Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Balans la ridicare picior dupa ac...

Izolatie intre OSB si placa de be...

instalatie incalzire apartament 2...

HEV D Segment - intrebari/pareri ...
 Hyperos consum excesiv baterie?

Contractul pentru Salubrizare est...

Elicopterul care-l transporta pe ...

Sfaturi achizitionare apartament ...
 Permis de conducere nou

Packet Loss la Digi

Masurare parametri CATV prin Conn...

Youtube a inceput sa aiba lag!?
 Internet Archive - adauga item la...

Electrica Furnizare + Poșta ...

Probleme cu scurgerea de ulei pe ...

Blocuri cu apartamente de 5+ camere
 

Napoli si imprejurimi

- - - - -
  • Please log in to reply
1433 replies to this topic

#1279
giuliani2

giuliani2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 04.11.2023

View Postanonima1, on 19 februarie 2024 - 08:40, said:

A mai fost careva cu masina personala in Napoli?
Sunt curioasa cu parcarea cum ati rezolvat problema?

Cum vrei sa ajungi cu masina personala pana acolo?  Napoli e aproape la 1000km de NE Italiei, presupunand ca vii din Romania.

Ce vrei sa faci cu masina in Napoli? Prin oras eu n-as recomanda sa conduci, nici in Romania nu se conduce civilizat, insa Napoli e altceva. Iar daca vrei sa vezi locurile din imprejurimi, peste tot ajungi super ok cu trenul sau bus. Pe coasta Amalfi daca mergi vara chiar te incurca masina.
Asa de distractie merita insa, eu as inchiria un Fiat 500 sau ceva si mai mic si as merge pe coasta Amalfi, dar nu vara.

#1280
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,601
  • Înscris: 17.08.2007
Se poate pune pe feribot la Genova dar asa cum spune si @giuliani2 e o mare problema sa te misti cu masina prin zona, mai ales prin oras si coasta Amalfi

#1281
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,875
  • Înscris: 04.07.2010

View Postgiuliani2, on 21 februarie 2024 - 22:58, said:

Cum vrei sa ajungi cu masina personala pana acolo?  Napoli e aproape la 1000km de NE Italiei, presupunand ca vii din Romania ...

Eu am cochetat multă vreme cu ideea de a merge din Bucureşti cu maşina personală la Napoli şi pe coasta amalfitană, ca şi în Puglia, dealtfel. Este foarte simplu, traversezi Bulgaria şi Grecia şi de la Igoumenitsa treci în Italia, în oricare din cele 3 sau 4 porturi din zonă. Apoi prin Italia în 3 ore maxim eşti pe coasta de vest.
E mai mare timpul de mers în Zakynthos sau în Kefallonia decât în sudul Italiei, şi totuşi suntem destui care am făcut-o. Nu mai vorbesc că ferry de la Igoumenitsa poate fi luat şi noaptea, adică dormi în cabină, ceea ce e un mare avantaj faţă de varianta avion. Nu dezvolt mai mult, fiindcă este off-topic, dar e probabil cea mai bună variantă de ajuns în zona Napoli. Şi să conduci pe-acolo cu maşina ta, adică cea pe care o cunoşti cel mai bine, scuze, dar e foarte simplu şi uşor. E adevărat că ador să conduc maşina, iar la anul se fac 30 de ani de când am carnet, dar cred că un şofer mediu talentat şi cu vreo 10 ani vechime nu poate avea probleme. Ştiu, e ca un "bau-bau" condusul pe acolo, am tot citit diverse păreri, dar dacă ai parcare la hotel şi eşti suficient de bine documentat în ce priveşte parcarea în diversele locuri, atunci în extrasezon este cea mai bună variantă să fii cu maşina proprie acolo.

Totuşi, am tot aplicat zicala "Vedi Napoli e puoi mori" şi uite că am depăşit limita de vârstă de la care putem participa la Programul Senior fără a plăti taxa "de vârstă".
Şi în consecinţă anul acesta vom fi în zona Napoli - Costa amalfitana la mijlocul lui aprilie cu acest minunat program, care mă scuteşte de muuuuuuultă documentare.
Dar cineva mai tânăr ar putea veni cu maşina proprie. Posibil ca data viitoare să o fac totuşi şi eu, aşa cum ziceam că am avut multă vreme în plan.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 22 February 2024 - 16:04.


#1282
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,650
  • Înscris: 12.12.2006
@Ovidiu sunt chiar curioasa, dupa ce mergi acolo anul asta, daca iti pastrezi opinia privind conducerea masinii pe Costiera Amalfitana.

Nu zic ca nu se poate merge cu masina pe acolo, dovada o gramada de turisti care incurcau traficul anul trecut in aprilie cand am fost noi. Se da un drum foarte ingust si foarte aglomerat, cu multe curbe, munte pe o parte, prapastie pe cealalta, in majoritatea locurilor. Se obtin blocaje. Cel mai bine se descurca pe acolo soferii locali de autobuz si de microbuze care stiu sa claxoneze inaintea curbelor, sa dea in fata si spate cand se intersecteaza daca e nevoie ca sa treaca unul pe langa altul. Nu de putine ori traficul era blocat de cate o masina mica de turisti care luau curba "mai cu larghete", mai pe mijlocul drumului, asa, ca la ei acasa pe bulevard, reusind sa blocheze cate un autobuz-doua pe fiecare sens de mers in fata si spatele lor plus coloanele de rigoare in spatele lor.

Dupa parerea mea daca mergi cu mijloacele de transport in comun obtii urmatoarele avantaje:
- nu ai batai de cap cu parcarea
- nu risti sa ciobesti masina (a ta sau inchiriata)
- poti sa te uiti pe geam linistit la peisaje sau sa te minunezi/distrezi de spectacolul traficului (chiar e un spectacol iar soferii de autobuz de acolo niste maestri dupa parerea mea)
- contribui la dezaglomerarea drumului, nu la aglomerarea lui
- poti sa cobori din autobuz undeva, sa mergi pe jos pana altundeva si sa iei alt autobuz de acolo

Dezavantaje:
- poti sa nu prinzi loc jos ci doar in picioare
- autobuzul trebuie asteptat si uneori orarul nu se respecta datorita intarzierilor in trafic

Cat despre drumul pana acolo stiu ca avem opinii diferite de la subiectul Creta, aici fiecare e cu opiniile si gusturile lui, pentru mine sa ma urc in avion la Bucuresti si sa cobor la Napoli si de acolo sa o iau terestru este minunat. Am luat micul dejun acasa si apoi pranzul in Amalfi, ce poti sa mai vrei?!

Edited by mdt, 22 February 2024 - 17:28.


#1283
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,875
  • Înscris: 04.07.2010
@mdt: fii liniştită, poţi considera de pe acum că părerea mea va fi aceeaşi. Doar ştii pe ce coclauri am umblat de-a lungul timpului cu maşina personală, nu mă mai sperie drumurile de pe coasta amalfitană. Chiar tu spui că sunt o groază de turişti care conduc pe-acolo, şi mulţi dintre ei sunt convins că nici nu ar merita să aibă permis. Şi în plus, dacă circulă autobuze, oare eu cu o maşină cu hatchback crezi că nu mă descurc?

Iar în ce priveşte dezavantajele autobuzului, sunt mult mai multe, tot aşa cum şi drumul cu avionul nu înseamnă doar că iei micul dejun la Bucureşti şi prânzul pe Coasta Amalfi. Sunt multe aspecte, hai să ne gândim la toate. Gândeşte-te şi cum faci cu bagajele şi cât timp se pierde pe lângă zborul propriu-zis. Am zis că nu dezvolt subiectul, fiind off-topic, totuşi, am discutat la topicul Creta diverse aspecte, iar un drum cu maşina la Napoli se aseamănă foarte mult cu un drum cu maşina în Creta, sunt aproape identice. Nu mai reiau.

În fine, de obicei îmi formez părerile după suficient de multe experienţe proprii şi după destulă documentare. Totuşi, tu ştii că nu sunt absurd, mai greşesc uneori. Dar îmi recunosc greşelile. Promit că postez special după ce ne întoarcem şi mai discutăm despre şoselele de pe acolo.

Acum avem gratuită vizita de vreo 4 ore în Sorento şi avem deja plătite 4 excursii opţionale cu ghid (Capri, Napoli, Pompei+Vezuviu şi croazieră cu oprire pietonală în Positano şi în Amalfi). Şi mai sunt 2 zile libere, în care aş dori să merg la Napoli, pentru Museo di Capodimonte şi Museo Archeologico Nazionale, plus ce biserici rămân nevizitate în ziua când avem ghid.
Şi am mai ochit un muzeu mişto: Museo Nazionale Ferroviario di Pietrarsa, plus să văd dacă nu cumva reuşesc să vizitez Castello di Lettere (suntem cazaţi în Lettere, la hotel San Lorenzo, la 1,5 km de castel şi oricum trebuie să-mi fac paşii zilnici, după ce am slăbit 22 de kile).
Oricum, fac cam 2 ore până la Napoli Centrale (Garibaldi), cu autobuz şi tren din Castellamare di Stabbia, m-am documentat destul de sumar deocamdată, dar o să iau notiţe în luna martie, că mai am timp. Tre să văd cât costă, cum se validează fiecare bilet etc.

Cam asta e, draga mea, normal să avem unele opinii diferite, e foarte bine aşa.


Sănătate şi toate cele bune !

#1284
metalactual

metalactual

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,330
  • Înscris: 17.04.2006
Se va descurca, doar ca atunci cand va intra in ambuteiaje (daca va intra) trebuie sa aiba mare rabdare/grija.
In rest, basul si cu toba mare!

#1285
mdt

mdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,650
  • Înscris: 12.12.2006
@Ovidiu nu ar fi de ratat Museo Cappella Sansevero in Napoli, dar atentie ca trebuie luat bilet cu rezervare online, din timp. Muzeul Arheologic l-am vazut si noi si mi s-a parut superb, are o gramada de chestii de la Pompei (cele care au avut nevoie de protejarea de intemperii).

Drumul cel mai spectaculos e intre Positano si Amalfi (si mai incolo de Amalfi, cred, dar noi nu am fost dincolo de Atrani). Daca va duce pe apa la Positano si Amalfi s-ar putea sa nu-l parcurgeti de data asta, dar ramane pe alta data. Vacanta foarte frumoasa va doresc!

Edited by mdt, 22 February 2024 - 21:55.


#1286
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 14.04.2008
Ovidiu, Muzeul Capodimonte se viziteaza un etaj dimineata, altul dupa-amiaza. Sau cel putin asa era in septembrie.
Nu stiu unde sunteti cazati in Castellamare de va trebuie autobuz, insa de la gara pana in Napoli trenul face sub o ora. De ce 2h? Palatul Stigliano nu e pe lista?

#1287
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,875
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 22 februarie 2024 - 22:39, said:

... De ce 2h? ...

Aşa zice gmaps.
Am scris în postul anterior unde suntem cazaţi, în Lettere, hotel San Lorenzo. Mergem pe jos până în Piazza Roma, de unde se ia autobuzul 5040 până la gara din Castellamare.

O să văd cum fac cu vizita ambelor muzee. Din păcate unul e închis marţea, altul miercurea. Am renunţat la excursia opţională Salerno + Vietri sul mare, mai pot s-o plătesc acolo. Soţia zice că oricum sunt prea multe, aşa că de aceea avem 2 zile libere. 7 nopţi înseamnă 6 zile pline, şi fără cele 4 cu opţionalele rămân 2. Să văd în ce zile vor fi, aş prefera să văd ambele muzee în aceeaşi zi, există autobuz între ele (168 şi încă vreo 2, nu reţin acuma).
Site-ul de la Capodimonte nu funcţionează, cum adică un etaj dimineaţa şi unul după-amiaza ? Nu înţeleg.


View Postdariuscha, on 22 februarie 2024 - 22:39, said:

... Palatul Stigliano nu e pe lista?

Cum ziceam, nu e făcută încă lista. Acum vorbesc doar din amintirile mele de acum 20 de ani, când studiam ghidul Mich-lin al Italiei (cumpărat în 2003 din Librăria din gara Termini, din Roma), şi din ghidul bleu din 2008 de la editura Cor-nt.
Urmează să caut pe net noutăţile şi să le adaug la ce scriu din ghiduri.


@mdt: sunt multe biserici unde vreau să intru, pe mine mă interesează în special pictura (Caravaggio, Luca Giordano etc.), şi am văzut că în multe biserici sunt fresce şi tablouri. O să îmi extrag pe hârtie bisericile, cu orare şi tarife de vizitare, cum fac de obicei. În felul acesta am reuşit de multe ori să vizitez cam tot ce mi-am propus, într-un timp record. Ultima realizare de genul ăsta a fost Anvers, în luna mai anul trecut. Păcat că mormântul lui Rubens (în bis. Sf Iacob) şi reşedinţa lui erau în renovare, dar în rest am vizitat tot, ba chiar şi în plus.
În Napoli avem o zi cu ghid, când sunt convins că ne va introduce în câteva biserici, şi în zilele libere completez cu alte biserici. Avem micul dejun şi cina incluse, şi o să avem cu noi batoane de proteine, ca să nu pierdem timpul cu masa de prânz.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 23 February 2024 - 00:54.


#1288
iogamac

iogamac

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,358
  • Înscris: 05.11.2009
La pagina 69, postul #1232 am scris eu ceva despre ceasurile cu 6 ore.


#1289
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 14.04.2008
Acum inteleg de ce 2h, citisem pe repede-nainte si ramasesem cu Castellamare in minte. Hmmm, 4 ore pe drum, plus conditionarea de un orar pt masa (banuiesc ca cina nu e mai tarziu de 19) iti mananca serios din zi! Iar cu batonul proteic te inteleg in “teorie”, insa mi se pare ca pierzi ceea ce Napoli are cu adevarat la superlativ: mancarea, cafeaua si sa admiri ceea ce eu numesc “spectacolul strazii”. Sa nu mai zic de serile in Napoli!
Evident, sunt subiectiva! Frumusetea e in ochii si mintea privitorului!
Cum adica deschis asa? Adica o jumatate din program e deschis un etaj, cealalta jumatate celalalt. Pe bucati!🙈Nici eu nu inteleg de ce (lipsa personal?), incerc sa nu mai caut explicatii. Oricum, verifica mai amanuntit orarul, exista exceptii, noi am prins Muzeul Arheologic deschis martea si prin urmare era inchis miercura aia.
iogamac, Ovidiu e cu obiective fixe si trasee optime intre ele. Nu stiu cat l-ar incanta ceea ce-i recomanzi. Poate ma insel! Oricum, eu am retinut ce-ai scris, pt urmatoarea vizita.🙂



#1290
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,875
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 22 februarie 2024 - 22:39, said:

... Palatul Stigliano ...

Dariuşa, în Gallerie d'Italia (Palazzo Zevallos Stigliani) operează legea Francesco ? Adică se pot face poze dacă e proprietate de stat. Ai avut voie să fotografiezi cu telefonul ?

Oricum, în 2002 nu se formase galeria de pictură în acest palat, şi ca urmare nu scrie de el în ghidul Mich-lin. Mulţumesc tare mult pentru informaţie !


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 23 February 2024 - 10:49.


#1291
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,569
  • Înscris: 14.04.2008
Poti face foto.
Daca vrei sa vezi Caravaggio, nu vei gasi in Capodimonte. Biciuirea lui Hristos era in “turneu” (banuiesc!) cand am fost noi. Asa ca l-am vazut pe un ecran tv.😞 Viziteaza Pio Monte della Misericordia!


#1292
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,875
  • Înscris: 04.07.2010

View Postdariuscha, on 23 februarie 2024 - 11:40, said:

... Viziteaza Pio Monte della Misericordia!

Altarul ăla cu cele 7 milostenii e clasic, probabil ne va duce şi ghidul prin apropiere, sau poate chiar în interior. Vom vedea ...


Sănătate şi mulţumiri !

#1293
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,406
  • Înscris: 23.04.2007

View PostOvidiuNS, on 22 februarie 2024 - 16:03, said:

Eu am cochetat multă vreme cu ideea de a merge din București cu mașina personală la Napoli și pe coasta amalfitană, ca și în Puglia, dealtfel. Este foarte simplu, traversezi Bulgaria și Grecia și de la Igoumenitsa treci în Italia, în oricare din cele 3 sau 4 porturi din zonă. Apoi prin Italia în 3 ore maxim ești pe coasta de vest.
E mai mare timpul de mers în Zakynthos sau în Kefallonia decât în sudul Italiei, și totuși suntem destui care am făcut-o. Nu mai vorbesc că ferry de la Igoumenitsa poate fi luat și noaptea, adică dormi în cabină, ceea ce e un mare avantaj față de varianta avion. Nu dezvolt mai mult, fiindcă este off-topic,
Eu am cochetat cu a incerca ferry Vlora-Italia(Bari) + 3H/240km de condus pana in Salerno(ma rog, inca e in calcul pt alt concediu). Traversarea dureaza 5h(cca 130 km navigabili)
Pt 24feb2024 : Ferry 1 persoana+1masina hatch(4.24m) mi-a dat 124 euro(companie italiana).
Ar fi dezavantajul ca ar fi 1 vama in plus(GR-AL) + de condus cca 170km/3h 30min din Igoumenitsa spre Vlora insa si Brindisi e mai departe, Brindisi-Salerno inseamna cca 3h30/320km.

Ferry-ul Igoumenitsa-Brindisi imi da 48E pasagerul si 58 euro masina, mai ieftin. 7h ar fi traversarea pe zi. Pe noapte ar fi 8h(56E pasagerul).
Deci, per total, varianta cu Albania ar fi doar pt un timp mai scurt pe mare. Mai exista si Durres-Bari dar nu merita mentionat din pct de vedere al pretului/timpului/distantei.

#1294
giuliani2

giuliani2

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 399
  • Înscris: 04.11.2023

View PostOvidiuNS, on 22 februarie 2024 - 16:03, said:

Eu am cochetat multă vreme cu ideea de a merge din Bucureşti cu maşina personală la Napoli şi pe coasta amalfitană, ca şi în Puglia, dealtfel. Este foarte simplu, traversezi Bulgaria şi Grecia şi de la Igoumenitsa treci în Italia, în oricare din cele 3 sau 4 porturi din zonă. Apoi prin Italia în 3 ore maxim eşti pe coasta de vest.
E mai mare timpul de mers în Zakynthos sau în Kefallonia decât în sudul Italiei, şi totuşi suntem destui care am făcut-o. Nu mai vorbesc că ferry de la Igoumenitsa poate fi luat şi noaptea, adică dormi în cabină, ceea ce e un mare avantaj faţă de varianta avion. Nu dezvolt mai mult, fiindcă este off-topic, dar e probabil cea mai bună variantă de ajuns în zona Napoli. Şi să conduci pe-acolo cu maşina ta, adică cea pe care o cunoşti cel mai bine, scuze, dar e foarte simplu şi uşor. E adevărat că ador să conduc maşina, iar la anul se fac 30 de ani de când am carnet, dar cred că un şofer mediu talentat şi cu vreo 10 ani vechime nu poate avea probleme. Ştiu, e ca un "bau-bau" condusul pe acolo, am tot citit diverse păreri, dar dacă ai parcare la hotel şi eşti suficient de bine documentat în ce priveşte parcarea în diversele locuri, atunci în extrasezon este cea mai bună variantă să fii cu maşina proprie acolo.

Totuşi, am tot aplicat zicala "Vedi Napoli e puoi mori" şi uite că am depăşit limita de vârstă de la care putem participa la Programul Senior fără a plăti taxa "de vârstă".
Şi în consecinţă anul acesta vom fi în zona Napoli - Costa amalfitana la mijlocul lui aprilie cu acest minunat program, care mă scuteşte de muuuuuuultă documentare.
Dar cineva mai tânăr ar putea veni cu maşina proprie. Posibil ca data viitoare să o fac totuşi şi eu, aşa cum ziceam că am avut multă vreme în plan.


Sănătate şi tcb !


In concluzie traversezi intai o tara cu trafic dezastruos,(Romania) apoi ai doua granite si niste tari cu trafic asa si asa, dar prost (Bulgaria si Grecia), dupa care iei Ferry care face vreo 5h pana in Italia pe partea opusa destinatiei tale, asa ca mai pui 3h pana la destinatie si acolo iti dai seama ca efectiv nu te misti cu masina pe sosea. Comparatia cu Zakyntos si Kefalonia (niste insule mici de interes turistic redus si cu aeroporturi marunte) efectiv nu isi are rostul pt ca Napoli e unul dintre cele mai mari orase europemne care are unul dintre cele mai frecventate aeroporturi din Italia. Si atata timp cat exista o legatura buna, nu ai ce compara.Coasta Amalfi nu-i Kefalonia, e o zona unde vin oameni din toate partile lumii care are un relief foarte putin adaptat turismului in masa. Drumurile sunt extrem de inguste, au o latime mai mica deseori decat o banda normala de circulatie, sunt pline de serpentine , de autobuze si de oameni care circula pe jos.
Sa ajungi in Napoli si pe coasta Amalfi cu masina din Romania cred ca e de departe cea mai proasta varianta si daca ai ignora traficul de pe coasta. Cred ca si financiar iesi mai scump. In plus, parcarile din zona sunt o mare problema, chiar daca cei de la cazare iti asigura asa ceva daca ai o masina mai mare decat un Ford Focus cred ca sunt sanse mari sa ai probleme cu spatiul.
Eu zic sa te gandesti serios inainte de a merge cu masina spre Napoli si Coasta Amalfi.

#1295
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,875
  • Înscris: 04.07.2010

View Postgiuliani2, on 24 februarie 2024 - 01:57, said:

... Sa ajungi in Napoli si pe coasta Amalfi cu masina din Romania cred ca e de departe cea mai proasta varianta si daca ai ignora traficul de pe coasta. Cred ca si financiar iesi mai scump ...

E doar o părere, şi nu cred că e prea bine fondată. Eu gândesc diferit, şi cum am spus deja, am şi pus în aplicare călătoriile pe coasta de vest a Greciei şi în Creta. Şi la vară mergem din nou în Creta cu maşina proprie. În Italia am fost cu maşina proprie până la Florenţa şi Siena în 2010, după cum ştii, şi nu e o soluţie bună să traversez România, ca să nu mai zic de Italia, unde traficul şi limitările de viteză sunt mai nasoale decât în Bulgaria şi Grecia. Pentru Napoli nu traversez România, ajung într-o oră la Giurgiu.
În concluzie, eu vorbesc în cunoştinţă de cauză. E adevărat că pe Coasta Amalfi nu am ajuns încă, dar sunt documentat deja, şi cum zicea şi mdt, sunt destui care conduc pe acolo, inclusiv autobuze, deci nu mă sperii eu, stai liniştit. Dacă eşti documentat în privinţa parcărilor şi hotelul tău are parcare, atunci nu ai de ce să te sperii.

Deci dacă vrei să vii cu maşina la Napoli şi pe coasta amalfitană, este foarte clar că varianta cea mai bună este cea despre care am vorbit eu. Posibil ca varianta propusă de AdrianHH (prin Albania) să fie mai bună decât ce am spus eu, nu am studiat-o, deşi prin Albania am condus în 2016, aşa cum am şi postat, dar doar de la vama Qafe bote la Sarande şi Ksamil, nu mai departe spre nord. Au şosele bune şi trafic redus.

Singura comparaţie unde e de discutat este cu varianta avion fără a închiria maşină, şi nu mai reiau ce am scris la topicul de Creta prin 2017. Sunt avantaje şi dezavantaje, şi eu înclin către maşină, fiindcă noi avem totdeauna bagaje de cală şi ce ne rămâne în mână tot eu car prin aeroporturi. Nu mai zic de făcutul bagajelor, cântăriri, renunţări, alte câtăriri etc. Iar programul de zbor de multe ori te face să nu te odihneşti ca lumea în nopţile de dinaintea zborurilor, ca să o spun elegant. Dacă eşti un tânăr pentru care confortul nu contează, atunci avionul probabil e o soluţie mai bună, dar pentru noi confortul contează.

În fine, de data asta vom fi la Napoli cu programul senior, şi nu vom închiria maşină. Dar evident că ochiul meu de şofer va fi atent şi va evalua ce şi cum chiar acolo. Şi mai vorbim după ce ne întoarcem.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 24 February 2024 - 06:23.


#1296
anonima1

anonima1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,952
  • Înscris: 05.01.2008
Am supravietuit traficului haotic din Napoli.Nu m-a ingrozit multimea de motociclete care venea si din dreapta,si din stanga,ci numarul de blocatoare de volan pe care le-am vazut.Desi am parcat pe strada,masina mea nu a patit nimic.
Nu mi-a placut Napoli,e un oras murdar care nu are nimic din Italia civilizata.
Nu m-a impresionat nici coasta Amalfi,personal m-a impresionat mai mult Cinque Terre.
Singurele care m-au impresionat au fost Pompei si Vezuviu.Aaaa si sa nu uit de pizza napolitana care chiar e altceva.
Pentru ca am citit undeva pe aici de Napoli ca e mai frumos,fata de Roma,eu nu sunt de acord.In Roma as reveni cu placere,pe cand in napoli,nu.
Masina are avantajele ei in concediu printre care poti vizita mai multe orase intr-un traseu lung.Am lasat-o parcata in Napoli si am folosit mijloacele de transport in comun.

Edited by anonima1, 24 February 2024 - 08:23.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate