Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
"Ciudatenii" control pasa...

Impamantare

Apple maps pe Windows 10

Sfarsitul woke-ismului si al core...
 Renovare completa + pompa de cald...

Libre Office nu vad liniile

Modalitați amuzante și ...

O disparitie de ani buni, Acces D...
 Mancarea e scumpa

Parere achiziționare BMW G20

Schimbarea bateriei moderne la VA...

Rostschreck Lidl
 Si noi suntem Florin Piersic? / J...

Rascumparare euroobligatiuni (pri...

Detartraj partial slatina

Cu ce pot izola fonic peretii pen...
 

Napoli si imprejurimi

- - - - -
  • Please log in to reply
1426 replies to this topic

#91
stlx

stlx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 06.12.2007
Asa-i, nu-s multi turisti pe cursa Cluj-Roma, sunt oameni simpli care muncesc pe acolo, daca-i intrebi se cam jeneaza sa dea detalii...
In insula Capri, in drum spre villa Jovis m-am intalnit cu un grup de moldoveni din Iasi si am stat de vorba mai mult cu unul, aveam acelasi drum. Mi-a spus ca tot Iasiul (judetul, probabil) e in Capri. Avea doua joburi, dimineata in constructii si dupa-masa la gradinarit. Nu vine nici mort acasa, asa mi-a spus.

Edited by stlx, 21 June 2010 - 10:43.


#92
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,073
  • Înscris: 14.08.2007

View Poststlx, on 21st June 2010, 11:41, said:

Asa-i, nu-s multi turisti pe cursa Cluj-Roma, sunt oameni simpli care muncesc pe acolo, daca-i intrebi se cam jeneaza sa dea detalii...
In insula Capri, in drum spre villa Jovis m-am intalnit cu un grup de moldoveni din Iasi si am stat de vorba mai mult cu unul, aveam acelasi drum. Mi-a spus ca tot Iasiul (judetul, probabil) e in Capri. Avea doua joburi, dimineata in constructii si dupa-masa la gradinarit. Nu vine nici mort acasa, asa mi-a spus.
Pai daca locul tau de munca e in Capri si e si platit bine, nu vad de ce sa te intorci acasa :) Si eu am dat peste romani in Capri ... iar in Roma am stat la un bed&breakfast unde micul dejun si curatenia erau facute de o romanca. S-a bucurat cand a vazut ca suntem romani, era un B&B care in mod normal nu e foarte ieftin si a zis ca nu prea vin romani pe-acolo des (eu am prins o perioada ieftina din an). Chestia e ca cei pe care ii cunosc eu si lucreaza in Italia nu vin cu avionul acasa ci cu masina. Mai sunt inca foarte multi care in timp vor descoperi ca e totusi mai avantajos cu avionul, deci traficul va creste. Dar am impresia ca in Italia e mai mare procentul de moldoveni, iar ardelenii merg cu precadere in Spania. Dar la un momentdat (nu foarte indepartat) tot va deveni rentabila o cursa Cluj-Napoli :)

#93
stlx

stlx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 06.12.2007
Imi amintesc ca in Napoli, auzind eu vorbind romaneste, am intrat in vorba cu 4 insi crezand ca-s turisti. Nu erau si una dintre femei, in primele 5 minute mi-a povestit entuziasmata ce oras grozav e si ce bine le merge, cum au lucrat o vreme in alta parte si s-au intors tot in Napoli, apoi in ultimele 10 minute mi s-a plans ca nu mai suporta sa spele funduri de batrani si de-abia asteapta sa-si termine fata ei masteratul ca vine acasa.

#94
zugry

zugry

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,441
  • Înscris: 27.04.2007
transport Roma - Napoli, cum si cu ce?

daca ma multumesc cu 1 zi la Vatican, 1 zi Coloseumul si Fontana di Trevi, se merita sa dedic 3 zile pentru Napoli?

#95
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

View Postzugry, on 11th July 2010, 09:47, said:

transport Roma - Napoli, cum si cu ce?

daca ma multumesc cu 1 zi la Vatican, 1 zi Coloseumul si Fontana di Trevi, se merita sa dedic 3 zile pentru Napoli?

Transport Roma - Napoli...... tren din gara Termini, face o ora sau doua, in functie de tip (detalii pe www.trenitalia.com). Pentru cel rapid, foloseste facilitatea de a cumpara bilete cu mai mult de 30 de zile inainte si te costa 19 euro/sens. Daca insa vrei sa vezi nu doar Napoli, ci si coasta Amalfi (ceea ce ti-as recomanda calduros!), as sugera masina inchiriata, cel putin din Sorrento.  

De fapt......   daca ai la dispozitie 5 zile, as zice ca te-ai gandit bine dedicand 2 zile Romei (dintre care una pentru basilica San Pietro si muzeele Vatican si cea de a doua pentru Colosseum, Via dei Fori Imperiali, Trevi, Piazza Spagna, Piazza Navona, Pantheon) si celelalte 3 ZONEI Napoli, nu strict orasului (ar fi nedrept, plus ca Napoli in sine nu este mai impresionant decat Roma). In 3 zile ai timp sa petreci o zi in Napoli, eventual sa stai o noapte acolo (desi Napoli, noaptea..... mrrrr!) sau sa te duci la Sorrento, unde sa te cazezi pentru urmatoarea noapte; in dimineata urmatoare continui fie Napoli - Sorrento daca ai dormit la Napoli, fie direct traversezi la Capri (este aproape), petreci ziua acolo, apoi seara o dedici orasului Sorrento, apoi ziua 3 o petreci pe coasta Amalfi (sunt circa 30 km din Sorrento la Amalfi/Ravello, ai timp sa vezi locurile importante), te cazezi undeva spre capatul ei, iar la sfarsit parcurgi distanta Amalfi/Ravello - Napoli - Roma (nu stiu de unde iei avionul la intoarcere).

Acum varianta de mai sus (cu retur pe alt drum decat cel de la dus, adica fara parcurgerea de doua ori a coastei) merge daca inchiriezi masina (fie din Roma, fie din Napoli), altfel din Napoli la Sorrento mergi cu trenul Circumvesuviana, iar pe coasta cu autobuzele SITA (tur-retur). O idee ar fi sa iei masina doar din Sorrento, pentru o zi. Sugestie: fie ca optezi pentru masina, fie ca nu, ziua dedicata coastei incearca sa o programezi in afara weekendului daca vrei sa petreci mai mult timp vizitand decat pe drum!

Edited by fly_dream, 11 July 2010 - 13:49.


#96
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007
"30 de ore in tara pe care Creatorul a proiectat-o dupa desenele lui Michelangelo" sau "Cum sa 'vezi' Capri, Napoli, Sorrento si Coasta Amalfi in 30 de ore".....

Partea I (Ciampino - Napoli)

Nu ne aflam la prima experienta de acest gen, mai facusem acum 3 ani un tur rapid (35 de ore) care a cuprins zbor la Roma, tren la Florenta, vizitat cat a fost posibil acolo (cu Uffizzi ramas pentru "data viitoare"), tren catre Venetia, vizitare nocturna si cazare, dimineata din nou tren catre Milano, vazut una-alta acolo si retur din Bergamo. De data asta, planul initial cuprindea doar Napoli si Capri, insa descoperirea Coastei Amalfi ne-a facut sa rescriem urgent itinerariul si sa modificam mijloacele de transport.

La inceput certe erau doar avioanele, mai precis dus la Roma, sambata dimineata, retur din Napoli, din pacate foarte devreme, duminica la 15:45. Timpul a fost destul de scurt, ne-am documentat si am decis sa schimbam ideea trenurilor si autobuzelor SITA, nu atat de teama unei posibile greve care ne-ar fi dat tot proiectul peste cap, cat datorita peisajului de pe Coasta Amalfi si a aglomeratiei pe care o intuiam in zona in weekend. O problema stresanta ramanea totusi parcarea...... Am calculat, optimizat si am rezervat o masina in aeroportul Ciampino, pe care urma sa o returnam in aeroportul Capodichino din Napoli (am zis ca astfel mai scapam de drumurile si asteptatul la autobuzele care fac legatura aeroporturilor cu orasele, plus ca Roma oricum intentionam sa o ocolim). Cu cazarea am rezolvat la Sorrento, ni s-a parut punctul cel mai convenabil pentru programul nostru.

Aventura a inceput chiar de acasa.... Cum nu prea am apucat sa dormim in noaptea de dinaintea plecarii si am contat prea mult pe punctualitatea autobuzelor noastre, a fost cat pe-aci sa nu ajungem in jumatatea de ora "academica" de dinaintea decolarii! Cu finantele stateam destul de prost, schimbasem tot ce-am avut in euro, asa ca varianta unui taxi iesea din discutie.... In fine, cu emotiile de rigoare, dupa 25 de minute de asteptat in statie, am luat un 131 pana la Baneasa. Ca de obicei, la control pasapoarte aglomeratie sinistra si tot ca de obicei cursele BlueAir, care au decolare tot la 7, pleaca inainte, Wizz asteapta sa-i vina randul.... Evident nicaieri nu scrie numarul portii de imbarcare, trebuie sa intrebi din om in om, c-asa-i normal, nu?

Cu circa 15-20 de minute intarziere, decolam si noi, dupa buluceala de rigoare pentru ocuparea locurilor. Cand ramai la coada cozilor, urci ultimul in shuttle si cobori primul, prinzi loc la geam, langa aripa, dupa pofta inimii! Avionul, incarcat 90-95%, aspect nou, personal amabil. Pe deasupra Marii Adriatice sau un pic inainte de survolarea ei, inregistram unele turbulente. Aterizarea la timp... ora 8, ora Italiei...

Ne orientam rapid si luam un shuttle gratuit catre parcarea "Rent a car". Acolo ne lovim de prima problema: italianul nu vrea sa ne dea masina! Motivul: driverul si posesorul cardului musai emboasat nu erau una si aceeasi persoana. Ca niste turisti cuminti si prevazatori ce ne aflam, facusem rezervarea cu vreo 2 saptamani inainte si dadusem telefoane, atat la Ciampino, cat si la Capodichino, ca sa vedem cum stau lucrurile in privinta asta. Stiam ca regulamentul cere sa fie aceeasi persoana, insa si la Geneva am inchiriat in aceeasi formula, in conditiile in care driverul si posesorul cardului calatoresc impreuna, si acolo sunasem si imi dadusera acceptul. Deja ne panicasem un pic pentru ca tot programul nostru depindea de transportul cu masina, trenurile ar fi fost mai scumpe si nici timp nu mai aveam.... Italianul ii tot dadea cu regulamentul, sa-l listeze sa vedem, noi insistam pe partea cu "Voi sunteti de vina, de ce ne-ati spus la telefon ca se poate?". In general, nu ne certam in cazuri de-astea, insa ceva ne spunea ca, daca nu suntem fermi cu ei, ne-ar fi trimis la plimbare. Nu aveam alta solutie pentru ca celelalte firme de inchiriere cereau garantie pe card (si nu mica!), ori noi nu pusesem decat strict banii de inchiriere, asigurarea completa si un plin de benzina! Am tot insistat pana cand italianul a cedat, zicand ca "e ultima data cand va mai dau!", de parca la el vom veni si altadata, el nu stie ca noi ne plimbam in locuri noi!      

In fine, facem contractul si primim cheia, nu inainte de a fi avertizati sa nu lasam masina in parcari de suprafata in Napoli, chestie pe care o stiam deja. In parcare, ne uitam noi la masina si observam ca este "raschetata" in mai multe locuri decat erau trecute in contract. Eram la curent cu situatia masinilor (aproape toate zgariate, busite) din acea zona a Italiei si nu aveam chef de complicatii, drept pentru care ne-am intors si l-am chemat pe tip sa completeze actele. Trebuie sa ai ochii in patru......

Pierdusem cam mult timp cu toate operatiile astea, pe langa obisnuirea cu masina, si ne-a luat vreo 5-10 minute si pana ne-am lamurit pe unde iesim din Ciampino si incotro este autostrada catre Napoli. Aveam GPS, dar ne-a fost util doar pentru segmentul Ciampino - Napoli, intrucat Sorrento si alte localitati de pe coasta nu erau in harta, mai aveam la noi harti rutiere, dar semnele au fost de baza.

Drumul pe autostrada intre Ciampino si Napoli nu este ravissant, nu ai ce vedea si mai si costa.... 13 euro! Ar mai fi existat o varianta mai aproape de mare, ceva drum national, insa dura mai mult decat ne puteam permite. Aglomeratie era si nu era, pana in acel moment se circula normal, fara nebunelile pentru care ne pregatisem moral la Napoli si pe coasta... Nu am mai carat cu noi atlasul rutier si nu am vazut nici un afis cu limita de viteza.... Probabil era 100-110, eram patiti cu acel 165 pe autostrazile franceze si ne cam temeam...., dar nu am zarit nici picior de politist in toata excursia! O problema care ne-a stresat mult a fost lipsa aerului conditionat in masina.... Ori nu functiona decat un ventilator, ori n-am stiut noi de unde se porneste, cert este ca am innebunit de cald si am racit cu geamurile deschise si ventilarea aia...

Timpul trecea cu repeziciune si am realizat ca fie si o ora petrecuta in Napoli plus drumul pana la Sorrento ar fi compromis total excursia la Capri si am operat din mers o schimbare de program: ne vom fi oprit in Napoli, insa pentru a traversa la Capri si eventual a da o tura prin el la retur, pentru ca pe seara sa ne indreptam spre Sorrento.

Intrarea in Napoli.... dezolanta! Blocuri amintind de cele socialiste, cu binecunoscutele rufe spanzurate nu neaparat poetic, ci mai mult neglijent, mizeria de nedescris de pe strada, lumea de proasta calitate nu ne-au facut o impresie grozava, dar ne-am zis ca suntem doar la periferie.... In fapt, pe stanga aveam deja portul, asa ca am gasit o parcare subterana, pe o straduta care arata si ea destul de decrepit... Ne intrebam daca vom mai gasi masina... Functionarul de la parcare nu ne-a lasat sa intram cu masina, ne-a cerut cheile si a parcat-o el (cica asa se procedeaza in zona si ne-am convins ca asa este si in alte locuri). Nu aveam incredere deloc la modul in care arata peisajul, chit ca pretul era piperat: 3 euro/ora! Am facut ce-am facut, am incuiat masina si am luat cheile cu noi, dar toate masinile din jur erau cu cheile in contact, geamurile deschise, oricine putea sa ia orice i-ar fi poftit inima din ele!

Si in Napoli erau peste 30 de grade.... Portul in care am nimerit dupa o mica cercetare nu era chiar Molo Beverello,  primul vapor catre Capri apartinea companiei Caremar si era model 80 de minute, cu masini atasate, la pretul de 10 euro. Am fi preferat unul rapid, insa nu aveam de ales.... N-am prins aglomeratie (plecarea s-a intamplat in jurul orei 13) si drumul a fost foarte placut in zona descoperita de sus, mergea o plaja excelenta! De altfel, am ramas marcati (cu un soi de bronz) de timpul petrecut acolo! Alternativa permitea calatoria in interior, cu aer conditionat, dar ne interesa prea mult peisajul ca sa optam pentru scaunele mai confortabile dinauntru...

Cand au inceput sa se observe ambarcatiunile albe, in majoritate iahturi, am stiut ca ne apropiem de Capri....

Attached Files


Edited by fly_dream, 12 July 2010 - 21:15.


#97
auriciu

auriciu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 132
  • Înscris: 08.04.2008
In sfirsit !
Vrem sa vedem ce facea fly dream cind din mai multe colturi ale Romaniei o urmaream cu gindul !

#98
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

View Postauriciu, on 12th July 2010, 21:43, said:

In sfirsit !
Vrem sa vedem ce facea fly dream cind din mai multe colturi ale Romaniei o urmaream cu gindul !

Am avut si bune, si rele... nu am reusit sa vedem tot ce ne-am propus, dar a fost OK, locurile sunt divine! Va povestesc in detaliu, poate ajuta pe cineva la proiectarea unui itinerariu....

P.S. Va invidiez! Unii dintre voi au posibilitatea sa poposeasca cel putin 3-4 zile in locuri de vis cum este cel despre care vorbim.... Ho-ho-ho.... cate n-as face daca as avea acele zile, ore in plus!!!

#99
Aliceee

Aliceee

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 26.01.2010

View Postfly_dream, on 12th July 2010, 21:20, said:

Am avut si bune, si rele... nu am reusit sa vedem tot ce ne-am propus, dar a fost OK, locurile sunt divine! Va povestesc in detaliu, poate ajuta pe cineva la proiectarea unui itinerariu....

P.S. Va invidiez! Unii dintre voi au posibilitatea sa poposeasca cel putin 3-4 zile in locuri de vis cum este cel despre care vorbim.... Ho-ho-ho.... cate n-as face daca as avea acele zile, ore in plus!!!

Eu am rezervare o saptamana si vom sta in Sorrento. Acuma sa vedem daca si mergem ( sau intervine ceva ) :)
Relatarile tale ma vor ajuta sa imi construiesc itinerariul

Edited by Aliceee, 12 July 2010 - 23:06.


#100
stlx

stlx

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,393
  • Înscris: 06.12.2007

View Postfly_dream, on 12th July 2010, 23:20, said:

P.S. Va invidiez! Unii dintre voi au posibilitatea sa poposeasca cel putin 3-4 zile in locuri de vis cum este cel despre care vorbim.... Ho-ho-ho.... cate n-as face daca as avea acele zile, ore in plus!!!
stramosii lor si ai nostri -latinii- spuneau "non multa, sed multum", adica nu multe, ci mult. hai sa nu-i desconsideram nici pe cei ce viziteaza mai putine obiective, poate -cine stie! - le vad mai in profunzime.

#101
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007
Partea II - Capri

Cand zaresti insula cu ale sale cladiri albe din portul Marina Grande, nu intuiesti ca ar fi o insula altfel decat cele "obisnuite". Te reversi din vapor impreuna cu valul de turisti, intri intr-un centru de informatii, ceri o harta, te interesezi cand ai cursa inapoi, desi undeva intre materialele cu care ai venit pregatit sigur se afla si un tabel cu orarul.

In port, nu foarte multe "chestii" incitante: niste carciumioare OK (mai atractive decat cele din Saint Tropez), magazine de souveniruri (doar aici ai putea indrazni sa cumperi o amintire, mai sus preturile cresc sensibil!), o mica plaja  cu pietricele, aglomerata. Ai doua variante: (mini)autobuz sau funicular, la acelasi pret: 1,40 euro. Noi optam pentru ultimul, pare mai poetic, nu se asteapta mult, iar in 5 minute suntem in Capri. Pe parcurs avem ocazia sa admiram vile cochete, parca croite in munte, printre elemente ale vegetatiei mediteraneene. La capatul funicularului, o terasa de unde ai o prima panorama a insulei.  

In Piazza Umberto I (Piazzetta) furnicar de lume... Poti remarca deja faptul ca aici turistul pare sa fie unul mai instarit decat ai intalni intr-o insula greceasca, de exemplu, media de varsta fiind undeva in jurul a 45-50 de ani (de altfel, pana si hainele care se vand in magazine sunt in majoritate pentru varsta a doua, marimi peste 50!), probabil in Capri petrec sejururi oameni care au ajuns, in timp, la o anumita stare materiala....

Admiram Torre del Orologio, ne-ar fi placut o racoritoare la terasa cu vedere panoramica, insa.... nu-i timp, o luam pe stradute, stiind din "documente" ca  pe-acolo, pe-aproape, se afla Augustus Gardens. Nu dam de ele imediat, dar este superba coborarea pe stradute inguste, practic niste alei late de un metru, amintind de Venetia, dar intr-un mod diferit, foarte curate, strajuite de vile ingrijite, precis luxoase, si flori, de toate culorile si modelele..... Acum simtim ca incepem sa intram cu adevarat in atmosfera locului si ne dorim sa putem intarzia chiar si o noapte pe-acolo.... poate data viitoare?

Nu stiu cand si cum se face ora 15.... Dupa mai multe serpuiri ale aleilor/stradutelor, pe care din cand in cand rasare cate un magazin cochet (cele cu parfumuri au o aroma de vis, intram de dragul ei, dar nu indraznim sa intrebam pretul), dam in sfarsit de gradinile  lui Augustus... Vegetatie exotica, de-acum binecunoscutele flori, dar mereu alte tipuri, un pod, terase de unde poti admira marea, stancile Faraglioni, iahturile.... ai senzatia ca te afli intr-un paradis exotic! De aici incepe faimoasa Via Krupp, la care visasem acasa, cu ochii in poze pe net...

Patrand tiparul aleilor care coboara din Piazzetta, dar fara cladiri de o parte si de alta, drumul lui Krupp serpuieste taiat in munte pe mai bine de un kilometru pana aproape de Marina Piccola. Din orice punct al lui poti surprinde panorama cu marea, stancile, iahturile...... cred ca le voi visa zi si noapte! Spre capat, drumul se largeste, incep sa circule (destul de chinuit) taxiuri (albe, decapotabile) si minibusurile lor portocalii. Spre mare, terase care, cu siguranta, promit clipe incitante prin imbinarea gastronomiei locale cu peisajul fascinant si cu o companie interesanta...

Attached Files


Edited by fly_dream, 14 July 2010 - 11:39.


#102
Phx'

Phx'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 16.10.2005
Fly_dream, spune-mi te rog, care e firma de rent-a-car care nu vrea garantii pe card? Am nevoie in octombrie, din aeroportul Napoli, caci mai dam o fugutza pe Costa Amalfitana - Vieste - Caserta...

#103
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 46,073
  • Înscris: 14.08.2007
@fly_dream
Imi aduce aminte de vizita mea pe Capri, pana acum ai facut exact acelasi traseu ca si mine (well, in mare cel putin - 90% din poze sunt "deja vu"). Doar ca erau mult mai putine barci intre Faraglioni si Marina Piccola cand am fost eu (poate pentru ca era un pic innorat?): http://www.imageant....e/insula-capri/

Asteptam continuarea :)

Edited by utopium, 14 July 2010 - 13:53.


#104
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007
Partea III - Anacapri

La Marina Piccola, avem dezamagirea sa constatam ca minibusurile portocalii nu circula chiar dupa cheful nostru, adica la 10 minute unul dupa altul, ci la circa 30..... astfel incat ne trezim cu vreo 25 de minute "timp mort"! Nu-i vorba ca n-ai avea ce admira, insa o dilatare a programului cand stii ca vaporul "tau" pleaca la 18:25 sau abia la 20:00 nu este posibila....

In imprejurimi, zarim o miniplaja amenajata, cu umbrelute, o terasa (Snack something) si dam sa vedem cum stau oamenii aceia pe pietricele si sa luam un sandwich in asteptarea autobuzului. Numai ca..... accesul se face doar daca platesti! Afisate sunt doar preturile pentru sezlong si umbreluta (10-15 euro), noi incercam sa parlamantam cu paznicul cum ca vrem doar sa facem poze, dar nu tine.... Ne sugereaza  insa sa incercam alaturi, unde este plaja gratuita. No problem, intram acolo, dar nu-i loc aproape deloc, se pare ca pana si in Capri sunt turisti interesati de pietricele + apa fara banuti! Nu rezistam tentatiei si testam un pic apa..... visand la inotul cu vedere la coasta Amalfi, cum povestea cineva aici... Apa tireniana curata, calda..... the usual in marile astea civilizatel

Fuga la autobuz, alti 1,40 euro, aglomeratie..... Nu sunt mai mult de 7-8 scaune, restul lumii sta in picioare, dar trebuie sa te tii bine, soferul nu pare impresionat de curbele stranse si de drumul subtire. Pe alocuri, se asteapta unii pe altii, oricum doar autobuzele lor si ceva taxiuri circula in zona.

In cateva minute suntem in Anacapri, mai precis Piazza Vittoria. Este ora 17 si trebuie sa facem o optiune: Mount Solara versus Vila San Michele.... Initial, ne gandim c-ar fi timp pentru ambele, drept pentru care "dam cu banul" si zicem sa vedem intai panorama de pe munte (cat ne-ar putea lua?) pentru ca apoi sa mergem la vila, telescaunul se inchide primul (la 17:30). O alegere care ne va costa......

Asa cum s-a mai scris pe aici, scaunul cu pricina este destul de... lejer din punct de vedere al securitatii, nu ai decat o bara prapadita, picioarele iti spanzura in decor, in mod clar nu-ti poti lasa copilul singur acolo, dar nici in brate n-ai cum sa-l tii. Pretul: 9 euro dus-intors. Traseul seamana cu sectiuni din Clabucetul nostru, mai putin brazii care sunt inlocuiti cu palmieri si alti arbori mediteraneeni. Nu esti singurul interesat de peisajul vazut de sus, dar nici aglomeratie nu este. Si mergi.... si mergi.... si mergi..... La un moment dat de jos urca o pacla care acopera perspectiva, ne gandim ca poate am dat banii degeaba daca de sus nu s-o vedea nimic! Si mai mergem..... Sub noi, din loc in loc, vile, unele cu piscinuta si lume la plaja.... Este teribil de cald si apa minerala s-a incalzit in rucsac... Dupa vreo 15 minute luuuuuungi, ajungem in fine sus, italianul care te ajuta sa cobori imi acorda si o strangere de mana prea prietenoasa, ma intreaba de ce nu zambesc, eu nu stiu cum sa scap de el!

Cateva trepte si dai de o un balcon de unde poti privi..... marea, stancile Fragonarli, iahturile... Pacla se risipeste, luam un suc, tragem niste poze, un foisor colo, niste soparle dincolo (verzi, nu albastre cum stim ca sunt cele specifice insulei Capri), o terasa unde poti lua ceva de refreshment. Incepem sa regretam alegerea facuta si ne uitam cu groaza la ceas.... Pana jos, dupa obositoarea strangere de mana a italianului, alte 15 minute..... enorm!

Se face 17:45.... si ultimul vapor care sa ne permita o raita prin Napoli si ajungerea la o ora cat de cat decenta in Sorrento este la 18:25. Cu teribil regret, marcam ratarea Vilei San Michele, ne promitem solemn sa revenim pentru ea si dam fuga la autobuzul portocaliu. Numai ca..... iarasi o chestiune imprevizibila: nici asta nu vine prea des, la circa 45 minute! Apare unul, dar este plin ochi, coada este civilizata, nu ne putem arunca in stil romanesc in fata....  Deja vedem vaportul pierdut, insa cei din fata noastra se razgandesc, ne urcam in autobuz fericite ca avem totusi noroc...

Drumul serpuieste in acelasi stil subtire, nu este sens unic, dar s-ar cere, suntem cu ochii pe ceas.... In Marina Grande luam bilete in fuga - ce frumos ar fi fost sa zabovim la un capuccino sau o cola in port, mai ales ca se apropie apusul..... - prindem vaporul "Paul & Shark" printre ultimii (16 euro pentru ca-i rapid - 40 de minute), la "parter" zapaceala mare, cam toate locurile sunt ocupate (nu se poate calatori pe punte, asa este "modelul"), dar avem noroc, se deschide etajul si gasim locuri la geam (pacat ca sunt mult prea murdare ca sa vezi ceva, dar'mite sa faci poze!). Recapitulam principalele momente ale excursiei pe insula.... ramane viu regretul ratarii Vilei San Michele, am gresit alegerea, Mount Solaro nu este un must do daca nu ai timp suficient.....          

View PostPhx', on 14th July 2010, 13:30, said:

Fly_dream, spune-mi te rog, care e firma de rent-a-car care nu vrea garantii pe card? Am nevoie in octombrie, din aeroportul Napoli, caci mai dam o fugutza pe Costa Amalfitana - Vieste - Caserta...

Se cheama Avis si eu am fost multumita de lucrul cu ei si la Geneva, si acum, imi par profesionisti. Am mai rezervat o masina pentru septembrie, in Germania. Sunt seriosi, au masini aproape noi si cel putin mie, care nu am niciodata bani de rezerva pe card, lipsa garantiei imi convine de minune. Am sunat la Hertz, Sixt, Europecar, Budget, nici una nu m-ar fi iertat de garantii. Mai exista niste firme italienesti.... una e Nazionale Maggiore parca, ai grija mare-mare, am citit multe reviewuri din care rezulta ca sunt neseriosi, te incarca aiurea.... La Avis, poti face rezervarea si pe site-ul lor romanesc (www.avis.ro), este acelasi lucru. Ai grija cu orarul agentiilor lor.... ca italieni care se respecta, inchid ore intregi la pranz, in weekend au program redus, cu exceptia aeroporturilor. Verifica bine de tot starea masinii cand o iei din Napoli, vezi sa fie trecute in contract toate zgarieturile, lipsurile.... si fa-ti asigurare completa, nu costa mult si te scuteste de orice plata indiferent ce se intampla.

Attached Files


Edited by fly_dream, 15 July 2010 - 10:01.


#105
Phx'

Phx'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 16.10.2005
Fly-dream, multumesc pentru raspuns, am mai luat si noi de la Avis in Stuttgart, intr-adevar ca nu ne-a cerut garantie, dar credeam ca se datoreaza rezervarii prin economycarrentals.com ; iti mai aduci aminte cat costa asigurarea full pe zi la o masina mica-mica? Caci pe site la Avis imi arata 96 euro/3 zile pretul standard, si nu stiu cat sa mai adaug asigurarea ca sa obtin pretul final... (pe economycarrentals obtin 101 euro/3 zile , dar nu stiu la cine imi da, mi s-a intamplat in Viena sa-mi dea la Hertz si sa raman cu avansul dat, caci Hertz-ul nu a vrut nici in ruptul capului sa-mi dea masina fara 1000 euro/garantie). In momentul rezervarii pe site-ul Avis iti iau de pe card sau iti blocheaza cumva vreun avans sau intreaga suma?

Astept cu sufletul la gura continuarea povestirii tale, parca revad locurile atat de dragi prin care am trecut cam in aceeasi fuga (dar nu am urcat pe Mount Solara caci mi-a fost frica in telescaun...)

Edited by Phx', 15 July 2010 - 10:25.


#106
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

View PostPhx', on 15th July 2010, 10:23, said:

Fly-dream, multumesc pentru raspuns, am mai luat si noi de la Avis in Stuttgart, intr-adevar ca nu ne-a cerut garantie, dar credeam ca se datoreaza rezervarii prin economycarrentals.com ; iti mai aduci aminte cat costa asigurarea full pe zi la o masina mica-mica? Caci pe site la Avis imi arata 96 euro/3 zile pretul standard, si nu stiu cat sa mai adaug asigurarea ca sa obtin pretul final... (pe economycarrentals obtin 101 euro/3 zile , dar nu stiu la cine imi da, mi s-a intamplat in Viena sa-mi dea la Hertz si sa raman cu avansul dat, caci Hertz-ul nu a vrut nici in ruptul capului sa-mi dea masina fara 1000 euro/garantie). In momentul rezervarii pe site-ul Avis iti iau de pe card sau iti blocheaza cumva vreun avans sau intreaga suma?

Nu, fapul ca nu blocheaza garantie este in regulamentul lor. Asigurarea full pe o zi, din cate am observat, variaza de la tara la tara, nu pare sa fie standard. De exemplu, in Elvetia a fost de circa 10 euro/zi, poate chiar mai putin (la o masina Ford Focus), in Italia cam 9 si ceva (la o masina mica, adica Fiat Punto), dar in Germania (am sunat ieri la aeroportul din Stuttgart pentru ca de acolo vrem sa luam) mi-au spus ca ar fi 30 euro/zi! Este drept ca in Germania pretul de baza al inchirierii este mai mic decat in alte tari, astfel incat per total cam tot acolo ajungi. Oricum in zona aia a Italiei este musai sa-ti faci! Suplimentul asta de asigurare se contracteaza la fata locului, nu merge sa pui de la inceput, cand faci rezervarea online, insa trebuie sa ai banii pe card (neaparat emboasat!) pentru ca ei nu lucreaza cu cash sub nici o forma. In momentul rezervarii nu ti se ia si nici nu ti se blocheaza nici un ban pe card, poti nici sa nu ai bani pe el atunci, nu mai stiu daca ti se cere cardul la rezervare sau doar la fata locului. Cel mai sigur mi se pare sa lucrezi direct cu o firma de inchiriere, orice intermediar inseamna bani in plus si probleme (vezi cazul Hertz).  

Quote

Astept cu sufletul la gura continuarea povestirii tale, parca revad locurile atat de dragi prin care am trecut cam in aceeasi fuga (dar nu am urcat pe Mount Solara caci mi-a fost frica in telescaun...)

Nu este nemaipomenit de periculos.... doar ca ascensiunea in sine nu este chiar atat de speciala pe cat ti-ai imagina. Poate doar ca sa combini munte cu mare, chestie pe care noi nu o avem acasa....

Edited by fly_dream, 15 July 2010 - 11:49.


#107
Phx'

Phx'

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 16.10.2005
Multumesc, fly_dream. De curiozitate, cat te-a costat pe tine cu totul inchirierea pt 2 zile, asigurare full si lasarea masinii in alta locatie?

#108
fly_dream

fly_dream

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,075
  • Înscris: 17.05.2007

View PostPhx', on 15th July 2010, 13:44, said:

Multumesc, fly_dream. De curiozitate, cat te-a costat pe tine cu totul inchirierea pt 2 zile, asigurare full si lasarea masinii in alta locatie?

Cu placere. 178 de euro, din care cam 35-39 au fost pentru returnare in alta locatie. Am facut niste simulari ca sa-mi dau seama daca taxa aia este fixa si am constatat ca depinde totusi de distanta dintre locatii si este destul de corect calculata, ca si cum cineva ar muta masina de colo-colo (pe viamichelin, segmentul Roma - Napoli costa 32 de euro, pret care include benzina si taxe, deci nu se sare mult calul). Acesta a fost si motivul pentru care am renuntat la schimbarea biletelor de avion la intors pentru Roma; masina ne-ar fi costat la fel, plus ca mai adaugam taxa de schimbare la avion. Ne-am gandit ca astfel am fi castigat 3 ore de Italia, ceea ce ar fi contat.....  

Poate ca parcarea este problematica (dar nu imposibila) pe coasta Amalfi, insa dupa ce am parcurs acei 30 de km cu masina si am vazut cat de rare erau autobuzele SITA, recomand din tot sufletul masinuta.... cat mai mica pentru a se strecura la intalnirea cu cele din sensul opus! Drumul nu este dificil, dar a te putea opri din kilometru in kilometru pentru a admira peisajul face toti banii, va povestesc....

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

1 members, 0 guests, 0 anonymous users

lupcanis

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate