Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cresterea taurinelor de carne
Last Updated: Jun 21 2020 09:07, Started by
midstar
, Apr 29 2010 15:29
·
0
#739
Posted 07 March 2015 - 12:18
chestia cu eliminarea uruielii in ultima luna am auzit-o si eu insa un profesor de la facultatea veterinara mi-a sous ca este o prostie asa ca eu am lasat portia completa de uruiala si nu am avut nici o problema pina acum ( 5 fatari). viteii au iesit intr 30-40 kg, fatari usoare ( vacile au intr 2 si 3 ani). el mi- a dat exemplul uman - pui gravida la regim in luna 9?
insa opresc uruiala pentru 10-14 zile la cele ce au fatat deoarece au mai mult lapte decit poate suge vitelul si vreau sa evit probleme la uger. apoi le trec pe portie intreaga de uruiala si lucerna. acum o las vitelul acolo unde a fost fatat, bag paie si il "murdaresc" cu uruiala ca sa il linga mai rapid abia dupa ce incepe sa suga il bag in "maternitate". m-am gindt sa izolez pe cele care sunt pe cale sa fete insa ale mele se freaca de gard in timpul nasterii si imi este teama ca vor lovi vitelul in timp ce acesta inca atirna. in schimb, in padoc se aseaza pe jos si asteapta acolo sa iasa vitelul |
#740
Posted 22 March 2015 - 10:49
la vacile in gestatie avansata se recomanda reducerea ratiei cu suculente si cu 12 14 zile inainte de fatare se suprima. morcovii furajeri administrati fara restrictie pana la 6 kg pe cap . concentrate aprox 600 gr pe 100 kg pe cap
la vacile cu potenţial productiv ridicat, care în mod frecvent fac edem mamar antepartum (înainte de fătare), se scot din furajare concentratele, iar dacă edemul persistă se reduc, în parte, apa de băut şi rădăcinoasele în totalitate, cu excepţia morcovilor furajeri care asigură necesarul de vitamina A. |
#741
Posted 25 March 2015 - 18:33
Cica asa ar arata urmatoarea Hotarare de Guvern privind subventiile.
.Sunt eligibile exploatatiile cu min 10 capete si maxim 250capete. Pot fi exploatatii cu 3capete rasa pura carne si 7metisi din rasa de carne. 2.Exploatatia obligatoriu: - inscrisa in RNE - animalele au pasaport - animalele sunt crotaliate -Registru individual al exploatatiei 3.Toate animalele trebuie sa intre in Programul SICASA, pana la 1 iunie. Cele cu Certificat de Origine pe minim 3 generatii in sectiunea A a RG, cele numai cu Pasaport sau cu Certificat de Origine pe ½ generatii in sectiunea B. 4.Sprijinul(subventia) 300euro a.100% rasa pura, cu certificat de origine pe 3 generatii, b.75%tineret mascul si femel rasa pura, minim 8luni in exploatatie c.50%metis + tineretul femel si mascul de metis 5.Tineretul obligatoriu sta 8 luni in exploatatie. 6.La adulta dupa ce ai primit ajutorul de 300euro obligatoriu trebuie sa mai stea in exploatatie cel putin 6luni |
#742
Posted 25 March 2015 - 18:56
fbangus, on 25 martie 2015 - 18:33, said:
Cica asa ar arata urmatoarea Hotarare de Guvern privind subventiile. .Sunt eligibile exploatatiile cu min 10 capete si maxim 250capete. Pot fi exploatatii cu 3capete rasa pura carne si 7metisi din rasa de carne. 2.Exploatatia obligatoriu: - inscrisa in RNE - animalele au pasaport - animalele sunt crotaliate -Registru individual al exploatatiei 3.Toate animalele trebuie sa intre in Programul SICASA, pana la 1 iunie. Cele cu Certificat de Origine pe minim 3 generatii in sectiunea A a RG, cele numai cu Pasaport sau cu Certificat de Origine pe ½ generatii in sectiunea B. 4.Sprijinul(subventia) 300euro a.100% rasa pura, cu certificat de origine pe 3 generatii, b.75%tineret mascul si femel rasa pura, minim 8luni in exploatatie c.50%metis + tineretul femel si mascul de metis 5.Tineretul obligatoriu sta 8 luni in exploatatie. 6.La adulta dupa ce ai primit ajutorul de 300euro obligatoriu trebuie sa mai stea in exploatatie cel putin 6luni |
#743
Posted 26 March 2015 - 07:21
#744
Posted 28 March 2015 - 15:52
pentru cei interesati:
http://legestart.ro/...ti-agricultura/ http://lege5.ro/Grat...le-agricole-si- |
#745
Posted 08 April 2015 - 12:51
http://m.zf.ro/dupa-...-vechi-14045793
Scumpa carnea de vita... Edited by special_murinio, 08 April 2015 - 12:52. |
#746
Posted 08 April 2015 - 17:45
importa din cacaguai pt 650 de hamburgheri pe luna...130 de kg de carne
super afacere nu mai fac fata crescatorii sa ii aprovizioneze cu carne ... |
#748
Posted 08 April 2015 - 21:41
sa fim seriosi ,cati clienti crezi ca pot avea pe luna/an?
jurnalismul si vanzarea de vise ,cam asa ar fi traducerea articolului respectiv. |
|
#749
Posted 11 April 2015 - 08:48
Cit noi romanii nu vom simti gustul carnii de vita, cit vom minca casatele de 12 ani la preturi relativ modice va avea 3 cloenti.
Totusi se pare ca incepem sa stim si noi ce inseamna taurine de carne. |
#751
Posted 11 April 2015 - 12:54
Salutare,
Noi am achiziționat o vitrina frigorifica de maturare a cărnii cu un cost de aproximativ 9000 euro. Sa o luam pe rând, la un taur de 600 kg rămâne aproximativ 320 kg carcasa, apoi pierzi prin tranșare si apoi încă cam 25% prin maturată cărnii. Pt a fi profitabili si aici vb de la primul pas cu producere proprie a mâncării pana la creșterea animalului pt sacrificare, asomare, transare, maturare ar trebui sa vindem carnea maturată 21 zile undeva la 16-17 euro/kg adică produs finit. Altfel e pe minus |
#752
Posted 15 April 2015 - 14:04
Buna ziua. Stiti ferme ce vand vitelusi pana in 100 kg Baltata românească .in vecinătatea județului Argeș. Va mulțumesc
|
#753
Posted 25 April 2015 - 22:04
Buna seara, exista vreo carte despre cresterea vacilor de carne /? daca stiti de vreun titlu bun va rog sa scrieti aici. Multumesc
|
|
#754
Posted 26 April 2015 - 00:46
Daca este cineva care a facut un calcul al consumului per cap animal (in lei sau E)... Indiferent, lunar, anual. inca sunt in faza calculelor, adica partea cu investitie vs profit. Ca la inceput, 10 ma sperie si imi zic ca nu-mi v-a merge si ca sa nu zic unul singur, o sa zic doi care ma incurajeaza. Si as fi foarte interesat sa merg chiar sa vad o ferma, daca cineva ma primeste... Respecte si succes in toate...
|
#755
Posted 26 April 2015 - 01:25
in primul rind vei avea 2 ani in care nu vei incasa nimic ci doar platesti TOT daca mergi pe ideea de a lua un efectiv de baza si apoi sa vinzi doar taurasii pastrind vitelele. pentru ca in primele 9 luni vei avea gestatia si urmatoarele 12 luni cresti taurasii sa ajunga la un minim convenabil de 400 kg
personal, 30 capete ma costa pe an ( tot ce inseamna cheltuieli legate direct de cresterea lor zilnica, fara investitii in infrastructura si echipamente) in jur de 15.000 eur. adica - mincare, apa, salarii, veterinar, mentinere pasune, irigatii, etc. nu am inclus adapostul, drumul pina la ferma, stand de contentie, etc. costul este orientativ ptr ca depinde de resursele locale ce le ai. eu nu am culturi agricole, doar pasunea este gratuita ( pun azot, suprainsamintare si coasa), lucerna si uruiala ( porumb, floare, orz si soia) le cultiv respectiv o cumpar de la moara din sat;. cam asta este si ratia lor zilnica. o bovina iti maninca max un balot de fin / lucerna si cam 3 kg de uruiala ptr ca nu vrei sa le faci cu slana de 30 cm deoarece nu ti le cumpara nimeni grase ca porcul de Craciun abadrian, on 15 aprilie 2015 - 14:04, said:
Buna ziua. Stiti ferme ce vand vitelusi pana in 100 kg Baltata românească .in vecinătatea județului Argeș. Va mulțumesc cauta pe net ferma Sedomar, comuna Rociu, jud Arges. cam la 10 km de P,itesti, se iese din A1 la km 102 spre Oarja si dupa ce treci de Oarja vei avea semne de circulatie spre Rociu. din cite stiu ei vind multi taurasi de Baltata insa nu iti pot spune daca vind si la 100 kg sau ii ingrasa mai mult. suni si intrebi |
#756
Posted 26 April 2015 - 18:47
ok. la 30 de capete banuiesc ca nu ai veterinar la permanenta. acolo mai sunt ceva costuri, dar oricum nu e de speriat, dar prin ,,decembrie” cand tragi linie, esti fericit de ceea ce vezi pe hartii? adica o faci din pasiune cu „nu conteaza investitia si nici profitul” sau o faci pentru profit, ca am mai vazut persoane care zic ca fac ceva ce le place si pentru ei e destul, fara sa intru in polemica imi da de inteles ca pe ei nu ii intereseaza profitul. Ei bine, pe mine ma intereseaza, altfel nu ma apuc de o meserie „in folosul comunitatii”.
Stiu ca e indrazneata intrebarea si poate si indecenta avand in vedere ca e public, dar faci un profit cu care sa poti sa spui ca esti multumit si ca nu mai trebuie sa faci altceva? Eu calculez un efectiv de 200 de capete, ferma langa care sa pun si o statie de procesare a carnii, dar merita? Mai ales ca visez sa o fac pe fonduri europene. Sincer nu sunt prea muscat de toti cainii vietii si nu vreau sa musc mai mult decat pot mesteca. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users