urilor, inclusiv a parerilor unor doctori straini (de renume)--tot pe baza acestor RMN-uri. Pe baza RMN-urilor, adica localizarea leziunilor, imprastire, diseminare in timp si spatiu, etc. Si doctorii de aici, chiar ca aveau titluri (in special unul)....
Atunci, ar trebui sa se cam "clatine" niste idei preconcepute......
Pana mai face alte analize, este totusi un semn "bun" (fata de SM) ca puseele au incetat la antibiotice ? Adici sa nu se mai teama de o paralizie FINALA, SIGURA, ca in cazul SM-ului ?
Vreau sa spun ca inainte de antibiotice era in stare critica, iar acum e bine.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate