Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Cresterea taurinelor de carne
Last Updated: Jun 21 2020 09:07, Started by
midstar
, Apr 29 2010 15:29
·
0
#721
Posted 15 February 2015 - 11:33
#722
Posted 15 February 2015 - 11:34
daca dau doar 1,5 kg per cap incepe inghesuiala la iesle si risc avort mecanic. se imping, se imbulzesc ca sa ajunga la uruiala si atunci prefer sa le dau suficienta cantitate astfel incit sa fie calme.
ai Angus? ale mele sunt semisalbatice si nu prea inteleg de vorba buna |
#723
Posted 15 February 2015 - 22:47
matahachiro, on 15 februarie 2015 - 11:34, said:
daca dau doar 1,5 kg per cap incepe inghesuiala la iesle si risc avort mecanic. se imping, se imbulzesc ca sa ajunga la uruiala si atunci prefer sa le dau suficienta cantitate astfel incit sa fie calme. ai Angus? ale mele sunt semisalbatice si nu prea inteleg de vorba buna Edited by tractoristindevenire, 15 February 2015 - 22:49. |
#724
Posted 16 February 2015 - 07:29
Ai dreptate si in plus cum, am mai aratat mai este pina cind romanul va sti sa aprecieze carnea de vita si sa o plateasca ca atare.
Singura afacere ar fi exportul , dar cu citeva capete este greu fara asociere. |
#725
Posted 16 February 2015 - 09:15
Am vazut ca Matahachiro a lasat de inteles ca da la export , asociativa mai multi si poate obtineti un pret mai bun ...
|
#726
Posted 16 February 2015 - 09:28
Export dar nu direct ci prin intermediari. Exportul se face cu vaporul deci ai nevoie de multe capete.
Dar anul asta fac o " aroganta" - o sa tin taurasii pina ajung la 600 kg, ii sacrific, las carcasa la maturare si apoi o vind la macelarii. Deja am cereri insa asta inseamna ca trebuie sa investesc intr-o camera se maturare. Este o idee pe care o "rumeg" |
#727
Posted 16 February 2015 - 11:39
matahachiro, on 16 februarie 2015 - 09:28, said:
Export dar nu direct ci prin intermediari. Exportul se face cu vaporul deci ai nevoie de multe capete. Dar anul asta fac o " aroganta" - o sa tin taurasii pina ajung la 600 kg, ii sacrific, las carcasa la maturare si apoi o vind la macelarii. Deja am cereri insa asta inseamna ca trebuie sa investesc intr-o camera se maturare. Este o idee pe care o "rumeg" E ok sa te gandesti la camera de maturare, dar costul e pe masura. Asociatul meu tocmai a facut o investitie de genul.Camera de maturare(vitrina), capacitate, in jur de 250-300 kg-cost 9000 euro. Urmatorii 10-20 taurasi Angus sacrificati nu cred ca vor acoperi investitia. Noi am pus-o intr-un mic restaurant, in ideea ca vom vinde si acolo. Cu stima |
#728
Posted 16 February 2015 - 13:14
exact am estimat costul la 15.000 eur insa probabil ca va merita prin volumul de vinzari.
cei cu care am discutat ( si care vor sa isi rezerve taurasi ca sa aibe constanta) au o problema mare si anume lipsa de maiestrie in finisarea carnii. clientii ce acum vor Angus sunt pretentiosi cu privire la modul cum este finisata carnea. pentru asta ai nevoie de un mod de a expune carnea inainte sa o vinz ca riscul sa nu fie aruncat in sarcina macelariei / restaurantului. adica, vinzi ceea ce ei vad in vitrina. costa dar daca faci o treaba corecta si buna dpdv calitativ eu zic ca imi scot banii din prima transa de taurasi vinduti in acest sistem. Pe piata am vazut T-bone din vaca de lapte vindut la pret mediu de 15 eur. iti dai seama cu cit vind T-bone de Angus deci eu zic ca poti lua un pret bun pe carcasa de tauras si ca din 10-15 carcase iti scoti banii pe camera de maturare. in acest moment, macelariile isi asuma riscul unei achizitii potential necorespunzatoare calitattiv ptr ca nu au de ales. dar daca voi avea camera de maturare in mod cert imi voi fideliza multi clienti. iar pasul 2 va fi sa imi fac eu singur o macelarie specializata, de nisa. citiva metri patrati, un macelar, o zona de trafic catre vile si cartiere rezidentiale. asta este viitorul Edited by matahachiro, 16 February 2015 - 13:15. |
#729
Posted 18 February 2015 - 13:10
Happy Angus [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/z9FsH1lw_eU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#730
Posted 19 February 2015 - 22:32
|
#731
Posted 20 February 2015 - 07:39
In 2014 nici nu s-a prea vindut si au ramas animalele in ferme.
Au vindut de nevoie pt intretinere la preturi de nimic.Cel putin asa a fost in zona mea. |
#732
Posted 25 February 2015 - 15:31
Va salut,
Printre crescatorii de animale de rasa este cineva interesat pt un schimb de taurasi? Am 10 taurasi fatati din noiembrie pana acum(Angus atat rosu cat si negru) pentru care am depus deja documentatiile pt obtinerea certificatului de origine.Parinti deosebiti cu ascendenta DE, IE, AU, US.Nu in momentul de fata , undeva in mai-iunie sa fie intarcati. Sunt monitorizati lunar la cresterea in greutate. Sunt interesat nu neaparat Angus, poate fi si alta rasa de carne.Am 30 vitele metis pe care vreu sa le insamantez in iunie, iulie. Momentan sunt in proces de IA cu material sexat, taur Fernvale Logan 417-0417 SUA, se poate vedea in catalog http://issuu.com/sex...holstein-sires_, pagina 53, dar e un chin IA la Angus. Cu stima |
#733
Posted 28 February 2015 - 13:03
Mai bine va dechideti n restaurant profilat doar pe vita o biferie , apoi produceti doar cat trebuie daca merge treaba mai deschideti o unitate si produceti mai mult, si aproape sigur iesiti mult mai bine
|
#734
Posted 06 March 2015 - 15:19
Salutare,
Am avut azi dimineata o fatare la o vaca nebuna de nebuna. A fost ok , fatare destul de usoara, un cap dat ingrijitorului, cand incerca sa ia de pe fata vitelului o parte din placenta, plimbat vitelul cu limba tot tarcul, ok. Dupa cam 2 ore s-a curatat.In curatatura am gasit un avorton cam de 3-4 kg, bine dezvoltat(cam cat o pisica), picioruse, complet, chiar se putea vedea ca era vitel. Vitelul fatat a avut 33 kg.Imi poate explica cineva anomalia cu avortonul? Multumesc |
#736
Posted 06 March 2015 - 18:59
eu am observat ca Angus ca in cazul in care iau vitelul nou nascut prea repede ca sa il mut in adapost, la paie ( ptr ca imi nasc pe pamint unde este apa si bate vintul, mai ales de 2 zile) am probleme cu hranitul viteilor.
vacile nu vor sa lase viteii la supt, nu-i lovesc dar nu-i lasa sa suga si trebuie sa le bag in standul de contentie ca sa le tin viteii sa suga. a mai patit cineva asa ceva? sau fiind la prima fatare inca trebuie sa invete sa fie mame? |
#737
Posted 06 March 2015 - 19:13
am patit-o eu acum doi ani. prima fatare, gemeni . cata vreme stateau jos vitelusele le mirosea, le lingea dar cum se ridicau in picioare le lovea cu capul. luate de langa mama adus vitelusele a doua zi dimineata, la fel. inttat in panica chemat veterinarul cu gand s-o sedez cumva dar pana sa soseasca , vitelusele, acum un pic mai puternice au reusit sa apuce tata (un dintre ele) iar atunci s-a calmat animalul singur
|
#738
Posted 07 March 2015 - 11:38
cat1, on 06 martie 2015 - 15:56, said:
Au fost gemeni si unul a murit mai demult. Am avut si eu 2-3 cazuri asemanatoare.Eu am impresia ca de mamoase ce sunt vor sa vada tot timpul vitelul in fata si de asta nu il lasa sa suga. La mine s-a rezolvat de la sine prin faptul ca fiind multi vitei proaspat fatati, vin imediat si ,,curenteaza,, vaca proaspat fatata si se obisnuieste repede e supta.Si e si mai usor ca am separat viitoarele mame de turma si din ele inca odata pe cele care sunt in ultimile 2-3 saptamani le pun in tarc separat.Pe masura ce fata trec in tarcul de mame .Eu fac asta pt ca le dau mancare pe categorii.Pana in ultima luna -normal, ultima luna fara uruiala(la sfatul unor specialisti se pare ca la vacile de carne spre deosebire de cele de lapte trebuie suprimata uruiala ultima luna pt usurarea fatarii), mamele, tain imbunatatit +tarate. Spre exemplu ieri impreuna cu proaspat fatatul langa vaca mai erau 3-4 de 4-5 zile. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users