Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Tomatele
Last Updated: Jul 02 2019 22:28, Started by
mirceabadea2010
, Apr 30 2010 21:25
·
0
#5005
Posted 18 October 2014 - 23:15
Sigur...doar sa nu fi fost deja expirate cand le-ai achizitionat!
|
#5006
Posted 19 October 2014 - 08:25
Când o să merg la INDAGRA o să casc ochii mai bine și pe la bulgari... Până acum treceam repede și mă ingrămădeam cu alții ca mine la Seminis
|
#5007
Posted 19 October 2014 - 09:13
Daca au germinat in proportie de 100% ma gandesc ca nu au fost expirate...
|
#5008
Posted 19 October 2014 - 09:50
Ana, poti sa le incerci si peste 2 ani...semeni in tavi si ce iese, iese...
Adi, sunt SOIURI, nicio treaba cu hibrizii buni, 2 lucruri total diferite. Daca ai asteptari realiste da, sunt foarte ok, daca le.compari cu kivelli sau asemenea la rezistenta, uniformitate, productivitate samd, sunt petarde 90% din soiuri in general, asta nu fac exceptie. Intre soiurile de pe piata astea bulgaresti sunt selectii si varietati care exceleaza la gust, apoi variaza la resrul, sa zicem ca sunt decente, peste medie uneori , la unele capitole, destule din ele. Asa trebuie privite. Iti dau exemplu, ciresele negre...vai mama lor la mine acum, crude aproape si aunt avion pe langa favoritele lui guru, hibrizii japonezi...care aia sunt buni, nu minte nenea guru, dar cu toate astea.... Luati-le drept ce sunt, soiuri, aveti asteptari realiste, tratati-le ca pe soiuri, cu grija, si nu veti fi dezamagiti... Altfel mergeti pe F1 de top de 5000 samanta si la fel, n-ati pierdut nimic. Ana, poti sa le incerci si peste 2 ani...semeni in tavi si ce iese, iese... Adi, sunt SOIURI, nicio treaba cu hibrizii buni, 2 lucruri total diferite. Daca ai asteptari realiste da, sunt foarte ok, daca le.compari cu kivelli sau asemenea la rezistenta, uniformitate, productivitate samd, sunt petarde 90% din soiuri in general, asta nu fac exceptie. Intre soiurile de pe piata astea bulgaresti sunt selectii si varietati care exceleaza la gust, apoi variaza la resrul, sa zicem ca sunt decente, peste medie uneori , la unele capitole, destule din ele. Asa trebuie privite. Iti dau exemplu, ciresele negre...vai mama lor la mine acum, crude aproape si aunt avion pe langa favoritele lui guru, hibrizii japonezi...care aia sunt buni, nu minte nenea guru, dar cu toate astea.... Luati-le drept ce sunt, soiuri, aveti asteptari realiste, tratati-le ca pe soiuri, cu grija, si nu veti fi dezamagiti... Altfel mergeti pe F1 de top de 5000 samanta si la fel, n-ati pierdut nimic. |
#5010
Posted 19 October 2014 - 11:20
anasstasia, on 19 octombrie 2014 - 09:13, said:
Daca au germinat in proportie de 100% ma gandesc ca nu au fost expirate... Din cate stiu eu, timp de 5 ani de la recoltare semintele de rosii nu-si pierd calitatile germinative. Acuma, depinde si de felul cum sunt pastrate. Germinarea este posibila si peste acest interval, dar folosind metode un pic mai speciale si acceptand o rata de germinatie mai mica. Anul acesta am folosit niste seminte de rosii recoltate in 2003. Din 7 seminte mi-au germinat 5. Bunicului meu ii placea sa spuna ca semintele sunt facute sa reziste 99 de ani. Edited by n_priceputu, 19 October 2014 - 11:21. |
#5011
Posted 19 October 2014 - 16:41
@parintele
Oricum puneam hibrizi pentru că mi-a rămas sămânță de Cristal f1 și Primadonna f1... O să mai iau Optima f1 și Camelia f1. Mai am un loc de 8mx5m unde vrea tata să pună inimi de bou roze și alte dulcegării... mă gândesc că poate găsesc pe la bulgarii care vin la INDAGRA, numai să casc ochii mai bine... |
#5012
Posted 19 October 2014 - 17:06
Gasesti, vezi ca sunt niste inimi de bou roze gigant de la bg care se fac de 500-2kg in descriere. Il bucura sigur pe taica`tu. Am vrut sa iau, dar aduceau la magazin abia peste cateva zile.
|
#5013
Posted 19 October 2014 - 20:43
Treaba cu inimile e cam asa..e salbaticiune, vrej cu internoduri super lungi, rod putin, etc...alea cu.fructe.gigant aunt.foarte.departe de a fi productive, alte.soiuri cu fruct mare produc mult mai bine totusi...am vazut spre exempklu old german care desi avea fruct mare totusi avea 2-3 pe legatura si vigoare, inimile sunt in genere mai lesinate asa...
Astea.bulgaresti gigant in general prodyc fruct marw, intr-adevar, dar UN fruct pe etaj si pauza si apoi iar un fruct si gata sezonul... Exagerez putin dar nu prea mult... Gust or avea dar...inimile in general, exista multe varietati, MULTE, aunt cam salcii... Daca prinzi o inima buna, iti place teztura si gustul si produce bine pt o inima, pastreaz-o...altfel mai degraba nu incerca inimi... Eu am incerca peste 10 si inca n am gasit o inima sa fie keeper... Posibil la bulgari, poate, ce am de gen si mi-a placut rau are forma de para zic ei, e inima aia creata, italiana, s-a vorbit de ra, are forma de lacrima creata sus...buna la gust, productiva, internoduri putin mai omenoase, textura tipica de inima, untoasa...bune pt fanii gustului si texturii si buna din cand in cand si pt restul... Eu nu sunt fan inima, imi place mai ferma, mai acida, mai cu personalitate..."perele"crete ale bulgarilor insa merg... |
#5014
Posted 19 October 2014 - 21:04
La inimi, va recomand ale galbene 'verna', restul...vax!
Iar de soiuri, singurele recomandabile fara probleme sunt cele gen San Marzano/Roma de bullion...n-au concurenta! |
|
#5015
Posted 19 October 2014 - 21:23
#5016
Posted 19 October 2014 - 21:54
Am si eu o povestioara oarecum asemanatoare...
Acum n-shpe ani am luat niste semincioare de tomate galbene 'paroase', gen wapsinicon din Praga... Nu erau cine stie ce de gustoase, rezistente, etc, dar erau 'interesante' ca aspect, patlagele cu alura de piersici! Am cultivat fo' doi-trei ani, apoi am uitat de semincioarele pastrare... Anul trecut am dat din nou peste ele, le-am scut urat de praf si dintre toate am reusit sa resuscitez trei plantute... Acum am pentru anul viitor 'stoc nou'! |
#5017
Posted 19 October 2014 - 22:14
Am avut anul asta Rozov Blian;mari, frumoase, carnoase,gustoase si parca un pic mai rezistent la boli fata de de alte 6 soiuri.
Mi-a placut si inima de bou italiana d'Albegna(cu un mic plus la productivitate fata de cel . soiuri) La bulion ramin si eu pe viitor cu San Marzano |
#5018
Posted 19 October 2014 - 22:17
#5019
Posted 19 October 2014 - 23:41
|
#5020
Posted 20 October 2014 - 07:53
meganedoi, on 19 octombrie 2014 - 22:17, said:
Din povestea aia trag doua concluzii: - neamtul este cel mai serios printre oameni - in 2015 anknic ne va posta niste poze cu "animalul" resuscitat nu am intrat pana la urma in posesia semintelor (am uitat sa mai cer ) cu rabdare poti obtine plante si din seminte vechi de 10 ani... |
#5022
Posted 20 October 2014 - 14:10
În vara asta a venit tata acasă cu două inimi roze care arătau exact ca inima de vacă. .. în loc să adunăm semințele le-am mâncat... sper să mai facă rost de semințe. Nu le pun pentru producție, vreau doar pentru salată la vară.
|
Anunturi
▶ 2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users